Miracolul The Rolling Stones: gazonul e OK!

De regula, sportul preda lectii. Acum e rindul sa primeasca. The Rolling Stones, prin spectacolul admirabil de marti seara,  si publicul, prin civilizatie si calitate, au oferit un dar pe care stadionul „National” l-a acceptat cu o reverenta.

miercuri, 18 iulie 2007, 1:13

De regula, sportul preda lectii. Acum e rindul sa primeasca. The Rolling Stones, prin spectacolul admirabil de marti seara,  si publicul, prin civilizatie si calitate, au oferit un dar pe care stadionul „National” l-a acceptat cu o reverenta.

Pe o canicula neimblinzita de ora tirzie, 60.000 de oameni au luat in stapinire complexul „Lia Manoliu” si l-au returnat, dupa miezul noptii, intact si incarcat de bucurie. Imagini gasiti pe Jurnalul.  „Doar cinci amenzi!”, a exclamat Jandarmeria, uluita si ea de conduita spectatorilor. Au fost oameni de 60 de ani, contemporanii lui Mick Jagger, au fost pusti de 12-16 ani si a fost generatia „baby boomer” a Romaniei, cea care poate sari natural de la World Cup la Palme d’Or si glam rock prin Hagi, Mungiu si Iris.

Evenimentul Zilei a facut o editie speciala, pe care spectatorii au primit-o la iesirea de pe stadion. E o idee venita dinspre Jocurile Olimpice, acolo unde, la finalul festivitatilor de deschidere, publicul gaseste, uimit, imagini tiparite din urma cu citeva citeva zeci de minute. Acum trei ani, Gazeta a facut acelasi lucru la un meci de calificare. E o cursa contracronometru, proba de coordonare, care merita insa, pentru ca marcheaza evenimentul.

Acum citeva minute, miercuri, putin dupa ora 14, aproximativ 300 de muncitori lucrau inca la dezasamblarea scenei. Tot procesul dureaza 12-14 ore. A inceput imediat dupa spectacol! Reporterii gsp au vazut gazonul. Galeria foto aici! Arata bine, pentru ca a fost acoperit cu o prelata si pentru ca publicul si-a respectat conditia. „Sint mici portiuni de iarba care trebuie remediate, dar pina miercurea viitoare, la Supercupa, suprafata de joc va fi in regula”, estimeaza oficialii bazei.

Aproape un miracol. 60.000 de oameni la un eveniment unic. Nu s-au rupt scaune, nu s-a distrus iarba. Iti vine sa intrebi: unde sint, zi de zi, acesti oameni, si cit de multi sint ceilalti, care-i acopera, de ni se pare ca nu exista?!

Comentarii (101)Adaugă comentariu

Federico  •  28 noiembrie 2012, 18:56

domnule Mih.Daca nu vreti sau nu puteti inegltee ce am scris, nu e vina mea.Intamplarea face sa cunosc cateva din textele acoperite.Si poate ne explicati si nou ce legatura are acel excavator si textul de dedesubt cu comemorarea victimelor?Poloniezii sunt liberi sa caute adevarul. Perfect adevarat.Eu sustin insa ca Parlamentul European nu trebui utilizat pt astfel de manifestari.Comemorare da!Acuze aduse altora nu.Indiferent ca e vb de Rusia sau de oricare alt stat.Ar putea si romanii sa faca o expozitie in PE cu fregatele cumparate de Nastase si dedesubt sa puna texte de genul ia uite ce rable au vandut englezii romanilor sau sub o poza cu Nastase un text de genul oare cat a luat mita premierul ?Si totul s-ar transforma intr-un balci.Polonezii pot sa inchirieze toate cladirile publice din toate capitalele lumii, pot sa expuna in toate muzeele din lume, ce poze doresc , cu textele aferente, insa nu in Parlamentul European.Daca, pana la urma, cu toate anchetele posibile si imposibile se va ajunge la aceeasi concluzie, ca vina apartine in exclusivitate echipajului polonez, sub influenta ordinelor primiote de la presedintele Polonez, ce-o sa spuneti atunci?O sa stearga cineva acele texte care acum acuza Rusia?Tardiv!Parlamentul Europeana trebuie sa ramana ceea ce este si sa indeplineasca functia pt care a fost creat.In niciun caz nu trebuie sa se implice, chiar prin aprobare tacita, in astfel de divergente.Asta este parerea mea si va asigur ca nu am deloc o afinitate sporita fata de Rusia in defavoarea poporului polonez. Dimpotriva chiar, avand in vedere ca ambii mei bunici (dupa mama) si-au sfarsit zilele in gulagul sovietic.

Comentează