Liberalii il acuza pe Base ca a luat sloganul lui Crin

Campania electorala incepe cu o polemica in comunicare. La sfatul staffului de campanie, agentia de creatie si media Odyssey a decis sloganul cursei electorale a lui Crin Antonescu: „Romania bunului simt„. „Spre stupoarea noastra, am vazut ca azi pe siteul presedintelui Traian Basescu a aparut un slogan aproape identic: «Vreau o Romanie a bunului simt»”, sustin oameni din echipa liberala. Felix Tataru, creatorul campaniilor presedintelui in exercitiu, si-a declarat surpriza: „Ciudat! Noi testam formula cu «bunul simt» de ceva vreme in focus grupuri. Oricum, in cazul lui Basescu nu e vorba de sloganul de campanie, ci de o sintagma pe care o folosim pentru referendumul de unicameral”, a spus el. „Pentru noi e clar: Basescu incearca sa provoace confuzie in privinta mesajului”, au ripostat liberalii, care tiparesc chiar in aceasta noapte afisele alaturate cu sloganul lui Crin.

duminică, 18 octombrie 2009, 6:10

Campania electorala incepe cu o polemica in comunicare. La sfatul staffului de campanie, agentia de creatie si media Odyssey a decis sloganul cursei electorale a lui Crin Antonescu: „Romania bunului simt„. „Spre stupoarea noastra, am vazut ca azi pe siteul presedintelui Traian Basescu a aparut un slogan aproape identic: «Vreau o Romanie a bunului simt»”, sustin oameni din echipa liberala. Felix Tataru, creatorul campaniilor presedintelui in exercitiu, si-a declarat surpriza: „Ciudat! Noi testam formula cu «bunul simt» de ceva vreme in focus grupuri. Oricum, in cazul lui Basescu nu e vorba de sloganul de campanie, ci de o sintagma pe care o folosim pentru referendumul de unicameral”, a spus el. „Pentru noi e clar: Basescu incearca sa provoace confuzie in privinta mesajului”, au ripostat liberalii, care tiparesc chiar in aceasta noapte afisele alaturate cu sloganul lui Crin.

poster 30x50


Comentarii (38)Adaugă comentariu

bleah  •  18 octombrie 2009, 18:36

Politica e gretoasa… sincer, nu avem cum sa stim care a venit primul cu ideea, asa ca nu cred ca are rost sa ne bagam in disputa asta.

Dar, sincer, ma indoiesc ca Basescu il ia in serios ca adversar pe Antonescu, cand PSD-ul e clar mai aproape in sondaje.

andrei  •  18 octombrie 2009, 18:40

OK, dar la liberali care sunt dovezile ca au acel slogan dinaintea presedintelui? Zic ca l-au gasit pe site-ul oficial al presedentiei, dar ei unde l-au avut afisat inainte, ca sa poata fi copiat?

corny  •  18 octombrie 2009, 18:43

Poate sa fie doar o simpla coincidenta, dar parca e cam mare. Cine stie care dintre cei doi s-a gandit primul la slogan. Ca cine l-a afisat primul e destul de clar.

andreea  •  18 octombrie 2009, 18:51

nu m-ar mira ca subiectul asta sa fie aruncat in presa chiar de Antonescu, ca sa-si mai faca putina reclama gratis. Sau invers, Basescu, ca sa-l atace pe Antonescu.

Nici nu mai stii ce sa intelegi….

elice  •  18 octombrie 2009, 18:54

Ce mai conteaza acum sloganul? Sa vedem care o sa castige. Sau cine intra in turul doi cu Basescu. Mai bine toti candidatii isi pun acelasi slogan ca pana la urma tot aia e!

Cristina  •  18 octombrie 2009, 19:07

Eu nu-s liberala, dar tot il acuz pe Basescu de furtul sloganului. Oricum, la amploarea „tunurilor”, din punctul meu de vedere, date de el pana acum, furtisagul de azi e un biet pistol cu apa.
Romania bunului-simt e cea fara manele, fara infractori protejati de politie, fara justitie corupta, fara marlanii/mitocanii zilnice. Si aceasta Romanie nu il include pe Basescu.

Cristina  •  18 octombrie 2009, 19:18

S-ar putea ca sloganul sa fi fost preluat de la unul la celalalt; sau s-ar putea sa fie o coincidenta nefericita… Cine poate sti?

Tudor Barladeanu  •  18 octombrie 2009, 19:56

E clar ca cei din echipa de campanie a lui Basescu au intrat in criza de idei, daca s-au gandit ca e nimerit sa plagieze sloganul principalului contracandidat.
Celor care vor face referire la sondajele comandate de PD-L le atrag atentia ca pe langa cele 1.600.000 de semnaturi contabilizate la depunerea candidaturii lui Crin Antonescu, au mai sosit inca vreun milion. Asa ca Traian Basescu are de ce sa-si faca griji. Numaratoarea inversa a inceput …

unu_paul  •  18 octombrie 2009, 20:55

Haha. Ce tare. Totusi, Antonescu pe langa Basescu n-are nicio sansa. antonescu mai mult este pus sa latre .

justme  •  18 octombrie 2009, 21:02

Nu le putem numi coincidente, nici nu sint de-altfel. Sunt scurgeri de informatii, e normal. Se vehiculeaza cuvinte „grele”: respect, bun simt, iar noi traim intr-o tara in care nici unul din aceste doua cuvinte nu sunt intelese, ce sa mai vorbim despre aplicabilitate.
Putem observa cu usurinta ca „puterea mogulilor” scade pe zi ce trece, si-au dat seama ca manipularea nu-i ajuta. E interesanta scena politica dar foarte obositoare, nu-i asa? Nu e ca o piesa de teatru, e ca un du-te-vino fara sens! Multumim pt informatii, vad ca te-au anuntat repede!
PS Imaginea alaturata comentariului tau vine direct de la sursa 🙂

m1ha1  •  18 octombrie 2009, 21:02

Antonescu e prea mic pentru capitanul de Flota.

Are strategii imbatabile. O sa fie din nou presedinte.
Iar cand liberalii vin cu astfel de elucubratii inca o data isi dovedesc incapacitatea.

andreic  •  18 octombrie 2009, 21:21

la cat si cum se fura in Romanica…mai conteaza un slogan furat?
care e legatura politicienilor cu bunul simt?

sogard  •  18 octombrie 2009, 22:27

Nu va mai agitati atat care a fost, sau nu, primul cu acest slogan, luati=o ca atare:ala care a iesit primul cu acest slogan e si proprietarul, si acela e Crin Antonescu care si-a anuntat inca de la Cluj sloganul de campanie. Si uitativa si voi la ei, cum mama dracu sa inspire Traian Basescu bun simt sau onoare daca el e un mitocan, demn de mila care in afara de bautura, femei si sa jicneasca nu stie nimic. A pacalit el un popor intreg in 2004 dar ne-ai si nenorocit Basescule, ti-ai aranjat familia, curvele, grupurile tale de interese meschine si pe noi ne-ai nenorocit, nu ti-a pasat. Si si acum cand in al 9 lea ceas tot de p[rosti ne iei. Jos BASESCU cu tot cu fica-sa si cu tot neamul lui. Esti un om prea periculos, care te uiti in ochii omului si-l minti, lasa-ne sa traim, nu bine asa cum ne-ai aburit, doar sa traim

PATRICKdan  •  18 octombrie 2009, 22:30

daca n-ati fi atat de obositi ati fi observat in discrusul public al lui Antonescu sintagma „BUNUL-SIMT” folosuta des. ca sa nu mai amintim despre cum este scris pe saitul locatarului de la cotroceni, expresia, adicatelea total gresit dvpd al DEX0-ului ! vorba unei formatii vocal-instrumentale „totu-i pe cordeala, pe mangleala, asta-i modul rau sau bun…” !
observ o majoritate a parerilor ca, vezi Doamne, „…nu stim cine l-a folosit primul” ! e atat de evident, incat n-are rost sa insistam. problema giamparagiului este una mare, nu asa cum spune un ciitor mai sus, cum ca Geoana e adversarul lui basescu. fals, stimabile, daca ai fi ceva mai atent ai observa ca basescu nu a facut nici o remarca la adresa lui Crin Antonescu stiind ca poate comite o eroare prin a si-l prezenta drept adversar, preferand, in dese ocazii, sa se lege de Geoana. Cat de greu e de inteles asta ? De altfel, Ba’Secu procedeaza bine, stiindu-se ca un tur 2 cu Geoana ii poate aduce un nou mandat, singurele amenintari (reliefate de toate studiile de piata) fiind Antonescu si Oprescu…
la 20 de ani de la acea Revolutie in urma careia trebuia sa scapam de komunisti din viata publica, ne aflam condusi de cel care recunostea in finala cu Nastase ca romanii au de ales intre 2 komunisti. intr-un rar moment de sinceritate, probabil isi uitase cinzeaca-portia zilnica de Jhonny Walker… nesaturati de un TATUC, care sa va arate drumul, sa va spuna ce e bine si ce nu, uitati ca Presedintele NU ar trebui sa monopolizeze viata publica a cetatii. El e depasit prin Constitutie, ca si atributii, de catre Parlament si Guvern, singurele institutii care pot aduce bunastarea si linistea in tara asta.
pt toti aceia dintre voi, dependenti de-un personaj providential, populist, demagog, plangacios, mincinos, hatru, meschin, va doresc SA DORMITI IN CONTINUARE ! are cine sa vegheze la capataiul vostru, atat timp cat constiinta si simturile va sunt adormite.
sacrificul si efortul acelor tineri acum 20 de ani, e in zadar, atat timp cat nu veti disparea (biologic) si nu vor ajunge tinerii din taara asta sa acupe functii si demnitati publice, orpindu-se acest „sacrificiu al generatiilor” din cauza voastra, al celor dependenti de-un TATUC !
sunteti aceia care meritati si actualul imn national, o alta dovada a complacerii pe ritmuri lente si neinaltatoare ! voua, vi se potriveste acest imn, cu o completare personala :
„DESTEAPTA-TE romane…si CULCA-TE la loc !

Donkeypapuas  •  18 octombrie 2009, 23:24

Cred că la Cotroceni pregăteau de fapt sloganul: „România NEbunului” 🙂

Patric Cirstea  •  19 octombrie 2009, 9:08

Asta este inca un furt facut de Basescu care nu ne uimeste cu nimic..Insa poate asa isi vor deschide ochii si putinii oameni care mai sunt fascinati de actualul presedinte si intentioneaza sa-l voteze…Vom vota pe adevaratul sustinator al sloganului,CRIN ANTONESCU-presedinte.

Tanase Cristian  •  19 octombrie 2009, 9:58

Crin Antonescu a iesit primul cu acest slogan,stiti bine ca nu lui Traian Basescu ii apartine conceptul de „bun simt”.E clar ca cei din echipa de campanie a lui Basescu au intrat in criza de idei, daca s-au gandit ca e nimerit sa plagieze sloganul principalului contracandidat.

Paul  •  19 octombrie 2009, 10:42

Bleah – vorbesti cu orice altceva in afara de cap. Eu la Crin am vazut acest concept. El l-a popularizat. El s-a zbatut pentru acest bun simt insusit acum de Traian Basescu. Nu-i de mirare ca din gura presedintelui suna mincinos. Nu-i de mirare nici ca se teme de Crin Antonescu. Ideea e simpla..furt si minciuna. I-a furat sloganul lui Crin asupra caruia arunca acum praful mincinos specific lui Traian Basescu – astfel, Romania bunului simt visata de Crin se transforma intr-un cosmar. Iata ca Basescu nu dezminte..

akmon86  •  19 octombrie 2009, 10:45

Basescu si bunul simt sunt ca vaca si baletul, se potrivesc de minune. E greseala lui sa copieze campania lui Crin ptr ca nu isi va putea insusi niciodata calitatile lui Crin. Basescu nu face decat sa para din ce in ce mai mincinos

Chirita Marius  •  19 octombrie 2009, 12:38

Cine s-a fript cu ciorba, suflă şi-n iaurt. Preşedintele care îi face pe jurnalişti „****** nu dovedeşte bun simţ. Dimpotrivă.

A.M  •  19 octombrie 2009, 15:02

Basescu se teme ca o sa piarda alegerile si de aceea apeleaza la tot arsenalul. Basescu incepe sa-ti tremure scaunul sub fund… Basescu a ramas fara idei, copiaza orice lucru care este bun.Lasa-ne si du-te pe mare. Crin viitorul presedinte al Romaniei. Romania trebuie sa redescopere bunul simt.

Gabi A  •  19 octombrie 2009, 15:08

Basescu fura ca de obicei si nu are respect vizavi de ceilalti contracandidati. Sintagma “bun simt”, respectiv “O Romanie a bunului simt ii apartine lui Crin Antonescu si nicidecum lui Basescu. Copiaza, imita si plagiaza expresiile altor politiceni, care bineinteles sunt mai bune ca ale lui si are impresia ca lumea nu isi da seama. Romanii s-au saturat de acest fals politician si mitoman inascut. Nu are caracter si nu poate concepe o replica pentru propria campanile. Sa-i fie rusine pentru incompetenta, furt si tradare. Am sa va dau dovada ca antonescu este “fondatorul” acestei sintagme pe care Basescu o perpetueaza cu nonsalanta. Vizitati link-ul: http://crinantonescu.ro/articole/249/Depunerea-oficial-a-candidaturii-la-Pre-edin-ia-Rom-niei.html sau
http://crinantonescu.ro/articole/248/Vreau-o-Rom-nie-a-bunului-sim-o-Rom-nie-a-respectului-fa-de-cet-ean-o-Rom-nie-care-s-i-rec-tige-pres.html
Iar replica oficiala a d-nului Antonescu o gasiti aici: http://www.crinantonescu.ro/Blog/crinantonescu/art/260/ROMANIA-BUNULUI-SIMT.html
Ca sa vedeti si voi cum fura Basescu si replici, fara nici un gram de rusine. Sunteti demn de dispret d-nule Basescu! Gabi A.

Andri popa  •  19 octombrie 2009, 15:45

Dupa cum se poate vedea Basescu fura tot ce-i pica in mana .Mai nou sloganul lui Crin Antonescu.Si asta cu o nonsalanta iesita din comun.Eu nu-mi doresc un astfel de presedinte care se lauda pana mai ieri ca va eradica hotia din tara.Eu imi doresc Romania bunului simt .Crin Antonescu

Iulian  •  19 octombrie 2009, 17:25

Basescu a intrat pe ultima suta de metri si e intr-o ciza atat el cat si PD-l. Au intrat intr-o adevarata criza de idei de campanie electorala si au ajuns sa fure imaginea altor candidati . Rusine de 3 ori ..

alexa  •  19 octombrie 2009, 17:55

nu este nicio coincidenta. Basescu si-a infiltrat cartite electorale peste tot. Incidentul asta cu sloganul este special facut, pt a sabota campania lui Antonescu. Basescule, ce putin inspirati sunt slugacii tai !

andreea titei  •  19 octombrie 2009, 18:09

Basescu si furatul merg mana in mana. Asa a ajuns cine e si tot asa vrea sa mearga si mai departe. E inadmisibil pentru un sef de stat. Noi nu ni-l mai dorim, nu a fost in stare sa isi creeze proriul slogan, Antonescu e cel care va reusi sa ne scape de acest papagal.

paulica  •  19 octombrie 2009, 18:34

Mi se pare ceva normal ca Basescu sa fure sloganul Pnl deoarece este singurul fapt prin care poate ataca liberalii. Nu reuseste si Crin Antonescu va deveniii presedintele Romaniei. Fortza Crin Antonescu!

nanu_mihai  •  19 octombrie 2009, 19:43

da,e clar ca PD-listilor le e frica de Crin!pai Base ar vrea romanii de bun simt,dar numai el sa nu il aibe!ca doar e mai presus decat toti!dar lucrurile se vor schimba cand il va invinge Crin

mircea ionesc  •  19 octombrie 2009, 19:43

baselu iar face manarii…chiar nu poate sa se potolesaca?…chiar nu e in stare sa vina cu un slogan propriu?chiar nu are un om competent sa i faca un slogan cat de cat bun?..stiu ca in pdl sunt numai incompetenti,dar la cati bani se dau,poate gasesc unu din exterior care sa gandeasca

Raluca  •  19 octombrie 2009, 20:39

Suntem în plina criza!Băsescu este depășit de situație de mult timp!Antonescu reprezinta cea mai buna alegere! Nu vad cine l-ar vota pe Geoană sau Oprescu!

fotbal  •  19 octombrie 2009, 21:24

poate ii fura si afisul 🙂

Guerrilla digitala, de campanie electorala « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET  •  20 octombrie 2009, 13:02

[…] un buget cu siguranta mult mai mic pe online decat a are Crin, s-au trezit destul de greu si, dupa un mic scandal pe teme de copyright, au atacat cu o fumigena cam palida, site-ul Spune si Tu Da care, cu aceleasi fonturi si culori ca […]

Guerrilla digitala, de campanie electorala | Pagina lui Dragos Stanca  •  20 octombrie 2009, 14:55

[…] un buget cu siguranta mult mai mic pe online decat a are Crin, s-au trezit destul de greu si, dupa un mic scandal pe teme de copyright, au atacat cu o fumigena cam palida, site-ul Spune si Tu Da care, cu aceleasi fonturi si culori ca […]

flavius16  •  20 octombrie 2009, 18:50

Nu cred ca Antonescu isi pune mintea cu un capitan de barca.Poate candidatul PNL il invita pe ,,pleata in vant” la o bere sa ii dea si lui o idee despre slogan

Valy  •  21 octombrie 2009, 22:37

Nu m-ar mira ca acest lucru sa se intample si staf-ul de campanie al lui Basescu sa se fi inpirat pentru noul slogan , pentru ca probabil si-au epuizat toate resursele de inspiratie pe acele scandaluri din ultima perioada.

wickerman  •  21 octombrie 2009, 23:01

Nu numai sloganul (vorbele) conteaza. FAPTELE! Chioru si bunul-simt? Asta e ca si cum ai spune :”bin laden iubeste democratia”, sau „udrea e cea mai cinstita si fidela femeie din lume”

Nu mai vrem politica unde nu-şi are locul! « Bciprianmp’s Blog  •  27 octombrie 2009, 14:53

[…] unor personalităţi mai cunoscute. Voi semnala această problemă reprezentanţilor presei şi mass-media centrale sau locale, care scriu sau prezintă subiecte politice sau din alte domenii, […]

violeta a.  •  23 noiembrie 2009, 23:41

Liberalii au adus de mai multe ori nemti la putere: pe Carol I, pe Ferdinand, pe Johannis.

Comentează