Mărturia unui jurnalist şi concluziile auditului!

a

[tab:Capitolul 1]

marți, 14 iulie 2009, 12:58

a

[tab:Capitolul 1]

CAPITOLUL 1 / „De ce tac televiziunile?” » „Unde e Guvernul?”

fdVlad Petreanu, de la Antena 3, e primul jurnalist din televiziunile vizate de contractele MTS care vorbeşte despre felul în care sînt cumpărate ştirile

Deasupra e nucul. Undeva mai sus, norii de ploaie. Sub, vreo 20 de oameni vorbesc despre ştirile TV.

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei a făcut ieri publică analiza ştirilor TV din România. „Avem o veste bună. Anii trecuţi, cele mai numeroase ştiri erau despre accidente. Anul acest, criza a adus Guvernul pe primul loc în buletinele TV din prime time”, spune Ionuţ Codreanu, coordonatorul raportului.

„Poate că Guvernul e cea mai mare criză”, spune Mircea Toma, şeful Active Watch. „E o opinie personală, o glumă, n-o luaţi şi voi aşa”, explică el, zîmbind.

Mititelu: „Şi-au împărţit şi filmările prin contracte!”
Discuţia ajunge la protestul celor 6 organizaţii media. ActiveWatch face parte din grupul celor care au cerut lui Emil Boc să explice de ce a achiziţionat ştiri.

„Am remarcat ceva în contractele dintre MTS şi firma prestatoare. Televiziunile şi-au împărţit şi geografic filmările. Unele s-au dus la Cluj, altele la Iaşi”
Christian Mititelu, CNA

N-am văzut! După o lună cu aceste contracte în faţă şi n-am văzut! Observaţia fostului jurnalist BBC este extrem de relevantă. În acte, Realitatea TV e prevăzută să filmeze la Cluj, iar Antena 3 la Arad, Braşov, Cluj şi Iaşi.

Prin semnătura ministrului Ridzi, Guvernul nu a făcut doar o şedinţă virtuală de sumar cu televiziunile pentru ştiri, ci şi o şedinţă de producţie. Practic, el decide pe 22 aprilie unde unde se vor duce echipele de ştiri pe 1 şi pe 2 mai.

intalnire

Petreanu: „Supunerea e regulă de fier”
Intervine Vlad Petreanu. Formal, e producător general la Antena 3. De fapt, de ceva vreme a renunţat să se mai implice în ştiri. La momentul anunţului, piaţa a interpretat retragerea drept o opţiune personală împotriva imixtiunilor şefilor în zona editorială. Vlad n-a confirmat. A fost mulţi ani redactor-şef al ştirilor Antenei 1, prezentator al buletinului principal de ştiri, realizator de emisiune, parte în proiectul Antenei 3.

„Sîrbu vrea profit, Voiculescu îşi doreşte profit şi influenţă, iar Vântu cred că vrea doar influenţă”
Vlad Petreanu

Acum însă, vorbeşte. Pe acest caz. O spune, în conferinţa de presă, fără aerul că face mare lucru. Pur şi simplu, o spune. „Ce nu înţeleg eu e schizofrenia profesională a televiziunilor. Pe de o parte, au luat bani ca să difuzeze ştiri pe o filieră pe care toată lumea o cunoaşte şi gsp a dovedit-o. Pe de altă parte, sar pe Ridzi. Foarte bine! Dar n-am văzut nici un redactor-şef, nici un director de la televiziuni care să vină şi să spună: «Am greşit»”.

Petreanu nu e genul revoltat. O afimă calm, fără să-şi ascundă resemnarea lucidă „a celui aflat în insectar”. „La fel e cu invitaţii politici. Îi trimit partidele, îi impun, iar televiziunile acceptă!”, spune Petreanu. În televiziunile comerciale, supunerea faţă de patron e o regulă de fier, descrie el tabloul.

petreanu

Episodul de revoltă din TVR
Mihai Rădulescu, de la TVR, îl confirmă. „La noi a existat un moment în care editorii au refuzat să aducă un invitat la comandă, pe domnul Dragnea de la PSD”. Editorii n-au semnat buletinul, a ieşit scandal şi jurnaliştii n-au păţit nimic.

„Dar există şi alte tipuri de marginalizări decît demiterea”, spune Cezar Ion, cel care s-a judecat cu TVR vreme de un an şi a cîştigat.

Mititelu îşi aminteşte de „veselia ieşită din comun a reporterilor care relatau despre 2 Mai”.

„Televiziunile au devenit prestatori de servicii în campania electorală! Iar tonul reporterilor e presetat din redacţie. Dacă din teren spune către redacţie «Băi, nu e chiar veselie aici», i se răspunde: «Chiar nu eşti în stare să găseşti veselie?!»”
Vlad Petreanu, Antena 3

Mititelu i-a probat lui Onisei că n-a spus adevărul
Christian Mititelu simte nevoia să nuanţeze. „E real ce spuneţi, dar cred că există resurse de profesionalism care încearcă să ducă ştirile şi în zona de interes public”. Mititelu e un pesimist energic.

A simţit-o pe pielea lui Ioan Onisei, vicele CNA care în faţa Comisiei de Anchetă a declarat că „CNA a conchis în unanimitate că guvernul nu a imixtionat în ştiri”. O asemenea decizie nu a fost votată niciodată. Nici în unanimitate, nici altfel!

„Noi dăduserăm la CNA o declaraţie în care dezavuam clar orice autoritate publică ce imixtionează în ştiri. Pe aia n-a lăsat-o domnul Onisei în faţa comisiei”
Christian Mititelu

Întors la CNA, Onisei a fost primit de Mititelu cu stenograma de la Parlament în mînă. Onisei s-a răţoit. Fostul jurnalist l-a înfruntat calm, arătîndu-i că altceva a decis CNA şi altceva a spus Onisei parlamentarilor!

Irina Zamfirescu, de la ActiveWatch, coautoare a raportului „Un om a muşcat o ştire”, întreabă: „Şi nu există nici o cale pentru ca un jurnalist să denunţe imixtiunea în editorial?”. „Ce să facă?”. „Nu ştiu, să-şi dea demisia, de pildă”. Toţi dau din cap. Rate la bancă, lipsa unui sindicat. Ionuţ Codreanu: „Operaţiunea 2 Mai s-a văzut clar şi în ştirile monitorizate de noi prin prezenţa anormală a ministrului Ridzi în ştiri”.

UDMR şi banii
Mititelu are o nedumerire. „Am monitorizat la CNA şi cred că UDMR n-a avut decît o apariţie în ştiri în plină campanie. De ce? Poate că oamenii lor nu fac rating”. Petreanu rîde. „Sau poate că n-au bani de dat!”.

„Dumneavoastră sînteţi proprietarul ziarului, dar nu proprietarul conţinutului ziarului. Conţinutul nu e al dumneavoastră, nu e al redacţiei, e al cititorilor”
Singura înţelegere, nescrisă, între echipa gsp şi Dan Voiculescu, stabilită în 2003, cînd s-a relansat ziarul

„E cineva de la guvern?”
„OK, noi aşteptăm un răspuns de la Emil Boc să ne spună de ce au cumpărat ştiri!’, revine Mircea Toma. „E cineva de la Guvern?”, întreabă el. E, dar dinspre guvernul Olandei, care şi-a trimis o reprezentantă a ambasadei. Olanda a fost una dintre ţările care au sprijinit constant dezvoltarea unei prese libere în România.

În rest, nucul, norii de deasupra şi cel puţin 300 de ştiri TV pe 1 şi 2 mai despre Monica Ridzi, unele despre Elena Băsescu, pentru toată operaţiunea de imagine fiind alocaţi 270.000 de euro, trecuţi printr-o firmă apropiată lui Dan Voiculescu.

Cineva întreabă dacă Dan Voiculescu a dat măcar un telefon după investigaţia gsp în ceea ce-l priveşte. Nu, nici acum, nici altădată. De ce ar face-o?

Cum spuneam. Nucul, norii.

[tab:Capitolul 2]

CAPITOLUL 2 / Audit dur

Ministrul Monica Iacob-Ridzi a primit ieri raportul controlului intern legat de 2 Mai prin care sînt confirmate zecile de nereguli

„Şi eu vreau să aflu adevărul. Am solicitat un audit intern, am emis deja un ordin în acest sens şi sper să am deja rezultatele săptămîna aceasta” a fost declaraţia ministrului Monica Iacob-Ridzi pe 30 iunie, în prima zi de audieri a Comisiei parlamentare de verificare a modului în care au fost cheltuiţi banii MTS cu o evenimentele de 2 Mai.

Auditul a fost finalizat la termenul stabilit. Pe 3 iulie, ministrul TS ia notă de neregulile constatate. Tot atunci însă, Ridzi a cerut subordonatului său să „lungească” verificările pe termen nelimitat. Mai trece o săptămînă. Pînă ieri, cînd directorul Serviciului de Audit Intern depune pe biroul ministerial raportul controlului, cu specificarea, conform unei surse din MTS, că „şi peste o lună, acest document va avea acelaşi conţinut”.

ridzi

NEREGULI CONSTATATE
1. în Nota de oportunitate nr. 17/02.04.2009 pentru organizarea evenimentului s-a stabilit un buget estimativ, care a fost fundamentat necorespunzător, el stabilindu-se valoric, şi nu cantitativ-valoric;

2. pentru organizarea evenimentului la Costineşti s-a stabilit un buget de 1.400.000 lei pentru care nu s-a specificat natura elementelor de cheltuieli, respectiv ce anume se doreşte a se achiziţiona în acest scop;

3. din verificarea documentelor depuse de firmele cîştigătoare s-a constatat că acestea au acelaşi sediu social, aceiaşi acţionari;

4. contractele încheiate nu prevăd obligativitatea prestatorilor de a prezenta documentele de justificare a cheltuielilor efectuate, prin care să se ateste valoarea bunurilor şi serviciilor prestate, respectiv existenţa unor deconturi de cheltuieli, care nu au fost anexate la facturile fiscale în baza cărora au fost efectuate plăţile de către MTS;

5. organizarea de ansamblu a evenimentelor au avut o pondere foarte mare, 30% din valoare, şi nu s-au putut identifica elementele acestui capitol;

6. nu reiese clar ce anume s-a recepţionat, nefiind specificate cantităţile de bunuri şi tipul de serviciu pentru fiecare contract în parte, nesolicitîndu-se nici un decont;

7. comisiile de recepţie şi-au asumat responsabilitatea propunînd decontarea sumelor integrale a contractelor;

8. facturile aferente celor 3 contracte au fost vizate pentru „bun de plată” de o persoană care a făcut parte şi din comisia de recepţie: Claudia Radu;

9. au fost prezentate echipei de audit documente fără semnăturile persoanelor autorizate pe motiv că lipsesc din evidenţele Direcţiei Generale Economice a MTS;

„Au dispărut multe acte din minister pentru că e mai puţin grav ca acestea să nu mai existe decît să ajungă la organele de control”
sursă din MTS

Comentarii (48)Adaugă comentariu

gsp312  •  14 iulie 2009, 1:21

Stii care este partea proasta, Cataline? Multi dintre noi nu o condamna pe ridzipoanca pentru ca a furat ci pentru ca nu a stiut sa o faca profesionist. Din pacate sunt atat de multi romani care ar fi facut (si fac) acelasi lucru. Foarte multi. Sigur, aici este grav ca s-a sifonat banul public, dar cati dintre noi nu incearca sa fenteze legile, sa faca o mica smecherie?
Partea buna este ca, citind postarile de pe blogul tau, sunt inca destui nepatati. Scarbiti, dar curati.

qq  •  14 iulie 2009, 1:50

domnule Tolantan cu zi ce trece reusiti sa ma impresionati tot mai placut. nu pot spune ca citeam inainte in mod deosebit articolele dumneavoastra insa dupa aceasta ancheta jurnalistica superprofesionista pot spune ca va voi cauta articolele cu mult mai mult interes. si ca sa nu creada lumea ca e vre-un mesaj politic tip antena 3 vreau sa spun ca dupa parerea mea pdl si presedintele TB reprezinta „raul cel mai mic” in tara asta insa fara doar si poate tot un rau e si asta..

adi  •  14 iulie 2009, 2:00

Tolo, aici de fata cu toata lumea ma caiesc si iti cer scuze solemn. Te-am acuzat in saptamanile astea de mai multe ori fiind convins ca slujesti intereselor lui Voiculescu si dai intentionat in PDL. Acum inteleg ca nu e asa. Tu si Pietreanu meritati toata stima. Foarte destept lucrat: distrus castelul de nisip din interior. Inteligent, recunosc. voiculescu e intr-o situatie fara iesire. Daca da in tine acum isi face mai mult rau decat si-ar imagina. Felicitari inca o data si scuze pentru prejudecatile dinainte si cuvintele poate nu tocmai potrivite pe care ti le-am aruncat. Tineti-o tot asa. 😉

usa  •  14 iulie 2009, 4:19

Tolo esti mai tare ca cei din Justitie si MI sa o tii tot asa

yoyo  •  14 iulie 2009, 6:31

An effort on the scale of the Apollo mission that sent men to the Moon is needed if humanity is to have a fighting chance of surviving the ravages of climate change. The stakes are high, as, without sustainable growth, „billions of people will be condemned to poverty and much of civilisation will collapse”.

http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/the-planets-future-climate-change-will-cause-civilisation-to-collapse-1742759.html?action=Popup

milici  •  14 iulie 2009, 7:36

@adi
De ce multi sufera de scenarita?de ce lucratura si castel de nisip?
De ce nu putem presupune ca Impact (Antenele, Jurnalul National) avand jurnalisti verticali nu e un trust ok?
Numai pentru gaselnita basesciana Felix motanul (cine e mai securist din ei?)?
Numai pentru ca ni se pare ca duce campanii anti Basescu+PDL?
Poate ca aceste campanii sunt si ele OK.Ce calitati si realizari au Base si PDL pentru a justifica pozitia lor actuala?
Poate pozele in multime, hahaitul, vulgaritatea, incultura, marlania, incompetenta, demagogia, populismul, antiPSD-ul ocazional, implicarea SRI si DNA plac unora si de-asta ne conduc cei de azi.
Cine sa devoaleze toate astea pentru cei care nu le vad desi sunt evidente?
Un urias ziarist MARIUS TUCA s-a retras din TV , facandu-si totusi excelent meseria in Jurnalul national, din prea multe acuze nejustificate de manipulare Voiculescu Felix;cui a folosit asta acum cand am avea mare nevoie de un om mult prea corect pentru aceste vremuri.
E drept ca Antenele si Jurnalul sunt lideri incontestabili in domeniu cu audiente maxime dar echiple de zgomote lucreaza sistematic denigrand Impactul lui Felix.Impactul Impactului ar putea fi redus printr-o concurenta mai redutabila si contestatarii au forte si mijloace de a o face; nu reusesc si atunci din nou se incearca dezbinarea romanilor.
Fiecare tine cu o tabara vazand numai calitati la favoriti si injurandu-i pe ceilalti.
Cel mai bun exemplu este originea securista (Felix, Base) si ‘manipularea’ prin TV (Antena, B1) vazute unilateral de tabere.
Exista si nealiniati care incearca sa discearna adevarul dar astia sunt mai putin zgomotosi.

shalom  •  14 iulie 2009, 7:49

de acord cu cei de aici ca tanti de la MTS a furat si trebuie tratata ca atare dar…..pe cand niste anchete serioase in ceea ce inseamna adevaratii mari furaciosi?nu ii mai reamintesc intrucat cred ca ii cunoast toata lumea.Aceasta ancheta seamana perfect cu derapajele justitiei din romania care ne-a obisnuit sa achite marii borfasi,sa dea pedepse cu suspendare pentru tentativa de crima,dar, in schimb ,condamna un batran care a furat o paine la 2 ani de puscarie cu executare de pedeapsa.

luter  •  14 iulie 2009, 8:46

STAU SI MA INTREB ,CEI CARE ATI DESFACUT MUSUROIUL CAND VETI PLATI PENTRU CURAJUL VOSTRU ,CA DOAR ATI LEZAT MULTE INTERESE ALE CELOR CARE VA PLATESC .CREDETI CA VE-TI FII LASATI FARA CUCUIE ,EU UNUL NU CRED CA DOAR BAIETI SUNT INCA CU EPOLETI PE UMERI.

cristina  •  14 iulie 2009, 9:05

Avea dreptate cineva care posta ieri: cred ca e cazul unei pichetari a MTS, sau chiar a unei noi actiuni gen Piata Universitatii. De data asta ar putea fi Piata Victoriei. Sper ca dintre toti cei care am comentat pe aici sa se gaseasca o persoana cu initiativa. Imi este clar ca la noi nu se poate atrage atentia decat asa!
Dumnezeule, ce fel de natie suntem? Ni se servesc diverse mizerii cu polonicul, iar noi ne apucam sa-i judecam pe cei care ne deschid ochii?

Domnule Mircea, care ati tot venit cu diverse comentarii gen „de ce insista atata Tolontan cu asta”, daca intrati si astazi sa comentati, va intreb: care a fost cel mai curajos lucru pe care l-ati facut in viata dvs? Cumva faptul ca dand din coate, ati ajuns primul la camionul cu suveniruri electorale al vreo unui partid? Pareti genul acesta; daca nu-i asa imi cer scuze! Pot sa va spun doar ca daca politicienii americani ar fi avut tot atata „bun simt” ca ai nostri, astazi nu am mai vorbi despre Afacerea Watergate, unde, cum poate va amintiti, doi ziaristi si ziarul „Washington Post” au fost cei care l-au facut pe Nixon sa iasa din scena.
„Un ziar bun reprezintă o naţiune care vorbeşte despre sine”, spunea Arthur Miller în 1961. Parafrazand, am putea spune ca un ziarist care are curajul asta nu merita lasat singur. Nu conteaza ca a aparut acum si nu in urma cu nu stiu cati ani! Conteaza ca exista si ca ar putea forma un curent in tara asta! Conteaza pentru mine ca, daca eu nu am curaj, exista cineva care are si intreaba Guvernul de ce imi cere mie, contribuabilului taxe?
Eu cred ca acest Guvern, asa cum se prezinta el acum, ar putea foarte bine sa functioneze doar cu un singur om la un ghiseu, caruia, eu, contribuabilul sa ii prezint chitanta prin care se atesta ca banul pe care mi-l ia lunar pe statul de plata si de care dispune cum vrea, il dau, unde cred EU ca e nevoie de el. De ce sa il cred eu pe primul ministru, care imi povesteste despre solidaritatea crizei, imi ia 25 la suta din salariu, fara sa ma intrebe daca ma voi descurca cu ce imi ramane, in timp ce tot el, primul ministru, ii da voie unui ministru (chiar il obliga, dupa spusele doamnei Ridzi) sa cheltuie cum vrea acel ministru(???) banii mei, ai dvs?

Revista presei despre presă | Reporter Virtual  •  14 iulie 2009, 9:24

[…] Tolo: Mărturia unui jurnalist și concluziile auditului! Vlad Petreanu, de la Antena 3, e primul jurnalist din televiziunile vizate de contractele MTS care vorbeşte despre felul în care sînt cumpărate ştirile. […]

writeman  •  14 iulie 2009, 9:24

bravo tolo si bravo tuturor celor care s-au zbatut sa mai respiram si noi o gura de normalitate!

Oscar  •  14 iulie 2009, 9:27

Ati inteles de ce nu isi da Ridzi demisia? Ea nu a facut altceva decat ce I S-A SPUS SA FACA! Ce a facut ea fac toate partidele. Tot guvernul. Toti ministri din toate minsiterele. Daca veti analiza toate cheltuielile ministerelor veti afla din ce traiesc televiziunile. Si cotidianele importante. Ia mergeti voi si verificati contractele de publicitate de la Adevarul, Gandul, Jurnalul lui Felix etc. Din pacate eu am impresia ca Ridzi este „acoperita de regulament”…..

alk  •  14 iulie 2009, 9:53

Multa naivitate….

Doctorul  •  14 iulie 2009, 10:29

Dacă din teren spune către redacţie «Băi, nu e chiar veselie aici», i se răspunde: «Chiar nu eşti în stare să găseşti veselie?!»”

Ma bucur ca traiesc in Romania. Aici pana si sa razi a devenit ceva trist. Dincolo de orice, ce scrie mai sus e realmente mortal.

Felicitari pentru toata aceasta investigatie. Multumesc din suflet.

Peace

Broscuta Oac  •  14 iulie 2009, 10:45

Aproape ca ma indignasem din cauza suferintelor bietilor jurnalisti TV oprimati de patroni, cand mi-am amintit ce salarii au.
Daca Sandra sau Andreea sau Mandruta incaseaza cate 100000 – 200000 euro pe an ca sa dea din gura pe ecran, cred si eu ca patronii le cer supunere absoluta. La banii astia, e o datorie morala sa mananci ***, altfel de ce-i mai primesti? Doar nu salvezi vieti in vreun spital. (Pardon, medicii castiga de 10 ori mai putin.)
Cand patronul te cumpara, sigur ca esti proprietatea lui. Daca vor deontologie, jurnalistii au o solutie simpla: salariu normal = libertate. Sa redevina oameni „de rand” si atunci o sa-si poata permite sa fie atat de liberi cat poftesc.
Nu poti fi si bogat si „rebel”, e imoral. Nu i-a mers nici lui Bob Dylan.

Justitiarul  •  14 iulie 2009, 11:03

cristina subscriu ideii cu pichetarea, mai ales ca si eu sunt jurnalist

cristina  •  14 iulie 2009, 11:26

Ma bucur; inteleg ca si tu crezi ca puteti schimba ceva! 🙂

George  •  14 iulie 2009, 11:39

Toti sintem scirbiti de politicientii nostri.
Singurul mod in care le putem arata asta e sa nu ii votam
ar fi ideal daca am avea pe buletinele de vot o casuta cu nimeni din cei de mai sus
am putea astefel sa votam in consecinta

Justitiarul  •  14 iulie 2009, 11:41

TREBUIE sa schimbam ceva, altfel voi fi nevoit sa parasesc tara, si nu vreau asta. Mi-am pierdut insa speranta ca vom putea face asta din fata computerelor (scriind), intrucat politicienii nostri sunt prea nesimtiti ca sa ma ia in seama parerile „plebei”. S-a ajuns mult prea departe si cred ca singura solutie este aceea de a iesi in strada. Am fost in Piata Revolutiei in 1989; era sa iau bataie de la mineri in iunie in Piata Universitatii, asa ca nu imi mai este teama de nimic.
In momentul de fata sunt doar scarbit. Mi-e greata sa deschid televizorul, mi-e greata sa citesc presa (90% tabloid), mi-e greata …

savior  •  14 iulie 2009, 11:42

mi-am spus ca n-o sa mai scriu comentarii dar uite ca nu ma pot abtine. pentru ca in continuare vad aceeasi oameni slabi care se lasa influientati in continuare. am si eu o intrebare, d-le tolontan de ce nu aruncati intai gunoiul din curtea d-voastra? fabricati(ziarul pe care il reprezentati)continuu stiri sportive si nu spuneti nimic atunci cand se dovedesc a fi false. nu faceti nimic altceva decat sa „umpleti” ziarul ca sa se poate vinde. degeaba daca printre sutele de falsuri spuneti si-un adevar. e cam aceeasi chestie si-n politica,se promite mult, se face putin dar de vorbit, se vorbeste doar despre ce s-a facut sau despre ce n-au facut altii. pana nu se va sterge cu buretele totul (de cand existam)nu vom putea avea sperante de mai bine. asa suntem noi, romanii, dam vina pe trecut pentru a ne scuza esecurile. mira-m-as sa-mi raspundeti sper insa sa aveti bunul simt sa lasati comentariul „sa treaca de bodyguarzi”

Cătălin Tolontan  •  14 iulie 2009, 11:53

savior: nu inteleg pur si simplu ce spuneti. Ca gsp este un ziar cu un continut irelevant? Va contrazic

Ionut Pitesti  •  14 iulie 2009, 12:05

Draga Tolo, greul de abia acum urmeaza. S-a hotarat sa se supuna plenului tocmai la toamna daca sa se ceara sau nu inceperea urmaririi penale. E strigator la cer, o COMISIE PARLAMENTARA cere inceperea urmaririi penale asupra unui ministru, iar acelasi Parlament amana aceasta decie. Hai cum facem, facem un meeting in fata Palatului Parlamentului sa ii convingem sa vina din vacanta pe acesti angajati ai nostrii anume parlamentarii, sa decida odata??? Acum le e mai greu sa zica nu in toamna lumea mai uita si pot zice mult mai usor NUP.
@ savior: putin mai explicit in explicatii, baga povestea cu cuiele din usa si gaurile care raman (poveste de prin clasa a III-a). In rest nu-ti place GSP nu cumpara, mi-e nu-mi plac mai multi ministrii io am doar odata la 4 ani teoretic puterea sa fac ceva. Dumneata esti Dumnezeu in fiecare zi cu GSP nu cumpara, nu citii, nu scrie. E simplu.

savior  •  14 iulie 2009, 12:17

de multe ori da, e un ziar cu un continut fara adevar. de ce nu se scrie in ziar doar despre ceea ce este sigur, pentru ca despre stiri „99% sigure” care se dovedesc a fi neadevarate sincer, m-am cam saturat sa citesc. nu vreau sa credeti ca e o parere doar despre gsp ci despre tot ce inseamna presa romaneasca (ca asta poate ca ne intereseaza cel mai mult). nu spun sa nu aveti pareri, opinii sau sa incercati sa faceti previziuni dar de foarte multe ori acestea au niste titluri foarte deplasate. inteleg ca titlul trebuie sa ne faca sa citim articolul dar chiar asa? in tara noastra parca s-a ajuns ca tot ce-ar trebui sa fie ordi.nar este… extraordinar. va asigur ca multi ca mine gandesc la fel numai ca poate ne-am obisnuit asa, daca vreti, uitati-va la alegeri, romanul nu merge la vot pentru ca nu-l intereseaza ci pentru ca nu are pe cine vota. inca o data, n-am nimic cu gsp (caci totusi e una din sursele mele de informatie sportiva) poate ca insa m-am enervat prea tare vazand atatia oameni laudandu-va ancheta ori asta dupa cum spuneam ar trebui sa fie doar ceva ord.inar si nu extraordinar.

Bula  •  14 iulie 2009, 12:26

Plecind din tara iti recapeti linistea! Vezi peste tot minarii, oameni fara caracter sau sira spinarii, dar cel putin nu doare, pt. ca nu sint ai tai!

Vlad Ionescu  •  14 iulie 2009, 12:37

Daca ar fi sa ne adunam, cred ca nu am putea-o face decat in Piata Universitatii. N-ar fi rau sa vedem cati am fost si cati mai suntem. Si poate ca de data asta nu vom mai fi atat de naivi.
Pentru cei interesati:http://www.adevarul.ro/articole/marian-munteanu-fara-piata-universitatii-am-fi-avut-soarta-moldovei.html

criticul  •  14 iulie 2009, 13:29

ZEROURILE astea care ne conduc ar putea fi zdrobite usor si date la o parte la fel de usor, daca ar exista o societate CIVILA PUTERNICA care impreuna cu o PRESA INDEPENDENTA PUTERNICA ar milita pentru reinstaurarea adevaratelor VALORI ROMANESTI IN TARA ASTA. Dar cum baietii din presa sunt usor de cumparat cu salarii de 100.000-200.000 de euro/an fiindca au de achitat rate la casa(vila) sau masina, va dati seama la ce nivel este nivelul lor deontologic si moral! LA NIVELUL RAMEI CARE SE TARASTE!! Coloana vertebrala,curaj=ZERO,VISE!! Iar societatea civila este,,reprezentata” de niste amarate de O.N.G.-uri care traiesc de azi pe maine si cu niste oameni care nu toti sunt modele de integritate, demne de urmat.

Aloha  •  14 iulie 2009, 13:46

@GSP312: Se pare ca nu prea intelegi ce s-a intamplat: d-na ministru Ridzi a luat din banii tai, din banii mei, din banii nostri si a platit catre televiziuni pentru a-si face publicitate electorala, ei si domnisoarei Basescu. Din punctul meu de vedere este vorba de furt si nu inteleg de ce nu s-a autosesizat inca Parchetul.

savior  •  14 iulie 2009, 13:52

pentru ionut din pitesti. dragul meu, suferi de-aceeasi boala ca multi romani, lipsa de atentie. incearca sa citesti tot ce-am scris. spui ca ai puterea, chiar si teoretic, ca la 4 ani sa schimbi ceva, eu tocmai scrisesem ca romanii nu merg la vot nu pentru ca nu-i intereseaza,ci pentru ca n-au pe cine vota. tu vrei sa iesi in strada sa protestezi, de ce nu faci acelasi lucru pe care mi l-ai sugerat tu, eu sa nu mai cumpar ziarul iar tu sa nu dai importanta la toate hotiile astea. de ce daca in presa se scriu multe minciuni, sa nu ne revoltam dar daca cineva ne cheama in strada sa iesim? cineva spunea ca spre deosebire de moldoveni noi avem piata universitatii. iar ceva fals, daca toti moldovenii ar fi votat impotriva sistemului, cum asa vor sa para, nu mai era nevoie de arestari si varsari de sange. daca nu ma insel, chiar base spunea: „nu pot ei fura cat putem noi vota”

valy70  •  14 iulie 2009, 14:07

Cuvintele ucid mai chinuitor ca sabia,nu-i asa?.Toata aceasta vorbarie,toata aceasta asa zisa ancheta e praf in ochii prostimii,cand oare,de la revolutie incoace,a fost condamnat un singur demnitar corupt,unul macar!!!Deznodamantul acestei povesti e deja cunoscut,madam Ridzi va pieri in uitare pentru ca maine alt caz va tine capul de afis si apoi altul si mereu va fi asa.Nu cred ca aceasta femeie va fi mai saraca maine decat azi,eu fra.ierul ce-mi dau cu parerea sigur voi fi,au ei grija.Din pacate noi muncim pentru ei,nu pentru familia noastra,nu pentru a ne fi noua bine ci lor,acelor oameni pe care iau ales tot aceeasi prosti care platesc taxe spre binele lor.Cuvintele ucid….dar cuvintele lor sunt legi.

Cătălin Tolontan  •  14 iulie 2009, 14:32

dosctorul : Dacă din teren spune către redacţie «Băi, nu e chiar veselie aici», i se răspunde: «Chiar nu eşti în stare să găseşti veselie?!»”
Ma bucur ca traiesc in Romania. Aici pana si sa razi a devenit ceva trist”. Esti bun 🙂

Ovidiu Miron  •  14 iulie 2009, 14:55

Eu ma minunez in continuare.

Cum pot sta linistiti Traian Basescu, Emil Boc, Monica Ridzi, Elena Basescu, Xulescu, Nemirschi,Elena Udrea, etc? Oamenii astia nu sunt facuti din carne si oase? Nu au suflet, constiinta? Nu au nimic, absolut nimic in afara de prefacatorie? Ei chiar nu observa ca o intreaga Romanie s-a ridicat impotriva lor?

Partidele politice chiar nu realizeaza ca procentul de 18% prezenta la vot va fi in curand unul mare? Sau asta si vor? Oamenii politici chiar nu inteleg ca romanii ii urasc atat de tare incat au si fost neoficial declarati persona-nongrata in aceasta tara?

Stiam un proverb care spunea ca ipocrizia incepe atunci cand intr-o camera in care se afla un singur om mai intra o alta persoana. In cazul acestor indivizi cred ca nici macar asta nu se aplica. Pentru ei ipocrizia exista si cand stau singuri pe un scaun si privesc spre o scena de 75 mii euro.

„Prapastia dintre clasa politica si romani este de nerefacut.” – Dan Puric

Il dam jos si pe Basescu cum i-am dat si pe pesedisti in 2004. Intrebarea este pe cine punem in locul lor. Eu m-am saturat.

Jhon  •  14 iulie 2009, 15:19

Cand se termina cu isteria asta? Nu v-ati plictisit? Hai, sa fim seriosi, la TVR e Sassu, la Antene conul Voiculescu, pai, ce mai comentam, tot PSD+PC au fost beneficiarii…(firma LOCO etc) !
O dati, o intoarceti, doar-doar sa „iasa” negativ la Basescu. Una e investigatia ziaristica, demers corect, alta e…smenul politic (politruc) si „ochelarii de cal” anti-Basescu, care, si pe aici pe blog de multe ori…concureaza cu emisiunea renumita din care, de sila, a iesit Cristoiu din ea, lasandu-l pe Gadea si „domn prof”-isterics…
Daca Basescu nu era,nu s-ar fi aflat niciodata de Sterlling-Tariceanu, de 500.000 euro Nemirschi,de 1,5 mil euro date de Nita PSD pe concediile angajatilor in Alicante-Spania (pe asta nu-l vede nimeni?ca dupa ce a pus forfetarul,acum jeleste ca…”am fost prost,scuze,sa-l scoatem!”!),Sarbu de la agricultura cu vila Consulatului Congo din Dorobanti…(smen tipic PSDist) ETC!! Si nici nu aflam ca BANII DE LA MTS sunt…la Antene(vechi/noi?) la Voiculescu, de-aia si comisia Ridzi si-a incheiat subit activitatea,dand „sentinta” si substituindu-se Justitiei (Senatorul Frunda aseara la Realitatea tv A DESFIINTAT complet atitudinea si „decizia” comisiei Ridzi,una eminamente politica si politruca) !

Adevarul? Adevarul supara…Si cand e „dirijat” mediatic, doar-doar „prostanacul” Geoana si „omul slab al lui Bratianu”,re-lansat a 4-a oara in 3 luni in campania electorala…sa intre unul, „parlitul”, in turul 2 cu (poate, ca n-a anuntat) Basescu. Daca va candida, veti avea iarasi doavada ca romanii nu pot fi PACALITI cu deturnarea politica a unei anchete corecte a GSP: Basescu va fi iar presedinte.
Bafta in continuare,dle Tolontan,cu sinceritate!

Bogdan  •  14 iulie 2009, 15:27

ovidiu, cristina, cataline…si toti ceilalti care pur si simplu v-ati saturat…sa pichetam MTS, sa pichetam Guvernul si Palatul Parlamentului…dar nu la modul ca mergem acolo, ne plimbam de doua-trei ori si gata…ci sa ne facem un plan de bataie…sa vina boc-poc, ridzi** si baselu sa ne dea explicatii si sa raspunda in fata noasta, a poporului. se pare ca *** astea au uitat ca noi i-am pus acolo (mari prosti am fost), si vor avea in curand nevoie de noi (prosti vom fi sa mai gresim o data)

ionut ciobanu  •  14 iulie 2009, 15:46

La fel e cu invitaţii politici. Îi trimit partidele, îi impun, iar televiziunile acceptă!/ spune dl. Petreanu. televiziunile accepta contra cost? pt ca spune un pic misterios mai jos in ceea ce priveste UDMR :” sau poate n-au bani de dat”

Andrei  •  14 iulie 2009, 15:53

JUR CA DACA BASESCU SAU BOC NU O DEMIT PE RIDZI, VOTEZ CU PSD LA ALEGERI. (ii urasc si pe astia, dar in tara asta e din ce in ce mai clar ca nu ai alternativa)

maria  •  14 iulie 2009, 16:32

Andrei, 🙂 fi sigur de asta,
ca tine suntem multi, nu se poate altfel scapa de PD-l decat prin vot masiv ca sa acopere si fraudele electorale pentru care i-au lectii de la mantog.
Eu am asa un „filing” ca acest partid fara liderul lor basescu, nu mai poate face atat de mult rau tarii/noua,ca acum cand au un spate.

Psd, in astia 4 ani de opozitie s-a reformat,nici eu nu i-am votat niciodata,dar oricum nu au mitocani care sfideaza cu tupeu inimaginabil,ca Toader, Ridzi, videanu, boureanu, ca voinescu,ca hoara etc……….
multi spun ca nu base e vinovat de toate relele.
Ba da! base e vinovat de
– numirea procuroareri generale,care pentru asta-i arata devotament pe viata.
– de numirea anastasei roberta,alta femeie care impiedica pe fata, fara nici o jena tot ce nu-i pe placul ei, vezi cazul ridzti, ce pretentii poti sa ai de la o femeie ca ea care daca-si pune mainile in sold e ca la usa cortului,
– ca a numit ministrii atat de slab pregatiti, afoni in cunoasterea problemelor tzarii, forfetaru- o aberatie care a lovit in cei mai saraci dintre pamanteni- chioscarii, prima casa accesibila celor cu salariu net de 1.000 euro pe luna, cand in privat oamenii saraci au salariu net de 150-200 de euro!
Problemele nu se vor rezolva a doua zi dupa caderea PD-l,numai ca PD-L nu va mai incurca mersul firesc al lucrurilor, firesc, am zis.
Citez „succesul lui basescu, este insuccesul Romaniei”.

Eu_Bv  •  14 iulie 2009, 17:28

Wow!

alex  •  14 iulie 2009, 17:29

Bravo GSP!

dramoleta  •  14 iulie 2009, 17:36

Felicitari! wtg

bogdan  •  14 iulie 2009, 17:39

si-a dat demisia. vai de ea, a dat vina pe maica-sa.

Cătălin  •  14 iulie 2009, 17:44

A demisionat! Bravo!
Cine urmează?

sabina  •  14 iulie 2009, 17:49

Ce patima in mesajele de azi! Si parca nu mai seamana cu cele de acum cateva zile, pline de incurajari… Oameni buni, nu va pierdeti speranta si nu descurajati echipa dlui Tolontan! Doar nu va asteptati ca totul sa fie usor, pdl sa depuna armele si sa recunoasca evidentza, dupa care sa se transforme peste noapte in Ileana-Cosanzeana! Ancheta cazului Ridzi este ceea ce s-a putut face acum, nici macar nu s-a incheiat dpdv al dlui Tolontan. In fiecare zi ne dezvaluie alte si alte porcarii. Asa se naste societatea civila.

ozzy osbourne  •  14 iulie 2009, 17:51

Felicitari dle. Tolontan! Este cea mai mare reusita a jurnalismului romanesc din ultimii ani! Fara doar si poate! Felicitari intregii echipe !
Ce ma mira e faptul ca imediat dupa anuntarea demisiei, antenele au uitat sa va contacteze, luand pareri in direct de la altii si nu de la cel care a facut bulgarele si i-a dat drumul la vale. Interesanta pozitie, dar care nu ma surprinde deloc!

mireya  •  14 iulie 2009, 17:58

Felicitari Mirela Neag, Marius Margarit, Cristi Scutariu si…Catalin Tolotan!!! Felicitari pentru aceasta ancheta jurnalistica ce a dus la demisia ministrului. Felicitari pentru munca de documentare, pentru perseverenta si pentru…rezultate! Ancheta trebuie sa continue. Scopul nu a fost in primul rand demisia sau demiterea ministresei ci scoaterea la lumina a felului in care sunt cheltuiti banii publici. Mai sunt cativa pasi de facut! mult succes!!!

milici  •  14 iulie 2009, 18:35

Daca in gradina lui Ion tote pasarile cam atipeau, in gradina botanica a marinarului toate asteapta docile sa le vina randul la ciuguleala dresate atent de dictator.
Sportivii vor lupta de acum sub lozinca ‘La Placinta inainte…’

cristina  •  14 iulie 2009, 20:48

Felicitari, domnule Tolo! Pentru ca sunteti asa cum sunteti si sper sa invete si alti de la dvs.

cristina  •  14 iulie 2009, 20:49

… „altii” am vrut sa spun!

prosteaua  •  14 iulie 2009, 23:17

hmmm… uitati-va din Antena si din tara… uitati-va la un om corect, ce nu suporta sefi care sa-i spuna ce sa faca…… ce ar face orice pentru bani… dar mai exista si oameni cinstiti, corecti… poate ca omul are si bani pusi deoparte, pentru ca va fi dat afara… totusi, e un exemplu pentru tanara generatie… si mai sunt si pe la gazeta cativa(tolontan etc.)… nu pot sa cred ca cineva isi demasca seful… e ceva inimaginabil pentru Romania de astazi… ar trebui sa li se faca statuie acestor oameni

Comentează