Mergeti la vot, pentru ca daca ei n-ar fi iesit din casa…

Nu e un mesaj politic. E o poveste spusa intr-un spot realizat de GMP. Priviti-i pe acei oameni!

sâmbătă, 19 mai 2007, 1:21

Nu e un mesaj politic. E o poveste spusa intr-un spot realizat de GMP. Priviti-i pe acei oameni!

Priviti-l pe chinezul din Piata Tiananmen; sta in fata tancului cu plasa „de un leu” in mina, cea care se numea pe vremuri PPC, poate pica ceva. E la un metru in fata blindajului, turela practic ii atirna deasupra capului. „Vreau sa trec”, se misca monstrul cu senile, „ba nu treci!”, zice omul slabut in camasa alba. Si iese un dans tulburator. E una dintre cele mai impresionante imagini pe care a vazut-o umanitatea, are ceva din Chaplin in „Timpuri Noi” si, oare de ce?, din miscarile greoaie ale lui Neil Armstrong pe Luna. Iti vine sa zimbesti si se face pielea ca de gaina.

Apoi vin imaginile de la noi, din decembrie 1989. Asa cum spune si Doru Buscu azi, in Cotidianul (se misca excelent azi siteul lor): de fapt, la inceput, in Timisoara si la Bucuresti, n-au fost atit de multi oameni in strada. Majoritatea a stat pe margine. A trebuit sa se traga, sa moara oamenii, pentru ca Romania sa umple pietele.

Azi nu mai e nevoie de gloante. Mergeti la vot! Pina la ora 12, prezenta a fost cu 4% peste cea din turul 2 de scrutin al prezidentialelor din 2004. Nu are importanta daca vreti sa votati DA (contra lui Basescu) sau NU (in favoarea lui Basescu). Important e sa onorati, cu un deranj de o juma’ de ora, gesturile ale celor oameni mai tineri, mai slabi si mai prost imbracati. Acei oameni care eram noi cind am fost tineri. 

Comentarii (88)Adaugă comentariu

camasa_neagra  •  19 mai 2007, 15:09

DACA VOTUL TAU AR FI CU ADEVARAT IMPORTANT; A VOTA AR FI INTERZIS!

camasa_neagra  •  19 mai 2007, 15:10

Daca votul tau ar fi cu adevarat important, a vota ar fi interzis!

Marian DANILA  •  19 mai 2007, 15:30

Am fost impreuna cu prietenii mei din zona si am votat NU. Dar stiu cum se voteaza pe la sate, si sigur voturile noastre sunt degeaba. Asta e Romania. Republica parlamentara bananiera.

Dreptul la vot ar trebui restrans doar la cei care locuiesc in mediul urban si au studii de minim 12 clase si fara antecedente penale. Mortzilor sa le fie interzis sa voteze. Nu ca in 2000, cand pentru Iliescu au votat peste 200 de mortzi. Atunci frauda ar fi limitata si lucrurile ar merge mai bine in tara asta. Dar pana acolo, mai avem de muncit mult ca sa le facem astora plinul. Si nu stiu daca astia se vor satura vreodata de furt.

CHONI  •  19 mai 2007, 15:38

Cred ca acest comentariu al tau este un pic abuziv. Nu poti invita oamenii sa mearga la vot, pentru ca imaginile revolutionare ne cutremura. In fapt, refuzul in fata acestui demers democratic de a-ti exprima votul (si asta fac majoritatea romanilor!) constituie fara indoiala tot o forma de revolta. Fara violenta insa! N-am fost la vot de vreo 7 ani si voi continua sa fiu neutru.
Intreaga clasa politica merita un asemenea comportament. Sunt ferm convins. Nu pot limita optiunea mea in momentul de fata numai la da sau nu. Sunt prea multe de spus.

crispavel78  •  19 mai 2007, 15:43

N-as avea motive sa ma duc la vot.
http://cristianpavel78.wordpress.com/2007/05/18/de-ce-n-as-avea-motive-sa-votez-pe-19-mai-2007/
Totusi, o voi face. Ca sa fie diferenta mai mica 😉

Peruzzi  •  19 mai 2007, 15:52

Votati NU.Basescu trebuie sa ramana Presedintele Romaniei

mecanicu  •  19 mai 2007, 15:53

toti care va ganditi sa stati acasa ca nu are rost sa mergeti la vot, ganditi-va cum era acum daca in decembrie ’89 si acei oameni stateau acasa? pentru cei care au murit atunci, MERGETI LA VOT!!!

ForzaViola  •  19 mai 2007, 16:06

VOTATI NU!!!! OAMENI BUNI TREBUIE SA SCAPAM ODATA PENTRU TOTDEAUNA DE COMUNISTI , CINEVA TREBUIE SA FACA DIFERENTA SI ACEIA SUTEM NOI. BASESCU TREBUIE SA RAMANA PRESEDINTE

Cam  •  19 mai 2007, 16:16

Eu am fost pe la 5 la vot, nu am fost in Bucuresti dimineata si am preferat sa nu votez pe liste speciale. Era intr-adevar destul de pustiu in sectie dar pe lista unde era scris numele meu votasera cam toti.

yulii  •  19 mai 2007, 16:16

Toti sunte-ti orbi si nu vedeti barna din ochii romaniei, barna ce seamana mai mult a catarg si denumit Basescu care trebuie schimbat cu un pai. Toti fura , toti sunt corupti insa trebuie inlaturata aceasta patura politica sub care sunt grupuri de interese. si trebuie sa aducem la putere pe cineva care e departe de oameni politici ce si-au format grupuri de interese.un om tanar trebuie ales la anticipate, un om care fura cu respect o vila si o masina insa nu flota Romaniei sau care sa simuleze rapiri in Irak, sau care sa fie un jucator.Tara noastra nu e terenul de joaca al domnului Basescu Votati-va viitorul, votati da pt demitere si pentru noi alegeri, pt un nou presedinte care nu are dosare si trecut suspicios si nu poate fi santajat.

alice  •  19 mai 2007, 16:18

eram si eu de parere cand eram mai mica, adica pe la 18 ani ca nu conteaza votul meu. inca mai am parerea asta, pentru ca oricum altii fac jocurile si cei care se vad, recte basescu, tariceanu s.a nu sunt decat niste marionete puse sa joace o piesa proasta pentru oameni asemeni…cu toate acestea, ma gandesc sa nu-mi refuz mie insami un drept pe care il am prin constitutie. daca nu il aveam? atunci probabil ca l-am fi vrut…acum il avem si ni-l refuzam, Dumnezeu sa ne mai inteleaga si pe noi…pupici

Cam  •  19 mai 2007, 16:19

Eu am fost pe la 5 la vot, nu am fost in Bucuresti dimineata si am preferat sa nu votez pe liste speciale. Era intr-adevar destul de pustiu in sectie dar pe lista unde era scris numele meu votasera cam toti.

Pentru cei care isi permit luxul de a fi neutri, daca am fi stat toti neutri probabil ar fi Iliescu si acum presedinte. Nu s-ar duce nimeni la vot, ca de suntem neutri si ar vota el si Geoana sa fie Iliescu presedinte pe viata.
Mda.

flavio  •  19 mai 2007, 16:30

intr-adevar,erai un jurnalist sportiv bun si un om intelingt,dar in ultima perioda m-ai facut sa-mi schimb parerea…nici nu-mi amintesc cand articolul tau din gsp a avut ultima oara un subiect din sport…oricum penibila incercarea ta….am 18 ani si azi am votat pt. prima oara

Tudi  •  19 mai 2007, 16:37

Tot ce trebuie ca raul sa invinga, e ca oamenii buni sa fie indiferenti. ~ E Burke

Nu insinuez ca vreo parte a baricadei sa fie „raul” si cealalta „oamenii buni” dar in nici un caz nu o sa fiu de partea indiferentei.

razvan  •  19 mai 2007, 17:18

FRATI ROMANI ! PENTRU VIITORUL NOSTRU, PENTRU VIITORUL ROMANILOR VOTATI NU ! RASPUNDETI CU NU DEMITERII PRIMULUI PRESEDINTE CARE A SPUS NU RUSILOR ! FRATI ROMANI , NU DATI TARA PE MANA UNOR TRADATORI; UNOR TRADATORI CARE-SI VAND TARA ! UUUUUU ILIESCU, UUUUUU TERORISTUL !

razz  •  19 mai 2007, 17:20

FRATI ROMANI ! PENTRU VIITORUL NOSTRU, PENTRU VIITORUL ROMANILOR VOTATI NU ! RASPUNDETI CU NU DEMITERII PRIMULUI PRESEDINTE CARE A SPUS NU RUSILOR ! FRATI ROMANI , NU DATI TARA PE MANA UNOR TRADATORI; UNOR TRADATORI CARE-SI VAND TARA ! UUUUUU ILIESCU, UUUUUU TERORISTUL !

qm_fyn  •  19 mai 2007, 17:39

Am mers si eu si am votat, si o voi face atata vreme cat voi avea puterea si acest drept. Uneori alegerea este grea si poate nici o optiune nu ma satisface complet.

Pentru cei care se intreaba totusi ce sa voteze astazi, in opinia mea astazi se voteaza daca suntem de acord ca din Ianuarie, de cand suntem in UE suntem de acord ca parlamentul si guvernanti s-au pierdut intr-o batalie de 5 luni impotriva unui presedinte cu limba mai libera in loc sa se ocupe de legislatia romaniei. Votam daca suntem de acord ca cei care tot refuza sa aplice legea votului uninominal, dar se grabesc sa se adune la votarea noilor salarii de parlamentari si senatori si legi de o noapte ca sa poata face cine stie ce tranzactie.
Voi sunteti de acord? eu NU!!

leo  •  19 mai 2007, 17:56

Tolo, azi e prima data cand diti spun asa, dar recunosc de foarte mult timp jurnalistul care m-a incantat de atatea ori.
TU, TRU si Carol! Ma simt aproape bine, sper sa fie 50%

Liensen  •  19 mai 2007, 17:56

Am fost si am votat.La Roma erau destui de multi la sectiile de votare la Academia Romana.Era ora 15.50
Un prieten care a votat in alta parte ,la ambasada Romaniei mi-a zis ca era foarte multa lume acolo,era coada

Multi vor vota dupa ora 17.00

leo  •  19 mai 2007, 17:57

Tocmai am vazut finala Cupei Angliei. Sper ca rezultatul sa fie stabilit tot in prelungiri, aproape de 8. Daca o sa fie asa ii doresc celui care a votat ultimul NU, desi nu o sa putem afla niciodata cine a fost, sa devina macar la fel de bogat si celebru ca Drogba. Dar sa nu fie platit, ca ivorianul, de un oligarh.

leo  •  19 mai 2007, 17:59

75%! Victorie!

R SPUNE NU  •  19 mai 2007, 18:02

da NU, DA nu!…doar n-or sa revina comunistii la putere!!! Le-as da un mare scuipat comunistilor! Dar daca fac asta, nu mi-ar fi rusine de ei, ci de mine! Niciodata in viata mea nu am spus cu atata drag: NU!!!

claudiu  •  19 mai 2007, 18:02

AM REUSIT! 75% ! BRAVO ROMANI

lalala  •  19 mai 2007, 18:09

c victorie….a lui bucsaru casuneanu cocos s a m d

grbrbrbebrbr  •  19 mai 2007, 18:18

catalin,

nu cred ca este cazul sa lauzi campania gmp. spotul ca idee e slab, speculativ, indiferent, o lucrare stearpa ca si outdoor-ul lui BAsescu din acest an- acelasi gmp- fotografii de anii 80, lumina proasta, lay-out invechit. Am mers la vot, am votat, insa pe drum- la intoarcere , in masina, gandindu-ma la cei ce il inconjoara pe Basescu- acel sir imens de politicieni dubiosi- chiar si la dubiosii de la gmp care au trait ani de-a randul pe bani lui omar haysan, nu am putu sa nu ma intreb: Am votat bine?

Pe cand adunate intr-un volum articolele?

Boris.SS  •  19 mai 2007, 18:19

Farte, asta este, ne meritam soarta…Eu unul ma consider oligarh deoarece am acasa 2 imprimante si un copiator, deci am trsut de presa…asta fara sa mai pun la socoteala faptul ca am comp si internet :))
Cum am spus si mai sus TRAIASCA OLIGARHII si multa „stima” lui Base. Apropo, nu sunt din PSD, PC, PNL….=))

camasaneagra  •  19 mai 2007, 19:45

Sper ca Basescu sa fi inteles acum de-adevaratelea ca poporul il plateste sa faca exact ceea ce vrea poporul. Succes, presedinte!

Lohan  •  19 mai 2007, 19:50

foarte bun videoclipul.
pacat ca sunt multi indiferenti ca Dr.B, care se preocupa de lucruri mult mai importante pt oameni, pt tara, cum ar fi fucking fotbalul asta care e plin de gunoi oricum.
sper ca romania sa se trezeasca dupa 18ani de minciuni si hotii.
(poate romanii, ca Dr.B chiar isi merita soarta)

Marius  •  19 mai 2007, 19:58

Sa se mai faca un referendum pentru domnul premier Tariceanu daca nu vrea sa-si dea demisia.
Tine cu dintii de scaun …

ovidiubelge  •  19 mai 2007, 21:07

As vrea sa stiu de unde e fundalul muzical al videoclipului.

ovidiubelge  •  19 mai 2007, 21:12

As vrea sa stiu de unde provine fundalul muzical al videoclipului.

capoeira  •  19 mai 2007, 21:53

Incredibil … Extrem de impresionant spotul… Lasati campania la o parte,pentru ca toata lumea are creier pentru un scop : sa gandeasca.Ma gandesc…oare ce om ar fi ala care ar vota dupa ce posteaza toti parlitii ca reply-uri.Duceti-va la vot,pentru ca e unul din putinele drepturi constitutionale pe care trebuie sa il respecti si sa ti-l insusesti.Pentru asta au murit oamenii aia la revolutie : libertatea de a alege !

bodo  •  19 mai 2007, 22:19

tolo,tu ai fost vreodata acolo…nu la vot

molotov  •  20 mai 2007, 10:46

Trecand peste semnificatia imediata a clipului (f bun, in paranteza fie spus…), poate suntem atenti la un amanunt. Priviti scena tancului: masinaria ezita, incearca sa ocoleasca, nu merge prin stanga, incearca prin dreapta, dar NU MERGE INAINTE, desi in fata lui e un singur om. Priviti scena urmatoare, Bucuresti 1989: TAB-urile gonesc cu 90 la ora prin multime, fara macar sa franeze o secunda, printre oamenii care se arunca din fata lor. Si tanchistul chinez si „tabistul” roman aveau aceleasi ordine…
Pentru cei care nu stiu, tancul din Tienanmen a trecut pana la urma, dar numai dupa ce omul, care se suise pana pe turela, a fost tras inapoi in multime de ceilalti manifestanti, desi in film nu se vede. Tot pentru cei care nu stiu, TAB-urile din Bucuresti au trecut fara remuscari si peste oameni, desi in film nu se vede…

emi  •  20 mai 2007, 14:43

Catalin, uiti un lucru: acei oameni au iesit in strada pentru ca ei credeau in ceva, intr-o schimbare. Eu am stat acasa si nu am votat pentru ca mi-e sila si de Basescu si de cei 322. Mi-e sila de toti. Nu am in cine sa-mi mai pun sperantele. A murit speranta.

Liviu Dobre  •  3 ianuarie 2008, 21:45

chiar crezi ca votul tau conteaza? eu nu cred

Buy ultram.  •  14 februarie 2008, 1:41

Buy ultram pharmacy online….

Buy ultram cheapest site. Buy ultram….

De ce ne meritam soarta: « Alex  •  1 decembrie 2008, 0:04

[…] Cititi articolul asta…eu l-am mai pus pe blog… poate si voi l-ati mai citit…a fost scris intr-un moment […]

Comentează