Ursul

În România există un reflex public de ostilitate la adresa oricărei acţiuni în sprijinul normalităţii

vineri, 9 mai 2008, 8:21

În România există un reflex public de ostilitate la adresa oricărei acţiuni în sprijinul normalităţii

Mircea Cărtărescu a scris ieri în Evenimentul zilei un text cît o Constituţie. Esenţa: România e împărţită în două. Dar nu geografic sau după nivelul de dezvoltare.

Nu există o Românie urbană şi o Românie rurală. O Românie tînără şi o Românie bătrînă. O Românie angajată la stat şi alta a antreprenorilor. O Românie bogată şi o Românie săracă. Sau există, însă nu ele sînt importante. Ci altceva.

România se divide dureros în ţara oamenilor egali şi ţara celor care au puteri nelimitate, care-i ridică deasupra concetăţenilor lor.

Priviţi! Fotbalul taie ca un laser hotarul dintre aceste două lumi. Becali îi face „papagali” pe procurori, decide ce e moral şi imoral şi nu recunoaşte legile fotbalului decît atunci cînd îi convin. Cu siguranţă, finanţatorul Stelei nu e cel mai mare vinovat. El măcar a făcut şi lucruri bune. Destule, inclusiv pentru fotbal.

Dar el e cel mai vizibil exemplu al bunului plac care acţionează paroxistic într-o ţară bolnavă. Becali e Voievodul-Fac-Ce-Vreau.

Şi acum, întrebarea. Dacă ne deranjează acest lucru, dacă ne simţim umiliţi într-o ţară cu două rase, cea a stăpînilor şi cea a oamenilor obişnuiţi, de ce, ori de cîte ori statul acesta imperfect încearcă să facă ceva, prin justiţie, prin DNA sau prin guvern, noi îi pulverizăm mental orice şansă? De ce ţinem cu ursul care ne sfîşie fiecare zi din cîte mai avem de trăit?

Comentarii (490)Adaugă comentariu

DNA  •  11 mai 2008, 11:08

…si cu hentzul din careul CFR-ului de ieri cum ramane? A fost intuneric? Daca se intampla asa ceva in careul Stelei, mama – mama ce era la gura voastra…

emanoil tomescu  •  11 mai 2008, 11:24

Domnule Tolontan, eu de cand am auzit de tine ca ziarist, mi-am dat seama ca esti un mare ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat).. Cred ca esti cel mai corupt ziarist pe care l-e avut tara asta… Esti doar un ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) pe Voiculescu… Tu in 99% din articolele pe care le-ai scris, n-ai scris decat negatv despre Becali…, se vede ca scri la comanda, ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) . Daca lumea este impartita in doua, tu din care parte esti ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)!?…sa-ti spun eu…, de-o parte este Becali, care face biserici, ajuta oamenii bolnavi si sarmani, sponsorizeaza sportivii si intelectualii romanai, construieste sute de case pentru sinistrati…, iar in partea cealalalta, esti tu cu gloata ta de „tonomate” (cartianu,geambasu,chiotea,decebal.r,stiucan,tolontan), care improscati cu mizerie acest om. Esti un mare ipocrit…, esti plin de rautate si venin. Mi-e scarba de tine Tolontane !

solemn  •  11 mai 2008, 12:00

un om care nu a postit niciodata;
un om la care rugaciunile catre divinitate sunt la modul imperativ (Doamne da-mi!!!)
nu vad vreo legatura inte actele de binefacere si fotbal.
CE BAINII PE CARE IA FACUT AU FOST PRIN MUNCA CINSTITA, A LUAT CU JAPCA DE LA BATRANEI TERENURI PE DOI LEI.
SPUNETI-MI CE PROUCE CIOBANUL
BUCURESTENII ORICUM AU MINTEA INGUNSTA

johnny  •  11 mai 2008, 12:16

tomescule , m-am saturat de ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) ca tine si am emigrat in norvegia! poate sunt las,poate vreau ceva mai bun pentru copii mei,sau cine stie……….poate astept ca romania sa se autopurifice si sa scape***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) ca tine!tolontan doar a citat din cartarescu!iar tu esti ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)insignifiant pe langa cel mai mare scriitor contemporan al romaniei!un sfat…? emigreaza si tu …intr-o scorbura!

chix  •  11 mai 2008, 12:33

johnny draga, tu ai plecat in norvegia pt ca nu-ti placea sa te strige lumea ion. Cum sa te cheme ion in romania daca te poate chema johnny in norvegia? Si am o veste proasta…pt tine, lasa faza cu copiii si o viata mai buna pt ei, ca nu tine… Ai plecat, sa fii sanatos… dar si in tara se pot creste copiii. Iar autopurificarea asta pe care-o trambitezi e desueta… Cand vei invata sa accepti parerile altora, poti sa te intorci, pana atunci insa, ramai in Norvegia, nu ne interesezi…
Si inca ceva… nu i-am luat apararea pers care era pro becali pt ca asa fi si eu. Din pctul meu de vedere, Becali sa mearga la puscarie… dar nu singur. Si cu toata sleahta de parveniti… Asta ca nu cumva sa fiu injurat pt un lucru inexistent :))

alb albastru  •  11 mai 2008, 12:36

Mai TOLONTANE ,cand ai strans bani pentru Finlanda ca sa-si apera corect sansele in meciul cu Cehia cum a fost??/
Noroc ca nu v-a ridicat DNA-ul…:)
Te faci ca uiti TOLONTANE…..

dluca  •  11 mai 2008, 12:36

nu vreau curatenie la nivel inalt, vreau curatenie aici, jos, de unde va scriu eu. Nu vreau sa dau spaga la gabori, nu vreau sa fiu luat de sus de orice tuciuriu cu lant de 1 kg la gat si mercedes in parcare, nu vreau sa dau spaga la doctori, nu vreau sa fac meditatii ca sa trec clasa, nu vreau sa platesc mai mult pe un obiect/mancare doar pentru simplul fapt k ajunge la mine printr-a 15-a mana, nu vreau sa mai vad cersetori, nu vreau sa mi se mai dea bomboane in loc de rest, nu vreau sa mai stau la coada etc… Vreau o urma mica principii, respect si ratiune.
Cat despre nivelul inalt…. nici america, nici anglia, nici franta, nici germania, nici…, nici…, nici.. nu au curatenie la nivel inalt dar macar stiu sa se ascunda si nu fac manarii in vazul lumii (auzi frate… cum doamne iarta-ma sa vinzi tu ca si conducator de stat/guvern, si ce specii mai sunt ei, sa ajungi sa vinzi toate resursele naturale ale tarii, E DE NECONCEPUT, v-as linsa pe toti dk as avea ocazia)

Bronx  •  11 mai 2008, 12:59

CFR a castigat campionatul… azi e duminica. Intre timp a castigat si Cupa. Bravo lor! N-as vrea sa fiu in pielea fanului clujean innebunit dupa CFR. Bine, daca el exista… :))
Gazetarii nostri ghici ce fac? Va spun eu ce fac, se ocupa de ce se vinde mai bine. Adica de punga cu bani care DACA batea U ajungea sa-i fericeasca, de ce spune x sau y de ce spune z se ocupa de STEAUA.
Dragi CFR-isti nu sunteti importanti nici macar pt gazetele de sport. Si stiti de ce? Pt ca gazetarii astia, n-au fost platiti sa scrie despre voi cum ati castigat POLITIC acest campionat, ci doar sa arunce cu noroi asupra lui Becali si prin asta, asupra Stelei.
Din pacate, asta e adevarul… daca aveti vreo umbra de mandrie, cititi articolele din blogurile TUTUROR celor care-l au!
Ceea ce trebuia demonstrat

corneliu popa  •  11 mai 2008, 13:33

Sa raspunda Sandu Mircea la niste intrebari. “De cand este el la Federatie (stiut faptul ca este suporter dinamovist) cine a facut mai mult si mai multe puncte pentru fotbalul romanesc? Rapid, Dinamo, CFR Cluj sau Steaua?” Cu ce jucatori se duce la europene de la CFR Cluj, dar de la Steaua? Meciurile Dinamo-CFR Cluj, CFR Cluj-U Craiova, CFR Cluj-Bistrita si CFR Cluj-Farul au fodt corecte? Presa anti Steaua a facut cunoscute asa-zisele blaturi ale lui Steaua!! Daca se va dovedi, in timp, ca acea Coalitaia anti Steaua a fost comandata de POLITICUL din Romania, asa cum se va putea demonstra usor cand n-o sa mai fie actuala Putere, isi va da demisia?
Si inca o intrebare pentru domnul Sandu Mircea. De ce sa nu se legifereze si posibilitatea ca echipele mici sa fie stimulate legal (cu platirea impozitelor si transparent – pentru asi apara corect sansele – nu pentru a “sta capra” cum au stat Dinamo, Rapid, Craiova, Farul, Iasiul, Galatiul si Urziceniul in fata CFR Cluj) DNA-ul in aceste cazuri n-au inregistrari “ilegale” de telefoane ca-n cazul Becali? Grupul politic de la Cluj chiar comanda Federatia?

corneliu popa  •  11 mai 2008, 13:37

Domnule Tolontan, dac Steaua este o echipa comunista, inca Dinamo a Ministeru;ui de Interne, CFR Cluj este echipa DNA Cluj sau Bucuresti? Domnul Paszkany dupa ce a primit cu ajutorul Presedentiei un teren „aproape” gratis in mijlocul Bucurestiului si EVENTUL la fotbal mai are si alte pretentii la domnul Presedinte in contul datoriei banesti din campabia electorala sau s-a stins datoria?

corneliu popa  •  11 mai 2008, 13:41

Va rugam domnule redactor sau suporter dupa cum scrieti sa ne raspundeti la Campionatul European de fotbal pe langa Mutu (jos palaria) si acest „umflat de presa din Romania si nu numai” Chivu, ce alti jucatori de la CFR Cluj va mai lua domnul Piturca? Marcel Popescu da procent pentru fiecare jucator presei (intreb, nu acuz) pentru ca dupa cum tresare Presa la DNA+CFR Cluj asa s-ar parea? Poate ma insel. va rog sa ma lamuriti dv!!

andy  •  11 mai 2008, 13:46

sa nu uitam ca momentele in care s-a ajuns sa se jure pe biblie ca se va juca corect au fost inainte de meciurile cu steaua,iar patronii au ajuns in aceasta situatie jalnica pt ca probibil stiau ei bine cum actioneaza becali!(care nu neaparat a dat bani cat a promis unor jucatori ca chiar daca joaca rau ii v-a aduce la steua unde or sa joace in c.l. …si au fost destui care au picat in plasa lui becali.si sa nu uitam pe saracul bunica care dyupa ce a dat gol stelei,a ajuns in divizia c!!!inchipuiiti-va cat de corect au jucat cei de la buzau in ultimul meci!!care din jucatorii buzaului a intrat pe teren sa isi mai apere corect sansele?nu am nimic cu steaua dar…am cu becali si cu tacticile lui..iar nu o sa avem un fotbal corect atata timp cat un jegos ca becali umbla prin tara cu valiza dupa el!nu pe steaua vreau sa o vad pedepsita ci pe gigi…dar tot asa nu am vrut nici pe juventus..si totusi ca sa pedepsesti un om trebuie sa te atingi de ceva ce il doare si atunci se invata minte!!!
braVO CFR…. SI SPER SA NE REPREZERNTATI CU STEAUA IN C.CL. SI FACETZI O FIGURA FAINA!!

Dani  •  11 mai 2008, 14:01

In sfirsit…dupa doua saptamini ,vad primul semn ca anumiti jurnalisti mai au inca coloana vertebrala.Ar trebui sa demonstrati mai des asta ,domnule Tolontan ,nu doar atunci cind dinspre stina vine miros pe putrefactie pe aripile DNA-ului 😉
Dar tot nu stiu cum veti sterge proasta impresie lasata de plecaciunile la adresa unui anumit patron al unei anumite echipe ,cind aceasta parea desprinsa in cistigatoare .Pe atunci ,ursul din poveste era „Domnul Urs” ,iar dvs. erati de acord atit cu stina din fotbalul romanesc ,cit si cu padurea care il ocroteste pe ursul asta care acum a ramas fara coada …

constantin robert  •  11 mai 2008, 14:06

ecuatia in cazul becali-dna e simpla.statul si societatea au niste reguli de desfasurare.acestea sunt numite legi.regulile acestea nu sunt neaparat morale , de bun simt sau drepte.nu rolul lor e altul.rolul lor e sa imprime o conduita obligatorie in limitele careia traim astfel ca ce nu e interzis e permis.jucatorul de fotbal nu e functionar public.juridic este o liga profesionista.cu alte cuvinte o competitie particulara in care singura obligatie este civila aceea de a plati impozit pe banii facuti.cei care trebuiau sa il pedepseasca sunt conducatorii federatiei si asta daca au temei legal in regulamente.ce face becali nu e moral si cu siguranta nu e drept dar e legal.daca banii sunt obtinuti legali ii pot dona oricui indiferent de motive.dna-ul a incalcat legea sau mai bine zis a depasit atributele si prevederile legale.astfel ca a incalcat legea.si moral un rau nu se indreapta cu alt rau niciodata.adevarata problema a tarii astea e lipsa oamenilor inteligenti si bine pregatiti din acele posturi

Adi  •  11 mai 2008, 14:23

Istoria CFR Cluj.Puneti accent pe anii 2001-2007.Ce facea oare domnul Paszkany.Motiva financiar echipa antrenata de domnul Sabau.Are dreptate domnul Iancu.Anul acesta domnul Sabau si-a adus aminte de datoria pe care o avea.Si rezultatul s-a vazut.
http://64.233.183.104/search?q=cache:MCbkVIQT2GkJ:ro.wikipedia.org/wiki/CFR_Cluj+wiki+cfr+cluj&hl=ro&lr=lang_ro&strip=1

CALINESCU  •  11 mai 2008, 14:25

Bekali este creatia voastra ,a presei !!!!
VOI NU SUNTETI O PRESA SPORTVA CU ADEVARAT ,CE O COMBINATIE NEDEFINITA INTRE PRESA DE SPORT SI CEA DE SCANDAL !!!
CE SUBIECT IMPORTANT ATI PROMOVAT SI SUSTINUT IN ULTIMUL TIMP ????
ATI CERUT SANCTIONAREA CELOR CE AU TERFELIT SPORTUL IN ACEST AN ???
ATI CERUT INCLUDEREA IN LOTUL EURO A CELUI MAI IN FORMA FOTBALIST ROMAN:IONEL DANCIULESCU ????????
SUNTETI FORMATORI DE OPINIE ???????????
SUNTETI A PATRA PUTERE IN STAT ??????
IN ROMANIA „CUM E TURKUL ASA-I PISTOLUL „!!!!!!!!!!!
DECI D-LE TOLONTAN ,………………… !!!!!!!!!!

RIFLE  •  11 mai 2008, 15:01

BAI NEA TOLONTANE…

PAI CINE L-A CREAT MAH PE JIJI..NU VOI????

DE CE NU-L SCOATETI DIN ZIAR..SA NU-I MAI APARA NUMELE DELOC…SA-L IGNORATI…

STIU CA NU VA LASA…FELIX…

MARELE PATRON..CURAT….CARE DIN FERICIRE NU ESTE IN FOTBAL….CA ATUNCI CE MAI SCRIATI….

HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Mihai  •  11 mai 2008, 15:51

Accesati link-ul lui Adi!

E foarte tare!

Nu e gluma.

opinion  •  11 mai 2008, 15:54

Apreciez articolul ca f bun, subscriu la cele scrise aici. Parerea mea este ca efectiv sunt doua Romanii, a URSILOR si RESTUL LUMII. Insa paradoxal…grupul ursilor e mare…si asta datorita numerosilor membrii si simpatizanti. Toti jmenarii, bijnitzarii, miticii, descurcaretii, smecherii ,barosanii, politrucii, bazatii…adora si doresc sa fie ursi. Ei vor Romania-codru…si vor combate orice tentativa de schimbare. Ei nu sustin un DNA puternic si justitiar…ar fi impotriva „modelului”. Deci e poate imposibil de combarut URSUL. Iar cine se importriveste…e numit ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat). Trista realitate…

razvan_pitesti  •  11 mai 2008, 16:14

cccccccc

razvan_pitesti  •  11 mai 2008, 16:14

daca ciobanul jiji avea macar putina minte asa trebuia sa arate LOTUL STELEI astzi….

antrenor: RAZVAN LUCESCU -250.000 euro

portar: ZAPATA -30 ani- 250.000 $
portar: STEEL -23 ani- 180.000 $
portar: CERNEA -33 ani- 100.000 $
fundas: GOLANSKI -25 ani- 240.000 $
fundas: NICOLITA -23 ani- 250.000 $
fundas:M.CONSTANTIN-23ani- 300.000 $
fundas: GHIONEA -29 ani- 250.000 $
fundas: MARDARE -20 ani- 160.000 $
fundas: RADA -25 ani- 230.000 $
fundas: EMEGHARA -24 ani- 320.000 $
fundas: SEPSI -21 ani- 150.000 $
mijlocas:DAYRO M. -22 ani- 300.000 $
mijlocas:TORJE -18 ani- 150.000 $
mijlocas:RADOI -27 ani- 450.000 $
mijlocas:OV.PETRE -26 ani- 280.000 $
mijlocas:C.VILLANUEVA -22ani-420.000 $
mijlocas:DAMINUTA -18 ani- 140.000 $
mijlocas:PLESAN -25 ani- 200.000 $
mijlocas:ELTON -22 ani- 350.000 $
mijlocas:KARAMIAN -28 ani- 330.000 $
mijlocas:OCHIROSII-19 ani- 120.000 $
atacant: V.LOVE -23 ani- 600.000 $
atacant: MARICA -22 ani- 500.000 $
atacant: PINTO -22 ani- 350.000 $
atacant: B.STANCU -20 ani- 170.000 $
……………………………………………………………………
in iarna:
VANDUTI:

NESU
BACIU
CRISTOCEA
IACOB
CROITORU
LOVIN
ZAHARIA
SURDU
NEAGA
DICA
…………………………………
total= 14.000.000 $
……………………………………………………………………
ACHIZITII:

PINTO -500.000$
M.CONSTANTIN -2.000.000+tva =2.400.000$
SEPSI -1.500.000+tva =1.800.000$
TORJE+DAMINUTA -2000.000 $ +40% fiecare
ELTON – 400.000 $
DAYRO MORENO – 2.000.000 $
C.VILLANUEVA – 4.000.000 $
V.LOVE – 8.000.000 $clauza jucator
…………………………………
total= 21.100.000 $
……………………………………………………………………
VANDUTI in vara:

LUNGU -……
P.MARIN -……
GOIAN – 8-10 milioane $ dupa euro
V.BADEA – in transferul Karamian
…………………………………
total= 9.000.000 milioane $
……………………………………………………………………
ACHIZITII in vara:

STEEL – 1.500.000 $ portarul de la echipa engleza Balsney care a aparat extraordinar in toate meciurile din cupa angliei cu liverpool, chelsea etc

MARDARE – 1.000.000+tva =1.200.000 $

MARICA – 5.000.000 $ la stuttgart nu mai prinde echipa deloc si are nevoie de o echipa la care sa joace sau nu va mai prinde nationala +germanii sa-si recupereze macar o parte din investitie

KARAMIAN – V.BADEA + 400.000 $

B.STANCU – 1.500.000 $
…………………………………
total = 9.600.000 $
……………………………………………………………………
INVESTITIE IN INFRASTRUCTURA:

stadion – 40.000.000 $ 46.000 locuri si acoperit

centru de copii si juniori ultramodern – 10.000.000 $
……………………………………………………………………
COSTUL PROIECTULUI !!!

retur 2008 – 500.000 $
cazare&transport
– 1.000.000 utilitati
stadion si altele
– 3.500.000 $ salarii juc
– 21.000.000 $ transferuri
– 1.000.000 $ impozite
– 2.000.000 $ prime juc
…………………………………
total = 29.000.000
…………………………………
sezon 2008/2009

-50.000.000 $ stadion + centru juniori
-1000.000 $ utilitati stadion
-1000.000 $ transport + cazare
-1000.000 $ centru juniori & echipa 2
-7.000.000 $ salarii jucatori
– 3-7 milioane $ prime jucatori
-2.000.000 $ impozite
…………………………………
total= aprox 68.000.000 $
……………………………………………………………………

COST PROIECT : aprox 98.000.000 $
……………………………………………………………………
VENITURI retur 2008 & sezon 2008/2009

-23.000.000 $ din transferuri
-4.000.000 $ publicitate
-6.000.000 $ sponsori
-5.000.000 $ bilete liga 1
-3.500.000 $ marketing
-11.000.000 $ de la uefa (ucl)
-5.000.000 $ bilete liga campionilor
-10.000.000 $ drepturi tv liga 1
-2.500.000 $ cel putin din cupa uefa terminand in UCL pe 3 sa zicem…
…………………………………
TOTAL = 70.000.000 VENITURI!!!!
……………………………………………………………………
in fiecare an cu buget de maxim 18.000.000 $ si cu venituri de minim 40.000.000 cu numai o simpla calificare in grupe UCL si locurile 1-2 in campionat….
…………………………………
CE FRUMOS AR FI FOST SA-I FI DESCHIS CINEVA MINTEA LUI BECALI…….

dinamo  •  11 mai 2008, 16:14

si uite asa se dovedeste ce-am zis…becaliotii disperati ca o echipa la care nu aveau niciun jucator sub contract a castigat campionatul ..si cupa…turbeaza bisnitaru…si uite asa niciun patron serios nu va mai cumpara jucatori de la ei daca vor sa aiba garantia ca au o sansa la un trofeu!

razvan_pitesti  •  11 mai 2008, 16:26

daca ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) jiji avea macar putina minte asa trebuia sa arate LOTUL STELEI astzi….

antrenor: RAZVAN LUCESCU -250.000 euro

portar: ZAPATA -30 ani- 250.000 $
portar: STEEL -23 ani- 180.000 $
portar: CERNEA -33 ani- 100.000 $
fundas: GOLANSKI -25 ani- 240.000 $
fundas: NICOLITA -23 ani- 250.000 $
fundas:M.CONSTANTIN-23ani- 300.000 $
fundas: GHIONEA -29 ani- 250.000 $
fundas: MARDARE -20 ani- 160.000 $
fundas: RADA -25 ani- 230.000 $
fundas: EMEGHARA -24 ani- 320.000 $
fundas: SEPSI -21 ani- 150.000 $
mijlocas:DAYRO M. -22 ani- 300.000 $
mijlocas:TORJE -18 ani- 150.000 $
mijlocas:RADOI -27 ani- 450.000 $
mijlocas:OV.PETRE -26 ani- 280.000 $
mijlocas:C.VILLANUEVA -22ani-420.000 $
mijlocas:DAMINUTA -18 ani- 140.000 $
mijlocas:PLESAN -25 ani- 200.000 $
mijlocas:ELTON -22 ani- 350.000 $
mijlocas:KARAMIAN -28 ani- 330.000 $
mijlocas:OCHIROSII-19 ani- 120.000 $
atacant: V.LOVE -23 ani- 600.000 $
atacant: MARICA -22 ani- 500.000 $
atacant: PINTO -22 ani- 350.000 $
atacant: B.STANCU -20 ani- 170.000 $
……………………………………………………………………
in iarna:
VANDUTI:

NESU
BACIU
CRISTOCEA
IACOB
CROITORU
LOVIN
ZAHARIA
SURDU
NEAGA
DICA
…………………………………
total= 14.000.000 $
……………………………………………………………………
ACHIZITII:

PINTO -500.000$
M.CONSTANTIN -2.000.000+tva =2.400.000$
SEPSI -1.500.000+tva =1.800.000$
TORJE+DAMINUTA -2000.000 $ +40% fiecare
ELTON – 400.000 $
DAYRO MORENO – 2.000.000 $
C.VILLANUEVA – 4.000.000 $
V.LOVE – 8.000.000 $clauza jucator
+ 1.500.000 $ prima instalare
…………………………………
total= 22.600.000 $
……………………………………………………………………
VANDUTI in vara:

LUNGU -……
P.MARIN -……
GOIAN – 8-10 milioane $ dupa euro
V.BADEA – in transferul Karamian
…………………………………
total= 9.000.000 milioane $
……………………………………………………………………
ACHIZITII in vara:

STEEL – 1.500.000 $ portarul de la echipa engleza Balsney care a aparat extraordinar in toate meciurile din cupa angliei cu liverpool, chelsea etc

MARDARE – 1.000.000+tva =1.200.000 $

MARICA – 5.000.000 $ la stuttgart nu mai prinde echipa deloc si are nevoie de o echipa la care sa joace sau nu va mai prinde nationala +germanii sa-si recupereze macar o parte din investitie

KARAMIAN – V.BADEA + 400.000 $

B.STANCU – 1.500.000 $
…………………………………
total = 9.600.000 $
……………………………………………………………………
INVESTITIE IN INFRASTRUCTURA:

stadion – 40.000.000 $ 46.000 locuri si acoperit

centru de copii si juniori ultramodern – 10.000.000 $
……………………………………………………………………
COSTUL PROIECTULUI !!!

retur 2008 – 500.000 $
cazare&transport
– 1.000.000 utilitati
stadion si altele
– 3.500.000 $ salarii juc
– 22.600.000 $ transferuri
– 1.000.000 $ impozite
– 2.000.000 $ prime juc
…………………………………
total = 30.600.000
…………………………………
sezon 2008/2009

-50.000.000 $ stadion + centru juniori
-1000.000 $ utilitati stadion
-1000.000 $ transport + cazare
-1000.000 $ centru juniori & echipa 2
-7.000.000 $ salarii jucatori
– 3-7 milioane $ prime jucatori
-2.000.000 $ impozite
…………………………………
total= aprox 68.000.000 $
……………………………………………………………………

COST PROIECT : aprox 99.500.000 $
……………………………………………………………………
VENITURI retur 2008 & sezon 2008/2009

-23.000.000 $ din transferuri
-4.000.000 $ publicitate
-6.000.000 $ sponsori
-5.000.000 $ bilete liga 1
-3.500.000 $ marketing
-11.000.000 $ de la uefa (ucl)
-5.000.000 $ bilete liga campionilor
-10.000.000 $ drepturi tv liga 1
-2.500.000 $ cel putin din cupa uefa terminand in UCL pe 3 sa zicem…
…………………………………
TOTAL = 70.000.000 VENITURI!!!!
……………………………………………………………………
in fiecare an cu buget de maxim 18.000.000 $ si cu venituri de minim 40.000.000 cu numai o simpla calificare in grupe UCL si locurile 1-2 in campionat….
…………………………………
CE FRUMOS AR FI FOST SA-I FI DESCHIS CINEVA MINTEA LUI BECALI…….

Iulian  •  11 mai 2008, 16:35

Poate, domnule Tolontan, DNA-ul a strigat de prea multe ori: „Lupul!!!”(sau Ursul, dupa caz) si cum in atatia ani (inclusiv din vremea in care se numea PNA)nu a arestat si condamnat pe nimeni, nu cred ca cineva mai crede ca DNA-ul e o institutie al carei scop e de a descoperi corupti si a-i condamna.
Poate ne duce putin mintea si suntem convinsi ca e doar o manevra politica. Asta dupa ce de atatia ani Becali a stimulat adversarele adversarelor. Oare DNA abia acum a aflat? Abia acum a avut aparatura pentru a-l prinde? Abia acum sa-i fi venit randul lui Becali? Dupa ce ani in sir, justitia romana a purtat succese rasunatoare arestand si condamnand doar mici gainari si un mare terorist (cel din Craiova parca) care avea doua butelii si era in slapi?
Poate vedem ca dupa un timp in care Becali sprituia cu Basescu acum s-a intors roata, Paszkany ii scrie e-mailuri lui Base, e „glasul poporului” care merge cu jalba la domnitor.
Toate astea sunt sub semnul lui …POATE.
Un lucru e sigur, noi suporterii suntem prea mici pentru jocurile astea care se poarta la nivel inalt si din pacate vad ca si presa e si mai mica. De la dezvaluirile in cazul transferurilor, presa romaneasca a lucrat numai „pe surse” si doar a speculat. Am aflat cate amante/sotii/prietene/copii din flori a avut orice jucator, de la Bunica la Raul, prin ce baruri, ce masini, ce vile si-au luat toti fotbalistii, de la Petroesc la Cristiano Ronaldo.
La asa informatii => asa cititori=> asa cultura=> asa injuraturi.

Polistu pentru Iancu  •  11 mai 2008, 16:44

Iancule! Anul asta Clujul o castigat si campionatul, si cupa. Pana acuma ziceam ca nu putem scoate capul din cauza echipelor din Bucuresti. Anul asta pana si Urziceniul o iesit inaintea noastra. Noi ce facem? Clujul isi face palmares! Noi?

IOIO  •  11 mai 2008, 16:56

Iar ne meritam soarta?
Ungurii ne ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) si noi le punem prezervativul?

Adrian  •  11 mai 2008, 17:03

Domnule Tolontan,

De ce ati sters posturile care prezentau „excursia” Mariei Andries la meciul Finlanda – Cehia? Ele nu prezentau decat comunicatul FRF, si interviul cu Piturca! Adevarul doare, nu-i asa, si acum, cand aveti instrumentele la indemana, va permiteti sa cenzurati1
Mai aveti onoare, domnule Tolontan? Felix trebuie sa fie mandru de dumneavoastra, pentru ca ii calcati cu succes pe urme!
Nu sistemul este putred, ci cei care se hranesc de pe urma sistemului, ca sumneavoastra!

SORIN  •  11 mai 2008, 17:29

Astept din partea Dvs. editoriale pe masura la reactie Dlui.Paskany de la Cluj!
Cand este vorba de Gigi va intreceti in editoriale, dar vad ca atunci cand este vorba de Cluj…cam dati din colt in colt!
Il intelegeam pe Paskany daca se lua de Gigi, DAR NU ARE NICI UN DREPT SA SE IA DE STEAUA!
II DAU UN SFAT: DLE. PASKANY STATI IN BANCA DVS. ACUM PANA NU ESTE PREA TARZIU!

Adrian  •  11 mai 2008, 17:35

Cititi si urmatorul entry de pe MySport:

http://blog.mysport.ro/pinto/2008/05/09/cand-au-fost-morali-ziaristii-gsp/

Domnule |tolontan, daca veti sterge acest link care duce spre un site ce va apartine, va promit ca voi sesiza DNA-ul sa investigheze tentativa de dare de mita pe care GSP-ul a comis-o la meciul Finlanda – Cehia din 2005.

Adrian  •  11 mai 2008, 17:45

„Cirtu: „Puneti banii la Hyypiabank!”

Sorin Cirtu spune ca banii Gazetei au fost tot timpul in siguranta din cauza prestatiei pro-Cehia a capitanului finlandez

– Domnule Cirtu, ati avut vreo speranta?
– Nu, ce speranta? Ati zis voi ca dati 10 mii de euro pentru finlandezi, dar banii au fost in cea mai mare siguranta la Hyppia. Asa sa dati titlu miine: ‘Romani, puneti-va banii la Hyppiabank, cea mai sigura banca!>>. ”

Citat din articolul „Chivu: La 1-0 am schimbat pe film!”, din Gazeta Sporturilor din data de 13.10.2005; autori:Marius Margarit, Marian Visu, Viorel Tudorache, Stefan Beldie, Eduard Apostol, Alexandru Banu

Cornel  •  11 mai 2008, 17:54

Slabut articol. Practic nu spune nimic. La prima vedere ai crede ca e un manifest pentru normalitate. Dar nu e. Pentru ca actiunea DNA e un spectacol dat in campanie electorala. Acest lucru s-a vazut prin modul ce citare a paratului Becali. Daca vroiau proces in toata regula faceau ancheta ca la carte. Asa, cred ca s-a facut intocmai ca sa iasa doar mult fum, fara pagube. Este reteta clara de distrugere a unor procese. (Dinu Patriciu, Adrian Nastase, Traian Basescu etc). Sa faci articole despre acest caz, crezand ca e vorba de un caz real da dovada fie de naivitate fie de lipsa de subiecte. Tinand cont ca s-a terminat campionatul iar ziarul trebuie sa apara si in perioada asta (pana la meciurile nationalei), merg pe a doua varianta. Stimate domn, ne subestimati inteligenta.

tyranosaurus rex  •  11 mai 2008, 18:31

@Stelistilor,ati pus tot PNG-CD sa posteze pe acest blogg?De ce sa fi luat Steaua campionatul,cu ce a meritat?Nu tin cu CFR dar la ei am mai vazut 2-3 meciuri mai placute ochiului,fotbalisti tehnici din scoala Argentinei un sistem de joc mai constructiv cu pase inteligente,fente ,driblinguri.La voi nimic,lupta la mijloc,bataie in careu la cornere si lovituri de cap,atat.Putin pentru spectacol,caci in fond pentru asta ne ducem la fotbal pentru spectacol,nu pentru a vedea cat de chinuit castiga steaua,cu noroc,arbitru sau brichete.Cum pot sa-l compar pe Culio cu driblingurile lui cu Banel al vostru,ce driblinguri sa vad la Banel?Pentru mine conteaza spectacolul nu cine si cum castiga.

Adrian  •  11 mai 2008, 18:53

tyranosaurus,
Nu toti suntem de la PNg-CD! Suntem si de pe la PDL :)!
2. Nimeni nu contesta ca |CFR nu ar fi meritat campionatul.
3. Ne revoltam referitor la modul cum este tratata steaua de catre presa sportiva.
4. Il comapri pe Banel cu Culio? Compara-l pe Dayro Cu Culio, Ca sa il pot compara si eu pe Sousa Galliasi cu Mendoza.
Retine, CFR a meritat campionatul, bravo lor! dar Steaua este tinta presei in clipa asta, pentru ceva care poate fi considerat imoral, dar nu ilegal. Altfel, cei de la GSP ar trebui sa fie la audieri la DNA pentr u Finlanda – Cehia.

AlbAlbastru  •  11 mai 2008, 19:10

“Suporterii” stelisti care ii iau apararea lui Becali si care lasa mesaje care sa abata atentia de la CEA MAI MARE PROBLEMA a fotbalului romanesc adica troica Sandu-Dragomir-Becali, sa se duca in Bantustan si sa traiasca. Cu cre*tino*izi ca acestia nu mai vedem noi “o Romanie Europeana” cit e lumea. Datorita unor asemenea dezechilibrati mintal avem tara pe care o avem. Stelistii s-au obisnuit cu hotia minciuna si falsul inca de cind au fost avortati in fotbal in anul 1947 si acum le este tare greu sa mai “lupte” fara sa apeleze la tilharii si la tot felul de jocuri de culise care sfideaza bunul simt si reprezinta o jignire si o palma pentru toata suflarea fotbalistica SI NEfotbalistica din Romania.
Retrogradati aceasta rusine de echipa (care nici nu ar fi trebuit sa existe in PRIMUL rind) in div. “D” si bagati-l pe Becali la puscarie.

arcasu` negru  •  11 mai 2008, 19:31

foarte curand acesti „stapani” nu-si vor gasi refugiul nici in gaura de sarpe in fata furiei, a disperarii, „omului obisnuit”.
voi fi acolo!!! …si nu am sa mai iert pe nimeni ca in `89.

stelian  •  11 mai 2008, 20:25

Mai, albalbastru,cati ani ai tu de-ti permiti sa-i insulti pe toti suporterii adevarati ai Stelei ? Si inca ceva : sa stii ca nu ai identificat corect problema fotbalului romanesc. Dupa parerea mea, adevarata problema o constituie acei patroni de cluburi care blatuiesc fotbalul autohton si-l murdaresc. Nu-l iubesc deloc pe Becali si nu aprob deloc metodele lui, dar esti tu asa de sigur ca ceilalti sunt niste ingerasi neprihaniti ? Asta de la Steaua a fost suficient de prost sa iasa pe ecrane si sa divulge tot ce are de gand sa faca, ceilalti au tacut si au facut. In conditiile astea a cere ca Steaua sa fie retrogradata, sau alte bazaconii din astea, mi se par niste ineptii, atata timp cat adevaratii faptuitori nu patesc nimic.Asa ca ii invit pe toti sa judece fara patima adevaratele probleme ale fotbalului romanesc, poate reusim sa le eliminam , noi, toti suporterii adevarati ai tuturor echipelor de fotbal din tara !

Eugen  •  11 mai 2008, 21:58

Mitica, eventul si geanta

Diferenţa dintre nordul fotbalistic şi sudul fotbasistic, de la noi, este acum de …un event. În Nord eventul, în inţelesul său, este foarte apropiat de semnificaţia englezească a termenului, cei care, de altfel, l-au şi inventat. El exprimă, ca stare, din punct de vedere al competiţiei interne, la britanici dar şi la alţii, un maximum de satisfacţie fotbalistică pentru cei care au atins apogeul profesionalismului fotbalistic intr-un sezon. Pentru cei din Sudul nostru carpatin eventul este mult diferit ca traire şi ca reprezentare de înţelesul englezesc sau clujean. El este, ca semnificaţie, mai repede asemuit cu termenul de “geantă” sau de “sacoşă” care, ca şi eventul produc satisfacţii fotbalistice uriaşe daca sunt bine “mânuite”. “Geanta lui Gigi”, discutată atat de vehement în ultimele zile, nu este o apariţie solitară în România fotbalistică a ultimei jumătăţi de veac. “Geanta lui Mitică”, purtată pe la Craiova în scopuri asemănătoare cu mulţi ani în urmă, despre care a povestit nonşalant actualul şef al Ligii profesioniste de fotbal în faţa camerelor de luat vederi prin anii 90 nu este mai puţin celebră. Ambele genţi aparţin , din nefericire, unei epoci fotbalistice care, cu siguranţă, la noi în Carpaţi, nu va apune curând.
De ce Mitică Dragomir nu a fost atăt de tranşant la auzul poveştii cu genta de la Cluj? Pentru că “valorile” noastre fotbalistice centrale trebuie să se numească în continuare campionat, geantă, arbitru, blat, sacoşă, event, Mitică de la ligă ş.a.
Dincolo de “gentă” si toate relele care au fost, felicitări pentru CFR Cluj pentru căştigarea eventului şi pentru că ne-a arătat că şi lumea fotbalului este guverantă de Dumnezeu ,care, finalmente a facut dreptate şi nu a primit îngăduitor rugăciunile din Ghencea.

Eugen , un suporter al Clubului Steaua Bucureşti

Daca este posibil aş dori ca acest mic articol sa fie publicat in gazetă. Cred că exprima spiritul unei epoci….inceputa cu mult in urmă si continuată, din nefericire.
Vă mulţumesc.

edrin  •  11 mai 2008, 23:24

Domnule Tolontan , vad ca se poarta ” copy / paste de pe alte bloguri in speranta unora de ai publica , asa ca intervin si eu fara sa am visuri publicistice. So …cu spune rusul , am sa va pun citeva intrebari care sa va faca sa reflectati , nu de alta imi sunteti simpatic.

edrin  •  11 mai 2008, 23:42

Intrebari pt Catalin Tolontan:
1. Ce se intimpla cu presa sportiva in zilele astea , sau trebuie sa fii jurist ca sa iti dai seama ca actiunea DNA Cluj este un abuz la libertatea tuturor ?
2. Daca Becali este bogat , are probleme cu exprimarea si o sinceritate bolnavicioasa … trebuie sa il arestam preferabil in campanie electorala?
3. Daca intentia de a premia rezulatele pozitive ale sportivilor este tentativa de mita , atunci trebuie sa arestam presedintele , primul ministru si celelalte oficialitati care au facut- o , inclusiv GSP la meciul cu Finlanda?
4. Trebuie sa laudam blaturile facute de CFR Cluj cu arbitrii in tur si cu Rapid , Dinamo si Bistrita in retur , lui Poli Timisoara cu Ceahlaul?
5. Trebuie sa cerem arestarea echipei Real Madrid pt ca li s a promis o premiere pentru un rezultat pozitivin campionatul asta?
6. Incepind de saptamina trecuta numai am voie sa ma plimb cu 1,7 milioane de euro la mine prin oras???Asta-i prea de tot!!!!!

Nu am niciodata un fan Becali , dar mi se pare ca de fapt asistam blazati la o ecranizare dupa Kafka.

k pax commnader  •  12 mai 2008, 1:20

pentru razvan de la #473…
felicitari pentru munca depusa,dar cu parere de rau,te anunt ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg!
* deasemeni,ai OMIS un MIC AMANUNT,steOAIA nu are antrenor!
hai farul!

Comentează