Doboş, Vochin şi live class

A existat un moment nebăgat în seamă în toată vîltoarea rutier-fotbalistică a acestor zile

miercuri, 3 septembrie 2008, 11:54

A existat un moment nebăgat în seamă în toată vîltoarea rutier-fotbalistică a acestor zile

O televiziune: “Ce credeţi despre implicarea lui Doboş în Cazul Valiza?”. La ora întrebării, Doboş era inert, cu şanse reduse de supravieţuire după accidentul rutier. “10%, în cel mai bun caz”, pregăteau familia doctorii din Cluj. Andrei Vochin clipeşte. Nu e reflectorul, ci impulsul electromagnetic dinspre creier. S-a enervat. Uite ce credem: că TONI DOBOŞ A FOST PRIMUL FOTBALIST ROMÂN CARE A JUCAT ÎN GRUPELE CHAMPIONS LEAGUE, că a participat la două turnee finale cu echipa naţională şi că a apărut drept o alternativă modernă, nu pură, desigur, la dominaţia rinocerilor din fruntea cluburilor.
Prezentatorul tv tace. Întrerupe legătura şi trece spre altă ştire. În redacţie, Andrei îşi strînge microfonul, rostind încet: “Am uitat să le spun că tot ce-şi doresc Doboş şi familia lui e să ajungă din nou să fie luat la întrebări de DNA. Chiar n-ar fi nici o problemă, nici una!”.

Aceasta e genul de intervenţie care nu face nici audienţă, nici plăcere şi despre care poate că nici măcar Doboş nu va afla cînd îşi va reveni, în urma vindecării lui aproape miraculoase.

De fapt, e altceva. E gestul acela mic, pe care Constantina Diţă l-a întîlnit cînd, ajunsă la economic de la Beijing la Los Angeles, via Tokyo, se pregătea să urce în avionul de Denver. Stewardesa a oprit-o cu un zîmbet: “MISS, VĂ ROG SĂ POFTIŢI LA FIRST CLASS! NE ONORAŢI. ACOLO E LOCUL PENTRU O CAMPIOANĂ OLIMPICĂ”.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Petkovic  •  4 septembrie 2008, 0:14

Foarte frumos! Daca m-am decis eu sa comentez, inseamna ca chiar e foarte frumos. Scris din suflet. Felicitari, Cataline!

Goye  •  4 septembrie 2008, 0:21

Bunul simt al normalitatii. Excelent, Tolo!

danymiller  •  4 septembrie 2008, 0:42

Nu stiam treaba asta cu a noastra campioana olimpica.Multumim ca ne ai spus o!Impresionat!Speram sa fie verificata,nu dupa ureche si inspiratie!Altminteri,bun articol!mérçi!

RaduB  •  4 septembrie 2008, 0:45

frumos.. speram cu totii sa fie bine Dobos.. multa sanatate..

Dermacultura  •  4 septembrie 2008, 0:59

Socant. Cred ca am o banuiala despre ce televiziune e vorba…

andrei s  •  4 septembrie 2008, 1:02

Felicitari !! Si RESPECT!

Lupta TONI !!!

Mihai  •  4 septembrie 2008, 1:12

bine TOLO, ai dreptate. Televiziunile astea ar filma pana si moartea in direct ca sa faca audienta… nu mai au nici o limita in nimic, ne-am pierdut valorile.

bogdan al II-lea  •  4 septembrie 2008, 2:36

Cred ca are cam atata vina in cazul valiza, cat alcohol i-au gasit in singe la accident. Adica ZERO.
Lupta Toni! Ridica-te si da cu ei de pamant…
Felicitari Domnule Vochin si Domnule Tolontan.

torque  •  4 septembrie 2008, 7:11

Ar trebui ca si unii ziaristi sa invete ce inseamna (macar) putin respect pt cei care au facut ceva in fotbalul romanesc … Noi , stelistii , iti multumim , Toni , MACAR pt cele 4 sezoane si jumatate in care ti-ai rupt picioarele pt Steaua si ai facut acel fantastic cuplu cu Didi Prodan … Iar acei indivizi care au invadat blogurile si forumurile exprimandu-se ca ce a patit Toni este „rasplata” divina pt implicarea in cazul valiza sunt demni de mila

DUMY  •  4 septembrie 2008, 7:42

bravo …bine scris…tine-o tot asa tolo

just2win  •  4 septembrie 2008, 7:50

pt audienta sunt in stare de orice…

papadiof  •  4 septembrie 2008, 8:04

ROMANIA,o tara prea frumoasa,ptr. ce OAMENI TRAIESC aici;DEGEABA NATURA A FOST GENEROASA,se pare ca NU DEGEABA NI SE SPUNEAU,in vechime,POPOARELE BARBARE…
NOI,NU STIM,dar nici NU DORIM sa RESPECTAM NIMIC,nici legi,nici OAMENI,NIMIC…
miticismul S-A RASPINSIT ca o BURUIANA INVADATOARE,iarapucaturile FANARIOTE la fel…
PACAT,si TOTUSI,dictatorul A AVUT INSPIRATIE,stia ca POPORUL asta NUMAI de FRICA STIE…

Sabi  •  4 septembrie 2008, 9:00

Ciudat. Pe Andrei Vochin nu l-am vazut niciodata nervos(sau isi ascunde bine nervozitatea).
Cat despre Toni Dobos, ii doresc si eu sanatate, chiar daca nu e pe placul meu ca si fotbalist(cand a fost), sau ca si conducator(la Poli Timisoara sau „U” Cluj).

marius  •  4 septembrie 2008, 9:21

daca ne luam dupa criteriile „marsavie”, „lipsa de respect” si „as vinde-o si pe mama sa fac audienta”, televiziunea respectiva ar trebui sa fie sport.ro. respect tolo

Radone  •  4 septembrie 2008, 9:26

Aproape mortul e de vina… Bine ai revenit printre noi, Toni! Inapoi la munca, domnilor procurori, inca 10% si scapati si de ancheta asta!

corneliu popa  •  4 septembrie 2008, 9:28

Toni Dobos este un luptator!! Sper sa invinga si sa se faca sanatos!! O doresc din toata inima!!Ca de DNA n-are de ce sa-i fie frica!! Este o comnanda politica ca „sa-l dea in gat” pe Becali!! ***

Toni Cufran  •  4 septembrie 2008, 9:40

Toni Dobos este victima lui Gigi Becali. El a fost jignit de lacomul Gigi (care se lupta pentru banii oferiti de UEFA) momindu-i jucatorii cu bani pentru a-si realiza interesele. Ora daca nu incerca el sa spaguiasca jucatorii lui Dobos acestia nu ar fi incercat sa castige meciul cu CFR? Oare Dobos le-a spus sa piarda meciul cu CFR? Nu stiu ce teba are Dobos in murdaria orchestrata de Gigi Becali?

bbn  •  4 septembrie 2008, 9:50

Televiziunea e Antena 3. Am fost si eu socat de nesimtirea prezentatoarei, nota 10 pentru reactia lui Vochin.

florin cutitoi  •  4 septembrie 2008, 10:19

OK Cata!Chiar sunt impresionat!Avem si noroi si stele.

mike_zizou  •  4 septembrie 2008, 10:27

Nu are legatura cu domnul Toni Dobos! Ii doresc insanatosire grabnica! Si apropo, la dracu cu valiza! Ma scuzatzi! Dar vorbim prea mult si nu facem nimik! Iar cei care merita sa plateasca, zambesc in continuare la TV, iar Toni e la spital. Am inteles ca e mai bine, Doamne ajuta!

Dar, trebuia sa scriu si eu la tine pe blog, pt ca te apreciez „Tolo”. Sper sa va placa articolul meu.

Unde esti tu Coman?

E duminica 31.08.2008, si Rapidul are meci cu Poli. Pe Dan Paltinisanul . Ca in fiecare an imi iau tricoul pe mine, il am de vreo 10 ani cred, si ma indrept catre stadion, inainte citesc formulele de start. Deja am inima purice, apara Pardo, nu l-am vazut aparand niciodata, dar la fel a fost si cu Pitbull si m-am mai linistit, stiu ei ce fac(la ei ma refer la tot clubul Rapid mai putzin suporteri). M-am dus in galeria noastra(in peluza nord) acolo ne baga in fiecare an, pt mine e interesant, in timpul anulu ma duc si stau la tribuna 2, iar cand vine Rapidu ma duc la peluza aceea. Revin la istorisirea mea, il urmaresc cu mare atentie la incalzire, scapa destule mingi din bratze. Ma gandesc nu e incalzit omul.

Incepe meciul pasa la portar. Pardo aproape ca ii da mingea adversarului, ma gandesc aaahh trac de inceput, ii trece, doar conducatorii stiu ei ce fac, nu? Si incepe Poli iuresul scoate 2-3 mingi in lateral fatza, avem noroc ca Poli ataca cu un singur varf impins si nimeni nu il sustine, nu vine din linia a 2-a pe respingere. Trece prima repriza, al nostru Pardo greseste toate degajarile, e clar, un minus urias, jocul cu piciorul, Doamne si Coman e asa de bun la asta, ma gandeam cu temere la pauza sa nu centreze pe sus baietzii de la Poli, si trece meciul, noi echilibram, eliminare, stadionul ia foc, fiecare actiune fluierata de 30.000 de oameni, Doamne ce greu e in galerie, oamenii din jurul meu isi pierd rabdarea si eu la fel, ratam mult. Vine minutul 86. Corner, facut cadou de Pardo, si scapa sapunul in piciorul lui Rusici. Gol, delir in stadion, noi, suntem terminati, fetze triste, fete plangand.

Doamne unde e Coman?Sau de fapt as putea sa ii intreb pe taher&copos unde e COMAN?

Da! Coman care a aparat cu umarul dislocat in finala cupei de la Tm, da am fost acolo, acelasi Coman care ne-a dus unde suntem acum, adik in cupa UEFA, dupa ce “strambul”(”puriul”, perversul) era sa ne rezolve de tot. Sa mai enumar, “domnilor” taher&copos cat am patimit eu si restul rapidistilor cu petardele de portari care i-am avut de-a lungul anilor? Nu as termina, mi-ar trebui prea mult timp si spatiu, si baietzii aia nu merita sa le scriu numele.

Coman a fost STABILITATE! Si voi ce facetzi? Il facetzi praf! Va multumesc pentru lacrimile varsate de aceea fata din galerie, va multumesc pt ziua de luni oribila, va multumesc pt ca in ritmul acesta in care noi “crestem” portari si altii ii folosesc (lobontz) nu o sa mai luam titlul prea curand.
continuarea http://blog.mysport.ro/mike_zizou/2008/09/01/hello-world/

sably  •  4 septembrie 2008, 10:38

DA CATALINE, DA!!! ASA ESTE SI ORICE OM NORMAL AR FI AVUT ACEEASI REACTIE, BA CHIAR MULT MAI DRASTICA DECAT A LUI A.VOCHIN!
Ma bucur si te felicit din inima ca ai sesizat si ai scos la lumina o astfel de maniera de a face jurnalism.
Nu pot insa sa nu-ti reamintesc CATE ASTFEL DE ARTICOLE AM AVUT NEPLACEREA, NEFERICIREA SA VEDEM SI LA VOI IN GAZETA, BA CHIAR UNELE APARTINANDU-TI!!!
Asa ca, MACAR ACUM, reflectati domnilor, lumea s-a saturat de scandal, de mizerii plimbate si infipte in ochii si sufletele noastre, faceti meserie domnilor, intrebati-va inainte de a scrie sau spune ceva din pozitia de jurnalist, intrebati-va de ex.”ce-ar fi scris/spus Ioan Chirila acum”, stati un minut si apoi…
Oricum, cu speranta inca, felicitari tie ptr. acest articol si lui Andrei ptr. ca a dovedit ca nu numai ratingul este important!

Cătălin Tolontan  •  4 septembrie 2008, 10:39

marius: nu este vorba de sport.ro

Mos Califar  •  4 septembrie 2008, 10:39

Bravo TOlo, am vazut „faza” aia live si l-am simtit pe Vochin, m-am mirat ce tarie are, ***. Opriti „otevizarea” presei, inca se mai poate.
Sanatate maxima pentru Toni si tarie familiei. Doamne ajuta.

Cătălin Tolontan  •  4 septembrie 2008, 10:41

danymiller : am scris zeci de lucruri de la beijing. ai auzit ca macar unul sa fie infirmat? 🙂 ambele epsioade sint 100% autentice

gabilondo  •  4 septembrie 2008, 10:49

Catalin,cu alte cuvinte la Gazeta sint oameni mai de calitate decit la GSPTv.Aia acolo cauta doar sa copieze Sport.ro,nimic altceva.La fel ca Andrei Vochin a procedat si Niculescu simbata dimineata,cind disperatu de Stucan su toti colegii lui Dobos si-i intreba cum era el ca om sau jucator.Niculecu i-a zis cam la fel ca Vochin,stai frate ca omu n-a murit inca,se lupta acolo pt viata lui si noi aici ii facem deja parastas.Goana dupa audienta naste monstrii Catalin

explorish  •  4 septembrie 2008, 10:55

corect.

micheteau faza cu stewardesa. respect.

ge0rgian  •  4 septembrie 2008, 11:00

Andrei Vochin a demonstrat de mult ca nu face parte din otv-ul presei sportive iar acest episod nu face decat sa intareasca acest lucru.Bravo lui!

Ionel Boltasu  •  4 septembrie 2008, 11:27

Multa sanatate pt. Dobi(prietenii).
Mult respect pt. Campioana noastra Olimpica.
Justitia din Romania e prea inceata la minte ca sa poata sa faca un flagrant k la carte.Asa k valiza o sa ramana inchisa, si gigi o sa-si primeasca si banii inapoi, dak va dori.
Multumesc!

aciduzzu  •  4 septembrie 2008, 11:29

Una e una, alta e alta. Faptul ca din nefericire a ajuns pe patul de spital zbatandu-se intre viata si moarte nu il absolva de vina de a fi comis o infractiune deosebit de grava.
Ii dorim insanatosire grabnica si sa isi revina cat mai repede, speram ca in cel mai scurt timp sa fie suficient de sanatos sa poata fi trimis la puscarie.

ionut  •  4 septembrie 2008, 11:37

As vrea sa ai o reactie inversa la ce se intampla la trustul la care lucrezi ori de cate ori apare ceva pe invers. Despre reactia lui andrei, era de asteptat sa reactioneze asa, el gandeste alcumva. Se poate strange lumea la TV fara sa fie dat becali, iancu si dragomir. Oricum asta e, sunt resemnat, trebuie sa facem bani oricand , oricum, cu oriceni, indiferent pe cine calcam in picioare.

alk  •  4 septembrie 2008, 11:45

DOAMNEI Dita Tomescu mult respect si simpatie!
Domnului Dobos multa sanatate.
**

cor  •  4 septembrie 2008, 12:18

pt. aciduzzu:

Nimeni nu spune ca nu va trebui judecat (si sanctionat daca va fi cazul) si nici ca un accident nefericit poate sterge eventualele (sa nu uitam ca înca nu s-a dovedit nimic) pete din trecut… Dar de asta se ocupa DNA. Si nici DNA nu o va face acum, ci atunci când Dobos va fi în conditii sa se poata apara. Nu pentru ca i-ar fi mila, ci pur si simplu pentru ca asa trebuie.
Cu întrebari de tipul acesta, presa tot ce cauta e un pic de scandal, nici vorba despre „descoperirea adevarului”. Si când da peste un tip ca Vochin (care fuge de cancanuri, becalisme samd. ca dracu’ de tamâie) ramân momente ridicole ca acesta.

Ai lasat vreodata muzica sa-ti vorbeasca?  •  4 septembrie 2008, 12:55

Andrei Vochin? First class. Chiar sunt curios ce om i-a pus intrebarea… Era om sau un mic sclav pe plantatie?

Adi stelistul  •  4 septembrie 2008, 13:04

Pai cand singurul dumnezeu al presei e ratingul , nu stiu ce va mira ?Asa inteleg producatorii de stiri sa faca audienta . Iar fetele acelea pun intrebarea pe care-o aud in casca cu cel mai nevinovat zambet , cel pe care-l folosesc de fiecare data , indiferent de conjunctura .
Oricum , bine ca Vochin are suficienta experienta ca sa dea o replica oricand. Cred ca as fi ramas fara grai in locul lui.

grasu  •  4 septembrie 2008, 19:24

emotionant….

Biblia sau Blaty ?  •  5 septembrie 2008, 11:22

m-am rugat pt Dobos

si inca ceva : la Cluj e diferit , e mai bine decat in Bucuresti . Aici nu sunt oamenii ucisi prin spitale . In Bucuresti mor chiar si personalitati prin spitale : Teoctist , Ralu Filip , etc ca nu-i invat pe de rost .

marian  •  9 septembrie 2008, 12:39

foarte buna replica..asa intelege mass media din romania sa faca audienta.toti sunt in goana dupa senzational,iar in acest iures nu i-si mai dau seama cand incep sa o ia rau de tot p aratura.foarte tare faza cu stewardesa.asta e „generatia louis vouitton” au pretentii de charter,iar o campioana olimpica zboara la economic.vorba lui badea „traim in romania si asta ne ocupa tot timpul”

Comentează