Locul liber din Regie

Ţugu nu a primit sms. Nici el, nici ceilalţi. În ultima etapă, Sportul Studenţesc a jucat la Braşov, a pierdut cu 3-0 şi n-a intrat nici un mesaj. De obicei, în sms se descriau şi fazele.

miercuri, 28 noiembrie 2007, 1:56

Ţugu nu a primit sms. Nici el, nici ceilalţi. În ultima etapă, Sportul Studenţesc a jucat la Braşov, a pierdut cu 3-0 şi n-a intrat nici un mesaj. De obicei, în sms se descriau şi fazele.

Le dădea Pilu. Sau Dan Moldovan, după numele întreg. Sau art directorul de la agenţia de publicitate Propaganda, după locul de muncă. Sau omul care a conceput tricourile cu „Gaşca nebună” pentru galeria Sportului.

La 35 de ani, Pilu a murit de inimă. Se cîştigă bine în comunicare! Iar copywriterii o freacă.

I-au găsit cîteva printuri. Visa la o campanie pentru Sportul. Avea amici microbişti peste tot. La Head, la Mccan, la Leo, la Next Cap. N-a mai fost timp de feed-back. Niciodată nu e.

Priviţi-i machetele! În plină frică generalizată şi în pragul epurării stadioanelor, cînd la un Steaua – Dinamo se strînge mai mult praf de puşcă decît pentru defilarea de 1 decembrie, Dan Moldovan s-a jucat cu emoţia şi cu zîmbetul autoderiziunii.

Priviţi-i printurile! Rar se întîmplă ca un creativ să-şi poată vedea munca publicată în forma iniţială. Apar observaţii, vine clientul, se fac retuşuri.

Priviţi tribunele! După ce se împrăştie fumul, normal. Toţi sînt cei mai tari. La lanţuri, la petarde, la număr, la muşchi. Superlativele timorării. În Regie, Pilu şi ceilalţi se mulţumeau să fie haioşi. „Drumul de la stadion e ieftin. Împarţi taxiul cu toată galeria!”. Vino în Regie! A rămas un loc liber în taxi.

sportu2.jpg

Comentarii (63)Adaugă comentariu

horea moldovan  •  29 noiembrie 2007, 19:02

As vrea si eu unul daca se poate.

Horea Moldovan, fratele lui Pilu

gabidegiulesti  •  29 noiembrie 2007, 19:39

E emotionant.Mai exista sentimente in Romanica? Nu credeam.Inseamna

gabidegiulesti  •  29 noiembrie 2007, 19:42

E emotionant.Mai exista sentimente in Romanica? Nu credeam.Inseamna ca nu e totul pierdut.Aveti o misie nobila si o faceti ca la carte.Tot respectul!

Marcela  •  29 noiembrie 2007, 19:53

Va multumesc tuturor
Marcela

Razvan  •  30 noiembrie 2007, 1:15

http://www.fcsportulstudentesc.ro/?page=actualitate&id=58

Pentru Horea Moldovan si pentru Stefan:
„Puteti cumpara echipamentul Sportului Studentesc, trimite-ne dimensiunile pe http://www.fcsportulstudentesc.ro si poti intra in posesia lui chiar de maine!

In premiera dupa foarte mult timp suporterii Sportului Studentesc au acces la echipamentul de joc al echipei favorite, acesta poate fi cumparat in versiunea fara personalizare sau cu personalizare. Daca doresti sa porti echipamentul echipei favorite trebuie doar sa ne trimiti pe e-mail dimensiunile tale, iar echipamentul iti va fii trimis cu plata ramburs.

Oferta este valabila doar pe teritoriu Romaniei.

Iubeste Sportul!”

Asta este textul de pe site-ul clubului.
Daca nu reusiti asa, dati-mi un e-mail la b80ait@yahoo.com

diana  •  30 noiembrie 2007, 9:36

Am fost colegi de banca in liceu. Am avut o poveste frumoasa, aceea poveste unica din viata, pentru ca doar intr-o zi ai 18 ani. Pilu a plecat sa-i picteze lui Dumnezeu cerul, nu doar tricourile Sportului.

Giani A.  •  30 noiembrie 2007, 19:37

Inainte de a fi fost un un simplu suporter, Pilu a fost un om cu inima larga si un foarte bun profesionist. Deseori, din postura mea de bugetar, bani mai putini si timp liber mai mult, il provocam sa vina in Regie. Invariabil era la o filmare, ori in Constanta, ori la Tusnad, Lacul Rosu sau Cape Town. Dar il simteam langa noi atunci cand intindeam acele steaguri pe gard. „Suntem mici dar a(i) dracu’ ” (I-ul lipsea din textul original, din eroare de editare, a fost adaugat cu un marker), „Gasca nebuna”, „Iubim fotbalul curat”, sunt mesaje puse pe panza prin efortul persona al lui Pilu.

Desi mesajele lui par violente, era de fapt un om foarte sensibil, un artist desavarsit. Un maestru al imaginii. Un om care, cand putinii suporteri ai Sportului au luat-o pe aratura la un meci, a parasit elegant peluza pentru ca se simtea jenat.

Desi in Regie 10.500 din cele 11.000 de locuri sunt libere, un anumit loc de la peluza a doua va ramane intotdeauna pustiu prin plecarea lui Dan. Sper ca de Sus sa ne vada si sa ne dea inspiratia de a ramane acieasi putini si demni suporteri ai unei cauze poate pierdute, numita Sportul Studentesc. REQUIESAT IN PACE!

artanu  •  30 noiembrie 2007, 20:08

dupa ce am citit toate aceste mesaje imi pare rau ca nu l/am cunoscut pe acest om. E’ incredibil, sunt foarte emotionat, de f mult timp nu am vazut atat de multe mesaje scrise din inima…chiar m/am intristat…

Dumnezeu sa te odihneasca domnule Dan Moldovan

ultrasro  •  30 noiembrie 2007, 22:56

In fiecare zi ma uit pe Internet sperand ca Dan sa prinda un calculator liber acolo sus si sa ne scrie cateva cuvinte…azi nu a scris…poate maine…poate in curand… sigur ne va da un semn … cred ca el stie deja cand Sportul Studentesc va castiga campionatul … dar nu vrea sa ne strice surpriza …

John  •  5 decembrie 2007, 7:35

gJmCHU gfb7n0ghn60s9d7f34n30bnit5

Anda Nordby  •  8 decembrie 2007, 11:33

Pilu a fost, si va ramane cit sint in viata fratele meu mic, my baby, pe care il iubesc nespus, il admir enorm, si de care imi este imens de dor.Aceeasi pasiune pe care a avut-o pentru SS, a avut-o pentru tot ce a facut in viata, si pentru viata in sine. A trait fiecere secunda cu piciorul pe acelerator, si a realizat mai mult in 35 de ani decit alti intr-o viata intreaga. Cind a iubit, a iubit din toata inima, cind a muncit a dat 200%, cind ne-a lasat a plecat repede. Cum mi-a zis la ultima intilnire in Paris, ” I hate goodbyes”…Oriunde esti Pilu drag, te iubesc din tot sufletul!!!

Anda Nordby, sora lui Pilu

irina ionescu  •  9 iunie 2008, 15:17

nu am cuvinte. cu toate ca i stiu pe pilu si pe marcela de peste 10 ani, cu toate ca suntem vecini, am aflat cumplita veste ieri, 10 iunie, de la marcela, in vama veche. cumplit. ma gandesc numai la asta de 2 zile. de ce oamenii buni se duc repede? i am cunoscut pe pilu si pe marcela pt ca nutream o pasiune comuna: dragostea pt animale. ma rog ca pilu sa le vegheze pe cele 3 fete ale lui alaturi de bubu si beny. marcelei , numai de bine si sa fie puternica asa cum o stim toti. dumnezeu sa l odihneasca pe pilu , ca de iertat nu are ce ierta unui astfel de om.

marius  •  16 februarie 2017, 14:02

Dumnezeu sa il ierte pe Dan; el facuse bannerele galeriei, care intre timp au disparut sau au fost furate de diversi derbedei

Comentează