Ghionea şi baloanele

Cu viaţa despuiată în tabloide, mulţi fotbalişti şi-ar fi luat concediu de la efort. Unii o fac oricum. Nu Ghionea. Căpitanul Stelei a dat o probă de caracter. S-a pus spate în spate cu Zapata şi Rada şi a respins mai multe baloane decît în reclama Orange. Veneau de peste tot, în formă de fluturi, delfini şi pantere, iar Ghionea se juca parcă surîzînd cu bestiarul plutitor.

joi, 1 octombrie 2009, 11:15

Cu viaţa despuiată în tabloide, mulţi fotbalişti şi-ar fi luat concediu de la efort. Unii o fac oricum. Nu Ghionea. Căpitanul Stelei a dat o probă de caracter. S-a pus spate în spate cu Zapata şi Rada şi a respins mai multe baloane decît în reclama Orange. Veneau de peste tot, în formă de fluturi, delfini şi pantere, iar Ghionea se juca parcă surîzînd cu bestiarul plutitor.

O, da! Nu are alura unui tip comod. Se comportă încăpăţînat şi dezinvolt. Sorin era singurul jucător din vestiarul Stelei care avea un discurs ferm şi cînd acolo era Rădoi. De cîteva ori, patronul s-a enervat pe el şi l-a şi vîndut, făcîndu-i vînt prin declaraţii direct la bursa aceea iluzorie, să-i zicem Piaţa de Prozac.

Numai că el a rămas. Iar aseară, Ghionea a fost cel mai bun om al echipei într-un meci pe care, dacă l-ar fi pierdut,  Steaua era cu un picior afară din Europa. Twente a strîns patru puncte, Fener, trei, dar Steaua e acolo, a rămas în cărţi.

Prin efortul lui, Ghionea a ţinut echipa în viaţă. În cazul în care nu-i reuşea, ar fi fost strivit de dogma abstinenţei. Aşa, va fi niţel lăudat şi, curînd, totul va trece ca şi cum zecile lui de baloane colorate, jucate admirabil, ar fi venit de la sine. Puteţi fi siguri de asta!

Comentarii (45)Adaugă comentariu

LittleCaty  •  1 octombrie 2009, 23:34

Ghionea e singurul personaj din fotbalul romanesc pe care il admir. Dar nu pentru ceea ce face, ci pentru caracterul ce il are, pentru felul in care merge inainte, indiferent de situatie

toropila  •  1 octombrie 2009, 23:37

bafta,Ghionea,in lupta cu viata si cu mizeriile ei! capul sus!din partea unui caine!

Tataie  •  1 octombrie 2009, 23:49

Pana la urma, desi unora le va sta in gat, tot Steaua ramane echipa fanion a Romaniei!

Cristina  •  1 octombrie 2009, 23:51

Are puterea de a trece penste dificultatea situatiilor…

Oriunde Steaua  •  2 octombrie 2009, 0:00

4 meciuri, 1 punct: STEAUA. Restul, povesti de adormit copii. Parca era un sef de Liga ceva care zicea ca azi se fac minimum 9 puncte. Poate in etape de Europa League se referea.

Ionut`hd  •  2 octombrie 2009, 0:04

Adevarat ! Ghionea si Zapata au fost EXTRAORDINARI azi. Totusi, steaua are sanse mici la calificare.
Azi au fost dominati fara drept de apel in repriza a doua.De era Tatarusanu in locul lui Zapata azi cred ca Twente facea scor cu Steaua.

Ionut  •  2 octombrie 2009, 0:19

In situatia in care cei mai buni oameni ai stelei au fost Zapata si Ghionea (portarul si un fundas) Steaua nu poate emite pretenti la calificare mai departe…

bogdan  •  2 octombrie 2009, 0:48

Piata de Haloperidol( Prozac e doar un antidepresiv ceea ce pt gigi nu e necesar)

Sergiu  •  2 octombrie 2009, 1:03

Ghionea !!! Mare caracter si o personalitate care rezista intr-un ocean de dementa !!! Iar finalul excelent al articolului tau ne aminteste de ce trebuie sa-l pomenim si sa-l apreciem pe acest jucator incrancenat si totusi senin (un paradox,nu?),chiar daca evolutiile lui nu sunt intotdeauna sublime ca in aceasta seara…

alinvalcea  •  2 octombrie 2009, 1:06

Bafta Ghionea,da-i in colo. Viata privata trebuie respectata atata timp cat nu comiti infractiuni.

ww11  •  2 octombrie 2009, 1:43

corect da nu degeaba …iata ca de unde nu-i nici suporteru nu cere…..si mergeam in 86-87 pe steaua se striga circu ghencea
dei mai tari adica dinamo….luau de la 3 in sus….

17 nentori  •  2 octombrie 2009, 1:56

chiar la asta ma gandeam azi cand am vazut cum a jucat ghionea.

emg  •  2 octombrie 2009, 4:52

steaua nu-mi pare a avea forta sa termine pe unul din primele 2 locuri in grupa

Alex C.  •  2 octombrie 2009, 6:36

Superb Ghionea, in ciuda problemelor pe care le are a reusit o concentrare de fier si a devenit eroul serii alaturi de Zapata. Dar oare cand va gresi il vom pune la zid? Ca de, asa sunt suporterii…

helau7  •  2 octombrie 2009, 7:01

Steaua nu are sanse la calificare! daca ti-e frica sa joci fotbal , daca faci echipa dupa dorintele baciului,daca il lasi pe Ionescu pe banca si il tii pe Toja pe teren tot meciul nu poti sa ai pretentii …felicitari Stoichita! ne-ai adus iar de unde am plecat acum 20 de ani…jucam NIMIC in Europa!

Mircea  •  2 octombrie 2009, 8:33

Frumos articol, felicitari Tolo se poate si fara gigi migi :D!! multumesc Ghionea pentru meciul facut aseara ;)!

johnny  •  2 octombrie 2009, 8:46

Ghionea e bun, nu prea are viteza, dar are valoare; in schimb nu uitati, va rog, de RADA, un jucator care a jucat acolo unde a vrut ciobanu (SteauaII) dar si-a vazut de treaba si acum joaca excelent!!!

milici  •  2 octombrie 2009, 8:47

Obisnuita TRAGERE LA TEMA.
Subiectul e colateral si minor pentru acest meci.
In afara de asta au mai fost jucatori EXCEPTIONALI ca ZAPATA si BANEL.
Subiecte interesante:
_MENTALITATEA impusa de Stoichita vizavi de MARELE BERGODI.
_PREGATIREA FIZICA limitata a multor jucatori stelisti , echipa terminand benzina prrin min 70-caracteristica si altor chipe romanesti.Unirea si CFR fac exceptie.
_BANEL a jucat excelent contrar acuzatiilor ce i se aduc de multi necunoscatori.Cateva greseli sunt scuzabile postului pe care a jucat.
_forma slaba a inaintasilor in special Surdu si Stancu.
_PUBLICUL OLANDEZ, ATMOSFERA din TRIBUNE si modul acestora de a INCURAJA echipa.

kELOO  •  2 octombrie 2009, 9:01

Mai tineti minte ca a stat aproape un an pe tusa dupa o accidentare nasoala, de nu mai stia nimeni nimic de el? Avea dureri mari la un genunchi parca, si chiar daca genunchiul se vindecase avea dureri foarte mari (o boala rara)! Scria cineva atunci in Gazeta ca multi fotbalisti s-au lasat de fotbal cand au patit ca Ghionea.
Respect Ghionea! Respect Steaua! Respect Stoichita! . . ** GB!

Stelistu’ Batran  •  2 octombrie 2009, 9:54

Felicitari pentru articol Catalin; Felicitari Ghionea pentru tenacitatea din teren si pentru taria de a indura mizeriile facute de unii care isi spun totusi jurnalisti.

m1ha1  •  2 octombrie 2009, 10:10

bravo Ghionea. frumos jucat 😉

George  •  2 octombrie 2009, 10:31

Intr-adevar Ghionea a fost capitan aseara!!!

mako  •  2 octombrie 2009, 10:36

Frumos si adevarat articol.
Si pt cei care tot critica STEAUA ca nu nu jucam si nu avem sanse…o sa vina curand ziua(seara)cand toate cele 4 echipe si nu numai vor fi iar la mana Stelei.Excelente rezultate obtinute de caini,polisti si ceferisti,nu?Ne-au facut de ras timisorenii,mama,mama!

Steaua a jucat fantastic,mai ales in prima repriza,putea fi lejer 0-3 daca aveam noroc si noi si dadeam gol ca Lyon cu Debrecen, la fiecare faza :)Dar nu a fost sa fie.Twente a jucat cu frica in chiloti sa nu piarda,au tras de timp si au reusit.Excelent ZAPATA,BANEL,GHIONEA,PETRE,BICFALVI…de fapt toata echipa a jucat f bine.Pacat ca nu am marcat macar odata.
Asteptam cu incredere urmat meciuri, eu zic ca STEAUA si FENER vor merge mai departe…
Si inchei, normal, pt cei care urasc STEAUA…IN EUROPA, DOAR STEAUA EXISTA!RESTUL SUNT NEICA NIMENI,FAC UN MECI MARE SI GATA.S-A VAZUT ASEARA!

Robert  •  2 octombrie 2009, 10:58

Vad ataatea mesaje care spun ca Steaua nu are sanse la calificare,oare pe ce se bazeaza.Steaua a scos un rezultat bun,mai avem acasa cu Twente si Fener,meciuri din care putem lua 6 puncte.La Sherif vreau sa cred ca vom castiga,iar la Fener ne multumim si cu un egal.Nu vad de ce s-ar fi complicat grupa asta dupa acest rezultat.Steaua nu a pierdut nici un meci,e inca in carti.

solo  •  2 octombrie 2009, 11:04

ghionea si zapata au adus punctul iar bogdan stancu a risipit alte 2 puncte;apropo de tatarusanu:bine ca si-au dat seama ca omul asta doarme continuu,de cand a venit le steaua;uitati-va la fata lui,nimeni nu-l poate trezi vreodata;

florin  •  2 octombrie 2009, 11:46

tolo, tata…. ai vazut alt meci :))
a fost bun si Ghionea dar omul meciului a fost pe departe Zapata….

cat despre Ghionea e mai tot timpul depasit de atacanti pt ca nu are viteza…. si uneori chiar are un plasament prost

in rest tot respectul

Tiglina  •  2 octombrie 2009, 13:21

Bravo, Sorin, mai ales pt spatele drept!… Ce frumos ar fi fost sa avem in aceeasi echipa pe Ghionea, Bourceanu si Apostol (chiar si Frunza, sau Ochirosii si nu neaparat cu Ropotan)!

HAI OTELUL!

Tiglina  •  2 octombrie 2009, 13:24

Si cu M Stan presedinte (sau chiar si cu MM)!…

soso  •  2 octombrie 2009, 13:37

Foarte bun a fost Ghionea aseara. Merita respect.
Fundas din starpea lui Hyppia,chiar daca nu are viteza,compenseaza cu plasamentul si forta.
Se mai aduna si anii si mizeriile vietii dar este demn de admiratie pt jocul de aseara.

bonneti  •  2 octombrie 2009, 14:13

BAI ACESTIA NU GIGI LA TRIMIS PE RADA LA STEAUA II CI LACATUS SI ITALIANUL TRA LA LA, CARE SPUNEA CA STRICA ATMOSFERA IN VESTIAR CA SI PLESAN. IN TIMP CE PATRONUL LA SUSTINUT. IAR PE GHINEA NU A VRUT SA IL VANDA TOLONTANE. ADUTI AMINTE CAND GIGI SPUNEA CA LA PLATIT 2 ANI DESI ERA ACCIDENTAT SI SA JOACE NU SA SE GANDEASCA LA TRANSFERURI AFARA. ASA CA CE COMANTATI VOI? NUMAI FIERE IESE DIN VOI.

Cristi  •  2 octombrie 2009, 16:33

Nr. 30 sa scrii, tata, fara majuscule ca nu-ti citeste nimeni comentariul. Si p-orma ia abecedarul, vezi de ce l-ai tiparit unii…
La subiect: bravo Ghionea, 10 Zapata, bine Tolo! 0 barat pt. oaia neagra din Pipera! Respect Steaua!

MARIANA  •  2 octombrie 2009, 17:15

SUPER CARACTER SI BUN JUCATOR

Sibelius  •  2 octombrie 2009, 17:36

Intr-adevar Ghionea a reinviat. De fapt cred ca cuplul Ghionea- Rada incepe sa dea randament.
Ratari mari, dar…imbucurator de la venirea lui Stoichita Steaua joaca altceva. Incep sa reapara pase in adancime si devieri dupa obsedantele centrari din margine in careu.

EO  •  2 octombrie 2009, 17:56

Sa nu se baloneze, bietul Ghionea 🙁 …
Acum lasand gluma la o parte… FOARTE FRUMOS articol. In sfarsit, ain’t it, sir?

nick  •  2 octombrie 2009, 18:45

Imi amintesc cuvinteles spuse de el dupa aparitia inregistrarii cu sotia lui: ” Nu am de gind sa divortez, ce a fost a fost inainte de casatorie, nu ma intereseaza, nici eu nu am fost usa de biserica, acum am o sotie minunata si un copil la fel, asta este tot ce conteaza”.
Citi barbati ar fi putut spune asta??? Nu am raspuns, dar in mine vorbele lui Sorin am trezit sentimentul de demnitate, care, recunosc era adormit.
Felicitari Sorine, aseara ai fost CAPITAN atit pentru Steaua cit si pentru sufletele noastre.

corneliu  •  2 octombrie 2009, 18:46

Afirmatia ca a jucat bine si a salvat sperantele echipei intr-o calificare este corecta, dar de ce trebuie sa ii spuna niste neica nimeni sa tina capul sus intr-o chestiune sensibila, privata?
De ce masochisti-moralisti de ocazie se baga in seama si nu lasa omul in durerea lui, amintindu-i zi de zi ceva neplacut?
Incurajarile erau aceleasi daca juca prost, de asta e de inteles intr-o lume in care multi nu au termeni de comparie si o scara de valori.
Peste ani, cand sorin va fi bunic, se vor gasi halzheimerieni ce il vor consola prin ce a trecut el in tinerete…,vai steaua lor!
Oricum, orice ins care care se baga sa comenteze lucruri intime intr-o rubrica de sport, se cheama ca este comentator sportiv, asa-i?
un rapidist

Ionut`hd  •  2 octombrie 2009, 21:20

@mako,
in Europa Steaua are doar 2 puncte, in timp ce Dinamo si Cfr au 3.. deci steaua e cam la coada :)))))))))))))))))))))))))))))))

Matrix  •  2 octombrie 2009, 22:12

Cand oare ziarul vostru va prezenta opimiei publice locurile din tara si din Europa in care Becali este contestat ? O sa zici ca tu si ziarul tau ati scris mai demult niste articole anti prin care prezentai 3 variante. Asadar, poze Tolo, asteptam poze, atata vreme cat un ziar nu va arata ca Monitorul Oficial

Pacuiul lui Soare  •  2 octombrie 2009, 23:48

mare brinza s-a intimplat acolo; ciar nu vedeti ca egalul asta mentine Steaua in mocirla? Chiar nu va amintiti ca Bergodi era acum 0 luna Beethoven al fotbalului si acum este improscat cu noroi; acum Stoichita a imprimat un stil mai rapid, dar cit credeti ca va rezista? Mai ales ca a disparut organizarea jocului cum o facea Bergodi?

solomon marius  •  3 octombrie 2009, 0:13

bv lor!!!dar daia sunt platiti si iau o gramada de bani sasi faca meseria…daia sau facut fundasi sa nu lase adversari sa dea gol…bv lor a jucat ffff bn…toata e chipa a jucat superb!!!

LUCIAN  •  3 octombrie 2009, 9:41

MAI OAMENI BUNI PENTRU A NU FI FLUIERATI FOTBALISTI TREBUIE SA FACA UN SINGUR LUCRU SA ARATE CA VOR CACI DACA NU VOR REUSI II VOM INTELEGE STIM CA MAI SUNT SI ZILE CAND PARCA TOTUL ITI ESTE IMPOTRIVA
PE VREMURI MAJARU ERA UNUL DIN LENESI ECHIPEI NOI SUPORTERI AVEAM O VORBA DACA VREI SA IL GASESTI PE MAJARU VEZI UNDEI UMBRA MAI DEASA DAR LA MECIUL CU HONVED ON C.C.E. ERA O MINGE CARE AVEA TOATE SANSELE SA IASA IN AUT DAR EL A ALERGAT DE PARCA DE ACEA MINGE DEPINDEA SOARTA MECIULUI SI ATUNCI 40.000 DE SUPORTERI AU APLAUDAT IN PICIOARE
ASTA DORIM DE LA EI SA ALERGE SI DUPA MINGILE CARE PAR PIERDUTE STOICHITA PARE OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT AVETI PUTINA RABDARE

Simona Ionescu » Lucruri extraordinare!  •  3 octombrie 2009, 12:54

[…] azi, la pg 2: 1. Au mai ramas 50 de zile – Sutu 2. Valeriu Stoica. Ilogic – Lilick 3. Ghionea si baloanele – […]

Niki  •  3 octombrie 2009, 12:59

Bun articol…. Nu multi au vazut ce ai vazut tu la meciul asta.Cati oare se mai gandeau si la Ghionea…Stii cum e daca joci pe un post care e vizibil doar cand gresesti lumea nu te apreciaza.Iar la Steaua daca mai ai si putin caracter e greu sa rezisi mirosului de oaie aflata in putrefactie…Un om adevarat Ghionea pentru modul in care intelege sa isi faca meseria lui.Uite ca faptul ca unii au vrut sa il distruga l-a facut mai puternic.

stelistul-yo  •  3 octombrie 2009, 15:26

Mereu cand a jucat Steaua cu Urziceni, ati agitat apele inainte de meci.multi suporteri dinamovisti scriind ca Meme se da la o parte din calea lui Gigi oricand.Meciul din acest sezon steaua urziceni 0-1 a demonstrat clar ca acuzatiile au fost false.Faceti domne un pic de gala gie si pe marginea meciului de maine seara.Oare nu este clar ca se profileaza un aranjament intre Pandurii si aceasta rusine a fbalului romanesc care este Dinamo?Nu e clar ca e Blat?

andrei10  •  4 octombrie 2009, 10:13

bravo ghionea!aqm scris ceva ca sa vedeti si voi astia de la gsp ca intra lumea si cand nu scrieti de becali!

Comentează