Saptamina decisiva: RTL cumpara 10% din A1+A2+Euforia

Saptamina viitoare ar putea reprezenta cea mai importanta cotitura din media romaneasca de la investitia CME in ProTV, petrecuta acum 12 ani.

marți, 4 decembrie 2007, 10:45

Saptamina viitoare ar putea reprezenta cea mai importanta cotitura din media romaneasca de la investitia CME in ProTV, petrecuta acum 12 ani.

RTL e pe punctul sa cumpere 10% din Antena 1, Antena 2 si Euforia. Tranzactia initiala va valora peste 60 de milioane de euro. Restul de 90% ar urma sa fie cumparat in 2-3 ani.

PS: Sursa stirii nu e din Intact. Dar am verificat-o din doua parti. Ma caciulesc 🙂 in fata oricui preia informatia, care e absolut sigura, sa citeze blogul, ca sa-mi ofere o varianta de existenta ulterioara, in cazul in care cineva din Intact se va considera lezat/prejudiciat. Ca si cum stirile ar putea favoriza/stinjeni tranzactii de 600 de milioane de euro. Hai sa fim seriosi!        

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Luigi  •  4 decembrie 2007, 23:15

deci deja te caciulesti,lighioana slugarnica…ce infect…

Florin Steaua  •  4 decembrie 2007, 23:37

Se vorbea de mult despre o astfel de tranzactie, insa nu cred ca se asteptau foarte multi sa se realizeze asa de repede.

nastyb0y  •  4 decembrie 2007, 23:38

Cat te poate costa un avocat ? 5, 10, 15 mii de euro ? Depinde de valoarea prejudiciului comercial pe care l-ai provocat. Mai ai timp sa o stergi (informatia). Ma pui martor minicinos. Nu am vazut nimic. Scria ceva despre Euforia ca e bestiala, cu fluturi , chestii… Parol…

ovidiu666  •  5 decembrie 2007, 0:17

RTL… hmmm… o fi de bine? vorbesc la nivel de grila de programe… ca la nivel de tranzactie financiara sunt sigur ca e bine pt aia care incaseaza.
dar mai pot lovi ulterior toti cei de la Antene in Basescu? sau o sa strige doar „Halt!” la el? 🙂
http://ovidiu666.wordpress.com/

bcd  •  5 decembrie 2007, 0:19

pai e 60mil sau 600mil?

IQRADIO  •  5 decembrie 2007, 1:41

Imi place ca Bertelsmann baga banii in media traditioanala. Si ca investeste in Romania. Rapidtvnews.com sugereaza ca Bertelsmann intentioneaza sa bage mana in buzunar si pentru cele 11.2 procente de actiuni pe care nu le detine in RTL Group. Adica pentru aproximativ 1 miliard de euro: http://www.rapidtvnews.com/default.asp?sourceid=&smenu=1&twindow=Default&mad=No&sdetail=2509&wpage=&skeyword=&sidate=&ccat=&ccatm=&restate=&restatus=&reoption=&retype=&repmin=&repmax=&rebed=&rebath=&subname=&pform=&sc=1966&hn=rapidtvnews&he=.com

Bogdan  •  5 decembrie 2007, 8:10

Tot Bertelsmann mai avut o initiativa in Romania, acum ceva vreme si pana la urma au inchis afacerea.

nastyb0y  •  5 decembrie 2007, 9:10

Ma bucur nespus. Ar fi prea frumos ca sa fie adevarat. RTL-ul va veni cu flitul dupa ei. Cand va da prin redactii cu el, vor zbura toti incapabilii, verisorii si nepotii, toti anchilozatii mental, toate tristele figuri din media atat scrisa , cat si tv. Cat despre voi, fata de prejudiciile morale pe care le creati, inclusiv mie, ar trebui ,din cand in cand ,sa treceti si voi prin salile pasilor si timpului pierdut…

lyn  •  5 decembrie 2007, 10:27

Wow.. vine RTL in RO . Felicitari Intact !!!
Asta da surpriza !!!!!!

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2007, 11:21

luigi: de ce ma caciulesc?

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2007, 11:24

nastyboy: explica-i, te rog, lui luigi ca stirile de acest gen enerveaza f tare partile care negociaza

mircea badea  •  5 decembrie 2007, 11:43

Poate stirea asta e la fel de reala ca venirea lui Teo la Antena, anuntata de tine. Tolo, esti cel mai tare ! Tine-o tot asa !

Alex  •  5 decembrie 2007, 12:11

Din ce in ce mai multe zvonuri ! Ceva adevar o fi in ele..ca e RTL..ca e alticineva important ceva se va intampla
Iar Antena e foarte activa in ultima vreme in sport :).. (meciurile nationalei prezente aici) ..e si asta un semn..cred

nastyb0y  •  5 decembrie 2007, 12:51

@luigi
Cei care au terminat ASE-ul sau sunt specializati in Drept Comercial stiu ca semnarea unui contract nu se face , in general ,cu usa larg deschisa. Mai ales in zonele in care concurenta este acerba. Se negociaza pana si termenii de reziliere, clauzele de confidentialitate etc. Pretul de preluare este un factor important, dar nu cel mai. Sa luam un exemplu. Ce-ar fi fost daca ,in perioada de negociere, s-ar fi aflat ca statul roman vrea sa vanda Petrom cu atat de putini bani ?Ne-am fi pomenit cu toata Rusia pe cap. Legat de acest lucru, eu cred ca rezilierea contractului cu Petrom este o problema extraordinar de delicata, desi eu, personal, as fi de acord. Ai inteles Luigi, sau doresti sa iti spun ,cate ceva ,si despre privatizarea Daewoo ?Lucrurile mai sensibile le banuiesti si tu, ca esti baiat mare, stii si sa injuri cred. Eu ma opresc aici ca nu vreau sa ii vad pe aia tunsi scurt ,la usa. Problemele astea le stie ,poate mai bine decat mine si tolo, ca este si el economist, mi se pare, dar el e ocupat cu Pomul de Craciun. Asa ca ,injura-ma pe mine, Luigi. Nu te sfii….

nastyb0y  •  5 decembrie 2007, 14:22

@luigi
Mai am o speta. Rapid , pentru ca ma cauta seful. Legat de consecintele care deriva din incalcarea unei intelegeri tacite. Contractele comerciale au caracter sinalagmatic. Mie mi se solicita din partea unei institutii serioase in peisajul media , niste date despre persoana mea, pe care nici Politia Romana nu le cunoaste. Respectiv :Curriculum vitae, numar de telefon fix si mobil ,adresa de contact etc. Aceste date cu caracter privat sunt , ulterior, tranmise catre terti si folosite in alt scop decat acela pentru care au fost solicitate. Nici nu vreau sa comentez , in ce scop. In acest caz ,ma pot indrepta cu un proces penal impotriva faptuitorului, chiar daca nu a existat un contract scris intre parti. Noroc ca am bani, deocamdata. Ai inteles Luigi ? Eu stiam demult. Aviz naivilor.

Matei  •  5 decembrie 2007, 14:28

Restul de 90% ar urma sa fie cumparat in 2-3 ani.
Aceasta propozitie e foarte importanta. Una e sa vinzi 10% si alta e sa vinzi cu totul.
Dar ce sa intelegem : Voiculescu crede ca PDL-ul va castiga parlamentarele ?

Luigi  •  5 decembrie 2007, 15:39

nastyboy-am inteles ca esti in euforie (hihihi) ca te a bagat in seama lighioana slugarnica.Nu e nevoie sa mi explici,cunosc foarte bine,cu asta ma ocup,consultanta in tranzactii finaciare.

Jenanta e atitudinea lighioanei slugarnice si fatarnice.era un timp in care il consideram un reper jurnalistic,un exponent al generatiei noastre.Nu e.e un slugarnic si un ipocrit.atata tot.asta esti,lighioana slugarnica.

domi  •  5 decembrie 2007, 16:22

Daca vor cumpara Antena1, inseamna ca vom vedea Formula 1 aici..se stie ca RTL detine drepturile de difuzare peste tot unde activeaza
Oricum asta mi se pare stirea anului ( daca se confirma)..RTL group ( 42 de canale tv, 32 radiouri e cel mai mare din Europa).. producator de emisiuni , filme, seriale de succes atat aici cat si pt SUA

Petrisor  •  5 decembrie 2007, 22:37

Este clar: mircea Badea va iesi din grila Antenei 1, Mihaela radulescu nu va mai face emisiune, Observator va deveni pupincurist Basescu si nu vor mai exista emisiuni politice. Audienta Antenei 1 va scadea la nivelul PRIMA TV. Este greu de crezut ca odata cu preluarea Antenei 1 de catre RTL acest post sa se mai bata cu PROTV. Va disparea emisiunea Din Dragoste. De fapt va fii un fiasco pentru trustul INTACT. Or sa-si dea cu pumnul in cap. Nemtii vor introduce programe care nu vor interesa publicul romanesc. Cu siguranta vor avea emisiuni gen Popstar. Pacat. Imi placea mult Antena 1. Imi pare rau ca va trebui in viitor sa ma uit la alt program de televiziune :((

Turambar  •  6 decembrie 2007, 0:58

Din Dragoste nu va iesi din grila. Not for the moment, anyway. It still rules on its time slot, orice ar zice detractorii. We’re speaking ratings and money here, dudes, nu rezonanta stilistica, din motive ca nu va plac voua lacrimogenitatzile.

Mircea Badea are un viitor luminos – unul din putinii de pe piata TV de azi care are really priza la tineri, in aceeasi liga cu Carcotasii.

Miscarea de preluare a Antenelor de catre Bertelsman era de asteptat. Data era singura necunoscuta: acum? peste un an? peste doi? E vorba de convergenta inevitabila de pe piata mare media europeana, de comasare, de consolidarea in jurul providerilor mari de continut. Asa e in business: life is a revenue sheet and then you’re fired. 🙂

nastyb0y  •  6 decembrie 2007, 8:30

@Luigi
Inseamna ca nu ai inteles nimic, Luigi. Sunt dezolat. Ne vedem la tribunal.

Calendar 2008  •  6 decembrie 2007, 23:06

==Calendar 2008== cu fete http://poze.outsdr.com

iusti  •  7 decembrie 2007, 2:43

stati cuminti… e vorba de business aici. Nu se schimba nimic din ceea ce face ratings.
Iar managementul va ramane mai mult ca sigur tot la intact!

The Healer  •  7 decembrie 2007, 13:44

Hahahahaha…de 2 lei. Nemtii astia nu se vor pupa cu balcanismul nativ al Antenelor si asa mai departe…si uite asa PRO TV va domina net inca 10 ani audienta !
Pro rulz antena sucks !

The Healer  •  7 decembrie 2007, 13:45

Intrebarea este….daca ai putea sa fii o mie la suta obiectiv cum vezi viitorul Pro Sportului ?

Stefan  •  9 decembrie 2007, 11:25

nastyboy, o precizare: caracterul de care vorbesti tu, al contractelor comerciale, se numeste CONSENSUAL, adica nu necesita o forma scrisa; sinalagmatic ie drepturi si obligatii pentru ambele parti e altceva.
Restul e OK.
Luigi, de-l faci tu pe Tolo, ma, lighioana slugarnica? …..Nu te mai obosi.

filmetari.com  •  9 decembrie 2007, 23:31

Vrei sa citesti despre cele mai noi filme?

Recomandari filme pe

http://www.FILMETARI.com

American Pie 6: Beta House

sau super produtia cu Angelina Jolie: Beowulf

intra pe http://www.FILMETARI.COM

Comentează