Ziua III: Surpriza de proportii. Mocanu, ProTV: „Concertul de la Costinesti a fost platit de Media Pro Pictures”

Ora 10:15 Comisia de Ancheta in cazul evenimentelor de 2 Mai a inceput azi cu expresia „Fie sinteti prost, fie va faceti”, pe care deputatul Cristian Boureanu a adresat-o deputatului Nicolae Banicioiu. „E o chestiune de educatie”, a sosit replica. „Va rog sa nu mai coborim limbajul”, a intervenit  presedinta Alina Gorghiu.

joi, 2 iulie 2009, 10:32

Ora 10:15 Comisia de Ancheta in cazul evenimentelor de 2 Mai a inceput azi cu expresia „Fie sinteti prost, fie va faceti”, pe care deputatul Cristian Boureanu a adresat-o deputatului Nicolae Banicioiu. „E o chestiune de educatie”, a sosit replica. „Va rog sa nu mai coborim limbajul”, a intervenit  presedinta Alina Gorghiu.

Ora 10:30 Sever Voinescu a declarat ca „nu e nevoie sa-i chemam pe artisti, in opinia mea nu e nevoie sa anchetam banii dintre firme private, nu e treaba noastra. Dupa ce banii au ajuns de la minister la firme private si urmeaza traseul altor firme private, ei nu mai sint bani publici”. Olteanu i-a replicat: „Ne ocupam de cheltuirea banilor publici nu doar la origine”.

Ora 10:35 Deputatii discuta inca daca sa-i cheme sau nu pe artisti, pe impresari si pe cei la care, prin subcontractare, au ajuns banii. Pe un scaun, Octavian Belu si alti sefi din minister asteapta sa fie audiat. „Inteleg dezbaterile democratice, dar ceea ce am vazut si pe blogul tau si la televizor in primele doua zile mi s-a parut totusi prea mult. Parca prea multa politica”.

Ora 10:40 Cristian Boureanu spune ca „majoritatea nu tine loc de legaliate. Citez din regulament: comisia aceasta nu trebuie sa lucreze, se anuleaza de drept”. E a treia zi din trei cind Cristian Boureanu cere desfintarea comisiei. El cere ca sa plece de la Comisie o hirtie catre Parchet prin care sa se ceara informatii si, daca DNA a inceput cercetarea asupra MTS, atunci comisia sa fie intrerupta.

Ora 10:45 Pentru luni vor fi chemati directori din ministere, impresarii trupelor si reprezentatntii televiziunilor prevazute in contract: A1 si A3, RTV.

Ora 11:00 Am iesit citeva minute din sala. Cind am plecat, vorbea deputatul Boureanu. Cin am intrat vorbea deputatul Boureanu. El sustine in continuare ca trebuie intrerupta activitatea comisiei.

Ora 10:50 Sint chemat pentru audiere. Voi reveni.

Ora 13: S-a terminat audierea.

In mare, am spus urmatoarele lucruri. Unele le-am pregatit pentru ca am avut ceva emotii. „Sint constient ca, prin dumneavoastra, ma aflu in fata forului suprem de reprezentare a cetatenilor romani.

Sint constient ca, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, am fost obligat sa ma prezint in fata Comisiei pentru a spune adevarul si ca nerespectarea acestei obligatii atrage raspunderea penala.Sint constient ca detin mijloace de proba pe care sint obligat sa vi le aduc la cunostinta. Ca jurnalist, nu pot vorbi despre sursele mele, cu riscuri pe care le inteleg si mi le asum, dar detin probe materiale care ma fac sa sa vin azi in fata dumneavoastra cu incredere si cu ingrijorare”.

Am spus comisiei ca, dupa parerea gsp, „probele vorbesc despre faptul ca Guvernul incalca drepturile civile ale cetatenilor. Si nu a existat nici un regim politic care sa mentina un parlament democratic si in acelasi timp sa aboleasca libertatile civile„.

„Ceea ce va voi pune la dispozitie si va voi arata demonstreaza cu documente publice faptul ca Guvernul a contractat, a receptionat si a platit stiri si reportaje difuzate ca informatie la un numar de 5 televiziuni din Romania”

„Acest lucru incalca o lege a Romaniei, legea audiovizualului. Guvernul a contractat imixtiunea in politica editoriala, planificind specii jurnalistice, ca reportajul sau stirea, cu 10 zile inainte de difuzarea lor!”.

Sever Voinescu m-a intrebat daca e logic ca evenimentul sa fie reflectat si daca e logic ca ministrul sa apara in stiri. Am raspuns da, la ambele intrebari. Intrebat si de alt deputat acelasi lucru am citat din Rasvan Popescu, Dan Grigore si Christian Mititelu, de la CNA, revoltati impotriva mediatizarii socante a evenimentului.

Gelu Visan m-a intrebat daca sint impotriva banilor de publicitate de la stat si daca Gazeta primeste bani de publicitate de la stat i-am raspuns ca nu despre asta e vorba, ca statul isi face peste tot in lume, prin ministere, publicitate, ci ca ceea ce am semnalat noi este aparitia de stiri/reportaje in contract si difuzate de televiziuni, fara a fi marcate cu publicitate. De-a lungul anilor, ca intreaga presa, gsp a contractat publicitate cu entitati de stat.

Sever Voinescu: „Si mie mi se pare grav si nepermis ca un minister sa contracteze stiri si sint in aceasta comisie ca sa aflu daca asta s-a intimplat”

Dan Zatreanu m-a intrebat daca se vinde ziarul catre Dinu Patriciu si l-am rugat sa aprecieze ca e mai degraba o intrebare pentru patroni si ca nu cunosc o asemenea ipoteza.

Cristian Boureanu a intrebat: „Cine ar fi trebuit sa cunoasca legea si sa marcheze cu publicitate stirile?”. Am raspuns ca orice cetatean al Romaniei trebuie sa cunoasca legea, dar in primul rind cei care o fac sau cei care o aplica si supravegheaza. In ultimul caz, Guvernul. Si ca marcarea cu publicitate nu era prevazuta, tocmai pentru ca  a fost in intentia consacrata prin contract a ministerului sa fie difuzate stiri nemarcate cu publicitate.

Am mai spus ca „Toate statele au ca ideal proclamat sa asigure fiecaruia dintre cetatenilor lor drepturile omului. In practica, individul nu dispune de nici unul dintre aceste drepturi dc nu poseda unul dintre ele: dreptul de a cunoaste. Nestiind ca ai drepturi, e imposibil sa ti le exerciti constient. In aceasta lupta pentru a cistiga si a apara drepturile, daca nu este informat omul este dezarmat. Asta a facut Guvernul prin semnatura Monicai Iacob Ridzi. A dezinformat”.

Sever Voinescu m-a intrebat daca m-am asociat la o miscare civica sau ONG care cere demisia ministrului si am raspuns ca am cerut demisia in ziar, dar ca potrivit statutului de jurnalist, nu am semnat si nu sint membru in nici un ONG sau alta entitate care sa fi cerut demisia ministrului.

Aici vedeti probele pe care le-am aratat-comisiei.

Revin eventual cu intrebari si raspunsuri, dar am un lucru mai important de relatat.

1:15 Octavian Belu: „Am ramas la MTS cu dorinta de a sprijini sportul. Acum sint aproape sa realizez ca dorinta mea nu-si mai gaseste exprimarea in realitate„. „Voi lua masurile in consecinta”, a mai spus cel care raspunde de sport la MTS.

„Activitatea de tineret este foarte complexa. I-am spus insa si doamnei ministru: pretutindeni in lume locomotiva de imagine a unui astfel de minister este sportul”, a mai zis Belu. „Cit despre suma, problema nu e suma, ci felul in care s-au cheltuit banii. Fiecare are parerea lui: am primit mesaje de la tineri care spuneam ca n-am facut nimic timp de 20 de ani. Este evident ca a existat un salt spectaculos de mediatizare”, a declarat secretarul de stat.

‘Este foarte dificil sa pui patru structuri care au functionat trei impreuna si una separat! Este complicat s-o faci”, a mai zis Belu.

„Nu tin de scaun, daca sesizezi ca esti un obiect de decor te apropii de ceea ce stii sa faci”, a mai zis el. Cind Robert Negoita a spus ca „eu ma simt jignit cind dumneavoastra aveti un asemenea ministru”, Belu nu a spus nimic.

Belu pune probleme grave, unei comisii din ce in ce mai surprinse, inclusiv cei de la PD-L, care realizeaza ca secretarul de stat se declara decorativ: „Nu am avizat in minister nici o activitate sportiva. E evident ca nu fac ce trebuie”.

Sever Voinescu: „Aceasta suma duce sportul romanesc in situatia care e?”. „Nu, suma aceasta este infima fata de nevoile noastre, nu ar fi rezolvat probemele sportului romanesc”, a spus Belu. 

Belu pe final: „Vreau sa va mai spun ceva. Nu inteleg de ce a trebuit politizat sportul! De ce au fost schimbati directorii de la cluburi si complexuri. Nu e nici o problema daca cineva te mai scutura. Eu, fiind ultimul naiv, cred ca doamna ministru l-a lansat. Fiind ultimul naiv, cred ca nu a existat intentia de a gresi. Poate si mediul a contat, poate si cei care trebuiau sa o sfatuiasca”. A fost ultima interventie si delimitarea eleganta, dar clara, a lui Belu.  „Ne punem mari sperante in dumneavoastr”, a incheiat el.

2:20 Este audiat Costi Mocanu. „Reprezint compania ProTV SA”, a spus el. „Legatura noastra cu 2 Mai nu incepe acum. Anul trecut am facut MTV Days, ne-am organizat impreuna cu Media ProPicture si ne-am asumat toate costurile”. „Media Pro Pictures a organizat evenimentul. MPP si Nestle au suportat costurile”. Si legatura cu MTS? „Doar publicitate”, a spus Mocanu. Practic, el spune ca nu MTS si nu firmele care au preluat contractele au platit concertul. „Costurile scenei mari a fost suportate de Media Pro Pictures. Despre scena mica nu va pot spune nimic”, a spus Mocanu.  Sever Voinescu a dorit ca lucrurile sa fie clare: „Inca o data, va rog: cine a organizat si cine a dat banii?”. „Media Pro Pictures”.  

2:40 Din numarul de spoturi (53 MTV si 24 pe ProTV) rezulta ca Loco a platit dinspre Artisan, adica banii MTS, aproximativ 35.000 de euro! Ceea ce inseamna ca, pentru concertul de la Costinesti (unde scena e evaluata la 75.000 de euro si artistii costa inca 40.000 de euro), banii dinspre MTS au fost doar aproximativ 35.000 de euro.

Rezumat: artistii, scena, luminile si sonorizarea (trecute in contract ca urmind sa fie platite de Artisan din banii MTS si receptionate ca atare) au fost platiti de Media Pro Pictures!!!

Lucrurile au stat astfel: Conform lui Mocanu, Media ProPictures a organizat din fonduri proprii si din parteneriatul cu Nestle evenimentul MTV Days. ProTV a platit 10.000 de dolari ca sa cumpere aceasta productie si s-o difuzeze. Si ProTV a primit, conform unei estimari gsp, publicitate de aproximativ 35.000 de euro de la Artisan, via Loco.  Ceea ce inseamna ca pe MTS a costat-o aproximativ 125.000 de euro scena si artistii platiti de, de fapt, de Media Pro Pictures! Este stirea zilei.

 3:30 Constantin Neagu secretarul de stat: „Singura mea implicare a fost sa alerg in crosul de la Iasi”

3:35 Presedinta comisiei citeste raspunsul firmelor Artisan si Mark, care au fost invitate si n-au venit: „Ne spun ca solicitarea noastra de a-i cita nu are temei legal. E un caz grav. E un lucru important. Iar aceste doua adrese de la Mark si Artisan primite de catre noi sint identice, cu exceptia siglelor”.  

3:40 „Propun sa le spunem in cea de-a doua invitatie ca daca nu vor veni, atunci legal e sa-i aducem cu forta”, a  propus Olteanu. Gelu Visan a spus: „Aceasta comisie e facuta doar pentru un circ mediatic si politic”. Banicioiu l-a contrazis: „Sa le trimitem o adresa prin care sa le atragem atentia ca nu sint deasupra legii”. Cu regulamentul in mina, Voinescu a adaugat: „E posibil ca regulamentul sa fie neclar. Sa nu ne umflam muschii”.

3:50 Gelu Visan: „Ma simt jenat. Sint indignat! Nu facem altceva decit sa executam public un ministru”. Olteanu: „Eu sint mindru. Pentru ca, daca Parlamentul poate n-a facut suficient control al autoritatii publice pina acum, aceasta comisie e un exemplu. Si mi se pare ca afla adevarul despre cum s-au cheltuit banii publcii tine de esenta Parlamentului”.  Sever Voinescu: „Nu exista interes pentru aflarea adevarului, ci pentru un proces politic. Si eu cred in controlul parlamentar. Cred ca e unul dintre lipsurile cele mai importante ale Parlamentului  din ultimii ani. Dar de aici si pina la abuz si de aici pina la constituirea unei majoritati, cred ca e un pas cam mare. E prea multa trinta politica aici. Sper ca lucrurile sa se termine altfel decit au inceput”.  

 Ora 4:00 Aura Vasile: „Va amintesc ca orice ministru este votat de Parlament. Cit despre trinta, nu va suparati, nici un sofer nu a avut o asemenea atitudine cum au avut-o unii colegi ieri fata de mine”.  

Comentarii (89)Adaugă comentariu

Filbert  •  2 iulie 2009, 18:00

Scandalagiul Boureanu nu este membru titular in comisie, tine locul altuia fiind trimis ca sa duca lucrarile comisiei in derizoriu:
„Lakatos si-a aminitit brusc ca Boureanu nu este membru de drept al comisiei, ci inlocuieste un coleg, fara sa aiba mandat. Lui (Lakatos – n.r.) i-am dat mandatul. Il acuz ca mi-a ascuns mandatul, a repornit PDL-istul scandalul, stins in final printr-o pauza. ”
***

mormolok6  •  2 iulie 2009, 18:01

Asta are toate sansele sa fie celebrul bulgarae de zapada si sa descope
re ***** mult mai mari.Nu stiu cat de sus aveti voie sa mergeti, dar asta
e un subiect care merita toata atentia,mai ales ca se arata a fi doar varful
icebergului.
Desi nu-s deloc fanul modului vostru de a face gazetarie,il inteleg, iar ancheta
asta ma face sa cred ca nu e totul dus ****
Felicitari si bafta multa!

David  •  2 iulie 2009, 18:03

Ce nu inteleg uni din oameni care comenteaza aici este nu problema cumpararii stirilor e cea mai importanta aici. Sa nu ne mai invartim in jurul cozii. Important este faptul ca s-au dat peste 600.000 Euro unor firme de apartament infiintate ieri pentru un eveniment care costa 150.000Euro, fapte dovedite cu acte. Si culmea! Ni se spune ca e legal. Aceste 2 firme au aroganta nici sa nu se prezinte la comisia parlamentara. Mai exact ii dor undeva de comisiile lor.
Unde este acum Domnul Basescu care nu se sfieste sa strige in gura mare de Loganul de 70.000 de Euro? Acum tace chitic. Ca e vorba de partidul lui si fiica lui. Ba mai mult ne raspunde cu „Intrebati-l pa Dl. Boc”. Dl. Boc ne spune „Intrebati la parchet”. Parchetul ne spune „Intrebati la DNA” Si DNA-ul o sa ne spune ca de maine se desfiinteaza ca e criza economica.

Daca si de data asta nu se intampla nimic ori ne luam talpasita cu toti si ii lasam pe ei cu ai lor ori se va umple paharul si …

Ralf  •  2 iulie 2009, 18:15

Tolo, vezi aici despre caracterul doamnei Ridzi care a mintit pana si in CV: http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/07/inadvertenta-ministeriala.html

Evident  •  2 iulie 2009, 18:28

domnilor, verificati si diplomele obtinute, parca miroase a aranjamente in Petrosani…, doamne ce penibil!

alin  •  2 iulie 2009, 18:46

Daca MTS a platit pentru un eveniment care era deja achitat de Mediapro este necesar sa dea in urgent in judecata firmele Artisan si Mark ca sa-si recupereze banii.
Asta pe langa continuarea cercetarilor cu privire la supraevaluarea ofertelor si destinatia dubioasa a banilor.
Sunt curios daca nu cumva Artisan si Mark s-au ocupat de campania pentru pipitza prezidentiala. Ar fi chiar culmea prostiei dar nu e exclus.

Liviu Antonesei  •  2 iulie 2009, 19:00

Felicitari, Domnule Tolontan. Cred ca e prima ancheta publicistica incheiata
la toti nasturii pe care am citit-o in ultimii ani. Ce putea face presa s-a
facut, chiar cu asupra de masura. Astept acum decizia factorilor politici si
pe cea a Justitiei! Inca o data, felicitari!

Cătălin Tolontan  •  2 iulie 2009, 19:08

Liviu Antonesei : multumim. Sincer, au mai fost anchete bune si ale altor colegi de presa.

Cătălin Tolontan  •  2 iulie 2009, 19:11

NAD : acelasi raspuns 🙂

adi franta  •  2 iulie 2009, 19:24

Buna ziua, d-le Tolontan !
Felicitari pentru ceea ce faceti. Multumim.
PS: fara nici un fel de intentie ascunsa sau de rautate va aduc aminte ca
astazi celalat mare ziar de sport, respectiv ProSport implineste 12 ani.
Multi dintre acesti ani sunt ai dumneavoastra.
Felicitari si pentru asta !

Cătălin Tolontan  •  2 iulie 2009, 19:40

adi franta: multumim!De ec suparare? ProSport e parte din viata noastra. Din ceea ce am facut cindva.

alcoor  •  2 iulie 2009, 19:43

Atunci ce dracu a platit mts-ul , adica prostii de noi? Probabil platim faptul ca iesim ca oile la vot! Beeeeeee

Moise Ciprian  •  2 iulie 2009, 20:01

Baaa… ajungeti-va cu atat scandal cu Monica asta… nici nu
mai citesc Gazeta din cauza scandalului asta! Nici acum n-ati reusit s-o dati jos? Tolontane pe tine te mai citeam rareori…..Tolo, e vara, relaxeaza-te, du-te la mare, lasa
razboaiele cu morile de vant. Daca reusesti s-o dai jos, crezi ca-ti vor face cititorii statuie? Ce D-zeu crezi? Pff.. Cred ca v-au scazut vanzarile, si nu stiti de ce.. va zic
eu: va cramponati de un razboi stupid cu MTS. Nu sunt de partea acelei dudui, dar crezi ca e singura care a furat? Poate e singura cu care ati avut voi tupeu sa va puneti! Si atat.

Matei  •  2 iulie 2009, 20:53

Moise, esti tare, ma. Buna atitudinea ta, zic sa dai print sa te duci la Ridzi, poate prinzi si tu un contract umflat

nae curteanu  •  2 iulie 2009, 21:01

Toata admiratia pentru demers, insa nu trebuie sa ne grabim sa ne bucuram,
jocul nu s-a incheiat. Am vazut ca televiziunile jubileaza, insa incurca in
continuare scena mare si scena mica. Ori, detaliile astea sint foarte
importante, pentru ca in continuare Ridzi se va orienta cu justificarea
banilor catre scena mica.
Trebuie sa fim constienti ca avem de-a face cu un tupeu enorm. Nu-i exclus
ca cei de la Mark si Artisan sa nu se fi prezentat intentionat, pentru a
mai castiga timp ca sa-si faca ordine in hartii. Vor inventa tot felul de
servicii (eventual formulate ingenios), ca sa justifice banii.
Nu cred ca Basescu isi permite sa cada Ridzi si de aceea cred ca tot ce-i
intereseaza pe ei e sa iasa bine cu hartiile, pentru ca la nivelul asta
se joaca jocul, pe ideea ca: nu conteaza cat de urat am cazut acum, pana in
toamna se uita.
De altfel, eu cred ca se va intampla ceva cu comisia asta, astfel incat sa
nu mai apuce sa invite nuciun artist la audieri.

Liviu Antonesei  •  2 iulie 2009, 21:06

Nu vreau sa contest meritele altor confrati, mai ales de la Academia
Catavencu, unde totusi sint semnate de un intreg „Departament de
investigatii”,dar si de la alte publicatii, dar repet ce am scris deja –
e prima citita de mine in ultimii ani, nu putini, incheiata la toti nasturii
sau, daca preferati, parca scrisa cu cel mai bun manual de jurnalism de
investigatii in mina stinga, in vreme ce dreapta batea in claviatura!
Chapeau!

luminita rais  •  2 iulie 2009, 21:14

Felicitari pentru ancheta jurnalistica !

Belu, Tolo si Mosu | theRobi  •  2 iulie 2009, 21:18

[…] intr’un eveniment descris cap-coada de seful Gsp pe blogul lui, au stat fata in fata o comisie Parlamentara si trei dintre oamenii cu […]

Tiberius  •  2 iulie 2009, 21:23

Tolontane…. esti TARE!!! Imi cer scuze ca am inceput asa dur… 😛 Pot sa spun un singur lucru. Daca vei continua acest razboi, vei avea toate sansele sa castigi. Vei fi primul jurnalist din Romania care „elimina” un ministru. Vei intra in istorie si mai mult, lumea te va aprecia mult mai mult ca pana acum. Eu voi fi unulo dintre milioanele de romani care te vor aprecia. Ticalosi, minciuna, furtul si alte escrocherii ale guvernantilor nu pot fi oprite decat prin oameni ca tine, care in aparenta se lupta cu morile de vant. Tu nu esti decat un bulgare de zapada pornit din piscul corectitudinii care provoaca marea avalansa si sper una benefica pentru societatea saraca a romaniei. Sper ca oameni ca tine se vor naste mult mai multi intr-un viitor apropiat si vor fi un inm in fata ticalosiilor! Respect, Domunle TOLONTAN! 🙂

dragos  •  2 iulie 2009, 21:40

…nu vrea doamna ministru sa cumpere si niste mingi?Promit sa-i fac discount mare!50%!

fan fotbal  •  2 iulie 2009, 22:16

Forza Tolo! Suntem alaturi de tine si urmarim cu sufletul la gura aceasta ancheta… Sper sa nu fie ultima de acest fel, deoarece mai sunt si alti „alesi” care isi bat joc de banii publici.

contribuabil  •  2 iulie 2009, 22:17

duceti pana la capat investigatia.opinia publica va sustine.

d(r)ac_impielitzat  •  2 iulie 2009, 22:31

tolo, imi creste inima cat un pepene cand vad cum te bati cu
animalele astea!

STAY STRONG!

alina  •  2 iulie 2009, 23:14

Deci baietii de la Artisans si-o vor lua cu gratie…

Magus  •  2 iulie 2009, 23:15

Bravo, dle. Tolontan! Pana acum nu prea va citeam, dar de cand ati pornit aceasta investigatie ati devenit ziaristul meu preferat! Bravos!

jaop  •  2 iulie 2009, 23:38

fratilor pana nu vom iesi in strada si vom cere sa ni se respecte drepturile si sa nu mai fim furati, cel putin nu la nivelul acesta nu vom rezolva nimic. apropo romanul nu isi stie drepturile. si oricum daca nu suntem multi si impreuna nu se va rezolva nimica . si romanul nu este genul de om care sa se adune . asta este. trebuie sa ne acceptam soarta

bogdan  •  2 iulie 2009, 23:43

in sfarsit se face ceva si in tara asta….cineva ia atitudine fata de
nesimtiti astia care is bat efectiv joc de munca si inteligenta noastra.
ar trebui sa luam cu totii atitudine fata de ce se intampla in tara asta de
20 ani.
felicitari d-le Tolontan

seinfeld  •  3 iulie 2009, 0:30

Am scris aceste randuri si pe blogul d-lui Istodor. M-am gandit ca poate va reflecta la ele si cel despre care se facea vorbire.

Din pacate d-l Tolontan a reusit sa degradeze si ultima umbra de jurnalism onest in Romania. Iata si argumentele:

1. Subiectul e real si merita investigat si adus la cunostinta publicului. Din pacate, in loc sa o faca jurnalistic si onest, pentru ca publicul sa inteleaga ce e gresit si cine a gresit, d-l Tolontan a ales vesiunea vendetei, a judecatorului si procurorului in acelasi timp. Or, in jurnalismul adevarat, judecatorul e publicul, nu egoul supralicitat tip CTP al jurnalistului. Logic, un astfel de jurnalist isi pierde si respectul si credibilitatea. Chiar daca investigatia are un obiect perfect justificat, repet.

2. Cand, ca jurnalist ONEST, te afli in prezenta lui Adrian Paunescu, si inca a unui Paunescu in verva etica, si taci complice la enormitatile si vulgaritatile personajului (”ministrul tzatza”), d-l Tolontan ingroasa simultan obrazul si surpa chiar edificiul sau de credibilitate. Un BARBAT intr-o astfel de situatie ar fi corectat imediat pe marlan si ar fi pus la punct argumentatia etica.

3. A cere demisia e perfect normal, in cazul unei suspiciuni, valabile, de nereguli. A face speculatii politice doar pentru a servi stapanirea (Voiculescu), fara a detine proibe si doar pe ideea ca orice barfa merita spusa (Elena Basescu a fost finantata din banii MTS), inseamna lichidarea oricarei urme de bun simt jurnalistic. Tolontan poate candida la parlament din partea aliantei PSD+PC, Voiculescu e multumit de serviciile lui. RIP Catalin Tolontan, pacat ca s-a compromis atat de ieftin.

D-l Tolontan nu e magistrat, nici functionar public. Dar e jurnalist. Meseria lui, pentru cine o asuma onest, e adevarul, nu a fi unealta unui politician. Ce scrie are menirea sa nu mai faca posibile astfel de malversatiuni cu bani publici, nu sa razbune onoarea nereperata a lui Felix. Asta daca esti jurnalist, nu scula lui Felix.

In argumentatia d-lui Tolontan nu conteaza ca bea sau nu, dar conteaza daca e onest si are urmareste interesul public. Si mai ales conteaza sa fie decent si sa pretinda decenta prin atitudine. Jurnalistii mari se impun prin argumente, nu prin barfa soioasa.

In rest, nu conteaza ce spune sau cum spune d-l Tolontan, din punctul de vedere al temei ea este perfect legitima si trebuie transata public si transparent. Pentru ca astfel de aranjamente necurate trebuie curmate, si aici sunt de acord cu d-l Tolontan. Din pacate dansul a ales sa demisioneze moral si sa abandoneze jurnalismul pentru lupta politica. Dan Voiculescu poate sa faca tot ce face d-l Tolontan, inclusiv sa solicite demisia, d-l Tolontan, defunctul jurnalist cu obraz, nu putea sa faca tot ce face Dan Voiculescu. Acum poate. Si cred ca se uita din ce in ce mai greu in oglinda. I-o fi frica sa nu-i crape (ei, oglinzii) obrazul de rusine.

1. D-l Tolontan a iscat o problema pe care televiziunile se straduie s-o ingroape. D-na Ritzi a cumparat stiri, cineva de buna seama le-a vandut. Realitatea si Antena 3. In penal, coruptul este la fel de vinovat ca si corupatorul. Daca d-na Ritzi e vinovata, televiziunile sunt la fel de vinovate. D-na Ritzi iese din viata publica, in cazul dovedirii vinovatiei, televiziunile trebuie si ele pedepsite cu maximul pedepsei permise: retragerea licentei.

2. D-l Tolotan a mai pus o problema grava: publicitatea politica prin televiziune in afara campaniei electorale. D-l Tolontan, onest fiind, va aduce sper in discutie si cazul PSD-PC, in care Dan Voiculescu foloseste televiziunile pentru publicitate politica (vinde stiri pozitive pentru PSD + atacuri la TB, in schimbul intrarii in parlament + avantaje). Cazul e documentat de chiar protocolul aliantei politice PSD+PC, pe care d-l Tolontan il poate pune pe situl Gazetei Sporturilor. Sa mai pomenesc de reportajele cu Piedone care face si drege?

Flavius Ioan  •  3 iulie 2009, 0:32

Bravo Catalin! Suntem alaturi de tine!

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 0:46

nae curteanu : Am o senzaţie pe care n-am mai simţit-o de la “revoluţie”.
Parca m-aştept să ne cheme cineva să apărăm televiziunea. Buna asta. Sa ne aparam netul 🙂

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 1:12

seinfeld : stimate domn, gsp a scris acum doua zile ca firma prin care au plecat banii de publicitate din artisan se numeste loco si apartine grupului de influenta a lui dan voisculescu. Ati citit asta? Mai terminati cu prostiile ca sintem pusi de felix! Intelegeti ca aceasta investigatie a ajuns si la dan voiculescu?! Si am publicat asta!

adidas  •  3 iulie 2009, 1:19

pai trebuia sa iasa cumva vrajeala

luci  •  3 iulie 2009, 1:42

CUM ISI PERMITE BOUREANU SA VORBEASCA IN ACEST MOD?CINE SE CREDE?ESTE O PERSOANA CARE NU MERITA S FIE IN PARLAMENT.DE CE IA APARAREA LA ACEST FURT DIN BANII NOSTRI?ASA SI-A CUMPARAT CASA IN SUA,IN ACELASI MOD?SA-I FIE RUSINE.

antonio1  •  3 iulie 2009, 5:16

era vorba ca Boureanu tine locul o zi altei persoane, vad ca acum participa la toate sedintele si intimideaza cu tot felul de vorbe. Intrebare: De ce comisia se lasa sfidata
, si si nu l-a dat afara? De ce comisia a continuat sa o asculte pe prefacuta
Ridzi, daca nu a adus documentele cum i-a cerut? Ce atitudine mai are comisia aceea?

camy  •  3 iulie 2009, 8:13

Poate scandalul fotbalistilor colaboratori cu securitatea este intentionat pentru a mai aplana din amploarea scandalului Ridzi. Un ministru cu demnitate, intr-o alta tara, si-ar fi inaintat imediat demisia. Dar noi suntem in Romania.

Ionut  •  3 iulie 2009, 8:49

Domn. Visan Gelu fa bine si pleaca din comisie ca si noua ne este scarba de tine.
De ridzi nu mai vorbim ce scarba ne este.
Trebuie sa ai „carie” de caracter sa nu demisionezi pana acum.

dana  •  3 iulie 2009, 8:59

e clar de ce nu voiau colegii de partid sa se infiinteze comisia de ancheta. Pt ca sint oameni care spun adevarul cind sint intrebati, ca acest sef de la Protv. Ar fi fost extrem de jenant/trist sa aflam ca minte Costi Mocanu aiurea-n tramvai. Oare la ce concluzii o sa ajunga acum comisia?! ha ha

ioan  •  3 iulie 2009, 9:18

se ingroasa gluma ritzi!!!!!!!!!!!!!!!!

Udrescu  •  4 iulie 2009, 11:50

Va rog sa puneti urmatoarele intrebari :
– Cate organizatii de tineret si studenti sunt in evidenta MTS ?
– Cate organizatii de tineret au fost invitate sa participe la ziua de 2 MAI organizata de MTS ? Ce culoare politica au avut aceste organizatii ?
– Cate manifestari sportive au avut loc in organizarea MTS in zilele de 1 si 2 Mai ? Ce premii s-au acordat ? Sa prezinte listele cu cei premiati. Sa prezinte modele de diplome acordate !
– Sa prezinte lista localitatilor in care au avut loc manifestari pentru tineret in ziua de 2 Mai ?
– La ziua Tineretului au fost invitate si scolile ?
– Cate competitii sportive au avut loc in salile de sport si terenurile de sport ale scolilor ?
– Cate competiii sportive au fost organizate pe bazele spotive SATESTI ?

Comentează