De la ziariştii cazului „Ridzi”, o nouă investigaţie :-)

Mîine, Gazeta începe publicarea unei anchete jurnalistice despre felul în care o firmă a unui politician PD-L a luat zeci de milioane de euro de la buget pentru investiţii în sport. Un personaj aproape necunoscut, cu o companie care are sediul social într-un apartament, cîştigă licitaţii de zeci de milioane de euro în sport!

miercuri, 31 martie 2010, 12:42

Mîine, Gazeta începe publicarea unei anchete jurnalistice despre felul în care o firmă a unui politician PD-L a luat zeci de milioane de euro de la buget pentru investiţii în sport. Un personaj aproape necunoscut, cu o companie care are sediul social într-un apartament, cîştigă licitaţii de zeci de milioane de euro în sport!

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Călăraşi | De la ziariştii cazului “Ridzi”, o nouă investigaţie :-) | Călăraşi | Stiri Calarasi | Express de Calarasi | saptamanal de informatie si atitudine  •  31 martie 2010, 13:52

[…] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” De la ziariştii cazului “Ridzi”, o nouă investigaţie ” gasiti aici: De la ziariştii cazului “Ridzi”, o nouă investigaţie […]

oly  •  31 martie 2010, 15:00

Dl. Tolo, mai stii ceva de Ridzi ? Fuse, fuse, si se duse…
Nu vreau sa-ti diminuez in vre-un fel meritele in cazul demiterii dnei Ridzi, dar nu cred ca dosarul se va finaliza cu un proces macar, dar aminte condamnare. Poate ca si noua investigatie pe care o incepi va avea, pentru inceput, un impact. Dar apoi ? Nu ramanem cu un gust amar ca vorbim discutii verbale ? In orice caz, mult succes ! N.D.

Canadianul  •  31 martie 2010, 16:03

Pentru Old,

Nu cred ca este in zadar, eu sunt in Canada de vreo 6 ani, iar toate aceste publicitati care se fac si se scot la iveala acum de catre acest pionier Tolontan vor avea efect, dar nu cu oamneii care sunt acum la putere.
Asta e singurul drum sa schimbi mentalitati, iar Catalin face ceva extraordinar ptr Romania.
Efectul acestor articole poate va venii peste 10-20ani, sau mult mai mult, dar semnalul e tras.

Succes, in toate.

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2010, 17:20

canadianul: nu lucrez singur. La ceea ce incepem sa publicam miine au lucrat 6 jurnalisti gsp 🙂
oly: se va ajunge cel putin la proces.

de_pe_tarnave  •  31 martie 2010, 18:29

Tolo pana acum ai gasit 3 fraieri mai ales ca maine e ….1 Aprilie!!
Numai de bine!

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2010, 18:42

de_pe_tarnave : ce bine ar fi fost sa fie o gluma, dar nu e

bogdan  •  31 martie 2010, 20:08

Lucrarile la cea mai mare investitie romaneasca in strainatate,CIM Krivoi Rog – Ucraina,de 1 miliard de dolari,au fost stagnate complet incepand cu ianuarie 1998.De atunci si pana astazi s-au mai aruncat pe apa sambetei alte 20 milioane de dolari pentru mentinerea,la Dolinsca,a celor 3 filiale ale antreprenorului roman,ARCOM,UZINEXPORT si ARCIF.Interesant este faptul ca filiala UZINEXPORT si-a pierdut si „obiectul muncii”,avand rolul de a receptiona toata furnitura pentru combinat si a o preda la montaj brigazilor subconractoare ale ARCOM-ului.Brigazile au plecat in 1997,de livrat nu s-a mai livrat nimic dar filiala a ramas tare pe pozitii.In urma reportajului de la Dolinsca „Cum sa ingropi 1 miliard”,14 martie,PROTV-Romania te iubesc,o comisie ministeriala a fost la fata locului,25 martie (5 ore)-26 martie (2 ore),sa faca o inspectie „la sange”.
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-krivoi-rog-o-investitie-de-1-miliard-de-dolari-pierduta.html (+ 52 de comentarii care completeaza tabloul jafului).
Au venit,au inspectat 3 filiale in 7 ore,au chefuit 12 ore,si-au facut cumparaturile de Paste la Bazarul din Krivoi Rog,si-au „LUAT DARUL” si au venit repejor acasa.La Dolinsca lucrurile merg inainte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Asta DA subiect TARE!Domnule Tolontan,va pot pune la dispozitie o gramada de sesizari,memorii,marturii,documente falsificate si fotografii.Ca sa nu va mai spun ca exista si dosarul penal 4677/P/2008
care zace din iunie 2008 la Politia Sect.1 – Serviciul Investigare Fraude asteptand sa fie finalizat cand Statul,prin Min. Fin. Publice,
sa se constituie „parte civila”!!!???!!!Astept cu multa speranta sa ma contactati pentru a putea incepe lupta cu infractorii.Cu deosebita consideratie si stima.

de_pe_tarnave  •  31 martie 2010, 21:08

Pana nu vad nu cred.Daca in loc de 🙂 era 🙁 mai credeam.

Lucian Bica  •  31 martie 2010, 22:26

Foarte frumos si foarte profesional ceea ce faci, doar ca in spatele acestor investigatii se ascunde comanda politica. Nu e nimic rau sa ii pui lam zid pe cei ce gresesc da de ce va e frica de Mircea Sandu si Lupescu? Acolo nu se mai face nici o ancheta, la FRF, sau acolo nu va da voie Voiculescu. Ah ce mi-as dori sa intre tot FRF-ul in PDL, asa ati face si voi ce e logic. Halal profesionalism, si eu va citeam zilnic ca un prost crezand in voi ……

Ion Iliescu  •  31 martie 2010, 22:42

Data trecuta am inteles ca era ca sa nu se mai aleaga Basescu, acum chiar asa de mult tine Dan Voiculescu la Liliana Minca sau a bagat Teo Trandafir groaza in antenisti si nu mai are spor?

un sportiv  •  31 martie 2010, 23:11

Domnule Tolontan investigati un pic si anchirierile de teren de la stadionul Olimpia tot de catre camarila PDL si cum vor sa distruga echipa de rugby de acolo pt a pune mana pe tot stadionul.

fox  •  31 martie 2010, 23:37

Jos palaria domnule Tolontan!Sint clujean si astept cit mai multe amanunte despre licitatia pentru reabilitarea drumului Rachitele-Ic Ponor si a altor afaceri necurate a acestor indivizi!N-ar strica sa vedeti itele care ii leaga pe acesti indivizi si de presedintele CJ Cluj Tise,finul lui Boc!

madyn1  •  1 aprilie 2010, 0:03

de verificat ce se intampla la slatina si in tot judetul olt
toate lucrarile sunt preluate doar de firmele familiei valcov + PDL
jvonuri ca ar fi implicati Blaga si Udrea

IONELCORNEL IONESCU  •  1 aprilie 2010, 0:19

Sunt un cetatean roman de 32 de ani, plecat in Spania din anul 2000 si care are placerea sa va felicite pentru munca depusa de dvs si echipa pe care o aveti la dispozitie, in lupta pentru „saracirea sportului romanesc” deja foarte sarac si nu, numai.Am urmarit interventia dvs. din aceasta seara de la Realitatea TV si am ramas foarte impresionat de continuitatea muncii dvs in descoperirea unei mici parti a mafiei din Romania care ajuta la „saracirea tarii noastre deja sarace si imbogatirea excesiva a unora deja foarte bogati”.Imi cer scuze pt. aceasta constatare demna de mila intregii Europe, caci asa am ajuns din cauza unor oameni care nu se mai satura sa dea drumul la robinetul banilor publici in scopul personal si fara nicio justificare care sa nu contina influente demne de filme SF.V-as ruga sa nu va opriti doar cu aceste mici anchete si nu va pun ghilimele la cuvantul mici, nu va formati numele de bun cetatean sijurnalist ci mentineti-l!Fti pionierul coruptiei in Romania, de care toata lumea vorbeste dar numai dvs. ati anceput sa faceti ceva.Banuiesc foarte putin din greutatile pe care le intampinati in aceste anchete, dar sunt convis ca odata cu dezvaluirile noi veti avea din ce in mai multa sustinere si simpatie.Incepeti ceva, care cu siguranta a mai fost incergat anterior, dar nu a mai avut continuitate, iar dvs.ati dovedit ca puteti avea, dupa „cazul Ridzi”.Dar am vrea sa vedem si finalul acestor anchete, cu o condamnare pentru ca ddeja din cauza lor suntem multi romani plecati afara, sunt multi romani cndamnati ssa cumpere medicamente compensate dar care s-au agotat, sunt multi romani condamnati la somaj…suntem multi romani condamnati de 20 de ani sa visam la o Romanie mai frumoasa, care fara oameni ca dvs.nu are niciun sort de izbanda.Este foarte greu sa ne schimbam conceptia, pe care oamenii din occident nu o pot intelege(sa dam bani la doctori sa fim tratati,sa dam bani la politisti sa ne dea buletinul mai repede, sa dam terenuri si case la primari sa ne ofere contracte publice cu unele costuri mai mari ca in Dubai, tinand cont ca vorbim de unele drumuri publice judetene etc. Va felicit inca odata si va acord sprijinul meu moral al unui om care traieste in afara granitelor tarii din pricina unor oameni pe care-i anchetati dvs.

p.s. Lucian de mai sus, are pentru dvs. un sfat bun: inepetiodata si cu Mitica Dragomir si Mircea Sandu pentru ca veti gasi cu siguranta lucruri care ar duce la indepartarea lor si insanatosirea fotbalului romanesc si care va avea cu siguranta mult mai multi sustinatori si amploare tinand cont ca ziarul la care lucrati este cel mai bine vandut ziar sportiv precum si site-ul „GSP.RO” are cele mai multe accesari zilnice dintre site-urile de informatii sportive si nu numai din Romania.

Va urez mult succes in continuare si nu ne dezamagiti si dvs.

Marian Ghimpeteanu  •  1 aprilie 2010, 22:45

D-le Tolontan,cum se face ca cel putin unul din ziaristii din cazul Ridzi contesta acest titlu, sustinand ca este unul din cei care nu semneaza aceasta ancheta?
Si asta, e simplu zic eu, datorita faptului ca unii muncesc si altii isi asuma meritele, nu?

Consultanta Juridica  •  1 iunie 2010, 18:30

Parca un singur om poate fura in halul asta fara sa se prinda nimeni?! Exista „cineva” care controleaza toate miscarile ministrilor

Comentează