Toţi oamenii lui Moni

În timp ce la MTS curge cu dosare penale, sportul românesc e parazitat de un număr incredibil de personaje aduse în minister pe filiera partidului de la putere

vineri, 12 februarie 2010, 2:28

În timp ce la MTS curge cu dosare penale, sportul românesc e parazitat de un număr incredibil de personaje aduse în minister pe filiera partidului de la putere

„Moni, dragă”. Frumos îi spunea Claudia Radu şefei sale, Monica Iacob-Ridzi. Frumos, dar nu tocmai în conformitate cu litera partidului. Pentru că Elena Băsescu, fosta şefă politică a ambelor, o alinta Mona, nu Moni.

„Mona, dragă, mai adu-mi puţin mapa!”, i s-a adresat fata preşedintelui prietenei sale Monica Ridzi înaintea unei emisiuni pe care i-o organizase  la  o televiziune din Petroşani. Imaginile le găsiţi pe blogul lui Victor Ciutacu. 

Oameni cu care se va reforma România
Elena Băsescu, Monica Ridzi, le ştiţi. Dar cine e Claudia Radu? Greu de explicat! Pe de o parte, ea reprezintă omul nou şi competent cu care „va fi reformat statul” în viziunea preşedintelui României şi, pe de altă parte, simbolizează personajul negativ pe care îl caută de o jumătate de an Emil Boc atunci cînd ţipă „să se desfinţeze agenţiile şi să dispară salariile nesimţite”.

Desigur, Traian Băsescu are dreptate. Iată faptele. La 26 de ani, Claudia Radu este unul dintre cei 22 de directori ai organigramei cu care Ridzi a condus sportul românesc. Douăzeci şi doi!!!

„Habar n-are ce trebuie să facă!”
Pe cartea de vizită scrie „Director Programe – Proiecte şi Centre Teritoriale Tineret”. N-aţi înţeles nimic. Nu vă mustraţi inutil. „Mai rău e că nici ea nu înţelege ce are de făcut. Habar n-are!”, a exclamat unul dintre deputaţii Comisiei care s-a ocupat de cazul 2 Mai, pe care Claudia Radu şi-a pus semnătura, pentru care a fost audiată, pentru care a devenit învinuită de către DNA şi pentru care are mari şanse să fie trimisă în faţa instanţei.

Dar nu aceste lucruri sînt cele mai importante în cariera ei. Ci faptul că este vicepreşedinte al organizaţiei PD-L sector 3. Din 22 de directori ai MTS, 19 sînt oameni de partid! Care se adaugă altor sute aduşi din toată ţara în structura sportului.

8.600 de lei pe lună
„După demisia lui Ridzi, Claudia s-a zdruncinat puţin. Şi-a luat un lung concediu medical şi a revenit pe aceeaşi poziţie, sugerînd că a rezolvat la partid totul, iar acum se laudă că bea şpriţuri cu Funeriu şi că nu i se va întîmpla nimic”, povesteşte un funcţionar din MTS.

Partidul asigură sprijinul, iar noi, prin buget, banii. Pentru că, detaşată de Ridzi de la Agentia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, ce nume pune statul!, Claudia Radu şi-a conservat leafa brută. Ea a încasat în luna noiembrie 2009 suma de 8.600 de lei numai pe 14 zile lucrate. În MTS, salariile nete sînt următoarele:

– 2.500 un director cu 20 de ani vechime
– 1.700 un funcţionar cu 20 de ani vechime
– 1.400 un funcţionar cu 15 ani vechime

A semnat nota fabricată retroactiv, dar directoarea Radu merită
Ea este cea care a furnizat pe mail bugetul de peste 700.000 de euro pentru 2 Mai. „Mona, dragă”.

Ea este cea care a alertat-o pe Ridzi că DNA a găsit mailurile. „Gîfîia de emoţie amestecată cu teamă”. A ieşit prost pentru ei. S-au strîns toţi în birou şi procurorii au înregistrat audio şi video spaima, încercările de muşamalizare, totul.

Ea este cea care a semnat nota de oportunitate, inclusiv pe cea falsificată, a contribuit la nota de fundamentare, şi ea falsificată, şi a semnat un proces verbal de recepţie.
Deci merită.

Şi iată, noul Ridzi!
Dar nu e singura competenţă adusă de PD-L în minister. Recent, a  apărut Sorin Moldovan, pus direct şef peste relaţiile internaţionale şi şef al organizaţiei studenţeşti a partidului. Nu mai repetăm care partid, că e unicul, se vede treaba. „Spune peste tot că e nepotul lui Blaga”, povestesc cei din MTS. Se laudă. „Nu e adevărat, dar sînt prieten cu tatăl lui”, a reacţionat liderul PD-L. „Lui Moldovan i se spune, pentru tupeul său, noul Ridzi”, glumesc cei din sport. O glumă care le stă în gît.

Dar nici Moldovan nu e sigur pe funcţia sa. Pentru că peste tot în structura de conducere a sportului şi tineretului au deşănţat competenţe. Iată o listă incompletă:

1. Manuela Mureşan (director) – PD-L Cluj, adusă din echipa primăriei lui Emil Boc
2. Constantin Neagu (subsecretar de stat) – secretar general tineret PD-L
3. George Rusescu (director) – secretar general adjunct tineret PD-L
4. Daniel Fădur – (director) – PD-L Suceava
5. Octavian Dragomir (director) – OT PD-L Sibiu

Aşadar, „Dragă, Moni”, dupa cum se vede pe lista de functii, să ştii despre noi că sîntem bine,  ceea ce-ţi dorim şi ţie!

Comentarii (74)Adaugă comentariu

sileins  •  12 februarie 2010, 14:33

Felicitari Catalin. Keep on writing.

radu  •  12 februarie 2010, 14:41

Bravos ROMANIA!!!!
Promovati incompetenta si marlania. Denigrati EDUCATIA si dati afara profesorii. Pai numai un popor „tampit” (ma refer la ce au reusit guvernantii sa faca in 20 de ani) putea vota cu gasca asta. Tragic este ca nici ceilalti nu sunt mai buni. Am doua intrebari dl. Tolontan:
1. Cat mai rabda romanii aceste mizerii (ma refer si la oameni si la faptele lor)?
2. Ce o sa faca cand nu o sa mai poata rabda?

Un profesor cu 15 ani vechime si 1279 lei salar.

Pacuiul lui Soare  •  12 februarie 2010, 14:52

de acord cu Vaspetre, daca astia scapa cer sa mi se retraga cetatenia romana. Vreau inchisoare pt toti sobolanii astia !

m  •  12 februarie 2010, 14:53

niciodata nu mi-a fost scarba de vreun politician,dar de „doamna” asta chiar mi-e sila

dan  •  12 februarie 2010, 15:05

Eu zic ca niciodata nu o sa li se intimple nimik celor invinuiti, in spercial monicai ridzi , degeaba ne agitam noi, ca ea nu are nici o grija , daca femeia asta pateste ceva in sensul ca ajunge la inchisoare(desi e greu de crezut) sunt capabil sa mi pun o maina in foc, nu stiu , pot sa zic ca ma noroc sunt francez, traiesc de ceva timp in franta, nu stiu daca as mai fi putut trai in romania, cum pot sa fure atita cei care ajung la putere, credeam ca daca vine un val de tineri la putere se va schimba ceva,dar se pare ca pastram acelasi tradit de altadata, stim noi care…oricum tolo mult succes in tot ceea ce faceti, dar stiti si d voastra ca si mine ca nu o sa li se intimple nimik!

Greusor  •  12 februarie 2010, 15:15

Va scriu pentru ca am o mare problema.Nu mai stiu ce informati sunt reale si necomandate politic.In lumea presei acum sunt mai multe tipuri de asa-zisi moguli,unii se distanteaza de tot ce inseamna politica gen Pro tv,altii ca Antena 1 si realitatea striga tare ca ei sunt aparatorii democratiei denaturand stirile in asa hal incat si daca beau cafeaua fierbinte e din cauza lui Boc si imi jignesc si putina inteleigenta de care cred eu ca dispun,apoi e B1 si Vox si uneori Otv care cica ne prezinta realitatea absoluta ridicand in slavi puterea.Eu ca simplu privitor de ce as crede ce se spune la televizor,sau de ce as crede ca dumneavoastra nu sunteti interesat sa periati realitatea daca vi se cere,ca sa nu mai zic ca nu e de condamnat faptul ca insistati asupra cazului dar mi se pare o fatuca naiva si neimportanta atat pentru noi cetatenii cat si pentru partidul din care face parte si cred ca daca o sa fie sau nu condamnata e treaba justitiei acum nu a unui jurnalist indiferent de numele lui,iar acele citate din discutiile lor nu au relevanta decat pentru domnul Voiculescu care a fost delcarat ca informator al securitatii de curand si nu am vazut stirea pe site la gsp.A mai aparut de cateva o moda la tv cine e mai mogul decat celalalt sau cine e mai ascultator angajat,cel de la A1 sau cel de la B1 sau realitatea si va jigniti si criticati reciproc de trec emisiunile numai cu asemenea subiecte gen „Ora de foc „sau „In gura presei” nu mai vorbesc de antena 3 care ar trebui sa fie multumita ca a iesit Basescu presedinte ca altfel se desfiinta ca nu mai aveau subiecte de dezbatut.Inchei cu aceeasi intrebare cu care am inceput acest post,PE CINE SA MAI CRED DIN PRESA SI DE CE?

simplu suporter  •  12 februarie 2010, 15:16

niste copii prosti. au fost prinsi pt ca nu au experienta musamalizarii pe care o au sulfele alea mari, gen udrea. ce poate sa stie o fetiscana de 26 de ani care si-a facut veacul pe la partid toata tineretea si acum a prins si ea un os. normal ca habar n-are.
oricum e un exemplu bun pt tot tineretul politic de la noi. sa stie ca nu au habar de nimic si ca daca se apuca de prostii vor fi prinsi. si sper sa fie toti prinsi si sa iasa din puscarii cand cei de varsta lor acum vor fi bunici.

daniel  •  12 februarie 2010, 15:41

sper sa faca puscarie…..
si eu sunt bugetar si mie imi trimite mama bani sa pot supravietui…si…in acelasi timp am in jurul meu tot felul de fete, baieti…. cu parinti….

fire  •  12 februarie 2010, 16:41

Eu nu stiu dece arauncati asa de mult pe ea. Oare ea e singura de tot clasa politica. Voi de la gsp nu aveti alt lucru mai important de facut.Terminati cu prostiile voastre si vedeti de treaba voastra. Unii au case cat cuprinde toate degetele mele de la mana si piciorul, masina de lux se poate asa ceva in football romanesc cinstit- nu se poate dar totusi exista. Voi ca ziar de sport ati facut vreodata o ancheta deasupra tema de mai sus, Nu, Nu, Nu dece, pt ca vie frica de Dragomir, nasul sandu, daca luati de ei,veti fi distrus, dar de Ridzi dati dati dati in continuare pentru saraca femeie nu poate sa va fac nimic. Rusine sa va fie, chiar in fiecare zi scrieti despre ea.

ss  •  12 februarie 2010, 17:19

Cataline de vreo 20 ani sala sporturilor din Galati un oras cu 300.000 locuitori e in paragina….Ridzi sau PDL-ul sunt de vina? La momentul ala Ridzi cred ca avea in jur de 15 ani iar PDL-ul vreo 15 zile, tu nu vezi cutrele batrane si partidul care si-a batut joc de aceasta tara insa ai mare grija de niste tineri cu cas la gura! Odata am crezut ca exista un ziarist deasupra tuturor, insa m-am convins ca toti sunt o apa si-un pamant!

arabu  •  12 februarie 2010, 18:00

Din pacate asta este generatia noua de politicieni. Cred ca peste 10 ani o sa ne plangem dupa hotii de acuma… Nu-mi vine sa cred ca in 2005 l-am votat pe Basescu. Dar sincer, orice, dar absolut orice partid ar venii s-ar intampla aceeasi lucru, si asta din cauza noastra… Nu protestam nu ne ridicam vocea, doar ne vaicarim… Mai rau, cand unul e prins, instant ne face mila de el… „Las Dle. ca altii au furat si mai mult”, „Lasati-l ca din ce a furat a construit si biserici”, „Saracul are copii acasa (care umbla cu Q6)”… samd…

dinamotel  •  12 februarie 2010, 18:04

sa-i stringem cu usa, sa spuna ce au facut cu banii si sa luam masuri.finalitatea,retragerea conitei Basescu din parlamentul european.hai s-o punem de-un referendum pe aceasta tema,ca tot ii place lu` taticu.

karamazov  •  12 februarie 2010, 18:52

CONSUMA MAI PUTIN!

COMUNICA MAI PUTIN!

CUMPARA MAI PUTIN!

RADOVAN  •  12 februarie 2010, 20:11

CU CE AGRESIT RUSESCU IN ARTICOLUL RAU? DOAR CA E MEMBRU PSD?!!!! DACA E MEMBRU AL UNUI PARTID NU MAI ARE VOIE SA OCUPE FUNCTII? E UN BAIAT DEOSEBIT SI CHIR SE PRICEPE BINE LA CE FACE IN MINISTER! DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE E PRINTRE PUTINII ALATURI DE NEAGU CARE S-AU DOVEDIT PROFESIONISTI! IN REST…S-AR PUTEA SA AI DREPTATE…M-AI ALES IN CEEA CE IL PRIVESTE PE SORIN MOLDOVAN, CARE ABIA DADEA PE LA SERVICIU ANUL TRECUT!

Codru  •  12 februarie 2010, 22:16

ardeti-i bine, tolo !!!!

cezar  •  12 februarie 2010, 23:21

prviti cita inteligenta degaja
privirile lor!
mai votati cu chioru
ne meritam soarta

Petre A.  •  12 februarie 2010, 23:22

Dle Catalin,luptati pana la moarte,salvati sportul romanesc,salvati Romania de dictatura lui Basescu!!!

Marius  •  13 februarie 2010, 9:19

Va aduceti aminte de primul ministru al Ungariei Gyurcsany care a mintit in legatura cu fondurile de campanie in 2006 ?
Ce au facut ungurii ?
Mii de oameni au reactionat instantaneu.

Bill Clinton a fost prins cu mita in sac.
Ce au facut americanii ?
Mii de oameni au facut manifestatii in toata America.

De 20 de ani gastile de la putere ne fura si ne mint.
Ce au facut romanii?
I-au votat.

De aia a spus Stoicikov „mamaligilor, mars acasa!”

De la fanarioti incoace sunt 2 tabere in tara asta : „prostimea” care trudeste si plateste biruri si o gasca de „boieri” care huzuresc.

dan  •  14 februarie 2010, 15:49

sincer va apreciez pentru ceea ce faceti, dar nu stiu cat de util sunteti societatii noastre(doar sufleteste intr-adevar ne ajutati).
as prefera sa conduceti o institutie, un club si cred ca daca ati avea aceeasi gandire ati mult mai de folos, poate ati fi un model si v-ar copia si altii.
nu stiu daca zic bine, e o varianta…….
repet, va apreciez mult, dar cred ca va irositi cu anchete dastea si cred ca puteti face mult mai mult pentru noi
ce ziceti?
succes

Vrajeli  •  15 februarie 2010, 12:39

–Tolontane te agiti DEGEABA. Rizi-Pizi NU VA PATI NIMIC NICIODATA. TOT CE E ACUM E VRAJEALA. ARE PROTECTIIA DIRECTA A LUI zeus ,DAR FARSA ASTA CU ANCHETA TREBUIE JUCATA PENTRU ******* CARE VOTEAZA.

urdu  •  15 februarie 2010, 16:51

interesant postul asta

Lars  •  15 februarie 2010, 20:20

Bravo Tolo !

Simo  •  16 februarie 2010, 3:29

Ce viata frumoasa .. au uni 🙂

RADU  •  26 februarie 2010, 13:33

prin partid se promoveaza non-valorile..
valorile se promoveaza prin concurs pe functii..
aceasta este marea problema a romaniei..

Comentează