Formidabilul discurs al invinsului

Alegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite a fost cea mai bine acoperita campanie de peste hotare din istoria media de la noi. Realitatea TV, care si-a trimis in SUA vocile de elita, de la Emil Hurezeanu la Adelin Petrisor, a investit peste 100.000 de euro in acoperirea evenimentului. Pe Internet, hotnews a fost lider de initiativa. Puteti vedea aici discursul invingatorului Obama, despre care se va vorbi mult si pe merit, si pe cel, nu mai putin remarcabil, al invinsului McCain. Paranteza 🙂 Fox a folosit acelasi gen de spot inainte de difuzarea pe site a discursurilor pe care l-a realizat si gsp pentru BRD la derbyul Dinamo – Steaua. Am incheiat paranteza 🙂 Emotionat, dar tare, McCain a oferit o lectie de politica, de civilizatie si de patriotism.

miercuri, 5 noiembrie 2008, 10:11

Alegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite a fost cea mai bine acoperita campanie de peste hotare din istoria media de la noi. Realitatea TV, care si-a trimis in SUA vocile de elita, de la Emil Hurezeanu la Adelin Petrisor, a investit peste 100.000 de euro in acoperirea evenimentului. Pe Internet, hotnews a fost lider de initiativa. Puteti vedea aici discursul invingatorului Obama, despre care se va vorbi mult si pe merit, si pe cel, nu mai putin remarcabil, al invinsului McCain. Paranteza 🙂 Fox a folosit acelasi gen de spot inainte de difuzarea pe site a discursurilor pe care l-a realizat si gsp pentru BRD la derbyul Dinamo – Steaua. Am incheiat paranteza 🙂 Emotionat, dar tare, McCain a oferit o lectie de politica, de civilizatie si de patriotism.

McCain a spus: „L-am sunat pe senatorul Obama ca sa-l felicit ca va fi urmatorul presedinte al unei tari pe care amindoi o iubim!”. Si-a ponderat miile de sustinatori, ostili la auzul numelui candidatului democrat, si a spus ca il admira pe Obama „pentru ca a inspirat alegatorii”, transformind aceste alegeri in unele istorice.

„Infringerea e a mea, nu a voastra”, si-a consolat auditoriul si a incheiat cu probabil cele mai frumoase cuvinte auzite vreodata de la un invins. „Nu exista onoare mai mare decit sa-mi pot servi tara 50 de ani, sa candidez la aceasta functie suprema si sa accept infringerea in cea mai pasionanta cursa electorala a timpurilor moderne”.

I-a rugat pe toti, „fie ca sinteti suporteri ai mei sau ai senatorului Obama” sa-i ureze succes „celui care a fost oponentul meu si va deveni presedintele meu”. Apoi i-a indemnat pe toti americanii sa nu uite ca „America nu cedeaza, America nu se preda, America nu intoarce spatele istoriei, America face istorie”.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

YODA BLOG  •  5 noiembrie 2008, 10:22

Cam mult patetism in emisiunile Realitatea TV, Antena 3 mi s-a parut ceva mai profesionista, mai cu detasare. Cat despre alegeri, au esuat.

Petre  •  5 noiembrie 2008, 10:32

[..] Dupa anuntarea rezultatelor partiale, McCain a venit in fata alegatorilor din Arkansas. Probabil ne mai intrebam de ce politicienii, si in general, clasa politica de peste ocean este cu 100 de ani peste noi ? priviti discursul lui McCain, demnitatea cu care pierde alegerile si cuvintele adresate lui Obama, noul sau presedinte.[..]

andreic  •  5 noiembrie 2008, 10:46

O sa vedem la fel transmisii si de la alegerile din China, Rusia sau India? Sau USA e considerata de noi singura putere mondiala in continuare?

Genceaforever  •  5 noiembrie 2008, 10:51

Ok. Hai sa facem politica! Aici ma bag, pentru ca nu e vorba de politica romanilor ci de cea a americanilor. Eu traiesc de ceva vreme in strainatate si am invatat cate ceva de cand am plecat. Intr-adevar Domnule Tolontan e foarte greu pentru un roman sa inteleaga un astfel de discurs din cateva motive lesne de inteles. Niciodata nu si-au iubit romanii tara si nici nu cred ca o vor face vreodata asa cum o fac Americanii (si nu numai). Niciodata nu isi vor respecta vrodata romanii tara asa cum o fac Americanii (si nu numai). Nicodata nu vor respecta alesii romani pe cei care i-au ales asa cum o fac Americanii (si nu numai). E o chestie de civilizatie… Din pacate romanilor le va mai trebui ceva timp sa ajunga aici…
Dar intr-adevar trebuie sa-i admiram!
Viel Spaß!

YODA BLOG  •  5 noiembrie 2008, 11:16

@Genceaforever: haideti, totusi, sa nu-i mai divinizam pe americani, este o mima in America, nimic mai mult.

Lectia americana |Politica | %tag% | Lucian HUŢANU  •  5 noiembrie 2008, 11:19

[…] alegerilor din US si mai ales subiectul ultramediatizat “Obama”, am remarcat ca si tolontan, cum un politician stie sa castige si altul sa pierda si mai ales cum stiu sa se respecte intre ei, […]

Genceaforever  •  5 noiembrie 2008, 11:36

@YODA BLOG: Personal nu as vrea sa traiesc in america, ai si ei problemele lor , chiar nu ii divinizez, doar ii respect, dar subliniez cuvintele : GREU DE INTELES PENTRU UN ROMAN…
Viel Spaß!

Ian van T.  •  5 noiembrie 2008, 12:07

„Beauty is in the eye of the beholder”. Fiecare priveste un lucru si alege singur ce vrea sa vada.

Cat despre mine, ceea ce voi tine minte sunt huiduielile multimii de fiecare data cand McCain pronunta numele lui Obama. Pentru ca niciodata McCain nu a fost un republican obisnuit. McCain a reusit de-a lungul carierei sale sa se ridice deasupra partizanatelor, care si in SUA sunt la fel de incrancenate ca in Romania, in ciuda imaginii edulcorate proiectate de media americana.

In ce priveste restul republicanilor, reactia multimii o dovedeste: aceasta infrangere usturatoare este doar inceputul unei traversari a desertului, care nu se va termina decat atunci cand vor constientiza izolarea pe care si-o autoimpun fata de restul natiunii americane.

BABILONUL IMOBILIAR  •  5 noiembrie 2008, 12:56

Obama a fost fantastic, cu adevarat presedinte.
Dar contracandidatul republican, Kerry, merita tot respectul: discurs patriotric, demn, civilizat. Si decent, ca si intreaga sa campanie.
A demonstrat ca stie si sa piarda. N-ar strica sa se inspire si politicienii nostri!

Si invingatorii si invinsii din alegerile ce urmeaza.

t.t.  •  5 noiembrie 2008, 13:08

catalin tolontan,

ma interesa spotul fox in comparatie cu spotul gsp pt brd…insa cred ca ai gresit adresa…ma directioneza catre un rezumat al meciului gloria bistrita-fc arges…poate remediezi situatia si adaugi si spotul fox pentru comparatie

in alta ordine de idei, pertinent articolul, desi as indrazni sa te contrazic cu privire la unicitatea mesajului senatorului john mccain…ai putea sa-mi spui parerea ta asupra uniunii europene(cu romania inclusa) ca actor politic mondial?

fotbal  •  5 noiembrie 2008, 13:13

dupa cum zice fox, a graceful exit speech. mi-ar placea sa traiesc acolo 🙂 dar imi trece repede, acusi vine 30 noiembrie si ma trezesc

Radio33  •  5 noiembrie 2008, 13:17

@andreic
O să vedem astfel de transmisii atunci când în China va fi ales preşedinte un non-comunist şi când preşedintele Rusiei va recunoaşte crimele comise în timpul comunismului şi va renunţa la vocaţia imperială. Cât despre India, probabil că vom vedea astfel de transmisii în cu.rând, pentru că importanţa ei în lume creşte pe zi ce trece. Dar cei care nu înţeleg importanţa istorică a acestei alegeri şi motivul pentru care toată lumea trebuia să poată să asiste la ea nu fac decât să îşi arate limitele. Limite avem cu toţii, dar unii încearcă să le extindă mereu şi mereu, în special pe cele ale minţii. La asta îndeamnă omul care a fost ales preşedinte al unei ţări, la 50 de ani de când cei de aceeaşi culoare cu el nu aveau nici măcar dreptul să stea pe scaun în autobuz. „Da, putem” ar trebui să ne spună ceva tuturor, indiferent dacă ne place sau nu cel care o spune. De aceea mă bucur că am trăit noaptea asta şi mă bucur chiar şi pentru cei care nu se bucură şi au, spre deosebire de China, libertatea să apese alt buton al telecomenzii.

Blogul lui Andrei » Blog Archive » Barack Obama preşedinte. Schimbarea a sosit în America  •  5 noiembrie 2008, 13:46

[…] Cătălin Tolontan scrie despre “Formidabilul discus al învinsului”. […]

bagatare si punct ro  •  5 noiembrie 2008, 14:03

da, antena 3 a fost buna la coverage, dar si realitatea s-a tinut bine.

BABILONUL IMOBILIAR  •  5 noiembrie 2008, 14:30

Sorry, am scris Kerry intr-o postare anterioara…, e vorba de McCain, desigur :).

Oricum, candidatul republican invins, atat in campania electorala, cat si in discursul lui de final, a fost superb!

laur  •  5 noiembrie 2008, 17:32

felicitari oameni felicitari america felicitari OBAMA nam prea urmarit transm TV pe aceasta tema am fost ocupat cu munca si cu invatatul pt facultate.politicienii nostri ar trebui sa INVETEceva politica sa lase pomanageala asta electorala si pe care tin sa spun ca oamenii se folosesc de ea uite profesorii care din 4 in 4 anigreve bani etc. Multi oameni habar nu au ce fel de alegeri sunt pe 30nov si asta o sa vedeti lumea nu stie de votul alb de protest in fine e mult de vb pe aceasta tema.Tolo tu pui ceva accent pe discursul invinsului care e demn intradevar de lauda .Un astfel de disc no sa vedem in romania prea curand.Sunt FOARTE NEMULTUMIT de oferta pol de pe buletinele de vot dar o sa votez pt ca asa poate se mai misca ceva .votati.

babanul  •  5 noiembrie 2008, 19:56

…si cum asa, McCain nu a suflat o vorba ca
1. s-au furat alegerile
2. are probe serioase ca ….
3. va reclama la ONU/ UE/ Vatican etc.
4. isi cheama sustinatorii in Times Square de exemplu pentru a bloca piata pana cand…

Deci ma mir, nu de alta dar asa credeam ca reactioneaza politicienii…

Camford Oxbridge  •  6 noiembrie 2008, 0:13

Toti se bucura ca a castigat Obama. Insa pentru Romania Obama va aduce mult rau. Sa dea Domnul sa ma insel !

David  •  6 noiembrie 2008, 0:28

real vorbind, obama s-a facut atat de simpatic incat cred ca si mc cain l-a votat.
in rest, oricat de antiamerican as fi, imi dau seama ca discursul lui mc cain este raspunsul la intrebarea „de ce nu am apa calda in seara asta?”….

omar  •  6 noiembrie 2008, 15:51

mda. antena 3 a avut un coverage mega profesionist cu gadea si stan la inaintare. mai degraba moderau stan si bran. macar aia au idee de politica externa.

animalutul20  •  6 noiembrie 2008, 18:50

genceaforever , ai perfecta dreptate……….cand ** aia care promit marea cu sarea si dau 1 kg de ulei sau de zahar pt voturi or sa inteleaga ca in parlament sunt sclavii oamenilor , atunci o sa avem si noi ceve-ceva demnitate………….si in USA fura de sparg senatorii, dar mai intra si pe la parnaie*** etc………..la noi daca esti in gratiile partidului castigator , te-ai scos……………o agentie cu salariu de 5-6 mii de euroi, prime grase pt incompetenti, etc…….

Realitatea TV a lui Vantu baga purici intre Tolontan si Antena lui Felix motanu’. Se pregateste vreun transfer sportiv? « Nu crede ce ti se spune, cerceteaza!  •  6 noiembrie 2008, 21:36

[…]         Stiri de acest gen au mai fost si doar telespectatorii si firmele de publicitate stiu cine are sau n-are dreptate. In schimb, noutatea este ca Realitatea TV aduce in sprijinul celor spuse in stirea autolaudativa ceea ce a scris directorul Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, pe blogul sau. scrie Tolontan. […]

Comentariile sunt închise.