Punînd microfoane unui angajat MTS, DNA a prins-o pe Ridzi! Si Udrea sta cu spatele

udrea
Foto: Dan Marinescu (Jurnalul National)

UPDATE: Ora 21:30. Liber pentru DNA. Deputaţii au votat cu o mare majoritate pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru MTS, Monica Ridzi. Scorul nu lasă loc la echivoc: 192-35.

luni, 27 iulie 2009, 3:12

udrea
Foto: Dan Marinescu (Jurnalul National)

UPDATE: Ora 21:30. Liber pentru DNA. Deputaţii au votat cu o mare majoritate pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru MTS, Monica Ridzi. Scorul nu lasă loc la echivoc: 192-35.

UPDATE: Ora 18:50. In timp ce Alina Gorghiu citeste raportul Comisiei de Ancheta in cazul Ridzi, Elena Udrea a aparut in sala. S-a aburcat pe jumatate pe o banca, exact cu spatele la Golghiu, inconjurata de mai multi deputati PD-L. De sus, ai senzatia ca-i maninca din palma. De fapt, ii saruta mina, pe rind. Udrea sta acolo de mai bine de un sfert de ora, in plenul Parlamentului, in timp ce de la microfon se vorbeste despre fapte fara precedent intr-un minister. Bani publici risipiti, cumpararea de stiri si reportaje, trucarea de licitatii… Este un moment unic prin contrastul si simbolismul sau. Cea mai rasfatata persoana publica a ultimilor ani, asista in voal roz, cu spatele, la cea mai dura dezvaluire despre banii contribuabililor! In jurul ei, 10 colegi PD-L.

Lovitura a picat azi in Parlament. GSP a intrat in posesia referatului trimis de procurori prin care justifica cererea de urmarire penala la adresa Monicai Iacob Ridzi. Sint lucruri uluitoare pe care le scriu procurorii catre Camera Deputatilor, cerind sa-i ridice Monicai Ridzi imunitatea, pentru a putea fi urmarita penal. Contracte trucate din vreme, atribuiri mincinoase, falsuri in acte publice, presiuni asupra angajatilor din partea ministrului si a sefilor, inregistrari ale procurorilor si denunturi ale oamenilor care s-au decis sa vorbeasca. Iata citeva dintre puncte:

1. Ioana Varsta se intilneste in martie cu Bogdan Iacobescu, de la firma Artisan si ii spune ca in aprilie MTS va achizitiona un eveniment. Varsta era, la acel moment, consilier de imagine al ministrului PSD Cristi Diaconescu, MAE.

2. In aprilie, dupa ce Varsta devine si consilierul personal de imagine al lui Ridzi, se intilneste iar cu Iacobescu.  „Ii promite ca-i faciliteaza incheierea contractului cu MTS”,  scriu procurorii catre Parlament.

3. Varsta comanda, tot la inceputul lui aprilie, sepci, tricouri, baloane, pentru 2 Mai in numele firmei sale Red Apple Communication. Varsta le garanteaza celor de la Artisan, lui Iacobescu,  ca vor primi contractul cu MTS.

4. Varstai  il pune pe Iacobescu in legatura cu Paul Diaconu si Marius Marcuta, directori la MTS, punind la cale, in avans, contractele. Numai ca ei uita sa stearga mailurile prin care aranjasera atribuirea contractelor.

5. Monica Ridzi a stiut de toate aceste falsuri, pentru ca exista mailurile prin care Varsta a informat-o, sustin procurorii.  Ridzi si Varsta le-au spus angajatilor ca totul e legal „pentru a preintimpina eventualele opozitii”.

6. Timp de 5 zile, Ridzi si angajatii MTS au cooperat pentru falsificarea inscrisurilor oficiale: nota cde oportunitate, nota de fundamentare, trei caiete de sarcini si raportul proceduurii interne. „In realitate, nici una dintre societati nu au primit caietele de  sarcini pentru ca nu fusesera intocmite”, scrie DNA. Asta confirma ceea ce  gsp a scris chiar din prima zi, ca a treia firma, System Managament Solution, nu primise invitatie. Nu ei au mintit, ci Monica Ridzi!

7. MTS a utilizat pentru actiunile din judete sume din bugetul propriu, desi aceste actiuni erau cuprinse in contracte ca urmind sa revina firmelor.

8. Ridzi, sotul ei si alti inalti functionari ai MTS au chemat-o in birou pe Lelia Preoteasa, care avea, dupa cum se intelege din referat, aparatura de ascultare asupra sa, pusa de procurori. Era chiar cu o zi inainte de ziua demisiei Monicai Ridzi. Au intrebat-o daca DNA a descoperit mailurile pe care si le-au transmis reciproc cind au falsificat documentele. Speriati, in frunte cu Ridzi, l-au chemat pe specialistul IT din MTS, Mesina Paul, si i-au cerut sa stearga definitiv din calculatoare aceste mailuri pentru a nu mai putea fi folosite ca probe de DNA. Calculatoristul a recunoscut in fata DNA toate acuzatiile!

8.  Mai mult, el a declarat ca a fost asteptat la MTS de Monica Ridzi, Ileana Cazan, sefa de cabinet, si Marius Marcuta „care i-au sugerat sa nu recunoasca faptul ca a accesat fara drept sistemele informatice si ca a sters date care constituiau probe”.

9. A doua zi dupa demisia Monicai Ridzi, angajata MTS Lelia Preoteasa a denuntat felul in care a fost implicata de Ridzi si de sefii ei in contracte. Dupa inca doua zile, pe 16 iulie, Razvan Iacobescu si Nica Udangiu, reprezentantii Mark si Artisan, au recunoscut si ei in fata procurorilor.

ora 4:35 Comisia juridica s-a intrunit.
Grupurile parlamentare PD-L, PSD si PNLvor inceperea urmririi  penale. O nota aparte face deputatul PSD Nicolicea, care sustine ca „inregistrarile sint neconstitutionale”.

ora 4:50 Ciprian Dobre de la PNL spune si el ca existau probleme mai serioase decit cazul Ridzi. Cineva de la PSD ii aduce aminte ca „PNL a initiat plingerea penala”. Exista teama
ca se va institui un precedent si ca va fi foarte usor de acum inainte sa se ridice imunitatea unui ministru sau parlamentar.

PD-L vrea vot deschi. O parte din PNL la fel. Se voteaza deschiss. Toata lumea este pentru. Nicolicea se abtine. Se merge in plen.

Este ora 8 si 6 saptamini de la primul articol aparut in Gazeta. Sint 220 de deputati in sala Parlamentului.

Monica Ridzi sta in banca a treia din rindul al patrulea. Nu exista geam. Doar cupola verde murdar, peste care a nins praful orasului. Raportul Comisiei de Ancheta se voteaza cu majoritate. „Cred in nevinovatia mea si o s-o dovedesc”, a spus Monica Ridzi. Se incepe votul cu bile pentru inceperea urmaririi penale.

Comentarii (186)Adaugă comentariu

ham  •  28 iulie 2009, 14:22

„Monica Ridzi sta in banca a treia din rindul al patrulea. Nu exista geam. Doar cupola verde murdar, peste care a nins praful orasului”

chiar nu v-ati putut abtine?nu e poezie si nici roman de dragoste…da-ti-o drq

Cătălin Tolontan  •  28 iulie 2009, 14:53

ham : na ca nu m-am abtinut 🙂 e asa grav?

Cătălin Tolontan  •  28 iulie 2009, 14:54

noimis: e corect ce spui, aria noastra majora de competenta se gaseste in sport

fotbal  •  28 iulie 2009, 15:22

cand o duduie blonda isi declara totala disponibilitate de a se ocupa personal de tine, eu imi fac griji. pentru ea 🙂 chiar si informativ

Iustin  •  28 iulie 2009, 15:23

Clar ca buna ziua.

Iustin  •  28 iulie 2009, 15:24

Clar ca buna ziua. 🙁

Cristina  •  28 iulie 2009, 15:28

Era de asteptat o astfel de reactie. Prea au fost incitate anumite spirite prin investigatia asta, care va face, probabil, sa cada multe capete printr-un bizar efect de domino.
Oare cum de se intereseaza, in sfarsit, cineva de unul din cei implicati in investigatie? 🙂

Attila  •  28 iulie 2009, 15:37

Lupte pe 3 fronturi.Ministri pd-l,vs parlament +mass media.Suntem martorii, privind rasplata ,din partea psd-lor si mai ales a pnl-lor lui T.Basescu.Toate aceste „evenimente” si „cazuri” sunt curat murdari.Circ fara bani?..sau cu multi bani?….care s-a dus pe apa sambetei? 🙁 😀

zapp  •  28 iulie 2009, 16:22

dupa ridzi , urmeaza udrea. adica pdl. de data asta, „lupta” cu udrea nu mai pare o ancheta onesta ci este o sarcina de partid.
regret cum tolontan baleteaza precum politicienii nostri.
asta e romania. asta e dambovita.

Marian  •  28 iulie 2009, 16:22

Domnule Tolontan, dupa dezvaluirile facute aseara de doamna Udrea, sunteti facut praf pe forumul EVZ. Aici aveti doar forumisti anti-Basescu, acolo sunt oameni de diferite orientari politice si asta spune multe…

klaussinho  •  28 iulie 2009, 16:27

Ma scarbeste tot ce se intampla in legatura cu acest caz. Cate interese sunt la mijloc…

Cristina  •  28 iulie 2009, 16:41

Da… Cate interese sunt la mijloc…
Si inca simt ca nu s-a dezvaluit (inca) chiar totul…

speed  •  28 iulie 2009, 17:08

ati gasit voi hotul cel mai mare din romania …… dar cu baneasa ce mai este de spus dar cu averea lui base; dar cu paskany …, dar cu ….. macar sa incepeti voi ceva ca de 20 de ani doar vorbe auzi ….trebuie validat in parlament sa aresteze un hot ….. si batranica aia cu tot ca era pamantul ei la zdup …… o sa aveti 2 voturi la alegeri cxa nu va mai satura D.zeu …… dar si cand o sa va bata nu o sa mai ramana nimik din voi ……
semnat un Roman din Romanica !!!!!
P.S. as mai avea de spus dar nu meritati efortul si nici timpul ….. ca as face cu voi ce a facut Vlad Tepes cu ….. parlamentari lui …. stiti voi …. ** si tot nu este de ajuns !

adi stoica  •  28 iulie 2009, 17:17

Cum vine asta frate? cata minte ii trebuie unui om (ministeriabil sau pe-acolo) ca sa comunice prin e-mail despre o asemenea frauda? Astia ori sunt redusi mintal ori sunt atat de plini de sine incat se cred intangibili precum zeii?! Cum i-am scapat frate noi pe astia in fruntea turmei, de unde apar frate toti mizerabilii astia cu gulere albe care ne mint razand si imperturbabili exact in momentul in care ii surprindem cu mana in buzunarul nostru?!

krudus  •  28 iulie 2009, 19:03

Nu ma intereseaza ce interes ati avut sa faceti publice toate aceste ilegalitati, dar va felicit la modul cel sincer !
Acesti cetateni trebuie sa priceapa ca „nimeni nu este mai presus de lege”.
Astia au jefuit Romania, ei ne-au distrus visele inca din anul 1990.
Tot respectul pentru astfel de initiativa jurnalistica, va multumesc
d-le Tolontan !

Gabriel Florescu  •  28 iulie 2009, 19:26

pai si cu ceilalti doi din mark, cu georgescu si cu negrea ce se intampla? ca nu ii vad pomeniti pe nicaieri… astia doi nu stiau nimic? erau chiar asa de fraieri?

un onestean  •  28 iulie 2009, 19:39

Tolo tu vrei sa spui ca ai fost amenintat de nemernica aia de udrea??si unde sint organele statului roman pt a lua masuri?te felicit din inima ca ai avut curajul sa scormoni un asa…..si speram sa se faca dreptate iar cei vinovati sa stea acolo unde le este locul indiferent de natura politica sau sex.MULTUMIM TOLO!!

dan  •  28 iulie 2009, 19:43

ioana varsta a condus ziarul 24 de ore din caras severin care a fost patronat de generalul talpes si care la deschiderea acestui ziar l-a adus pe iliescu sa taie panglica.sa aibe oare si talpes vreo implicare?ce zici cataline?

Cătălin Tolontan  •  28 iulie 2009, 20:09

un onestean: stai, nu m-a amenintat fizic, in nici un caz! A spus doar ca va stringe informatii despre mine si va dovedi ca ancheta gsp in cazul MTS nu e de buna credinta. Asteptam.

enderbmf  •  28 iulie 2009, 21:30

Interesanta poza lui Dan Marinescu, de fapt a prins tupeul unui om, pe deasupra ajuns si ministru, care sfida cu spatele un alt om, adica Alina Gorghiu citind raportul Comisiei de Ancheta in cazul Ridzi. Probabil aceasta a fost si intentia, de a sfida exact acest moment. Cand fostei colege de guvern Ridzi, i se va ridica imunitatea, ei sa se comporte de parca ar fii in pauza nu intr-un moment de jena deoarece, cineva din partidul de unde provin si ei, i se va ridica imunitatea in vederea trimiterii in instanta! Si ma reintorc la poza care este super, „zece colegi PD-L”, zece barbati din PD-L, sa-mi fie cu iertare dar numai barbati nu sunt aceeia, sunt penibili nu-si pot stapanii hormonii si se vede destul de clar, parca ar fii niste catelusi in jurul unei „….h” suna mai bine in limba engleza! Tupeu, sfidare, nesimtire de PD-L-isti asta se vede in poza si s-a incheiat cu „istericalele’ de la tribuna a unui ministru care va intra sub ancheta unei comisii!
P.S. cand se afla la microfon doamna ministru a turismului, in locul celor de la PNL m-as fi ridicat impreuna cu colegii si i-as fii intors si eu spatele comportandu-ma ca in pauza si sfidand la fel cum ea a sfidat momentul Alinei Gorghiu citind raportul Comisiei de Ancheta in cazul Ridz!! Dar nu are rost sa te cobori la nivelul altora, pur si simplu nu are rost!
Toate cele bune!!!

Sergiu  •  28 iulie 2009, 21:48

Fratlor…. stati linistiti. Cu siguranta nu se intampla nimic, nici cu Ritzi, si mai ales cu Udrea(fata ocrotita de Base, si ai lui lingai din partid).Se face tot tam-tamul asta doar pentru a ne face pe noi, cei ce muncim din greu, pentru o paine si plata intretinerii, sa credem ca se rezolva ceva.Total neadevarat insa. Haideti sa vedem dupa alegeri ce o sa se mai auda despre cazurile mentionate in mass-media. Eu unul sunt sceptic in ceea ce priveste aceste scandaluri au iesit la iveala intamplator, si cei ce alearga ptr. prezidentiale s-au gandit ca e un bun prilej de a strange niste voturi daca „cer” urmarirea penala.M-am saturat(si sincer vorbesc),de golaneala asta, de hotii astia care promit mereu ca ne dau Luna de pe cer.
In concluzie…. daca nu-i prea putem pedepsi prin lege(adica tot prin oamenii lor) haideti sa incercam sa-i pedepsim prin vot.Macar odata la 4 ani ii avem la mana noastra, ca dupa… vai de noi.

bono  •  28 iulie 2009, 22:11

bravo tolo, ai respectul meu

Grijincu Dragos  •  28 iulie 2009, 22:15

Ce se spunea aseara la tv ca blogul nu permite articole? Eu vad ca pot sa postez comentarii. Probabil se dorea sa se posteze articole in intregime. Niciun blog nu trebuie setat astfel incat sa permita sa se posteze articole de catre alte persoane din afara redactiei … In schimb se permit comentarii la articole! Altfel s-ar umple de spamuri sau de articole care nu intereseaza. Face-ti un test si o sa va convingeti. Mie imi pare un blog bun, are si trafic si oricum am sa revin pentru ca imi lasa linkul de intoacere.

bronco  •  28 iulie 2009, 23:45

Pacat ca nu faceti asa o ancheta si in fotbal ca FRF/LPFul ala pute ingrozitor, incepand cu Mircea Sandu si Dragomir. Dar acolo probabil ca aveti si voi interese din moment ce va faceti ca ploua. Acum vad ca unii dintre voi au inceput o campanie impotriva CFRului dar despre Dinamo, cum isi castiga multe din punctele din campionat, mai bine fluierati si ne mai bagati o „noutate” despre Ridzi.

Sageata  •  29 iulie 2009, 9:56

Tolo, joci foarte periculos. Recunosc ca intotdeauna ti-a placut sa joci asa. Esti curajos sau nu-ti dai seama de riscuri. Femeia te ridica, femeia te coboara. Ridzi te-a ridicat. La fileul cui oare?

PAPA PAUL  •  29 iulie 2009, 13:38

Mie imi este clar.Nimic nu e curat in tara asta!!!!

x_ander  •  29 iulie 2009, 14:04

Desi sunt slabe sanse interesant ar fi sa cada aceasta Monica Iacob Pitzi si mi-ar placea sa cred ca totusi sunt in stare (ea si fidelii ei servanti) sa traga cat mai multi dupa ei… Sunt mult prea multe de curatat in infectia asta de tara si ma tem totusi ca asa ceva nu o sa se intample, e miza mult prea mare si sunt mult prea multe riscuri, dar cine stie?!?
Oare cum se incheie aceasta telenovela?

Parchetului General i se cere sa ancheteze modul in care acte, probe si informatii din dosarul penal Ridzi au ajuns in presa | Urban Iulian  •  29 iulie 2009, 14:11

[…] deja in posesia sau la cunostinta ziaristului Catalin Tolontan care le si posta pe blog-ul personal https://www.tolo.ro/2009/07/27/ultima-ora-itele-murdare-ale-afacerii-ridzi/ Vreau sa subliniez faptul ca, consider ca trebuie sa declansati o ancheta in acest sens, pentru a […]

observator  •  29 iulie 2009, 18:00

felicitari

popy  •  29 iulie 2009, 20:36

ca nu intra nimeni la puscarie? nu va prindeti ca a inceput campania lui Basescu!!!!!!!!!!

PussyCat  •  30 iulie 2009, 15:55

alti bani, alta distractie :))

anonim  •  31 iulie 2009, 6:06

in fotografia JN printre cei care se „inghesuie” sa-i sarute mana d.nei inca ministru se afla si dep UDMR, Olosz Gergely (fost sef ANRE) http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=211&cam=2&leg=2008, a carui frate, Szabolcs, este angajat la ministerul doamnei in functia de consilier http://www.turism.gov.ro/ro/site/168/declaratii-de-avere/

Mishu  •  31 iulie 2009, 12:36

Dl. Basescu a impus ca regula la PD (ulterior PDL) introducerea femelelor in politica si administratie. Femelele is mai malefice in afaceri, mai ales atunci cand au si masculi pe la spate.

Coaliţia de stabor: “plăteşte şi taci”  •  2 august 2009, 17:48

[…] Uitaţi de ce e mai bun staborul politic decât orice autoritate a statului. Referatul integral al DNA pentru urmărirea penală a Monicăi […]

toronto » Blog Archive » 2 recomandari  •  11 noiembrie 2009, 16:54

[…] cu explicatia din spatele atacului ce nu este altceva decit un nou episod in lupta politica. Vad de-altfel ca desi Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat unda verde la ancheta apar si obiectiile, […]

strex  •  9 ianuarie 2012, 19:56

Se mai aude ceva de acest caz? Ma face sa zambesc faptul ca la vremea respectiva, toti comentau inversunati si cereau capete servite pe tava. Putin fum, dar fara foc. Si deja s-au uitat cele petrecute.

Comentează