Spectacolul e patriotismul fotbalului

Piţurcă la TVR, imediat după tragere. „Rău şi bine”, zice el. Just! Cînd sarcina pare imposibilă, orice obţii e un cîştig.

duminică, 2 decembrie 2007, 6:37

Piţurcă la TVR, imediat după tragere. „Rău şi bine”, zice el. Just! Cînd sarcina pare imposibilă, orice obţii e un cîştig.

Puţin înainte, Mircea Sandu punctase: „Din punct de vedere sportiv, este foarte frumos!”. Aşa e. Apoi a venit întrebarea reporterei TVR, una dintre cele mai bune din ţară, dar absolut rătăcită în momentul respectiv: „Aţi auzit, domnule preşedinte, stupizenie mai mare decît ceea ce pretind albanezii, că am cumpărat meciul cu ei?”. Asta nu e întrebare, e un editorial la microfon.

Greu de înţeles de ce tot ne fîstîcim cînd aducem în dezbatere teme delicate. Americanii nu se sfiesc să acuze „Războiul împotriva terorismului”, noi chiar nu ne punem întrebări în legătură cu echipa naţională? Acolo e vorba de zeci de mii de morţi şi de siguranţa unei ţări de 300 de milioane de locuitori, aici vorbim de orgolii răscolite.

Tragerea la sorţi e şi un îndemn de normalizare. Preşedintele FRF s-a bucurat că are adversari puternici, dacă făcea asta un jurnalist se vorbea despre deficit de patriotism. Mergem la Euro chiar ca la un spectacol, putem să ţinem cu România, dar să admirăm Franţa şi să fim curioşi cum ne vom descurca încă o dată în faţa Olandei dincolo de ceea ce tot ieri Piţurcă numea, cu fair-play, „mijloacele care ne-au ajutat să-i batem”. Se referea la vreme şi la teren.

Cît despre Italia, nu avem întrebări. E genul de echipă care te bate şi nu ştii niciodată de ce. Un mister angoasant prin negarea căruia sperăm să bucurăm cea mai spectaculoasă vară din ultimii 8 ani.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

Tudor  •  10 ianuarie 2008, 13:53

S

Tudor  •  10 ianuarie 2008, 13:57

Cum sa nu poti,jockere,sa joci la victorie cu Franta,Italia sau Olanda??Asta s-o crezi tu!Poti sa joci la victorie cu ORICINE daca ai vointa,iar vointa exista cu carul atat la Piturca(in primul rand) cat si la jucatori.Si nu mai adu meciul ala din Bulgaria in discutie ca te faci de toata bafta!Acolo n-am jucat la adevarata noastra valoare si asta s-a vazut si de pe Luna!Echipa Romaniei nu sta in Mutu,cum nu sta in oricare alt jucator!Forta ei e data tocmai de grup!

Tudor  •  10 ianuarie 2008, 14:01

Si pentru cine zicea ca Marica sau Nicolita nu sunt jucatori buni,sa se mai uite la fotbal!Nu de alta,dar nu-l prea pricepe!Amandoi sunt jucatori foarte buni si mai avem si altii de valoare,nu stam doar in Mutu si Chivu!Si cum poate tembelul ala de jocker sa se ia de ziaristi ca supraestimeaza echipa nationala,cand de fapt ei o subestimeaza si exista destule exemple!Ce fel de „suporter” o mai fi si ala care nici macar nu spera(nu mai spnu sa creada,cum trebuie s-o faca toti suporterii adevarati) in nationala sa si in rezultatele mari pe care ea le poate obtine??Unul penibil,in orice caz!

Tudor  •  10 ianuarie 2008, 14:03

P.S.:Tolo,chiar nu mai trebuia sa aduci in discutie aiureala aia debitata de un ametit de prim-ministru albanez care stie tot atat fotbal cat stie pisica sa citeasca in calendar! 🙂

Comentează