Catavencu, doua variante

UPDATE2: Replica lui Catalin Prisacariu, fost redactor-sef adjunct la Catavencu, pe blogul sau.

miercuri, 3 martie 2010, 1:00

UPDATE2: Replica lui Catalin Prisacariu, fost redactor-sef adjunct la Catavencu, pe blogul sau.

UPDATE1: La Obae, cei car pleaca acuza presiuni editoriale si tot acolo se dezvaluie si numele noului investitor. „Ei spun ca au facut disidenta atunci cind au publicat poza cu Geoana la Vantu. Dar uita sa adauge ca au sunat la Vantu si acesta le-a spus: Faceti-va datoria, publicati ce aveti!„, este contraatacul celor care ramin. Derularea evenimentelor pe Hotnews. Victor Ciutacu remarca, la telefon, faptul ca Adrian Andrici, noul investitor, este mandatat in destule afaceri de mult mai cunoscutul Andrei Siminel, managerul fondului care detine portofoliul de siteuri Netbridge.

Zoso a anuntat primul o stire corecta, dezvoltata apoi de Lovin: o buna parte a redactiei „Academiei Catavencu” se pregateste de plecare. Iata cele doua scenarii posibile ale miscarii, reconstituite dupa discutii cu mai multi oameni implicati:

1. „Catavencu fara mogul” este numele preconizat al noii publicatii construita de revoltatii redactiei. Cei care vor sa ramina le reproseaza rebelilor ca in spatele planului lor se afla un intermediar al PD-L, personaj cu afaceri pe bursa. Cei care vor sa plece sustin ca au fost cenzurati in ultima vreme si ca „administrarea afacerii Catavencu a fost defectuoasa”. „Ba ei au fost niste alintati!”, riposteaza ceilalti, care sustin ca vor ramine si ca ei sint fondatorii spiritului Catavencu, „restul intimplarii fiind o fluctuatie de personal”.

2. Situatia lui „Catavencu SA”, compania care editeaza saptaminalul, este delicata, pentru ca, in ciuda traseului bun financiar si de tiraj al titlului Academia Catavencu, pierderile istorice ale grupului amenita toate entitatile. Solutia ideala ar fi indepartarea ca imagine de SOV si construirea unui brand, continuator al lui Catavencu, in afara societatii care poate intra in insolventa. Cum Vantu este un jucator prin definitie, exista si speculatia ca intreaga miscare ar fi pusa la cale de el, iar pentru ca socul sa fie total nu l-a anuntat nici macar pe Doru Buscu, unul dintre fondatori si redactorul-sef al publicatiei, cel care in acest moment discuta cu redactia, urmind ca in citeva ore sa faca un anunt oficial.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

Robert  •  3 martie 2010, 14:27

Ipoteza cu Vantu mi se pare pai mult decat plauzibila. Nu cred ca poate fi doar spectator in asa ceva

a.a.  •  3 martie 2010, 14:41

Daca-i cenzura cineva pe catavenci alta ar fi fost puterea de acum. Sau, abia acum ne dumirim, de fapt Basescu este omu’ lui Vantu. Asadar, articolele elogioase la adresa presedintelui, semnate ITM, Cristian Teodorescu, precum si pozele „Geoana la Mogul” au fost comandate de patronat

delfinul  •  3 martie 2010, 14:47

sper ca in final sa mai am unde sa citesc Academia Catavencu 🙂

Cutremur la Caţavencu. Reacţia lui Vântu: Plecarea unora e o uşurare. Nu erau de acord cu reducerea salariilor  •  3 martie 2010, 16:38

[…] Catalin Tolontan: Catavencu, doua variante Uncategorized […]

filis  •  3 martie 2010, 23:35

ERATA

1. “Catavencu fara mogul” este numele preconizat al noii publicatii CONSTRUITE de revoltatii redactiei.

teo  •  4 martie 2010, 17:35

Intr-adevar, a doua varianta era foarte plauzibila, pt ca dl Vantu tine foarte mult la brandul catavencu si la spiritul revistei si spera ca ele sa mearga mai departe, in ciuda dificultatilor financiare. Este stiut acest lucru, ca si faptul ca este o persoana onesta, cu un caracter desavarsit si care face numai asemenea fapte bune.
no, serios… 🙂
azi ati ajuns la niste scenarii mai realiste?

genghinni  •  8 martie 2010, 19:51

Citesc ACADEMIA CATAVENCU de cand se intitula CATAVENCU,cu toata fluctuatia de personal ramane cel mai credibil brand media pe suport de hartie din ROMANIA.Cat timp calitatea anchetelor si umorul sunt la ele acasa,ACADEMIA CATAVENCU ajuta ROMANIA sa progreseze,indiferent de patron,putere politica sau nivel de trai al publicului.

Flirten mit einer Frau » Blog Archive » Online Dating – Free Online Dating Service – Free Dating Site  •  18 martie 2010, 19:15

[…] Catavencu, doua variante : Cătălin Tolontan […]

Comentează