Orlando, un an de MediaPro. Mai departe?

Orlando Nicoara, unul dintre pionierii profesionalizarii netului romanesc, si-a incheiat contractul de un an cu Media Pro, unde a fondat compania MP Interactive, cea care a lansat mai multe siteuri.
Surse din piata sustin ca e posibil ca Nicoara sa nu mai prelungeasca intelegerea. El ar urma sa se intoarca la conducerea propriilor companii, prin care detine o cota de piata din vinzarea de publicitate pe net. „Ponderea Orlando” merge, dupa estimari, intre 50% si 75% din piata romaneasca a momentului si sint tot mai multe companii care au declarat ca vor sa intre pe acest domeniu.

luni, 6 august 2007, 2:27

Orlando Nicoara, unul dintre pionierii profesionalizarii netului romanesc, si-a incheiat contractul de un an cu Media Pro, unde a fondat compania MP Interactive, cea care a lansat mai multe siteuri.
Surse din piata sustin ca e posibil ca Nicoara sa nu mai prelungeasca intelegerea. El ar urma sa se intoarca la conducerea propriilor companii, prin care detine o cota de piata din vinzarea de publicitate pe net. „Ponderea Orlando” merge, dupa estimari, intre 50% si 75% din piata romaneasca a momentului si sint tot mai multe companii care au declarat ca vor sa intre pe acest domeniu.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Arhi  •  6 august 2007, 14:30

linkul de la X si 0 merge, nu

bradut florescu  •  6 august 2007, 15:07

Iar Mihnea Vasiliu e back in business, la Realitatea Media. Cititi tot articolul la mine (dau informatie, dar vreau si ceva in schimb 🙂 )

Alex Pavlovschi  •  6 august 2007, 15:59

Evident, fara nici o legatura, imi permit un gind pentru mai tirziu:
Florian Pittis a fost fereastra prin care am putut zbura si trece prin ziduri atunci cind zidurile erau ziduri, iar sufletele erau cantonate la sol, in uriase hangare colective. Pittis a fost aripa tinara unui popor care inca nu stie ca a murit deja de batrinete. Fara Pittis, ne-am intors iar in acvariul constiintei noastre. Multumim, Motule, nu trebuia, dar nu stii ca prin apa nu se poate zbura?

rudotel  •  6 august 2007, 16:09

misto noua poza a ta de pe blog ! te face mai interesant!

rudotel  •  6 august 2007, 16:13

vezi ca iar gazeta intra greu! probleme la incarcare si nu e prima oara!

varabiescu  •  6 august 2007, 16:24

felicitari si la multi ani inainte daca asta isi doreste cu adevarat…
de facut treaba buna a facut cu siguranta. iar rezultatele se vor vedea intr-un an.

orlando  •  6 august 2007, 16:29

Cataline,

o sa zica lumea ca vreau sa fortez ceva … nu e cazul.

Nev  •  6 august 2007, 17:45

Un aer insurgent! Numai bun pt asaltat supermagazine din Drumul Taberei.

Cătălin Tolontan  •  6 august 2007, 18:28

orlando: nu e adevarat ca te gindesti?

ionete  •  6 august 2007, 18:53

cataline

mai nou, observ, c-ai vrea ca oamenii sa (se ) gandeasca la tine pe blog.
live, cum ar veni.
nu ceri prea mult ? tu ce vei face cand vei implini 7 ani de INTACT ?

KaiserSoze  •  6 august 2007, 21:58

heh, interesant numarul postului (vezi sus in link)

sorin  •  6 august 2007, 22:20

ionete: dar tu ce ai facut la 7 ani INTACT ?

sorin  •  6 august 2007, 22:23

catalin: nu ti se pare ca orlando asta e un fel de plesan ? rezulta, evident, ca sarbu e gigi.

ionete  •  6 august 2007, 22:44

sorin: ce sa fac , printre altele teseam covoare rosii pt cei care , dupa 7 ani de PRO , veneau la INTACT 🙂

Alin  •  7 august 2007, 8:04

e sinistra poza din colt, aia alb-negru, zici ca ai murit, schimb-o cu ceva mai vesel si mai percutant

Alexandru Raducanu  •  7 august 2007, 11:31

Scrisei azi un editorial despre „Oamenii care fac istorie”, cu referire la Orlando Nicoara. M-as bucura sa mai primesc idei de oameni despre care considerati ca au facut istorie in media. Nu-l cunosc personal pe Orlando, dar atat cat am putut sa vad, este unul dintre ei.

Cătălin Tolontan  •  7 august 2007, 12:51

sorin, ionete: va multumesc pentru traficul de calitate, proportional cu malitia buna

varabiescu  •  8 august 2007, 12:50

alexandru: doar istoria va consemna cine face istorie…

Alexandru Raducanu  •  8 august 2007, 13:14

Razvan, mie mi se pare ca timpul si-a confirmat istoria, daca imi permiti aceasta metafora. Eu vad niste oameni de constructie, care fac diferenta. Oameni tineri, fara mari resurse materiale, dar cu foarte multa pasiune pentru ceea ce fac. Uite, chiar si Catalin, pe blog-ul caruia comentam, este unul dintre oamnenii care fac istorie, lucru pe care l-am si precizat intr-un editorial al meu despre blog-uri publicat acum vreo 2 saptamani. Nu am nevoie ca omul sa vorbeasca cu Sf Petru ca sa ii recunosc meritele. IQads-ul il cunosc din interior, fiindca am colaborat mult timp acolo, si stiu cu ce resurse modeste Marius Cristea a revolutionat propriu zis media despre advertising, cand imperii mediatice se scalda in mediocru. Ca sa fii capabil de asta, trebuie sa te nasti cu ceva…

varabiescu  •  9 august 2007, 8:04

true, true. „chiar si catalin” este pe lista. sigur si orlando. mai exista o lista nu foarte mare de oameni care au facut istorie dar sunt in umbra acestui business acum. daca ne uitam in zona de media (nu vreau sa ma pronunt pe strategie, creatie, cs si cu atat mai putin pe jurnalism…) ii mai avem inca activi pe orlando, pe zoltan, pe laurentiu…

orlando  •  9 august 2007, 16:06

Catalin, am atatea la care sa ma gandesc …

Sorin, ai dreptate, nu am facut nimic fata de cat voi face de acum inainte … iar daca Plesan s-a evaluat la un sac de cartofi eu m-as da pe un kil de ceapa bulgareasca

Alex, iti multumesc pt apreciere insa Razvan are dreptate, istoria va consemna cine a facut istorie

Razvan, eu pus langa Laurentiu, Zoltan sau Catalin sunt ca pib-ul Romaniei pe langa cel al Statelor Unite

Ovidiu Dumitrescu  •  5 septembrie 2007, 13:04

Publicitate prin Sonline.ro PDF Print E-mail
Poti beneficia si de Publicitate Gratuita prin oferta Sonline.ro de
“Publicitate Online” si/sau “Publicitate Internet”

Prin Internet s-a schimbat aproape totul! Inainte de a exista internet, aproape toata Publicitatea putea sa vina din partea Publicatiilor
sau canalelor media care „acopereau” segmentele de piata. Problemale cu acest scenariu vechi sunt variabilele, foarte multe, care te pot incurca in atingerea scopului:
spatiul media si constrangerile de timp, editorii care sunt prea ocupati, costurile ridicate, acuitatea, si de cele mai multe ori elementele deranjante care reprezinta un factor important de risc, etc.

Prin Publicitatea pe internet poti acum sa sari ex Media si sa ajungi direct la tinta. Adaugat la „canale traditionale” media (print, radio, TV), poti sa raspandesti stiri prin mediul online unde exista discutii, proiecte si polemici, pe baza diferitelor idei sau perspective, iar totul are loc in timp real. Pe internet mesajul tau poate fi distribuit prin o retea globala de oameni care sunt inter-conectati digital.
„Gura Lumii” exista si pe Internet numai ca la viteza crescuta, oamenii fac referiri catre prieteni catre familie raspandind pe internet pana si in cele mai indepartate medii.

http://www.sonline.ro

Comentează