Evenimentul Zilei: „Pina diseara, eliberezi biroul!”

Ringier nu se dezminte. Si confirma de ce, in 2003, avea oligopol pe piata de presa scrisa si detinea trei lideri detasati de categorii (Evenimentul Zilei, Libertatea si ProSport), iar azi mai detine un singur lider, Libertatea, atacat puternic. Intre timp, a vindut ProSport dupa cedarea imense pierderi financiare si are probleme serioase cu Evenimentul Zilei, ajuns si el pe locul doi in segmentul quality, in urma Jurnalului.

marți, 11 martie 2008, 1:48

Ringier nu se dezminte. Si confirma de ce, in 2003, avea oligopol pe piata de presa scrisa si detinea trei lideri detasati de categorii (Evenimentul Zilei, Libertatea si ProSport), iar azi mai detine un singur lider, Libertatea, atacat puternic. Intre timp, a vindut ProSport dupa cedarea imense pierderi financiare si are probleme serioase cu Evenimentul Zilei, ajuns si el pe locul doi in segmentul quality, in urma Jurnalului.

Razvan Ionescu, redactor-sef la Evenimentul Zilei, a demisionat printr-un gest civilizat, transparent si in nici un fel ostil propriei companii. Preavizul sau dura o luna. A doua zi dupa demisie, conducerea i-a comunicat cu o duritate extrema: „Pina diseara, eliberezi biroul! Nu mai vii la ziar”. Sa faci asta unui angajat de o loialitate fara repros, care a preluat ziarul intr-un moment de maxima tulburare si a reusit sa formeze o echipa, e mimarea unei fermitati gratuite. Cu asemenea gesturi, Ringier se transforma in ambasadorul negativ al propriului brand.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Stigmatizatu*  •  11 martie 2008, 14:01

Dv. ati mai vazut/auzit politete/eleganta excesiva in economia de piata? Cred ca exagerati sau, daca nu , cereti prea mult unor moguli ai profitului cu orice pret! Idealisme!

eddie  •  11 martie 2008, 14:11

Demisia este un act unilateral, iar preavizul in cazul demisiei se acorda doar la cererea angajatorului, nicicum la dorinta angajatului. Deci, din moment ce a demisionat, ionescu trebuia sa fie pregatit sa isi paraseasca imediat postul.

Cătălin Tolontan  •  11 martie 2008, 14:21

eddie: contractul spune altceva. in caz de demisie red-sef al Evz are o luna de preaviz. Asta dpdv al contractului. Dar e vorba si de felul in care te desparti de un angajat dupa atitia ani de munca.

Vlad Ionescu  •  11 martie 2008, 14:37

Domnule Tolontan, v-am vazut cand ati afirmat la televizor, cu foarte mare siguranta, ca nu exista nici o intelegere referitoare la preluarea Rapidului. Veneati cu autoritatea marelui cunoscator si contraziceati toate informatiile existente. Nu v-am vazut sa reveniti si sa recunoasteti ca v-ati inselat, ca nu le stiti pe toate.

ziarist  •  11 martie 2008, 15:25

in cat timp crezi ca se vinde evz ?

pymm  •  11 martie 2008, 15:29

eddie: indiferent ce ar spune un atare contract, nu asa se desparte un mare ziar de unul din cei mai eleganti lideri de echipa – cum este razvan ionescu.

Cătălin Tolontan  •  11 martie 2008, 16:14

vlad ionescu: nici nu am sustinut ca le stiu pe toate, am apasat chiar spunind „din informatiile noastre”. si voi reveni atunci cind se va vinde rapidul lui taher. deocamdata, e al lui copos.

tacapaca.net  •  11 martie 2008, 17:32

intra pe http://www.tacapaca.net ca sa vezi cine este invizibil pe mes
http://www.scopdistribution.ro/

Arhi  •  11 martie 2008, 17:57

eddie dude, legea romana stipuleaza un preaviz de 30 de zile pentru posturile de conducere. poate a ii dea in judecata si sa le ia pielea de pe ei.

dan  •  11 martie 2008, 18:09

Intreresant de aflat ar fi cine exact i-a trimis „notificarea” 🙂

E urat, oricum toata treaba suna ceva de genul:

Ah, vrei sa pleci? NU, te dam noi afara!

Bogdan Axinia  •  11 martie 2008, 18:36

Gestul in sine nu e frumos, dar perioada de preaviz e in „folosul” angajatorului si e dreptului lui sa nu o foloseasca conform Codului muncii Codul muncii, art. 55 lit. c si art. 79 alin. 1 si alin. 7: „In situatia in care salariatul isi da demisia, angajatorul poate renunta total sau partial la dreptul de preaviz, deoarece acest drept prevazut in favoarea sa, iar nu a salariatului, nefiind necesara emiterea unei decizii de incetare a contractului individual de munca.”.
Pe de alta parte ca tot suntem pe blogul unui jurnalist de sport :), asta se practica si cu jucatorii in ultimile 6 luni de contract, si s-a mai intamplat si la angajati mai putin importanti, asa ca mine 🙂

eddie  •  11 martie 2008, 19:40

Domnule Tolontan, contractul spune ca are o luna de preaviz deoarece in codul muncii se specifica faptul ca angajatorul are dreptul de a cere, in mod normal, un preaviz de doar 15 zile. Si nu inteleg de unde indignarea asta a dvs.
Daca sunteti indignat de faptul ca dl ionescu nu mai poate incasa salariul (care banuiesc ca este de cateva mii bune de euro) inca o luna, sa stiti ca aceasta estegreseala lui: daca mai avea nevoie de o luna de salariu, trebuia sa isi inainteze demisia acum, specificand data intrarii in vigoare peste 30 de zile. Oricum, daca cei de la Ringier s-ar fi suparat si ar fi incercat sa-l dea afara inainte de acest termen, atunci trebuia ca ei sa-i acorde acel preaviz de 30 de zile si, implicit, salariul pe acea perioada.

Pe de alta parte, daca sunteti indignat de modul in care s-a purtat Ringier cu dl ionescu, inseamna, pur si simplu, ca sunteti ipocrit. Si dvs lucrati in presa(chiar in trustul d-lui „Felix”!) si stiti foarte bine cum stau lucrurile. Stiti foarte bine cum ati incercat sa prezentati niste rezultate financiare pozitive ale Gazetei Sporturilor si vi s-a „dat peste nas” intr-o sedinta de board.
Nu uitati, deci, ca suntem in Romania, „tara tuturor posibilitatilor”. Iar in privinta angajatului „de o loialitate fara repros”, e bine sa o lasam mai moale. Stim foarte bine cu totii de cate ori si-a schimbat patronul, in ultimii 15 ani, dl ionescu, asa ca nu poate fi vorba de niciun fel de loialitate.

Si, desi cred ca sfatul meu e desuet, eu va spun ca ar trebui sa fiti circumspect in cazul in care va veti da demisia din trustul lui Voiculescu si va veti baza pe cele 30 de zile de preaviz (sau cate sunt trecute in contractul dvs).

Bodo Hombach  •  12 martie 2008, 15:31

Haideti ca de Evenimentul Zilei ne vom ocupa noi cei de la WAZ Mediengruppe! Ne-am decis sa il cumparam si sa il readucem acolo unde ii este locul in presa romaneasca! 😉
Ce crezi ca am mai putea cupara prin presa romaneasca @Tolontan?

virtual  •  12 martie 2008, 17:38

this all confirms that the fishs stinks from the head as we all know.

trainspot  •  13 martie 2008, 12:47

evz-ul e in urma jn-ului doar fiindca jn are aprox jumatate din tiraj abonamente (zi-mi tu ca asta-i normal).
pe de alta parte (apropo de cititori) daca ii punem si pe internauti o sa observi o modificare de ierarhie intre evz si jurnalul.
iar libertatea e prea sus in tiraje sa se sinchiseasca de atacurile unor oameni care sunt oarecum frustrati ca produsul lor de calitate maxima n-are cautare.

mircea  •  13 martie 2008, 12:55

mai nea tolontane, cat crezi ca ne mai aburesti cu semidoctismele tale?
esti rigid ca o coada de matura iar asa zisele metafore pe care le emiti sunt copiate de pe internet! mai lasa-ne…

Fluerasul  •  13 martie 2008, 13:47

foarte urat din partea celor de la Ringier, asa ceva nu se face, mai ales cu un angajat care ti-a adus in trecut atatea beneficii. Nu are legatura cu niciun contract si cu nicio lege, e o chestie care tine de decenta si de bun simt.

Dracu  •  13 martie 2008, 22:14

Unde este vorba de bani nu au loc sentimentalismele. Esti bun, ai loc,nu esti bun, pa! Trebuie sa intelegem odata treaba asta!

alex m  •  9 octombrie 2009, 18:28

off topic

am pornit demersurile pt a renunta la cetatenia romana.

gogu  •  14 mai 2010, 14:39

sunt de acord cu eddie, arata-ne contractul eventual!
codul muncii spune exact ce zicea eddie:
1.in caz de demisie, preavizul este perioada in care angajatul este la dispozitia angajatorului pentru ca acesta sa aiba o timp rezonabil pentru a-si gasi inlocuitor!
2.in cazul in care angajatul este disponibilizat si acesta are la dispozitie un timp rezonabil sa-si gaseasca alt loc de munca, daca acest lucru este prezent in contract.
p.s. si eu asa procedez la mine la firma:daca un angajat isi prezinta demisia, de a doua zi poate sa stea acasa!indiferent cat timp a muncit in firma si cat de bine. este dorinta lui si ii fac pe plac!

gogu  •  14 mai 2010, 14:43

vad ca vi s-a explicat mai bine si nu a-ti mai raspuns. va propun sa fiti corect si sa recunoasteti cadpdv legal ati gresit!

Comentează