După o regie de Ovidiu Petre

„Fotbaliştii îl bîrfeau pe Hagi. Unul dintre ei a zis: <Am mai vazut acest film si la Galatasaray si la Timisoara>„, a spus Becali la B1 TV. Şi ce dacă? Toţi liderii din lume sînt contestaţi. Nimănui nu-i convine să fie condus. Ceva din natura umană se opune autorităţii. Dacă eşti un patron adevărat, rezişti acestor frecuşuri. Şi-i oferi încredere celui pe care l-ai delegat. Dacă eşti un intrigant cu ifose de cavaler al sincerităţii, atunci îi faci ceea ce i-a făcut Becali lui Hagi. Îl dai jos prin jucători şi prin declaraţii publice.

vineri, 21 septembrie 2007, 2:06

„Fotbaliştii îl bîrfeau pe Hagi. Unul dintre ei a zis: <Am mai vazut acest film si la Galatasaray si la Timisoara>„, a spus Becali la B1 TV. Şi ce dacă? Toţi liderii din lume sînt contestaţi. Nimănui nu-i convine să fie condus. Ceva din natura umană se opune autorităţii. Dacă eşti un patron adevărat, rezişti acestor frecuşuri. Şi-i oferi încredere celui pe care l-ai delegat. Dacă eşti un intrigant cu ifose de cavaler al sincerităţii, atunci îi faci ceea ce i-a făcut Becali lui Hagi. Îl dai jos prin jucători şi prin declaraţii publice.

Discuţia mai are o latură. Jucătorul revoltat nu-i greu de ghicit. Dintre actualii stelişti, doar Ovidiu Petre a fost antrenat de Hagi şi la Istanbul şi în Banat. Pentru el, Hagi s-a certat cu başkanii lui Galata, la un moment dat încăpăţînarea de a-şi apăra jucătorul ducîndu-l pe tehnician în pragul demisiei.

Ovidiu Petre l-a răsplătit pe Hagi. În cel mai pur stil sportiv. Lucrîndu-l pe lîngă patron. Nu discutam despre blat, Ovidu Petre e totusi un jucator profesionist, ci despre altceva. Pentru ca acest episod înviorează o discuţie mai veche despre responsabilitatea vidă a jucătorilor. De dragul demonstraţiei, ca şi în cazul lui Rednic, să acceptăm că fotbaliştii nu-l mai doreau pe Hagi. Că îl găseau prea aspru sau insuficient de bun comunicator. E şi normal, de vreme ce se obişnuiseră cu discuţiile socratice ale lui Becali. Aveau oamenii un standard! Revenim. Erau decişi să-l schimbe. Pe Rednic, pe Hagi şi pe oricine doresc ei. Dar pentru asta tragi în teren! N-o laşi mai moale ca să vezi ce se întîmplă. Ai şi tu o ţîră de ambiţie, de sînge de bărbat şi cîştigi meciurile pentru ca mai apoi să spui: „Gică, nu te supăra, noi nu mai vrem!”.

Da, Ovidiu Petre are dreptate! Am mai văzut acest film de zeci de ori. Cu un antrenor fragil, nesigur, măcinat de propriile erori şi care n-a ştiut să-şi apropie vestiarul. Şi cu un jucător superior, stăpîn pe el şi imun la emoţie, indiferent de rezultat. Un tip perfect, ce mai. Cu o singură adăugire: îl muşcă mingea.

Comentarii (269)Adaugă comentariu

mircea  •  22 septembrie 2007, 12:55

becali a intrat din bani lui hagi in afaceri si uite unde a ajuns asta ii este recunostinta hagi nu a fost lasat sa antreneze poate ca antrenor nu a avut succese ca fotbalist a fost rege dar unde sunt jucatorii nu mai avem aducetiva aminte de generatia de aur si cea inainte de ani 90 ce jucatori aveam puneau suflet la echipa si isi vedeau de treaba la antrenamente nu ca acuma ei nu mai joaca nimic vor doar bani si comenteaza la antrenor oare a comentat hagi la ienei unde a ajuns hagi ca fotbalist unde au ajuns jucatori de la steaua vezi radoi nicolita dica ovidiu petre compania atentie cu nationala cu acesti jucatori care vocifereaza la antrenor sau selectia la nationala se face pe simpatie vezi ovidiu petre performanta se face doar prin invatare munca ascultare de antrenor cu sufletul si placerea de a juca footbalul cel mai iubit sport si doar apoi o sa ai impliniri si ajungi sa fii respectat

rasvan  •  22 septembrie 2007, 13:24

Stiti ce nu inteleg eu?Ca nimeni nu-si aduce aminte ca si Hagi la randul sau s-a jucat cu antrenorii cand era jucator.Sa nu uitam episodul Piturca.In viata roata se intoarce.

abc  •  22 septembrie 2007, 13:33

steaua juca mult mai bine cu olaroiu (desi pe final era cam in aer) decat cu hagi. cu toate astea olaroiu era contestat de presa si pus la zid iar hagi e tratat mult prea bine pentru jocul pe care l-a avut steaua cu el antrenor. patronul lui olaroiu a fost acelasi cu al lui hagi si sunt sigur ca nici lui nu i-a fost usor dar probabil ca a stiut mult mai bine sa gestioneze situatia. banuiesc ca asta se datoreaza in primul rand folosirii creierului.

concluzia e ca voi ziaristii de la gsp (ex prosport) nu sunteti deloc obiectivi

ciprian  •  22 septembrie 2007, 13:56

Sa-l vedem astazi pe Petrazzini cu tot cu Ovidiu Petre ce fac la UTA… Sincer prevad un nou dezastru 🙁

http://blog.cimpan.com/

detzu  •  22 septembrie 2007, 13:56

Hagi dupa Olaroiu . Ceva adevar e in articol, Hagi o fost dupa Olariu si la Poli si la Steaua , la amandoua a avut probleme cu jucatorii. Daca vrea sa ajunga mare antrenor si e clar ca vrea cred ca va trebui sa urmeze drumul lui Razvan sa ia o echipa mica si sa arate ca face din jucatori medii o echipa mare. Sa nu uitam ca Lucescu-tatal a creat dintr-un val 5 jucatori de nationala. Hagi sa luptat pentru Ovidiu ( sincer ma bucur ca a plecat de la Poli ) dar nu am vazut ca Ovidiu sa-l sprijine.

DADU  •  22 septembrie 2007, 14:27

TE-AI FACUT DE RAS NARODULE!

AI VAZUT DECLARATIA LUI IANCU DE LA POLI?

DADU  •  22 septembrie 2007, 14:27

DACA SCRII DUPA URECHE CA MANELISTII…

kawa_zxr  •  22 septembrie 2007, 14:31

tontolane… esti varza ma..

lilik_m3  •  22 septembrie 2007, 14:33

de acord cu Dadu…pt prima data cineva a avut tupeul sa zica lucrurilor pe nume si sa nu-l cocoloseasca atata pe Hagi..si acel om a fost Marian Iancu de la Timisoara…adevarul e ca omu nu are talent de antrenor…ce n-ati mai vazut super jucatori sa esueze in cariera de antrenor…ce nervi mi-au facut terminatii astia…ia uite…pffff

Gogu  •  22 septembrie 2007, 15:03

pacat de Oana..

Il Luce  •  22 septembrie 2007, 15:26

257.

Oricine se pricepe la fotbal mai bine decat Hagi. Hagi nu se pricepe decat sa e spuna altora ce sa faca si sa-i injure pe urma. Cand o sa intelegeti ca omul asta e o calamitate? In afara de goluri si de pase de gol, el e o nulitate! Nu pentru ce a facut la Steaua, ci pentru ce a realizat in general. E principalul vinovat pentru ratarea unei calificari la CM, pentru pierderea a 5 trasee favorabile la turneele finale, pentru distrugerea Nationalei. Domne, in primul rand un individ rudimentar, care se exprima ca o cizma desi chipurile a terminat ASE-ul, trebuie sa fii iresponsabil sa-i dai pe mana o echipa de LC.

Leave a Reply

Vaik  •  22 septembrie 2007, 16:00

Oare dumneavoastra o sa-i urmati exemplul domnului ioanitoaia…sau o sa continuati cu articolele despre el….ink o data aici nu discutam dsp performantele lui hagi k antrenor ci despre comportamentul oierului…intr-adevar nu este un antrenor pt steaua…deokmdata…

SebastianTM  •  22 septembrie 2007, 16:02

Ovidiu Petre nu are onoare! A plecat de la Timisoara tot pe usa din dos! A stat la tratament in strainatate si s-a refacut dupa accidentare pe banii lui Poli! Apoi a plecat la Steaua! Nu ma mai mira nimic in tara asta!

Jugaru Lucian  •  23 septembrie 2007, 1:04

Care jucatori taticutule sa discute despre valoarea Regelui.
Pai ia sa comparam fratele meu realizarile lui Hagi cu ale lor..cum am vazut de curand in Gazeta..
Pai astia ii sunt inferiori la ce vreti voi,nu luati unul contra lui Gica,ci toti la un loc adunat nu au prezente la nationala,in Liga,goluri,pase de gol sau ce vreti voi…ca sa nu mai vorbim de ore petrecute la antrenament.
Ca Gica,desi nu ii placea sa alerge,daca ii dadeai si mingea se antrena si 24 de ore.
Pai hodorogul asta incompetent cum il vad unii si cu burta un pic,daca se antreneaza o luna,poate sa joace si la Mioveni si tot o baga in ate mai des ca oricine vreti voi de la Steaua,basca da de trei ori pe atatea pase de gol.
Si daca nu ma credeti comparati statistic orice jucator de la steaua cu bunicuta de D.Munteanu in acest sezon,atat pana acum cat si de acum inainte.
Vai mama lor.De la abdicarea lor,tineti minte ce spun,macar trei ani de acum incolo imnul lor va fi : „LA VALE” de Pavel Stratan.

Jugaru Lucian  •  23 septembrie 2007, 1:15

Si aci vad ca toata lumea discuta de competenta lui Gica…NU DESPRE ASTA E VORBA acum,ci despre felul cum la tratat ciobanul.
La chemat sub juramant public,ca ii da ce jucatori vrea,cati bani vrea,si mai ales ca NU se baga la echipa si NU mai da declaratii despre Steaua in presa.Restul e can-can.
Dobitocul a demonstrat inca odata cata onoare are facand exact pe dos fata de ce A PROMIS.
Ca la alegeri !!
Daca e gasca Hagi,de ce la adus,iar daca a inteles pe urma,de ce nu la demis si basta.Ce ia facut ca sa-l porcaiasca in halul asta in PUBLIC??
Greseste chipurile regele ca nu ia o echipa mica…ca BURSA si POLI or fi niste galactici sau extraterestri,iar Steaua campionii lumii…
Greseala lui e ca nu ia o echipa la care are conditii garantate 99%..dar competenta lui e cu totul alta poveste..la Steaua nu a avut ocazia sa o probeze..nu a pierdut nici un meci cat a avut fraiele in mana..

otelul  •  23 septembrie 2007, 2:40

El a luat echipe mari pe care le-a facut mici.Nationala la care a pus „SI” el umarul impreuna cu generatia de aur (singur n-ar fi putut,dar invers ar fi fost posibil-vezi cazul Dobrin) ca sa o ridice, si apoi s-a „straduit” sa scrie istorie si din postura de mare antrenor.Si in „calitate” de legenda nationalei „lui” i-a dat o mana de ajutor si lui Piturca .Asa ca bine faci bine gasesti.

suparatu’  •  23 septembrie 2007, 15:27

Pentru mine Hagi a aratat ca e ANTRENOR! Numai cei orbi nu pot sa vada rezultatele muncii lui. Dar ala al-carui-nume-nu-trebuie-spus a facut totul ca sa saboteze munca lui Hagi.

In plus cei mai multi nu stiu rezultatele muncii lui Hagi ca antenor la Galata. Atuncea a luat o echipa in cadere libera de la Fatih Terim si a terminat aproape de podium. Anul urmator a terminat la 1pct de podium impotriva greutatilor economice prin care trecea clubul si problemelor pe care le avea patronatul. In acelasi timp a luat Cupa Turciei. Practic a trebuit sa re-motiveze jucatori ‘batrani’ si sa promoveze jucatori tineri din pepiniera proprie (jucatori care astazi au confirmat si sunt in echipa nationala). Are 4 victorii 1 egal si 1 infrangere in derbiuri.

Simona  •  24 septembrie 2007, 0:46

un joc excelent cu pirati

http://www.ruletheseas.com/index.php?r=63788

gigio1  •  24 septembrie 2007, 13:20

Bine spus!

Comentează