Jurnalistica pe fir scurt

De zeci de ori am scris despre sport.ro în această rubrică. Nici o favoare. Au produs lucruri de valoare, subiecte, dispute. Le-am consemnat.

marți, 9 octombrie 2007, 4:41

De zeci de ori am scris despre sport.ro în această rubrică. Nici o favoare. Au produs lucruri de valoare, subiecte, dispute. Le-am consemnat.

Sport.ro a difuzat în direct conferinţa de presă a cîtorva jucători rapidişti care au spus că dau în judecată Gazeta Sporturilor. E dreptul fotbaliştilor. Şi e norma unei televiziuni să difuzeze aşa ceva.

Anomalia a început o dată cu finalul conferinţei. Cînd sport.ro a comentat evenimentul cu jurnalişti de oriunde, numai de la Gazetă, nu! Publicul a auzit un punct de vedere, dar a fost privat de cealaltă poziţie dintr-un motiv care în Pro a ajuns politică de companie.

Pe scurt. Interdicţia apariţiei poziţiei de la gsp pe sport.ro şi pe ProTV a fost fixată din raţiuni de marketing şi de pr. Iată cum agenda editorială a media ajunge să fie restricţionată de departamente noneditoriale.

Am tot respectul faţă de Costi Mocanu, de Felix Drăghici, de Mihai Mironică, de Costin Ştucan şi de mulţi alţi oameni de acolo. Pe unii îi cunosc de peste 15 ani şi nu voi deconstrui relaţiile umane doar pentru că responsabili cu imaginea din Pro au impresia că pot bloca circulaţia ideilor sau pot reinventa jurnalistica. Conţinut după dictare, ca să fie clar despre ce vorbim.

Meseria asta se face într-un anume fel de sute de ani şi dacă ajungem s-o practicăm cu urechea la telefonul roşu al marketingului sau al patronului mai bine ne lăsăm şi ne apucăm de altceva. Eventual, de o terasă cu mici şi bere, variantă de rezervă pentru cîţiva studenţi care încercau să se facă jurnalişti la începutul anilor ’90 şi care se gîndeau cu spaimă că n-o să le iasă. Dar ne-a ieşit.

Comentarii (144)Adaugă comentariu

aciduzzu  •  10 octombrie 2007, 8:55

faptul ca astia de la PRO (protv si sport.ro) au o politica nesanatoasa si in general dictata de banii primiti de la cioban e un lucru stiut, dar faptul ca i-au mediatizat pe astia si le-au dat si lor ocazia sa spuna cum stau de fapt lucrurile atunci cand voi nu i-ati bagat in seama si ati dat numai porcarii despre ei e un lucru laudabil (unul dintre putinele).

Robbie  •  10 octombrie 2007, 8:56

De aia e CNA sa dea amenzi in asemenea cazuri! Sa se autosesizeze si gata… gresesti (voit sau nu), platesti… Parca trusturile joaca fair-play tat timpu. Nu exista nevinovati in acest razboi.

mircea007  •  10 octombrie 2007, 9:25

calitatea ziarului lasa de dorit? pai ce mai stati? cit mai multe femei dezbracate si articole mondene ca de obicei!!!!!

mircea007  •  10 octombrie 2007, 9:27

a si inca ceva, puneti-o pe geniala pe prima pagina, asa o sa va uite lumea cu boacana de acuma

DARKWARRIOR  •  10 octombrie 2007, 9:31

BAI TOLO, CHIAR ASA CIRLIG DE RUFE AI AJUNS?!? CHIAR NICI O REAKTIE?? TE CALCA LUMEA IN PICIOARE SI STAI K STRUTU CU KAPUN NISIP?!? MARFA DE JURNALIST! OUA CIT CASA HAHAHAHAHAHAHAHA

luigi dinamovistul  •  10 octombrie 2007, 9:34

warrior: lasa-l ca nu e in redactie, s-a dus direkt la spital. sufera de icter dupa cite a vazut ca i s-au intimplat acuma

george  •  10 octombrie 2007, 9:37

nici moderatorii nu mai modereaza k altadata. vb liber? poate kiar am scapat de tolomaac

17 elfsborg  •  10 octombrie 2007, 9:37

uite cine vorbeste!

george  •  10 octombrie 2007, 9:38

e ca la 21 decembrie, genialul jurnalist a fugit spre targoviste cu limuzina lui nea ovi, hahahahahahahahahaha

CHEEWBAKKA  •  10 octombrie 2007, 9:40

AGITATIE MARE PE AICI? CE E NOU?

17 elfsborg  •  10 octombrie 2007, 9:42

merge blay la rapid

17 elfsborg  •  10 octombrie 2007, 9:42

si mor stelistii de necaz

real giulesti  •  10 octombrie 2007, 9:45

ziar de ka kt, tolo mak de ka kt, nu va mai citesc!

real giulesti  •  10 octombrie 2007, 9:47

unde-i geniala sa va conduca ziarul???

nastyboy  •  10 octombrie 2007, 10:01

@cvaporu
Normal.

emil mihai 1923  •  10 octombrie 2007, 10:04

eu cred ca afc steaua s.a. echipa jucarie a lui becali badaranul sa nu mai dispute nici un meci in liga I..
ca ei oricum nu fac parte din partea lumeasca..ei sunt steaua de pe cer…
cum zice ” punga de-un leu ”

la sfarsitul campionatului cand afc steaua s.a., echipa vehicol electoral a lui mihai viteazul va mai avea 7,8 meciuri de disputat le va cumpara razboinicul luminii zis punga de-un leu? sau le-a cumparat deja cu banii dati in avans pentru ” apararea corecta a sanselor ” ? nu cumva acesti bani sunt pentru servicii efectuate in trecut sau pentru cele viitoare? si acum sunt incadrate la stimulare ?

nastyboy  •  10 octombrie 2007, 10:06

Mi-a zis toly ca sa ii tin eu partea daca va mai luati de el.A zis ca nu e carlig de rufe,nu a plecat la Targoviste cu masina lui nea Ovi ca a lasat-o la Cornu,dupa Revolutie erau micii mai buni ca acum si berea mai ieftina si daca vreti sa stiti,el nu are telefon rosu.Nu il suna nimeni pe firul scurt ca nu are curaj.Asa ca,hai fuguta la blogul Genialei ca se baga marfa proaspata de la 38000.Aici s-a furat cam mult.

arh.emil mihai 1923  •  10 octombrie 2007, 10:08

tizule,nu mai bate campii.vezi-ti ce liliecii tai

nastyboy  •  10 octombrie 2007, 10:12

Puteti sa spuneti ce vreti.Mie chiar mi-a fost simpatic toly,aseara.Era parca un turturel ,acolo,pe scaunel,iar uliul Mity- gata sa il ia in plisc ,din moment in moment.A crescut in ochii mei.Eu sunt vanator.Nu am tras dupa turturei niciodata.Dupa ulii,da.

emil mihai 1923  •  10 octombrie 2007, 10:14

ca o ” suveica „..dai banii acum, spui ca sunt pentru stimularea unui joc corect si a competitiei, dar de fapt sunt pentru meciul direct cedat campionatul trecut sau pentru cel ce urmeaza…
dar i se va infunde razboinicului luminii zis punga de-un leu..ca ulciorul nu merge de multe ori la apa…si deja ii calca pe bataturi pe multi cu aroganta si trufia lui…

arh.emil mihai 1923  •  10 octombrie 2007, 10:20

da,da si marmota invelea ciocolata….

emil mihai 1923  •  10 octombrie 2007, 10:24

la sfarsit de campionat, cand deja se cunoaste ierarhia si unele echipe nu mai au pentru ce lupta, sau sunt deja in vacanta, nu va fi usor pentru ” punga de-un leu ” sa castige partidele? acestea amnate cu complicitatea FRF si a Ligii? mai ales ca le-a achitat deja, nu?

Dan 72  •  10 octombrie 2007, 10:30

”emil mihai 1923”:
Faci munca fara rost,sa faci ”copy-paste”pe toate blog-urile.Nu vezi ca nu te ia nimeni in seama?

emil mihai 1923  •  10 octombrie 2007, 10:43

comentariile de pe bloguri ajung sa devina personale..eu nu comentez un comentariu al cuiva..imi spun parerea despre fotbal..si nu consider ca trebuie sa dau socoteala cuiva…
dar daca nu exista idei….ajungi sa le comentezi pe ale altora…

Dan 72  •  10 octombrie 2007, 11:02

emil mihai tolo?

Dan 72  •  10 octombrie 2007, 11:02

Eu nu ti-am comentat ideea(de altfel teribil de aberanta),ci indarjirea cu care ne stresezi pe fiecare blog cu dansa.Am vrut sa te bag in seama,ca sa nu te simti…( ) sau ignorat..Atata tot.In rest,ca un sfat…incearca si pe blog-ul lui Geoana,sau a lui Base!

Tudosiei  •  10 octombrie 2007, 11:24

Intr-un articol vechi, foarte vechi, despre un scandal la fel de vechi, Tolo reproducea vorbele unei surse din Pro: „La noi nu s-ar fi intamplat asta niciodata!”.
Ei bine, vedem ca nu se intampla „Scapari” de nici un fel.
Nici macar cand trebuie sa se intample ceva, acest „ceva” ar intra in categoria „scapari” si, prin urmare, nu se intampla.
Unii ii spun disciplina, altii se gandesc la celebrul „1984”… Ce sa-i faci? acelorasi lucruri le dam nume diferite, in functie de epoca, patron sau context.

nastyboy  •  10 octombrie 2007, 11:37

Toly,pentru ca ti-am luat apararea si nu m-a contrazis nimeni,imi permit sa iti dau un sfat prietenesc.Baga,tata,cat mai multe stiri,evenimente,materiale de pe blogurile Mysport.Nu vei avea nici o problema si supravegheaza datele de trafic,in urmatoarele 3 luni.O sa vezi diferenta.Atentie ,insa,pe la copy-paste-uri,foto si altele.Voi sunteti destul de profesionisti pentru a nu cadea ,foarte des,in astfel de capcane inerente,de altfel.Tu faci cum vrei.Nu cred ca in ’90 vorbeai la o bere despre Mysport.Asta ti-a venit in timp,in cap.Daca nu fructifici ideea acum,s-ar putea sa o dezvolte altii ori sa se imprastie toate talentele de acolo,care sunt acum in situatia voastra din 90,pe la alte adrese si bloguri.Deja actiunile centrifuge au inceput.Poate e bine si asa.Te vei putea lauda si tu :”Toly-de la micii si berea din ’90 la creatorul unei intregi generatii de bloggeri”.Mersi,oricum.O sa dau o bere.In 2007,sper.

DADU  •  10 octombrie 2007, 11:41

OBRAZNICILOR LASA CA VA SPUN EU MAGICULUI…

SA VEDETI VOI CUM VA MODEREAZA EL SI CUM VA DISPAR COMMENT-URILE DE PE BLOG!

P.S GLUMEAM!EU TOCMAI AM PUS UNUL LA MODERAT SI ACUM ASTEPT SA SE COACA!

nastyboy  •  10 octombrie 2007, 12:03

@DADU
Sa vezi cand o sa iti iasa comentariul de la moderat….Ars tot,scrum….

mido  •  10 octombrie 2007, 12:29

Da Cata, ai dreptate, ca mai intotdeauna. In plus de asta, promovarea agresiva pe care-o practica cei de la sport.ro e deranjanta chiar si pentru cei promovati. Nu mai departe de aseara, nu stiu daca a-i vazut, Razvan Lucescu a fost deranjat pe finalul „specialului” de faptul ca intr-unul din promo-urile la „special” se spunea ca Mircea Lucescu il propune pe Razvan la echipa nationala. De fapt, intrebat fiind daca-l vede pe Razvan selectioner, Mircea Lucescu a raspuns ca o sa ajunga Razvan si acolo, si atat, nimic mai mult. Unde era propunerea ?!? Asta e cel mai recent exemplu de dezinformare, de-a lungul timpului mai observand si altele, nu-mi vin acum in minte. Stiu ca exista concurenta, e acerba uneori, dar cred ca adevaratele stiri pot fi promovate si fara a fi exagerate.

ioja nicolae  •  10 octombrie 2007, 12:46

buna ziua, va scriu pt. ca sunt o persoana disperata din cauza celor intamplate azi in fotbalul romanesc.azi la ora 4:15 min m-am dus la stadion sa-mi iau bilet l ameciul cu olanda, eram al 8-lea, pe la ora 10 s-a dat zvonul ca vin biletele in fata erau niste romi care din 7 s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie si au devenit aprox 20, nu imi faceam griji mai ales ca ” ordinea era asigurata de 3 jandarmi vanjosi ” la 300 de oameni care se asezasera in ordine la casa. in jurul orei 12 au sosit biletele normal ca cei din fata au inceput sa se agite si sa cumpere bilete de cati bani aveau la ei. vazand asta am inceput sa tipam la cei 3 jandarmi care intr-un tarziu au chemat ajutoare care s-au dovedit tardive deoarece biletele s-au terminat la 2 pers. demine. sunt convins ca daca m-as fi dus de ieri sa-mi iau bilete tot nu as fi prins. de ce trebuie sa ma leg iar de relatii ca sa fac rost de bilete? de ce s-au dat bilete la bisnitari mai mult de 4 ? al cui este interesul? domnul lupescu oare stie de ce se intampla ? ( nu cred, din birou nu se vede cum se imbulzeste lumea ). pana cand suntem datori sa suportam asemenea tratament? iubesc prea mult fotbalul ca sa nu ma duc la meci, insa nu cred ca sunt multi in situatia mea. de ce ne mai9 plangem ca nu sunt suporteri pe stadioane? sunt prea multe intrebari la care nu eu, dumneavoastra sau ceilalti care au stat alaturi de mine la coada trebuie sa raspunda, sunt persoane care traiesc din banii nostrii care ar trebui sa asigure ordinea. va multumesc , cu stima Nicu Ioja

termopile  •  10 octombrie 2007, 13:23

Lotontane ???

De acord cu tine cind i-ai cerut demisia banditului de Corleone…
Am ajuns sa vad la TV un parlamentar spunind in loc de bani…, „lovele”…

HAHAHAHA…, ce tzara de kk-at avem !

Altfel , ce mai face tactu ala care a fost colonel de securitate la aeroport ?
Si de ce esti asa de urit Lotontane ??
Parca ai fi copilu lu nea Ovi…, tu te uiti in oglinda ce urechi ai ? parca ar fi frunze de varza…

Mihai  •  10 octombrie 2007, 13:50

MIDO
asa procedeaza TOATE ziarele si TOATE televiziunile. TOTI fac asa.

tazy  •  10 octombrie 2007, 13:58

Daca cineva critica gazeta doare!Gazeta critica non-stop fara a oferi dreptul la aparare!

amnesiac0210  •  10 octombrie 2007, 13:59

dan 72
salutare, sa vezi ce ma „modereaza” si pe mine la greu… :)))
am reusit sa postez comentariul moderat aici pe blogul mariei, sa vedem cat va ramane acolo. probabil ca daca ma apucam sa injur esra bine primit, dar altfel :)))
ma astept sa-mi iau iarasi un „ban” pe toata mazeta, n-ar fi prima oara.

amnesiac0210  •  10 octombrie 2007, 14:03

te-am vazut ieri, la emisiunea lui liviu mihaiu, spunand ca presa e oglinda societatii. ca reflecta ceea ce se intampla si nu altceva. discutabil. ceea ce reflectati voi este doar partea scabroasa a realitatii, iar scuzele pe care vi le gasiti pentru tabloidizarea presei sportive sunt usor demontabile.
de ce nu incurajati dezvoltarea unui departament de ancheta jurnalistica in cadrul mazetei? coruptia si mizeriile din fotbal sunt atat de evidente, incat orb sa fii si tot dai de ele. se discuta ieri si despre performantele financiare ale gazetei. cat anume din aceste performante se bazeaza pe amplificarea scandalurilor din fotbal, pe care o practicati cu o inversunare demna de o cauza mai buna?
cati dintre cititorii vostri va cumpara pentru a citi ultimele balarii ale oijerului si cati pentru a afla informatii din sport?
cat va va afecta un eventual succes (f. putin probabil) al dna si scoaterea din prim-plan a cercopitecilor care va umfla rating-ul?
pe cand o campanie sustinuta a presei impotriva gunoaielor care conduc fotbalul romanesc? ce va opreste sa publicati zilnic cv-ul lui dragomir?
pe cand o sa vad si eu la voi, jurnalistii sportivi, un pic, cat de putin, de coloana vertebrala?
trist. trist. trist.

termopile  •  10 octombrie 2007, 14:24

Lotontane ???

Voi faceti „jurnalistica pe firul scurt”.
Firul ala scurt de par din crestetul capului lui Benone Sinulescu…

Mihai  •  10 octombrie 2007, 14:32

Nu v-a placut postarea mea de n-ati afisat-o?:) Mititeilor! Micilor! Umblati numai cu meschinarii! GSP nu e ziar, sunteti o adunatura de nehaliti, faceti orice pentru bani! Puteti sa n-o postati nici pe asta, important e ca ati citit ce v-am scris.

adult69  •  10 octombrie 2007, 14:36

Mihai -dar ce ai cu tolo ?

Dan 72  •  10 octombrie 2007, 14:43

”amnesiac0210”:
Rezisti eroic!!!!:)))))))))))))))))))))))))))A trecut 1/2 ora si esti cu comentariul inca pe blog!!
Te anunt eu cand incepe evacuarea fortata!:))))

maria  •  10 octombrie 2007, 15:00

Vrei un forum special? Tii cu Steaua,DInamo sau Rapid? Esti fan al Wrestlingului,iti place John Cena,Batista sau ReyMisterio?Vrei sa vezi cat esti de tare la Pariuri?Acu Nou:LIga1,LIga2,Uefa,Cl si multe altele.Acu inregistreaza-te pe http://sport1.super-forum.net/index.htm Impreuna o echipa..Fii alaturi de noi,si cheama-ti neamu de fanatici!Aici,ai tot ce iti trebuie..Esti cu Sport1,Numaru 1 IN Romania.Fii ROman,Inregistreaza-te pe SPort1.Asta da Forum!!Da mai departe

nastyb0y  •  10 octombrie 2007, 20:31

@amnesiac0210
Loool.Ai reusit sa postezi de doua ori ?Cred ca esti nepot de-al lui nea Ovi,esti var cu naum ,portar la dna ,pilot de cursa lunga la otopeni militar sau ai vreo doua bilete la romania-olanda si nu ai ce face cu ele.Sa nu-i dai Mariei nici unul…ca nu-i place de Chivu…ca are numai un calcai; si ala in talpa….

Mickey Mouse  •  10 octombrie 2007, 23:49

Nu cred ca va fi niciun proces… pentru ca in Romania asa procedeaza toate ziarele si televiziunile.

Stirile originale sunt cele de la ora 5 care de cele mai multe ori se intampla in satele sau comunele unde locuiesc bunicii reporterilor sau ai celor care sunt implicati in filmari, ei fiind sunati rapid de rude sau prietenii din copilarie si se prezinta rapid la fata locului sa dea pe post cum un cioban de 70 de ani a inselat-o pe nevasta lui cu sotia primarului si a pornit o rascoala in comuna Dâlga de Dolj.

Comentează