Mitingul de duminica, trecut sub tacere

Mitingul pro Basescu de miine din Bucuresti din Piata Constitutiei are mai multe handicapuri. Locul nu s-a consacrat, in mostenirea urbana a Capitalei, ca un spatiu al civismului. Al doilea dezavantaj este faptul ca adunarea vine foarte repede dupa cea din Piata Universitatii.

sâmbătă, 21 aprilie 2007, 10:17

Mitingul pro Basescu de miine din Bucuresti din Piata Constitutiei are mai multe handicapuri. Locul nu s-a consacrat, in mostenirea urbana a Capitalei, ca un spatiu al civismului. Al doilea dezavantaj este faptul ca adunarea vine foarte repede dupa cea din Piata Universitatii.

Dar cel mai mare obstacol il reprezinta lipsa de comunicare. Cineva care a citit astazi ziarele, a urmarit emisiunile TV si a ascultat radiourile a aflat doar printr-un noroc despre miting. Buletinele de stiri aproape ca au ignorat evenimentul.

Sint primele semne ca a inceput razboiul in media. Asistam la incercarea de a izola mesajul lui Basescu si de a pretinde, cum l-am auzit astazi pe fostul ministru Nica, membru amuzant al PSD, ca, de fapt, sustinerea populara a presedintelui suspendat este in parbusire, ajungind sub cea a lui Mircea Geoana, de pilda 🙂

Daca doriti sa aflati mai multe despre miting intrati aici, iar daca doriti sa ma injurati pe tema „esti ziarist de sport, de ce te bagi in politica?!”, va semnalez ca sinteti pe un blog, adica intr-un spatiu  de opinie personala.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

stelistul inca vesel  •  21 aprilie 2007, 22:26

Bai Nica – esti penibil ca toti ai tai! Base este omul !
off topic: nu ma pot abtine sa nu strig: a batut si Steluta mea!!! jalnica prestatie, dar raman 3 puncte, de fapt 5 cu cele 2 pierdute de CFR.
Tol, articolul este fain, putina politica pe un blog de om de sport nu strica in aceste zile capitale pentru viitorul tarii. JOS BANDITII!

Cristi Roman  •  21 aprilie 2007, 23:03

Sau din discursurile (mă rog, vorbele goale) lui Geoană şi Vadim, aceşti veşnici aliaţi, despre mitingul de joi de la Universitate: „Cei din Piaţa Universităţii au fost nişte golani”. La dracu, la fel e şi discursul lui Iliescu din ’90, la care ţine cu sfinţenie şi după 17 ani.
Totuşi, eram azi într-un supermarket şi doi oameni la vreo 55 de ani discutau aprins pe tema mitingului de mîine. Copiii acestor oameni mai stau pe net şi află mai repede ce nu se difuzează pe TV.

Alex Mihaileanu  •  21 aprilie 2007, 23:55

ca sa citez clasici in viata… „presa aservita” :))
right =))

GabiKoreanu  •  22 aprilie 2007, 0:19

@stelistul inca vesel
da, mai, da’ nur vezi ca iar au luat o gramada de cartonase? Sunt prea multi nervi in sanul echipei, jucatorii nu se mai pot concentra pe joc, iar Oli nu stie sa-i scoata din asta, iar Becali e prea ocupat de politica, asa cum de altfel suntem mai toti zilele astea.

Tolo,
Am fost saptamana trecuta in Paris si nu pot sa nu spun cu cata decenta se poarta la ei campaniile electorale. Cateva emisiuni la TV, plus alte articole in presa si atat. Nu caravane electorale, nu postere lipite peste tot. Practic nici nu mi-am dat seama ca e perioada alegerilor pana nu am vazut la TV. E adevarat ca la noi e o situatie speciala. Pana si pe BBC au puctat cele 2 decizii contradictorii ale Curtii Constitutionale: prima in care sustine ca nefondata acuzatia parlamentului la adresa suspendarii lui Basescu si a doua in care valideaza decizia parlamentului. E inimaginabil cum poti da 2 verdicte opuse, la asa mica distanta intre ele. Si ne vrem o tara europeana. Bull-shit!

www.avatarele.info  •  22 aprilie 2007, 0:53

cele mai tari avatare ale tuturor timpurilor doar pe avatarele.info , avatare cu vedete…puteti uploada si voi poze cu echipele voastre favorite si le puteti vota!

Theodore „T-Bag” Bagwell  •  22 aprilie 2007, 1:01

acum plec la miting ……NOOOOT

….. :)))))

Masi  •  22 aprilie 2007, 1:04

Cristi, uite un discurs al lui Iliescu mai recent, de ieri:

Suspendarea este meritata, dar trebuie impiedicat sa mai ajunga presedinte, prin modificarea Legii referendumului. E timpul ca PSR sa se afirme ca un partid de stinga militant„, a punctat cu degetul in aer Iliescu.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=57&brk=5311&cHash=68da0db7c0

Daniel  •  22 aprilie 2007, 4:26

Bine, dar Steaua ce a facut cu Iasiu? hh

prob  •  22 aprilie 2007, 8:48

Vom merge si noi la miting pentru a-l sustine pe Basescu. Ceea ce au facut parlamentarii este o greseala. Au votat impotriva vointei poporului, si vor fi taxati pentru asta. Se va intoarce impotriva lor. Rusine…. Pareri si opinii despre suspendarea lui Basescu sunt si aici.

meplusmyself  •  22 aprilie 2007, 8:53

@catalin:

1. imi pare extrem de bine ca nu renunti si este admirabila aceasta exprimare a opiniei tale in contextul actual !
2. consider ca a fost intr-adevar o greseala , fie ea chiar si de 20 de minute ! (: , de postare a comentariului anterior ref basescu pe site-ul gsp ; trebuia sa apara doar pe blog.
3. alt dezavantaj al organizarii mitingului : sper sa nu se sperie nimeni , insa stim de meciul care are loc astazi. si vei protesta, poate, spunand ca publicul tinta nu este acelasi. crezi ca era acelasi pentru emisiunea „altfel” care se difuza de la orele 20.00, in fiecare duminica ? nu , insa sunt convins ca o alta ora/ alta zi ar fi fost benefica (ps: se cunoaste, oricum, ca nu din acest motiv s-a renuntat la ea 🙁 )
4. imi doresc ca razboiul media despre care vorbesti sa se desfasoare doar cu gloante de cauciuc (dor si astea, dar omoara mai rar …) si nu cu obuze. „altfel”(!) riscam sa ramanem ciunti in democratia noastra

Andrei T  •  22 aprilie 2007, 9:50

Singura optiune pentru presedintie ramane Becali clar. PIBul o sa se duca pe transferuri!

Africanul  •  22 aprilie 2007, 10:09

Aici unde ma aflu, Romania nu are ambasada, nu are consulat, nu are nimic. Suntem 2 romani aici si ne-am facut cereri de concediu ca sa putem ajunge in tara in perioada referendumului. Nu ne intereseaza ca nu o sa mai avem concediul intr-o perioada normala de concedii…consideram ca facem asta pt Romania si pt cei care sunt acasa si nu in ultimul rand, o facem pt viitorul nostru de romani.

Zilele astea am urmarit inregistrarile jurnalelor de la Antena1(din pacate asta a fost singura optiune media pe care am avut-o aici). Ne-am ingrozit si ne-a fost rusine. Rusine de jurnalismul de care au dat dovada cei de acolo, de bascalia cu care au facut comentarii impertinente, de lipsa de respect fatza de Presedintele Romaniei(indiferent ca e suspendat, e totusi Presedinte). Nu se poate trata un subiect de genul acesta in asemenea mod chiar daca esti in slujba unui rival de moarte al actualului Presedinte. Oare de ce nu se poate face separatie intre optiunea politica a sefului tau si profesionalismul de care trb sa dea dovada un jurnalist? Oare aceasta atitudine sa vina din „traditiile” romanului de a fii pupincurist si sluga?

gijoo  •  22 aprilie 2007, 10:37

tolo esti curajos!daca se supara voiculescu pe tien! tu crezi cumva ca la voi in trust e democartie? fortza tolo!

meplusmyself  •  22 aprilie 2007, 10:38

@Africanul:
obiectivitatea in media romaneasca este un vis frumos si, ca orice vis, are si secundele sale de luciditate, spre exemplu autorul acestui blog. si mai sunt vreo cativa, prea putini , intr-adevar.
comentariile lui catalin asupra acestui aspect iti vor arata ca se poate face si separatia despre care vorbeai (dovada cel actual+incearca sa navighezi si sa le descoperi si pe cele din zilele anterioare, vei gasi lucruri verticale)

@catalin : sa nu ti-o iei in cap , ca ne suparam ! 🙂

GabiKoreanu  •  22 aprilie 2007, 11:14

@gijoo
stai linistit ca motanul Felix cade intotdeauna in picioare

radu  •  22 aprilie 2007, 11:28

tolo, io te injur doar ca esti stelist.

Africanul  •  22 aprilie 2007, 12:21

@meplusmyself

Totusi, am si eu o intrebare: aceasta secunda de luciditate este unica, sau se pierde in negura timpurilor pe care le traim?

Sper ca pr 20 Mai romanii sa fie prezenti la vot pt a demonstra ca nu suntem un popor de adormiti si ca nu e bine sa te joci cu vointa lui.

monads  •  22 aprilie 2007, 14:45

Salut Tolo!

Incep sa cred ca Mircea Badea chiar se lua de tine si nu era doar un circ ieftin. De ce se lua? …”Prietenii stiu de ce”. M-am gandit la ce mi-ai raspuns in ziua suspendarii lui Basescu si anume ca Romania trebuie sa continue pe drumul deschis de Basescu. Daca cu el sau fara el vom vedea. Personal cred deocamdata ca natiunea romana nu a preparat un lider capabil sa ii continue ideile. Si ma refer la cele bune, nu cele legate de decolteuri care mai nou am aflat, sunt sustinute. Depasind gluma cu marimea cupelor blonde ce ratecesc biletele, sa stii itzi cade bine armura asta de ziarist impartial. Cel putzin incerci. L-am vazut acum cateva zile pe liderul din umbra, daca il mai putem „numi din umbra” pe Ion Iliescu invitat la Antena 1 chiar in ziua suspendarii presedintelui. Ma gandeam atuncea cum mai poate, inca, un om ca acesta sa ne dea lectii de moralitate politica? De ce, cei care participa la razboiul media folosesc arme neconvetionale intr-o disputa in care macar forma daca nu fondul sa capate pelerina unui fair play? De ce la Antena3 nu este invitat langa Ion Cristoiu nici odata un ziarist pro Basescu? De ce la Realitatea …in fine nu are sens sa mai enumar le stim cu totii prea bine. Urmeaza o luna de campanie electorala pe sustache in care cred se vor vedea mai ales profesionistii media. Si nu ma refer la cadre extraordinare, ci la capacitatea moderatorilor de a fi senatori de drept ai echilibrului, de imagine morala capabila sa ofere increderea de care toti spectatatorii au atata nevoie intr-o media condusa de interese.

Cătălin Tolontan  •  22 aprilie 2007, 15:40

monads: si pe mine ma amuza/deprima prezenta voit proaspata a lui Ion Iliescu, scos din debaraua istoriei

monads  •  22 aprilie 2007, 16:27

Da e amuzant. Imi amintesc ca exista un serial de comedie pe Italia Uno, Fantozii se chema. Fantozii era un personaj mic, grasut intotdeauna prins pe picior gresit, pacalit de mai toti, care avea ca prim obeictiv parasirea fabricii in care lucra la auzul sirenei ce anunta finalul de program. Chiar daca filmul era o comedie, personajul intruchipa tipicul omului simplu. Nu incerca niciodata in scenele sale sa realizeze mari afaceri, iar accentul era pus pe intamaplari de la bloc, viata de scara, si soseaua privita de la inaltimea unui Fiat Uno, masina poporului. Barbatul pe langa toate nazbatiile pe care le facea si pe care le traia cu un umor de care radeau cred pana si regizorii, avea o fata a carei uratenie ii speria pe toti cei din jur. Cu mustata, maini paroase un adevarat exemplar de maimuta comicul situatiei era dat nu numai de aspectul fizic ci si de faptul ca ea se credea frumoasa. Isi ruja mustata si suna cu zambetul unei ecluze la soneria tatalui. Omul privea pe vizor si se speria. Nu putea sa treaca peste faptul ca dincolo de luneta cu dioptria unei lupe usa se afla fiica lui. Nu raspundea la usa, insa era dat de gol de sotie care intr-un urlet comic intreba cine sunase la usa. „Erau niste straini!” raspundea Fantozii, insa nevasta nu putea fi pacalita. Asa intra fiica lui in casa, iar acesta era nevoit sa o sarute de bun venit. Va imaginati cum tinea ochii cand tuguia buzele :). Le fel cred se intampla si cu Iliescu. E un copil al nostru, insa ne-am saturat de uratenia faptelor sale. Politicianul suna la usa, dar ne facem ca nu suntem acasa. Ne da de gol interesul media si ne trezim cu el in casa. Cine il pupa?

meplusmyself  •  22 aprilie 2007, 17:08

@monads:
excelent ! 🙂
mi-a revenit zambetul dupa incrancenarea ultimelor zile

Om  •  22 aprilie 2007, 18:54

Multumesc. M-am intors acasa si ma asteapta niste vizionari. Din spusele unor prieteni care s-au uitat la televizor si au facu si efortul sa inregistreze, prezenta celor citeva mii de oameni a fost prezentata/omisa in cel mai jenant mod: protv da sosirea lui Basescu, dar intrerupe tranmisia cind incepe speech-ul lui Macovei, Realitatea da aproape integral, pina in momentul in care presedintele suspendat spune ca se va incerca in presa acreditarea ideii ca absenteismul la referendum nu schimba nimic din configuratia politica post alegeri (adica tot base e presedinte). DE Antena 1 nimic, ca prietenii astia ai mei l-au scos de pe telecomanda. Singurul post care a prezentat discursul lui Basescu pina la final a fost… ei, da… ei, da… OTV. In direct si evident senzational.

Oricum, nu ma asteptam la asa ceva. Ai avut dreptate, Catalin!
P.S. Pe Antena 3, canal de stiri, Cristoiu avea o emisiune despre caricaturi, cica!

Andrei M  •  22 aprilie 2007, 19:16

Catalin tu lucrezi la Gazeta Sporturilor , incontestabil cel mai bun cotidian de sport din tara. Ai zeci de mii de cititori zilnic. Le-ai recomanda cititorilor tai sa urmareasca stirile Antena 1 pentru a avea o parere obiectiva asupra ultimelor evenimente din politica? Sincer?

kornelia  •  22 aprilie 2007, 19:24

Totuşi cred că cei care au organizat mitingul, cele două organizaţii civice, trebuiau să-l mediatizeze în primul rând. Nu am văzut pe cineva de la aceste organizaţii dînd vreun interviu sau încercând în vreun fel să apară în presă cu iniţiativa lor.
Nefiind acolo, pentru mine mitingul a început odată cu transmisiile tv. Din boxele de pe scenî se aude tare : Deşteptă-te române! Iar mie mi-e somn de mor.

Duminică după-amiaza. Mănânc nişte seminţe la televizor (am un LCD de peste un metru, am prins ocazia să mă laud cu el 🙂 ).
Miting pentru susţinerea lui Băsescu. Urcă Moni pe scenă, zice că nu se aude… Băse îşi suflecă manşetele, îi ia micofonu şi îi zice la mulţi ani lu’ tata. Ne întreabă dacă a greşit cu ce a făcut el. Treaba lui! Aflu că sunt suspendată: ”Noi toţi suntem cetăţeni suspendaţi de cei 322 de parlamentari”, afirmă Traian Băsescu. Zice că nu cedează şi că e gata să discute cu partidele politice. Cine nu l-o fi lăsat până acum? Apare Cristoiu, supărat că nu e lăsat să-şi facă emisiunea. Dau pe Realitatea. Băsescu spune ceva de oligarhi, îmi zice să mă duc la referendum şi mai zice că ştie el ce o să apară zilele următoare în presă. Madam Udrea îi zâmbeşte galeş din public. Moni e supărată (nu cred că de asta, sau mai ştii?). Gata! S-au săturat până şi ăştia de la Realitatea. Îl opresc pe Băsescu şi încep o şezătoare.

Cea mai tare mi s-a părut faza cu democraţii din teritoriu, care au zis că vin la meciul Rapid-Dinamo şi nu la miting. Meciul se joacă cu porţile închise. Foarte tare!
http://dbjurnal.wordpress.com/

Slip  •  22 aprilie 2007, 23:24

Bai… si aici tot politica? 😐

www.qoue.com  •  23 aprilie 2007, 0:23

software, jocuri gratis,radio online, bancuri, avatare, stiri, poze funny ,tv online

eftimie  •  23 aprilie 2007, 7:48

Mitingula fost organizat de sustinatori ai lui Basescu, membrii PD in marea lor majoritate. Au facut-o pe ascuns, prin mail-uri si sms-uri. Greseala le apartine, nu vad nimic rau in a face un miting pe fata, anuntat clar in care sa il sustina pe fostul lor coleg de partid. Practic, mi se pare ca sustinatorii lui Base sunt niste lasi.

Parvan  •  23 aprilie 2007, 9:15

Judecand dupa audienta din piata dar si dupa cea la TV, e din ce in ce mai limpede ca avem de-a face cu un „subiect” de stiri, nu cu o revolutie.

S-a stiut de eveniment, a fost transmis live (si incepand devreme) de cel putin 3 televiziuni, nu cred ca daca ar fi aparut mai multe chemari la miting ar fi fost foarte diferit.

Desi in mod evident sunt carente de organizare/comunicare (as spune si de discurs) nu cred ca asta e problema pt care evenimentul nu a fost atat de mare cat … s-ar fi dorit.

aciduzzu  •  23 aprilie 2007, 10:52

ce campanie pro-basescu duce gazeta sporturilor !

ics  •  23 aprilie 2007, 17:07

si, uite, asa se intampla ca – din aceasta dupa amiaza – vodca nu va mai fi niciodata ceea ce a fost; si tot de la un miting dansat a inceput sfarsitul…

gabi  •  24 aprilie 2007, 7:29

Nu ma bag sa fac aprecieri ca au fost x numar de participanti, insa pot sa am remarci legat de atmosfera, pancarde…

atmosfera de la miting:

http://fotoblog.ro/2007/04/23/supporters-for-traian-basescu/

Lume a fost destula, s-a umplut Piata Constitutiei. Si au fost ok.

emi201281  •  24 aprilie 2007, 11:37

unde ai vazut ca e izolat basescu? dimpotriva
mi se face sila de cate ori ni-l baga televiziunile pe gat

Comentează