Bani şi cap

În ofensivă, Steaua înseamnă Dayro Moreno. Adică talent, precocitate, „încîlceală”, cum i-a zis Drăghici, şi execuţii controversate. E nevoie de timp şi de acumulări.

miercuri, 17 septembrie 2008, 11:31

În ofensivă, Steaua înseamnă Dayro Moreno. Adică talent, precocitate, „încîlceală”, cum i-a zis Drăghici, şi execuţii controversate. E nevoie de timp şi de acumulări.

Cluburile noastre nu-şi permit să schimbe toată garda dintr-o dată şi, de aceea, şansa e să adauge fotbalişti, unul cîte unul. Numai aşa poţi avea o şansă reală. Pentru că, deocamdată, distanţa faţă de primele, să zicem, 20 de echipe europene e mare.

Meciul cu Bayern a mai fost cu Real, cu Lyon, cu Sevilla şi cu Arsenal. Nu trebuie să ne fie ruşine, dar nici să ne fie bine. E clar. Steaua a ajuns la un plafon maxim. De acum înainte e nevoie de alte achiziţii, de alte idei, de altă platformă de performanţă. Auzi expresie! Ce va să zică asta? Bani şi cap.

Comentarii (171)Adaugă comentariu

xei  •  18 septembrie 2008, 11:54

nu! meciul de azi nu l-am mai vazut si cu real si cu lyon… nu se compara…cu real si lyon nu am avut vreo ocazie la poarta…pe cand aseara ama vut 2 bare..si repria a 2-a,am cam fost ‘pe ei’… deci e clar ca se vede o schimbare fata de sezoanele precedente…. si marcam la una din bare,nu se mai discuta asa..si erau cuvinte numai de bine..sunt sigur de asta!

p@tronu  •  18 septembrie 2008, 11:57

Sezoanele trecute, cand Steaua era unica reprezentanta a fotbalului romanesc in Champions League, mergea sa invocam motive de genul ca distanta e prea mare fata de granzii Europei, ca Steaua s-a plafonat si mai mult nu poate, ca trebuie adusi alti jucatori, etc. Dar acum, dupa ce am vazut cu totii victoria, pe cat de neasteptata, pe atat de frumoasa a CFR-ului, de la Roma, eu zic ca, de fapt, lucrurile stau altfel.

Abordarea meciului din punct de vedere PSIHIC a fost atat cheia succesului Clujui cat si cauza esecului Stelei!!!!

Pe de o parte, clujenii au jucat relaxat si curajos, gasind tot timpul solutii in dezvoltarea jocului, fapt care, de multe ori, i-a pus in dificultate pe jucatorii Romei.

De cealalta parte, jucatorii Stelei au parut a fi crispati si intimidati de adversar! Abordarea negativa i-a facut de multe ori sa se precipite si sa greseasca executii simple!

Cauza principala care a condus la acest esec cred ca a fost PRESIUNEA la care patronul si-a supus propria echipa. Gigi Becali nici nu concepea alt rezultat decat victoria, iar acest fapt se pare ca a atarnat prea greu pe umarul jucatorilor, care, practic, s-au simtit obligati sa castige!!! In plus, patronul echipei a mai pus si o presiune suplimentara pe anumiti jucatori si asta s-a vazut: Semedo, de exemplu, nu s-a concentrat la meci ci s-a concentrat sa-i demonstreze lui Gigi ca merita increderea acordata!!! Si astfel nu i-a iesit nimic!!!!!

Ar mai putea fi vorba, in cazul Stelei, si de un complex in fata echipelor mari!!! Altfel nu imi explic cum de joaca bine numai cu echipe gen Galatasaray sau Dinamo Kiev!

In concluzie, eu zic ca la Steaua trebuie adus neaparat un psiholog!!!! Altfel, „filmul” cu Bayern, de aseara, care s-a mai vazut si cu Lyon, Real Madrid sau Sevilla se va mai repeta!!!!

sably  •  18 septembrie 2008, 12:02

Cataline iar te miri????
Seful tau, „maestrul” ov.ioaaanit…si-a intitulat articolul „Treaba nemteasca” si tu, tu te miri in continuare de vreo doua mii de ani parca…
Nu sper sa-ti iesi vreodata din aceasta stare de negratie dar…pornind dela „gaselnita” sefului tau, da asa-i !
Diferenta intre „treaba nemteasca” si „treaba romaneasca” (uuuuff, ce doare, da asa’i!) este cea dintre meciul Stelei cu Bayern si meciul Stelei cu…Farul, dragule !…
Asta-i diferenta, restul e…-stii, nu?- da, este ce „ne place” cel mai mult, adica e’ „Cancan”…

CHALEX  •  18 septembrie 2008, 12:07

Dle Tolontan,

Nu stiu ce sa mai cred! De cind sunteti „la unison” cu Victor Piturca? Afirmati – ca si Piti, cu referire la Chivu si Mutu – ca Steaua tot ar fi pierdut daca ii avea in teren pe Radoi si Nicolita(48-@CATALIN TOLONTAN). De cind sunteti un fel de… Mafalda? In alta ordine de idei, „sinuozitatea” gindirii dvs(i-logice?) va joaca feste, daca sustineti ca Stelei ii este caracteristica indirjirea(64-@CATALIN TOLONTAN)! Care „indirjire”? cea din prima repriza? A faceti refrire la cea a lui Lacatus de pe vremea cind era jucator? Nu stiam!

marrkuss  •  18 septembrie 2008, 12:11

cand cfr plateste pe un fundas aproape 3 mil euro,iar cel mai scump transfer al stelei este 1mil,zik ca nu mai sunt cuvinte,iar laca a f total dep tactic de mister Klisman ,ne treb antrenor de liga ,iar dsp jucatori nu stiu cum de intra mereu cu plumb in ghete cu ekipele mari gen real,arsenal,sevilia, sincer cu asemenea atitudine nu o sa facem nici un punct anul asta,speram cu fiorentina?
sa nu uitam k il au pe prandeli antrenor!!!!!
Domnule Tolo insistati cu Dubardier,nu stiu dk a juc pt Argentina, poate il naturalizam,astia de la cfr pot scoate 10 mil pe el dupa finalul UCL!!!

Inspiron  •  18 septembrie 2008, 12:11

Chiar nimeni nu intelege ca problema este Lacatus? Galatasaray si celelalte succese ale Stelei din ultimul timp este rezultatul valorii jucatorilor. Lacatus este o minte intunecata, este un om simplu, un „fotbalist” in mod simplist. Face dezacorduri gramaticale la fiecare propozitie rostita. Isi aminteste ce a invatat de la ceilalti antrenori din viata lui de fotbalist si cam atat. Un bun antrenor are nevoie de multa inteligenta, sa cunoasca psihologia jucatorului, sa il simta cand este in forma, sau cand are alt fel de probleme.
As fi preferat orice alt antrenor din liga sau din afara, numai Lacatus nu!
Baietii de cartier din galeria stelei, de acelasi nivel intelectual ca si Lacatus, au vrut sa fie adus ca antrenor „simbolul stelei”. Este diferenta mare intre a fi „simbolul stelei” si a fi un antrenor bun!
Pacat pentru aceasta echipa. Daca Steaua va realiza ceva bun in Liga, va fi doar datorita calitatii jucatorilor!

popei  •  18 septembrie 2008, 12:21

Tolontane**! Rezultatul real al meciului a fost 1-1 deoarece golul marcat de Stancu a fost perfect regulamentar ! In momentul cand Stancu a preluat balonul, acesta era in aer ci nu in mana portarului iar Stanca nic nu l-a atins pe portar. Dar ca orice „habarnist” tu scrii un neadevar! Rusine sa-ti fie, :specialistule” !

Nasty  •  18 septembrie 2008, 12:45

Interesante comentariile, mai ales cel al d-lui Inspiron. Pacat ca este putin rautacios. Cu tot respectul si consideratia,cred ca uneori sarim calul. Este curios cum, dupa dubla cu Galatasaray era un mare antrenor. Iar acum a devenit un tip simplist, lipsit de inspiratie. De acord. Ideea cu Toja mijlocas central nu a fost deloc fericita. Semedo a jucat in banda la CFR, dar fara prea multe sarcini defensive. Aseara nu a contat mai deloc. De aici, pana la afirmatiile domniei tale, este insa cale lunga. Poate ca face dezacorduri. Nu vine cu siguranta din familia antrenorilor de tip Dinu, Lucescu sau Boloni, intelectuali autentici. Dar nu cred ca o carte scrisa de Puskin joaca fotbal. Nu va juca niciodata. Are multe alte calitati incontestabile, iar peste toate stie sa-si motiveze elevii ca nimeni altul. Ne-am aprins cu totii imaginatia si am sperat ca vom bate Bayern Munchen. Poate ca am fi putut face asta! Poate ca ne-a lipsit si norocul. Poate ca daca erau radoi si Nicolita…. insa deja sunt prea multi poate.Exista insa cateva lucruri certe. Ne devoram prea repede valorile. Iar Lacatus este una incontestabila. Credem prea mult in improvizatii, iar aseara am intalnit o super masina, bine unsa si bine articulata.Diferenta s-a vazut. Nu cred sincer ca jucatorii pot face singuri performanta. Este un nonsens care tine tot de improvizatia noastra mioritica.Peste toate insa, cred ca am uitat sa detinem simtul propriei noastre valori, dar mai ales a celor cu care concuram!Lineker, celebrul atacant eglez, se exprima foarte plastic:” Fotbalul este un joc practicat de 22 de sportivi, in care castiga intotdeauna nemtii” Aseara a avut toata dreptatea din lume!

viorel  •  18 septembrie 2008, 12:46

Pacat.
Jucatorii au mai mers. Dar nu au stiut ce sa face pe iarba. Iar aici e vorba de altceva. E vorba de ce stie Lacatus.
Personal ma indoiesc ca stie prea multe. Eventual sa rupa picioare ca la asta a fost teribil de bun. Unde esti Protasov. Ca de genul Hagi si Lacatus si de ifose m-am saturat.
Bine ca Rapidu si Clujul sunt mai bine asezate in teren !
Gigi fa ceva ca astia iti mananca banii si creierii.

io  •  18 septembrie 2008, 12:47

e gol cind zice arbitrul si meciul s-a terminat 0-1 nu va mai amagiti ca nu au jucat nimic au fost sub cfr 10 clase…la tot de la daruire pina la tactica…pregatire fizica….nu sunt cfr-ist sunt dinamovist si ma gandesc cu groaza ce or sa faca diseara….pt ca ambele echipe sufera de smecherie cronica….am putea lua o lectie de umilinta si sa lasam textele mai bine sa jucam fotbal ….ca prin europa autogolurile sunt rare….bafta

MIhai  •  18 septembrie 2008, 13:01

Ingrozitor: un fotbal urat , romanesc asta a jucat Steaua.
1. Mergi cu mingea 10 m la picior – vine adversarul spre tine te intorci si dai pasa in spate;
2. Driblezi jucator dupa jucator – in lateral.
3. Toata lumea sta pe loc – cine are mingea, are si o mare problema ,nimeni nu se demarca se sta jucator langa jucator, cui sa pasezi ?
Asta sa jucat, asta e Steaua m-am saturat de ei, mai vine dracu sa le vada meciurile.
LYON vine sigur sa recupereze ce a pierdut cu Fiorentina, iar italienii s-a vazut cine sunt.
M-am saturat sa imi fac nervi!
Sincer va spun daca CFR pierdea, la felul cum au jucat ii apreciam pentru ca AU JUCAT FOTBAL DE CHAMPIONS LIGUE.

Nicolae Iorga  •  18 septembrie 2008, 13:17

au cantat cred ca doar 30%..erau in peluza in jurul meu daia d nu au fost in viata lor p std sau in galerie…deh a fost mai ieftin aici…atmosfera sub asteptarile…cel putin ale mele…**…cand e mai important ceva lipseste..iar se putea…si intervine acel DACA…asa e la noi niciodata perfect…ca dak era radoi ca dak gazonul ca dak golul anulat ca dak jucau cutarica etc…DACA…nu mai comentez niciun meci m`am saturat asta e…daca…

fotbalistipresedintideclubsitotcepresupuneacestsport  •  18 septembrie 2008, 13:23

catalin , ce ne scrii tu in articol este perfect adevarat …asa este insa hai sa ne gandim si asa – gigi b. a spus ca nu se pune problema sa aduca juc mari pt ca ei cer sal mari si nu vrea sa strice atmosfera in vestiar, prin urmare ce sugerezi tu din pacate nu se va intampla … si evident nici la DINAMO ori Rapid.
hai sa luam exemplul FENERBAHCE – cel mai iubit club din turcia fara indoiala si cel mai bogat. acolo se fac investitii cu adevarat mari !! , discutam precum probabil cunosti si tu de un buget de peste 100 mil euro , ceea ce s-a tradus in sal de 4 mil de euro si super jucatori in primul 11.
fener a scos in turul 3 pe partizan destul de greu insa m-am gandit ca e doar un accident insa…
fener ca intrat in teren cu
1 Volkan Demirel
2 Lugano
3 Roberto Carlos
5 Emre Belözoğlu
10 Alex
14 Daniel Güiza
21 Selçuk Şahin
25 Uğur Boral
33 Claudio Maldonado
53 Yasin Çakmak
77 Gökhan Gönül

ei bine da…s-au facut de ras , pt ca gazdele au maturat pe jos cu ei efectiv…

ma opresc aici pt ca e postul deja f mare si continuarea o gasiti pe blog insa tb sa retinem ca banii nu tb doar investiti ci investiti cu mult discernamant , ideea e sa mai stii ceva despre sportul asta de care isi dau toti cu parerea , prin urmare nu e doar probl de investii ci si de management sportiv… cine? dl argaseala…:)) imi vine sa rad…
bafta la toti !

Alex  •  18 septembrie 2008, 13:41

Sunt dinamovist si spun asta din start pentru ca mi-a permis sa vad meciul mai relaxat si sa nu fiu conectat la tensiunea partidei.
A avut Steaua ghinion, caci putea egala usor(mai ales Arturo). Dar nu vad de ce s-a insistat cu Toja. A fost slab de tot, si culmea iara Lovin a fost huiduit. Cred ca Lovin are reputatie proasta si nu poate scapa de ea. Aseara a avut intradevar 2 suturi aiurea, dar per ansamblu n-a jucat rau. A fost in nota echipei. Toja in schimb s-a vazut ca era din alt film si totusi el a iesit in aplauze si Lovin a fost fluierat…Nu stiu ce sa spun la faza cu Bogdan Stancu, se poate sa fi fost gol. Steaua a fost mai activa pe final de meci si daca reusea egalarea putea spera chiar la surpriza. Dar trebuie totusi tinut cont ca si Bayern a avut ghinion, l-a prins pe Zapata in zi mare.

Ple.shit.za 55  •  18 septembrie 2008, 13:43

Cataline, acum vad un raspun al tau referitor la golul anulat: pai portarul nemtilor bilbaia mingea nu o tinea in mina.
referitor la ce ai zis cu plafonul maxim sint de acord: e nevoie de ceva mai multi bani dar si de multa minte, de stratgegie, de banca tehnica noua, de manager nou.

TURISTUL  •  18 septembrie 2008, 14:08

EU ZIC CA TOATA TREABA TINE DE MANAGEMENT,PAI DACA NU E NICI UNU CARE SA AL CHEME „FOTBAL” DEGEABA.TREBUIE ADUSA O VANA,UN SANGE RECE DE-ASTA CARE SA STIE CE ARE DE FACUT.IN REST SA AUZIM NUMAI DE BINE DISEARA.
HAI ROMANIA!!!

SKorpioN  •  18 septembrie 2008, 14:14

Foarte corect zis.

NICOLAEIORGA  •  18 septembrie 2008, 14:24

au cantat cred ca doar 30%..erau in peluza in jurul meu daia d nu au fost in viata lor p std sau in galerie…deh a fost mai ieftin aici…atmosfera sub asteptarile…cel putin ale mele…**…cand e mai important ceva lipseste..iar se putea…si intervine acel DACA…asa e la noi niciodata perfect…ca dak era radoi ca dak gazonul ca dak golul anulat ca dak jucau cutarica etc…DACA…nu mai comentez niciun meci m`am saturat asta e…ACELASI FILM MEREU…daca…DAKA DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK DAK

dan  •  18 septembrie 2008, 14:48

in ultimii trei ani steaua a jucat 13 meciuri in liga cu cel de ieri…si a adunat fix 6 puncte…un punct la doua meciuri. Asta e statistica….asa ca mai lasati_o cu punctele adunate de steaua. celelalte echipe au avut meciuri mai putine in trei ani si mai multe puncte

dan  •  18 septembrie 2008, 14:48

nu sunteti capabili de mai mult…poate nici celelalte echipe nu ar fi…dar asta ramane de demonstrat. bun roma nu e la nivelul lui bayern, dar Slavia praga e la nivelul lui roma?!…sa nu ne mai amintim de galul anulat lui dinamo kiev acum doi ani…ca nu mai aveati voi nici astea 6 puncte in 3 ani. ASA ca ciocul mic.

Mihai  •  18 septembrie 2008, 15:26

Bai frate Tolo, despre ce talent e vb in cazul lui Dayro? Ah, daca vrei talent, uita-te la Mendoza,la micutul Elton (il mai tii minte), jucatori pe care Steaua le-a dat „reject”…. sau chiar la Aliuta, sau B. Stancu.
Lui Dayro i se potriveste „Incalcitul” de minune. Roaga-l pe Vochin sa faca o statistica a lui Dayro….

Comentariile sunt închise.