Gazeta vinde aproape dublu fata de ProSport

Cifrele oficiale BRAT pe primul trimestru al anului 2008 arata ca Gazeta Sporturilor a vindut, in medie, 99.600 de exemplare pe zi, in timp ce ProSport a vindut 56.740 de exemplare pe zi. Din momentul preluarii de catre MediaPro, ProSport a pierdut 16% in tiraj fata de perioada similara a anului trecut, cind era detinut de Ringier. Gazeta si-a marit cu 38% tirajul vindut in Q1 2008 fata de Q1 2007.

vineri, 6 iunie 2008, 2:25

Cifrele oficiale BRAT pe primul trimestru al anului 2008 arata ca Gazeta Sporturilor a vindut, in medie, 99.600 de exemplare pe zi, in timp ce ProSport a vindut 56.740 de exemplare pe zi. Din momentul preluarii de catre MediaPro, ProSport a pierdut 16% in tiraj fata de perioada similara a anului trecut, cind era detinut de Ringier. Gazeta si-a marit cu 38% tirajul vindut in Q1 2008 fata de Q1 2007.

In luna martie 2008, Gazeta a vindut 118.240 de exemplare, iar  diferenta dintre cele doua ziare a fost de 53.752 de exemplare, cea mai mare inregistrata in istoria masurata a presei de sport din Romania.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Doctorul  •  6 iunie 2008, 14:39

Stiam deja asta. 🙂

k  •  6 iunie 2008, 14:39

Eu nu am mai cumparat un ziar de sport de peste un an. N-as da banii pe o fituica de scandal, fie ea si foarte bine cotata. Mai bine iau o carte de la cotidianul decat sa dau bani pe citatele voastre apud j j

stelica  •  6 iunie 2008, 14:39

pai de aia trebuia sa luati macar trei din cititorii astia multi pe Nou Camp, egoistilor!:))

felicitari

Marius  •  6 iunie 2008, 14:40

O sa ajungem sa citim/vedem/auzim in presa numai articole despre cat de marfa sunt unii si cat de idioti sunt altii… Pe bune, get a life.

mihaid  •  6 iunie 2008, 14:40

sunteti nebuni ce reclama va faceti,pe cine crdeti ca intereseaza

DanSteaua86  •  6 iunie 2008, 14:40

Eu nu cred acest lucru nici daca ma bati. pe net sunteti mai bun ca prosport, tiparit e mult mai bun prosport. Dar mult mult mult mai bun prosport-ul. Dar sunteti la fel ca antenele ca jurnalul national cei mai buni. Dar cine stie adevarul si voi stiti adevarul nu sunteti nici pe departe cei mai buni.

Zapa1987  •  6 iunie 2008, 14:42

Si ce e nou in asta? nu era evident ca gazeta e mai buna?

ar fi si mai buna daca mi-ar iesi si mie numerele macar o data, ca de 2 ori am fost la un numar, dar asta e…

Respect Vochin!

grasu 76  •  6 iunie 2008, 14:43

Bravo!!! Cred ca nicioadata pana in aceasta primavara nu s-a vazut asa o diferenta de valoare. Am senzatia ca de cand a inceput colaborarea Prosport – Sport.ro, cele dou „surori” s-au dus puternic spre zona can-canului , a barfei. Prosport ( si imi pare rau sa o spun) arata mai rau decat ziarele de scandal, iar Sport.ro 9 pt ca sunt prea legate) aduce clar cu Otv…din pacate, spun …Nu zic ca gazeta nu are sectiuni „otravitoare” ( informatii false sau tendentioase), dar ele sunt mult mai rare sau scrise cu ceva mai mult profesionalism incat nu mai realizezi ca esti doar parte dintr-un joc.

Totusi, daca e sa laudam si Prosportul pt ceva, ei sunt mai mult aplecati si celorlalte sporturi, spre deosebire de Gazeta, unde informatiile din celelalte sporturi sunt undeva pe la index.

Asta e parerea mea, sper sa nu exagerez sau sa jignesc pe cinva acum .

P.S.
O intrebare pt Tolo ; noul post GSPTV va fi disponibil si abonatiilor UPC, sau trebuie sa imi pun Digi Tv, ca la mine in oras nu exista RCS? Mersi anticipat pt raspuns!

Cătălin Tolontan  •  6 iunie 2008, 14:44

DanSteaua86: iti raspund in spiritul mesajului. nimeni nu zice ca e cel mai bun de capul lui pentru ca doar cei mai buni ii masoara pe cei mai buni, care nu pot fi altii decit cei mai buni, selectati dupa cele mai bune metode, mai bune decit cele care au fost considerate pina acum mai bune 🙂

Garrincha  •  6 iunie 2008, 14:45

Eu citesc gsp tocmai datorita faptului ca nu scriu atatea minciuni ca cei de la prostsport. Plus ca voi la gazeta mai aveti si unii editorialisti, care chiar cunosc fenomenul denumit fotbal. Oricum sper sa nu ajungeti niciodata tabloid cum e prostsportul.

Xavier  •  6 iunie 2008, 14:45

siteul GSP se misca in reluare l mine mereu desi am net bun poate nu merge cu mozilla bn dar dc restul merg ok shi GSP se incarca greu ar fi f bn dak remediati asta in rest sunteti in ziar ok, dar sincer citesc mai mult prosportu p net decat gsp

Vlad  •  6 iunie 2008, 14:46

asa si? Doamne ma ce jenanti sunteti!! Credeti ca in AS scrie: As vinde mai mult decat MARCA? Vai de capul vostru.. si pro sport zice ca vinde de 2 ori mai mult ca voi.. Sincer cu fatza lui tolontan pe prima pagina ma mir daca e cineva sa cumpere gazeta..

balan  •  6 iunie 2008, 14:46

E si normal , aia sunt aserviti lui becali . Daca scrii cat de putin defavorabil lui becali , aia nu-ti publica comentariul . Hai STEAUA ! Becali – lasa-ne !

cristian valentin  •  6 iunie 2008, 14:46

se vede clar diferenta dintre gazeta si prosport.eu cumpar gazeta de mult, de pe vremea vechiului prosport, iar cand s-a mutat echipa la gazeta, am ramas cu tolo si ai lui :). Echipa gazetei e de departe cea mai talentata, nu doar din sport, ci din toata presa romana: Tolo, Cristi Geambasu,Alin Buzarin, Andrei Vochin,Decebal Radulescu,Maria Andries,acum din nou Terzian, Niculescu…..ca sa nu mai spun de seniorii editori: Radu Cosasu, Tudor Octavian(brailean , ca si mine, kiar din acelasi cartier:Brailitza :D),TRU,etc. Primul lucru pe care-l citesc e articolul lui Catalin Tolontan, probabil cel mai bun ziarist din Romania …. GO GSP !!!

Merme  •  6 iunie 2008, 14:46

Felicitari! Era evident. Nu doar pe print au pierdut, dar si on-line sunt in cadere. Cel putin dpdv al continutului. Probabil si al traficului.

Xavier  •  6 iunie 2008, 14:47

imi place insa de tine Tolo cum scri in editoriale shi viziunile tactice dlui Vochin imi plac in rest citesc doar stirile despre Steaau din ziar

kop  •  6 iunie 2008, 14:48

Asta da anunt de pus pe blog domnule Tolontan. Lasand la o parte ca 100.000 de exemplare la o populatie de 19-20 milioane (sa zicem 6 milioane oameni activi) e o cifra de rasul lumii, conteaza evident ca sunteti pe primul loc intr-o competitie dintre 2 ziare.

In al doilea rand cifra de 150.000 de ziare vandute intr-o luna de ambele publicatii arata faptul ca romanul nu cumpara fituicile de scandal denumite gazete de „sport”.

Oricum in era internetului, a scoate un ziar la taraba inseamna doar taierea degeaba a copacilor. In 10 ani numarul va fi din ce in ce mai mic.

Abia astept sa ii vina cuiva destept ideea sa faca un ziar cu adevarat de sport, cu oameni capabili, fara dorinta de scandal si care sa apara exclusiv on-line. Sper pana mor sa citesc o astfel de publicatie pertinenta sportiva de limba romana.

balaurul  •  6 iunie 2008, 14:48

felicitari gsp si tie Cataline! dar nu mai scrie cu Q1, ca prima oara am crezut ca e reclama la audi. de aia exista limba romana, ca sa o folosim, nu???

www.stiriaz.com  •  6 iunie 2008, 14:48

si pe net are trafic mai mare ca prosport.
Bravo

Cătălin Tolontan  •  6 iunie 2008, 14:49

vlad: te vei mira, dar chiar asa e! 🙂 numai ca marca e peste as 🙂 si scriu despre asta cam doua pagini la fiecare doua, trei luni

Xavier  •  6 iunie 2008, 14:54

te rog eu Catalin sa incercati cineva sa rezolve problema sa mearga bn siteul vostru shi p Mozilla v asigur k o s fiu un cititor shi mai fidel

Cătălin Tolontan  •  6 iunie 2008, 14:56

grasu 76: din cite stiu, consortiul a 1 – rcs a facut cereri de oferta si asteapta acum ofertele celorlalti cablisti, inclusiv pe cea a upc. probabil ca pina la jumatate lui iulie se va sti exact pe ce sisteme va fi receptionat gsptv

Cristi Roman  •  6 iunie 2008, 15:03

Felicitari! Banuiesc ca a contribuit si expunerea mai mare a GSP pe TV:).
Succes in continuare!

rudotel  •  6 iunie 2008, 15:38

Ma amuza sa vad ca unii incearca sa aseze ProSport-ul undeva in zona neagra a ingratelor tabloide. Nici pe departe asa ceva. Sa nu uitam un lucru: ProSport-ul a aratat si va arata mult mai bine decat GSP-ul intotdeauna.
Daca Tolo tot se lauda cu tirajele senzationale (e de inteles faptul, este ziarul pe care il conduce si e normal sa prezinte aceste cifrele) de ce nu a scris niciodata nimic despre noul lor layout. Oare pentru ca este sub orice critica? Pentru ca cel vechi era mai bun? Pentru ca si-a dat seama ca a fost o maaare greseala?

bagatare  •  6 iunie 2008, 16:14

bravo. felicitari.

www.romania-inedit.ro  •  6 iunie 2008, 18:09

Eu cred ca gazeta sporturilor este un ziar mult mai obiectiv decat prosport !
Se cunoaste ca sunteti profesionisti si ca patronatul nu se baga in politica editoriala !

Romania – Franta Online  •  6 iunie 2008, 19:54

e vinde …vrajeala:)

andrei marin  •  7 iunie 2008, 7:00

Cataline, esti liderul celor care au stricat presa sportiva. Inainte se faceau comentarii despre ceeea ce se intampla pe teren, acum e un fel de barfa despre ce se intampla mai mult in afara terenului. Se comenteaza prea mult pe langa joc, lasa-ti arbitrii sa isi faca treaba, mai lasati-ne cu interviuri la cald ale patronilor. A investi in fotbal nu e acelasi lucru cu a fi specialist/profesionist.
Nu uita ca Ovidiu Ionitoia a facut pro sportul ca o alternativa la gazeta, mostenitoarea Sportului de pe vremea comunistilor pe care trebuia sa il cumparam de la chiosc dupa cateva ore de asteptat la rand impreuna cu Scanteia.
Vremurile s-au schimbat si viitorul ziarului e negru, mai ales ca adeptii lui Al Gore vor sa schimbe tot pentru salvarea planetei, inclusiv a lemnului pentru hartie. TV se va schimba datorita youtube unde oricine isi poate publica opiniile. Asa ca ziaristii de valoare vor rezista. Nu ii inteleg pe cei care se opun noilor tehnologii si blameaza pe cei care folosesc internetul sa-si exprime opiniile. Ma refer aici la comentariul lui Tuca cum ca bliggisti nu au nimic de spus. Badea era invidios pe tine ca ai cel mai tare blogg. Imi place site gsp dar mai aveti mult de lucru pentru a ajunge la nivelul site-urilor unde poti vedea transmisiuni in direct.
Hai Romania!

Radu Tibil  •  7 iunie 2008, 9:12

Daca nu puneti in editia de luni, 9 iunie, pe prima pagina finala junioarelor de la Rolland Garros, sunteti lipsiti de bun simt si deontologie

Radu Tibil  •  7 iunie 2008, 9:25

Va cumpar de cand a aparut Pro Sportul si-am ramas tot cu voi, dar mi se pare ca stacheta calitatii o tot coborati. Inclusiv la fotbal (international), nu publicati nici toate clasamentele, nici etapele viitoare, nici rezultate din mai multe campionate (ex.: tarile scandinave – norvegienii au jucat mai mult in Liga Campionilor decat elvetienii, polonezii sau bulgarii).
Ma mai deranjeaza emoticoanele de dupa noul lay-out. Bine ziceau astia de la „Academia Catavencu”, ii luati de fraieri pe cititori si le dati indicatii unde sa rada, unde sa se ingrijoreze, sa se mire etc.
Imi cer scuze ca scriu corect, dar nu ma pot dezobisnui. Poate, din cauza ca sunt profesor de Limba romana…

Mengele  •  7 iunie 2008, 18:53

Vai de capul tău dacă eşti profesor de română şi scrii „ Poate, din cauza ca sunt profesor de Limba romana…”.

FuckYouTovarasi.blogspot.com  •  8 iunie 2008, 10:16

@ andrei marin -> trebuie sa cunoastem si ceea ce se intampla in teren, dar si de ce se intampla …

dragos  •  8 iunie 2008, 18:31

Fara suparare, ProSport-ul nu e o gazeta de sport, e un tabel de date. Editorialele sunt niste locuri comune, un limbaj de lemn, niste banalitati atat de fade incat iti taie cheful de a mai citi. Diferenta intre cele 2 ziare de sport e uriasa si in favoarea Gazetei. Sa ne traiti!

sorin  •  10 iunie 2008, 17:14

Domnule Tolontan, sunteti unul din putinii gazetari pe care ii admir si ma bucur de cate ori aveti comentarii pertinente in legatura cu evenimentele din sportul autohton! Felicitari! Totusi, sper sa schimbatzi cat de repede acel imn K1 care e jalnic de depasit!

Comentează