Voiculescu: „Pentru mine, Tolontan nu mai exista”

Tiberiu Lovin l-a intervievat pe Dan Voiculescu pentru blogul sau. Jurnalistul consemneaza ca patronul Intact a fost calm, stiam asta, enervindu-se doar la auzul numelui meu. Stiam si asta, in plin caz Ridzi, dar dar n-am facut-o publica. A facut-o Voiculescu.

vineri, 23 octombrie 2009, 2:20

Tiberiu Lovin l-a intervievat pe Dan Voiculescu pentru blogul sau. Jurnalistul consemneaza ca patronul Intact a fost calm, stiam asta, enervindu-se doar la auzul numelui meu. Stiam si asta, in plin caz Ridzi, dar dar n-am facut-o publica. A facut-o Voiculescu.

„Zice de rau de tine”, imi transmite reporterul. Nu vad astfel lucrurile. Dan Voiculescu s-a suparat, dreptul lui, iar reactia sa e net civilizata. Nu voi raspunde, asa cum nu i-am raspuns in conferinta de presa lui Traian Basescu, un alt om suparat dupa Cazul Ridzi. Presedintele chiar a sarit calul atunci cu insinuarile lui, dar ma incapatinez sa cred despre conferintele de presa ca sint facute din intrebari si raspunsuri, nu din schimburi de replici.

Dupa cum cred ca nu exista investigatie de presa fara erori. Ancheta Gazetei despre actiunile Monicai Ridzi a primit insa confirmari din Parlament, de la CNA, de la Curtea de Conturi, de la DNA, iar dosarul va ajunge in instanta. Asta spune tot.

Ar fi incorect sa ma irite ce spune Dan Voiculescu despre actiunile mele, atita vreme cit si eu i-am criticat gesturile sau declaratiile ori de cite ori am crezut. „Pentru mine Tolontan nu mai exista”. Gasiti aici explicaţia sa, iar aici pagina 1 şi articolul la care face referire.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

andrie  •  23 octombrie 2009, 14:32

Destul d ciudat… si cum mai functioneaza un ziar daca patronul si cel care-l conduce nu-si vorbesc??

Cătălin Tolontan  •  23 octombrie 2009, 14:34

andrie: functioneaza. Oricum Dan Voiculescu nu s-a amestecat in niciodata continutul Gazetei.

Eugen  •  23 octombrie 2009, 14:38

Mie nu mi se pare normal. Fiecare subiect trebuie tratat la fel, indiferent de pozitia unuia dintre personaje. BBC-ul cum poate sa relateze obiectiv lucrurile negative si acuzatiile aduse propriei organizatii?

Eu cred ca dl. Voiculescu nu are dreptate in acest caz.

Cristina  •  23 octombrie 2009, 14:40

Si atunci de ce apare un asa zis conflict… mai bine spus un fel de ignorare?

il comandante  •  23 octombrie 2009, 14:42

Catalin, intotdeauna ai fost un independent. Tine-o tot asa.

Nicu Panaitescu  •  23 octombrie 2009, 15:10

Domnule Tolontan, inca odata aveti toata admiratia mea. Pentru ancheta impecabila in cazul ministresei, ancheta care atingea si trustul la care lucrati si pentru profesionalismul vertical in general.

Nu stiu ce a zis Traian Basescu si ce-a insinuat (un link mi-ar prinde bine). Eu am sa votez Basescu fara sa fiu indragostit de el si fara sa-l „acuz” de lipsa totala de politicianism. Dar de unde sa-l iau pe celalalt, pe ala mai bun, pe ala mai hotarat si mai bine intentionat decat Basescu?
Dar iata ca sunt deja off-topic…

Inca odata tot respectul meu pentru jurnalistul Tolontan.

apatridu flamand  •  23 octombrie 2009, 15:35

dk vreti sa cautati o explicatie pt realitatea nefardata care ne indica cu degetu in ochi ca intelectualii au luat-o la extreme intrati pe http://crizeleluarvinte.wordpress.com … e scris bine, cu nerv, cu o ironie distrugatoare, e laboratoru unde se coace urmatoarea revolutie din romania, apropo dc se vede intr-atat de strident si in fotbal cat suntem de labili ca natie? respecte

Stiri scurte | Reporter Virtual  •  23 octombrie 2009, 15:37

[…] Catalin Tolontan a reactionat la afirmatia lui Dan Voiculescu ca nu ar mai exista pentru mogul. […]

fotbal  •  23 octombrie 2009, 15:40

am inteles din interviu ca,in cazul tau, domnul voiculescu si-a atins nivelul de incompetenta. independenta editoriala costa mai mult decat isi calculase.

bogdan  •  23 octombrie 2009, 17:35

sau rolul acestei afirmatii si rolul aceste clarificari este de a sublinia (cu sensul de a scoate in evidenta) independenta toala si neamestecul patronilor in continutul editorial al gsp (si nu numai)?
🙂

cosmin  •  23 octombrie 2009, 17:53

jos palaria in ce te priveste, dar atitudinea lui felix o privesc cu foarte mari rezerve. e atat de alunecos incat nu m-ar mira sa incerce exploatarea conflictului pentru a intari ideea extrem de vaga de obiectivitate editoriala a trustului. te foloseste.

avram  •  23 octombrie 2009, 22:15

Tolontan esti de apreciat pentru curajul de a spune , cu toate ca eu cred ca tensiunea asta nu face bine . Ma tem ca la un moment dat va trebui sa eliberezi tensiunea asta intr-un mod . Pentru mine oricum Voiculesc e un nul, nu-l suport .

bugsy  •  24 octombrie 2009, 7:19

Catalin, totusi, de ce nu l/ai anuntat ca ii vei publica fotografia alaturi de cea a Monicai IR? Parca asa se procedeaza in Champion’s League a presei (Washington Post, NYT, I mean)!

gs(p)  •  24 octombrie 2009, 13:55

tot timpul am admirat la dul voiculescu neimplicarea in continutul gsp; acum aflam ca pe dansul il deranjeaza ceva publicat „in ziarul meu, al familiei mele”. adicatelea nu se amesteca dar ar avea pretentii; nici macar nu conteaza cat de adevarat era ce se afirmase, ideea e ca dumnealui vede continutul ziarului ca pe ceva personal, cand ar tb sa vada numai ziarul ca business apartinandu-i

am fost naiv; ma intreb daca in publicatiile cu continut politic (gen JN) ramane tot asa de neimplicat; totusi gsp e ziar despre sport ce atinge limitat zona politica

malasuerte  •  24 octombrie 2009, 14:06

ii apreciez mereu pe cei care „independenti” fiind, „luptand” pentru libertatea de exprimare o ingradesc cu indemanare 😀
daa, libertatea si independenta sunt la locul potrivit aici 😉
mesajul era pentru tine Catalin, felicitari pentru fair play, nu renunta la lupta, toate sperantele noastre sunt in tine

Cătălin Tolontan  •  24 octombrie 2009, 14:31

bugsy: nyt nu suna pe cineva sa-l anunte ca-i va publica poza in ziar. Ideile tale despre presa sint amuzante 🙂

tastatorul  •  24 octombrie 2009, 15:49

adevărata ta problemă ar trebui să fie: „Or mai fi şi alţii pentru care Tolontan nu există?”. că face dl. Voiculescu figuraţie şi patinaj e una, dar puţini sunt cei care pot spune lucruri minunate despre imaginea ta. Subliniez, despre „imaginea” ta.

bugsy  •  25 octombrie 2009, 9:21

Sorry Catalin, ideile tale despre presa sunt originale (prea romanesti, adica). Acel cineva nu era chiar oricine, alaturarea era evident fortata (sa nu spun tendentioasa, ptr ca una este firma condusa de Voiculescu, alta este firma apartinand concernului controlat de Voiculescu). Nu sunt admirator al Dlui Voiculescu, dar daca este sa fim profesionisti, hai sa fim tot timpul, nu din cand in cand. See INSIDER (the movie)!

meplusmyself  •  25 octombrie 2009, 17:30

bugsy: Tolontan ne-a recomandat „Insider” din 2006 😉 Vezi aici: https://www.tolo.ro/2006/09/08/pentru-toti-cei-care/

Cătălin Tolontan  •  25 octombrie 2009, 17:52

bugsy: m-ai intrebat, ti-am raspuns. Nu tb sa suni patronul si sa-l anunti ca vei publica ceva despre el. Mai ales ca numele firmei Loco aparuse in Gazeta cu o spatamina inainte. Au fost sunati cei cae raspund de Loco, firma care a luat cei mai multi bani dinspre MTS pentru CUMPARAREA ILEGALA DE STIRI!!! Dar inteleg ce spui. Uite cum sta treaba: eu n-a avut nici o rezerva sa afirm public despre Dan Voiculescu lucruri care NICIODATA nu s-au spus despre el dinspre un angajat al lui: ca e un tip civilizat in relatia cu angajatii (si crede-ma ca pot sa compar pt k am cunoscut citiva „moguli”), ca nu s-a amestecat in politica editoriala sau de business a Gazetei si ca, fata de noi cel putin, si-a respectat cuvintul. Stiu ce imagine de politician are, dar nu ma intereseaza asta cind relatez lucruri despre un om. Asa a fost cu noi: OK. Inclusiv supararea lui detine 100% civilitate. Ca nu sint in nici un fel partizanul politicii sale, ca nu are un partid, ci o fantoma, asta e altceva, pe alt plan. Dar, indiferent de felul in care e, ca patron sau ca politician Dan Voiculescu, presa are niste reguli. Nu le poti aplica de fiecare data, uneori gresesti, insa nu se negociaza libertatea de a-ti face treaba. Multumesc!

bugsy  •  25 octombrie 2009, 21:19

Catalin: Eu multumesc! Am inteles. Nici mie nu/mi place politicianul DV, dar despre patronul DV am auzit numai lucruri bune.

Din acest mic schimb de sageti am aflat ca, totusi, avem un lucru in comun: INSIDER (thanks me+myself)!
Mie imi place Russel Crowe!

lucian  •  26 octombrie 2009, 12:36

Felix Voiculescu nu se amesteca in continutul editorial al unui ziar de sport….nu are de ce…la el implicarea e doar in politic, dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci de faptul ca d-l Tolontan m-a dezamagit atacand-o doar pe madam Ridzi. Unde era d-l Tolontan in guvernarea PSD sau a PNL? De ce nu scoate nici o vorba despre guvernarea ultimilor 8 ani?

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2009, 12:39

lucian: eu eram tot aici, tu nu ai citit. Nu ai citit ancheta din gazeta despre cele 400 de sali ale guvernului PSD+PC distribuite clientelar. Nu ai citit articolele de pe blog de sustinere pentru Traian Basescu in 2004.

Paul  •  27 octombrie 2009, 1:00

Cataline tine-o tot asa, meriti respect pentru ca esti un etalon in bransa ziaristilor.

Sanatate  •  27 octombrie 2009, 14:40

Sper sa fie totul bine pentru tine, Catalin. Nu mi se pare ceva normal atunci cand patronul nu vorbeste cu angajatii lui. Insa iti urez mult succes in continuare !

Un telefon pentru Croco  •  27 octombrie 2009, 15:32

[…] Tolo (mama ta îmi spunea ”Croco”, probabil din cauza profilului ”tenace” – asa că îmi permit […]

Liviu Fratila  •  4 noiembrie 2009, 1:50

Catalin, nu ai primit niciodata intrebarea asta?
Crezi ca nea Voiculescu va avea in plan in urmatorii 3ani sa implementeze standardul HD in transmisiile sportive? Macar un derby la saptamana?
Esti singurul care poate raspunde sincer si pertinent la intrebarea asta!
Eu visez macar la calitate digitala 16:9 pt meciurile GSPTV ori Antena1, care nici aia nu se stie in cate secole va veni….
Concurenta vine tare din urma: Sport.ro HD e deja aprobat!

Liviu Fratila  •  4 noiembrie 2009, 17:46

Te rog Catalin, ai vreo informatie, macar relativa, in acest sens?

iteo  •  29 ianuarie 2013, 16:09

cataline,fii un pic mai corect. nu o poti asimila pe elena basescu cu beizadelele de pe dorobanti care scartie rotile noaptea pe bulevarde,eu cred ca este unul din cei mai costiinciosi si activi europarlamentari romani. nu ti-a atras atentia gigi becali? dar vadim ? dar inca multi altii pe care nu-i cunoastem pentru ca vegeteaza discret – pe lefuri f.mari – in parl.european? Atentie : dai impresia ca esti viclean.Pacat de talentul tau.

Comentează