MediaPro se pregateste de criza

Aproximativ 300 de angajati ai ProTV si ai celorlalte posturi si ziare din trust vor primi in aceste zile documentul prin care se renunta la serviciile lor incepind cu 15 ianuarie si vor fi trimisi in concediu pina atunci. Tinta de disponibilizare este de 20% din personalul total, aici intrind nu doar jurnalisti, ci si cameramani, personal tehnic si oameni din infrastructura. ProTV si-a construit reputatia de cea mai profitabila institutie media din Romania si doreste sa ramina la acest nivel, operind pentru 2009 reduceri si pe alte linii de buget, nu doar la personal. Firul a fost prins ieri si de Iulian Comanescu pe blogul sau.

joi, 11 decembrie 2008, 11:11

Aproximativ 300 de angajati ai ProTV si ai celorlalte posturi si ziare din trust vor primi in aceste zile documentul prin care se renunta la serviciile lor incepind cu 15 ianuarie si vor fi trimisi in concediu pina atunci. Tinta de disponibilizare este de 20% din personalul total, aici intrind nu doar jurnalisti, ci si cameramani, personal tehnic si oameni din infrastructura. ProTV si-a construit reputatia de cea mai profitabila institutie media din Romania si doreste sa ramina la acest nivel, operind pentru 2009 reduceri si pe alte linii de buget, nu doar la personal. Firul a fost prins ieri si de Iulian Comanescu pe blogul sau.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

eu  •  11 decembrie 2008, 11:20

Sper sa inceapa cu Esca si restul fatucelor.

sportsaga.ro  •  11 decembrie 2008, 11:23

Se pregateste ceva si pentru Camina.

Cătălin Tolontan  •  11 decembrie 2008, 11:54

eu: esti nedrept si aiuristic. andreea esca este una dintre vedetele fundamentale ale istoriei media din romania. punct.

dan1672  •  11 decembrie 2008, 12:26

in trustul vostru nu se pregateste nimic? s_au cheltuit cam multi bani pe meciurile din divizia A, publicitate ioc…salarii ioc, vanzari ioc. Voi cum ve_ti supravietui?! Din vanzari de carti? m_as mira.

Cătălin Tolontan  •  11 decembrie 2008, 12:59

dan1672: prietene, dc cineva reduce costurile si chiar renunta la o parte a personalului nu inseamna k nu supravietuieste. dimpotriva, incearca sa se adapteze! in al doilea rind, integrala ioan chirila este o optiune de reputatie, nu de profit.

StefanD  •  11 decembrie 2008, 13:00

Si la ei sunt disponibilizari. 50% din cei care lucreaza la JN

bogdanlebu  •  11 decembrie 2008, 13:24

semne bune anu n-are… vorbim de una dintre cele mai profitabile institutii din media, poate chiar din romania… asta-i greu

Tolontan si Comanescu: Disponibilizari in grupul Media Pro | ShowBiz  •  11 decembrie 2008, 13:30

[…] Catalin Tolontan si Iulian Comanescu vehiculeaza pe blogurile lor informatia ca Pro TV ar urma sa disponibilizeze mai multi angajati. Tolontan sustine ca ar fi vizati 20% dintre angajatii grupului Pro si ca acesta ar urma sa efectueze reduceri si "pe alte linii de buget, nu doar la personal". Recent, Michael Garin, CEO al grupului CME, ce controleaza posturile din reteaua Pro, anuntase planuri de reducere a costurilor pentru programe, insa directorul executiv al Pro TV SA, Costi Mocanu a evitat sa detalieze care sunt planurile pentru Romania. Citeste mai departe […]

jean  •  11 decembrie 2008, 13:35

eu zic ca destul de multe companii din Romania se vor vedea nevoite sa faca concedieri, asta e viata. nici companiile de publishing/radio-TV nu sunt ferite si n-ar trebui sa fim impocriti: uite-i si pe ailalti ca se confrunta cu asta, nu e vorba doar de MediaPro, Intact, RC, SBS, Adevarul, Lagardere etc. pana la urma media consemneaza concedierile din celelalte industrii, nu vad de ce ar fi cinic sau subversiv cineva care consemneaza si reducerile de personal din propria industrie.

Ai lasat vreodata muzica sa-ti vorbeasca?  •  11 decembrie 2008, 14:11

Ar putea sa inceapta disponibilizarile cu Stirile de la ora 5? E, oricum stim ca primu’ care va pica va fi Omul care aduce cartea. 🙂

jean the 2nd  •  11 decembrie 2008, 14:42

Oricum… e bine sa va uitati la investititiile in programe facute de Pro TV SA. Chiar nu a observat nimeni ce putine meciuri au dat Pro TV&Sport.ro din ultima etapa UCL fata de alte dati? Si-au dat seama ca nu se mai merita sa dea atatia bani.

THE MARKETER BLOG » Blog Archive » Pro Tv da tonul concedierilor?  •  11 decembrie 2008, 15:43

[…] lui Catalin Tolontan PRO TV se pregateste sa concedieze foarte multi oameni, asta dupa ce mai zilele trecute umblau […]

Concedieri masive la trustul MediaPro : Reporter Virtual  •  11 decembrie 2008, 15:45

[…] Tolontan. Circa 300 de angajati de la Medi Pro vor primi de Mos Craciun un plic cu disponibilizarea. Criza […]

base in avion  •  11 decembrie 2008, 15:58

Alexandru Raducanu, tipul pe care Patriciu il viseaza noaptea dupa ce era cat pe-aci sa-i sufle licenta Forbes, lanseaza 4 televiziuni anul asta.
Trebuie sa stiti, ca doar vuieste toata blogosfera.
Deci, e loc suficient pentru toti oamenii dati afara.

bau bau  •  11 decembrie 2008, 20:18

tinta: 20% din personal?!? oooo … pasa, cit de darnic esti … peste 30% din oameni, cu statii locale facute varza si minim 35-37% reducere cheltuieli

Tiberiu  •  11 decembrie 2008, 23:58

Base: poate in 2009. Anul asta nu.

escu  •  12 decembrie 2008, 12:49

@ tolo & eu: da, esca e fundamentala: dupa ea s-au luat toate fatucile care guica pe ecran, in stilul isteric si cu intonatia imposibila. nu zice nimeni ca e OK sa vorbesti pe sticla ca somniferu’ **** dar nici sa latri in halu’ ala, **CAmpioana de citit promptere esca. huo, in fundamentalu’ ei!

Cătălin Tolontan  •  12 decembrie 2008, 13:55

escu: esca este o ziarist, nu o fatuca. Un om care a facut din greu teren, care stie ce inseamna un reportaj si care, in general, stie mai multa televiziune decit au vazut multi dintre cei care o contesta

razvan  •  12 decembrie 2008, 15:00

concedieri vor fi la Protv la fel cum vor fi si la Antena 1,la fel cum vor fi si la realitatea-catavencu asa cum vor fi si la alte grupuri.
La Media Pro probabil vor fi cel mai multi din motivul ca este si cel mai mare trust de media din Romani…..asa ca…. pregatitiva pentru criza

Curiosul  •  12 decembrie 2008, 15:55

Deja au fost anuntati ca vor pleca angajati din statiile locale si chiar directori ai acestora. Cei care aveau salarii mai mari, bineanteles. La Iasi a fost pusa pe liber directoarea statiei PROTV si cel mai vechi angajat al postului. E corect ?

anca  •  12 decembrie 2008, 16:02

Escule, Esca este chiar o fatuca si punkt. Despre ce teren vorbesti? Despre ce reportaje vorbesti? Faptul ca citeste de pe prompter dovedeste doar ca stie sa citeasca. Chiar si in cazul in care stirile sunt redactate de ea nu-i dovedesc abilitatile intelectuale pe care si le aroga cu atata vehementa iar Tolontan, le urla pe toate forumurile. Sa fim seriosi. Este o oarecare. Este rezultatul promiscuitatii care domneste in Romania din 90 incoace si de care sunt pline televiziunile de doi lei romanesti. In Romania, in special in media, profesionalismul a fost inlocuit cu amatorismul ridicat la rang de doctrina deontologica. Auzi „vedete fundamentale ale istoriei media din Romania”. Chiar sa sustii parvenitismul cu cuvinte atat de pompoase este ridicol. Putina decenta!

gigel  •  12 decembrie 2008, 17:17

In cazul in care chiar doriti sa aflati detalii, ar fi bine sa stiti CUM procedeaza Mediaproul cand concediaza oamenii la care va referiti: folosind tot felul de tertipuri pt a-i convinge sa accepte incetarea contractului de munca cu acordul partilor, astfel incat orice stire despre concedieri la PRO TV sa poate fi declarata simplu „zvon destabilizator”. Oricum, e mai mult decat jenant ceea ce se intampla; mai degraba deranjeaza maniera decat faptele… Culmea ironiei, la petrecerea PRO-ului, la 1 decembrie, Sarbu se „alinta” ca s-a dus sa munceasca in strainatate sa faca bani pentru ca angajatii sai sa aiba ce cheltui; ****

marius  •  12 decembrie 2008, 21:46

pentru curioasul. Era normal. Eu ii cunosc pe cei doi care in tot timpul cat au activat la ProTv si-au dovedit maiestria profesionala din plin si asta a deranjat.Profesionalismul deranjeaza mediocritatea si masurile luate la proTv Iasi reflecta exact acest fapt. Pacat!

anca  •  12 decembrie 2008, 22:50

Da, la Iasi au fost disponibilizati si directoarea postului si cel mai vechi angajat, doua persoane pe care le respect foarte mult. De fapt cei mai bine pregatiti si loiali angajati ai ProTv – ului. Motivele sunt puerile si chiar contravin legii iar reaua vointa, ca sa nu spun mediocritatea mintala a celor care au luat hotararea, este clara. Cum poti da afara un om care iti munceste zi si noapte cu profesionalism? Numele celui mai vechi angajat al Protv Iasi il stie tot Iasiul. Toate stirile importante au fost filmate de el. El este cel care v-a trimis timp de 13 ani imagini cu toate grozaviile ce au avut loc in aceasta regiune: inundatii, atrocitati de tot felul sau intalniri memorabile. El este cel care si-a sacrificat familia, momentele importante din viata copiilor lui, bucuria de a petrece sarbatorile in mijlocul familiei si chiar sanatatea, pentru ca romanii de pe tot globul pamantesc sa primeasca stiri si vesti de acasa din dulcele targ al Iesilor.
Cum este posibil ca dupa 13-14 ani de sacrificii sa-l trimiti acasa ca pe un om oarecare de care nu te leaga nimic ? Multa mizerie morala domneste in acest trust de presa si sper ca Dumnezeu sa vada asta.
Pentru Gigel: atunci cand iti este calcata demnitatea in picioare de cel pe care l-ai venerat si slujit ani de zile, semnezi orice, fie si o desfacere a contractului de munca de comun acord, doar ca acest malefic sa iasa din viata ta. Damful buhaielii nesimtirii provoaca o nesuportabila greata iar ProTv-ul asa miroase. Asa incat ii inteleg perfect pe cei care pleaca intorcand spatele de la aceste lesuri care incep sa puta teribil a hoit!

cosmin  •  13 decembrie 2008, 18:30

Sunt interzis!Sunt revoltat! O sa vuiasca Iasul…Tocmai am aflat ca a fost data afara Anina Nedelcu. Pentru cine nu o cunoaste, va spun eu – e directoarea de la PRO TV IASI. Ar TREBUI SA II DEA IN JUDECATA.Astia sa ii pupe mainile si picioarele pentru cate a facut in statia aia.Ceva nu e in ordine.Om mai dedicat si mai integru ca ea mai rar. I-am zis de multe ori ca e nebuna de pune atata pasiune intr-un job. Cel mai cinstit om de media. Cred ca nu a facut vreodata un compromis in meseria ei si acum sa aud ca a fost data afara? Am sunat-o azi dar nu mi-a raspuns. Anina, da te rog un semn ca murim de curiozitate. Am inteles ca e vorba de 12 oamneni(4 din statie si 8 corespondenti).La cum te stim noi cred ca nu ai acceptat si de asta ai plecat.

camelia  •  13 decembrie 2008, 22:50

Da Cosmine, asa ar trebui, sa-i dea in judecata, insa toti au semnat desfacerea contractului de munca cu acordul ambelor parti. S-a facut o mare magarie. Anina, Emil si ceilalti, toti care au fost dati afara, au fost dedicati trup si suflet postului. Asta le este adevarata vina. In mod normal Bucurestiul ar trebui sa-i dea afara axact pe cei care au hotarat asta si sa-i reangajeze pe cei disponibilizati. Intr-adevar ceva nu este in ordine. Si asta va trebui sa aflam. Inteleg ca cei de la Bucuresti habar nu au avut de aceasta marsavie. Si daca au aflat de ce nu reactioneaza si de ce nu iau masuri reparatorii? Este o intrebare la care, deocamdata, astept raspuns.

somerul  •  14 decembrie 2008, 23:56

Cea mai de jos peronalitate o gasesti la Bv. Aici dir,producatorul si editorul au dat oamenii afara(asa din senin) cu zicala:”te angajez pe firma mea. va vom gasi de munca ….SEMNEAZA DE BUNA VOIE.” si au semnat…Cine a ramas? sefii( 70%din angajati ex:4directori)

romania inedit  •  15 decembrie 2008, 0:10

Asta-i viata la patron !

romania inedit  •  15 decembrie 2008, 0:22

Domnule Tolontan , nu inteleg de ce o aperi cu indarjire pe andreea esca ! 🙁
Sa inteleg ca aveti o relatie extraprofesionala remarcabila ? 😛

Pro tv Iasi isi disponibilizeaza seful : Reporter Virtual  •  15 decembrie 2008, 2:08

[…] democratiei sau a economiei de piata, daca este reala informatia furnizata de un comentator pe blogul lui Tolontan: directoarea Pro tv Iasi, Anina Nedelcu, si cel mai vechi angajat au fost restructurati. Adica […]

gandeste liber  •  15 decembrie 2008, 7:30

protv are si a avut cei mai devotati jurnalisti.In locale se munceste mult mai mult decat o fac cei de la bucuresti.Un reporter in local trebuie sa fac 2-3 stiri pe zi, pe cand in bucuresti un reporter face o stire la 2-3 zile.Si de diferentele la salar nu mai vorbim.

Cătălin Tolontan  •  15 decembrie 2008, 9:49

romania inedit: e o gluma proasta, dar dc n-ai argumente apelezi si la asa ceva. Esca n-are nevoie de mine ca sa-si probeze istoria profesionala. Autoritatea profesionala si reputatia ei sint indiscutabile si le contesti dc ai cu adevarat frustrari.

ProTV începe show-ul! : Commentabout  •  15 decembrie 2008, 9:54

[…] Mai citeşte şi pe tolo.ro  […]

Iulian  •  15 decembrie 2008, 11:33

Dragi colegi am lucrat in PROTV-Iasi si acum lucrez in Bucuresti, am lucrat cu Anina- sefa statiei si cu Emil Pralea – cameramanul.
Anina venea dimineata , bea cafea si tragea o tigara, se punea la punct cu toate birfele din colectiv dupa care in restul zilei o gaseai la coafor sau la cumparaturi prin mall, pe la sf programului auzeai tipete de nemultumire legate de lucruri care i se nazareau.Din informatiile mele Anina – sefa statiei a fost demisa in urma unui control amanuntit in actele contabile .
Emil Pralea un cameraman care poate cindva a fost bun dar in ultimii anii a devenit o rusine pentru protv . In fiecare zi pe teren spunea ca s-a saturat de stirile *** de la protv ***.Cind trebuia sa mearga la o filmare in special de noapte ii spunea reporterului …”esti un prost , cum iti permiti sa ma deranjezi , eu am familie , ma scoli pt o stire *** ….!!” Reporteri erau terorizati , uneori le era teama sa mearga la stiri de frica lui Emil . Cel mai interesant lucru mi se pare ca Emil a fost la interviu cum 2 saptamini la TVR si a fost respins iar acum da telefoane disperat la colegii din protv – Bucuresti ( oameni care au plecat din statia Iasi si acum lucreaza in Bucuresti )ca a fost dat afara din protv ca acestia sa intervina pt el. Domnule Emil esti un batrin ** care se crede destept si superior tuturor dar mai bine ai avea demnitatea sa recunosti ca nu mai faci fata profesional si fizic la cerintele pro-ului. PROTV- ul nu este un azil , nu este institutie comunista din care sa iesi la pensie, este o firma in care profesionalismul este criteriul de selectie. Profesional ai fost cindva bun cit despre sacrificiul familiei …TOTI ANGAJATII ISI SACRIFICA FAMILIA , PRIETENII , SANATATEA , dar pentru asta esti platit , daca ai stat atitea ani inseamna ca ai fost platit bine , daca nu iti convenea nu stateai …Am si eu o rugaminte Emil si Anina te rog sa nu va mai pune ti fam si prietenii sa va laude pt ca e jenant ! Putina demnitate si respect!

NATO  •  15 decembrie 2008, 12:47

Bai Iuliane da neputinciosi reporteri sunt la Iasi daca puteau fi terorizati de un „batran” cum spui tu. I-a nu mai jigni angajatii protv-ului ca acusi te dau afara cu desfacerea contracutului d emunca de comun acord!

Moreni  •  15 decembrie 2008, 15:31

si trustul din care faceti parte, cum se pregateste pentru criza, dl tolontan?

cristi  •  15 decembrie 2008, 20:23

Am fost angajatul statiei PRO TV Brasov pana de curand.Hadeti sa ne intelegem!De la noi au zburat 4 oameni, la Cluj tot 4, la Galati idem. In rest nu stiu exact Si pentru consolarea noastra ni s-a spus – in toata tara e la fel, ne pare extrem de rau. Misha -noastra a fost extrem de suparata si sefa Gabi la fel. Dar asta cu ce ne ajuta. Niste mincinosi care nici macar nu vor sa recunoasca adevarul – ne-au dat afara ca pe niste ****

gandeste liber  •  16 decembrie 2008, 7:39

Iuliane, ok sa admitem ca nu au fost buni, dar ti se pare corect sa fi pus sa iti semnez demisia?dc nu i-au concediat sau penalizat pentru proste performante?

mireanul  •  16 decembrie 2008, 13:03

Postarea lui Iulian ma nedumereste si ma intriga. Este inadmisibil ca o persoana atat de infantila poate fi reporter, redactor sau director de programe in cadrul unui post de televiziune precum ProTv. Cel care aduce prejudicii grave postului Protv este exact Iulian . Pentru tine “draga” Iuliane – s-a terminat cu mentalitatea securista. Desfacerea contractului de munca, fie si cu acceptul ambelor parti trebuie sa fie bine motivata, iar motivatia in cazul cameramanului pare a fi varsta. Daca nu ai stiu, asta inseamna DISCRIMINARE. Bucurestiul trebuie sa ia atitudine impotriva ta imediat. Nu se mai poarta reclamatiile ascunse si mentalitati discriminatorii. Iti prevad draga Al, o viata scurta la protv Iasi. Bye, pufulete. Tine minte, nici tu numai esti asa de tanar la 30 de ani ai tai. Somn usor!

myself  •  16 decembrie 2008, 14:31

Lista protevistilor concediati e mult mai stufoasa; eu stiu inca cel putin 2 nume: Gabi Ionita (director PRO TV si PRO FM Ploiesti), Cristian Vladoianu (director PRO TV si PRO FM Slatina). Cei doi au muncit la PRO inca de la inceputuri, din ’94 – ’95 si au avut performante notabile.
Se mai zice prin targ ca responsabilitatea pentru iuresul din localele PRO este a Atenei Bondoc, fost reporter pe la Braila, fost manager PRO TV Galati, actualmente director de zona.

cristina  •  16 decembrie 2008, 16:03

Eu nu mai inteleg nimic.

Viorel  •  16 decembrie 2008, 16:39

Si eu sunt unul din cei care a avut de suferit din cauza „CRIZEI”.Sincer imi pare rau ca ma despart de colegi ,mai ales ca a fost unul din visele mele sa pot munci alaturi de ei, si cred ca am facut-o bine, dar cel mai rau mi-a fost cand am ajuns acasa si am spus: scumpa sotie ,dragi copii de astazi am fost restructurat (DAT AFARA). E corect ?
E postul Craciunului si nu trebuie sa fim rautaciosi Dumnezeu le vede pe toate.

geretus  •  16 decembrie 2008, 17:43

Pai de ce n-o dau afara pe Esca frate… S-ar schimba balanta venituri/cheltuieli brusc 🙂

Stefan  •  17 decembrie 2008, 7:35

Eu am semnat la Gandul pentru desfacerea de comun acord, incepand din 01.01.2009. Nu inteleg care este problema. I-am multumit viitoarei foste sefe pentru colaborare si intelegere si caut altceva. A fost o echipa buna acolo, imi pare rau ca au dificultati si sper sa le depaseasca. O sa vina ea si ziua in care ne vom reintalni si vom munci din nou impreuna. Hai sa nu dramatizam excesiv, cine s-a angajat intr-o piata de massmedia suprasaturata si-a asumat niste riscuri, nu?
A, ca se pot intampla derapaje si este posibil sa restructureze pe criterii ierarhice… asta e, capul face, capul trage…

cristina  •  17 decembrie 2008, 15:15

Corect!Nu au decat sa isi dea toti angajatii afara. De la directori pana la portari. Dar de ce *** nu recunosc si dau comunicatele care le dau. Ce se tot ascund. Chiar toti suntem prosti?

radu  •  17 decembrie 2008, 16:06

Haideti sa va spun eu adevarul.Oare cu ce ma aleg? Mie imi este foarte clar. Sefii care au ramas sunt niste corupti. Li s-a inchis gura. Nu vedeti ca unul nu sufla o vorba cu privire la disponibilizari. Iar cei care au „plecat” nu au vrut sa se compromita.

gabi  •  17 decembrie 2008, 16:24

Se ingroasa gluma.Lucrurile incep sa prinda contur. De ce se mai straduiesc atat sa nege. Uitati ce articol frumos am gasit. Ce tampita e chestia asta cu PR -ul. http://www.antidotul.ro/908/protv-galati.html
Mesaj pentru cei care nu au inceput disponibilizarile: NU FACETI GRESeALA TRUSTULUI PRO TV.

carmen  •  20 decembrie 2008, 4:35

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in legatura cu primul. (Albert Einstein)

carmen  •  20 decembrie 2008, 4:38

Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune. Aviz amatorilor care-si imagineaza ca cei disponibilizati vor tace din gura mult timp!

Comentează