Auto Bild, o revista pragmatica

Miine va aparea primul numar al Auto Bild, revista editata in Romania de Edipresse. Reputatia titlului este aceea de a se axa pe informatii utile, orientate direct spre public. In Europa, acest gen de publicatie auto are mare succes.

joi, 16 octombrie 2008, 11:48

Miine va aparea primul numar al Auto Bild, revista editata in Romania de Edipresse. Reputatia titlului este aceea de a se axa pe informatii utile, orientate direct spre public. In Europa, acest gen de publicatie auto are mare succes.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

explorish  •  16 octombrie 2008, 12:57

dacă nu e de fiţe…

11Mihajlovic  •  16 octombrie 2008, 13:01

Apropo de reviste de genul acesta. Tocmai mai uitam pe Gazzetta dello Sport si vedeam ca ei au gratuit tot felul de revise care vin ca un fel de supliment gratuit, dar ele sunt reviste in toate regula…crezi ca ar merge si in Romania un astfel de concept.

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2008, 13:07

11Mihajlovic: si noi dam gratuit uneori suplimente gratuite, de genul carnetelelor, posterelor sau suplimentelor de competitii, care sint produse scumpe.Totul depinde de cit de mult se va dezvolta nu doar piata de ziare, ci Romania insasi.

Informatoru’  •  16 octombrie 2008, 15:46

Revistele auto nu se mai vand. Pentru ce sa cumpar o revista, sa vad cum redactorii se plimba prin toata lumea si testeaza masini pe care nu si le permit decat bastani. Oricum pe ei nu ii intereseaza datele tehnice ci designul exterior. Prefer sa citesc pagina auto din cotidiene decat sa dau bani pe reviste auto.

ge0rgian  •  16 octombrie 2008, 17:08

Revista e buna ca doar e facuta de nemti insa tocmai rigoarea germana ma va tine departe de standul de presa.Sigur ca vor fi articole si analize foarte bune dar nu vor avea sarea si piperul pe care le gasesti in TopGear.

adi  •  16 octombrie 2008, 17:24

tare

Alina  •  16 octombrie 2008, 19:01

Multumim Georgian, pentru vorbele frumoase 🙂
nu degeaba Top Gear e cel mai bine vandut titlu auto. ai cum sa-mi lasi o adresa, sa-ti fac cadou un abonament ? 🙂

ge0rgian  •  16 octombrie 2008, 23:03

@alina: nu am spus ce am spus pentru abonamente sau altceva.Ambele reviste sunt bune dar prefer o revista care are in paginile ei si altceva decat detalii tehnice.

Ovidiu  •  17 octombrie 2008, 12:04

Am vazut ca au lansat si o prezentare online pe auto-bild.ro cu coperta si cateva informatii din cuprinsul primei editii.
Abia astept sa pun mana pe ea.

razvan  •  17 octombrie 2008, 13:10

autoshow pare sa ii fie concurenta, nu top gear.
Apare la doua saptamani, pretul ii 3.9 din cate am vazut pe site, plus genul de articole is foarte similare (si reclama, cu cea mai rapida revista auto 🙂 ). Top gear se bate cu altele (quatrorotte, auto expert, pro motor).

Alexandru Raducanu  •  17 octombrie 2008, 14:18

Mie mi se pare ca Edipresse nu are „heritage” pentru genul asta de revista. Ei sunt pozitionati pe reviste pentru femei. Cred ca ar fi bine sa ramana acolo.

Dorin  •  17 octombrie 2008, 14:58

Alina: din datele comunicate pana acum la BRAT cea mai vanduta revista auto este Autoshow, care sare de 21.000 exemplare vandute pe luna… oricum, comparatia bilunare cu lunare nu e prea potrivita si isca multe polemici. 🙂

razvan  •  17 octombrie 2008, 16:30

apropo, celor doi de la revistele mentionate, eu le cumpar pe ambele lunar(bine, una de doua ori pe luna), dar astept concurenta sa vad, poate schimb. Si sa nu credeti ca daca sunteti cele mai vandute pe tronsonul vostru sunteti si foarte bune. Pe net gasesc info mai buna (mai bine scrisa – in engleza totusi, nu in romana- , mai bine documentata), mai proaspata (si nu pe site-urile vostre), avantajul vostru ii ca vreu sa citesc in pat, la cafea sau in alte locuri 🙂 despre masini.
Top gear ma dezamageste treptat, mai ales partea romana, dar tot mi se pare peste concurenta, inca. Dar partea romana a ei cred ca ar trebui sa se orienteze mai mult catre cititorii romani, si sa nu incerce sa imite pe englezi, pentru ca nu pot, si par mai degraba hilari decat profesionisti.

DinoF  •  18 octombrie 2008, 20:19

Topgear e cea mai lipsita de consistenta revista din ro….din 3 pagini dedicate unei masini nu gasesti nici un fel de informatie despre: cum se comporta motorul,cutia,cat consuma,cum sunt materialele,ergonomie, franare,confort…din 3 pagini primele 2 abereaza un redactor despre prostiile lui din cap ..in nici un caz despre masina aia…si in ultima ceva de genu..masina e ciumeaga..baga tare…ne da pe spate..e marfa..lu nevastamea ia placut..cand eram mic si pupam femei ma gandeam la una asa…nimic mai mult…

E o revista superficiala….total pe langa topgear.uk. Incearca sa bage in fata niste oameni..de gen tudor bratu pe care nu as vrea sai vad si nici sai citesc.mie foarte scarba ce vad in revista aia…

lifestyle my A55! sarea si piperul din topgear sunt la fel de prezente ca pe un tort cu frisca…

Alina  •  30 octombrie 2008, 17:30

@Razvan, iti multumesc mult pentru observatii, iti dau dreptate 100%. nimeni nu e perfect, si de obicei prin concurenta iti dai seama ca trebuie sa mai lucrezi aici…acolo..samd

@Dino: TG nu e tehnica, da nici nu-si propune sa fie. ai alternative atatea…iar Tudor Bratu din pacate nu mai e in echipa Top Gear, a migrat la ProMotor 🙂 cine stie… poate e mai bine asa

@Dorin : ti=ai raspuns singur. Mi se pare ca stim amandoi sa citim cifrele destul de bine 🙂

Liviu Apostol  •  10 mai 2009, 8:33

Parerea mea este ca in segmentul premium al revistelor auto exista doar doua publicatii care merita citite: Pro Motor si Supercar. Asta pentru k sunt reviste 100% romanesti, adresate publicului romanesc, cu o plaja foarte larga de masini testate, pentru toate buzunarele. In segemntul low-cost, intr-adevar, Autobild face legea si chiar reuseste sa fie mai competitivi decat AMS, care au pretentii de premium, dar continut similar.

stiutor  •  21 mai 2009, 22:50

mie imi place cel mai mult autoepxert. o cumpar de 8 ani si testeza nu mai putin de 15-20 masini pe numar

Comentează