Anonimii

img_0378„Nouă ne pasă de sport. Poate prea mult”. Ce e ameninţător în acest mesaj?

marți, 12 mai 2009, 7:14

img_0378„Nouă ne pasă de sport. Poate prea mult”. Ce e ameninţător în acest mesaj?

În ziua cînd Platini a sosit la Bucureşti. În ziua Adunării Generale a FRF. În preziua începerii Comitetului Executiv al UEFA, o premieră pentru România, pentru care şeful FRF poate să-şi ia, pe merit, credit.

Două scrisori, cu conţinut identic, au ajuns la Sandu şi la Dragomir. Preşedintele Ligii a considerat-o o epistolă de ameninţare. A ieşit pe televiziuni şi a spus că e, probabil, mîna suporterilor. „Normal ar fi să fie sesizată poliţia”, l-a completat Sandu. „E grav că s-a ajuns aici”, a zis şi Cornel Dinu.

Textul însă spune altceva. „Nouă ne pasă de sport. Poate prea mult”. Nu e nimic violent, nimic provocator, nimic altceva decît o determinare echilibrată, o voinţă decentă, dacă mai e admisibil aşa ceva astăzi.

Cine a scris-o? Un suporter? Doi? În general, regula galeriilor spune că mesajele afişate în tribune, undele dintre ele cu un IQ remarcabil, rezultă din şedinţe de brainstormig. Serios! Nu discutăm despre replicile rasiste sau agresive pentru că nu asta conţin plicurile.

Vă propun un joc. Cum arată, după dumneavoastră, cei care au scris scrisorile? Cine sînt ei? Ce gîndesc despre sport? Unde vă simţiţi apropiaţi de mesajul lor şi ce vă desparte? Chiar. Vă desparte ceva?

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Rhodos  •  12 mai 2009, 7:41

Am sa va redau o scrisoare adresata conducerii FRB in urma meciului
Sibiu-Ploiesti din play-off. Ramane la aprecierea d-voastra unde se afla sportul in acest moment si daca respectul pentru sport, indiferent ca este fotbal sau baschet, este o amenintare pentru cei din conducerea federatiilor. Probabil ca da.
„Stimata Doamna Carmen Tocala

Imi gasesc cu foarte mare greutate cuvintele pe care doresc sa vi le transmit.
Oricine dintre cei care cred in sport si in sportivitate, si-ar fi dorit sa fiti prezenta in Sala Transilvania la meciul din acesta seara (duminica, 11 mai 2009), pentru a intelege si dumneavoastra de ce nu ne gasim cuvintele.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi, pentru ca dupa meci, dumneavoastra sa fiti cea care sa ne duceti copii catre case, sa le stergeti lacrimile si sa le transmiteti ca de fapt, ceea ce i-am invatat si ii invatam noi ca si parinti, este o mare abureala si ca de fapt realitatea difera de situatiile „ideale” discutate acasa.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi pentru ca, la sfarsitul meciului, sa luati microfonul si sa le transmiteti copiilor ca de fapt SPORTUL NU ESTE CEL CARE TE INVATA SA STII SA PIERZI, CI ESTE CEL CARE, DACA TE APUCI DE EL, O SA AI TOATE SANSELE SA AI PRIN PREAJMA MAFIA.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi pentru a raspunde la intrebarile copiilor care fac sport la nivel inalt si nu numai: – TATI, DE CE ARBITRII NU VAD CA ALA A FOST LOVIT, CA ALA STA IN CACIULA MAI MULT DE TREI SECUNDE?……TATI, REGULAMENTUL NU ESTE LA FEL CU CEL DE LA JUNIORI? sau DE CE ARBITRII NU VAD ????

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi, ca sa ne faceti sa intelegem care ar fi motivul pentru care sa ne indrumam copii catre sportul de performanta, DACA ASTA SE NUMESTE PERFORMANTA SI IN CE FEL? Pentru ce sa ne obosim sa inchidem televizorul cand sunt emisiuni crude sau interzise lor, cand, de la stirile TV pana la sala de sport NE LOVIM DE INFRACTORI.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi, pentru a putea sa inghitit in sec, imbujorata nu de caldura inimilor noastre pentru echipa, ci de rusinea ca va aflati in fruntea unei federatii care incepe sa semene tot mai mult cu surata condusa de Domnul Sandu Mircea. Sau poate asta e strategia de a face baschet-ul mai popular, asa dupa cum declarati frecvent.

Am fost invatat de catre antrenorul meu,in timpurile cand practicam sport de performanta, ca deciziile arbitriilor nu este sportiv si corect sa le comentez. Nu am facut-o niciodata. ASTAZI INSA, TREI FANATICI, au reusit sa ma faca sa uit cu desavarsire orice spirit sportiv, sau sportivitate. Dar mult mai grav, este faptul ca cel care a observat acest lucru, a fost tocmai cel pe care il invat eu acum ce inseamna sportivitatea: baiatul meu de 11 ani.

MI-AS FI DORIT SA FITI ALATURI DE NOI AZI pentru a ne demonstra noua dar in primul rand dumneavoastra insiva, faptul ca pentru banii care curg catre FRB din diferite societati de SOFT sau auto, nu sunteti obligata sa ingenunchiati si sa pupati talpi de papuci de lac, manjidu-va de noroiul falselor aprecieri de oameni. MI-AS FI DORIT SA FITI ALATURI DE NOI AZI pentru a intelege si vedea ce inseamna baschetul pentru Sibieni. Ce inseamna spirit. Ce inseamna BASCHETUL ROMANESC sau mai exact unde a ajuns.

Mi-e rusine de rusinea altora. Imi e rusine de rusinea dumneavoastra ca si institutie si implicit ca OM. Imi este rusine de arbitrii care vor dori sa scoata capul din mocirla, dar deja vor fi fost etichetati si aratati cu degetul.

Orice s-ar intampla, rezultatul meciului nu se schimba.
Echipa si publicul au pierdut „doar” o batalie .
RAZBOIUL, DUMNEAVOASTRA TREBUIE SA-L PURTATI.

SI FOARTE IMPORTANT: DE CARE PARTE”

spanac  •  12 mai 2009, 7:54

We care about football! ce e asa greu…

Bodorin Romica  •  12 mai 2009, 8:46

Poate ca cel/cei care au scris scrisorile citesc acum articolul tau… Ce
e atat de greu sa inventezi o miscare ca asta , atat timp cat poti sa scrii
cu usurinta ceea ce e mai sus.. Sau poate cred eu prea mult in teoria
conspiratiei..

liviol  •  12 mai 2009, 8:53

Impresionanta scrisoarea postata de Rhodos!
Nu am vazut meciul Sibiului…dar oamenii de akolo par mult prea revoltati incat sa fi fost un singur foc de paie!Somam conducerea GSP, care ne-a obisnuit cu investigatii de culise sa ne lase cu ce se mai intampla in vestiarul Stelei si sa faca lumina in acest caz.Se decide campioana Romaniei la baschet.
Influenta Asesoftului este bine cunoscuta, mai ales ca acest Ghita are numai contrecte cu statul!

camouflage  •  12 mai 2009, 9:05

În scrisoarea aia e clară implicarea lui Mititelu! :))

Alin Arisanu  •  12 mai 2009, 9:55

Unul din semnatarii anonimei, incepand de azi, sunt si eu …
Puneti-ma in capul listei …M-am saturat, mizerie este peste tot, dar ca la noi, pe fata, nu e nicaieri …

Rusine FRF !

ziare si reviste  •  12 mai 2009, 10:17

cand vad cum ies unii fotbalisti de pe teren , dupa o infrangere ma apuca groaza, iar noi
superterii nu mai raspundem la telefoane, nu mai iesim cu prietenii de rusina. daca si jucatorii
si conducatorii ar simti ca noi……..

Cipri  •  12 mai 2009, 10:22

Dragomir saracu nu a inteles mesajul. Vede numai amenintari.
Profilul omului care a facut puzelul?
Nicidecum un om incruntat cu o arma alba in mana! Eventual tine un pix in mana!

bluelion71  •  12 mai 2009, 10:24

Cine poate semna scrisoarea? Am mai spus-o si intr-un coment dintr-un blog MySport (blog care, evident, a disparut de pe pagina principală):

1. Adrian Mititelu (jecmanit in stil barbar de Federatie pentru afirmatii care s-au dovedit a fi, in cele din urma, 100% corecte).
2. Adrian Porumboiu (furat ca-n codrii Vlasiei la ultimul meci Dinamo-Vaslui).
3. In final, dar nu in cele din urma: orice om normal din tara asta (inclusiv subsemnatul), satul pana-n gat de mocirla in care se balaceste voios atat porcul (a se citi fotbalul), cat si porcarii (a se citi FRF cu tot ce inseamna aceste initiale).

Subscriu in totalitate la continutul scrisorii, care se vrea a fi, in cel mai rau caz, UN APEL LA NORMALITATE.

Mirel Botoc  •  12 mai 2009, 11:35

Daca si mesajul ca „noua ne pasa de sport, poate prea mult” este o amenintare cu moartea atunci inseamna ca un mesaj de genul ” We care about fotbal” are acceasi valoare, si prin urmare toti sefii UEFA trebuie inchisi si judecati de terorism international.

bogdan  •  12 mai 2009, 11:36

cand esti cu musca pe caciula incepi sa devii paranoic…poate despre asta e vorba si in acest caz …

oricum mi-e greata de sandu si mitica si borcea
sandu se ascunde dupa 1000 de comisii …cica „nu stiu nimic,nu e treaba mea,comisiile comisiile”
pai bun ,si comisiile alea nu au si ele pe cineva mai sus din punct de vedere ierarhic???
poate ne ajuta basescu ,chiar si pt campania lui prezidentiala ,pt imaginea lui ,sa ii bage un pic la puscarie ,sau mai mult ,de ce nu ?

bogdan  •  12 mai 2009, 11:39

vasluiul nu a fost furat numai cu dinamo ci si cu cluju,si in alte situatii a fost defavorizat…

began dumitru  •  12 mai 2009, 11:41

de azi subscriu si eu la aceasta scrisoare, cu numele meu real, nu anonim,
deoarece m-am saturat de mizeria care exista in sportul romanesc.
oare sandu si dragomir stiu ce inseamna brainstorming(apropo de inteligenta
suporterilor, oare nu putem fi noi suporterii mai inteligenti decat ei?)

radu  •  12 mai 2009, 11:49

si eu semnez anonima
puneti-ma si pe mine in capul listei
si eu sunt unul dintre golanii care au trimis scrisoarea
radu , constanta

oltean  •  12 mai 2009, 12:23

DA , eu sunt dintre fraierii carora ne pasa prea mult, orbiti in iubirea noastra de toata mitocania si furaciunile la tot pasu’. Le-as trimite si eu 500 de mesaje pe zi celor 2, mult mai dure decat acesta,doar ca am familie si copii si pentru ei traiesc inainte de fotbal. DAR, voi rupe de la gura copiilor mei cand cei doi vor dispare de pe fata pamantului…****

dan stefan  •  12 mai 2009, 12:39

Dle Tolontan,
Va rog sa studiati terenurile agricole cca 2000 ha(Jud Vaslui ) proprietari M Sandu + Kassai + alti oficiali FRF aflate in arenda Dlui Porumboiu.

stelica  •  12 mai 2009, 13:15

daca ar fi scris”noua ne pasa de fotbalul care este, chiar mai mult decat teama de emenangita”:)) era clar da’ asa….

cristi  •  12 mai 2009, 13:20

Chiar nu putem scapa odata de acesti oameni care conduc fotbalul romanesc?
Am un copil de 1 an,cum sa-l trimit la sport de performanta cand acesta
este condus de „oameni” ca nasul,corleone si altii de teapa lor?!!!!!!!!!

Holostencu  •  12 mai 2009, 13:31

Cand veti ajunge la puscarie, fiindca veti ajunge, se va fi facut 1% dreptate.V-ati pensiona dar va e frica de cine vine in urma voastra.Asta este palida mea consolare : stiu ca nu va mai puteti bucura de tot ce ati furat stiind ca in orice dimineata la 6 va poate suna cineva la usa.Norocul vostru e ca aveti usa departe de casa.Cred ca e efectul crizei de au inceput sa intre si in voi.V-ati bucurat 20 de ani de singuratate fara sa va ganditi sa creati o dinastie, ceea ce ma duce la gandul ca nici in copiii vostri nu aveti incredere, ceea ce ma bucura. Sunt 20 de ani de fotbal pe care nu mai puteti sa ni dati inapoi. Ceea ce sper este ca macar urmatorii 20 de ani sa-i petreceti intr-un loc linistit departe de grijile vietii, sa puteti viziona meciurile din Liga 1 ( ex Mitica ) si sa va intrebati unul pe altul ( puteti chiar si paria ): oare a fost blat, si daca da cine a dat meciul la cine?

Sava Hammer  •  12 mai 2009, 13:49

Este un mesaj sibilinic si ingenuu,din partea unor deziluzionati impatimiti
ai fotbalului,transmis la momentul,,oportun” pentru a clama dezinteresul
sclivisit in PREA-INTERESUL carmuitorilor fotbalului romanesc.In spatele
mesajului pot sta,deasemenea,rebeli din launtrul celor doua foruri,care,din
fronda sau din altruism,vor sa tuseze o realitate indubitabila.**Achiesez mesajului,dar nu pot sa nu constat ca,in subsidiar,
poate avea oaresice efecte imagologice nu tocmai placute.In ceea ce-l pri-
veste pe mitica dragomir:ilara si puerila reactia.

Twisted  •  12 mai 2009, 14:22

Vedeti, domnule Tolontan, intrebarea corecta era : cine nu a scris scrisoarea?

1. Becali nu a scris-o pentru ca este scrisa corect dpdv gramatical.

2. Copos in niciun caz, n-ar fi vrut sa risipeasca lipiciul.

3. Borcea n-are timp, se pregateste intens pentru CL

Eu cred ca dvs. sau colegii dvs. ati scris-o, ca un statement si/sau ca o luare de pozitie vizavi situatia actuala din „folbalul” romanesc. In curand vor aparea tricouri cu textul scrisorii, bannere la meciuri cu „Si noua ne pasa……”

Trist sau nu, nimic nu se va schimba.

Viola  •  12 mai 2009, 14:42

Suporterii Timisoarei, suporterii Craiovei… Oricare din ei puteau fi
semnatarii. Ce nu inteleg nici eu e ce au vazut amenintator in scrisoare cei
doi mafioti din fruntea fotbalului?

pika17  •  12 mai 2009, 14:57

Astia sunt prea** panicatzi sa intzeleaga mesajul.Anul acesta pare a fi ultimul in care suporterii mai ashteapta ceva de la justitzie.Aici se va intampla exact invers fatza de Kenya. Scirsorile le-am trimis noi, cei de la DNA.

takeda  •  12 mai 2009, 14:58

Foarte fain! Seamana cu un exercitiu de integrated marketing communication 🙂
Cred ca este scrisa de jurnalisti destepti. E o metafora mult prea subtila. Nu putea fi conceput un mesaj de asemenea eleganta, intr-o maniera atat de „thriller”. Iti trebuie scoala.
Eu as citi mesajul in felul urmator: „Timpul vostru a trecut. Va vom face sa iesiti necontrolat in mass-media, sa va compromiteti si, in consecinta, sa mai dispareti de la federatie si liga; si de pe sticla; si din ziare. Dati-va demisia! Sau, oricum nu mai candidati.”

Sibelius  •  12 mai 2009, 15:24

Scrisoarea e intr-adevar una de amenintare….e scrisa corect gramatical si
contine o afirmatie straina de capacitatea de intelegere a lui Mitica si a
Nasului.

cristian  •  13 mai 2009, 14:22

E o campanie marca GSP.
Dar e binevenita! Subscriu!
Doar ca pentru Mircea Sandu mesajul ar trebui sa fie:
Vouă nu va pasă de sport. Deloc.

valy70  •  13 mai 2009, 20:04

Mesajul e clar al unui om care stie carte,a unui om care a pierdut in sport,daca nu bani atunci pasiune si timp.E de fapt strigatul in zadar al nostru al tuturor si mai ales saturati.Ne-am saturat sa vedem aceiasi mamuti labartindu-si burtile pe la tv,ne-am saturat sa-i vedem pozand in victime pe cei care au ingropat sportul romanesc,pentru ca dezastrul e in toate sporturile,nu doar in fotbal,macelul e complet,nu exista disciplina sportiva in care sa nu fi intrat putregaiul.Solutia???O alta generatie.Asteptam sa creasca copii nostrii iar pana atunci ii educam ca sportul e o arta a trupului nu o afacere mafiota.

highlander  •  14 mai 2009, 18:45

Pt oaia de mai jos:
Acuma zbierati si va perpeliti,cind s-a retras „U” din cupa ati fugit sa luati medaliile in locul lor on loc sa va aliati si voi la acel gest care putea schimba baschetul romanesc.Anul trecut strigam ca fura arbitrii si voi rideati de noi,acuma ce ati vrea?Va intoarcem gestul,adica va ignoram…

Comentează