Robert Turcescu în cărţi pentru şefia TVR

Audienta, situatia financiara si prestigiul sint domenii de suferinta neta ale televiziunii publice. In februarie, mandatul lui Alexandru Sassu ca presedinte director general se va epuiza si favorita in acest moment pare a fi ceea ce mediile politice si de comunicare numesc „solutia  Turcescu”.

sâmbătă, 26 decembrie 2009, 5:25

Audienta, situatia financiara si prestigiul sint domenii de suferinta neta ale televiziunii publice. In februarie, mandatul lui Alexandru Sassu ca presedinte director general se va epuiza si favorita in acest moment pare a fi ceea ce mediile politice si de comunicare numesc „solutia  Turcescu”.

Pentru aceeasi pozitie este vizat si Valeriu Turcan, purtatorul de cuvint al Palatului Cotroceni, dar el are dezavantajul ca a lucrat predominant in radio si ca numirea sa ar fi interpretata drept o aplicare a campaniei „Basescu ia tot”.

„Nimeni nu mi-a propus functia, nici formal, nici informal”, e tot ce a comentat jurnalistul. Conducerea telviziunii publice este desemnata de Parlament, iar eventuala numire a lui Turcescu ar rupe traditia indelung contestata de ONG-uri prin care oameni politici sau cei evident apropiati de partide au ajuns sa conduca TVR.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

amicul”x”  •  26 decembrie 2009, 17:32

Deci dupa tine Turcescu e un jurnalist „independent” ? Hai sa o luam ca pe o gluma buna si atat 🙂

Andrei  •  26 decembrie 2009, 17:36

Robert Turcescu a facut o treaba buna si la Europa FM, dar si la Realitatea TV. Odata cu plecarea sa de la radio emisiunea „Romania in direct” nu mai avea nici un farmec, iar fara emisiunea de la televizor „100%”, Turcescu nu mai era acelasi Turcescu. Eu cred ca va face treaba foarte buna daca ar semna cu TVR, dar ramane de vazut ce drum va alege.

Mihai C  •  26 decembrie 2009, 17:37

Mult succes lui Turcescu la TVR! Cred ca i s-a terminat misiunea la Realitatea. Nu mai are sens sa continue la un post unde nu-i place ceea ce face.Sunt sigur ca va accepta noua promovare

Vlad  •  26 decembrie 2009, 17:40

Eu sunt in favoarea numirii unor oameni precum Turcescu ce au o reputatie de aparat.

E un om cu experienta in mass-media si care nu si-ar risca intregul capital de imagine acumulat in multi ani pentru favoritisme politice.

MrSPORT  •  26 decembrie 2009, 17:43

Turcescu a facut treaba buna ca jurnalist ‘independent’ sau … dependent. Oare ca manager e bun, indiferent cum (independent sau nu)? 🙁

JC  •  26 decembrie 2009, 17:56

ehe ar fi ceva 😀
Dar nu cred ca „scumpii nostri parlamentari” vor fi de acord sa scape televiziunea publica din maini. Cred ca se va da o batalie pe aceasta „jucarie”.

e.n  •  26 decembrie 2009, 18:05

L-as prefera pe
Mihnea Maruta. Turcescu a devenit plin de sine.

Vlad  •  26 decembrie 2009, 18:34

De cand este Turcescu independent?… am vazut cu totii ce impartial a fost la dezbatere. Prestatiile domnului Turcecu se pot sintetiza intr-o singura fraza: ******* au parte de os! Succesuri!

lorin  •  27 decembrie 2009, 14:16

Pentru cei care au dubii privind calitatile de manager ale lui R. Turcescu, as vrea sa amintesc faptul ca R.T. nu numai ca este un profesionist recunoscut in bransa, aspect care nu poate fi trecut cu vederea in cazul unui viitor PDG al televiziunii publice, dar are si experienta ca manager. Daca ii cititi CV-ul, aflati ca a condus pe rind, din pozitia de redactor-sef, Radio Total si Europa FM, iar, de mai bine de un an, conduce Realitatea FM, care a depasit, in mai putin de un an de la lansare, in noiembrie 2008, audienta Radio Guerrilla. Mai puneti la socoteala cei sase ani de televiziune, din 2003 si pina in prezent, la RTV. Daca se tine seama si de experienta lui de manager in cadrul firmei de productie tv pe care o detine de citiva ani, cred ca indoielile unora privind calitatile necesare pentru accederea in functia de sef al televiziunii publice ar putea fi cel putin diluate, daca nu spulberate.

oldhashu  •  27 decembrie 2009, 15:25

E o pălărie prea mare pentru Robert!

Nu e de relizat o emisiune „100%”, este vorba de managementul unui holding cu șase „felii”: TVR1, TVR2, TVR3, TVR info, TVR cultural și TVR internațional, bașca teritorialele !!!

Și-s așa de mulți crocodili acolo…

Iar dacă scapă de ei, dă peste Comisia de Cultură a Parlamentului, cea cu evaluarea anuală!

Oho, ho !!!

Miana  •  27 decembrie 2009, 15:37

Da , mai ales la scena cu juramintele a fost prea ,,independent” 🙂 Cand i-a cerut lui Geoana nu doar sa jure, ci sa specifice clar numele celor fata de care nu are obligatii, dar lui Basescu a ,,uitat” sa-i ceara sa jure ce i-a cerut ,,ca nu a lovit copilul” nu ca ,,nu l-a lovit cu pumnul”.Cand, intr-o emisiune ulterioara, Dinescu i-a atras atentia, s-a derobat rapid spunand ca nu mai are nici un sens reluarea acestei probleme caci e deja ,,istorie”.Oricum, daca pretul e sefia TVR, insasemana ca el a ,,platit” putin pentru aceasta.

librrarie  •  27 decembrie 2009, 16:37

NU cred ca e manager bun … la Cotidianul nu a facut mare lucru.

finjan  •  27 decembrie 2009, 19:58

zau ? chiar ar rupe traditia indelung contestata de ONG-uri ? prin numirea lui turcescu, eu zic ca ar confirma-o…

arleziana  •  27 decembrie 2009, 22:57

@librrarie,
De unde stii ca nu a facut mare lucru la Coti? A fost un an redactor-sef, in anul relansarii, si, din aprilie 2007 pina in aprilie 2008, director editorial. In care dintre cele doua situatii a manageriat prost Cotidianul? Hum? Sau vorbesti ca sa te afli in treaba?

Reflector  •  28 decembrie 2009, 0:18

Turcescu „nu a inghitit” niciodata postul public de televiziune; de fiecare data a avut ceva de comentat si de reprosat la adresa acestei televiziuni. Nu este facut sa lucreze intr-o institutie publica – precum este TVR; ii este chiar ostil acesteia. Daca ar fi dupa el, Turcescu ar desfiinta postul public de televiziune… definitiv si irevocabil. Prea multa ura, inversunare si multe frustari a adunat in el, pentru a mai trece cu vederea existenta a tot ce inseamna Televiziunea Romana.

Cosmin  •  28 decembrie 2009, 9:00

o alegere buna…
Tin sa va amintesc faptul ca Turcescu a fost SINGURUL care a postat la ora 19:00 in turul 2 pe twitter: „Basescu i-a luat fata lui Geoana”.
Si la emisiune de dupa exitpoll a zis acelasi lucru, sincer mi s-a parut nebun dar ce a urmat a dovedit ca are caracter si nu se indoie dupa cum sufla „Vantu” 🙂
Respect Turcescu!

jeux  •  28 decembrie 2009, 15:20

si despre prigoana? ca parca tot p-aici am auzit un zvon…

omar  •  28 decembrie 2009, 19:45

faptul ca omul detine are o casa de productie tv, nu indeamna neaparat ca stie cu ce se mananca televiziunea.(chiar si dupa atatia ani de tv). una e sa fii in fata camerelor si alta in spate. TVR are nevoie de un cap limpede si nu de un jurnalist de portelan cu pretentii de Mesia. treaba asta cu ” lasa ca stiu eu mai bine” e o tehnica absolut distrugatoare intr-o televiziune fie ea si de stat.

Jignirea tacuta | theRobi  •  29 decembrie 2009, 0:07

[…] autrostrazile tre’ sa creasca la televizor, nu le’am auzit. Tolo, tu care stii cum e cu solutia Turcescu si rezultatele erei Sassu, le’ai auzit pe culoare, prin soaptele surselor […]

Robert Turcescu în cărţi pentru şefia TVR | Master's  •  29 decembrie 2009, 15:31

[…] Catalin Tolontan Postari asemanatoare:Catalin Tolontan: Sfertul lor maleficDeclinul clasei politice RomaneMogulul […]

pe surse  •  29 decembrie 2009, 18:17

si florin calinescu a fost propus. totusi, de tinut cont ca nici unul dintre cei doi n’are spate politic suficient de puternic iar in SRTV se (mai) invart niste bani… totusi. deci nu cred ca se va intampla

m_cluj  •  29 decembrie 2009, 23:41

of …
nu cred ca este o idee buna
Turcescu nu are anvergura , totusi
NU

nelamurit  •  30 decembrie 2009, 10:46

dublu nelamurit, de fapt:

1) mandatul lui sassu „se va epuiza’ (ionteresanta exprimare) ;-)? probabil stiti ceva ce altii nu stiu. Cand „se epuizeaza” un mandat aflat la jumatate, la trantirea raportului TVR, solutia deja consacrata de schimbare a sefilor din tvr? 😛
2) citez: „traditia indelung contestata de ONG-uri prin care oameni politici sau cei evident apropiati de partide au ajuns sa conduca TVR.”
– care ONG-uri?
– si domnul Tudor Giurgiu „omul providential” al oengeurilor, a fost „evident apropiat” departide. De care? 😀
Putin mai multa rigoare nu ar strica. Cat despre experienta manageriala a dlui. Turcescu… O firma de productie cu 1 angajat (?) si o cifra de afaceri pe masura unui salar bun, da, e perfect compatibil. Si il ajuta si „treaba buna” facuta la 100% si la Romania in direct :-)) (nu contest, o fi avand dl. T abilitati manageriale dar sper ca nu acestea de sus il recomanda al sefia TVR).
Numai bine!

Eris  •  30 decembrie 2009, 12:00

Atatia tineri capabili in tara asta si ne invartim intr-un cerc cu aceleasi si aceleasi figuri?!?

Si, by the way, eu nu l-am votat pe Honorius Prigoana sa ma reprezinte si sa-mi faca el legi…ce cauta baiatul ala acolo, in Parlament?…dumnezeule mare, unde se indreapta tarisoara asta?!?..

RazvIy  •  30 decembrie 2009, 13:06

Astept cu nerabdare schimbarea lui Sassu, poate poate il mai vedem pe Basescu si pe la televiziunea publica. Acum cu Sassu, Base apare doar pe la Europa Libera(OTV), Etno si ‘la b1 TV. (daca n-ar aparea deloc ar fi mult mai bine).

petru  •  30 decembrie 2009, 15:48

Sa nu fim naivi. RT este un jurnalist cu o lunga traditie pro-Basescu si PDL si simpla lui mentionare pt. acest post e o dovada ca nimic nu este lasat intamplator de presedinte si oamenii lui. Sa nu ne amagim ca RT ar ajunge la TVR pentru ca e un jurnalist „independent” si ne-manipulabil. Cum credeti ca a fost acceptat de presedinte ca moderator al intalnirii cu Geoana daca nu pentru ca era pro-Base ? Sa ne amintim prestatia scandalos de partinitoare din momentul accidentului lui Orban ! Sigur ca intr-o televiziune anti-Basescu el avea un aer independent prin compensatie dar asta era o strategie a postului si care se potrivea personajului. Pe de alta parte , la TVR nu a fost nici un independent de cand s-a infiintat si pana azi. Poate un pic Alina Mungiu cand era mai tanara si mai echilibrata. Noroc ca nu prea se mai uita nimeni la ei. S-au dus vremurile din anii ’90. Atunci era intr-adevar o miza. Acum …cu RT sau fara …

tatulescu  •  2 ianuarie 2010, 16:53

Un ostentativ – asta e turcescu. nici un pic de valoare manageriala, jurnalistica. deci da, e perfect pentru un post la sefia tvr.

acum pe bune, in plina criza economica care a lovit si media de la noi, si in plina criza morala in care se scalda media de la noi, televiziunea publica ramane singurul loc care-si permite jurnalism de calitate. cu astfel de personaje ca turcescu la carma, sansele unui jurnalism de calitate ajung de la 0 la minus.

sa schimbe legea si sa aduca un manager neamt de televiziune publica – de fapt toate posturile de administrare a banilor publici ar trebui pentru 10 ani interzise celor cu cetatenie romana.

carmen  •  3 ianuarie 2010, 19:29

Daca accepta dl.Turcescu se inhama la o caruta foarte greu de condus,dar l-am perceput ca pe un om ambitios si dornic de lupta si cred ca va schimba din temelii TVR cu toate celelelte sase”felii” cum scria cineva,mai sus. Succes si sa dea domnu sa il aleaga Parlamentul.

mugur  •  4 ianuarie 2010, 19:30

Turcescu este omul lui Basescu, inca nu te-ai prins?

Revista presei despre presa | Reporter Virtual  •  9 ianuarie 2010, 1:00

[…] Turcescu ar putea fi noul sef al Radioului Public. Dupa ce Catalin Tolontan a scris ca Robert Turcescu ar putea fi urmatorul presedinte-director al SRTV, acum EVZ scrie ca […]

Roxy  •  10 ianuarie 2010, 21:00

Eu propun sa fie difuzate mai multe documentare si emisiuni despre animale :). Emisiunea „Prietenii nostri”, prezentata de Andreas Petrescu, este chiar foarte utila.

Goga  •  6 aprilie 2010, 1:48

Tot respectul pentru Dl.Turcescu.Eu sper ca sa fie numit cum nu este altul mai bun.Deasemenea astept o emisiune cu Dan Puric cel putin odata pe saptamina la ora de virf.Toate aceste spre binele poporului si democratiei in Romania.Personal as dori sa am placerea sa-i felicit
parintii pentru asa baiat.Dle. Turcescu avem nevoie de OAMENI.
Cind Turcescu ia conducerea o sa dispara contributia noastra obligatorie cind ei functioneaza ca un post particular cu reclame si emisiuni sportive? Ce fac hotii astia acum cu banii ? Creeaza posturi pentru plozii lor ?

Comentează