Victoria Stelei, eşecul Rapidului

Steaua a împinit 1.000 de victorii în Liga 1 pentru că Steaua are deopotrivă graţie şi visceralitate. Toate grupate într-un nume. Steaua nu e miloasă, nu e modestă, nu e plîngăcioasă. Majoritatea covîrşitoare a acestor 1.000 de victorii sînt adunate pe teren. Dar altele au o poveste pe care suporterii roş-albaştri nu vor s-o ştie. Pentru prima categorie, au existat Voinescu, Apolzan, Liţă Dumitru, Iordănescu, Marcel Răducanu şi Belodedici. Pentru cealaltă, s-au inventat Neţoiu şi valizele din piele de porc.

duminică, 6 aprilie 2008, 9:22

Steaua a împinit 1.000 de victorii în Liga 1 pentru că Steaua are deopotrivă graţie şi visceralitate. Toate grupate într-un nume. Steaua nu e miloasă, nu e modestă, nu e plîngăcioasă. Majoritatea covîrşitoare a acestor 1.000 de victorii sînt adunate pe teren. Dar altele au o poveste pe care suporterii roş-albaştri nu vor s-o ştie. Pentru prima categorie, au existat Voinescu, Apolzan, Liţă Dumitru, Iordănescu, Marcel Răducanu şi Belodedici. Pentru cealaltă, s-au inventat Neţoiu şi valizele din piele de porc.

De rămas, va rămîne însă cifra 1.000 şi legenda din jurul ei.

Citind această cifră, George Copos îşi poate realiza marea sa eroare. În iarnă, Rapid era în faţa Stelei. Declarînd că vinde clubul, el l-a expus bancului de piranha care înoată în lumea fotbalului: impresari, arbitri, observatori şi comisii. Toţi s-au repezit asupra giuleştenilor. Şi, în timp ce Steaua sărbătoreşte mîndră 1.000 de victorii, Rapid adună două recorduri sugestive:
1. Singura echipă dintre cei 4 granzi care are un scor negativ al erorilor de arbitraj.

2. Singura echipă din Liga 1 care a pierdut la masa verde un meci pe care-l conducea pe teren.
Asta e diferenţa dintre 1.000 pentru toţi şi 1 pentru el însuşi.

Comentarii (506)Adaugă comentariu

Tudor  •  10 aprilie 2008, 11:50

andy@,las-o mai moale cu Cupa aia a Europei Centrale,ca daca stii ceva istorie iti dai seama ca,taman in perioada de care vorbesti,Europa Centrala(la nivel de state) inceta sa mai existe,calcata sub cizma nazista!Disparuse Austria,era pe punctul sa dispara si Cehoslovacia si Polonia,mai ramaseseram noi,ungurii si nemtii!Halal competitie mai era si aia!
Steaua a eliminat echipe pline de internationali belgieni(Anderlecht in ’86 dadea aproape intreaga nationala a Belgiei semifinalista in acel an la Mondiale),spanioli(FCBARCELONA,unde mai juca si Schuster unul din cei mai buni jucatori germani),scotieni(Glasgow Rangers-iar Scotia era pe atunci aproape nelipsita de la turneele finale).Sigur ca nu era globalizarea din fotbalul de azi,dar asta nu poate SUB NICI O FORMA sa minimalizeze performantele echipei respective.De altfel Steaua este si ramane SINGURA echipa din Estul Europei,alaturi de Steaua Rosie Belgrad(alti „comunisti”,nu?,dar ce sa le faci daca AVEAU VALOARE) care a castigat CCE(actuala CL).Si asta spune multe!

Tudor  •  10 aprilie 2008, 12:03

gabidegiulesti@,fa bine si nu mai acuza stelistii ca-i tin partea ciobanului,doar fiindca sustin Steaua,ca practic asta faci!Ce ai vrea,sa ne delimitam de Jiji prin a nu mai sustine Steaua??Asta NU SE VA INTAMPLA NICIODATA!Sa-ti intre bine in cap,tie si tuturor rapidistilor!
Diferenta dintre Steaua-CEA MAI BUNA ECHIPA DE CLUB DIN FOTBALUL ROMANESC si rapid,e perfect exprimata in mare parte din articolul lui Tolo!Reciteste-l,stiu ca nu-ti va face placere,si,daca esti cat de cat obiectiv,ai sa-ti dai seama de asta!Tu si ceilalti care contesta(aproape fara nici un argument semnificativ,Steaua).Realitatea e ca Steaua chiar A FACUT ISTORIE in fotbalul nostru(duminica seara inca o data,in ciuda insinuarilor ordinare ale unora),iar daca are o anumita aroganta,accentuez anumita,are de ce sa o aiba in conditiile in care numai participarile Stelei in semifinalele unor competitii europene(nu mai spun de finale,ca acolo n-a ajuns decat Steaua) depasesc TOATE celelalte participari ale altor echipe romanesti!Cand o ajunge rapidul macar intr-o semifinala de cupa europeana,atunci sa mai ridice clontul!Pana atunci,ciocul mic,joc de glezne si ramaneti „farmecul vietii”.Slava Domnului ca nu traiesc ca suporter al unui asemenea farmec!FORZA STEAUA!!MEREU SUPERIORI!!

Tudor  •  10 aprilie 2008, 13:25

Dintre alea 1000 de victorii au fost obtinute PE MERIT mult mai multe decat suma victoriilor „curate” ale lui dinamu,crapid si chefre la un loc!!

unmaniac  •  10 aprilie 2008, 21:47

tolontaneeeeeeeeee are dreptate badea cand zice ce zice..apuca`te de pescuit..da si acolo cred ca…

sosocattta  •  13 aprilie 2008, 22:55

Nu cred ca a fost blat! Dl Tolontan, te rog sa te uiti la meciu rapidului cu Farul de acu’ 2 etape tot in deplasare si sa imi spui cate suturi a avut Rapidul pe poarta si cate ocazii. Eu zic ca atat a putut Rapidul fara Pancu si Ceshinia, nu are atacanti, apararea e praf in retur in rest ce vreti sa vedeti la aceasta echipa.
Astept un raspuns si cu mare placere accept sa ma contrazici si sa nu mai inventezi articole care plac ochilui si fac bani ca sare lumea pe scandal!!!
Forza Rapid si Forza Pancu&Dani

Tudor  •  21 aprilie 2008, 2:27

sossocatta@,fii serios!Daca atat a „putut” rapidul,atunci nici in Intertoto nu merita sa mearga,sa nu mai vorbim de Uefa!Cu Farul,rapid chiar a avut ocazii,cu cfr practic nici una!!Si,oricum,dubioasa absenta lui Pancu,un jucator care,alaturi de Coman,chiar ar fi jucat pe bune si nu se stie ce s-ar mai fi intamplat,asa ca s-a preferat sa fie tinut deoparte!
andy@,voi crapidistii sunteti ISTERICI!Ai uitat ce mizerie de meci ati facut la Petrosani cand ati terminat cu nu stiu cati oameni mai putin,ca i-ati calcat pe aia cu ghetele pe gat??

Comentează