Sportul la putere în Pro

Costi Mocanu a intrat în presă la 22 de ani ca să bată un corner, aşa se spune despre ziariştii sportivi, şi a ajuns să conducă cinci televiziuni cu afaceri de 200 de milioane de dolari, cifra cea mai mare din toată media românească.

joi, 18 octombrie 2007, 11:45

Costi Mocanu a intrat în presă la 22 de ani ca să bată un corner, aşa se spune despre ziariştii sportivi, şi a ajuns să conducă cinci televiziuni cu afaceri de 200 de milioane de dolari, cifra cea mai mare din toată media românească.

Începînd de astăzi, el este directorul executiv al companiei ProTV, care include posturile ProTV, ProTV Internaţional, Acasă TV, Pro Cinema şi sport.ro.

Mocanu ocupă poziţia executivă pe care a deţinut-o Adrian Sârbu. Împreună cu felicitările şi un pachet de acţiuni, primeşte o moştenire dură pentru un manager de 39 de ani.

După 17 ani de jurnalism, dintre care 14 de ProTV, el va conduce o organizaţie plină de vedete, cu strălucire şi profit, dar cu o libertate de exprimare pusă sub semnul îndoielii.

Vremurile în care ProTV stîrnea dezbateri publice au rămas în urmă. Postul este acum o marcă a excelenţei de execuţie, cu o autoritate jurnalistică declinată totuşi la trecut.

Pentru ziaristica sportivă, numirea lui Mocanu e o confirmare spectaculoasă. Creativ, dedicat, inepuizabil şi 100% pragmatic, fostul şef al Sportului ProTV a lansat o şcoală a ştirilor sportive. Uneori contestată, întotdeauna vizionată.

„Soldatul credinicios” al Pro TV, aşa cum îi place să se caracterizeze, a ajuns mareşal pe tabla uriaşă a acţionarilor miliardari, cu sediul la Londra, cotaţii la New-York şi şedinţe în Bermude. Asta din urmă fiind singura legătură cu echipamentul pentru care a venit în presă. A bătut bine cornerul!

Comentarii (131)Adaugă comentariu

Daniellone  •  18 octombrie 2007, 22:54

Corect. Comentatorii de la ProTV sunt ingrozitori. Ei probabil ar comenta la fel si un meci al lui Dinamo, nu cred ca e din cauza ca ar fi stelisti. Ei tin cu orice echipa romaneasca din CL, pentru ca asta le creste rating-ul. De altfel, eu sunt stelist si comentariile lor exagerate ma enerveaza ingrozitor.

burebista  •  18 octombrie 2007, 23:05

CME singura confuzie o faci tu. Nu a afirmat nimeni ca Sarbu ar fi CEO, din contra.

Gicu din San Francisco  •  19 octombrie 2007, 7:55

acest post de televiziune cu tacticile lor sint simple furate de la ESPN. Am auzit si eu comentatorii de la ProTV si sint deplorabili …. ma asteptam la muuuult mai mult, plus ca sint Romani Europeni si ar trebui sa aiba cunoastere bine a Fotbalului.

Aia de la ESPN si FSC (Fox Sports Soccer channel) din USA sint total afoni …. sa ai auziti cum pronunta nume straine, sa nu mai zic de cit se da ca cica stiu fenomenul … pai iti vine sa spargi Televizorul.

si chestia cu Mocanu fiind dinamovist, pai asa este si la TVR … inca si mai rau la TVR este toata galeria lu dinamo.

+++++ HAI RAPID!!!! ++++++

Dragos  •  19 octombrie 2007, 8:43

Ca de obicei, un articol impresionant. Felicitari, Catalin si mult succes lui Costi Mocanu in noua provocare.

marian 99  •  19 octombrie 2007, 8:52

ce bine sper sa nu-l mai aud la nici un meci de cl ,nu mai are un loc si ptr mironica?.Sa ne faca fericiti pina la capat.

Intrebare pentru Catalin Tolontan  •  19 octombrie 2007, 9:01

Stimati ziaristi, pe ce criterii cenzurati mesajele pe care cititorii doresc sa le publice in acest blog? Am vazut ca injuriile si limbajul suburban nu va deranjaza tot atat de mult ca o intrebare incomoda legata de distribuirea de catre FRF a biletelor pentru Campionatul European 2008. Nu ma indoiesc ca si acest mesaj va fi cenzurat, trist ca in Romania coruptia si restrictionarea libertatii de exprimare incepe chiar din redactiile dumneavoastra…

cezar  •  19 octombrie 2007, 9:27

Costi Mocanu este un om instinctual care a ajuns acolo doar pentru ca este tipul dispus sa munceasca 16 ore pe zi, asa cum ajungi sa lucrezi la Gazeta doar daca esti dispus sa lucrezi luni de zile fara sa fii platit.

Unu plus unu  •  19 octombrie 2007, 9:35

Mai bine il numeau director executiv pe Gabi Safta, crainicul de la Steaua. Ala cred ca e un pic mai obiectiv cand comenteaza meciurile Stelei in CL pe PROTV. Si acum rad cu pofta cand Costi Mocanu a spus despre Dica ca executa o super lovitura libera in meciul cu Real Madrid, de la vreo 40 m lateral stanga in directia de atac a stelistilor. A centrat Dica direct in bratele lui Casillas, halal super lovituraaaaa pupicuristuleeee!

17 elfsborg  •  19 octombrie 2007, 9:46

Un dinamovist avea un caine. Merg ei la un bar unde vedeau meciurile “impreuna. Etapa de campionat cu Gloria… Ataca dinamovistii, cainele pe masa, latra de mama focului, gooool Dinamo! Cainele schelalaia de nu mai putea… Egaleaza Gloria, cainele trist, statea cu botul pe labe… In ultimul minut, Dinamo da gol, cainele in doua picioare latra, facea figuri.

Barmanul, impresionat, ii spune stapanului: “Extraordinar specimen domnule, daca la o etapa de campionat face asa, cum se manifesta in Champions League?”.

La care stapanul: “Nu stiu, il am de doar 15 ani”.

gabi balint  •  19 octombrie 2007, 9:53

mironica e gay

17 elfsborg  •  19 octombrie 2007, 9:59

si?

joker  •  19 octombrie 2007, 10:09

interesant , cum a ajuns asa de sus , sper ca va revitaliza macar stirile protv care sunt acum sub orice critica !

mujotutun  •  19 octombrie 2007, 10:17

Ati scris foarte bine despre calitatea jurnalistica a PROTV. Iar numirea lui Mocanu este surprinzatoare. Poate va fi fiind un bun manager. Dar ca jurnalist si comentator sportiv, omul e tare departe de mijloacele necesare. Nu stii ce sa detesti mai mult: lipsa de informatie, partizanatele jenante ori pateticele manifestari afective. Si cata vreme nu are bunul simt de a face pasul in spate, in fotoliul managerial si se tine cu dintii de microfon, tare mi-e teama ca si abilitatile sale antrepenoriale nu sunt mult mai breze decat talentele de comunicator. Deci, proasta alegere, zile si mai proaste pentru gigantul mediatic. Doar daca nu cumva, cu Mocanu o comfortabila fatada sinecurista, altcineva ar conduce „din umbra” concernul PRO. Cat despre „mandria” dvoastra ca un jurnalist sportiv a ajuns intr-o astfel de pozitie, se vede din randurile de mai sus ca nu e catusi de putin justificata; o gasesc puerila.

17 elfsborg  •  19 octombrie 2007, 10:21

sigur ca asta cu „partizanatele jenante „e dicutabila,din moment ce comenteaza o singura echipa romaneasca.poate ar trebui sa fie „partizan „cu echipa straina?

poker  •  19 octombrie 2007, 10:27

dak costi mocanu impreuna cu cei de la protv sunt comentatori slabi, de cei de la primatv ce mai aveti de spus?

Adi stelistul  •  19 octombrie 2007, 10:48

L-am cunoscut o data (nu conteaza imprejurarea), in urma cu 11 ani. Nu e infatuat (cum ma asteptam la o vedeta Pro) si e natural. Nu mi s-a parut niciodata un mare comentator sportiv ( ii lipseste nota personala) , dar ma bucur pentru el. Si pentru gazetarii sportivi , evident (ca asta era ideea 🙂 ).

Unul, altul…………  •  19 octombrie 2007, 11:39

Cataline, de ce unii au voie sa jigneasca pe altii si nu le sunt sterse postarile, iar eu care am incercat doar sa raspund la atacurile lor sunt imediat banat?

17 elfsborg  •  19 octombrie 2007, 11:41

de ex

marin  •  19 octombrie 2007, 12:18

Clar frate ca romanu de grija altuia moare si, mai ales, de invidie. PAi daca au audientele cele mai mari poate ca si voi va uitati la ei. Ce? Va obliga cineva? Pai uitati-va frate la prima, antena si tvr ca sa nu va mai doara urechile. Aia va spun oricum ce vedeti si voi.
Ma rog, romanu e destept si se pricepe la toate.

raikk  •  19 octombrie 2007, 12:44

comentatorii protv slabi ? ascultati-l pe gradinescu care debiteaza fraze de genul: „minge stratosferica”!?!

marius  •  19 octombrie 2007, 13:01

Poate cu ocazia asta se schimba si comentatorii de la CL (fotbal fantastic numai la protv , multe goluri in celelalte partide …noroc cu teletextul, etc -comentatori obositi si plictisitori cu o groaza de stereotipuri imbecile).Oricum protv-ul este una din cele mai proaste televiziuni din tara.
Cataline , fii comentator !
Poate ii angajeaza pe Naum si Banciu dar ar fi prea obiectivi pt protv , nu s-ar incadra in peisajul de can-.can

geo  •  19 octombrie 2007, 13:49

daca o sa taie consistent din aparitiile lui jiji la protv, atunci ma inclin, daca nu asta e romanica

antonio nuica  •  19 octombrie 2007, 13:56

Stirile sportive de la ProTv sunt orice dar numai stiri despre sport nu; si asta si datorita domnului Mocanu. Schimbati numele din Stiri sportive in „Birfe cu si despre fotbalisti si smecheri din fotbal”. Si vreau sa va mai spun ca ma abtin cu greu sa nu zic vorbe grele, crescut fiind la scoala „stirilor” lor.

zmagoo  •  19 octombrie 2007, 14:24

Oamenii astia nu vor muri. Vor pieri. Deci vor lua tot cu ei.

edge  •  19 octombrie 2007, 14:40

:))offf…invidia asta:))),oricum tot trustul Pro da clasa taranoilor de la antena,pro e cu cateva clase peste antena…la tot…inclusiv la comentatori sportivi:)….mai bin il luati pe ile dobre:)))ala da…e de voi:)))..liber!!!

dadu  •  19 octombrie 2007, 15:12

@17 ELFSBORG:CAT DE NAROD POTI SA FI PT.A SCRIE ACELASI BANC DE 15.000 DE ORI?…SI LA CAT DE DEBIL MINTAL ESTI CRED CA TE AMUZI DE FIECARE DATA CAND IL POSTEZI!

Te@p@  •  19 octombrie 2007, 22:03

Bine zis tolo…libertate de exprimare pusa sub semnul intrebarii….unde mai este in ziua de azi libertate a exprimarii ????

ANK  •  20 octombrie 2007, 18:55

mah….ce sa zic…n-a ajuns acolo intamplator…cine shtie al cui mai e shi asta…bine ca nu mai comenteaza meciuri,ca era vml….ca sa va datzi seama de valoarea lui , ascultatzi comentariile de la CL,in rest traim in tzara pe care o meritam…crede cineva ca ajunge ceva aici fara sa fi fost al cuiva mare??hm…va ishelaaatzi…in fine,viitoru va vb

adynezu  •  21 octombrie 2007, 15:21

Costi Mocanu stelist?… Aaa, ca a comentat doar meciurile Stelei, asa da. Cand o sa se califice alta echipa din romania in Champions League (niciodata), atunci probabil o sa se zica ca tine cu echipa cu care comenteaza… In fine, asta e doar ciuda tuturor care nu-s stelisti! =))

vlad  •  24 octombrie 2007, 21:27

Costi e de gasca, poate isi promoveaza prietenii din redactie 🙂

geta man  •  25 octombrie 2007, 17:15

cataline esti super !!!!! curaj, inteligenta,spontaneitate,obiectivitate,.cand vii prin timisoara ca noi banatenii te simpatizam mult !!!!!!!!!

Comentează