Braconaj în Deltă

Cînd au motivat trecerea la 18 echipe, şefii fotbalului au spus că vor retrograda 4 echipe şi că astfel Liga 1 îşi va păstra duritatea competitivă.

joi, 24 mai 2007, 8:38

Cînd au motivat trecerea la 18 echipe, şefii fotbalului au spus că vor retrograda 4 echipe şi că astfel Liga 1 îşi va păstra duritatea competitivă.

Vara trecută, Pandurii a rămas pe prima scenă în ciuda rezultatelor sportive. Acum, s-a copt ideea păstrării Ceahlăului. În acest ritm, nu va retrograda decît cine vrea şi nu va promova decît cine îşi doresc preşedinţii. Cooperativa s-a mutat din teren, unde e mai scump şi se vede, către licenţiere, un mediu plin de hîrţoage.

În timp ce blaturile erau televizate şi amendate public, manevrele prin care Sportul, anul trecut, sau Delta Tulcea, anul acesta, sînt depunctate în ciuda rezultatelor se bazează pe plictisul general pentru regulamente. Se protestează cîteva zile şi, apoi, media şi opinia publică renunţă să mai pătrundă argumentele birocratice şi le lasă în plata Domnului!

Dacă scuturi cluburile noastre, jumătate din ele nu au ce căuta pe prima scenă! Dar asta nu se poate. Şi, atunci, se practică exigenţa selectivă, orientată către cei care nu pot face valuri, deşi vorba asta nu sună prea bine la propriu în „cazul Delta Tulcea”.

Echipa e simpatică, intrarea ei ar da bine în materie de biodiversitate a campionatului, poate se mai prind şi niscaiva fonduri europene!, da’ Delta are un singur ghinion. S-a nimerit să vrea să intre, taman cînd nu e bine să pice Ceahlăul! Şi, de aceea, cererea ei de licenţiere, depusă în ultimul moment, va avea o soartă grea.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

M  •  25 mai 2007, 10:53

De abia acum v-ati prins ca in fond nu se schimba nimic la noi in tara?

Iulian  •  25 mai 2007, 10:54

Cazul Delta ar trebui sa schimbe ceva in mentalitatea unora de la federatie. Mai intai trebuie sa se astepte rezultatele si incheierea competitiei si apoi sa se faca licentieri si alte acte birocratice. Ce vor crede sustinatorii Deltei daca echipa se claseaza pe un loc promovabil si echipa nu poate sa joace in Liga I din cauza unor proceduri tampite. Delta poate juca pe stadionul Farul din Constanta, sponsori sunt, deci problema nu e lipsa de bani ci faptul ca nu s-a facut acea cerere de licentiere pentru ca obiectivul echipei nu era promovarea. Dar daca va promova nu e corect sa lasati echipa sa obtina licenta? In orice meci echipele trebuie sa-si propuna sa castige altfel pacat de fotbalul romanesc. Si mai vorbim de eradicarea coruptiei din fotbalul nostru. Cu o echipa de mercenari, Ceahlaul merita sa ajunga in LIga judeteana. Ce tot il laudati pe Pinalti ca a facut stadion la Piatra Neamt. A luat banii de la Primarie si a platit firmele lui de constructie sa lucreze la stadion. S-a imbogatit el si a capatat si laude de mare gospodar al urbei. Fratilor treziti-va ca suntem in sec XXI. AFARA CU MAFIA DIN FOTBALUL ROMANESC.

vasile  •  25 mai 2007, 11:00

true. Sa zicem ca Delta Tulcea chiar nu are conditii de Liga I, dar de ce sa nu promoveze echipa de pe locul 3 din Liga II ?!

Craciunescu  •  25 mai 2007, 11:02

Situatia este intr-adevar perversa : sa promovezi in Liga I dar sa nu poti juca: in locul tau va evolua o echipa care a retrogradat dar de fapt nu a retrogradat. Care este solutia? Dupa parerea mea pentru a nu ajunge la aceste cazuri hilare, ar trebui ca si in Liga a II a sa fie acceptate doar echipe care, in caz de promovare, sa indeplineasca conditii si in Liga I.
Vor rezulta probabil mai putine echipe inscrise, dar asta ar duce la cresterea calitatii jocurilor, la existenta nocturnei pe toate stadioanele, nu ca la Cluj sau Bistrita

Relu  •  25 mai 2007, 11:12

Daca Delta Tulcea nu primeste licenta, sunt de acord sa nu promoveze, dar cele 4 echipe care au retrogradat trebuie sa retrogradeze. Locul Deltei Tulcea ar putea fi luat de urmatoarea clasata. La lupta care s-a dus pentru promovare, nu cred ca urmatoarea clasata ar fi mai prejos. Sau cel putin sa se faca un baraj intre Ceahlaul (in cazul de fata) si urmatoarea clasata din serie. Neretrogradarea Ceahlaului ar duce la intoarcerea forbalului romanesc catre mizeriile de care ne chinuim sa scapam.

catalin_cj  •  25 mai 2007, 11:16

mi se pare corect ca daca echipa de pe locul 2 nu indeplineste conditiile pt liga 1 sa promoveze cea clasata imediat dupa ea. sau macar un baraj intre prima retrogradata si cea clasata dupa delta.

Marian Banica  •  25 mai 2007, 11:17

Poate ca Delta Tulcea nu are conditii de Liga I dar totusi a batut liderul seriei a doua cu 7-1, iar pentru mine personal asta inseamna ceva si cred ca s-ar putea crea o baza sportiva interesanta la Tulcea.
Cat vine vorba de retrogradare eu spun ca ar fi mult mai interesant un sistem cu 2 retrogradate direct si un mini turneu de promovare/retrogradare intre 6 echipe (3 din Liga I si 3 din Liga a doua- cu meci de baraj intre ocupantele locurilor 14-15 din Liga I, respectiv locurile 3 din ambele serii din Liga a doua).
E o parere! 🙂 Nu zic ca e cea mai buna dar oricum merita sa se reflecte putin la situatia existenta…

Relu  •  25 mai 2007, 11:22

Intr-adevar, sistemul play off ar fi foarte interesant, atat pentru retrogradare-promovare cat si pentru titlu. Play off-ul pentru titlu ar putea tine cont de rezultatele directe ale echipelor, sau alte reguli care se pot stabili ulterior.

Tulcea  •  25 mai 2007, 11:29

Pentru cei care sunt contra Deltei Tulcea
Sa vedeti intai satdionul din Tulcea, sa vedeti ca se vrea sa avem un stadion cum trebuie si dupa sa vorbiti. Cu ce e mai bun stadionul de la Cluj, Otopeni, etc sa fim seriosi.
Pacat de jucatori, ca au muncit si merita sa joace in Seria 1. Daca alte echipe cu experinta nu au reusit sa-i bata, ce mai vreti fratilor.
Trebuia sa vedeti cum au jucat cu Buzaul, trebuiati sa vedeti cum au fost furati in late meciuri (Brasov, Petrolul, Sportul, Otopeni).
SUNT ALTE INTERESE

badea mihai  •  25 mai 2007, 11:40

liga intai ideala
* 16 echipe de club din care:
– 2 se duc in liga campionilor
– 3 in cupa uefa
– 4 retrogradeaza
– 3 statistic se mai bat in fiecare sezor pentru locurile pt europa in afara de cele care ajung sa se califite
– 3 statistic se mai bat pt evitarea retrogradari in afara celor de pica in Liga a II-a
– TOTAL – 15 echipe cel putin se vor bate pentru indeplinirea unui obiectiv
– REZULTAT – meciuri mai bune, spectacol mai bun, mai multe persoane interesate de fenomenul fotbalistic, sponsori mai mari, bani mai multi.
– CASTIGATOR – fotbalul romanesc si spectacolul in sine.

piturca  •  25 mai 2007, 11:43

Baaaaaaaaaaaaaaa, ma fut pe comentariile voastre. Hai pa. Ma sugetzi. Hai Romania!!!!

CATALIN  •  25 mai 2007, 11:54

S 500 de la piatra neamt a fost in aceasta saptamana la federatie si nu cred ca motivul ar fi fost organizarea meciului cu dinamo, cu slovenia sau mai stiu eu ce…

horus13  •  25 mai 2007, 12:12

pina se vor urni cei de la liga si federatie sa schibe liga a II-a intr-o singura serie, ideea unui mini-turneu mentinere-promovare in 6 echipe imi suride si mie: 15-16 din liga I si 2-3 din ambele serii ale ligii a II-a. iar problemele legate de licentiere sa se puna doar la inceputul acestui turneu. iar daca nu se indeplinesc conditiile, sa participe urmatoarea de pe lista, nu sa fie scaparata o oaie mai bezmetica.

andruxand  •  25 mai 2007, 12:15

http://www.petitiononline.com/SEVILA86/petition.html PETITIE CONTRA BECALI! SEMNATI!

mascarpone  •  25 mai 2007, 13:01

Pinalty sa-ti dau la mooie !!!!! Escrocule !!!!

Robert  •  25 mai 2007, 13:09

Du-te ba comunistule in Russia unde ai facut tu scoala. Am fost la Piatra Neamt, iar conditiile pe care le are Ceahlaul nu le are nimeni in Romania. Luati exemplul acelui primar si faceti si voi ca el. Ca altfel ramanem in urma rau. Vrem sa ne btaem cu altii prin Champions League dar avem stadioane ceausiste. Liverpool spre ex baga jumate de miliard de dolari sa-si faca alt stadion. Voi va legati de cei care investesc in fotbal. Normal ca va convine. Doar Bucurestiul castiga de 17 ani campionatul. Cum apar oameni cu bani ca la Piatra, Cluj sau Timisoara, incep sa va tremure chilotii. Stiu ca ati vrea sa jucati numai cu Jiul,Pandurii,Urziceni sau alte comune. Dar nu va merge.

sorin  •  25 mai 2007, 13:23

Ma bag si eu sa scriu pe acest blog, e premiera asa ca trebuie sa surprind:). Eu as da o lege care sa oblige autoritatile sa construiasca stadioane pt echipele ce promoveaza. Delta Tulcea este presupun sustinuta de primarie, acolo banii cred ca sunt putini, atunci Statul sa intervina, educatia o putem face oriunde, creearea unui stadion de liga I la Tulcea ar arata ca am facut un prim pas in educatie, in reabilitarea nu numai a infrastructurii din fotbal dar si cea urbana. Toate bune, daca nu gasesc stadion, sa vina pe Cotroceni,,,pun si eu bani la chirie.

balmosh  •  25 mai 2007, 13:25

In primul rind…Pune mina si semneaza! http://www.petitiononline.com/SEVILA86/petition.html

Apoi, imi doresc din tot sufletul sa ia Pinalti tzeapa…sa dea bani girla Tulcei si apoi pescarii sa vrea sa joace in A si sa-i dea cu tifla lui Pinalti 🙂

A-Z Players Directory  •  25 mai 2007, 13:38

forza delta tulcea……

MarcKelica  •  25 mai 2007, 14:55

GATA !!! S-a confirmat , Tulcea e in LIGA I !!!!!!! Yes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Manchester United aduce stadionu lor la Tulcea cu caruta .
____

desi tin cu buzau , tulcea ne-a distrus de tot , 7-1 ….

Forza Delta

dodo  •  25 mai 2007, 15:46

„Cineva” mi-a sters postarile…

Evident, erau AntiCeahlaul!!

rasid belgin  •  25 mai 2007, 15:53

ceahlaul isi permite sa incerce antrnori si jucatori in plin campionat,considerand aceste meciuri ca fiind de pregatire stiind din start ca indiferent de locul ocupat in clasament nu va retrograda!!! ce le putem spune fotbalistilor de la delta in caz ca la finalul campionatului se vor clasa pe una din cele doua poziti care asigura promovarea? sau sa dea meciul petrolului pe o suma considerabila? la fel ca si in cazul sportului nu este obligatoriu sa ai echipa sau rezultate ca sa joci in prima liga!!! ajung relatiile!!! trebuie sa copiem modelede afara sunt de acord dar sa le pliem totusi la conditiile pe care le avem! ce vina au fotbalistii din tulcea ca la mine in medgudia o echipa de campionat judetean joaca pe un stadion de 35 000 de locuri iar stadionul din tulcea este cum este? nu s-a construit nimic dupa ceausescu doar s-a cosmetizat! fotbalistii deltei nu au nici o vina ca au stadionul care il au! sa li se dea o sansa sa joace la medgidia,constanta sau galati pana autoritatile judetului tulcea vor aranja stadionul! oare este atat de greu sa le dam unor oameni un drept pentru care au muncit cinstit? dl.stefan poate dormi linistit noaptea? condeescu poate!!!

www.cssbt90.ro  •  25 mai 2007, 16:44

cataline e venita o circulara la membrii afiliati a adunarii generale a frf din 10 mai in care echipele pot sa si schimbe denumirea indiferent de oras…probabil delta tulcea sau alta echipa se va numi Fc ceahlaul P Neamt 2007 iar ramnicu valcea se va numi fc arges 2008 si sa rezolvat treaba

SUPORTER  •  25 mai 2007, 23:06

lupul schimba parul dar naravul ba…am mutat blatul din teren in dosare si in spatele legilor ….probabil ca ii meritam pe toti …pe gigi ,meme, copos etc., ne putem asuma linistiti greselile din arbitraj , din calificarile echipei nationale , din tribune ,chiar si cele de la companiile de cablu ce transmit derbyurile….ce nu putem accepta e faptul ca spectacolul s-a mutat de pe stadion in alta parte…il declar pierdut :gasitorului RECOMPENSA!!!

iotis  •  25 mai 2007, 23:36

salut tolo
intrebarea mea este simpla si cred ca v-a spune tot :
– are dinamo stadion de liga campionilor ? normal ca nu .atunci ce cauta in turul 3 , grupe samd ?
restul este pur si simplu un teatru absurd care continua de zeci de ani in tara asta . cum dinamo daca trece de turul 3 nu are nici o sansa s-a joace in groapa asa si delta poate s-a joace la galati .

mihai  •  26 mai 2007, 1:48

o mama se bucura atunci cand naste un copil……un copil se bucura de-o jucarie…..fiecare se bucura de ceva……sunt suporter si ma bucur ca echipa mea…..delta tulcea intra…sau poate va intra in liga 1…….sa mi se faca un avort sau sa mi se ia jucaria……ce pot eu sa fac???…….cred ca stiu…..sa tac……n-auzi ca tac……astept sezonul urmator……si…..fara jucarii…fara avorturi……comportament infantil, sa nu mai sufar….oare o fi palpitant sa devin un fan al jocului de sah?????…………….

robert  •  26 mai 2007, 8:48

nu inteleg ce treaba are ceahlaul in aceasta problema…daca pe locul 15 era argesul sau nationalul erau aia mafioti si trageau sforile sa ramana in divizia A…si anul trecut s-a intamplat acelasi lucru si nu s-a mai facut atat scandal….cel mai corect ar fi sa promoveze Delta.

LAZIO  •  26 mai 2007, 12:55

Ce tot atatea discutii? V-ati gandit ca poate nici Tulcea nu vrea sa promoveze? Poate vor doar niste bani! Si d-aia trag ei tare. Ca in fond romanii nu au nimic in comun cu sportivitatea.

Dr@Gosh  •  26 mai 2007, 13:34

mai grav mi se pare faptul k cei de la tulcea nici nu au prea mare tragere de inima catre liga I. s-au trezit pe podium si trag tare de cand au vazut k lumea e cu ochii pe ei si au simtit ca e rost de stors bani. jucatorilor le surade mai degraba ideea de a migra catre pietricica sau alte cluburi de prima liga, conducatorii nu ar da vrabia din mana[niste bani buni de la moldoveni] pe cioara de pe gard care ar reprezenta-o liga I. k sa joci in prima divizie trebuie sa bagi bani, nu sa castigi si sunt si ei constienti k nu ar face decat sa se tarasca prin liga si sa retrogradeze dezastrus, asa ca-i mai bine sa ia niscaiva banuti si sa stea in liga ce li se potriveste. amintiti-va de baia mare care a vandut odata locul si anul viitor au vandut barajul cu farul… mercenarii!!!

stelydinamo  •  26 mai 2007, 15:11

tolo sluga lui base si a lui vantu! te-am citit sclavule!

stelydinamo  •  26 mai 2007, 15:12

hahaaaa!na ca asta ti-a scapat de la cenzura!….

roty  •  26 mai 2007, 15:31

I lowe you TOLO! just help me TOLO!….TULCEA JOACA PE TEREN, SI-A CASTIGAT DREPTUL DE PROMOVARE PE TEREN . Nu neg ca a participat si la unele indirecte dar vad ca indirectele aranjate de altii s-au intors impotriva lor si implicit in favoarea noastra. Totusi nu inteleg de ce daca nu avem infrastructura de LIGA I nu putem evolua in alta parte pana la licentiere, sau licenta nu se refera doar la infrastructura!

nenea  •  26 mai 2007, 16:30

Draga Tolo, chiar crezi ca esti trendy daca scrii impotriva lui Pinalty? Acu’ dupa ce te-a facut varza Base si te-ai dus dupa aia la copilul ala de la Antena 3, Gadea, sa te plangi ce raspunsuri ti-a dat presedintele suspendat la intrebarile puse de tine…m-am convins ce cautai acolo. Nimic. Asa si acu’. In loc sa educi lumea in spiritul respectarii regulamentelor, vorbesti de Braconaj in Delta, exact cu acelasi limbaj de lemn pe care l-ai folosit in articolul in care povesteai cum au pierdut Pinalti si Sechelariu jucatori la pocher. Numai ca atunci n-ai avut curaj sa semnezi si nici sa recunosti ca ai BRACONAT articolul din „Academia Catavencu”. Pinalti v-a dat in judecata iar cand balanta a inclinat de partea lui (ca v-a pretins o suma de bani care va ducea spre faliment ziarul), nea Ovidiu Ioanitoaia a venit la un meci de Div B, Ceahlaul – Focsani, sa faca „flotari” in fata lui Pinalty ca sa va ierte. Tu n-ai invata ca atunci cind gresesti sa spui :Iarta-ma! Si v-a iertat Pinalty. Nu ai invatat mare lucru din lectia pe care v-a dat-o : Cine crede ca il prinde pe Pinalty cu temele nefacute si neacoperit de acte legale se insala! Asa ca mai bine ne-am rezuma sa citim regulamentele in cazul „Delta Tulcea” si sa le aplicam. Sa nu mai umblam cu cioara vopsita ca in cazul Jiul Petrosani sau UTA. Nu-i asa, draga Tolo, sau „Deontologu’ „, cum iti zice Badea ?! Ca in cazurile Jiul sau UTA nu ti s-a aprins „beculteul rosu”. Ceea ce inseamna ca pot sa-ti dau linistit un citat din politica turca: „SICTIR”.

R3xt0n  •  26 mai 2007, 17:51

Dupa c am batut tot in liga a II-a , mai avem probleme doar cu promovarea in liga I . Acum o saptamana am batut Gloria Buzau cu 7-1 umilinta totala….am batut Petrolul si tot avem probleme….. daca ati sti c bucurie e in Tulcea in serile in care baietii lu’ Gache fac spectacol…..vor sa ne cumpere Pinalti si ai lui ….dar avem un mesaj pentru el : Dute tare Delta nu-i de vanzare…….si ar tb si voi sa vedeti niste jucatori de la Delta joaca mai bn decat toti stelistii …. mai ales Caju , Visan si Pantilie, ultimii doi au cate 18 ani…..acuma au anuntat ca n sponsorizeaza Naty Meir… Primaria a anuntat ca daca avem licenta , stadionul este gata in 2 luni … atunci d c n-am intra in Liga I???? FORTZZA DELTA TULCEA

gigi  •  26 mai 2007, 18:54

deci, sa intelegem domnule tolo ca de fapt sunteti nemultumit ca se aplica regulamentul ?
deci regulile care iti convin sunt bune celelalte nu?
deci daca ar ramane in liga 1 ceahlaul ar fi imoral dar ar fi moral ca sa promoveze o echipa fara merite de pe locul 3 din liga 2?
deci…….
deci…….
cred ca ai mancat ceva stricat si ai greata .de dimineata.

cata  •  27 mai 2007, 10:42

Dati-i dom’le BAN acelui andrei pentru spamul pe care il face la comentarii !

dumi  •  27 mai 2007, 11:56

Si eu vrea Delta Tulcea in A,nu se pot face exceptii?cnd e vorba de o echipa mica,gata,cautam tot felul de reguli,cand e vorba de echipele mari acele reguli se pot omite

Buhi Do  •  27 mai 2007, 13:29

Am facut o petitie pentru respectarea performantei in sport, in cazul FC Delta. O puteti semna la:http://www.petitiononline.com/FCDELTA/petition.html

Adrian Tudor  •  27 mai 2007, 14:06

Probabil ca tulcenii abia asteapta sa isi vada echipa in liga intai, insa tare mi-e teama ca jucatorii nu trag asa de tare pe final de campionat pentru promovare, cat pentru dragaostea subita ce i-a cuprins in ultima vreme fata de Pinalty. Si poate ca ar fi mai sanatos si mai competitiv un campionat cu mai putin echipe, dar cu un sistem de play-off. Dar, noi nu suntem in Elvetia.

PS. Daca tot s-a pierdut numele de Divizia A dintr-o neatentie, mai bine nea Mitica ar boteza fost Divizie A Superliga, exact ca in Turcia. Doar, doar vom avea si noi rezultatele lor…..Ca circul il detinem!

doru  •  29 mai 2007, 17:38

Cum de acceptati promovarea Ceahlaului , este cava care nu-mi vine sa cred.Dati sansa echipei DeltaTulcea ,tineri pentru care promovarea este visul lor,a locuitorilor acelui oras.RUSINE. Cu multa scirba Doru Florida

Comentează