Simplu

Sînt seri din acestea, cînd propria echipă e expresivă ca un frigider. Sînt seri în care, pur şi simplu, elevul tău de altădată e mai inspirat. Sînt seri în care Şahtior joacă crispat, seri în care Raţ alunecă, iar Srna rămîne lipit de tuşă fără nici un folos.

miercuri, 5 august 2009, 10:35

Sînt seri din acestea, cînd propria echipă e expresivă ca un frigider. Sînt seri în care, pur şi simplu, elevul tău de altădată e mai inspirat. Sînt seri în care Şahtior joacă crispat, seri în care Raţ alunecă, iar Srna rămîne lipit de tuşă fără nici un folos.

Probabil că îţi pare rău că ai rămas la Doneţk, iar privirea lui Ahmetov spune tot. Ucraineanul plecase cu Cupa UEFA în braţe sub reflectoarele de la Istanbul, visase la o semifinală de Liga Campionilor şi totul s-a terminat, neaşteptat, la Timişoara.

Sînt asemenea seri. Mircea Lucescu le cunoaşte. Îi mai rămîne ceva de spus, dincolo de patimă. Dacă duşmanul adevărului e mitul, nu minciuna, atunci în această seară bănăţeană ar trebui să se încheie mitul că Lucescu a retrogradat-o pe „Poli”. Nu a retrogradat-o, iar „Poli” l-a eliminat pe merit. Putem accepta ceva ce n-are legătură nu cu revanşa, ci cu fotbalul? Ceva atît de simplu.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

sisif  •  6 august 2009, 7:35

Pina aici e bine. Sa ne aducem aminte ca romanii au mai avut astfel de rezultate, inclusiv UTA, Dinamo. Problema este ca rezultatul a fost obtinut prin contracararea jocului echipei adverse si nu prin impunerea jocului propriu. Trebuie sa recunoastem ca Sahtior-ul este o echipa cu cel putin o clasa peste Timisoara. Cum echipele pe care Timisoara ar putea sa le intilneasca in Champions League sunt cel putin de talia Sahtior-ului, daca nu mai sus, stim de pe acuma ce se va intimpla in Champions League, daca se va califica. Va face ceea ce au facut anul trecut Steaua si CFR-ul din Cluj. Ceea ce spune Marian Iancu despre tactica Timisoarei, cum ca te adoarme si apoi te loveste, este o gogorita. Timisoara nu poate juca decit ceea ce joaca, si asta din cauza ca valoarea jucatorilor atita-i permite. Felicitari Timisoarei pentru rezultat, pentru daruire.

florin balas  •  6 august 2009, 7:58

Pe ce te bazezi cand spui ca „Poli l-a eliminat pe merit” ?
Pe faptul ca nu prea a jucat fotbal ?
I-am depasit pe Sahtior la capitolul dorinta.Atat.
In plus am avut noroc si tactica potrivita echipelor mici.
Doar rezultatul nu inseamna ca Poli a meritat calificarea.
Altfel si eu ma bucur pentru ei.
M-as fi bucurat si mai mult daca ar fi meritat.

Dorian  •  6 august 2009, 8:12

Sunt curios de data asta ce scuze penibile va inventa Lucescu. Oare va fi tot arbitrajul? E cam uzata placa asta. Ceva mai complex, alinierea planetelor, bla bla. Hai ca el poate. Si are-n spate mereu „ziaristii” de sport mioritici.
Marele Sahtior. Imi vine sa vars. 😐

victor L  •  6 august 2009, 8:43

Cei care inca mai stati prosternati in genunchi in fata ucrainenilor faceti un efort si ridicati-va in picioare. Priviti doar in jur si veti constata ca exista viata si inafara de parerile voastre.
Rezultatul, care s-a materializat prin eliminarea echipei condusa de romanul M. Lucescu, se contabilizeaza; impresiile artistice sint pentru babele de la scara blocului.

Il condamna cineva pe David ca l-a infrint pe Goliat? doar cei mici la suflet.

DI-NA-MO  •  6 august 2009, 9:18

Majoritatea romanilor strang din dinti de ciuda ca s-a calificat Poli, pe de o parte, iar pe de alta parte ca marele lor Il Luce a pierdut. Un asemenea ***** nu merita decat dispretul, la fel si voi, cei care-l admirati ( dar nu stiti de ce ). Sa nu uit de marele patriot Razvan Lucescu, care era aseara negru de suparare in tribuna. Unde e interesul national, ala in numele caruia voi, romanii valahi in frunte cu Il Luce, ati furat atatia ani? Si nu numai in sport.

Cristina  •  6 august 2009, 9:34

@Mille: Intr-adevar, s-a castigat o batalie, nu si razboiul. Problema e ca greul de acum incepe… Se vor mentine echipele romanesti in cursa sau vor dezamagi? Depinde (si) de ele…

Cătălin Tolontan  •  6 august 2009, 9:55

fane rosca: „Sigur ca Timisoara e o echipa de 2 parale[le], dar ce primeste Luce vine mai de sus…” asa spui tu. Eu cred ca Timisoara e o echipa buna si ca Lucescu a pierdut la fotbal, nu la destin 🙂

bravo Poli !  •  6 august 2009, 10:01

Chiar si dupa o performanta ca aceasta se mai gasesc rautaciosi si invidiosi??! Ca e AEK,ca e x sau y ..pentru voi e cine vreti sa fie…pentru noi cei care am cantat din toata inima aseara in tribune…este Poli Timisoara…UNICA.
Voi,Zambon,Sandu sau Kassai…sunteti prea mici si neinsemnati ca sa distrugeti spiritul Timisoarei…Pantru Poli oricand facem o alta revolutie !
Stim sa plangem si sa ne bucuram impreuna ,dar mai ales stim sa ne mobilizam!

Forza Viola ! Bravo baieti! Suntem mandri de voi !

violafan  •  6 august 2009, 10:07

Mai aveti tupeul sa comentai si sa criticati? Luati exemplul lui Mircea Lucescu…un om adevarat care a recunoscut si a felicitat Timisoara…nu voi…care criticati…cine a mers mai departe??? POLI TIMISOARA!!! In istorie asta o sa ramana…nu ca noi am avut tactica de echipa mica sau alte chestii…noroc ca a venit comunismul, ca altfel Steaua era in divizia C si acum…si Dinamo freca menta prin D…vai de viata voastra, invatati ce inseamna civilizatia si ce inseamna sa iubesti sportul…si oamneii care te fac fericit…se intoarce roata, si vine si randul nostru…si atunci…o sa fugiti ca turcii, ca sunteti neam de neamu lor…

marius  •  6 august 2009, 10:20

PT. Viola FAn
Prietene ce mari performante a facut timisoara dupa revolutie???? Cine v-a oprit sa luati campionatul sau cupa?? Adevarul este ca dpvd statistic sunteti o nulitate . Timisoara traieste prin emulatia publicului si nu printr-o istorie plina de trofee. Stati linistiti ca pierdeti in turul 4 si nu o sa mai auda nimeni de voi. Daca v-ati fi calificat precum Steaua in semifialele cupei uefa cred ca va autointitulati galactioci extraterestri si cand colo ce sa vezi o tactica ultra-defensiva, 2-3 contraatacuri si mult noroc plus un sahtior fara vlaga. asta este realitatea ; felicitari echipeio pt. daruire dar nu va imbatati cu apa rece.

violaoradea  •  6 august 2009, 10:22

Tot va luati de timisoara ca nu a jucat fotbal OK… Daca nu aveti de unde va fac eu rost de semifinala de CL de anul acesta Celsea – Barcelona sa vedem ce fotbal a practicat celsea intr-o ATENTIE! semifinala de CL si ar mai fi multe alte exemple la acest nivel. Despre Lucescu si banner-ul din peluza…. nu cred ca la jignit ci i-a zis doar adevarul . Si ce daca e dupa 22 de ani , aratam ca nu am uitat rautatile ce ni sau facut. Sa nu ne mai uitam in trecut? OK… dinamu sa nu maai aminteasca de Haldan ( Dumnezeu sa il odihneasca in pace) , Steaua sa nu mai aminteasca de cupa campionilor castigata in ’86, lumea sa uite ce a facut dobrin…. e bine asa? Ficare echipa are istoria ei de care nu se poate debarasa , iar daca i s-a facut vreo nedreptate abia asteapta sa se intoarca roata si sa ii vina randul la replica. Aseara a fost randul Timisoarei. Am tot respectul pentru D-ul Mircea Lucescu pt ceea ce a facut cand a castigat finala UEFA si tot dispretul pentru el pentru ce a declarat inainte de meci.(punct)

etcxyz  •  6 august 2009, 10:25

Bucuria ar fi fost si mai mare daca aseara s-ar fi stins pentru totdeauna conflictul dintre suporterii lui Poli si Lucescu. N-am sa inteleg niciodata de ce un om cu prestanta, valoarea si intelepciunea lui Lucescu a avut acele reactii in presa vis-a-vis de cele intamplate in ’87. Daca intr-adevar nimic din ce se spune ca a facut si a spus Lucescu atunci (in ’87) nu e adevarat atunci de ce nu a incercat sa lamureasca o data pentru totdeauna evenimentele de atunci. Sau daca totusi a spus niste lucruri atunci in ’87 ar fi putut acum sa le recunoasca … am fi inteles, la furie multi spunem lucruri pe care le regretam mai apoi.
Din pacate Lucescu a ales sa reactioneze precum un copil rau, s-a dezis total de cele petrecute atunci si in plus a sarit si la gatul timisorenilor pe care i-a numit frustrati, echipa Stelei etc.
In conditiile astea nu stiu de ce s-a mirat ca o parte din suporteri au fost ostili. Ce-o fi fost in mintea lui sa spuna toate alea?
Noi stim sa apreciem valorile, suntem mandri de cariera dansului, nimeni nu-i contesta calitatile de antrenor, de fotbalist dar ca om inca nu ne-a convins …
In rest ii dorim multa sanatate si succes in playoff-ul pentru Europa League, noi mergem mai departe, Poli are de scris istorie!

Bogdan  •  6 august 2009, 10:35

Doua chestii mi-au atras atentie. Gabi Balint a spus ca Lucescu a gresit, incercand sa atace pe zona centrala, desi acolo Timisoara era strong. Lucescu a recunoscut ca a gresit.

Apoi Nelutu Sabau. Pe la jumatatea reprizei a doua, atacurile saktarului ajunsesera sa se poarte in careu. Iar el a mutat. A scos un inchizator clasic, si a intrat cu un mijlocas de constructie. Apoi a scos un aparator, si a introdus inca un mijlocas. A intarit linia mediana cu oameni care pot plimba mingea. Care ocupa adversarii. Si a reusit, a scos mingea, a dus-o departe. Iar pe final putea lejer sa si invinga.

Daruirea, publicul, bourceanu, pantilimon… Dar victoria cea mare este cea a elevului in fata profesorului.

Si imaginea de la interviul de dupa, cu Sabau intorcandu-se: „drum bun nea Mircea. Multumesc mult!”. In ochii lui am vazut ca acel „multumesc mult” insemna CLAR, un MULTUMESC adevarat!

Avem nevoie de OAMENI, e cea mai mare bucurie 🙂

Uk  •  6 august 2009, 10:45

Un rezultat mare pentru Timisoara, a eliminat o echipa mai buna. Insa dupa parerea mea obiectivul cu semifinala Ligii al lui Sahtior era exagerat si nu spun asta doar in urma rezultatului de aseara. Anul trecut au fost eliminati de Barcelona si SPORTING, echipa ce a fost facuta praf de Bayern in optimi. La fel credeau si cei de la Zenit anul trecut, ca daca au defilat in Uefa pot merge foarte sus in Liga. Daca ar fi sa fac un top cu cele mai bune echipe din Europa, eu cred ca Sahtior nu ar fi nicidecum in primele 15. Lucescu mi-a lasat impresia ca are un aer de superioritate si ma bucura faptul ca Poli i-a mai „taiat craca de sub picioare”.

adidas  •  6 august 2009, 10:46

bravo poli
dle tolontan as adauga la articol ceva de genul:sunt seri cand sunt mandru ca sunt roman…doar sportul a adus si aduce satisfactii

Bogdan  •  6 august 2009, 10:51

De unde stii ca nu a retrogradat-o pe „Poli”. De ce trebuie sa uitam acest episod, dar in schimb ne legam de Gica Popescu ?

Bogdan  •  6 august 2009, 11:09

Cat despre retrogradarea lui Poli. In anii aia nu lipseam niciodata din galerie. Iar povestea „i-am invatat minte, ne-au furat titlul, acum sa se racoreasca prin B o vreme”, era deja parte a folclorului local. Si o mandrie.

Dar nu pot sa inteleg, de ce toate oalele astea trebuie sa se sparga doar in capul lui Lucescu? El singur a facut totul? Avea el atata putere? Toti ceilalti, oamenii sistemului, erau niste mielusei, care, fara rautatea lui Lucescu, si-ar fi vazut de treaba? Nu pot sa cred asa ceva ! Dar cred ca e mult mai usor sa lovesti o tinta vizibila. Daca tot faci scandal, macar sa se vada, nu? Vorbea cineva mai sus de istorie. Sunt de acord, ba chiar am adaugat cate ceva la istoria aceea. Dar mai conteaza si cum iti porti istoria. Demnitatea ar trebui sa aiba ceva de-a face cu modul in care iti porti crucea.

Pe cine ar interesa daca pe banner-ul de aseara ar fi scris „In 87 am retrogradat din cauza comunistilor, a militienilor, a lui Lucescu, a societatii in ansamblu, si, chiar daca putin probabil, poate si din cauza propriei incompetente.” ?

Cel mult pe vreunul dintre filosofii aia.. ca tot sunt la moda 🙂

marius din iasi  •  6 august 2009, 11:17

@DI-NA-MO Nu cred ca toata Romania strange din dinti de ciuda ca s-a calificat Timisoara. Eu m-am bucurat pentru Timisoara, si sunt dinamovist, si mai stiu dinamovisti care s-au bucurat, si vorba aia, Dinamo e injurata la Timisoara ca la usa cortului. Singura echipa romanesca cu care nu pot sa tin in cupele europene e Steaua :). (E o rivalitate ce ajunge si in provincie, din copilarie tiparita pe creier, toti din anturajul meu de mici, am fost fie stelisti, fie dinamovisti). Insa nu cred ca a fost corect ce au scris ultrasii timisoreni despre Lucescu, nu merita asta. La Instanbul, Lucescu a purtat tricolorul pe umeri, desi nu i-ar fi reprosat nimeni daca nu-l purta. Tolo zice bine, multi nici nu se nascusera atunci, e un mit.

forza viola  •  6 august 2009, 11:39

poate presa va scrie si despre gestul de „fair-play” facut de lucescu, care nu l-a felicitat pe ioan sabau, ci a plecat glont spre vestiare. si nu a uitat sa infiereze publicul, spunand ca din marinimie nu face reclamatie la uefa pentru acel banner. si de asta l-au numit italienii asa cum l-au numit pe domnul lucescu. cand nu il fura arbitrii, publicul e de vina

gel  •  6 august 2009, 12:02

Felicitari Timisoara. Sa de-a Dumnezeu sa promovam cu UTA in primul esdalon si sa putem petrece 2 seri de vis cand se vor intalni cele 2 echipe. Respect Timisoara. FORZA UTA!!!

Bogdan  •  6 august 2009, 12:29

@forza viola: referitor la faptul ca Lucescu nu l-a felicitat pe Sabau. Pentru ca sunt un om decent, am intrat pe un site unde poti urmari rezumatul partidei. Am vazut la final ca Lucescu s-a indreptat catre dreapta, dar Sabau deja alerga spre teren inconjurat de vreo 5 oameni care il imbratisau. Si-a vazut de drum. Apoi a aplaudat tribunele.

Am vazut conferinta de presa, unde i-a felicitat. Am vazut ca in timpul interviului lui Sabau, trecand pe acolo, iar l-a felicitat.

Avem si noi, in toata istoria noastra, cativa antrenori care au tinut deasupra capului o cupa europeana, cu steagul nostru pe umeri. Daca nu putem sa ii admiram, macar sa ii respectam putin. Daca nu iti place de un asemenea om, nu il ridica in slavi, dar nici sa il unjuri nu e ceva normal. Lasa-l in viata lui, in treaba lui. Te simti mai important injurand un om mare, pe cineva care a realizat mai multe decat tine, decat mine, si, probabil decat neamurile noastre la un loc?

Cum pot eu, dinamovist adevarat inca din 1983, sa vin aici, sa laud publicul, echipa si antrenorul timisoarei, dar, in loc sa ma pot bucura de bucuria NOASTRA, a romanilor, trebuie sa dau mereu de cate un turbat care, chiar si azi, la bucurie, la reusita, tot ce gaseste interesant de facut este sa arunce cu scuipati? Sa fie el mai altfel decat restul lumii !

Vad mai sus un fan UTA care va felicita, desi intre voi chiar este o rivalitate istorica si cu adevarat dura !

Bucurati-va oameni buni, bucurati-va azi, ca aveti de ce. Maine.. ne intoarcem la de-ale noastre. Pastrati-va saliva indoor pentru maine, cand vine iarasi randul vostru !

vrshetz  •  6 august 2009, 12:51

Forza viola!

Calificare meritata a lui POLI si atmosfera superba in Piata Operei aseara.

POLI a jucat mai bine in ansamblu in cele 2 meciuri, senzational golul 2 al lui Bucur de la Donetk.

flava  •  6 august 2009, 13:10

Asta e fotbalul la ora actuala, se joaca pentru rezultat nu pentru spectacol. Poli a fost pragmatica, a avut o tactica mai buna. Aseara Poli a demonstrat ca rezultatul din tur nu a fost unul intamplator, pe langa tactica, Poli a avut si cativa jucatori foarte buni. Degeaba incercati sa-i minimalizati meritele, echipa mai buna s-a calificat!

Diana  •  6 august 2009, 13:37

Ma distreaza agitatia aceasta „browniana”. Ok, n-am jucat precum Barcelona, nici nu avem cum. N-a contat nici ce-a fost in ’87 s-au oricand altcandva. Nu cred ca a contat nici macar ca Lucescu e antrenor la echipa adversa. Oricum Nibombe, Cisovski sau Bourceanu nu aveau tangente cu toate astea.Jucatorii au luptat si s-au daruit pentru ei si pentru publicul care ii sustine. Nu sunt perfecti nici unii nici altii, dar au dat tot ce puteau. Si probabil pentru asta au fost rasplatiti printr-o calificare pe deplin meritata. Sportul si viata rasplateste uneori „buturuga mica” atunci cand ea munceste si lupta. Probabil viitorul nu va fi neaparat atat de frumos ca si seara de ieri, dar conteaza ca am avut parte de ea.Si vorba d-lui Tolontan sunt seri cand… Nelutu Sabau se poate bucura de munca lui si noi alaturi de el.

marius din iasi  •  6 august 2009, 13:51

nu vad cum puteti sa spuneti ca sahtior a fost mai buna. Nu a fost mai buna, nu au avut ghinion, e tur-retur, sa spunem ca prindeau o zi proasta, dar daca erau buni trebuiau sa bata, ori la ei, ori la noi. Calificarea e meritata, mai lasati-o cu jocul frumos, nu mai tineti minte cum castiga italienii cu jocul lor infect?

Poli  •  6 august 2009, 14:36

florin balas cum poti spune ca poli nu a meritat calificarea?gandeste si u umpik…si-o dat shatioru 2autogoluri akasa?si nu stiu eu?sau poli leo dat 2 goluri..si o condus de 2 ori..poli a jucat ce a putut..cum a putut..dar a jucat asta e important…si merita calificarea din plin…si la meciul retur..adika cel de aksa…poli nu a jucat cu fundul in poarta..io zik cai puteam bate…asa ca nu mai incera cu scuze si cu prostii de genu” poli o fost peeste ei doar la daruire” daruirea nu e destula ca sa te califici…mai trebe si inteligenta..si goluri(care poli a dat 2) ambitie,modestie!asa ca mai florin balas poli merita calificarea din plin…si nimeni nu o poate contesta…si sa nu uitam ca si in tur si in retur..albitru..a cam dat repede fault-urile lu shatior chiar daca nu erau…si in retur…cand poli era fautata dar se putea lasa clar legea avantajului…albitru cam de fiecare data cand era o situatie buna pt poli..oprea joku!respect TIMISOARA

Tudi  •  6 august 2009, 15:25

Dupa meciul in care Poli a caftit-o pe Dinamo, in noiembrie 1987, Lucescu a amenintat, intr-adevar, printre dinti, ca timisorenii vor plati cu retrogradarea. Jackie Ionescu e unul din martori. A urmat o suita de arbitraje mizerabile si Poli a picat in B. Lucescu e un mare antrenor. Nu e, insa, nici pe departe la fel de mare ca om. La acel 2-1 cu Dinamo, din 1987, am fost martor ocular. Mai intai, de precizat este ca programul de meci nu a fost editat la Timisoara, ci a venit gata tiparit de la Bucuresti. Pe mai multe pagini era omagiat clubul militiei, faptele lui de vitejie in cupele europene, marii lui jucatori (intr-adevar erau mari). Lui Poli ii era rzervata o jumatate de pagina, la sfarsit. La stadion cred ca au fost adusi militieni din vreo trei judete. Galeria lui Poli a fost mutata la o peluza (locul traditionl era tarcul e la tribuna a doua, deasupra tunelului jucatorilor). Arbitrajul? Un penalty si un gol inventat pentru dinamo, vreo 50 de lovituri libere pentru ei, fanionul sus aproape de fiecare data cand violetii treceau mijlocul terenului, meciul prelungit cu opt minute. Un mare rol in victoria polistilor l-a avut publicul. A reusit sa dea aripi propriilor jucatori, dar si sa-i irite pe dinamovisti. La fiecare cadou al arbirului, scandarile erau de genul „asta e dinamo“, „cinci bani, zece bani, dati pomana la ******“ si altele de felul asta.

oldboypoli  •  6 august 2009, 15:26

Draga Catalin,
Am o mare nedumerire, atat ieri la conferinta de presa, cat si astazi prin media vizuala, am tot vazut si revazut declaratia lui Mircea lucescu prin care ai compatimea pe cei care l-au huiduit si-i respecta si iubea pe cei care l-au aplaudat !!!!
Nu stiu in ce masura pot sa-i transmit domnului M. Lucescu, prin intermediul Dvs., urmatorul mesaj: NU ESTE OBLIGATORIU, CA TOATA LUMEA SA IL IUBEASCA !!!
Noi astia care nu te suportam, astia care am fost pe stadion in ’87, astia care o uram pe dinamo, la fel de mult cat o iubim pe Poli, noi astia iti cerem sa fi barbat si sa-ti asumi atat aplauzele cat si huiduielile !!!!!
PS Domnule Tolontan, chiar nu a filmat nimeni acel meci ?

Sably  •  6 august 2009, 15:28

EEEEII , DA!!!!
JOS PALARIA DE DATA ASTA, CATALINE!!!
Vezi, asta este motivul ptr. care…atat de mult as regreta si regret „deraparea” ta spre „regimentele mortii” ce-si strang din ce in ce mai mult randurile si-si arata coltii (stii despre ce vorbesc, vezi coment’ meu la articolul cu/despre…multele mii de cuvinte ale lui Traian Basescu)…
DACA MAI AI PUTEREA SA RAMAI, SAU SA REDEVII UN ZIARIST LIBER, ATUNCI EU, SI NU NUMAI EU, VOM ASTEPTA MEREU CU INCREDERE ARTICOLELE TALE, AI CEEACE PUTINI AU IN MESERIA ASTA, AI CULTURA SI AI HAR CATALINE! Ar fi atat de pacat sa le incatusezi, inregimentandu-te!…

milici  •  6 august 2009, 16:28

Excelent articol, ziarist si deontolog.
FelicitarI GSP pentru ca exista!

adidas  •  6 august 2009, 16:28

sper ca ahmetov sa inteleaga ca exista asemenea momente…seri…si sa nu l demita pe mircea lucescu

Alex Timisoara  •  6 august 2009, 16:55

Oare ar fi fost mai echitabil sa dam meciul de la vestiare, doar pentru ca Sahtior arata mai bine pe hartie si deseneaza mai frumos? Daca Chelsea poate sa faca asta, Timisoarei i-o fi rusine? Nu vreti voi sa ne mai lasati cu comentariile rautacioase? Astept de ani de zile un rezultat ca acesta. Fotbalul e pe goluri, nu pe floricele. Dea Dumnezeu sa vina si momentul in care vom juca precum Barcelona. Pana atunci, vedeti-va de echipele voastre si lasati-ne pe noi sa ne bucuram ca in sfarsit ne-a iesit ceva.

golanitzky  •  6 august 2009, 17:07

tolo, dusmanul adevarului nu e mitul ci privarea de adevar…chiar trebuie sa iti dam totul mura-n gura cum am facut in cazul ritzi?

calinescu  •  6 august 2009, 18:05

Lucescu a imbatranit de tot!
SA FI UITAT CA O APARARE AGLOMERATA SE DISLOCA NUMAI cu un virf de careu ?
MUTAREA CU GLATKI de la dontet a fost o pura INTIMPLARE ?
Asa se pare !!!!!
LUCESCU trebuie sa se retraga la pensie !
ELEVUL sau l-a umilit!

milici  •  6 august 2009, 20:23

Tolo propune un compromis fara ARGUMENTE:timisorenii sa se bucure ca l-au eliminat pe Luce si sa uite anul 87.
Nu stiu daca antrenorul si-a bagat coada in mod direct dar clica dinamovista a retrogradat-o pe Poli in mod sigur.Nu trebuie sa uitam rezultatele miraculoase gen 6-5, 5-4 care au dus la adjudecarea incorecta (si in consecinta la desfiintarea) Ghetei de aur la care Luce a fost cel putin scenarist daca nu regizor.Putem fi naivi sa credem ca aceste aranjamente reale nu se faceau si pentru alte cauze?
Cum s-or fi facand ele cand conducerea fotbalului era stelista (citat din Luce)?E usor sa dai vina pe Valentin Ceausescu ca sa te scoti, cine sa-i mai ia acestuia apararea?
Era atat de tare aceasta dictatura ca la vremea aia Steaua era mai mereu in primele patru din Europa.Ghinion dinamovist.
Sa stii sa pierzi e treaba grea.

robert 50  •  6 august 2009, 23:12

in noiembrie 1987,inaintea erei noastre la celebrul Poli versus Dinamo,eram in incinta terenului.Toata sleahta de jucatori Dinamovisti se comporta ca pe maidan.Faulturi dure ,injuraturi ca la usa cortului.Andone dadea cu zgura de pe pista in copiii de mingi si ii trimitea la origini.Lucescu vocifera.Nu am auzit ca ne-ar fi promis ca vom retrograda.Poate o fi zis la nervi.Se poate.Am terminat pe 3 turul si am retrogradat in retur.Totul ca sa ramina in divizia A de atunci Victoria Bucuresti.Alti magari.Echipa militiei din Bucuresti.
Timpul a trecut si noi am uitat.Ceva normal de altfel.Cei tineri din galerie habar nu au ce sa intimplat atunci.Nici nu aveau de unde sa afle ,pina cind alti magari,de data asta cei din presa nu le-au spus.Abia asteptau sa iasa scandal.Sa scrii despre fotbal si tactica e greu.Mai bine provoci un scandal e mai interesant si mai usor de scris.
POLI a jucat slab?Sa fim seriosi.Golul 1 de la Donetk a fost o lectie de contraatac.Golul 2,umilirea fundasului si a portarului,numai o echipa de calitate putea face asta.
Denigrati-o in continuare nu ne luati in seama.Si alte echipe sa faca la fel.Noi sa jucam cum stim noi si sa obtinem rezultate.

Comentează