„Şi proasta asta de Ridzi, de ce nu se duce la chioru’!?”

Această replică se află în posesia DNA, după ce a fost rostită de şeful achiziţiilor din MTS în timpul anchetei „2 Mai”. Între timp, lui Ridzi i s-a mai pregătit un dosar penal, pentru alt caz de corupţie

miercuri, 10 februarie 2010, 2:39

Această replică se află în posesia DNA, după ce a fost rostită de şeful achiziţiilor din MTS în timpul anchetei „2 Mai”. Între timp, lui Ridzi i s-a mai pregătit un dosar penal, pentru alt caz de corupţie

– Ce ştii să faci?
(zîmbet) Hai…
– Pe bune, te pricepi la contabilitate, la acţiuni de tineret, la sport?
– Uite cum stă treaba. Eu am fost pus aici politic. O să mă descurc.
Dialogul a fost purtat în primăvara anului 2009 între un funcţionar MTS şi un om adus de Monica Ridzi în minister.

– Ce ştii să faci?
– Ce contează?! Pe mine m-a adus ministra aici, sînt recomandat de PD-L.
Dialogul, ca între colegi, a fost purtat după venirea Sorinei Plăcintă în locul lui Ridzi, spre finalul anului trecut.

– Ce ştiţi să faceţi?
(tace)
– Ne puteţi spune cum se emite o factură?
(începe să plîngă) Nu ştiu…
– Şi cum aţi fost angajat? Cum aţi ajuns să semnaţi documente în dosarul 2 Mai?
– Credeţi-mă, eu am fost angajat politic, sînt membru PD-L. Nu ştiu mare lucru despre MTS, dar am semnat pentru că aşa mi s-a spus.
Ultima discuţie a fost purtată în ianuarie 2010 de către procurori cu unul dintre învinuiţii din dosarul 2 Mai.

Schema prin care ni se fură banii
Nasol! Acolo unde noi vedem facturi şi impozite, o elită bugetară vede contracte pe care le poate falsifica şi deturna în interesul propriu sau al partidelor care îi oferă posturi, putere şi creditul de a recicla mereu banii.

„Cînd statul român achiziţionează un obiect sau un serviciu, ajunge să plătească mai mult decît dublu faţă de cît face! Cazurile Ridzi au mize de sute de mii de euro, dar la fel se procedează la contractele de sute de milioane de euro, la construcţii, aparatură medicală şi drumuri”, povesteşte un înalt funcţionar guvernamental pentru cititorii Gazetei.

100 de milioane de euro pe zi!
Aşa se explică faptul că o ţară cu un PIB de peste 110 de miliarde de euro anual cheltuieşte 100 de milioane de euro pe zi pentru un buget care se reflectă doar în pensii sau în salariile aparatului său şi foarte puţin în servicii pentru cetăţenii şi pentru plătitorii de impozite. „Mecanismul ocult şi totodată generalizat al furtului explică de ce avem şosele, spitale şi şcoli proaste”, spune acelaşi demnitar.

Calitatea numărul 1? Prietena Elenei Băsescu
Monica Ridzi e un model pentru acest mod de lucru. În curînd, şefa Organizaţiei de Tineret a PD-L, parlamentar şi fost ministru, cunoscută în politică pentru relaţia sa strînsă şi afişată cu Elena Băsescu, fata preşedintelui României, va ajunge în faţa tribunalului pentru două dosare distincte de deturnare a banilor publici.

„Tupeistă, rea cu cei din jur, sigură că ştie tot şi supersusţinută politic”, sună caracterizarea frustă a unui om din MTS la adresa Monicăi Ridzi. Elena Băsescu era omniprezentă în povestirile ei. „Deşi pînă la venirea în MTS nu ocupase nici o funcţie publică şi nu dovedise nimic nici în domeniul privat, se comporta ca pe propria moşie”, sună portretul celei care s-a definit drept „soldat credincios al partidului”.

„Grup infracţional”
Ca ministru al tineretului şi sportului, Ridzi a avut pe mînă un buget de 100 de milioane de euro pe an. Şi a transformat instituţia într-o prăvălie condusă de ceea ce DNA numeşte „grup infracţional”. E doar una din acuzele pe care le vor purta atîrnate de gît cei aproximativ 10 demnitari şi funcţionari în faţa tribunalului.

Ridzi şi-a adus alături colegi din PD-L, unii cu funcţii de conducere, şi a dat drumul contractelor care au făcut franjuri bugetul. 700.000 de euro în cazul 2 Mai şi alte zeci de mii în cel de-al doilea dosar despre care DNA îl întocmeşte chiar în aceste zile.

„N-am crezut că un om de 30 de ani ca Ridzi poate fi atît de incompetent, pe de o parte, şi atît de versat în a sifona banii publici, pe de altă parte. Numai că teatrul ei s-a terminat definitiv. Apare şi al doilea caz care arată că duduia acţiona după un model”
SURSĂ GSP

Philips şi-a făcut treaba 🙂
După două luni de campanie a ziarului, după reacţia fără precedent a milioane de români furioşi şi după 7 luni de cercetări ale procurorilor, se apropie momentul decontului.

Pe 13 iulie 2009, cînd indignarea publică atinsese apogeul, Monica Ridzi a aflat că DNA a interceptat mailurile prin care mai multe documente fuseseră modificate retroactiv. Alertată de ancheta Gazetei, trupa ei încerca să şteargă urmele.

Ridzi şi cei din jur s-au speriat şi au avut o discuţie înregistrată audio şi video chiar în biroul ei. „Îl sun imediat pe omul de la calculatoare! Să vedem cum au găsit procurorii mailurile. Dar mai bine folosesc telefonul privat, pentru că cel de serviciu e ascultat”, se aude şi se vede ea pe înregistrare!

Erau momente comice şi capitale. Niciodată, cîteva mii de euro n-au fost mai bine cheltuiţi de către stat pentru a-şi recupera sute de mii de euro. Şi niciodată tehnologia Philips n-a făcut mai mult bine sportului românesc.
Lîngă ea stătea soţul, primarul PD-L de Petroşani, Tiberiu Iacob, şi cei cu care pusese la cale contractele. „Sunaţi la STS ca să ne ajute!”, i-a sugerat lui Ridzi şefa sa de cabinet, Elena Cazan. Degeaba! Toată panica, icnetele şi înjurăturile s-au transformat în probe.

Strigătul din birou
„Prostia a mers atît de departe încît s-au încurcat în ea. Erau prea multe urme, erau prea siguri că nu vor păţi nimic”, povesteşte cineva din MTS.

O zi mai tîrziu, pe 14 iulie, Ridzi îi asigura pe toţi că nu va demisiona, iar Mihai Mărcuţă (foto), şeful achiziţiilor din minister, striga de lîngă biroul demnitarului „Şi proasta asta de Ridzi, de ce  nu se duce la chioru’ după ajutor!?”. Şi el era înregistrat. În toate acele săptămîni, numele preşedintelui Băsescu fusese rostit repetat de către cei implicaţi, ca o poţiune salvatoare. La cîteva ore, după o întîlnire cu premierul Boc, Ridzi demisiona. Dacă ar fi rămas în funcţie, DNA îi putea pune în orice secundă cătuşe pentru că era clar că falsifică documente oficiale, încercînd să şteargă urmele.

A urmat, în toamnă, anunţul că, în frunte cu Ridzi, mai mulţi funcţionari sînt învinuiţi. Şi apoi, linişte pe scena publică. Procurorii au derulat dosarul, audierile, confruntările. La unele dintre ele a apărut şi Daniel Morar.

Caii înalţi şi portocalii
Ziarul a continuat şi el să adune mărturii ale celor implicaţi. În faţa ziariştilor se discută mai liber decît în birourile anchetatorilor. Speriaţi sau frustraţi, indignaţi sau doar invidioşi, mai mulţi oameni au început să vorbească.

Aşa au apărut şi informaţii despre al doilea caz, despre care vom scrie în curînd şi pentru care DNA a deschis un alt dosar pe numele Monicăi Ridzi. Frapantă este asemănarea dintre cele două situaţii. Frapantă este şi protecţia profesională şi politică de care s-au bucurat cei implicaţi, care-i şochează pe oamenii din fostul minister, restructurat între timp.

„Paul Diaconu a fost avansat de Plăcintă şef la Lia Manoliu, cea mai mare bază sportivă a ţării. Claudia Radu (foto), şefă în minister şi membru în conducerea PD-L de sector, şi-a luat concediu medical cîteva săptămîni şi acum a  revenit pe cai mari. Ni se spune că totul va fi rezolvat politic, iar Radu se laudă că bea şpriţuri cu Funeriu, noul ministru. Mărcuţă e şi el OK!”, relatează colegii învinuiţilor.

Îngrijorarea funcţionarilor oneşti e doar parte din frustrarea publicului şi a jurnaliştilor. Au trecut 7 luni de la demisie şi cei implicaţi sînt pe funcţii, în minister, în partid sau în Parlament.

În timp ce noi vedem facturi şi impozite, ei rîd de pe caii lor înalţi şi portocalii. Şi de pe ei vor cădea. Citiţi mîine!

DNA anchetează afacerea cu laptopuri
Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat dezvaluirea Gazetei si a sesizat chiar ieri procurorul general al României pentru a cere Parlamentului declanşarea urmăririi penale faţă de Monica Iacob-Ridzi pentru infracţiunile de abuz în serviciu pentru obţinerea pentru sine sau pentru altul de avantaje patrimoniale, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în formă continuată. „Faptele prezentei solicitări sînt altele decît cele care fac obiectul dosarului penal <2 Mai>, în care Parlamentul României a cerut urmărirea penală în august 2009”, precizează DNA. Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de MTS a unor laptopuri.

Calculator la percheziţie
Procurorii DNA au solicitat ieri şi încuviinţarea pentru efectuărea percheziţiei informatice asupra calculatorului proprietatea MTS utilizat de fostul ministru Ridzi. Anchetatorii, care au ridicat o parte din calculatoarele MTS în vara lui 2009, continuă cercetările în dosarul penal „2 Mai”.

Funeriu vrea oameni curaţi
Ministrul Daniel Funeriu a susţinut, ieri, că imediat după înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, salariaţii, în special cei cu funcţii de conducere, vor trece printr-un proces de evaluare. „Posturile publice trebuie ocupate de profesionişti a căror valoare morală se situează deasupra oricăror suspiciuni în ceea ce priveşte respectarea legii”, se arată în comunicat. „Nu există imunitate politică. Cartea de vizită a salariaţilor trebuie să fie impecabilă. Şi profesional, şi moral”, a declarat Funeriu. Surse sustin ca Funeriu a ramas masca cind a aflat ca oamenii invinuiti de DNA in dosarul 2 MAi sint in continuare pe functii, unii avansati intre timp.

Citeva dintre discutiile  surprinse cu aparatura audio video Philips a DNA:

Fragmentul 1
Paul Diaconu (dir. economic): Doamna ministru, procurorii au pus mâna pe mailurile dintre noi şi firme.
Monica Ridzi:  Cum mailuri? Care mailuri?
Paul Diaconu:  Cele de după. (se referă la mailurile prin care se punea la cale refacerea contractelor şi ştergerea urmelor)
Monica Ridzi:  O să sun imediat la omul de la IT al ministerului. Cum s-a întâmplat asta?!!!
Ceilalţi participanţi:  Nu ştim. Cert e că DNA are mailurile.
Monica Ridzi: Acum sun la cel de la IT. Dar, aoleu, să sun de pe numărul meu privat, că sigur mobilul de seviciu este ascultat!

Fragmentul 2
Mihai Marcuţă (dir. de achiziţii): Ce ne facem?
Un coleg din MTS:  Nu ştiu. Ăştia de la Gazetă nu se opresc şi mi-e teamă că DNA a început să strângă probe.
Mihai Marcuţă: Ridzi ce zice?
Un coleg: Că nu demisionează pentru că are sprijinul partidului şi al Cotrocenilor.
Mihai Marcuţă: Păi de ce nu se duce proasta asta de Ridzi la chioru’ după ajutor?!

Puteti citi mai multe despre afacere aici, cu dezvaluri din Newsin, Evenimentul Zilei, Romania Libera si alte ziare.

Comentarii (96)Adaugă comentariu

adrian  •  10 februarie 2010, 12:19

Eu, sincer sa fiu, nu ma simt oripilat de nivelul discutiilor. Ganditi-va ca practic indivizii astia provin din marea masa a populatiei, singura diferenta (definitorie, de altfel) este ca oamenii astia au gasit niste scari, adica alti oameni pe umerii carora sa se catere.
Asa ca ei pleaca de la altitudinea noastra (a masei amorfe), unde aerul este urat mirositor, si ajung in varf (lantului trofic), unde aerul este mult mai tare si ii ia ameteala (cred ca totul li se cuvine si nimic nu poate a li se intampla). Putini sunt aceia care au picioare tari pentru asemenea lucru, iar acestia sunt cei care raman in istorie ca oameni de stat (parinti ai natiunii).
Nu e cazul acum. Astia nu confirma altceva, decat faptul ca sunt niste smenari si snapani, a caror singura idee este aceea de a se imbogati mult pe fast forward, scurt-circuitand, practic, niste generatii si ajungand la nivele de avere imaginabile numai in cazul dinastiilor financiare, cat de cat licite.
Dar sa revenim la oile noastre, cred ca nu se va intampla nimic.
Pe ce ma bazez? Pe o deductie simpla (cunosc destul de bine cum functioneaza sistemul justitiei de la nivelul parchetelor): materialele din dosar, respectiv interceptarile, au ajuns in presa. De ce spun asta? Pentru ca, asa cum spune si M.Badea, aceste „discutii” nu au alt rol decat acela de a furniza informatii, ele trebuind sa se coroboreze cu alte probe, mult mai „solide” sub aspectul consistentei lor juridice (cum ar fi probele ridicate prin procedura flagrantului, constatari tehnico-stiintifice, expertize, determinari certe ale prejudiciilor produse). Discutiile astea intaresc forta probanta a probelor solide si contureaza latura subiectiva a infractiunii (adica ne clarifica daca autorul faptei penale a actionat in cunostinta de cauza sau ca un idiot).
Asa ca eu cred ca parchetul vrea scoata maxim din aceasta situatie: Ridzi fiind o persoana cu expunere publica, singura lovitura care-i poate fi administrata este aceea asupra imaginii (vezi si cazul caltabosilor lui D.T. Remes).
De ce ar face parchetul treaba asta (ca nu intra in fisa postului), nu stiu… dar ar putea fi plauzibile speculatiile lui Badea, oricum e cert ca Romania in acest moment are probleme grave si atentia ne este abatuta… poate pentru a ne tine de foame.

L3g0las  •  10 februarie 2010, 12:31

Domnule Tolontan,
In calitate de roman,chiar daca plecat din tara, tin neapara sa va zic urmatoarele: MULTUMESC!!
Ati dat dovada de profesionalism si de faptul ca nu va lasati influentat chiar daca sunt sigur ca presiunile sunt/au fost mari.
Ce se va intampla de acum nu mai depinde de dumneavoastra sau de echipa dumneavoastra. Este clar ca probabil nu va sta prea mult la racoare insa va rog sa ramaneti in continuare atenti asupra cazului si eventual in timpul procesului si la urmarile procesului. Prin faptul ca stiin ca vor fi facute publice toate detaliile(pedeapsa, ispasire etc.) putem sa ne asiguram ca nu va fi doar o formalitate si in 2 saptamani va fi iar libera.
As avea rugamintea sa derulati o asemnea ancheta si in cazul dosarului transferurilor…..pentru ca ne-am saturat de atatea amanari pe motivele ca unul din acuzati nu a fost la toaleta sau ca nu mai este un scaun in sala. Glumesc desigur dar motivele invocate nu sunt mai pertinente decat ale mele.
Vreau sa va felicit si pentru faptul ca participati activ la comentarile articolelor publicate. putini fac asta.
Aveti respectul meu!
Numai bine si la mai multe!

Cornel  •  10 februarie 2010, 12:31

D-le Tolontan,

Oare toata aceasta grija a procurorilor de a afla adevarul, un adevar care noi il stiam deja de la mijlocul anului trecut nu vine din dorinta de a o face pe Ridzi sa plateasca pentru toate oalele sparte de catre bulti oameni cu functii sau nu in PDL?
Oare nu se doreste stigmatizarea unei singure persoane pentru tot raul produs bugetului de unii oameni din acest partid, incompetenti si tupeisti, fara o experienta personala anterioara care sa ii recomande pentru a ocupa un post in vreun minister ?
Si mai am doar o singura intrebare -retorica si asta la fel ca primele doua – de ce sotul d-nei Ridzi la discutia de la MTS facea apel spre chemarea si ajutorul de la STS – NU ESTE OARE ACEEASI INSTITUTIE- PLATITA DIN BANII NOSTRII- CARE A ” FURNIZAT” ACEL SOFT” PERFORMANT” DE LA PDL DIN SEARA ALEGERILOR?
Nu cred ca voi avea raspunsuri la aceste intrebari asa cum nu cred nici in schimbarea de opinie a unor oameni din apropierea presedintelui care nu au primit inca- si spun inca- functii la inceputul celui de-al doile mandat.
Consecventa in opinii si idei este o ” rara avis” in societatea romaneasca la toate nivelele.

Sany  •  10 februarie 2010, 12:54

@adrian-nu sunt de acor cu ultima opinie si anume ca ne ieste abatuta atentia de la cazurile mai grave. Daca este asa pentru cat timp poate fi abatuta? Atat cat ai citit articolul si ai reflectat asupra lui. Daca esti inteligent, si cred ca esti, poti procesa cu mult mai multe asemenea cazuri.Problema este ca aceste cazuri a „animalelor politice” nu au finalitate,defapt au dar nu finalitatea care se impune pe baza probelor din rechizitoriu. Concluzia toate „animalele politice” scapa cu basma curata.

martin londra  •  10 februarie 2010, 12:57

nu o sa pateasca nimic!!o singura solutie exista pentru a scapa de gastile de infractori ,care conduc romania de 10 ani… O RASCOALA REVOLUTIE CURATA,PASNICA,APOI UN GUVERN DE UNIUNE NATIONAL,FARA *** DE LA UDMR SI APOI LEGI CARE SA VERIFICE FONDURILE DE MILIARDE,CARE AU AJUNS INN POSESIA GASILOR LUI BASESCU,GEOANA,LASLO BORBELI,MARCO BELLA,VAOISCULESCU,VINTU,BERCEANU,MAZARE,VANGHELIE,ELENA UDREA,CONFISCAREA LOR SI EXEMPLU ASTA O SA FACA CA ROMANIA SA IASA DIN MOCIRLA ASTA,UN DE CHIORUL DE BASESCU,FACE CE VREA!!

Gicu  •  10 februarie 2010, 13:01

Foarte bine fac, bravo lor
Noi i-am votat
Si daca iau votat romanii inseamna ca
a fost bine in Romania in ultimii 5 ani
si ne place

PROSTII ASTIA DE NOI !  •  10 februarie 2010, 13:17

INCREDIBIL ! nici acum nu vom vedea vreo reacttie ???

torqemada  •  10 februarie 2010, 13:49

bravo cataline, catani de romania! tine-o tot asa… ***.. boc si acolitii au dus tzara de rapa.

V. Ruse  •  10 februarie 2010, 13:55

O mica analiza : De nenumarate ori IL CAPO DI TUTTI CAPI,Traian Basescu ne-a spus de cate ori stranuta Patriciu,cum il chema Patriciu pe Tariceanu si cum ii dadea ordine,cum discuta Seres cu „baietii destepti din energie”,cum lua Remes 5 Kg de caltabosi,cum il cheama acum Patriciu pe Antonescu si-i da ordine,cate tablouri are Nastase si pe unde si-a pus parchetul etc. Crede cineva ca Basescu nu stia nimic din cele ce se intampla la Ministerul Turismului,sau la Ministerul Sportului ? Stia tot. Mai ales că banii de la Sport mergeau la campania ***** Elena Băsescu. Inregistrarile dovedesc ca PDL este un grup de infractionalitate organizat condus de Traian Basescu. Acesta este adevaratul „Sistem ticălosit”, condus de IL CAPO DI TUTTI CAPI cu ajutorul Codrutei Covesi si a lui Daniel Morar. ÎN CONCLUZIE :NICI UNUL DIN MARII BANDITI AI PDL NU VA PATI NIMIC. CU ATAT MAI PUTIN MONICA IACOB RIDZI,CARE IN ULTIMA INSTANTA,DACA NU VA FI APARATA,VA VORBI SI VA SPUNE CA BANII AU FOST FOLOSITI IN CAMPANIA ********* LUI BASESCU LA ORDINUL LUI BASESCU.IN ACEASTA SITUATIE CONSECINTELE VOR FI GRAVE CHIAR PT. BASESCU.

cluj  •  10 februarie 2010, 14:09

Domnule Tolontan,

Sincer, felicitari!!! Dar, stiti proverbul ala: „cainii latra, caravana trece”… Nu se va intampla absolut nimic, asa cum nu s-a intamplat mai nimic cu toti mega-hotii din ultimii 20 de ani. Ritzi e un „mic copil”. Daca la MTS s-a intamplat ce s-a intamplat, oare ce se intampla in gashca basescu-blaga-videanu-berceanu? Dva scrieti de „mizilicuri” de sute de mii de euro. In „curtea” lui berceanu vorbim de o autostrada (Comarnic-Brasov)CASTIGATA „CORECT”, PRIN LICITATIE, cu 80 mil. euro/km, fata de o medie vest-europeana de 17-18 mil. euro ! Unde mama naibii se duce diferenta de 62 mil. euro/km? Inmultita cu 55 km, rezulta o frumoasa suma de 3,4 MILIARDE DE EURO !Unde se duc banii astia????

Suntem un popor de naivi… Vai de steaua noastra!

Bizzy  •  10 februarie 2010, 14:11

Da, sigur o sa faca ani grei de puscarie. Vise Tolontane, vise. O sa scape ca si ceilalti.

Lucian  •  10 februarie 2010, 14:17

mai nea’ Tolo: chiar crezi ca se va intampla ceva ?????? rizi si woodrea sunt protejate de base….. asa ca ????!!!!!!!! acu’ e gravida, maine se da NUP, etc

Alex  •  10 februarie 2010, 14:20

In constuctii pot si eu sa demonstrez oricand lucrari dublate… oricand

V. Ruse  •  10 februarie 2010, 14:22

Nici un bandit din grupul de tip mafiot condus de IL CAPO DI TUTTI CAPI Traian Basescu nu va păti nimic.Procurorii lui Morar si ai lui Covesi vor face dosarul cu hibe ca sa poata fi respins in instanta. Sa traiti bineeeee …

a.a.  •  10 februarie 2010, 14:45

Felicitari, domnule Tolontan. Nu va lasati.
Aveau dreptate pesedeii, astia sunt asa de ***** incat nu stiu nici sa fure.Sau si mai rau, se cred in batatura proprie si n-au nicio lege

ciprimaster  •  10 februarie 2010, 14:48

Foarte bune anchetele, intradevar trebuie sa vedem daca o sa se si intample ceva, sau d-na Ridzi o sa mai faca un copil si atunci nu mai poate face puscarie, fiind mama a doi copiii!!!

fascia vesela  •  10 februarie 2010, 14:49

Discutiile prezentate in tot felul de interceptari ajunse in presa reflecta un mod de gandire si actiune a bulibasilor de stat romanieni( aduc a Orci/Sauroni din filmele cu inelul).Capusele ministeriale si de alta natura administrativa de toate treptele sunt totusi suflet din sufletul neamului nostru.Nu stiu daca avem dreptul de a ne arata indignati doar sunt creatia acestui popor inca de pe vremea lui Eminescu si Caragiale.Firesc acelasi suflet nu a putut materializa decat o justitie care sa acopere furturile babane si nemerniciile elitei romanesti.E bine ca ati dat-o in gat pe Ridzi dar vai nu cunosteti tehnici de lupta vi s-a oferit o tinta in care trageti toata munitia iar excrocheriile galactice aparute in zone bugetate mai generos bugetate au fost si vor fi mereu ascunse.Partidul va termina toate publicatiile care au contra voi poate mai ramaneti pentru ca trebuie sa dati declaratiile lui Becali Mitica and co.Oricum e de groaza ce ghidusii financiare se pot ascunde intr-un alt robinet cu buci si tate mult mai atragatoare.Nea Tolo termina cu trasul ca mai este suficient inamic.Ziua eject la fel Cotidianul urmeaza Jurnalul si anexele.Nimeni nu spune nimic de Boc oare nu are nici o raspundere in afara de a vorbi consecvent haotic?

matelito  •  10 februarie 2010, 14:51

bv
extraordinara prestatia de la rtv

minodora  •  10 februarie 2010, 14:54

daca ati sti dvs.domnilor ce este in judetul Hunedoara unde sotul dnei este Presedintele PD-L Tiberiu Iacob Ridzi, ce persoane a numit in functii de conducere la deconcentrate , este uluitor.
Verificati pe e-licitatie.ro ce activitate are apropiata fam.Ridzi , dr.Stefan Dumitra director al Directiei de Sanatate Hunedoara, ce licitatii , ce sume ? va ingroziti.posibil sa fie ca ale doamnei Ridzi doar sunt prieteni de familie.Ce se mai intimpla la toate institutiile publice unde a numit fam.Ridzi apropiati de ai lor….. vai de banii publici….in general in sanatate, aproape la toate spitalele din judetul nostru ..
Sper odata si odata sa se faca dreptate in tara noastra .

sabou romi  •  10 februarie 2010, 15:04

Ce poti sa mai spui dupa asa ceva?Doar 2 lucruri:unde esti tu Tepes Doamne? asta meritam,asta avem.
DOMNULE TOLONTAN,sper din toata inima sa nu aveti un accident,deoarece a-ti ramas ultimul pe baricade.
DIN TOATA INIMA VA DORESC SUCCES SI O VIATA CIT MAI LUNGA.
TOT RESPECTUL

Adrian  •  10 februarie 2010, 15:05

Sunt un tanar de 30 de ani – muncesc 10-12 ore pe zi pentru micul meu business. Platesc impozite de mii de euro si alte mii de euro in clinici private sau pentru a-mi repara masina distrusa pe sosele. Urmaresc modul in care aceste jigodii patentate isi bat joc de viata mea si imi vine sa urlu de frustrare. Anul acesta voi emigra – Romania nu merita banii mei, timpul meu, sanatatea, sudoarea si viata mea.

Si te felicit – cred ca este o situatia unica in istoria jurnalismului de investigatie din Romania.

admini  •  10 februarie 2010, 15:12

foarte tare ancheta

sorin  •  10 februarie 2010, 15:37

A durat ceva da’ te-ai prins pana la urma, that’s the way ahaha 😉

DioGene09.XI.  •  10 februarie 2010, 15:45

Vai de mama lor. Sunt si imbecili hotii astia. Si plangaciosi. :))

Andrei  •  10 februarie 2010, 15:50

Domnilor in anii 1860 romania era o tara in care Cuza isi facea de cap iar partidele si functionarii furau incontinuu. O mana de oamenii au decis atunci ca orice roman care va avea o functie va face la fel, va fura si nu va face nimic pentru tara. Si atunci au decis sa aduca in romania un principe strain, cu o mentalitate noua. Asa a ajuns in romania Principele Carol, viitorul Rege al romaniei. Cel mai mare Neamt dintre toti romanii. El a pus interesele tarii mai presus de orice si a reusit sa obtina nu numai independenta extarena a tarii dar si independenta interna a tarii. A modernizat romania si a distrus coruptia.
Poate ca si acum avem nevoie de un om cu SANGE proaspat, dispus sa si-l verse pe al sau ca sa reusim noi ca tara si popor. Nu spun ca actuala monarhie e o solutie, si ei sunt romani acum.
Dar merita sa ne gandim , am ajuns cu 150 de ani in urma si noi vrem sa evoluam???
Poate Johanis era o solutie sau poate nu, nu vom sti niciodata, dar un lucru e clar, mentalitatea asta putreda exista si nu va disparea daca vom avea in continuare aceasi oameni la conducere.

Traiasca regele Carol.

ELA  •  10 februarie 2010, 16:10

Domnule Tolontan,
Va felicit pentru actiune si pentru faptul ca nu lasati garda jos. Ati vazut deja ca procurorii neaga existenta acestor inregistrari, ba chiar afirma ca sunt fictive. Sper ca dumneavoastra aveti toate dovezile si le veti pune la dispozitie anchetatorilor, poate chiar pe site sa le auzim si noi. Nu de alta dar ar fi pacat sa se foloseasca de aceasta situatie cei care vreau s-o scape pe „stimabila doamna ministru”. va tinem pumnii si va dorim succes in continuare.

Danny  •  10 februarie 2010, 16:31

Imi vine sa urlu si sa plang de ciuda!!! As vrea sa stiu cum sa pot face ceva.As vrea sa fug sau sa-i omor pe toti.De ce spuneti ca ne meritam soarta ??? Eu nu o merit.De ce trebuie sa accept asta.Ma simt umilit frustrat furios. Cataline,unde ajungem in felul asta ????

Joco  •  10 februarie 2010, 16:32

OK. am inteles ca ridzi este vinovata pentru folosirea necorespunzatoare a fondurilor. dar daca se stie legatura cu eba si zeus, dna ce cercetari face? unul cu final previzibil, sau doreste aflarea adevarului si demascarea lantului trofic.
credeti ca exista un DNA independent de Zeus?

Ducu  •  10 februarie 2010, 16:55

Mie teama ca prea multi dintre noi, daca ar fi pusi in fruntea bucatelor ar face la fel!

tzopa  •  10 februarie 2010, 17:35

citesc acum pe realitatea ca dialogurile astea nu exista ca probe la dosar.ne mintiti sau mai trebuie sa stim ceva?

Hink  •  10 februarie 2010, 17:42

Nu traiesc in Romania, am terminat facultatea in Germania si lucrez inca aici ca inginer, am contact cu Romania, vreau sa ma intorc in Romania si nu pot sa fac pasul inapoi spre tara din cauza ca mi-e frica sa dau ceea ce am in mana pe ceva de care s-ar putea sa imi para rau…
am vazut mai multe reactii aici si vroiam sa imi exprim si eu parerea.
In cazul de fata si in genral nu e vorba se sobolani portocalii sau nu asta este de fapt tragedia Romaniei…
si sa stiti ca acest aspect este cel care ne desparte si ne face foarte slabi ca popor la ora actuala, adica:
suntem impartiti in tabere fie portocalii fie rosii sau galbene si de fapt toti sunt o apa si un pamant, astea sunt practici ale tuturor partidelor care se distreaza si isi bat joc de banii nostri,de constiinta noastra de oameni care vrem sa devenim mai civilizati.
Intrebarea si dilema noastra este ce putem sa facem ca popor ca simpli cetateni, unde gresim? …gresim cumva la alegeri (nu cred, ar fi prea multe greseli in lant si nu cred ca tot timpul suntem atat de neinspirati sau prosti). Care ar fi variantele pe care le-am avea daca am fi uniti sa ne lepadam de acest gen de mocirla si ce scenarii posibile ar exista….
1) Clasicul scenariu ar fi…vin PSD sau PNL si arata cu degetul, se folosesc de situatii concrete (e cel mai usor pt ca sunt in opozitie) sa ajunga la putere si continua aceste practici pt. ca sunt dependenti financiar de afaceristi cu interese si mai mult sunt lucruri practicate de catre ei insasi.
Ce am rezolvat cu asta?
Vin altii cu haine in alte culori dar cu aceleasi dedesupturi.
2) Alt scenariu mai raus ar fi sa intram pe mana extremistilor gen Vadim sau a demagogiei gen Becali.
3) Scenariu 3 ar fi o revolutie…dar impotriva cui??? si pt care varianta? si de unde alte solutii cand avem un neam atat de infect.

Rezumat:
Suntem prinsi intr-un cerc vicios unde nu mai vad alte iesiri decat prin lucruri extreme care nu stiu ce rezultat pozitiv ar putea sa aiba, dar o atitudine generala in acest sens este necesara, pt ca din partea externa cel putin ar veni semnale si controale mai in detaliu spre politicul nostru mizerabil.
Pana si Catalin Tolontan la urma urmei nu si-ar putea exprima parerile foarte sincer (as vrea sa gresesc) pt ca e dependent mai mult sau mai putin de …poti sa ma contrazici?
Trebuie sa fim mai uniti si mai obraznici ca cetateni ai acestei tari, obraznici fata de politicieni si fata de felul in care este tratat omul de rand din Romania.
Ma intreb de ce suntem cu totii atat de slabi…si ce ar putea sa ne impinga sa fim mai demni si sa ne schimbam soarta???

alinst  •  10 februarie 2010, 19:11

domnule Tolontan,astept o ancheta si despre celebrul dosar al transferurilor care cred ca se va tot amana pana se va prescrie…aveti curajul de a va lua de gat si cu mafia din fotbal?care era cat pe ce sa fie condusa de Gica Popescu,cel care uitase sa plateasca statului niste impozite mult mai mari decat sumele din cazul Ridzi si care acum este vazut ca singurul capabil sa scoate fotbalul ramanesc din criza…

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2010, 21:09

cornel: si pe noi ne-a surprins referirea lui ridzi la sts. De fapt, daca va amintiti iesirea de mitocan a sefului acestui serviciu, general!!!!, la adresa jurnalistilor poate ca nu ar tb sa ne mire atit de tare

Nae  •  10 februarie 2010, 21:13

Nimic nou sub soare. Toti cei care sau perindat pe la guvernare au facut la fel. Romania e guvernata de MAFIOTI pentru MAFIOTI.

uglybebel  •  10 februarie 2010, 22:09

corect!! dar..si ce daca? toate astea se stiu si nu se intampla nimik, probabil e nevoie de ceva timp sa se mai uite si cineva din anturajul doamnei ritzi sa salveze un mort de la morga si sa fie decorata cu steaua romaniei.. corect domnule tolontan fata de noi ceilalti care stim ca asa a fost si zicem strigam: hotii!! dumneata ai insistat sa le pui cap la cap; BV!! dar oare dumneata crezi ca se va schimba ceva? si nu in urmatorii 5 ani ca vor urma alte duzine de cate 5 pe acelasi tipar.. ei bine nu , probabil pana nu vom „devora” o baomba sau nu vom fi inlocuiti de Dumnezeu nu vom schimba mare lucru.. ei bine rusine celor votati de cei 50 % dintre noi rusine si celor nevotati ca au fost la fel si nu s-au saturat.. LASATI-NE SA NE BUCURAM DE SPORT!! sa fim sanatosi in infectia eliberata si sustinuta de voi.

Garfield  •  10 februarie 2010, 23:58

Vreau sa ma felicit inca odata ca am plecat din Romania. Vreau sa ma felicit ca in 2004 imediat dupa terminarea studiilor am reusit sa plec din aceasta tara. Vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat aceasta sansa.

Ps: Votati Pd-ul si la urmatoarele alegeri…he, he.

dorohoianu  •  11 februarie 2010, 0:18

Traim intr-o tara tare bogata: se fura continuu de peste 20 ani si inca se mai gaseste de furat !
Stiti ce pedeapsa ar merita astia: sa-si vanda averile si sa construiasca cateva sali de sport !

Pacuiul lui Soare  •  11 februarie 2010, 1:45

vrea sa vad pedepse, nu gainarii, aminari, vicii de procedura … vreau pedepse cu inchisoarea! daca se va ajunge la aplicarea legii GSP va deveni un mare ziar. Aceasta femeie plina de tupeu, parte a unei categorii care umple primariile si consiliile locale trebuie descurajat promt si fara menajamente !

Pacuiul lui Soare  •  11 februarie 2010, 1:48

mai vreau o lege – iar GSP daca tot a inceput aceasta acnheta mai poate incepe o campanie – vreau o lege mult mai precisa a responsabilitatii manageriale in posturile care se ocupa de bani publici, sau daca exista dar nu stiu eu sa se ceara aplicarea ei: conform acestei legi, cei care fura din banii publici sa fie obligati sa resituie din averea lor paguba. Fara greturi! Sau sa li se puna sechestru.

Jeep  •  11 februarie 2010, 16:03

O mica observatie: porecla celui numit de unii Zeus este de de fapt Iuda.

aius  •  12 februarie 2010, 13:17

BRAVOOOO,SI NOI VOTAM IN CONTINUARE…basescuuuuu!!!!bravo ARDEAL,BANAT,SI DIASPORA!!!UITE PE CINE ATI TINUT IN FRUNTEA TARI!!!

gino  •  12 februarie 2010, 13:38

am fost angajat in mts pana in 31 ianuarie2010 oameni buni am lucrat in multe institutii dar ce am gasit aici este fara precedent !teroare pt subordonati in rest coruptie centralizata !dle funeriu urgent faceti ordine va rog cat se mai poate !

Dan N  •  12 februarie 2010, 13:53

Bravos! Nu va lasati! Aveti in spate milioane de romani cinstiti! Da, in tara asta mai sunt inca multi romani cinstiti! Din pacate, caracatita coruptiei nu are culoare politica – se regaste in toate gastile politice. Avem un meci lung, cu multe reprize, pe care-l vom duce mult timp de acum incolo… HAI GSP! HAI ROMANIA!

gabrielvaleriu  •  12 februarie 2010, 18:14

„o elita bugetara”…. e un eufemism periculos prin nuantarea la extrem aplicata unui grup de hotzi la drumul mare. Inteleg elegantza autorului, insa un cuvant ca „elita” nu are ce cauta pe aceeasi pagina cu: „ridzi, basescu, om politic, partid politic”.

Aceasta alaturare poate crea unui neavizat iluzia ca povestea asta e un accident si ca ridzi insasi e o simpla oaie neagra, ori e exact pe dos : cazul „ridzi-MTS” este regula dupa care functioneaza clasa politica locala, regula incompetentilor care ne fura banii, regula mushamalizarii furtului daca ai spate politic.

madalin  •  12 februarie 2010, 21:32

d.le tolontan te.am apreciat intotdeauna pt.ca spuneai lucrurilor pe nume. cred ca lucrurile despre care scrieti acum le cunosteati de f.multa vreme si petrecute la alte nivele mult mai inalte. ceia ce ma mira este ca pareti f.surprinsi de ceia ce se intimpla in acest caz si asta ma nedumereste. daca subiectul acesta are elemente de genul; p.d.l si basescu{ chiorul cum il numiti voi}pt. voi este cel mai mare caz de coruptie. va spun ca pt. cei 51 la suta care la.m votat pe basescu, este inca o dovada ca „monstroasa cualitie” nu stie sa piarda si.si foloseste toate „pixurile” pt. ai denigra pe conducatori.

clouseau  •  23 februarie 2010, 13:51

probabil Baselu cu asta se ocupa in ultima vreme, de nu-l vedem deloc pe la TV de cand a fost reales. nu ma refer la stergerea probelor impotriva potarnichilor astora, ci la stergerea legaturilor dintre el si dansii. sa vedeti cu cata indignare o sa-i condamne pe astia cand li s-or da sentintele

Comentează