Mazare a cumparat si el stiri. PSD tace

Metoda antidemocratica  a cumpararii de stiri iese din nou la iveala printr-o investigatie Hotnews. Cu 650.000 de euro, oferiti catre SOTI Neptun in martie anul acesta, Mazare si-a achizitionat o imagine pozitiva din banii comunitatii. Apoi, Primaria a mai dat inca 200.000 de euro catre aceeasi televiziune.

vineri, 31 iulie 2009, 11:10

Metoda antidemocratica  a cumpararii de stiri iese din nou la iveala printr-o investigatie Hotnews. Cu 650.000 de euro, oferiti catre SOTI Neptun in martie anul acesta, Mazare si-a achizitionat o imagine pozitiva din banii comunitatii. Apoi, Primaria a mai dat inca 200.000 de euro catre aceeasi televiziune.

In textul notei de fundamentare se scrie ca televiziunea partenerilor lui Mazare va difuza „Convocatoarele şedinţelor de consiliu, comunicate şi ştiri de presă, precum şi orice alte anunţuri privind asigurarea transparenţei activităţii instituţiei. De asemenea, se urmareste informarea corectă, obiectivă şi în timp real a societăţii civile despre activitatea Primariei Municipiului Constanta, dar şi construirea, promovarea şi menţinerea unei imagini instituţionale pozitive».

Observati ipocrizia „se urmareste informarea corecta…”. Asta e treaba media si se face nu contra cost, ci in afara oricarui cost insemnind bani publici sau bani privati oferiti pentru cumpararea de continut! In mod normal, PSD, care a fost indignat in cazul stirilor si reportajelor contractate sub semnatura ministrului Ridzi, ar trebui sa aiba aceeasi reactie acum.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Frank  •  31 iulie 2009, 11:20

In mod normal, pentru a-si pastra o farama de credibilitate dupa scandalul Spiru Haret, PSD ar trebui sa ia atitudine si sa reactioneze la fel ca in cazurile Ridzi si Udrea. Astept comisia parlamentara sau macar o ancheta interna a partidului!

Banet  •  31 iulie 2009, 11:22

E clar, lipsa bunului simt si a respectului fata de institutiile care garanteaza o democratie sunt elemente transpartinice.

Oamenii astia nu isi dau seama ca atenteaza la democratie cand, prin cumpararea de stiri, ataca libertatea presei?

Astept si eu, ca si tine, reactia PSD-ului. Asta va fi cu adevarat testul.

marius  •  31 iulie 2009, 11:54

hai sa anticipam reactia psd-ului. cum gandesc ei oare? eu pariez in felul urmator.

daca psd-ul renunta la mazare, pierde in constanta x voturi. daca psd-ul il sustine pe mazare, pierde y voturi. cum, dupa parerea mea, x > y … psd-ul nu renunta la mazare. vor gasi o scuza care sa justifice sustinerea. cel mai probabil … este ales de oamenii din constanta, oamenii din constanta sa-l judece.

fotbal  •  31 iulie 2009, 12:01

sigur ca sunt si ei indignati, dar sufera in tacere. stanga se manifesta altfel 🙂

scaloni  •  31 iulie 2009, 12:06

Rusinos! Sa fie aceleasi urmari si pentru el, nu-l judecati cu alte talere!

Justitia trebuie sa isi spuna cuvantul!!!

kaLoo  •  31 iulie 2009, 12:25

Greu, dar nu prea:), pe ei ii doare fix in partea unde nu au primit in viata lor un sut! pacat de noi, poporul…

Cristi  •  31 iulie 2009, 12:41

Si sta de vreo doua zile sus stirea pe Hotnews, doar doar sa „o observe” cineva de la PSD.
De unde, cred ca pentru PSD stirea/ancheta cu Mazare se bucura de acelasi impact precum stirea de ieri din Anglia cum ca mincarea organica n-ar avea chiar asa mari beneficii in comparatie cu cea normala 🙂 . Fapt divers.

Dan  •  31 iulie 2009, 12:49

Cu tot dezgustul pentru ceea ce a facut primarul Mazare, diferenta dintre el si ex-ministrul Iacob-Ridzi este ca Mazare a fost ales prin vot direct, in vreme ce ea a fost numita prin „algoritm”. In afara de asta, nu cred ca este nevoie de comisii de ancheta. Probabil ca lucrurile se pot regla mult mai rapid, la nivel administrativ, cred ca e mai degraba de competenta Prefecturii.

Cristina  •  31 iulie 2009, 13:18

Nu e primul si nici ultimul care a cumparat stiri… iar partidul tace… sau/si sustine.

Bibliotecaru  •  31 iulie 2009, 13:44

@ Cătălin Tolontan

Înţeleg că nu este aşa de uşor ca parlamentul şi clasa politică să ia o atitudine corectă asupra acestui fenomen, mai ales că observ că începe să cuprindă uşor, uşor toată dimensiunea politică. Dar până la o decizie politică, până la construirea unei reacţii instituţionale care să evite astfel de situaţii pe viitor, CNA-ul nu ar trebui să reacţioneze şi să sancţioneze televiziunile? Prin reglementările CNA nu există această interdicţie de a cumpăra spaţiu editorial? Pe mine mă miră să nu existe o reacţie fermă din partea CNA, mai ales că există un serviciu de monitorizare, iar specialiştii în monitorizare observă aceste lucruri imediat (eu cel puţin aşa sper).

observator  •  31 iulie 2009, 13:52

Nu numai psd tace, ci si comentatorii blogului. La afacerea Ridzi au fost sute de comentarii, la Mazare sa le numeri pe degete.

PussyCat  •  31 iulie 2009, 14:23

pai daca stam si facem cercetari de acest gen pai in fiecare oras se intampla probabil asa…

webber  •  31 iulie 2009, 14:40

sa il vezi acum pe mazare cum sare de fund in sus. 🙂

Cristina  •  31 iulie 2009, 15:02

Nu e primul si nici ultimul primar care apare extrem de des la stiri. E drept, putini reusesc sa apara destul de des pe posturile nationale, dar daca luam in consideratie si posturile locale de televiziune, numarul lor creste enorm de mult.

val  •  31 iulie 2009, 15:05

Nu inteleg dece au trebuit sa plateasca astia doi? Si Udrea, si Mazare erau aparitii pentru care televiziunile ar fi trebuit sa plateasca.

Udea – fiindca este frumoasa si celebra si si-a aranjat scenarii cu torsul, calul, fluierasii, numai bune de filmat.
Mazare – deoarece arata ca duca-se pe pustii, se costumeaza caraghios si se scalambaie ca la circ.

Pentru noi, telespectatorii, a fost foarte distractiv 😆

Grig  •  31 iulie 2009, 15:57

Nu e „metoda antidemocratica”, e ILEGALA! Nu e nevoie de comisii parlamentare, sau de interventia prefecturii. E suficient sa se autosesizeze parchetul. Dar mafiotul asta face ce vrea, fiindca toti sint minjiti la Constanta.

aciduzzu  •  31 iulie 2009, 16:01

Prietene Tolontan, vad ca Hotnews zice ca a fost vorba de publicitate nu de stiri asa cum gresit citezi tu tu. Mai citeste o data.

Cristina  •  31 iulie 2009, 17:04

Uneori si stirile pot face… publicitate cuiva. Si de multe ori publicitatea negativa prinde mai bine, poate datorita predispozitiei unora dintre noi pentru barfe si cancanuri.

rodica  •  31 iulie 2009, 17:36

D-le Tolontan daca tot sunteti tare si in politica, nu numai in sport,faceti niste cercetari si la SOV, de la realitatea tv, luati oameni la intrebari cum au ramas fara economiile strinse de o viata, daca sunteti corect, ramineti corect in toate cazurile, nu numai unde primiti instructiuni. Parca sunteti in domeniul sportului, NU??

Willer  •  31 iulie 2009, 17:48

Cica Micul Premier ar avea ceva afaceri cu gatere, ca tot urla Sulfina mai an ca taie astia padurile Romaniei. D’aia n-a putut fi in weekend unde a fost trimis de sef-su, d-aia a facut criza si a urlat sef-su la el. Sub imperiul acelui eveniment, ca o amenintare voalata, s-a nascut sperietoarea cu ”nu candidez”.
Desi eu cred ca ultima parte este o intoxicare.

‘T-Bag’  •  31 iulie 2009, 22:09

mai scrii si tu ceva de sport ? … ne-ai plictisit cu eba ,riti, mazare

BogdanEscu  •  31 iulie 2009, 23:20

Na, Tolo, da-l si pe asta jos, fa acelasi scandal mediatic pe care l-ai facut la ridzi, nu te uita ca asta e din coalitie cu platitoru’salariului, fii barbat!
Sa vad zange pe prima pagina in gazeta sporturilor!!!
Asta daca ai aceleasi curaj pe care l-ai avu cu ridzi.
daca nu….. atunci sterge postul asta si keep walking!

Marian  •  1 august 2009, 0:14

Daca PSD tace, de ce nu luati dumneavoastra atitudine domnule Tolontan cum ati facut in cazul Ridzi si Udrea si dezvaluiti in ziare si pe televiziuni marsaviile lui Mazare, incomparabile ca dimensiune cu ale lui Ridzi? Asteptam…

Revista presei despre presa | Reporter Virtual  •  1 august 2009, 10:07

[…] Tolo: Mazăre a cumpărat şi el ştiri. PSD tace. Mazăre şi-a achiziţionat o imagine pozitivă din banii comunităţii – 850.000 de euro oferiţi către televiziunea Soti Neptun. În mod normal, PSD, care a fost indignat în cazul ştirilor şi reportajelor contractate sub semnatura ministrului Ridzi, ar trebui să aibă aceeaşi reacţie acum. […]

Dan  •  1 august 2009, 10:23

nu cred ca domnul Tolontan poate sa mai puna articole despre contractele lui Mazare si alti mafioti din PSD pe prima pagina a GAzetei Sporturilor pentru ca a inceput campionatul de fotbal :). Are un argument solid.
Totodata domnul Tolontan cred ca a subestimat, atunci cind s-a luptat cu hotia din Romania, nivelul acestei hotii.
A dat in Ridzi si apar acum pe rind, conform principiului dominoului, alti hoti.
Sunt asa de multi ca nu i-ar ajunge toate editiile Gazetei Sporturilor pe viitorii 2-3 ani, iar nea Felix , seful de trib al antenelor nu cred ca este de acord cu asa ceva si nici pretenul Vantu de la realitatea catavencu.
Asa ca posteaza domnul Tolontan pe blogul domniei sale doar o frintura de comentariu , fara sa continue investigatia jurnalistica asa cum a facut-o in celelalt caz.
Sau poate ca o va continua…
Nu cred ca a inceput campionatul si acum suntem ocupati cu sportul rege 🙂

Victor  •  1 august 2009, 18:49

Tolo a epuizat intreaga munitie in cazul Ridzi si de aceea la stirea cu Mazare se rezuma numai la cateva randuri (la Ridzi stiam si cand a vizitat cardiologul, ca si mama ei este in spital,ca..). Fiecare are viziunea si interpretarea sa in aceste doua cazuri: unul are voie sa fure, iar celalalt, caruia inca nu i s-a demonstrat ca a furat, i s-a dat epitetul:hoata/mafioata.
Din pacate, s-a ridicat un monument ptr.un erou national,care descoperise a saptea roata,dar acest erou este surd la o ureche, este orb la un ochi si este alergic la o culoare:portocaliu.
Un adevarat jurnalist de investigatii se ocupa de orice si nu numai in interesul de-a se razbuna pe ceva/cineva.
Ne promisese:inca un pic rabdare ca si Nastase va primi portia sa. Abia astept acest moment(sper ca al de sus imi face aceasta bucurie)!

Cătălin Tolontan  •  2 august 2009, 14:03

victor: n-ai inteles nimic, scuze! MTS este ministerul tineretului si sportului.

PussyCat  •  2 august 2009, 18:44

dincolo era mai ieftin :))

marian  •  2 august 2009, 18:49

cine sa-l traga la raspundere?lumea moare de foame acolo si el a adus 6 buci de salsa ,se uita prostimea la ele si vai doamne ce turism avem la constanta!si a platit sute de mii de euro,mai baga o taxa pe gat si trai neneaca!! nu inteleg de ce nu i s-a retras sprijinul parlamentar cand a defilat (imitat)in costumul lui hitler cu baiatul lui alaturi!!!!statea lumea ca proasta se uita la el ****.chiar nu stim ce a-semnat fascismul pentru omenire?explicatii prostului(sunt sute de mii de marturii ale celor care au supravetuit )ca mii de familii au fost arse de vii milioane de oameni au murit.ne meritam soarta domnule TOLONTAN.PS:de ce nu apar mai multe exemplare de ziar la chioscurile de ziare(toti se plang ca nu primesc decat maxim zece )

ervin  •  2 august 2009, 22:57

credeam ca micul nazist este curat. ce surpriza neai oferit tolo, sigur aveai o parere buna despre dansul.ceva nou despre nastase ? hai ca incepe campionatul nostru de c…..t!

bella  •  3 august 2009, 10:18

pai,hai tolo!! ce mai stai? fi zelos la fel cum ai fost si cu ridzi!! sau nu sint aceleasi interese!!

Cătălin Tolontan  •  3 august 2009, 13:32

bella: MTS iti spune ceva? 🙂

Victor  •  3 august 2009, 16:58

Si Udrea este tot MTS?Parca te razboiesti si cu dansa!!!
Daca Basescu facea o cvasi jurnalista „Pasarica” nimic si nimeni nu va oprea orgolile ranite, din analize si paraanalize,din ore intregi la TV si editoriale,dar cand un un schelet al jurnalismului,un om cu un trecut si prezent bizar,calcand orice codex profesional,concediaza cativa colegi de breasla,fara motive,fara explicatii, taceti malc si va va facetica va ocupati de sport,sau stiu eu ce.
Unde este solidaritatea?Unde-i dreptatea?Unde-i colegialitatea?
Unde-i sindicatul vostru?
Hai sa o lasam balta ca mi-e lehamite de eroismul vostru.Va comportati ca-n zicala acea:la placinta inainte la razboi inapoi!
Nimic nou sub soare!

PussyCat  •  4 august 2009, 13:28

Mazare cunoaste oameni prea influenti. nu prea poate sa o pateasca asa cu una cu doua…

daniel v.  •  10 august 2009, 3:37

„instinctul de conservare este parsiv” – nici mister geoana nici altcineva din psd nu va avea tupeul / bunul simt sa-i zica ceva lui mazare – ar fi ca si cum si-ar fura singuri voturile pe care trebuie sa le aduca la psd mazare la constanta…
stiti cum e cu egalitatea si dreptatea: sa fie, dar pt catei…

IQ-Max  •  13 august 2009, 9:26

DOMNULE TOLONTAN: Iata acum ai din nou ocazia sa intervii si sa anchetezi si cazul lui RADU MAZARE asa cum ai anchetat cazul RIDZI: Sper sa te implici ca sa nu poti fi acuzat de lipsa de FAIR-PLAY, care este principiul de baza in SPORT. Iar dumneta rebuie sa fii primul care trebuie sa respecti si sa aplici in viata acest principiu.
Mazare, se apara spunand ca acele contracte sunt legale. Foarte bine sunt legale, dar e vorba de faptul ca a cheltuit bani din banii publici si la data respectiva el era actionar la televiziune respectiva caruia ia platit cele 800.000 de Euro, adica si-a platit lui insusi. Nu va dati seama ca in mod automat era in conflict de interese, prin functia sa de primar si cea de actionar. Nu va dati seama ca suma respectiva a fost impartita intre patronul televiziunii respective si Radu Mazare. Cum de puteti fi atat de naivi. Dar la cazul Ridzi ati sarit toti si foarte bine ati facut ca ati avut dreptate, dar in cazul Mazare de ce nu masurati cu aceeasi unitate de masura de ce nu sunteti fair-play. Insusi faptul ca Mazare a cheltuit 800.000 de euro, intr-o televiziune locala pe publicitate. Ce fel de publicitate, doar nu o fi PRO-Tv. Exact ca in cazul Ridzi, Mazare a platit o suma imensa, o suma exagerat de mare. Cat costa oare o secunda de publicitate la acea televiziune si despre ce campanie de publicitate a avut nevoie primaria Constanta? Era oare necesar sa se cheltuie sume atat de mari pe publicitate. Este oportuna pentru primaria Constanta, cheltuirea unor sume imense de bani pe publicitate? Cumva primaria Costanta a lansat o colectie de moda, sau are o sectie care fabrica automobile ecologice cu motoare care functioneaza cu apa in loc de benzina si trebuia sa le faca campanii publicitare? Mai sunt primarii in tara care au cheltuit asemenea sume, pe publicitate? Nu va dati seama ca pentru Mazare a fost doar un pretext ca sa poata fura banii respectivi. Totul e cusut cu ata alba si-si da seama si un copil ca este o excrocherie in toata regula.

jaluzele verticale  •  16 februarie 2010, 17:49

si se vor mai cumpara stiri si nimeni nu va face nimic
E ROMANIA

Comentează