Moştenirea lui Ilie

Adrian Ilie a fost primit cu simpatie în Ghencea, dar abia acum suporterii vor vedea ce au aplaudat. Pentru că Steaua se află în faţa celei mai mari campanii de recrutare de talente din istoria sa.

duminică, 27 ianuarie 2008, 11:49

Adrian Ilie a fost primit cu simpatie în Ghencea, dar abia acum suporterii vor vedea ce au aplaudat. Pentru că Steaua se află în faţa celei mai mari campanii de recrutare de talente din istoria sa.

Nu discutăm perioada de dinainte de 1989, cînd cele două cluburi erau sprijinite de mai marii României. Teoretic, Steaua şi Dinamo îşi puteau permite orice jucător. Practic, cluburile celelalte nu erau neapărat victime sigure. Ba un prim-secretari furios, ba un preşedinte uns cu toate alifiile, toţi aceştia puteau tergiversa, chiar anula sau măcar folosi şi în interesul propriului club transferul unui nume pe care cei mari puseseră ochii.

În fine. Un lucru e clar. Convingerea nu era neapărat punctul forte al acţiunii. Şi nici selecţia, pentru că aceasta era operată de reţeaua informală de federali, arbitri sau antrenori care erau sub influenţa celor două cluburi.

Lucrurile s-au schimbat. Ca să-ţi asiguri serviciile a cîteva zeci dintre cei mai promiţători fotbalişti români ai următorilor 15-20 de ani înseamnă întîi să ai ideea. Apoi să-ţi convingi patronul să dea banii. Şi să porneşti găsirea, monitorizarea şi tratativele pentru fiecare dintre ei.

Trăim, urmează o platitudine, într-o lume obişnuită să coteze ceea ce se vede, nu ceea ce este. Ceea ce face Adrian Ilie acum nu se va vedea decît peste 7-8 ani. Dar e posibil ca aceasta să fie adevărata moştenire şi muşcătura strălucitoare a Cobrei.

Comentarii (110)Adaugă comentariu

Pirlo  •  28 ianuarie 2008, 23:22

Se vede cit de mult iubeste Gica Popescu Craiova. Si cit de mult iubesti, tu, Tolo, deontologul, aceeasi echipa a Craiovei. O treime dintre cei luati de Steaua sunt jucatori de la Scoala Gica Popescu, Calul Troian al Bucurestiului de la Craiova! Si cind ma gindesc ca si Adrian Ilie e tot din Craiova… Scuze pentru repetitia numelui propriu Craiova!

Rapid Visiniu  •  29 ianuarie 2008, 1:13

Mie mi-a placut f. mult prima parte a articolului!Ma mir ca nu si-au dat multi seama ca Tolo a „intepat”(si chiar asa s-a intamplat,a spus adevarul!)pe stelisti si dinamovisti.
Bravo Tolo,esti cel mai bun!!!

nick stelistu  •  29 ianuarie 2008, 1:20

Ptr. stelistul din Dallas sunt in New Jersey sunt stelist de cand ma stiu (am 54 ani)aici sunt de aprox 3 ani duc dorul jocurilor Stelei vazute pe viu meciurile nu le pot vedea in direct intotdeauna din cauza programului de la servici dar fiul meu care e la fel de mare suporter ca si mine le vede pe toate multumesc ptr. cele afirmate HAI STEAUA!si sa auzim numai de bine.

Dan 72  •  29 ianuarie 2008, 6:30

”reumpleri cartuse”:
Si tu si celalalt de la care ai preluat ”geniala” afirmatie cu”50 de ani au furat,acum s-au apuvcat de cumparat”..Parerea mea ar fi sa-ti mai reumpli capul nu cartuse…
Nu am auzit de niciun jucator care sa se planga ca ar fi fost”furat” impotriva vointei sale deci..nici de catre Steaua…nici de catre Dinamo.Si pe vremuri…ca si acum defapt…mirajul de a juca la o echipa mare ca cele doua…cresterea pe plan financiar si imposibilitatea echipelor la care activau de ai remunera la nivelul Stelei sau al lui Dinamo,au facut ca jucatorii care spui ca au fost”furati” sa accepte Bucurestiul.
Nu pot sa cred ca si tu,daca ti-as oferi 1Ron mai mult decat primesti acuma ca sa stai sa spargi seminte la coltul strazii,nu te-ai ”transfera” in curtea mea sa-mi deschizi poarta cand plec de acasa.:)))))
Hai pa si…fugi la gradinita ca acolo e mai mult de invatat decat pe blog…

Tudor  •  29 ianuarie 2008, 14:54

Johnny deep@,daca omul lauda o realitate care de mult trebuia sa se intample si la Steaua,asta inseamna dupa mintea ta ca aduce „osanale”?A,esti dinamovist,atunci se explica problema ta cu mintea…
Si ma rog,de cand si pana cand castiga dinamo campionate la juniori pe banda rulanta?Poate doar daca-i arbitreaza Corpodean si acolo :)))
Si numai un tampit ar putea spune ca Adrian Ilie e sub memelica!Vad ca s-a pus pe treaba,a adus jucatori(au venit 4 nu 5 atacanti-mai trebuie intr-adevar macar un jucator la mijloc pe langa cel adus de la Buzau,dar mai e timp),acum se ocupa de tineret si de echipa a doua si sper sa ramana cat mai mult la Steaua!Iar sud-americanii vor „zbura” doar prin portile adversarilor!
Vezi ca se poate,Tolo,sa scoti in evidenta un lucru pozitiv nu doar pentru Steaua ci,pana la urma si pentru fotbalul romanesc!Pacat ca n-o faci mai des!

reumpleri cartuse  •  29 ianuarie 2008, 16:19

Auzi ma Dani cred ca esti o OAIE SCHIOAPA 🙂

FHM  •  30 ianuarie 2008, 17:41

FHM Romania Calendar2008 http://poze.outsdr.com

Tudor  •  4 februarie 2008, 17:25

deontologie profesionala@,tu in ce lume traiesti de poti sa aberezi ca Steaua a furat jucatori ca Ochirosii sau Ghionea??
Mare e gradina Domnului…

mambo siria  •  6 februarie 2008, 22:10

Este OK. Citeste si aici
http://mambosiria.blogspot.com

MADA  •  7 februarie 2008, 15:25

http://mada-sites.blogspot.com/

Comentează