Ultima ştire

echipagspCele 300 de ştiri plătite de 2 Mai s-au întors împotriva Monicăi Ridzi în ultima ș tire despre ea ca ministru: «Demisionez!»

miercuri, 15 iulie 2009, 12:30

echipagspCele 300 de ştiri plătite de 2 Mai s-au întors împotriva Monicăi Ridzi în ultima ș tire despre ea ca ministru: «Demisionez!»

Destinul e ironic: Ridzi a demisionat exact in sala in care s-au atribuit contractele celor doua firme! In sala unde s-au deschis plicurile cu ofertele si, potrivit celor din MTS, „n-am vazut ca au actionari comuni, sediu comun, administratori comuni”.

Ieri, la 16:20, redacţiile ziarelor şi televiziunilor primesc comunicatul MTS: „La ora 17:00, ministrul Monica Iacob-Ridzi va organiza o conferinţă de presă”. „Nu ştim nimic!”, spun cei din minister. „Şi-a închis telefonul”, adaugă colegii de partid.

ma1

A demisionat chiar în sala atribuirii contractelor
Sala Gheorghe Hagi e deja plină de redactori, camere de luat vederi şi fotoreporteri. E chiar sala în care s-au atribuit contractele pentru Artisan şi Mark. Ce întorsătură a destinului!

Cu o întîrziere de aproape 30 de minute, ministrul tineretului şi sportului îşi face apariţia. Fusese la Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc.

„Familia nu mai suportă”
„Voi face o scurtă declaraţie de presă” au fost primele cuvinte rostite. „Încă de la începutul discuţiilor privind fondurile cheltuite cu evenimentele organizate de 2 Mai, am spus că mă consider nevinovată. M-am prezentat ori de cîte ori s-a dorit în faţa Comisiei parlamentare de Anchetă şi am pus la dispoziţie toate documentele atunci cînd au fost solicitate, inclusiv de DNA”, a început Ridzi.

„Am văzut decizia Parlamentului de luni şi am constata că alianţa PSD-PNL doreşte prelungirea acestui subiect pe agenda publică. Familia mea nu mai suportă. Mama e deja bolnavă. Am avut toată buna-credinţă de a clarifica această situaţie cît mai repede”, a continuat ministrul TS.

Auditul a afectat-o
Demnitarul şi-a asumat apoi responsabilitatea politică pentru faptul că a girat toţi oamenii din minister, adăugînd că nu mai doreşte să afecteze în nici un fel imaginea Guvernului şi a partidului. „Îmi prezint demisia din funcţia de ministru al tineretului şi sportului şi voi continua să mă prezint în faţa organelor abilitate pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a mai spus Ridzi.

S-a ridicat în picioare şi a părăsit sala de conferinţe.

Succesor în 60 de minute
La nici 10 minute după aceea, preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul, luînd act de demisia ministrului Monica Iacob-Ridzi. O oră mai tîrziu, şeful statului o numeşte pe Sorina Luminiţa Plăcintă, senator PD-L, noul şef al MTS. Noul ministru nu are un trecut politic. Apare în 2008, cînd cîştigă un mandat de senator pe lista PD-L în Vrancea. În primul an de parlamentar este înregistrată cu 15 iniţiative legislative în domenii sociale şi 12 luări de cuvînt.

CV-ul Sorinei Luminiţa Plăcintă cuprinde însă experienţă managerială

– 44 de ani;
– absolventă a facultăţii de Tehnologie şi Chinie Textilă Iaşi în 1989;
– inginer la Filatura de lînă pieptănată Focşani (1989-’93);
– acţionar-administrator la SC Sorste (1994-2008);
– director general SC Artifex srl (2005-2008);
– senator PD-L de Vrancea (2008- prezent);
– deţine 3 imobile în Focşani şi un altul la Montreux (Elveţia);
– deţine bijuterii şi tablouri în valoare totală de 80.000 de euro;
– proprietară a 3 autoturisme (Dacia, Renault şi Skoda);
– are două conturi la BRD în care deţine 1.138.313 lei şi, resoectiv, 13.881 euro

Preşedintele României confirmă cumpărarea de ştiri!
Aseară, Traian Băsescu a confirmat dezvăluirile Gazetei Sporturilor privitoare la cumpărarea de ştiri şi reportaje din bani publici. „E o criză morală! E cea mai urîtă motivaţie a remanierii din mandatul meu”, a spus preşedintele în faţa Guvernului la numirea succesorului lui Ridzi. „S-a ajuns să fie cumpărate ştiri pe televizor în înţelegerea dintre politicieni şi televiziuni. Oameni buni, aveţi grijă cu democraţia! Opriţi aceste practici”, a spus Traian Băsescu.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

west  •  15 iulie 2009, 11:33

Banii se recupereaza din vinzarea averii lui Ridzii????

Shagy  •  15 iulie 2009, 11:34

Ehe … pacat de RIDZI .. era un ministru bun.. mult curaj si toate cele bine, asta inseamana sa nu te pui bine cu Dusmani (PREASA)

alina  •  15 iulie 2009, 11:36

@enervatule,
-n-a fost o marioneta, a facut totul dupa capul ei

-cand a realizat ce *** a dres a zis ca rezolva totul singura-fara consilieri of course, ca madama e superdesteapta

-in acest fel a facilitat punerea in discutie a modului in care a ajuns ailalta proasta incapatanata europarlamentar (ca asta a fost moftul ei indus de Ridzi care s-a vrut in anturajul lui Basescu)

-la rugamintea lui Baselu a incercat sa intervina madame Udrea dar vacutele PDL-iste si-au pus coada pe spinare si au mugit la tatcu…

– Draga domnule Basescu din acest punct de vedere suntem solidari cu mathale; rizdele si prostii (aka boc-pogea) te-au ingropat *** pana la buza… si mai fac si valuri.

Laurentiu1985  •  15 iulie 2009, 11:43

O demisie care vine atunci cand nimeni nu se mai astepta la asa ceva, ceea ce pe ce-i care au pus la cale acest linsaj politic ii irita si nu arata nimic altceva decat scopul pe care l-a avut si nesimtirea cu care s-a realizat. Pacat ca oamenii tineri care chiar incearca sa faca ceva in tara asta nu sunt lasati, iar cei care fura milioane de euro stau bine mersi acolo la masa cu mascaricii astea care-si zic politicieni. Si acum nu o sa faceti altceva decat sa va bucurati, pentru ca cei care fura se cred invingatori si nu denota decat soarta care o are acest popor, de a-i da jos pe toti aceea care incearca sa faca ceva pentru tara, oare cand o sa ne trezim ca natie??? O intrebare care nu stiu daca are cineva vreun raspuns.Nimeni nu a zis ca aceste articole nu au un sambure de adevar,lumea s-a legat de modul in care se linseaza oamenii care incearca sa faca ceva.

adidas  •  15 iulie 2009, 11:46

…blestemat sa fii destin…
sau cine stie poate binecuvantat pentru altii

greg  •  15 iulie 2009, 12:24

Ah da, circul perpetua. Demisie intre lacrimi, acuze din partea „Stalinului” democratiei romane catre numita „Ana Pauker”-liberal, criza morala majora azi care deunazi a fost numai un caz minor, asaltul nano-politicienilor telecomandati-pedeleii de Cotroceni- care inunda canalele TV cu explicatii cat de cat mai nastrusnice, garnisite cu o candoare juvenila sau aroganta bo(u)reala…..patriotism, bunastarea poporului, scoaterea economiei din criza si societatii din criza morala? o, da va fi cand intram in campanie electorala. Si intre timp in „background” se aud sunetele de acompaniament al spectacolului grotesc, Simfonia nr.3 de Saint-Saens: Dance macabre. In rest sa ne auzim numai de bine.

Bogdan  •  15 iulie 2009, 13:08

Bravo Tolo, Bravo Basescu

Ar fi bine acum sa incepeti cu adevaratii hoti din sport…
Mai bine ati luat patronii cublurilor la rand 🙂

milici  •  15 iulie 2009, 13:13

Confirmarea presdintelui are exact valoarea a tot ce scoate pe gura Base adica NIMIC.
Cine mai pune baza pe vorbele marinarului e extrem de naiv sau a trait rupt de realitate cel putin ultimii 5 ani.

mititelu’  •  15 iulie 2009, 13:31

dar mai am si eu o intrebare ……cu EBA cum ramane ca doar RIDZI a ajutat-o in campanie…sau deja asta e alta poveste….si-a dat demisia si o sa iasa si basma curata……garantat 100%!tara de miti.ci…vai mamam noastra!

costin  •  15 iulie 2009, 14:28

adica presedintele basescu stia?
si nu zicea nimic…
hmmm…

Lucian  •  15 iulie 2009, 18:50

Tolo m`ai dezamagit total sincer! De ce nu dai accept decat la comenturile favorabile tie si doar la „cateva” nefavorabile. Nu faci altceva decat sa te invinovatesti mai mult! Bravo halal tara avem!

danut  •  16 iulie 2009, 3:16

Ce usor pot fi franti cei tineri si nexperimentati in ale jocului politic ! E asa de transparenta lucratura…Cred ca Presedintele Basescu a sesizat aceasta marsavie. Iar oamenii din presa nu sunt deloc inocenti din punct de vedere al intereselor politice si al aliantelor „avantajoase”.
Ii urez Presedintelui perseverenta si putere in a tine piept tavalugului micilor sau marilor interese de grup.

algernon  •  16 iulie 2009, 3:39

E clar ca nasul bun si ochii care vad si inteleg ai presedintelui Basescu ii deranjeaza pe multi lucratori intr-ale presei si ale politicii. Nu pe toti dar pe foarte multi dintre ei. Pe cei care mirosul banilor si al puterii ii ameteste asa de tare ca nu mai pot vedea adevarul.

damian  •  16 iulie 2009, 3:47

Tolo e fair. Toata lumea vad ca se exprima in voie…De bine sau de rau.
Presedintele stie ce spune in privinta unor presari si a politicienilor. Interesele sunt de ambele parti si de multe ori se realizeaza mariaje ciudate pentru ochii profanilor.
Si doar nu ne-om astepta sa-i dea dreptate Presedintelui cei care ii vaneaza scaunul ?!!!!

Cafeneaua Rogalski Grigoriu » Arhiva » 2009 – la jumatate; sau 9 luni de criza  •  16 iulie 2009, 7:56

[…] singura discutie mi s-a parut insa interesanta, daca o decantam de tot molozul care a generat-o: imposibilitatea de a cumpara o […]

Comentează