Bila din urnă şi liberul arbitru din sac

Mureşan rezistă. Mureşan nu e Mister Show Off. El ripostează rar şi nu se afişează decît atunci cînd e musai. CFR joacă taciturn la suprafaţă şi eficient în subteran. E regula de fier a clubului. Asta, plus prestaţia foarte bună a echipei, cea mai bună din campionat, i-a dus pe clujeni în anticamera titlului.

vineri, 15 februarie 2008, 9:16

Mureşan rezistă. Mureşan nu e Mister Show Off. El ripostează rar şi nu se afişează decît atunci cînd e musai. CFR joacă taciturn la suprafaţă şi eficient în subteran. E regula de fier a clubului. Asta, plus prestaţia foarte bună a echipei, cea mai bună din campionat, i-a dus pe clujeni în anticamera titlului.

De data asta însă, Mureşan a greşit. După ce gsp a dezvăluit că Dragomir scoate cluburile la revoluţie împotriva delegărilor lui Lupescu, ardeleanul a strigat: „Manevră anti-CFR!”. De acord, dacă delegările i se dădeau altcuiva. Dar dacă ele intră în urmă, de ce s-a iritat liderul? Hazardul nu acţionează în favoarea cuiva anume.

Evident să sînt şi dezavantaje ale sistemului propus de cluburi. Tragerea la sorţi dizolvă responsabilitatea CCA. Asta dacă vă mai amintiţi ce înseamnă CCA. Şi e dificilă ca realizare atunci cînd intră în funcţiune criteriile: un arbitru să nu conducă mai mult de trei meciuri o echipă, doar cei buni la derbyuri, să nu… şi tot aşa… o sumedenie de restricţii care pot duce la o tragere dirijată.

Dincolo însă de plusuri şi minusuri, rezistă întrebarea: de ce, dintr-o dată, cu o brutalitate care nu îi e caracteristică, Mureşan sare să apere sistemul? Poate că el protejează umanul în faţa lucidităţii reci a maşinii. Poate că vrea liberul arbitru în loc de determinism. Mddda, asta trebuie să fie! Mureşan apără conceptul de liberul arbitru. Cel pe care patronul său, Arpad Paszkany, vroia să-l înghesuie într-un sac şi să-l ia la ciomege.

Comentarii (318)Adaugă comentariu

iarna nu-i ca vara  •  17 februarie 2008, 22:00

eu cand a promovat cfr-ul eram in tribuna, ma rugam ca si ceilalti(inclusiv jucatorii in genunchi, la centrul terenului). imi doresc sa castige campionatul si sper ca planurile lor pe termen lung sa aiba finalitate.
P.S: unde ati mai vazut planuri coerente ca si ale lor ? la jiji, borcica, copusica(mi-e lehamite de ei), sa nu mai pomenesc de mitica, sandulica etc. voi nu v-ati saturat de ei ???

Lulu  •  17 februarie 2008, 23:35

Daca CFR joaca fotbal, cinstit, fara butoane si fara „premii” pe sub mana, are sansa sa termine campionatul pe locul 5. Daca aplica ce de mai sus, atunci va acapara ce si-a propus, adica titlul. Intrebarea, insa, persista: Ce va face CFr in competitiile internationale cand stim bine ce-a facut anul trecut, sau ce-au facut in pregatiri cu echipe de Doamne-ajuta? Daca vor lua campionatul, desi nu sunt CFR-ist, ii voi sustine din toti bojogii la toate meciurile de afara. Dar sa invete sa si invinga!!!
Cam atat!

Chefere  •  17 februarie 2008, 23:36

@cyber

Iti doresc sa ai cel putin bunul simt si educatia mea. Ai nevoie. In rest…iti doresc o viata plina de succese.

coitus  •  18 februarie 2008, 0:49

bai Chefere , daca ai ajuns sa te lauzi cu bunul simt si educatia ta , esti varza … vorbesti de ceva ce nu se poate masura , adica tu esti Chefere si noi sa te credem pe cuvant ca esti educat … Iti spune omul ca nu vrea sa dialogheze cu tine si sa pui punct, iar tu te bagi cu forcepsul in seama si in viata lui , unde ti-e educatia si bunul simt ?

Haide , acum trage-ma si pe mine de urechi , cand n-ai argumente , dai din colt in colt

NASTYBOY  •  18 februarie 2008, 0:58

Mai baieti, nu vreau sa ma bag in seama dar am facut un experiment. Am selectat texte intregi din comments-urile postate aici si am descoperit un lucru pe care il banuiam .Printre cei care comenteaza se afla si tolo sub alte nume…este rusinos si degradant …foarte umilitor…nici nu vreau sa ma gandesc acum la arborele genealogic…mare deziluzie…Sper sa nu stearga comentariul….nu as fi crezut…si incepusem sa il respect oarecum…

Rock  •  18 februarie 2008, 1:22

@NASTYBOY

E opinia ta , dar eu , unul, nu vad de ce s-ar preta la asa ceva , poate sa-si sustina ideile si sub numele din certificatul de nastere , la cate injuraturi si-a luat , nu cred ca-l mai afecteaza cateva sute in plus sau in minus …

CyberTolo  •  18 februarie 2008, 1:25

NASTYBOY nu te poti abtine? Marea deconspirare a inceput? Domnule Tolontan eu spun sa ii dati afara pe netrebnicii acestia de comentatori fara ocupatie care nu va dau dreptate! And…Justice for all!

NASTYBOY  •  18 februarie 2008, 1:46

🙂 M-am lamurit ….

NASTYBOY  •  18 februarie 2008, 1:54

Securistii sunt vii…aceleasi obiceiuri . Arta diversiunii a fost perfectionata, in schimb…Puii sunt mai periculosi decat batranii ramolitzi cu uniformele cu petlite albastre roase de molii care privesc cu jind dincolo de gardul de la Baneasa…puii vor plati , insa, inzecit…

Chefere  •  18 februarie 2008, 3:41

Pt. cei 2 securisti de serviciu: Nu v-ati saturat de atatea abjectii?

adi  •  18 februarie 2008, 6:31

Nu va inteleg domnule Tolontan de ce faceti astfel de insinuari. E clar ce ganditi…dar nu dati un singur argument pentru a va sustine pozitia. Logica e la pamant! Nu sunt CFR-ist. Nu ma intereseaza cine castiga atata timp cat joaca frumos fotbalul, dar chiar nu inteleg de ce atata tam-tam pentru o simpla declaratie…

Sorin  •  18 februarie 2008, 13:59

Buna ziua,

Revin c-o intrebare sincera. Pentru toti ardelenii ce ne-njura de zor, cei care vorbesc, eufemistic voi spune aici, jignitor despre capitala si despre locuitorii capitalei:

Ce parere aveti, frati romani, despre Kosovo? Asta asa, ca sa discutam despre fotbal!

nistor  •  19 februarie 2008, 0:22

www . i-guide . ro

– business
– free time
– cultural
– medical
– blog
– news

www . i-guide . ro

all the information you need

Tudor  •  19 februarie 2008, 13:35

Nu inteleg de ce se ataca unii ca Cfr-ul va fi dezavantajat,cand,in etapele de pana acum,nu mai dezavantajat nu a fost!Iar Tolo are dreptate in ce spune despre Muresan.Nenea cu burta de la Cluj e firesc sa se opuna schimbarii unui sistem care l-a avantajat pana acum.Prin asta arata inca o data ca e penibil,asa cum era si asta vara cand se batea cu caramida in piept ca va face si va drege in Uefa si a iesit eliminat de niste desculti!Dar sa stea el linistit,Steaua vine puternic din urma si va castiga titlul!

Tudor  •  19 februarie 2008, 13:37

De ce mi se sterg anumite comentarii postate?Iar se practica o anumita forma de cenzura?!

Tudor  •  19 februarie 2008, 13:44

Apropo,chiar nu vad rostul unor atacuri lansate de unii din Ardeal importiva romanilor de dincolo de munti sau a capitalei Romnaiei(desi nici eu nu ma prea dau in vant dupa Bucuresti)!Totusi,e vorba de capitala tarii,care e si un simbol al suveranitatii ei.Nu vi se pare ca mergeti mult prea departe?

refil  •  22 februarie 2008, 11:22

🙂

Tudor  •  5 martie 2008, 15:25

Sorin@,o sa raspund eu la aceasta intrebare desi nu sunt ardelean.Am o parere foarte proasta!E cel mai rau lucru care se putea intampla in aceasta parte a Europei si chiar in Europa.

Comentează