I-AM GASIT! Bani pentru imaginea Ridzi+EBA via Voiculescu

eterna

[tab:Capitolul 1]

luni, 13 iulie 2009, 8:12

eterna

[tab:Capitolul 1]

CAPITOLUL 1 / „Vă garantez!”

12

„Vreau să ştiţi că un lucru extrem de important pe care România l-a pierdut în ultimul timp a fost libertatea presei”
TRAIAN BĂSESCU, 13 decembrie 2004, primul discurs ca preşedinte al României

fdDeşi cazul Ridzi e minor pentru preşedintele României, poate că libertatea presei nu e

Acţiunea începe luni. În altă zi de luni.
Pe 13 decembrie 2004, un bărbat sleit şi bucuros, îmbrăcat într-un costum închis şi cămaşă albastră, apare în faţa camerelor de luat vederi. Lîngă umărul drept, stau înfipte drapelele României, al UE şi un steag portocaliu.

La ora 11:30 l-a sunat Adrian Năstase: „Felicitări, aţi cîştigat!”. Iar acum, Traian Băsescu vorbeşte la prima sa conferinţă de presă ca preşedinte al României.

„Există port la Constanţa”
Liliana Ruse, astăzi ziaristă la Gândul, care acoperise campania electorală a lui Băsescu, îşi aminteşte: „În fiecare conferinţă prin ţară apăsase mult pe libertatea pierdută a presei. Spunea oamenilor că guvernul Năstase cumpără ştiri cu bani de la ministere. Se întorcea către mine şi zîmbea: «Uitaţi, doamna Ruse vă poate spune cum aflăm în fiecare zi din «Adevărul» că există port la Constanţa» 🙂 „.

Băsescu se referea la milioanele de euro din publicitate de stat care erau orientate către presă şi televiziuni pentru a le cumpăra bunăvoinţa.

basescu

În 2003-2004, se ajunsese în faza în care porturile, căile ferate, reţelele de distribuţie a gazului şi pînă şi fabricile de tancuri achiziţionau imagine pentru PSD şi pentru politicienii care conduceau ministerele

„Voi fi un preşedinte…”
Băsescu porneşte tare. Discursul său e privit în toate redacţiile din ţară. „Voi reda demnitatea românilor, voi lupta pentru o societate civilă puternică, voi fi un preşedinte care va scoate instituţiile statului de sub influenţa politicului”.
Apoi spune: „Vreau să ştiţi că un lucru important pe care România l-a pierdut în ultimul timp a fost libertatea presei!”.

Cînd s-a uscat mîncarea
În hala ştirilor de la Antena 1, un reporter simte broboane pe piele. Vede, cu coada ochiului, cum colegii săi privesc fix la televizor. Un hamburger pe jumătate mîncat se răceşte. La ProTV, în grupurile de montaj se exclamă: „Zi,tată!”.

Orice redacţie e un templu al distanţării reci. Emoţia pătrunde greu. Azi însă, e altfel. Ţigările aşteaptă, oamenii îşi freacă feţele, cîte un chips cade din punga de pe marginea mesei. „Am crezut fiecare cuvînt”.

MECANISMUL SE ÎNTOARCE
Luni, 13 iulie 2009. Azi.
Gazeta Sporturilor explică felul în care Guvernul României, prin semnătura ministrului tineretului şi sportului, a cumpărat imagine electorală pentru Monica Iacob-Ridzi şi Elena Băsescu, punînd la cale un mecanism prin care a vărsat 270.000 de euro unei firme din aria de afaceri a lui Dan Voiculescu.

Acest text spune povestea celor 270.000 de euro, a celor peste 300 de ştiri TV cu politicieni, difuzate în 48 de ore, şi a unei promisiuni încălcate.

[tab:Capitolul 2]

CAPITOLUL 2 / 2 Mai, scopul final: Imagine pe 270.000 de euro pentru Ridzi-EBA

„Vă garantez, în calitate de preşedinte al României, că, în România, presa va deveni liberă”
TRAIAN BĂSESCU, 13 decembrie 2004, primul discurs ca preşedinte al României

„Îmi voi face un titlu de onoare, ca preşedinte al ţării, din a garanta şi a susţine libertatea presei”
TRAIAN BĂSESCU, 13 decembrie 2004, primul discurs ca preşedinte al României

În spatele evenimentelor din 2 Mai a stat nevoia de imagine a ministrului şi a prietenei sale

MTS a plătit 730.000 de euro către Artisan şi Mark.
„De fapt, o singură firmă, ce Dumnezeu!”, după cum exclama deputatul PD-L Gelu Vişan. A fost membru al comisiei de anchetă, susţinător al lui Ridzi, dar, pînă la urmă, partizanatul se opreşte la graniţa evidenţelor.Încă o dată: MTS dă 730.000 către grupul Mark-Artisan. Toate sumele conţin TVA. Din aceşti bani, aproximativ 220.000 de euro reprezintă costurile de piaţă ale evenimentelor: scene, plata cîntăreţilor, tricouri, afişe, inclusiv munca organizatorilor. Un număr de aproape 15 furnizori au fost plătiţi de către Artisan.

Calculul corect: 20.000 de euro
În cei 220.000 de euro intră şi costul real al difuzării spoturilor TV de promovare. Ele au fost în număr total de 45:

23 de spoturi pe Realitatea
22 de spoturi pe Antena 3

Conform măsurătorilor oficiale de audienţă, spoturile au adunat un număr de 25 GRP-uri. Asta înseamnă, la preţurile acestui an, cel mult 10.000 de euro!

ProTV a difuzat şi el un număr de 7 reportaje publicitare, cotate maximal la încă 10.000 de euro.
Total: 20.000 de euro.

schemamica

SPOTURI POLITICE
Chiar şi aceste spoturi şi reportaje pur publicitare au fost considerate, prin decizia unanimă a CNA din 23 iunie, drept publicitate electorală în favoarea Monicăi Iacob Ridzi. Cu alte cuvinte, ministrul şi-a cumpărat spaţiu publicitar pentru propria persoană cu bani publici. Guvernul n-a răspuns nici azi, la 20 de zile după decizia CNA, acestei incompatibilităţi: are un ministru care şi-a plătit timp TV electoral cu bani de la buget.

270.000 prevăzuţi pentru promovare
Dar ce e mai şocant abia acum începe! Conform informaţiilor gsp, cea mai mare sumă plătită de Artisan, 270.000 de euro, se duce către o mică firmă numită Loco, specializată în cumpărarea de spaţii publicitare pe TV.  Dar de ce ai da 270.000 de euro pentru spaţii TV care fac 20.000 de euro?

Răspunsul e unul singur şi triplu confirmat: scopul nu a fost cumpărarea de spoturi, ci cumpărarea de imagine prin ştiri şi reportaje. Controlul presei. Un act ilegal, un abuz la adresa libertăţii de opinie. „Monica Ridzi a reluat practicile lui Năstase la vedere”, scrie Alina Mungiu-Pippidi.

„Un guvern care a debutat cu discursuri despre virtutea publică a ajuns să plătească firme de apartament ca să aranjeze presa pe bani publici”
Alina Mungiu-Pippidi, România Liberă

Triplă probă
De unde se vede asta?

1. Din contracte: MTS cere şi Artisan se asigură să furnizeze sute de ştiri şi reportaje editoriale pe Antena 3, Realitatea TV, Antena 1, MTV şi ProTV.

2. În procesele verbale de recepţie: MTS spune că s-au vizionat ştirile şi e mulţumit, deci plăteşte.

3. În monitorizări: Măsurătorile intrate în posesia MTS şi cele achizionate de gsp de la institute independente arată că în perioada 1-4 mai au fost difuzate CEL PUŢIN 600 de ştiri despre evenimentele din 2 Mai. Mai mult de jumătate o conţin pe Monica Iacob Ridzi. Iar din parte de ştiri video, în număr de 76, 40% sînt despre Monica Ridzi şi 20% despre Elena Băsescu.

Contracte de imagine, nu de evenimente!
CONCLUZIE: Contractele dintre MTS şi Artisan-Mark au fost umflate la capitole gen scene, cîntăreţi, în schimb, la capitolul Asigurarea Notorietăţii Evenimentului, necotat financiar în acte!, a apărut, în plăţi, cea mai mare sumă din toate! De facto, acestea au fost contracte de imagine, nu de evenimente.

Dezvăluirile din gsp au blocat banii
Ce face Loco mai departe cu cei 270.000 de euro. Şi apoi vorbim şi despre cine este Loco. Deci ce face?

Alcătuieşte contracte cu televiziunile sau cu regiile care le deservesc. Sumele sînt: 120.000 de euro pentru Antena 3, 65.000 pentru Realitatea TV şi 35.000 pentru ProTV. TVA inclus. În total, 220.000 de euro. Probabil îşi gîndise un profit operaţional de 50.000. Numai că se întîmplă ceva!

Acum o lună, încep dezvăluirile Gazetei. Şi e greu de justificat de ce ai plăti asemenea sume doar pe 45 de spoturi publicitare şi 7 reportaje, cînd monitorizările sînt publice, cu număr de spoturi şi audienţe!

Restul a însemnat, e clar, acoperirea cu ştiri şi reportaje editoriale, dar care, acum, nu mai pot fi plătite, pentru că gsp le-a găsit în contracte, pentru că inclusiv Comisia parlamentară de anchetă le-a considerat ilegale. Şi pentru că televiziunile declară că nu au fost plătite pentru ştiri.

Poziţia televiziunilor
Dintre posturi, doar ProTV şi-a trimis în faţa comisiei de anchetă directorul general drept reprezentant. Au difuzat doar trei ştiri în 1-4 mai pe ProTV, au suma cea mai mică din contracte, singura plătită integral de Loco şi au dat senzaţia că n-au nimic de ascuns.

Antena 3 şi-a trimis avocatul, iar Realitatea n-a venit deloc. Toţi au susţinut însă, public şi repetat, că n-au vîndut ştiri.

Firma apropiată afacerilor Voiculescu
Înapoi la Loco. În loc să plătească 220.000 de euro, Loco a plătit doar 70.000 de euro. A luat 270.000 şi a achitat 70.000 către staţii. Super!

Loco este, formal, firma de publicitate a lui Şerban Barbato, şef pe de altă parte al diviziei de reviste din grupul Intact. Piaţa însă bănuieşte că în spatele Loco este Radu Tănăsescu, fost soţ al Cameliei Voiculescu şi partener în mai multe afaceri ale grupului.

Tănăsescu are acţiuni şi lucrează ca director şi la firma CLIR, cunoscută prin Laurenţiu Ionete, firmă prin care au trecut banii de la Loco către Antena 3.

„Cum se face de banii ajung tot la Vântu şi la Voiculescu?”, se întreba, în off, un deputat din comisie.

Intră în scenă Cruella
„Inginerie financiară Artisan – Loco”, au spus pedeliştii la conferinţa de presă. Traseul e mai lung.

Monica Ridzi o angajează pe Ioana Vârstă drept consilier personal la MTS. Se ocupă de PR şi de imaginea ministrului. Vârstă este soţia şi partenera de business a lui Horia Mihălcescu. Împreună, prin firma Red Apple Communication (RAC), au lansat-o pe Elena Udrea. Ani de zile, RAC a fost apropiată lui Vântu. Ca şi Udrea.

„Din diplomatul Cruellei a ieşit ideea”, spun oamenii din minister. Cruella este numele de alint al Ioanei Vârstă în MTS.

[tab:Capitolul 3]

CAPITOLUL 3 / Gata cu inocenţa!

Ministerul a iniţiat combinaţia cumpărării de ştiri

„Orice stat, orice politician care subordonează, pune sub control, libertatea presei, se pregăteşte pentru pasul următor: acela de a lua libertatea poporului”
Traian Băsescu, 13 decembrie 2004, primul discurs ca preşedinte al României

MTS-Artisan-Loco: o singură voinţă
Sub semnătura lui Ridzi, contractele au ajuns la Artisan-Mark. Fără licitaţie. Ambele firme sînt legate puternic de Loco. Au multe afaceri împreună. Promovează spoturile medicamentelor grupului Voiculescu. „Cîtă lactoferină?”.

Altă legătură. Bogdan Iacobescu, de pildă, este acţionar şi administrator la Artisan şi „director de media” la Loco, după declaraţia şefei acestei firme, Ioana Manea.

Iacobescu a negociat cu televiziunile dealurile pentru 2 Mai. El a fost văzut în staţii şi există probe materiale ale corespondenţelor dintre el şi posturile TV.

Interesant e şi altceva: potrivit cercetărilor gsp, MTS a ştiut tot timpul cum arată dealurile de TV, nu l-a lăsat de capul lui pe Iacobescu. Practic, MTS-Artisan-Loco au format un tot în privinţa achiziţiei de spaţii publicitare şi de ştiri pe TV.

Cade inocenţa „ministrului păcălit de vulpe”
În spatele a trei contracte de evenimente, MTS a gîndit o amplă operaţiune de imagine din bani publici pentru ministru şi pentru apropiata sa, Elena Băsescu. Acesta a fost efectul regăsit în statistica apariţiilor TV.

Încă nu s-a aflat dacă această înţelegere s-a oprit doar la zilele de 1-4 mai sau a prevăzut şi perioada campaniei electorale.

ridzi

Cîteva lucruri sînt certe:
1. De vreme ce toată înţelegerea a fost de 730.000 de euro şi 270.000 au mers numai pe imagine, fără ca suma să fie explicitată în contract, ci, dimpotrivă, mascată cu alte costuri absurde, vezi scena de 75.000 de euro de la Costineşti pe care a plătit-o MPP, cade varianta ignoranţei MTS şi a ministrului. Ei nu au fost păcăliţi de Artisan şi Loco, au ştiut de la bun început ce cumpără. Ministerul a fost cel care a cerut, a contractat şi a finanţat acest deal cinic de imagine care s-a transformat într-o odă pentru Ridzi şi EBA!

2. Banii sînt mai importanţi decît doctrina. Ridzi n-a avut nici o reţinere să ofere contractele către o filieră apropiată lui Dan Voiculescu. Probabil că Traian Băsescu şi Dan Voiculescu, duşmani declaraţi, habar n-au avut că fiica primului e beneficiara unei imagini aranjate de o firmă apropiată celuilalt. Poate că Ridzi a vrut să fie, pur şi simplu, recunoscătoare Elenei Băsescu, poate că apropiaţi ai lui Dan Voiculescu au făcut şi ei nişte bani neştuiţi de şef, clar e însă că filierele de transport ai banilor publici nu au culoare politică!

„În acest moment, ce aţi scris voi a blocat banii! De pildă, la Artisan în cont sînt aproximativ 250.000 de euro care, cine ştie, poate că erau dedicaţi cuiva! Loco n-a mai plătit la televiziuni şi tot aşa. I-aţi încurcat rău de tot”
sursă gsp

„Dincolo de miza demisiei lui Ridzi, care atîrnă greu pe umerii bietului Boc, mult mai important mi se pare acum pariul jurnalistului român cu el însuşi”, scria Robert Turcescu în „Cotidianul”.

Cele două Românii
Acum două zile, Traian Băsescu  a numit cazul Ridzi unul minor. E acelaşi om care acuza, just, imixtiunea guvernului Năstase în libertatea presei. E acelaşi om care a cîştigat alegerile datorită publicului educat şi exigent, după cum recunoştea şi contracandidatul său în 2004, cu francheţea pe care ţi-o dă înfrîngerea: „Sînt două Românii. România urbană, în creştere, cu o puternică componentă liberală, care aşteaptă de la stat mai degrabă şanse decît sprijin. Aceasta este România care l-a votat pe Traian Băsescu”.

Pusă în faţa unui caz limpede, probat cu documente, această Românie se uită după 5 ani, uluită şi frustrată, cum Puterea, cu toate componentele ei, de la guvern la preşedinte, s-a transformat în varianta portocalie a unui vechi model. Pentru cei care spun că Băsescu n-a făcut, amintiţi-vă: nici Iliescu n-o făcea. O permitea!

Întîi, cumperi cu bani publici libertatea presei şi apoi faci următorul pas: iei libertatea cetăţeanului.

„N-am nici o legătură cu Ioana Vârstă. De ce mă băgaţi în chestia cu Ridzi?”
Reacţia transmisă de SOV către gsp

„Libertatea presei e o grestie grozavă. Savuraţi-o! (cu trimitere pe tolo.ro)”
Singura reacţie a lui Dan Voiculescu după ce gsp a scris că banii au trecut prin Loco

6 organizaţii media îi cer explicaţii lui Boc
Asociaţia Jurnaliştilor din România, ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Convenţia Organizaţiilor Media, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind şi Asociaţia Patronală a Editorilor Locali au semnat ieri un comunicat prin care cer Guvernului şi Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri în cazul ministrului Monica Iacob-Ridzi şi solicită explicaţii oficiale şi publice din partea premierului Emil Boc. Conform Raportului Comisiei parlamentare de anchetă, ministrul TS „a achiziţionat din fonduri bugetare ştiri în scop publicitar, prin intermediul co-contractanţilor săi, intervenind astfel în programul posturilor respective de televiziune”. „Guvernul a fost angajat, prin semnătura ministrului Ridzi, la încălcarea Articolului 6 din Legea Audiovizualului”, se arată în comunicat.

„Cazul Ridzi? Nu mă duceţi în subiecte minore pentru mine”
Traian Băsescu, 10 iulie 2009

Comentarii (145)Adaugă comentariu

ovi  •  13 iulie 2009, 16:46

Felicitari domnule Tolontan pentru perseverenta,sper sa nu lasati sa se astearna uitarea peste acest caz,sa-l tineti in atentia opiniei publice pana cand va fi elucidat.Stilul de lucru al guvernantilor nostri care fura,fura,fura,iar cand sunt prinsi tac si lasa timpul sa treaca fara ca nimeni sa ia vreo masura ,a dat rezultate.Trist e ca sunt oameni care,in loc sa-i condamne pe cei care au furat,ii condamna pe cei care descopera furtul,acuzandu-i ca o hartuiesc pe „biata” doamna Ridzi,si pe imaculatul BASE!!FELICITARI inca o data,si sa nu renuntati la caz pana nu se va face lumina,creand astfel un precedent care speram ca va schimba ceva in comportamentul politicienilor nostri!!

cristina  •  13 iulie 2009, 16:47

@speedy: credeti-ma ca nu m-ar atinge daca dvs m-ati umili luandu-i apararea presedintelui; m-ar umili ca presedintele, calificandu-va automat „stupid people” ar conta pe votul dvs, eventual adaugand ceva de genul „auziti vocea poporului”. Dvs, eu, altul si altul, noi toti putem spune ce vrem, putem profita de presedinte si de toti cei pe care ii votam, dar reciproca NU ESTE valabila. Daca au iesit din dormitorul personal, sunt persoane publice, creditate de noi in tot ce fac, deci trebuie sa ne serveasca. Si nu ceea ce ne servesc zi de zi, toti, dar cu preponderenta presedintele!

justme  •  13 iulie 2009, 17:01

Eu nu mai inteleg nimic!
Ce vrea acesta ancheta sa scoata la lumina?
Faci ancheta pe 4 pagini si practic nu spui nimic!
Televiziunile parca au luat-o razna, parca e razboiul lor cu Ridzi!
Si toata chestia deja e politizata intens!!!!!
Cred ca nici Ridzi nu mai stie ce cauta in povestea asta!!!!!

Oare toata lumea e oarba??? As vrea sa aflu parerea ta! Ti se pare ca ai ajuns la o concluzie?

Dan  •  13 iulie 2009, 17:03

Tot citim in fiecare zi despre Ridzi si EBA, si traseul banilor. Ma intreb oare in cate alte ministere se intampla acelasi lucru? Si nu ar trebui oare ca cineva sa verifice si activitatea altor ministere? Singura problema e, ca daca presa (in cazul de fata prin tolo) nu dezvaluie nimic, politicienii au ei grija sa se apere unul pe altul, sa isi acopere urmele.

maria  •  13 iulie 2009, 17:06

I.Cristoiu: „Spuneţi-mi un lucru bun despre Traian Băsescu !

Principele: Cel mai redutabil om politic pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani…

I.Cristoiu: Şi decât Ion Iliescu ?

Principele: Da, pentru că e un om care provoacă frica…

I.Cristoiu: Ce are specific ?

Principele: Setea de putere. Plăcerea ei…

I.Cristoiu: Îi place puterea ?

Principele: Nu, lupta pentru putere. E o mare plăcere, aşa cum vă place să fumaţi. Omul poate înceta să iubească, dar nu va înceta să-i fie foame şi sete. La Cotroceni trebuie să fie un om de stat, să acţioneze statal, nu politic, să respire statalitate. Adenauer nu era un monarh, dar respira statalitate. Marea dramă a statului român e că-l are în frunte pe cel mai talentat om politic. Succesul lui e insuccesul statului român. N-ar trebui să fie acolo, ar trebui să fie în altă parte”.

Vedem ca le este „sete” si celorlalti din PD SI FOAME dupa bani.

speedy  •  13 iulie 2009, 17:07

>cristina: mie mi se pare ca e umilitor faptul ca sunt destui care il mai cred. asta ne califica drept „stupid people”…nu atat individual, cat ca popor, ca entitate. Daca cei care cred in el nu ar fi mai multi decat ceilalti nu ar fi presedinte, nu? 🙂

Cristina  •  13 iulie 2009, 17:10

Probabil ca acest caz nu ese singular. Probabil ca asemenea lucruri se intampla destul de frecvent, nu neaparat la cel mai inalt nivel, numai ca nu ies la iveala aproape in toate cazurile. De ce? Probabil pentru ca exista o musamalizare a lor extrem de bine pusa la punct. Iar daca se mai „rasufla” cate ceva, nu este deca varful aisbergului.

Cătălin Tolontan  •  13 iulie 2009, 17:12

justme: sa rezum cazul? Un ministru isi cumpara, din banii sportului, imagine pentru ea, si, mai putina, pentru o prietena si colega de partid, folosind banii publici si incalcind legea carea asigura independenta televiziunilor. Pe filiera disparitiei banilor sportului se gasesc mai multe firme atasate unor oameni politici, aparent adversari cu partidul ministrului.

Cristina  •  13 iulie 2009, 17:12

@speedy: Oare de ce inca mai sunt atat de multi care inca mai cred in el?

justme  •  13 iulie 2009, 17:19

Adaugat la cele spuse, nu pot decat sa observ ca EBA e la locul ei in Parlamentul European, la fel ca si Gigi Becali (nu mai zic de Vadim ca intram in altele)! Si unii mai si spun (nu dau nume) ca e BINE ca Becali e acolo!!! Mi-e rau sincer!!!! Ti-e nu?
Ridzi e tot acolo!!!
Mai conteaza restul? Mai conteaza cine ci cum comanda stirile? Conteaza ca ne spala creierii!!! O sa ajungem ca cetateanul turmentat al lui Caragiale sa ne intrebam: „Eu cu cine votez?”

Poti sa ajungi sa dai si contractele on-line ca oricum nu mai conteaza!!! Eu cred ca oamenii de rand nu inteleg nimic!!! Sunt in ceata totala!!! O sa inceapa sa-si depuna candidaturile si ei 🙂

cristina  •  13 iulie 2009, 17:20

@speedy: din pacate nu mai e nici matematica, acum, sub acest presedinte ce a fost de cand lumea: mai nou, Camera Deputatilor (evident la propunerea PD-L), aproba, respinge…lucreaza, cu jumatate +1 din numarul celor prezenti! Adica asa a fost cel mai la indemana, nu?
Si iar din pacate, cei care cred in el nu sunt mai multi, ci merg la vot! Sau se lamenteaza ca nu avem altul mai bun! Bun la ce? Vedem din plin si urmeaza sa mai vedem, daca le dam voie!

Jhon  •  13 iulie 2009, 17:40

Prin urmare, dupa 1 saptamana…, cand se vedea clar „sentinta” data de Comisie (cum am mai zis, caz unic in UE ca o comisie de parlament sa emita „sentinta”, in locul justitiei), dupa ce s-a vazut clar DE CE s-a oprit comisia, dati si dvs dle Tolontan ceea ce deja nici nu mai e o stire: banii sunt la Voiculescu.
Va-nteleg ca vreti sa „trageti” pe turta dvs tot ce „misca” vav de „cazul Ridzi”, dar, de exemplu, in Romania libera e de 4 (patru) zile stirea ca s-au scurs banii de la „2 mai” la Voiculescu, dci…

Nu va e teama ca, acum, dincolo de …”unde dai si unde crapa?!”…, vi s-ar pregati „ceva” 🙂 , din trust?

Bafta in continuare, cu sinceritate, la investigatii !

justme  •  13 iulie 2009, 17:40

M-am grabit sa-ti scriu si am scris incorect!!! Imi cer scuze!!! „Tie nu?” – la asta ma refer.

Cătălin Tolontan  •  13 iulie 2009, 17:44

Jhon : noi am scris acum 10 zile despre loco si voiculescu. astazi am publicat si sumele

speedy  •  13 iulie 2009, 17:45

cristina>raspunsul la ambele intrebari e simplu. e popular, are carisma si atrage (cineva zicea ca pacatul e frumos, virtutea e cenusie…nu-i asa?)
nu pot vorbi in numele altora, dar o fac in numele meu. ultima data am fost la vot in 2000. apoi nu am mai fost. brusc m-am saturat sa votez „raul cel mai mic”. mi-am zis ca voi merge din nou la vot in clipa cand va apare un candidat in care sa cred cu adevarat, nu unul care sa fie „mai putin rau decat oponentul”. (inutil sa precizez, atunci m-am dus sa-l votez pe iliescu, numai si numai ca sa nu iasa vadim). cred ca multi romani sunt in aceeasi situatie.
cred ca totusi anul asta imi voi incalca promisiunea si voi merge la vot in toamna, oricine va intra in turul 2 cu el. am senzatia ca s-a atins raul absolut :).
in turul 1 nu ma duc decat daca apare vreun salvator 😀
sper sa fie mai multi care gandesc ca mine

Ion Oncescu  •  13 iulie 2009, 17:51

ce treaba are traian basescu si prima lui declaratie…ha?

adidas  •  13 iulie 2009, 17:52

democratie am vrut democratie avem…in franta presedintele chirac a furat cateva sute de milioane si nimeni nu ia facut nimic,franta,tara de o mie de ori mai civilizata ca a noastra…deci?

Cristina  •  13 iulie 2009, 18:11

Poate ca intr-adevar cineva avea dreptate pe aici: poate nu sunt totusi asa de multi cei care tin cu basescu, doar ca sunt mai constiinciosi ca votanti. Adevarul este ca absenteismul la vot a luat amploare si pentru ca electoratul este satul de mizeriile vietii politice.

GEIMSBOND  •  13 iulie 2009, 18:17

Bravo domnule Tolontan!
Sunteti un ziarist ADEVARAT!Ati reusit sa spuneti adevarul in fata chiar daca e implicat si patronul dvs. FELICITARI!!
Poate reusesc si romanii sa vada ce au votat….
SA TRAITI BINE ROMANI!!!!

ovidiu-sj  •  13 iulie 2009, 19:04

TOTULE IN VAN DACA NU INFUNDA PUSCARIA!ASA CRED SI NIMENI NU-MI POATE SCHIMBA PAREREA!UNII VB DE O ALTA REVOLUTIE.PT CE:SA MOARA ALTII OAMENI NEVINOVATI SI APOI SA VINA ALTI IMBUIBATZI???LEGEA AR TREBUI SA FIE ACCEASI PT TOTI ROMANII.PUNCT

Yama Banu  •  13 iulie 2009, 19:32

Avem guvern cu specialisti japonezi.De exemplu: Nufurytu Furyo

bogdan  •  13 iulie 2009, 20:59

ACUM SE LEAGA TOTUL !!! NU IMI EXPLICAM EU SI NICI MIRCEA BADEA DE CE CRISTOIU NU IL MAI ATACA PE BASE SI MAI NOU O SCOATE IN FATA PE EBA.
???!!! PRACTIC EL ESTE PLATIT DIN ACESTI BANI.

andy  •  13 iulie 2009, 21:39

murdare…………

Dezvaluirile despre cumpararea de stiri continua « kELOO’s Blog  •  13 iulie 2009, 22:32

[…] aici si […]

mihai  •  13 iulie 2009, 23:18

Tolo, tu chiar esti nebun omule??? Deci nu imi vine sa cred ce citesc, tu ori ai un super curaj, ori e ceva inscenat aici, dar chiar nu imi dau seama ce!! Nu cred ca un patron ar face o inscenare in care, printre altele, numele lui sa fie terfelit, deci…chiar sunt incurcat…ar fi pentru prima oara in Romania cand un angajat de la un trust da in propriul patron! Si daca toata chestia in sine e pe bune meriti nu felicitari, ci statuie!! Daca nu te da nimeni afara nici pentru asta, inseamna ca ori Voiculescu vrea sa isi faca campanie (aratand ca uite domne’ ce cinstit sunt eu, nu le fac nimic oamenilor care spun ceva in fatza, chiar daca e numele meu implicat), ori esti tu prea bazat! Felicitari oricum, inca odata!

adcvlasin  •  13 iulie 2009, 23:18

Urmarim cu interes ancheta voastra si ne bucuram ca in sfirsit cineva duce o campanie serioasa de presa impotriva mizeriilor celor ce n-ar trebui sa conduca Romania. In drumul nostru, ne-am oprit intr-o „rest area” din statul Wyoming, iar de pe soclul monumentului ridicat aici in cinstea lui Abraham Lincoln, ne-a atras atentia un gind al fostului mare presedinte al USA: „WE MUST THINK ANEW AND ACT ANEW”. Credem c-ar fi timpul ca noi romanii sa-ncepem sa gindim si sa actionam altfel. Felicitari Catalin Tolontan + echipa pentru curajul de-a actiona… Dumnezeu sa va-ntareasca si sa ridice si alti oameni care sa stea ferm pentru adevar si dreptate civica.

yo  •  13 iulie 2009, 23:32

d-le tolontan, cu tot respectul pentru „senzationala” dvs. investigatie, nu cumva ati pornit firul logic al anchetei chiar de la finalul ei? si anume nu cumva ati avut aceasta informatie conform careia antena 1 a primit banii respectivi chiar de la sursa? si in extraordinarul demers ati pornit de la rezolvare catre formularea enuntului? pare mult mai logic … cu alte cuvinte ati primit aceasta ancheta pe tava, gata rezolvata si v-ati transformat dintr-un jurnalist sportiv intr-un mare editorialist politic! mult succes in noua meserie … oricum, eu unul, nu mai cred in nimic: fiecare fura pentru el si gasca lui si fiecare gasca are ziarele ei care sa le impuna punctul de vedere.

ioan_bv  •  13 iulie 2009, 23:45

imi cer scuze pt criticile aduse in cateva msj,am crezut prima data ca aperi un trust ca nu a ajuns la butoiu cu miere dar acum se dovedeste ca era uns pana-n cap si peste.boc ia exemplu ce inseamna o demnitate nu o slugareala chiar daca iti da basescu o paine.tolontan isi da seama ca aceea paine este muncita si de omu de rand pe cand tu nu prea iti dai seama

Boss  •  14 iulie 2009, 2:30

Innebunesc cand va vad pe toti spunind ca nu va duceti la vot pana nu apare „altul” …

Unde dracu vreti ma sa apara, sa pluteasca pe cer sa il vedeti voi, daca toate televiziunile sunt controlate de servicii (voi chiar credeti ca rahatzii aia de Voiculescu / Sirbu / Vintu/ chiar sunt de capul lor ?)si nu faceti nimic asa cum nu ati facut nimic nici cand a disparut Romania ??

Sunteti considerati „stupid people” nu pentru ca nu stiti sa cititi sau sa vedeti ca unii sau altii fura, ci pentru ca inca nu intelegeti ca „democratia” este tot o poveste.

Marian  •  14 iulie 2009, 7:40

Extraordinar, bravo dnul Dan, cum e posibil una ca asta, intradevar o mare reusita, continua si fi perseverent dnul Dan, a scuze am gresit dnul Tolontan, ce dezvaluire cite date formaidabil esti un adevarat cercetas. Ma simt extraordinar cind vad cite informatii ai.

eugen  •  14 iulie 2009, 8:37

Totul se rezuma la a-l injura pe Basescu. Emiti o teorie abracadabranta, o sustii cu doua, trei ineptii, ca oricum nu le citeste nimeni, si la sfarsit, „Jos Basescu”, apoi treci pe la casierie…Sa-ti fie rusine!!!Si tie , si lui Felix.Apropo, cu firma aia apropiata lui Voiculescu incercai sa-ti stergi urmele si sa ne pacalesti. Nu tine,ne-am prins ca esti mercenar.

Vali  •  14 iulie 2009, 13:40

Cu tot respectul :ai găsit ***banii sunt tot la ei deci nu ai găsit nimic. Dacă i-ai găsit împarte-i cu noi:) şi caută şi flota

jiji parlamentarul european  •  14 iulie 2009, 15:01

hai sa scoatem si o telenovela din acest caz. radu tanasescu , fost ginere al lui voiculescu , este probabil bagat in mai multe afaceri ale fostei sotii ( afaceri care au fost incepute pe vremea cand erau casatoriti). iar acum , cu acordul mogulului , tanasescu trebuie scos cumva din aceste afaceri. deh , in perioada de criza parca ai vrea sa pastrezi mai multi bani pt tine decat sa-i imparti cu altii. adevarata telenovela O-GLOBO 😉

pt eugen  •  14 iulie 2009, 15:10

Alooo,Eugeneee,ce te ataci asa???Sau esti cumva EBA??Toata tzara doreste acelasi lucru:JOS BASESCU!!!Ce e asa greu de inteles??Daca il iubesti asa pe Bashescu,ia-l de nevasta,si dispari de-aici cu chiorul tau ci tot!!

Aţi minţit poporul cu televizorul. Iar. Şi iar. Şi iar. Şi iar…. | bucurenci.ro  •  14 iulie 2009, 16:43

[…] Citesc şi mă cutremur cum a cumpărat Monica Ridzi ştiri de 270.000 de euro cu ea şi cu Elena Băsescu pe canalele ProTV, ale Antenelor şi ale Realitatea TV. […]

contribuabil  •  14 iulie 2009, 17:27

Domnule Tolontan va rog sa imi furnizati si mie daca se poate si daca aveti cunostinta conturile celor doua societati deoarece doresc sa platesc impozitul si nu stiu unde sa-l directionez. Va multumesc

Lucas  •  14 iulie 2009, 18:43

Felicitari ! Nu imi vine sa cred ca in Romania o campanie de presa f bina realizata a avut succes !!!Bravo !
O intrebare : este adevarat ca o companie de ceaiuri , inghetata, etc elvetiana a sponsiorizat evenimentul cu 200000 E ?

radu  •  14 iulie 2009, 20:42

FOARTE BINE! DAR E PREA PUTIN FATA DE PROBLEMELE CARE EXISTA IN TARA ASTA. FACETI ACELEASI INVESTIGATII SI DEZVALUIRI DESPRE MIZERIA ASTA DE JUSTITIE DIN TARA. DE MAGISTRATI, AVOCATI, FELUL IN CARE ISI FAC MESERIA, NISTE DUMNEZEI CARE NU POT FI TRASI LA RASPUNDERE DE NIMENI, . ASTA SA O FACETI, CA E CEA MAI MARE PROBLEMA IN PREZENT, SUNTEM TOTI NISTE SCLAVI AL ACESTUI SISTEM, BAGATILE FATA IN NOROI, SI VA ROG SA PREZENTATI PE FATA LIPSA DE PROFESIONALISM, LACOMIA, ANARHISMULT CARE GUVERNEAZA SISTEMUL JURIDIC ROMANESC.

Oare avem nevoie de un minister pentru tineret si sport? « Forever-green.org – fresh facts, attitudes and positive vibes  •  15 iulie 2009, 10:18

[…] Este un film cu multe episoade: https://www.tolo.ro/2009/07/13/gsp-a-gasit-banii-pentru-imaginea-ridzieba/ Cel mai recent episod: https://www.tolo.ro/2009/07/15/ultima-stire/ De ieri dupa-amiaza am ascultat […]

Elena Basescu are “mintea mai odihnita putin” (video) | GeDeDe  •  15 iulie 2009, 13:04

[…] I-AM GASIT! Bani pentru imaginea Ridzi+EBA via Voiculescu … Gazeta Sporturilor explică felul în care Guvernul României, prin semnătura ministrului tineretului şi sportului, a cumpărat imagine electorală pentru Monica Iacob-Ridzi şi Elena Băsescu, punînd la cale un mecanism prin care a vărsat … […]

io_caragiale  •  6 octombrie 2009, 9:47

MONSER !!

eu i-am gasit de mult, da’ la o bere rece… caldura mare a fost atunci, monser, e usor sa spui ca i-ai gasit, si ce daca ??? ****- vorbind serios acum. I-ai gasit ? f. bine .. ce se va intampla MARELE NIMIC ***

DOVEDESTE CONTRARIUL !!!!

Droopy  •  10 noiembrie 2009, 8:24

Pana cand sa nu avem si noi Watergate-ul nostru?…
Felicitarile mele. Daca exista un premiu pentru „ancheta anului” sau ceva, sper ca dvs. si colegii dvs. sa-l primiti.
Acum, sa speram ca justitia nu se va preface ca nu vede pasa aceasta care o lasa singura in fata portii goale. =)

Jurnalismul sportiv: asta se cere | Anglofil  •  28 ianuarie 2011, 12:29

[…] de pericolul de a fi tratată de patron precum un Audi. Presă sportivă din România e liberă, măcar de atât ne-a convins Cătălin Tolontan. Problemă e că, fiind o instituţie capitalistă, liberă înseamnă că e liberă să facă […]

parbriz  •  2 octombrie 2011, 21:15

Zi-le tolo !!!

ŞTIRI – Fapte descoperite și nedescoperite din procesul lui Dan Voiculescu  •  12 septembrie 2013, 13:50

[…] în vara lui 2009, cînd a apărut pus pe prima pagină a Gazetei Sporturilor și am afirmat că firma de publicitate prin care au trecut cei 270.000 de euro cu care s-au […]

Comentează