Ziarele isi maresc pretul

Dupa ce, acum doua luni, ziarele de sport au trecut peste limita psihologica de 1 RON, ducindu-si pretul la 1,1 RON, Evenimentul Zilei urca si el la 1,2 RON in zilele standard si la 1,5 vinerea, cind ofera suplimentul TV.

marți, 11 noiembrie 2008, 10:10

Dupa ce, acum doua luni, ziarele de sport au trecut peste limita psihologica de 1 RON, ducindu-si pretul la 1,1 RON, Evenimentul Zilei urca si el la 1,2 RON in zilele standard si la 1,5 vinerea, cind ofera suplimentul TV.

UPDATE: La moartea lui Paul Newman, revista People si-a amintit ca actorul era arma secreta a presei din vremurile de restriste. People a marit de doua ori pretul cu Newman pe coperta. Prima oara de la 35 la 40 de centi, iar a doua oara, cu Paul Newman si Joanne Woodward pe coperta, de la 40 la 50 de centi. Vedeta a reactionat in stilul sau. Le-a trimis vorba editorilor: „Daca vreti sa mai mariti pretul, imi aduc toata familia pe coperta”. 🙂

Miscarea fusese anticipata de mai multa vreme, atit editorii cit si difuzorii realizind ca, din cauza cresterii costurilor, pretul de coperta s-a erodat si nu permite sustinerea businessului de presa. Mai multe ziare si-au bugetat deja o crestere asemanatoare pentru ianuarie 2009, luna cind e posibil sa apara si primele disponibilizari semnificative in presa, ca urmare a crizei.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

PAUL BADEA  •  11 noiembrie 2008, 10:52

poate e normal sa se scumpeasca, dar nu stiu cat se vor redresa. circul mult, mai ales cu metroul, si nu mai e ca pe vremuri, sa citeasca toata lumea Lbertatea si ziarele de sport. ponderea o detin ziarele moca, gen Ring si Compact.

nu cred ca te mira chestia asta, doar o prevazusesi…

Ovidiu Miron  •  11 noiembrie 2008, 11:52

Blogurile vor fi tot mai citite.

Nici mie nu imi mai convine de ceva vreme sa dau 11 mii lei vechi pe Gazeta Sporturilor.

Pe bune acum, ce motiv as avea sa o cumpar in forma tiparita? Eram un fan al acestui tip de presa, dar am renuntat sa dau atatia bani. Cumpar o paine de banii astia.

Si aici nu e loc de ironii.

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2008, 12:23

ovidiu miron: ziarul tiparit are un format si un aer imposibil de declinat pe net in acest moment. E o observatir generala, valabila nu doar in Romania

BABILONUL IMOBILIAR  •  11 noiembrie 2008, 12:28

Criza nu ocoleste nici presa scrisa. Si in lume, in Europa, e situatie similara…
Ba, as zice ca presa scrisa tiparita e in criza mai de mult, datorita on-line-ului, la care nu toti marjeaza cu aceeasi forta si/sau prestanta. Inclusiv lumea blogosferei duce la o erodare a publicului clasic al presei scrise. Si nu e exclus sa sucombe diverse ziare/reviste tiparite de la noi…,la un anume moment. Scaderi de tiraj, pierderi „de turatie” se simt deja…(unele ziare sunt aproape iesite din decor, „Ultima ora”, „Curentul” s.a.).
Totusi, e gresit sa se cante prohodul presei scrise, ea se va adapta „din mers”; cea care va putea performa, evident, care are „cu cine”, nu doar „cu ce”.

Twisted  •  11 noiembrie 2008, 16:07

Pai Tolo, convinge-i p’astia de la GSP sa mareasca pretul si poate vor da faliment, tu oricum pleci la Prosport si voi avea si eu motive de bucurie.
Sper sa nu stergi comentariul. Bafta

alk  •  11 noiembrie 2008, 18:02

Vad foarte multi care citesc dimineata presa de pe net prin platformele mobile…
Totusi, mirosul si simtul tactil al hirtiei nu se compara cu un ecran LCD…

madgino  •  12 noiembrie 2008, 9:52

Pentru carti da, exista o nostalgie a hartiei, dar pentru ziar nu am nici un dubiu, varianta online e de departe preferata.

Cătălin Tolontan  •  12 noiembrie 2008, 10:36

Twisted : prietene, gazeta este in cel mai bun an al existentei sale. Vinde aprox 100.000 de exemplare pe zi si a devenit al doilea ziar al tarii ca audienta SNA. Asta dc te intereseaza argumentele.

Lucian  •  12 noiembrie 2008, 13:11

Problema nu e pretul ci calitatea hartiei. MIROASE INGROZITOR. Oare se va schimba ceva?

PANCONE 19  •  12 noiembrie 2008, 16:13

asa e cum ziceti dvs domnul tolontan dar si prosportul tot creste in sondaje,,,nemaivorbind ca prosportul e impartial pe langa gsp,,***

malasuerte  •  12 noiembrie 2008, 21:20

Catalin,cati copaci taie gsp pt tirajul ala si cati planteaza la loc?

Radu  •  13 noiembrie 2008, 2:46

Mai e nevoie de „presa sportiva”??!! Ha ha!!
De mult nu mai exista asa ceva. De pe timpuri
apuse (media sportiva) Ioan Chirila, Romeo Vilara, Radu Urziceanu, Ion Gatu, Cristian Topescu, Ion Ghitulescu, Nicolae Soare si multi altii.Va spun ceva???? Chiar daca mi se va spune ca erau incorsetati in tipare comuniste, au reusit sa desluseasca si sa transmita fenomenul sportiv si nu porcariile care se transmit si cu care se insista astazi in media sportiva. ***
Numai samanta de scandal!! ***

Criza din presa romaneasca — Beldie.ro  •  14 noiembrie 2008, 13:51

[…] cateva zile, am vazut pentru prima data un manager de presa vorbind despre recesiune pe piata. Nu a folosit exact cuvintele mele, dar scris pe blogul sau, undeva spre […]

Comentariile sunt închise.