DNA: Ridzi va fi urmărită PENAL

ŞEFUL DNA, DANIEL MORAR, A DEZVĂLUIT ASEARĂ CEEA CE GSP ANTICIPASE DE ACUM O SĂPTĂMÎNĂ
d

miercuri, 22 iulie 2009, 7:30

ŞEFUL DNA, DANIEL MORAR, A DEZVĂLUIT ASEARĂ CEEA CE GSP ANTICIPASE DE ACUM O SĂPTĂMÎNĂ
d

ULTIMA ORĂ:
Azi-noapte, la Realitatea TV, Daniel Morar, șeful DNA, a confirmat ceea ce Gazeta a susținut de peste o săptămînă: mai mulţi oameni din MTS sînt acuzaţi de ilegalităţi în dosarul 2 mai şi vor fi aduşi în faţa justiţiei. Nu este doar o victorie a presei, ci si o confirmare a faptului că voi, cetăţenii României, vă puteţi recăpăta puterea în faţa guvernanţilor. Oricit de dogmatic suna, e perfect adevarat. Iată de ce s-a ajuns aici.

Goana după imagine
„Ioana Vârstă îi măsura notorietatea şi Ridzi spunea că nu e de ajuns”. Vârstă a fost angajată la Ministerul Tineretului şi Sportului special pentru imaginea lui Ridzi. Cîndva apropiată şi finanţată de Vântu, Vârstă a fost cea care i-a conceput şefei sportului discursul de adio. Vârstă e cea care veghează şi în aceste zile, cînd Ridzi apare la minister într-un jeep spectaculos şi încearcă să-şi lichideze conturile în Vasile Conta.
Vârstă a fost rampa ambiţiei lui Ridzi de a urca în slăvi. Dar modelul a fost altul. Elena Udrea. Investigaţie pornită de Jurnalul Naţional.

„Atracţie maladivă pentru notorietate”
„De fapt, toate cele trei contracte dintre MTS şi Mark şi Artisan au un aer ciudat. Parcă au fost paraşutate de undeva, după un model”. Aşa se explică ignoranţa frapantă a celor care le-au semnat. Nici în faţa media, nici în faţa Comisiei de Anchetă, în frunte cu Ridzi, oamenii din MTS nu erau în stare să explice nimic. Obiectul lor real, costul cel mai mare şi singurul efect măsurabil a fost imaginea ministrului.

Mărturii din minister reconstituie „atracţia maladivă, pur şi simplu nu exagerez, pentru notorietate”.

„Ridzi joacă tenis cu Ilie Năstase la Bucureşti pentru campania <România în mişcare>, Udrea joacă tenis la Paris cu Ilie Năstase pentru <Romania, Land of Choice>. Cu aceeaşi firmă! Aşa au făcut tot timpul. S-au concurat”
sursă PD-L

„Ruşine fără precedent pentru sportul românesc”
Oamenii din propriul partid erau şi ei şocaţi. Se făceau glume. „O să-şi deturneze una alteia şi coafeza”, se rîdea în Modrogan.

Şi se plîngea în ambele ministere. „E o ruşine că, de la venirea lui Udrea, s-au plătit bani de buzunar ziariştilor. Oricum n-a interesat-o decît propria imagine, nu problemele reale ale turismului”, spune cineva din Ministerul Turismului. Dinspre MTS se aud aceleaşi reproşuri: „Niciodată sportul românesc n-a suferit o asemenea ruşine, ca oamenii din fruntea sa să se organizeze ca să fure banii”.

Gheorghe Nastasia, veriga dintre ministere

Un alt plan, cel al banilor, le leagă pe Ridzi şi Udrea. Gheorghe Nastasia este secretar general la Ministerul Turismului şi cel care a primit din partea lui Udrea dreptul de a semna ca ordonator de credite. „Omul lui Udrea a lucrat la RAPPS-SRP Sinaia din 1998 pînă anul trecut, exact regia care a primit 140.000 de euro, fără licitaţie, de la Ridzi”.

Conform NewsIn, în afara celor 730.000 de euro în cazul 2 Mai, MTS a dat încă 740.000 de euro prin aceeaşi procedură unui număr de patru firme. Una e cea de care a fost legat Nastasia.

Gemene pînă la capăt?

Doi miniştri, bani publici şi o competiţie de imagine. „Vreau ca Udrea!”, se auzea în Ministerul Tineretului. „Vrem ca Ridzi!”, se aude acum dinspre angajaţii din Palatul CFR, sediul turismului, care au năvălit ieri pe siteuri cînd s-a aflat că PNL doreşte o comisie de anchetă în cazul şefei lor.

Tocală acceptă doar cu schimbări!
Sorina Plăcintă, succesoarea lui Ridzi la şefia Tineretului şi Sportului, trebuie să-i prezinte cît mai repede premierului Emil Boc un nume pentru postul de secretar de stat rămas vacant după plecarea lui Belu. Marţi seara, Plăcintă a avut o discuţie pe această temă cu mai multe personalităţi din sport, Mariana Bitang, Octavian Belu, Carmen Tocală, Ana Pascu, Sorin Matei, Octavian Morariu, Elisabeta Lipă. „A avut măcar curajul să ne ceară ajutorul, să-i propunem un om”, a declarat Lipă. Belu a refuzat să se întoarcă. „La fel au făcut şi Bitang, şi Nuţi Frîncu. Va fi greu pentru oricine”, a adăugat comandantul clubului Dinamo. „Nimeni nu va accepta cu organigrama şi cu atribuţiile actuale ale secretarului de stat”, a declarat Carmen Tocală, care poartă negocieri cu ministrul TS.

„Sînt neliniştiţi!”

Marţi şi miercuri au fost zi intense şi neplăcute pentru cei din MTS. „S-au întors de la audierile desfăşurate la DNA în cel mai bun caz neliniştiţi. Cei mai mulţi, speriaţi”, spune cineva. E posibil ca în hora cercetărilor să intre şi ANRMAP, cei care nu numai că au dat un aviz fără documentaţie completă achiziţiei făcute de MTS, dar, potrivit informaţiilor ziarului, au şi consiliat ministerul în momentul semnării.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

un prost care cotizeaza  •  23 iulie 2009, 12:40

NU VOR PATI NIMIC, IN CEL MAI BUN CAZ UN NUP SI ACELA CU JUMATATE DE GURA. VOR TRECE IN ESALONUL 3 PENTRU UN TIMP IAR PESTE 4 ANI VOR CANDIDA IARASI…..DNA -UL ESTE O GLUMA, SAU IN CEL MAI BUN CAZ SUNT ZMEI CU 2 FEMEI…UNA PROASTA SI UNA PREA INGANFATA SI SIGURA CA NU VA PATI NIMIC.DE CE NU AVEM INSA SI UN PUTERNIC ATAC AL DUMNEAVOASTRA IMPOTRIVA CELOR CARE AU FURAT DIN FOTBAL? INSISTENT SI LA OBIECT? VA SPUN EU..PENTRU CA NU VRETI. CRED CA STITI MAI BINE CATE COMISIOANE S-AU LUAT DIN FOTBAL, DECAT CAT A LUAT RIDZI..SI TOTUSI NIMENI NU-I VINOVAT!!!

Cristina  •  23 iulie 2009, 12:46

@run away: Nu prea vad de ce toate demersurile acestea ar fi un razboi personal al cuiva. Pur si simplu cred ca s-au descoperit niste lucruri nelalocul lor si s-a declansat o ancheta, fie ea si jurnalistica.
Daca se vor continua investigatiile si in alte cazuri, probabil ca banuiala referitoare la o posibila rafuiala personala va pica incetul cu incetul.

jocuri  •  23 iulie 2009, 13:05

Sa fim seriosi,uitati cu totii cine conduce DNA? daca erau independeti si nu pusi de altcineva,atunci puteam sa asteptam rezultate,altfel ma cam indoiesc.

eLeM  •  23 iulie 2009, 13:06

run away: zimbeste, domnule! amar sau asa… mai inacrit. pe viata. problema nu e suma, problema nu e ca trebuie sa incepem cu ‘cine-a furat primul milion’. problema pare a fi scepticismul care va cuprinde, lehamitea (cele mai adesea de inteles). cum facem, insa, domnule run away? ii lasam in continuare, ridicind la rang de principiu faptul ca ‘nici un politician pina acum n-a fost condamnat pentru faptele sale – deci nici de acum incolo’? gsp se razboieste cu femei asta si nu cu alta pt. ca a ocupat demnitatea de ministru la Sporturi. Iar Gazeta se mai ocupa si de soarta sporturilor, uneori :). Le pasa oamenilor de-acolo, poate prea mult :)) E loc pt toata lumea! Uite, Jurnalul National a trecut la treaba si o ‘purica’ pe Udrea. Chiar va asteptati ca astia sa cedeze usor puterea? Adica, pac-pac! Unu-doua articole de dezvaluiri si coruptii sa zica: ‘bre, ne-ati prins cu ocaua mica, hai ca ne dam la o parte!’ E un proces lung si dureros, si intr-adevar nu poti sa fugi, d-le run away! Iar cind afirmati denigrator despre ‘amarita de presa, oricum si ea la comanda politica’, atunci de-a dreptul va suspectez de partizanat politic si de tot ce e mai rau etc. Ori mereti cu scepticismul cam prea departe, ori sinteti de celalta parte a aricadei, si-atunci orice mijloace sint bune, ca sa astupati gura lumii… Cu ce drept ii descurajati pe cei care chiar cred ca se poate face ceva in tara asta? Uite, un ministru a fost dat jos, cu toata opozitia partidului-la-putere si cu tacerea complice a presedintelui, care ‘nu se amesteca in subiecte minore’… Cind adevarul iese la iveala, atunci nu mai are ce face nici chiar presedintele. Discursul lui de la ‘lepadarea de Ridzi’ a fost chiar penibil. Ori stie mai mult, de la el se vede ‘aisbergul’ hotiei in toata gretosenia lui, dar nu spune si nu face nimic, asadar coruptia a ajuns pina la virf. Stiu ca n-am cum sa va schimb parerea, v-o respect chiar. Sint chiar mai pesimist si afirm ca si cu un (singur) ministru inchis, tot nu se face primavara. Dar de undeva trebuia sa se inceapa! Pentru ca unora inca le pasa de tara asta. Poate prea mult.

Cristina  •  23 iulie 2009, 13:26

@eLeM: „Dar de undeva trebuia sa se inceapa!” De acord cu tine. Cazul Ridzi, desi pare „plevusca” pe langa multe alte cazuri, este totusi un inceput. Desigur, nu trebuie sa ne rezumam la cazurile mai mici de coruptie si furt, dar nici nu trebuie sa le neglijam, pentru ca, adunate, produc o paguba cel putin (aproape) la fel de mare ca si cazurile mai mari. Nu trebuie cedat, cel putin in acest moment. Incepe sa se observe ca si alte ziare incep sa faca investigatii. Si se vor uni, odata si odata…

GentleGiant  •  23 iulie 2009, 13:31

eLeM, o filozofie sanatoasa si activa, in ciuda pesimismului – bravo!

claudiu  •  23 iulie 2009, 13:32

d-mna udrea a mai avut si alti oameni bagati la RAPPS dar in bucuresti cu care si a facut combinatiile si care in prezent nu mai sant acolo,dar cine dracu sa controleze si sa verifice asta?!e strigator la cer cum avocata asta de 2 lei a ajuns sa controleze puterea in romania,acum 10 ani era o tuta care nu stia nici bine sa vorbeasca si acum ne conduce datorita banilor lui cocos si influentei care o are pe langa presedinte.

run away  •  23 iulie 2009, 13:47

daca cineva crede ca eu sunt de o parte sau alta a baricadei, se inseala. daca sunt sceptic? asta da! exagerat de sceptic? nu cred. m-am chinuit ani multi sa reusesc in romania. si cand spun asta nu ma refer nici la afaceri, nici la politica. vroiam doar sa imi profesez meseria pentru care am invatat 4 ani in facultate. am si votat. mereu acelasi rezultat, indiferent cine a venit la putere. ma uit la presa scrisa sau vorbita din romania. impartialitatea e doar un concept, nu o realitate. anchetele se fac doar intr-o directie in functie de cine e patronul trustului. da, jurnalul national o ancheteaza pe madam udrea, dar nu spune nimic despre politicienii partidului conservator. ziaristi care ieri criticau puterea azi o lauda. si invers. si nu ma refer doar la ziaristii de la jurnalul national, care oricum, dupa pererea mea e poate cel mai bun ziar din romania. sa ma intelegeti bine, nu vreau sa spun ca d-l tolontan se razboieste cu femeile, dar mi se pare suspecta ardoarea cu care lupta acum, cu madam ritzi. de ce nu am avut aceeasi determinare si celelalte cazuri pe care le-am vazut cu totii si erau cat se poate de evidente? iertati-ma, sunt sceptic atunci cand e vorba de orice persoana publica din romania. toti vor ceva de la mine. unii vor voturi ca sa ma fure apoi, altii vor sa imi vanda ziarul, ca sa castige bani de la mine, altii vor audienta, ca in urma audientei sa castige bani din publicitate si lista poate continua. nimanui nu ii pasa de nevoile mele, e vorba de banii lor. intre timp eu a trebuit sa „run away”. oamenii astia toti m-au alungat din propria tara, practic m-au obligat sa renunt la orasul meu, la locurile in care am crescut, la prietenii mei, la casa parinteasca, la limba mea, la tot ceea ce insemna „acasa”. un alt stat a apreciat calificarea mea si mi-a dat sansa sa fiu ceea ce m-am pregatit sa fiu, si ma plateste bine pentru asta. asa si copiii mei au un trai decent. dar eu NICIODATA nu o sa fiu acasa! acum va intreb pe d-voastra care spuneti ca sunt prea sceptic: nu am dreptate sa fiu? nu e normal sa fiu furios pe toata sleahta politica din romania? nu e normal sa simt un gust amar cand vad o campanie de presa impotriva cuiva care a furat un milion cand eu realmente sufar din cauza celor care fura miliarde de 20 de ani?

Cristina  •  23 iulie 2009, 14:18

S-ar parea ca si doamna Placinta are probleme… de natura juridica. Ma intreb… cat va mai continua toata problema asta/

daniel v.  •  23 iulie 2009, 15:48

au dat mai devreme la tv – la parlament a ajuns cererea parchetului… printre alte capete de acuzare si cel referitor la faptul ca dna ridzi a cerut administratorului de retea stergerea unor date din computere…

il cazzone  •  23 iulie 2009, 17:17

las-o pe ridzi.. afirmatiile lui mircea badea sunt mult mai interesante..

bogdan  •  23 iulie 2009, 17:31

cititi acum la stiri ce mai incearca pateticul de basescu sa se departeze de Ridtzi.

justme  •  23 iulie 2009, 17:49

Ma tot intreb de ce sunt televiziunile sunt praf! Moderatorii sunt groaznici, se cred „Justitiari”. Ma uit la ei si nu-mi vine sa cred, oameni cu educatie… e mai rau ca la piata… nu mai exista bun-simt.
Cred ca televiziunile ar trebui sa dispara, manipuleaza cel mai rau. Sunteti de acord cu mine?

ilie vasile  •  23 iulie 2009, 18:26

toata presa ,tolontane,trebuie s-o ajute sa dea totul in vileag.
faceti-o sa inteleaga ca e o nerozie sa infunde numai ea puscaria,iar beneficiarii (EBA , taticul ei,Udrea,&) sa scape basma curata.
ciudat! incepe sa-mi fie mila de ea ,desi nu merita

@run away  •  23 iulie 2009, 20:20

da mai run away, cam ai dreptate. dar stai tu linistit, speranta moare ultima. nu se va intampla nici de data asta nimic, nimeni nu va infunda puscaria, dar e amuzant sa vezi cum oamenii se ambaleaza de fiecare data sperand ca acum incepe curatenia. nu o sa inceapa nici acum, nici la anu, nici in mandatul viitor. politicienii vor fura continuu cu o pauza de o luna la fiecare 4 ani cand vor fi in campanie electorala si vor promite frumos si turma ii va vota inca o data. e ca un cerc din care nu mai iesim veci pururi.

Marian  •  23 iulie 2009, 20:56

Domnule Tolontan, ce cautati dvs la conferinta de presa pe care a tinut-o presedintele? Eu am trait 10 ani in America dar nu am vazut vreun jurnalist sportiv care sa puna intrebari presedintelui sau sa se implice in politica! De ce o faceti, ca eu tot nu inteleg? S-au rezolvat toate problemele din sportul romanesc?

cristi  •  28 iulie 2009, 23:16

o tara de hoti in care toata lumea fura si face ce vrea asta este romania sat fara caini smecheri de romania suntem pe ultimul loc in europa si cred ca nici cu tarile africane nu ne mai comparam suntem terminati singura solutie cred ca trebuie sa emigram

Mergeti acasa bai workoholicilor | Sibian.ro  •  31 iulie 2009, 17:46

[…] într-un loc în care vin toată ziua oameni nervoşi că ia statul pielea de pe ei pt. a finanţa scene, scene, scene şi excursii la Paris pentru consilierele […]

V.Ruse  •  9 februarie 2010, 14:30

SĂ N-AVEŢI NICI O GRIJĂ.NICI RIDZI ŞI NICI UDREA NU VOR PĂŢI NIMIC, PENTRU CĂ AU FURAT CU ŞTIREA BANDITULUI DE LA COTROCENI. ÎN ACEST CAZ S-AR PUTEA CA MADAM RIDZI SĂ SPUNĂ ADEVĂRUL LA PROCES,ŞI SĂ SE DOVEDEASCĂ FAPTUL CĂ BANII FURAŢI AU MERS ÎN CAMPANIA **** FIICE A LUI BĂSESCU. NU AVEM NICI O ŞANSĂ,AŞA VOM FI JEFUIŢI DE BANDIŢII LUI BĂSESCU SUB PROTECŢIA LUI MORAR ŞI A CODRUŢEI COVEŞI. PENTRU TOATE ACESTEA TREBUIE SĂ MULŢUMIM PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN CARE ÎŞI PUNE ÎN OPERĂ POLITICA PRIN FALANGA SA DIN ROMÂNIA ŞI ANUME PD-L.

Comentează