Jurnalul lanseaza Biblioteca pentru toti

Jurnalul National va lansa in fiecare zi de miercuri, vreme de doi ani, cite o carte in colectia Biblioteca pentru toti. Seria se va axa exclusiv pe carte romaneasca si va debuta pe 18 martie. Impreuna cu ziarul, pretul va fi de 10,9 RON. Primele titluri vor fi Cel mai iubit dintre paminteni de Marin Preda, Maitreyi de Mircea Eliade si  Pinza de painjen de Cela Serghi.

marți, 3 martie 2009, 4:42

Jurnalul National va lansa in fiecare zi de miercuri, vreme de doi ani, cite o carte in colectia Biblioteca pentru toti. Seria se va axa exclusiv pe carte romaneasca si va debuta pe 18 martie. Impreuna cu ziarul, pretul va fi de 10,9 RON. Primele titluri vor fi Cel mai iubit dintre paminteni de Marin Preda, Maitreyi de Mircea Eliade si  Pinza de painjen de Cela Serghi.

Cartea care insoteste ziarul a fost initial lansata de Cotidianul, cu titluri ale literaturii contemporane, si apoi de Adevarul, care si-a ridicat impresionant tirajul cu Biblioteca Adevarul, o serie de 100 de volume clasice ale scriitorilor universali.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Cristina  •  3 martie 2009, 16:52

E o idee fantastica. Sper sa se cumpere si sa se citeasca mai multe carti cu aceasta ocazie. aceasta ocazie.

Mircea Badea a fost amendat  •  4 martie 2009, 0:00

Poate ca asa mai citeste lumea !
Pe vremea mea citeam colectia Cutezatorii , Romanul secolului XX si alte colectii , chiar daca incepusera sa se dea pe sub mana !
Tinerii din ziua de azi nu au cultura generala , si asta este grav .
Atunci cand citesti o carte , iti imaginezi cum se desfasoara actiunea , pe cand daca te uiti la o adaptare cinematografica , nu ai decat de pierdut .

Brand Connection Blog » Blog Archive » Jurnalul contraataca  •  4 martie 2009, 11:02

[…] Incepand din 18 martie, timp de 2 ani, Jurnalul va oferi in cadrul proiectului “Biblioteca pentru toti” –  o carte romaneasca ce va insoti ziarul in fiecare miercuri la pretul de 10.9 ron (Tolontan)  […]

Mircea  •  4 martie 2009, 11:58

Daca pretul ziarului este tot in jur de 10 ron e bine ca asa mai cumpara carti si pensionarii si alte categorii sociale mai defavorizate . In sfarsit din lupta asta dintre edituri mai castiga si cititorii ! Cred ca aceste proiecte vor avea mai mare succes decat inserturile gen dvd & cd .

Ana Munteanu  •  4 martie 2009, 13:20

Stimate domnule Tolontan,
Deoarece cu editura Minerva, detinatoarea colectiei BPT, nu aveti contract de cesiune a marcii, parteneriat, as vrea sa stiu cum faceti acest lucru – adica sa editati carti in colectia sub marca BPT? Cum si furtul intelectual se pedepseste ca orice alta gainarie, ar fi bine sa ne intrebati daca suntem de acord.

Lumi  •  4 martie 2009, 16:01

poate ca nu se vor dubla cu cartile din colectia de la adevarul. 🙂

Tudosiei  •  4 martie 2009, 16:36

@Ana Munteanu: nu exista nici o problema legata de drepturi asupra marcilor. Exista doar impresia ca ar putea exista probleme.
@Lumi: de principiu, cand inchei un contact de cesiune de drepturi de autor, acest contract iti ofera siguranta ca intr-un anume interval de timp nimeni nu va mai publica acelasi titlu. Asa sunt contractele de drepturi. Daca un anume titlu este cesionat altcuiva, nu mai poate fi cumparat de nimeni in perioada respectiva. Este un mecanism simplu, care ne va ajuta sa nu ne intersectam. Unul dintre motivele pentru care nu se poate considera ca cele doua proiecte sunt concurente in vreun fel. Jurnalul National va publica exclusiv titluri romanesti, proiectul fiind inclus in „Recurs la Romania”.

bene  •  4 martie 2009, 19:14

@Tudosiei: Ai dreptate, nu exista nicio problema cu marcile; maine fac si eu un suc in cada si-i zic coca-cola. Si un jurnal national. Nu-i asa ca nu-i nicio problema?

Florin  •  5 martie 2009, 9:28

@ Tudosiei: cred ca este o concurenta puternica intre proiectele de carte
Jurnalul si Adevarul, dar aste va fi in beneficiul cititorilor. Este o
initiativa binevenita si sper sa se ofere carti de calitate atat dpdv al
continutului cat si al prezentarii grafice.

Tudosiei  •  5 martie 2009, 10:54

@bene: te-ai documentat tu cumva? Inclin sa cred ca n-ai facut asta (nu ai fi avut nici un interes). Poate am facut-o noi? Hmmm! Eu cred ca da… Tu ce zici? Am facut o documentare sau nu? Bine, hai ca-ti las 2-3 saptamani de gandire, nu trebuie sa raspunzi acum.
Stii ce e cu adevarat amuzant in treaba asta cu nick-urile? Ne putem da destepti si putem declara ca toti ceilalti sunt idioti. Da-mi macar un mail cu datele tale de contact, macar sa stiu cine esti.
Cat despre sucul in cada: iti recomand sa nu faci asta. Poate fi periculos.

Tudosiei  •  5 martie 2009, 11:01

@Florin: nu cred ca putem vorbi despre o concurenta reala. Motive sunt mai multe: Jurnalul se axeaza strict pe literatura romana (si nu universala) – ca parte a proiectului „Recurs la Romania”; prezentarea grafica este complet diferita; Jurnalul a ales sa foloseasca atat hard cover (fara pretentii de a se declara ceea ce nu este) si o supracoperta (prima este in maniera clasica, cea de-a doua este pe hartie, cu print in policromie – si reproduceri ale unor picturi celebre ale pictorilor romani).
Deci nu se poate vorbi despre concurenta. Proiectele sunt complet diferite.

Ana Munteanu  •  5 martie 2009, 11:24

@Tudosiei Says Nu-i vorba despre drepturi de autor care sunt legiferate de Conventia Berna si respectiv Legea dreturilor de autor */96 cu modificarile ulterioare ci de Dreptul marcilor si inventiilor gestionate de OSIM. Colectia BPT apartine patrimoniului Editurii Minerva care exista si editeaza aceasta colectie. BPT a aparut pe piata romaneasca in 1896, in luna martie si a fost o replica romaneasca a colectiei Universal Reklam Bibliothec din Leipzig. Formatul traditional al colectiei este colectiei este 11,5×16,5 iar reteta colectiei nu cuprinde doar literatura romana. Pana si in vremea cand era editata de „Cartea rusa” colectia cuprindea atat literatura romana cat si literatura universala – (amintiti-va cartile rosii si cartile albastre) A vorbi despre Biblioteca pentru toti si a limita reteta la titluri romanesti este o stupizenie.

Tudosiei  •  5 martie 2009, 11:49

@AnaMunteanu: realizati ca nu este o dezbatere de purtat aici, desi nu ma impotrivesc neaparat ideii.
Nici eu nu vorbeam despre legea drepturilor de autor, ci chiar despre drepturile asupra marcilor si inventiilor. 🙂
va multumesc pentru reply,
Marius

oana  •  5 martie 2009, 16:52

as dori si eu sa stiu daca aceste volume ce vor aparea nu vor aceleasi carti din seria adevarul pe care le si colectionez deja.va multumesc

nicoleta  •  6 martie 2009, 8:59

e o initiativa buna daca s-ar si gasi cartile si in cazul in care nu ai pile la vanzatorul de ziare, ca altfel si daca t duci la chioscuri si dupa ce a venit masina cu ziare tot nu le are.Stiu ca e si varianta unui abonament dar pentru studenti si 1 leu conteaza si daca fac eforturi sa isi ia cartile macar sa le gaseasca

andrei  •  6 martie 2009, 16:52

domnu marius, nu va face cinste sa copiati un proiect la indigo…
chiar asa in tot intactul nu e capabil nimeni sa creeze …sa aiba o idee…
sa aprinda beculetul(nu sunt impotriva promovarii cartilor, dimpotriva,
dar chiar asa in oglinda:))))? eu nu m-as lauda cu acest proiect…
oricum, ramane de vazut daca o sa puteti sustine financiar proiectul…
altfel va doresc succes!

Cătălin Tolontan  •  6 martie 2009, 19:14

Ana Munteanu: Stimata doamna,va rog sa discutati cu colegii de la Jurnalul, aici sinteti pe un blog al gsp, care este alta companie, total diferita. E ca si cum ati scrie un mesaj indignat catre Evenimentul Zilei pentru ca au publicat o stire care anunta ca Jurnalul National va edita o colectie de carti. Va multumesc!

andreea  •  7 martie 2009, 8:23

@andrei cateva commenturi mai sus ti s-au si detaliat caracteristicile proiectului. acum, daca vrei sa fii un copil razgaiat, cu manutele pe urechi, care nu vrea sa asculte/citeasca, e alegerea ta. da’ da-ti o sansa macar, si asa poate nu mai vii cu chestii gen ‘copie la indigo’.

Elian  •  7 martie 2009, 16:18

Mara, de Ioan Slavici si Amintiri din copilarie, de Ion Creanga vor aparea la
Jurnalul? Cred ca stiti de ce intreb!

Nicoleta  •  9 martie 2009, 0:07

Ce mai conteaza ca se copiaza sau nu ideea de la Adevarul? Important e e ca vom avea carti din literatura romaneasca si cea universala in casele noastre.Bravo lor ca ne fac favorul asta. Va multumim si celor de la Adevarul si celor de la Jurnalul National. Ma bucur ca voi reciti unele carti si ca voi citi unele noi pt mine si sunt multumita ca voi lasa copiilor mei cele 2 colectii.

Sorin Marinescu  •  10 martie 2009, 18:23

Multumesc pentru validarea comentariului precedent. Am astfel confirmarea ca nu am batut campii.

Noapte buna si dumneavoastra, domnule Tolontan! Si lecturi placute!

nicoleta  •  23 aprilie 2009, 17:15

buna,as vrea sa va multumesc pt aceasta idee si pt ca aceste carti le putem cumpara fara sa facem abonament,cum se intimpla la adevarul,s dori totusi sa puneti si semn de carte in ele.

manuela  •  6 iulie 2009, 2:19

se pot comanda si pe net? daca da, este super. sa-mi spuna si mie cineva daca a comandat pe net. multumesc si astept raspuns.

Cristina  •  7 octombrie 2009, 11:22

Toate volumele aparute pana acum se pot comanda pe net, la http://www.bibliotecapentrutoti.ro. Sunt incantata de promptitudine.

Comentează