Gazeta pe cea mai moderna tipografie din RO

De la inceputul lui aprilie, Gazeta va creste numarul de pagini si calitatea hirtiei si va fi tiparita pe cea mai moderna masina de tipar din Romania, cea detinuta de Ringier.

marți, 23 martie 2010, 1:07

De la inceputul lui aprilie, Gazeta va creste numarul de pagini si calitatea hirtiei si va fi tiparita pe cea mai moderna masina de tipar din Romania, cea detinuta de Ringier.

Se incheie astfel o perioada de 7 ani in care Gazeta a fost produsa la tipografia Romaniei libere, intr-un parteneriat pentru care transmitem echipei de acolo gratitudinea redactiei! Azi, ne pregatim sa facem urmatorul pas pentru trecerea ziarului la un concept adaptat cititorului contemporan si tehnologiei moderne.

Noul format va fi mai usor de citit, iar calitatea si acuratetea tiparului rivalizeaza cu cele ale unei reviste. Gazeta isi va pastra si dezvolta investigatiile, reportajele, editorialele scriitorilor invitati in ziar si analizele sportive care ii asigura distinctia jurnalistica. Vor aparea si rubrici noi in grafica elaborata de Marian Toader.

Ovidiu Ioanitoaia va realiza interviuri cu personalitati dintr-o Romanie de elita, ajunsa la momentul in care isi va impartasi secretele. Spatiul analizelor tehnice ale lui Andrei Vochin va creste. Citeva anchete importante vor deveni curind publice. Opinia noastra este aceea ca, pentru destinul democratiei, presa e la fel de importanta ca universitatile, bibliotecile sau spitalele. Dupa cum credem ca marcile puternice si inovative din media vor fi in continuare afaceri de succes.

In acest moment, publicul Gazetei depaseste 1 milion de cititori pe zi, cu aproape 740.000 de cititori ai editiei tiparite, 300.000 de vizitatori unici ai siteului si blogurilor si aproximativ 10.000 de „unici” care intra zilnic pe varianta de mobil a siteului.

Povestea Gazetei merge inainte, acolo unde merge si curiozitatea publicului sau: pe print, pe net, pe telefonul mobil si pe tv.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

didi  •  23 martie 2010, 13:11

Sunt curios sa vad cum va arata. Mai exact, de cand o sa apara in noul format?

pustimea88  •  23 martie 2010, 13:15

Misto! Daca am inteles bine, va creste numarul de pagini!? Asta chiar este o veste buna. Promiteti sa dati mai multe gagici?

good-man  •  23 martie 2010, 13:22

O sa faceti ziarul maaare, cat o zi de post? Adica, genu Romania Libera sau ZF? Abia astept sa-l deschid in metrou sa acopar juma de bancheta! Am o rugaminte: incepeti ce Ceahlaul, va rog eu! Serios vorbind, sper sa nu scadeti nivelul si sa va transformati intr-un tabloid sadea!

Radio33  •  23 martie 2010, 13:24

Era şi timpul să măriţi spaţiul analizelor tehnice ale lui Andrei. Poate n-ar fi rea chiar o mică redacţie în acest sens, care să propună câte ceva după fiecare etapă sau să se ocupe şi de meciurile internaţionale. Poate dacă educaţi un pic publicul, mai scade interesul pentru bălăcăreli între preşedinţii de club.

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2010, 13:25

good-man: modern nu inseamna mare 🙂

andrei  •  23 martie 2010, 13:31

Am inteles eu bine? Ovidiu Ioanitoaia nu va mai scrie editoriale? Sau va scrie editoriale si va face si interviurile alea? Orice schimbare e buna, chiar daca ma cam obisnuisem cu ziarul asa cum era…. Bafta, oricum!

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2010, 13:36

andrei: si editoriale!

fotbal  •  23 martie 2010, 13:55

oauu, asta da surpriza! sa fie de bun augur!

danielv.  •  23 martie 2010, 14:19

orice dezvoltare in media scrisa e cu atat mai binevenita cu cat, in criza asta, uneori ai impresia ca parca ar crapa toate…
bafta in continuare;
si, DA, incepeti cu ceahlaul… (sa nu uite carcotasii ca echipa lui pianlti a luat puncte la bucuresti si de la steaua si de la dinamo)…

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2010, 14:33

danielv: impresia ca se darima e creata de incapacitatea noastra, a celor din presa scrisa, de a contrabalansa cu stiri despre lucrurile pozitive care realmente se intimpla valul de stiri negative… se concediaza… se restructureaza. Toate industriile se optimizeaza, dar despre nici una nu se scrie cu atita fervoare uneori distructiva ca despre ziare. Noi credem ca ziarele au un viitor si credem asta pe baza rezultatelor si cifrelor

Adi  •  23 martie 2010, 14:45

O veste buna. Totusi am o intrebare: pana acum editia pentru zona Moldovei nu era la aceeasi calitate cu cea nationala, fiind tiparita la Letea. Ce se va intampla….va fi aceeasi editie tiparita la Bucuresti si in Moldova sau diferenta de calitate se va mentine?

cantona  •  23 martie 2010, 14:54

Buna ideea cu interviurile…am si eu unul exclusiv, Tolo, daca te intereseaza sa-l preiei, ma poti anunta!

Ady83  •  23 martie 2010, 15:31

Pretul ziarului se va modifica?

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2010, 15:31

adi: inca studiem, dar in prima faza vom continua sa tiparim la letea pentru ca, avind in vederea ora tirzie de inchidere a ziarului, meciurile se disputa tirziu, n-am putea ajunge la rpima ora in moldova daca am tipari in bucuresti. Luam in calcul mai multe variante pentru ca sintem la curent cu problema

explorish  •  23 martie 2010, 16:04

bafta! sper sa (re)devina si continutul „de elita”, cum era odata. (puteti eventual lansa un „B-brand” pentru cancanuri sportive, sa nu pierdeti din vizitatori ;)).

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2010, 16:24

Ady83: noul format nu presupune o marire de pret

andrei  •  23 martie 2010, 18:36

mai incerc o data, poate de data asta comentariul meu va trece de filtrul cenzurii 🙂
sunt de acord ca sunteti la fel de importanti ca universitatile si spitalele. atunci, ar trebui sa va luati rolul in serios d-le Tolontan si continutul gsp (in special varianta pe net) sa fie mai aproape de sport si mai departe de cancan. pentru ca in spitale si in universitati profesorii si doctorii iau decizii bazate pe ce este mai bine pentru studenti si pacienti si nu pe ceea ce o majoritate perceputa isi doreste. asa si dv., ar trebui sa va dati seama ca investigatiile dv si analizele lui Andrei Vochin palesc cand sunt inconjurate de atatea „stiri de senzatie” si declaratii ale patronilor din fotbal.
sper sa vedem o crestere in calitate nu numai dpdv estetic, cat mai ales dpdv al continutului.
succes.

cuidini  •  23 martie 2010, 18:46

niscai concursuri, ca tot vine cupa mondiala?

ares  •  23 martie 2010, 23:58

VA MUTAti la ringier in chitila city?
stiu de vreo luna …

gabidegiulesti  •  24 martie 2010, 15:22

Ar mai fi si problema utilizarii limbii romane, un ”calcii al lui Ahile” pentru GSP.Si nu sint doar despartirile incorecte in silabe, ci si dezacordurile suparatoare sau fraze cu inteles schimbat. Eu pot sa inteleg niste greseli, dar ce te faci cind ziarul il citeste un scolar sau un tinar elev? Care este exemplul dat? Daca mai fac o comparatie cu vechiul ziar din timpul lui Aurel Neagu, atunci cind nu gaseai nici cea mai mica eroare gramaticala sau de corectura,ce mai poti spune?

SilviuCiaky  •  24 martie 2010, 17:35

Din punct de vedere strict sportiv, stiri pozitive sunt in fiecare zi. Trebuie doar sa cautam. In fiecare zi este un eveniment sportiv, iar daca fiecare dintre el ar fi reflectat la fel cum este reflectat meciul Otelul – Dinamo sau CFR – Pandurii (adica un eveniment fotbalistisc mediu) ziarul s-ar putea sa nu aiba suficiente pagini. OK, prima pagina puteti sa o faceti cum vreti, dar continutul conteaza. Prima pagina vinde si continutul ziarului mentine vanzarea. Parerea mea…

Si ca idee: Ati afisat vreodata un tablou complet de Grand Slem la tenis? Ati afisat un clasament al primei divizii de rugby, macar la final de campionat? In afara de fotbal, faceti rotatie intre 3-4 sporturi (atletism, formula 1, handbal si baschet).

Cred ca 1-2 pagini de informatie clara fara comentariu, gen rezultate, fise tehnice ale meciurilor, ar face din Gazeta o adevarata Gazeta a Sporturilor nu a Sportului (Rege)

adrian  •  26 martie 2010, 10:49

Stimate Domn Tolontan,

Este intr-adevar o veste imbucuratoare in aces moment un care se scrie si se vorbeste atit de mult de criza presei scrise.
Sper insa ca nu doar schimbarea tipografiei a fost avuta in vedere. Daca in Banat veti continua sa tipariti ziarul pe aceeasi hirtie de foarte proasta calitate, atunci toata investitia si toata lauda este in zadar. Este de-a dreptul penibil ca in secolul XXI in Romania pozele dinziar sa aiba neaparat nevoie de comentarii scrise intrucit altfel sint de neinteles. Culorile se amesteca, contururile se incaleca si habar nu ai despre cine e vorba in poza. E pacat de continut daca ambalajul e de proasta calitate. Se pare ca acest lucru nu s-a inteles nici azi in Romania. AMBALAJUL conteaza.
Sau doar in Banat nu conteaza pe ce fel de hirtie va tipariti ziarul?
Si bineinteles sint de acord si eu cu unul din comentariile de mai sus. Titulatura de Gazeta Sporturilor e total gresita. Noi nu avem ziare de sport. Noi avem doar ziare de fotbal. Celelalte sporturi sint tratate la rubrica diverse. Asa incit puneti pe frontispiciu titulatura reala: Gazeta Fotbalului.
Cu stima!

danyel  •  26 martie 2010, 11:01

Domnule Tolontan dar daca tot va ”lipiti” de Ringier si mariti nr de pagini ale gazetei de ce nu va ganditi sa preluati si jocul DIVIZIA FANTASTICA pe care se pare ca ziarul Prosport nu-l vor mai organiza din editia viitoare si ar fi culmea e chestie de management aici…pe acest ziar (Prosport)il mai tinea in viata doar acest captivant joc. Si apropo de ce a-ti scos premiile de la ECHIPA FANTASTICA (IN BANI)…eu cred ca odata cu noul format ati putea face un nou concurs gen DIVIZIA FANTASTICA mai interesant si din punctul nostru de vedere dar si al vostru.

doru  •  27 martie 2010, 19:47

Domnule Tolontan, ne place foarte mult ziarul de acum si speram ca in urma acestei schimbari el sa devina si mai interesant. Am o propunere ptr.d-voastra , sper eu f.interesanta,aceea de a organiza de la anul concursul DIVIZIA FANTASTICA. Pro Sport nu mai poate organiza acest frumos concurs si, stiind ca acesta a fost o creatie a d-voastra de pe timpul cand lucrati la Pro Sport, ar fi minunat daca ati putea sa il preluati d-voastra. Acest concurs a reusit de-a lungul anilor sa captiveze o mare masa de microbisti care, de acum, s-ar putea „muta” la ziarul d-voastra. Multumim anticipat.

beleaua  •  31 martie 2010, 12:06

Aceeși Mărie, altă pălărie. Nu numărul paginilor este important, acest detaliu se poate adapta evenimentelor de zi cu zi, ci conținutul.Iar atunci cand fotografia iti ocupă aproape trei sferturi din pagină, ceva nu e bine. Nu e quality.

După atâția ani încercând să vă ridicați la nivelul Marca și Gazzetta, chiar nu s-a reușit a se înțelege ce și cum?

Știu, e criză, e greu, cititorul român vrea să citească exact ceea ce apare acum în ziar. Nu e loc de quality.

Mel  •  5 aprilie 2010, 0:28

Domnule Tolontan, editia de Moldova tiparita la Letea Bacau sufera mult din cauza calitatii. Intamplator mi-a cazut in mana o editie tiparita in Bucuresti si, tot intamplator lucrand in domeniul tipografic, va pot spune ca vorbind de calitate, aceasta este incomparabila. Pot intreba ce va tine legati de aceasta tipografie? Profesionalismul tipografiei este indoielnic (vezi conducere si titluri tiparite in prezent). Nu sunt in Moldova tipografii mai apropiate de standardele dvs. de calitate? Neamt, Iasi, Focsani? Eu unul m-am saturat sa vad mingi de fotbal ovale (asta in cazul in care le vad), fotbalisti cu trei perechi de ochi si culori nenaturale (teren de fotbal verde fosforescent sau violet).

CMYK  •  7 aprilie 2010, 19:52

Nu mai periclitati calitatea tiparului daca nu stiti cu ce se mananca; Tipografia din Letea a fost nu demult una din cele mai bune din tara, si are standarde destul de bune! sunt publicatii tiparite si scoase la chioscuri mai varza ca cele tiparite in Letea va asigur!

Comentează