Wenger ne spune ceva important

Cătălin Tolontan crede că stadionul Steaua va fi, totuşi, plin diseară

luni, 1 octombrie 2007, 10:43

Cătălin Tolontan crede că stadionul Steaua va fi, totuşi, plin diseară

Ieri, pe 1 octombrie, Arsene Wenger a împlinit 11 ani de cînd lucrează la Arsenal. Iar azi vine să ne spună ceva important.

Vorbele: e socotit probabil cel mai mare manager din istoria cluburilor. Cifrele: din aproximativ 1.100 de meciuri jucate, echipele conduse de el au cîştigat aproape 600. Ceea ce înseamnă o rată de succes de pînă la 55%. Şi atunci, cum? Cum, doamnelor şi domnilor?! După standardele româneşti era concediat demult.

Francezul de pe banca lui Arsenal vine să ne spună că fotbalul nu se clădeşte numai pe victorii. Că nimeni nu cîştigă întotdeauna.

După o carieră în care a lucrat cu Anelka, Thierry Henry, Bergkamp sau Tony Adams, adevărate elite ale talentului sportiv, Wenger ne dă o lecţie despre fragilităţi, nu despre forţă. Iată ce spune el: „Toate marile succese, toate marile vieţi au presupus punerea laolaltă a priceperii, a talentului, dar şi a norocului de a întîlni oameni care să creadă în tine. În viaţă ai nevoie la un moment dat de cineva care să te bată pe umăr şi să spună: «Eu cred în tine»”.

Citatul e pentru acei suporteri ai Stelei care se gîndesc că un stadion golaş ar fi o palmă dată patronului. Dimpotrivă! Azi, un stadion plin ar fi mîna care i-ar bate pe umeri pe fotbaliştii ajunşi în faţa uneia dintre cele mai frumoase echipe care au bătut vreodată mingea.

Comentarii (90)Adaugă comentariu

pepy  •  2 octombrie 2007, 8:15

ba fratilor….aici fiecare cu parerea lui,dar mai sunt si multi bolovani care vorbesc rautacios ! eu sunt stelist 100% si la felul in care joaca steaua nu prea vad cum ar castiga….dar exista si un vechi proverb:SPERANTA MOARE ULTIMA!!!SUCCES STEAUA !

altfel  •  2 octombrie 2007, 8:17

simpatizantii partidului noua generatie sunt mobilizati la meciul cu arsenal. o sa vedeti voi stadion arhiplin. ca bonus : muzica religioasa. dupa meci – becali ne va explica visul sau …
cam trist pt o echipa de legenda…
pt cine iubeste cu adevarat STEAUA si nu ciobanu politician :

DUCKADAM- IOVAN BUMBESCU BELODEDICI BARBULESCU- BALINT STOICA BOLONI MAJARU- LACATUS PITURCA
ANTRENORI : EMERICH JENEI SI ANGHEL IORDANESCU

parca suna altfel

pepy  •  2 octombrie 2007, 8:19

cat despre pretul biletelor….putin cam mare dar totusi poate asa ceva nu o sa mai vedem curand…aksa nu e atmosfera dupa stadion knd se aude imnul champions league 😉 bafta tuturor ! PS:VOI CAINI SI CIORI SPURCATE NU MAI ARUNCATI VORBE AIUREA K IN VIITORUL APROPIAT NU PREA VA VAD IN CHAMPIONS LEAGUE!

Tony  •  2 octombrie 2007, 8:24

Daca ar fi la meci stadionul gol, ar fi o palma pentru presedintele Stelei si nu pentru jucatori

Florin G.  •  2 octombrie 2007, 8:52

Pe masura ce citeam articolul, ma asteptam ca la final sa citesc cum ca ar trebui sa credem in antrenorii nostri, sa ii incurajam in special la greu si nicidecum sa-i mazilim la primul esec. Aceasta concluzie s-ar putea aplica si la jucatori. Si ei au perioade mai grele, cand au nevoie de sustinere pentru a le depasi, este uman. Daca gresiti si seful va sare in cap si va trateaza de incapabil, credeti ca mai aveti chef de munca? Dar daca – in aceeasi situatie – v-ar zice: „Ai gresit, dar acum hai sa vedem cum putem remedia, care crezi ca e solutia?”!? Va propun sa va mai ganditi…

In ce priveste concluzia cu spectatorii… e naiv sa crezi ca un om ca Becali va considera aceasta atitudine drept „Eu cred in tine – Steaua”. Pentru el, ar insemna „Eu cred in tine – Becali”. A se vedea cazul Ceausescu, intre altele…

Toate cele bune,
Florin G.

ciobecali  •  2 octombrie 2007, 8:59

cred ca oIERU’ o sa ajunga sa imparta bilete moka in fata stadionului, ca inka o dovada a „marinimiei si servilitatii in fata poporului roman”:)).eu, unul, merg pe stadionul din ghencea de foarte mult timp, dar de data asta am preferat sa nu o fac, din 2 motive:
1.bilete mult prea scumpe, kiar dc e vorba de cea mai importanta competitie europeana
2.modul in care a fost „eliminat” Gica Hagi, desi nu este un mare antrenor si toata lumea o stie. El trebuia tratat ca un mare stelist, nu ca ajutor de „preparator de branza”. Era mult mai elegant daca i se spunea franc si nu i se dadea de inteles prin subterfugii ca nu mai este dorit. Insa metodele oIERULUI sunt „divine”…pac-pac!
Cat despre motivele pe care realizatorii gasetei le’au gasit pentru cererea redusa de bilete, in ceea ce ma priveste, un raspuns e sigur si sunt convins ca multi suporteri gandesc ca mine: nu conteaza ca Steaua a fost invinsa la Praga, nu conteaza ca Arsenal e una dintre cele mai mari ekipe ale Europei, nu conteaza ca anu’ trecut am avut un start mai bun. Daca lucrurile ar fi fost „normale” la Steaua, m’as fi dus cu placere la stadion, insa am vrut sa-i arat ciobanului ca nu ma duc pe Ghencea sa-l vad pe el, nici pe Arsenal, ci pe Steaua!

antiOIER  •  2 octombrie 2007, 9:01

SA SI CHEME becali

antiOIER  •  2 octombrie 2007, 9:02

SA-SI CHEME becali NEAMURILE LA MECI !

lazzialu` triumfator  •  2 octombrie 2007, 9:20

Lipsa suporterilor de la mai multe jocuri ale Stelei va fi o palma data micutzului mitocan dotat cu inteligenta nativa …..
Tot vorbeste de onoare, tarie de caracter dar il alege pe Hagi ca apoi sal faca de ras …. ce caracter are asta daca nu poate sa isi asume responsabilitatea propriilor decizii?
Daca tembelul statea cuminte si nu provoca scandaluri era stadionul plin, indiferent de rezultatul de la Praga.

Pop Radu  •  2 octombrie 2007, 9:22

Eu sunt unul din cei care m-am grabit,mi-am comandat bilete inainte de a pleca Hagi,acum regret,am incercat sa le vand dar nu am avut cui,sunt nevoit sa fac 350km fara dorinta si bucurie,anul trecut nu dormeam inainte de meci,in ziua meciului cu Lyon mi-a nascut sotia,eu am lasat-o la spital si am plecat spre Bucuresti,mi-a spus ca ma intelege ca o iubesc si pe Steaua.Astazi plec spre Bucuresti fara nici un chef,acum simt ca tin cu Arsenal,ce ciudatenie,de cand am plans pt.Hagi ma simt vinovat ca mi-a fost mila de un simbol al Romaniei,un om care mi-a facut multe bucurii.As vrea sa plece Becali dar nu cred prea mult in asta,sper totusi sa invete ceva.

gabi balint  •  2 octombrie 2007, 9:41

oli, te vreau la asternut

anti CIOBAN  •  2 octombrie 2007, 9:44

ciobanu sa-si ia nepotii, neamurile , pe argaseala si olaroiu si sa-si faca echipa de fotbal in pipera. si partid.
lasa-neeee, lasanee !!!!!!!!

Alexandre  •  2 octombrie 2007, 9:45

ELTON,THEREAU,BOSTINA!!!Din cauza asta nu vin oamenii la meci!Sa vada ce?Cum ne luam 5?

Alexandre  •  2 octombrie 2007, 9:46

Articol bun si poate taratura de OIER va intelege ca nu mai este dorit de nimeni la steaua.Stadionul va fi gol pt ca nimeni nu mai crede in steaua si in echipa facuta de OIER de fapt.Steaua e distrusa de patimile gresite ale unui analfabet,gunoi de om care jigneste femeile si suporterii.Din cauza OIERULUI nu vom fi pe stadion diseara! Preturile sunt si ele un motiv dar daca steaua ii avea in teren pe ELTON sau THEREAU sau BOSTINA, credeti ca mai erau 10.000 spectatori???Deci cine e vinovat?Cine a vandut acei jucatori?Tata? Nu.Oieru,mizeria,analfabetu,etc

ciobecali  •  2 octombrie 2007, 9:48

fratilor, hai sa nu ne ducem la meciu’ cu dINAMO. sa fie stadionu’ gol.lasati oIERU’ sa se uite ca la spectacol.
si…hahalerelor sa nu cumva sa il votati pe „constiinta neamului reincarnata”!

ciobecali  •  2 octombrie 2007, 9:50

ah…am uitat ceva…PAC-PAC!

addy1  •  2 octombrie 2007, 9:55

Veniti la STADION si demonstrati ciobanului k iubirea pt steaua e mai importanta decat inclutura lui noi iubim STEAUA NU pe becali trebuie sa demonstram asta nu sa mne lasam invinsi de el.VENITI PT STEAUA PT CLUB SI CULORI (sa demostram ca STEAUA noastra mai exista si k nu ne-a furat-o debilul ala mintal) va rog veniti!!!

coroian  •  2 octombrie 2007, 9:57

Tolo, ce salar primesti de la Becali? Poate imi pui si mie o pila la el si ma angajez cu juma’ de norma ca sa merg la meciurile Stelei si sa-l ovetionez pe cioban…

addy1  •  2 octombrie 2007, 10:02

,Noi cantam pentru culori nu pentru conducatorii”

jimilica  •  2 octombrie 2007, 10:10

Incercati si asta. E mai misto ca nu trebuie sa fii mereu prezent ca sa nu pierzi.

http://www.duels.com/users/register/ewelyn

basarab  •  2 octombrie 2007, 10:10

…Propun si un citat din jiji:
“toate marile succese au la baza spaga, pac-pac, pe care ai dat-o. In viata ai nevoie la un moment dat sa-l bati pe umar pe cel care a crezut in tine si sa-i spui: “te-am facut, fraiere…ha ha ha”

basarab  •  2 octombrie 2007, 10:26

by the way
pentru mine nu pretul e un motiv, ci faptul ca ma duc sa vad o echipa al carei antrenor e de fapt jiji…asta nu mai e steaua, ci becalo-steaua.
si mai e ceva…sunt un tip educat dar as vrea sa strig impotriva lui becali. si mi-e frica de haidamacii de acolo care m-ar lua probabil la bataie. de ce sa ma duc intr-un loc in care sa nu fiu liber sa strig, civilizat evident, ceea ce vreau…
mai sunt si alte motive, dar astea 2 cred ca sunt suficiente

Misu  •  2 octombrie 2007, 10:26

Se incearca cumva o comparatie sau un model demn de urmat?Cred ca e absurd…Obraznicia, fitele,exemplele conducatorilor si altele de genul asta nu ne vor lasa niciodata sa fim sau macar sa incepem sa gindim la fel.Ce e si mai dureros ca sunt si jucatori veniti din tari subdezvoltate si care reusesc intr-un timp record sa-si remodeleze atitudinile, convingerile, mentalitatea.Nu o sa ajungem niciodata la fel pt. ca,deocamdata sper,noi urmarim altceva si uitam cine suntem!

ioan plischi  •  2 octombrie 2007, 10:29

tare mi-ar placea sa asist la o intilnire wenger-ooijeru’! cu fratie de cruce, cu alte alea…

patryk  •  2 octombrie 2007, 11:01

Lasand la o parte pretul destul de piperat al biletelor, trebuie sa spunem ca suporterii si-au facut treaba la cele doua meciuri din calificarile in grupe. Si au ramas cu atat, echipa intorcand foarte putin inapoi, adica doar rezultatele fiind cele satisfacatoare, jocul nici pe de parte.
Mai mult nici jocurile din campionat nu au multumit. Astfel ca si suporterii, mai ales cei exigenti, considera ca nu merita efortul sa mearga la stadion. Bineinteles ca putem spune ca un suporter trebuie sa isi ajute echipa si la greu, insa cand raspunsul prin joc al jucatorilor nu e cel asteptat, se intampla ca suporterii sa se imputineze.

Caesar  •  2 octombrie 2007, 11:33

„Cine seamana vant culege furtuna”
Comportamentul conducerii cat si al jucatorilor (vezi declaratii de genul: „Suporterii a rtrebui sa ne incurajeze…”) a dus la aceasta ruptura.
Atat timp cat nu exista respect, nu ai ce cere.
Asa ca primesti ceea ce oferi.

clavalik1  •  2 octombrie 2007, 11:51

Hai sa ma aflu si eu in treaba…
1. Wenger e un titan printre managerii din fotbalul actual.
2. Becali este asa cum este datorita contextului actual, genetic nu are nici o vina.
3. Stadionul trebuie sa fie plin pentru ca trebuie sa existe cel putin 30000 oameni care iubesc echipa, simbolul steaua, momentul magic al confruntarii cu Arsenal si care au si speranta in suflet.
4. Pretul biletelor nu are nicio legatura cu realitatea din restul Europei (preturile biletelor la meciurile de CL) si din Romania (salariul mediu, nivelul de trai).Este mult mai mare decat ar fi normal.
5. Echipa va juca fotbal ca lumea daca suporterii vor fi alaturi. Cred ca scorul de pe tabela sau banii pe care ii poti castiga la final conteaza mai putin atunci cand nu auzi ce iti striga portarul de la 6 m distanta din cauza incurajarilor di tribune.
As vrea sa vad o echipa Steaua jucand energic, spectaculos si curajos la 0-3 pe tabela dar cu publicul alaturi…

aciduzzu  •  2 octombrie 2007, 11:53

m.ie ba ziaristii p.lii, stadionul va fi gol cu toate ca voi veti continua sa-i s.geti p.la ciobanului

alex  •  2 octombrie 2007, 12:03

chiar daca suporterii iubesc steoaia, nu au cum sa nu fie dezamagiti de ceea ce se intampla la echipa de cateva sezoane incoace. nu, nu e vorba de rezultate proaste, ci de derapajele din ce in ce mai insuportabile ale ciobanului.

eu nu sunt stelist, dar as fi vazut meciul de pe stadion, in primul rand de dragul atmosferei create de suporteri. dar asa, fara suporteri, nu e mai bine sa stau acasa, eventual sa ma uit la manchester – roma?

Martin  •  2 octombrie 2007, 12:21

Eu tin cu Arsenal de cand ma stiu. Dupa atatia ani de bucurii si suparari, imi place de echipa asta fiindca joaca fotbal. Dincolo de business si de banca tehnica. Iar eu, ca fan, asta vreau in primul rand. Apoi, sa castige, daca-i mai buna. Sau sa piarda frumos cand da de alta mai buna. Nu-i exclus sa piarda si azi. Se poate intampla orice. Dar pentru Arsene Wenger voi avea respect cat voi trai. Catalin, el chiar nu are cum sa se potriveasca standardelor romanesti! Nici nu se pune problema comparatiei. Iar despre romanii legitimati ca jucatori la Steaua, sincer, nu cred ca ei sunt genul care sa inteleaga ce a vrut sa spuna Mr. Wenger cu „cineva care să te bată pe umăr şi să spună: «Eu cred în tine»”. Asa ca eu daca as fi suporter stelist, nu as merge la meci. Merg ca sa fiu cu ai mei.

Vally  •  2 octombrie 2007, 12:26

Salut Cataline,

Iti dau dreptate in ceea ce priveste parerea care ti-o exprimi prin acest artico, dar nu pot sa-ti dau dreptate in incheierea acestuia.

De 4-5 ani sunt prezent mereu la stadion (abonat peluza – nu conteaza care) pentru a-mi incuraja echipa (Steaua in speta) si crede-ma ca am indurat foarte multe (cele mai dureroase fiind umilintele lui Becali) si de asemenea sacrificii mai mici sau destul de mari au fost mereu facute.

In nici un caz nu caut sa ma razbun pe echipa, pentru ca tin prea mult la tot ceea ce inseamna Steaua, dar eu unul nu mai vreau sa indur NIMIC. Vreau sa ma duc la stadion doar pentru Steaua si atat nu pentru altceva.

Incepand cu meciul cu Vaslui am luat o decizie, care va ramane in picioare atat timp cat numele Becali, evidentiez „numele” (are destui nepoti), va conduce echipa asta (ORICAT ar insemna asta).

Sper sa mai apuc ziua in care ma voi duce la stadion doar pentru culori si pentru a-mi sustine neconditionat de nimeni si nimic, echipa favorita.

In prezent, unul foarte trist pentru mine, Steaua inseamna becali si mai dureros, becali inseamna Steaua. Din pacate 🙁

P.S. – Un prieten de peluza mi-a propus sa vin la stadion pentru care un bilet in plus (gratis) si evident l-am refuzat. NU banii sunt totul d-le becali, si oricat as vrea nu pot sa am respect pentru d-l „pac pac, imediat”, nici macar sa-i scriu numele cu majuscula.

Multumesc,
Vally D.

RapidSb  •  2 octombrie 2007, 12:32

Din pacate draga Tolo, acei suporteri stelisti au umplut anul trecut Ghencea si au suportat infrangeri urate de tot: 4-1 cu Real, 3-0 Lion. In tot scandalul de la Steaua, jucatorii au ‘ajutat’ si ei cu tot ce au putut si din pacate asta se vede in felul in care joaca si in felul in care sunt tratati de suporteri. Asta e…

http://rifflections.blogspot.com/

iacob  •  2 octombrie 2007, 12:53

voi ziaristi indemnati oamenii sa cumpere bilete si voi mergeti si va lingusuti sa intrati pe gratis.sunt fraieri aia k va lasa.gigi e un cioban care merita sa joace cu tribuna goala.jucatorii parca is pensionari nu au nici un chef de joaca.uitativa la dica k abia isi taraie picioarele pe teren.nu merita sa dai bani pe ei

lucik  •  2 octombrie 2007, 14:08

Nu vom merge pe stadion pana cand echipa fanion a Romaniei nu va scapa de boala ce a cuprins-o in ultimul timp: becalita cronica. Sper din suflet ca jucatorii sa inteleaga faptul ca trebuie sa ne convinga sa revenim in peluze si tribune, printr-un joc de exceptie cumulat cu o victorie. Nu mai ajung doar apelurile repetate, parca lipsite acum de substanta. Daca vom vedea jucatori adevarati condusi de un antrenor integru (si trebuie sa spun ca mie personal imi place stilul lui Pedrazzini, cel putin pana acum) poate vom revenii. Pana atunci la treaba baieti, doar este meseria voastra de „profesionisti”!!!
PS: veti vedea daca STEAUA este in continuare iubita, urmarin ratingul protv de marti seara!
Multumesc, L.O.

czr  •  2 octombrie 2007, 16:26

gresit Cataline,

mai trebuie si mamaliga noastra sa mai rabufneasca din cand in cand….prea se accepta mitocanii de la multi(aici includ si presa)…daca toata lumea ii canta in struna si-l baga pe jiji pen ca face audienta, un astfel de comportament e laudabil! sa-ti aduc aminte de cele 15 minutzele pe care oieru le-a petrecut pe sticla in mijlocul stirilor pro..si ca 2 din 3 stiri de la voi sunt tot cu el!??
eu sper sa nu fie un eveniment singular si sa primiti „amende” d’stea mai des si cat mai multi; doar asa se dezvolta o societate…sanatos!
cand cei multi au ceva de spus si, culmea, o si spun!

tot culmea, ma asteptam sa o recunoasteti si voi! pentru ca sunt convis ca stiti despre ce vorbesc….dar butoanele sunt in alta parte!

momentul greu pt steaua nu e acum ci a inceput de la venirea lui Bekli…si s-a accentuat cu plecarea lui Protasov si revenirea lui Oli, marele antrenor care a facut reahatu praf!

haide steaua!

Cristi  •  2 octombrie 2007, 17:30

Cataline, imi pare rau sa-ti spun ca apelul tau e de un patetism ce aminteste de vremurile bannerelor cu „Acum ori niciodata”.
Din pacate, in acest moment, a fi solidar cu jucatorii e echivalent cu a-l sustine pe vremelnicul vechil care si-a pierdut de tot mintile.
Asta e trista realitate – ajunge cu circul, tristul bufon trebuie indepartat, chiar cu pretul sacrificarii echipei o perioada de timp.
Steaua a cunoscut perioade mai negre (ca performante), la inceputul anilor ’80, dar un asemenea conducator niciodata.

rushdie  •  2 octombrie 2007, 17:52

A.Wenger e un om de mare calitate. Poate peste altii cu rezultate mai mari.

Comparat cu mitocania ultimilor antrenori stelisti( grobieni ,inculti si mediocri)el e un domn adevarat.
Si nu a cunoscut gloria la el acasa…

Brebu  •  2 octombrie 2007, 19:19

Sa speram ca:
1. Lacatus va fi acelasi caracter pe care il stim si va refuza sa lucreze sub cioban. La fel prntru toate legendele Stelei, pe care CIOBANUL vrea sa le foloseasca pentru a castiga bani, imagine, voturi.
2. Adi Ilie se va destepta si isi va aduce aminte ce a fost si va renunta sa lucreze sub cioban.
3. Suporterii adevarati isi vor calca pe inima si NU VOR MAI MERGE LA STADION, pentru a-l boicota pe cioban si mai mult decat atat, SA NU-I MAI BAGE BANI, IMAGINE SI VOTURI IN BUZUNAR CIOBANULUI.
4. Oricat m-ar durea, STEAUA sa piarda toate meciurile din Champions League si din Campionat, pentru ca ciobanu’ sa nu mai castige BANI, IMAGINE SI VOTURI de pe urma ei.
5. Onoratii ziaristi, FORMATORI DE OPINIE, sa faca front comun impotriva CIOBANULUI si sa-l boicoteze, astfel incat sa piarda BANI, IMAGINE, VOTURI.

Haideti sa pornim REVOLUTIA impotriva ciobanului! Merita sa suferim azi, dar sa ne recapatam STEAUA NOASTRA maine!

Muflonul_Becali  •  2 octombrie 2007, 20:35

intrati pe siteul meu sa vedeti poze cu Becali inainte de meciul din seara asta..desigur ca sunt trucate :)D

Cristi  •  3 octombrie 2007, 13:25

La noi maria sa jucatorul si conducatorii de cluburi aparuti din tomberoanele de dupa 89′ care spun „le dam de la 3 in sus” sau „e mai usor sa schimbi antrenorul decat echipa” nu inteleg fenomenul.. E alta civilizatie acolo.

Comentează