Redactorul sef al Evenimentului Zilei a demisionat

Razvan Ionescu, redactorul-sef al Evenimentului Zilei, a trimis un mesaj managementului companiei Ringier in care acuza faptul ca ziarul nu a fost sprijinit in plan de marketing si comercial in ultimii ani. El a precizat ca demisioneaza.  Mai jos scrisoarea catre redactie:

joi, 6 martie 2008, 1:40

Razvan Ionescu, redactorul-sef al Evenimentului Zilei, a trimis un mesaj managementului companiei Ringier in care acuza faptul ca ziarul nu a fost sprijinit in plan de marketing si comercial in ultimii ani. El a precizat ca demisioneaza.  Mai jos scrisoarea catre redactie:

 Dragii mei, In urma cu doar cateva minute, am anuntat decizia mea de a parasi functia de redactor sef la “Evenimentul zilei”. L-am informat pe Marius Hagger, noul director general de la Ringier Romania. Regret ca a trebuit sa aleg aceasta cale pentru a va anunta ca in scurt timp ma voi desparti de EVZ.  A fost o decizie grea, cu o evolutie atat de complicata si de bogata in temeiuri si indoieli, incat n-o sa va plictisesc cu povestea ei.  Plec de la “Evenimentul zilei” pentru ca ziarul a ramas cu cativa ani in urma la nivelul comportamentului sau comercial. Cele mai multe dintre planurile de distributie, marketing si vanzari pentru acest ziar, intocmite incepand din primavara anului 2005, au ramas pe hartie. Parasesc postul de redactor sef din pricina unor diferente majore intre stilurile de management. Abandonez o provocare profesionala unica pentru ca eu si managerii Ringier vedem mult prea diferit perspectivele si solutiile pentru competitia teribila pe care o are de dus EVZ. Solutiile noastre, ale echipei editoriale, sunt bune sau rele. Ale managementului Ringier lipsesc cu desavarsire. Vreau doar sa alung macar o parte din posibilele teorii conspirationiste. Decizia imi apartine 100%. Ea nu are nici o legatura cu anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Basescu sau cu faptul ca Ion Tiriac tocmai a decis sa taie bugetele de publicitate pentru toate produsele Ringier Romania. Nimic din ceea ce constituie pachetul imbatabil de avantaje competitionale ale Ringier in Romania nu s-a schimbat la EVZ: independenta editoriala absoluta, separare totala intre publicitate si continutul editorial, focus pe tiraj, audienta si rezultate financiare. Am constatat insa ca toate acestea nu sunt de ajuns. Hotararea mea nu are ca motiv ultima schimbare de director executiv, cea de-a treia in doi ani si jumatate. Doar ca si aceasta decizie imi confirma ecartul considerabil intre ce cred eu si ce cred managerii Ringeir ca ii trebuie acestui ziar. Pentru a administra EVZ, e nevoie de caractere individuale puternice. Toata constructia trebuie sa se sprijine in momentele grele pe o echipa de caracter. Nu este timp pentru conflicte interne si medieri.  In ultimii trei ani, EVZ a trecut prin multe momente dificile si crize. Le-a depasit pe toate cu ajutorul unei echipe unite si puternice. Va multumesc pentru ca ati crezut in EVZ, pentru ca de multe ori ati avut curajul sau nebunia sa riscati, pentru discutiile in contradictoriu si pentru criticile si ironiile frecvente de la sedinta sau din redactie.  Pe mine m-a marcat spiritul special EVZ, sunt convins ca si pe voi si va doresc sa continuati ceea ce am construit pana acum.  Numai ganduri bune, Razvan Ionescu PS Sper ca in urmatoarele zile sa putem anunta o intalnire de 30-40 de minute cu toata redactia.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

hmmm  •  6 martie 2008, 13:43

nu-i asa ca este bine ca ati plecat de acolo?

Sabi  •  6 martie 2008, 13:46

si asa raman toate ziarele fara oamenii de valoare…chiar daca nu sunt un fan EVZ

andreea  •  6 martie 2008, 14:11

care om de valoare? hai sa nu ne mai ascundem in spatele degetului…

domo  •  6 martie 2008, 14:20

voi ati mai deschis ziarul asta de **(cuvant banat) in ultimul an? mi-e sila de scrisoarea lui Razvan… face lucrurile sa para cum ca el facea un ziar minunat, dar problema era ca nimeni (de la marketing sau comercial) nu il ajuta… sa fim seriosi…

Ionut  •  6 martie 2008, 14:23

Sincer, daca mailul era trimis catre redactie, nu ar fi trebuit sa ramana DOAR acolo?

marioara  •  6 martie 2008, 14:31

pai si ce? in media exista secrete?
astia nu sunt in stare sa isi tina secrete nici articolele de pe prima pagina… daramite demisiile. 🙂

domo  •  6 martie 2008, 14:31

***(cuvant banat)… ce sa iti spun… daca toate lucrurile ar ramane in sfera careia erau destinate… nu ar mai exista jurnalism in romania

citizen kane  •  6 martie 2008, 14:48

am citit citeva editoriale scrise de Razvan Ionescu. n-are nici idei stralucite, nici opinii interesante si nici stil prin care sa suplineasca lipsa celor mentionate mai sus. e slab.

vasilica  •  6 martie 2008, 15:02

ce spune ionescu e caraghios. Cind a preluat evz, in 2004, ziarul vindea peste 100.000 de exemplare pe zi (dovada e pe site-ul brat). Azi a ajuns la 50000 de ex. Numai adevarul a avut o cadere mai drastica. Chiar nu are redactorul-sef nici o vina? Faptul ca ziarul e un talmes balmes nu conteaza? Nici partizanatul politic jenant? Evz a pierdut 1/3 din tiraj in primele 6 luni ale lui 2005. Atunci trebuia concediat!

Radone  •  6 martie 2008, 15:34

Am avut ocazia sa-l ascult pe Razvan Ionescu la o discutie a mai multor oameni din media. Nu mi-a lasat o impresie rea, ci doar impresia ca nu-i croit pentru jobul de redactor sef. A emis atunci niste idei chiar interesante pe parte de marketing, distributie, adica exact departamentele de care se plange in acest email. Poate c-ar fi facut treaba mai multa intr-o alta functie. cine stie, poate chiar o sa o faca 🙂

PS Tolo, pe undeva e interesanta ideea de a ne lasa sa tragem cu ochiul intr-o redactie (alta decat gsp ;-)), dar nu ai si tu vaga impresie ca ne bagam cu totii nasurile in corespondenta unor oameni?

Ella  •  6 martie 2008, 16:37

Eu am avut onoarea sa lucrez cu Razvan, cativa ani buni chiar. Din punctul meu de vedere este un profesionist, un tip echilibrat care se identifica perfect cu altitudinea si atitudinea EVZ. Mi se par rautacioase unele comentarii, mai ales ca sunt convinsa ca apartin unora care i-au zambit frumos candva.

Cătălin Tolontan  •  6 martie 2008, 17:08

evz: razvan lasa mostenire un ziar modern, democratic, cu o buna reputatie in rindul clasei care incearca sa schimbe romania. Nu discut orientarile politice, e vorba de un status mai apmplu pe care Ev Z l-a avut si care nu cred ca s-a diminuat sub gestiunea lui razvan.

Romeo  •  6 martie 2008, 17:52

cum este greu sa concediezi pe cineva care nu are probleme cu disciplina, in presa esti presat sa pleci. Directorul raspunde in fata patronului, redactorul sef in fata directorului si tot asa. Sa fi fost intamplatoare demisiile lui CT Popescu, Rosca Stanescu, C. Dragotescu de la devarul si acum acest Ionescu de care nu am auzit ? Oare performantele ziarelor respective nu or fi scazut constant ? Galagia facuta de TV pe chetiunea politica nu este, oare, suficienta, mai trebuie sa dai bani pe ziare pentru aceleasi bazaconii ? Si in acest caz unii se lipesc de TV, ceilalti demisioneaza in asteptarea unei oferte mai bune.

iulian  •  6 martie 2008, 18:29

i-ati pregatit voi vreun post caldut in trustul mogulului?
razvanel e un baiat apreciat de toata lumea.a avut pile si la ringier si la jurnalul. de fapt el nu trebuia sa fie niciodata redactor sef la evz, asa incat salut demisia sa si ii doresc mult succes la gagici… si inca ceva sper sa nu-l vad de-acum inainte facand spume impreuna cu gadea&co pe antena3.

fost evz  •  6 martie 2008, 18:40

nicio paguba cu demisia lui razvan ionescu. am lucrat (impropriu spus, ca n-am avut ce invata de la acest om) cu el o perioada. ca ziarist este un pic peste zero, ca om – un arivist si atat. si in mod sigur isi va gasi un post de combinator in media daca nu cumva ii ofera cosmina ceva azil profesional la gandul. deci sa nu il plangem.

gabidegiulesti  •  6 martie 2008, 19:37

Vedeti ce inseamna postarea pe blog sub cortina anonimatului? Ies la iveala sub pseudonim tot felul de rautati,bârfe,se platesc polite (probabil) asteptate de mult, toate din culisele presei romanesti. Ni se devoaleaza noua, publicului larg, toate tarele si ambitiile din culisele presei noastre. Pâna la urma nici nu e de mirare- si presa e oglinda societatii (spunea cineva).

gabidegiulesti  •  6 martie 2008, 19:40

Ma intreb daca toti cei care improasca mai sus ar avea curajul de a-si expune ”opiniile” de mai sus si sub semnatura proprie sau fata in fata cu personajul in cauza.

Radu Voinea  •  6 martie 2008, 22:52

Din punctul meu de vedere EVZ a cunoscut un regres sub mandatul lui Ionescu. Dar poate nu este el vinovat. Toate celelalte ziare din Romania au scazut (ma refer la tiraj), cu o exceptie. E vorba despre CANCAN, a carui echipa a propus pe piata un produs original. Sigur aceasta este reteta. Si acum sincer EVZ are in spate un trust puternic, in timp ce CANCAN are in spate doar entuziasmul.

Romeo  •  7 martie 2008, 8:25

atunci cand se infiinteaza un ziar, normal ca tirajul creste, ca doar nu este Sportmagazinul lui Lupescu refuzat in mii de chioscuri. Cancan a fost o copie a Libertatii, la fel ca Click. Este o concurenta normala, de aceea in vest se breveteaza orice idee de continut. EvZ a fost facut de Cristoiu, de pe vremea aia (cand il citeam la servici) nu il mai cumpar. Folosirea intensiva a senzationalului plictiseste dupa un numar de ani, ziarul de stiri nu atrage multa lume, concurenta pe banii altora (cei care-si fac publicitate in presa) este acerba, pentru ca la noi s-a dat intotdeauna cu gura si s-a facut putina treaba de calitate.
Si pana la urma, daca respectivul ar fi fost cantat la sefi nu s-ar fi rezolvat mare lucru, asa ca auzim acum de capacitatile lui manageriale, ar fi bine sa le citeasac si viitorii lui angajatori, dar nu toti au talent de conducatori in tara asta, ca altfel am fi depasit de mult Japonia.

Cătălin Tolontan  •  7 martie 2008, 13:14

radu Voinea: cancan tocmai a intrat in mediapro

calinC  •  9 martie 2008, 19:43

@ Romeo Ionescu
Sportmagazinul a sarbatorit 100 de numere. S-or fi dat gratis? Romeo, inca plingi ca te-au dat aia afara? :))

Adrian_237  •  10 martie 2008, 9:13

poate ii iei locul!cui i s-ar potrivi mai bine sa conduca ziarul prezidetial decat tie?!oricum ne asteptam la cateva articole politice in ziar,doar e an electoral…

marioara  •  10 martie 2008, 14:02

stiti cine e noul red-sef de la evz??
horia ghibutiu, de la compact.
ramane tot in trust, nu-i asa? 😉

Comentează