Se sparge gheaţa!

[tab:Capitolul 1]

joi, 1 aprilie 2010, 3:04

[tab:Capitolul 1]

Investigaţie realizată de Mirela Neag, Radu Bichiş, Dan Brie, Marius Mărgărit, Ionuţ Petrişor şi Cătălin Tolontan

» Unul dintre cele mai bine păstrate secrete din sport iese la iveală » În ultimele 6 luni, 50 de milioane de euro investiţi în patinoare şi bazine au mers către firma unui politician aflat la Putere » Anonimatul public al lui Gabriel Silagyi, consilier local PD-L la Turda, a fost cel mai bun camuflaj pentru discreţia afacerii

Întîi, două precizări.
1. Această serie de dezvăluiri nu se referă la Monica Iacob-Ridzi. Faptele care vor fi publicate azi şi în perioada următoare s-au petrecut începînd cu venirea Sorinei Plăcintă ca şefă a sportului şi continuă şi azi. Ridzi a plecat, metodele de distribuire a banilor publici au rămas. Pe mize crescute.

2. Personajul ale cărui firme au cîştigat în ultima vreme contracte uimitoare cu statul, în sport şi drumuri, în valoare de cel puţin 50 de milioane de euro, se numeşte Gabriel Silagyi şi este consilier local PD-L la Turda. Fiind din acelaşi judeţ cu premierul Emil Boc, enunţul comod ar suna aşa: „E omul lui Boc”. Dar pînă acum nu a apărut, nici în mediile de afaceri, nici dinspre sursele Gazetei, nici o referire la prezenţa prim-ministrului în zona de interese a lui Silagyi. Ar fi facil şi spectaculos să scriem asta, dar ar fi neadevărat. Dacă Silagyi e doar omul-faţadă, atunci în spatele lui, din informaţiile de pînă acum, nu se află Emil Boc.

Silagyi neagă „orice sprijin poltic în afaceri” într-un interviu pe care ziarul îl va publica în zilele următoare.
Şi acum, iată faptele descoperite.

Ascensiunea unui tînăr agent de vînzări
În vîrstă de 36 de ani, Gabriel Silagyi şi-a surprins cunoscuţii, care-l ştiu drept „un tip retras, care a început ca agent de vînzări la firmele de echipamente sportive din Cluj”, prin intrarea în politică şi, mai apoi, prin expansiunea stelară a afacerilor sale.

Fostul director de vînzări de la Artimex a fost ales în 2008 consilier local în Turda pe lista PD-L. În acel moment, MBS Group, firma unde deţine 60% din acţiuni, realizase o singură investiţie sportivă majoră: bazinul de la Oradea, care a costat aproximativ 4 milioane de euro.

Trei lovituri
În ultimele 6 luni, firmele lui Silagyi erup în afacerile din bani publici. Iau contracte în toată ţara, unele uriaşe.

1. Patinoarul olimpic din Braşov 10 mil €
Investiţia, inaugurată acum o lună şi jumătate, costa iniţial 8 milioane de euro, dar s-a ajuns la peste 10,5 milioane, deşi patinoarul s-a ridicat în trei luni pe o structură existentă. Atribuirea s-a făcut către MBS fără licitaţie şi fără anunţ de participare, de către Ministerul Dezvoltării, condus pe atunci de Vasile Blaga. Recent, „Jurnalul Naţional” a publicat o investigaţie pe această temă, în care voci din Braşov au numit afacerea „un jaf public”.

2. Bazinele din Otopeni 30 mil €
Pe 9 februarie 2010, MBS primeşte 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de nataţie undeva la marginea Otopeniului, între depozitele industriale şi calea ferată. Ordonatorul de credite este Compania Naţională de Investiţii, aflată acum în subordinea Elenei Udrea. Procesul de achiziţie a început pe cînd CNI se afla sub Vasile Blaga.

3. Patinoarele din plastic 1 mil €
MTS declanşează operaţiunea „patinoare în toată ţara”. Procesul începe în octombrie 2009, sub mandatul Sorinei Plăcintă. Din 7 patinoare a cîte 150.000 de euro fiecare, firmele lui Silagyi cîştigă 6.

În acest timp, Silagyi cîştigă modernizări de drumuri în valoare de alte zeci de milioane.

150.000 de euro pe un patinoar infim
Vreme de mai multe săptămîni, reporterii Gazetei au documentat pe teren fiecare caz de investiţie sportivă în parte, comparîndu-le cu documentele oficiale.

Începem cu patinoarele „cu gheaţă uscată” plătite de MTS. De fapt, nişte suprafeţe cît o jumătate de teren de baschet care pot fi folosite doar pentru agrement, dar nu pentru învăţare, antrenament sau competiţii. Patinoare aşa cum există în mall-uri, despre care specialiştii contactaţi susţin că „pot costa cel mult 40.000 de euro”.

Puse în aer liber, ele devin aproape imposibil de folosit. De fapt, „ele ne-au fost băgate practic pe gît”, după cum susţin şefii sportului judeţean.

Cum a început totul
Publicăm astăzi primele trei cazuri. La Călăraşi şi Suceava firmele lui Silagyi au cîştigat deşi au făcut oferta cea mai scumpă, iar la Cîmpulung Moldovenesc patinoarul nu a mai fost realizat pentru că o altă firmă cîştigase!

[tab:Capitolul 2]


» Stadionul Municipal arată ca acum 20 de ani. Pista de atletism are 100 de metri de zgură, restul e pămînt! » În aceste condiţii, fostul MTS a decis să cheltuiască 150.000 de euro pe un patinoar » Licitaţia a fost cîştigată de firma care a cerut cei mai mulţi bani: MBS

Patinoarul cu gheaţă uscată din Călăraşi este amplasat lîngă Stadionul Municipal, pe terenul  bazei sportive Dunărea. Un lucru nou înconjurat de vechituri.

Pista de elan luată de vînt
Baza arată ca un muzeu în aer liber al comunismului: băncile vechi pe alei, clădirile scorojite, stadionul învechit şi neîngrijit. „N-au fost bani”, spune Mihai Stroe, directorul CSM Călăraşi.

Arată spre cele patru culoare de atletism, unde zgura se întinde doar pe 100 de metri. Restul a fost înghiţit de pămînt şi de iarbă. Pista de elan de la groapa cu nisip este compusă din bucăţi de cauciuc pe care le ia vîntul.

„Ca să nu se mai înece copiii”
Inaugurat abia pe 1 Martie, patinoarul este închis. Pentru că plouă. De fapt, pînă acum nimeni n-a văzut vreun copil cu patine aici. CSM Călăraşi nu are secţie de patinaj. Şi nici de hochei.

Oricum, astfel de suprafeţe sînt dedicate agrementului şi nu iniţierii sau antrenamentelor. Practic, sînt identice cu patinoarele amplasate de regulă de firme în mall-uri pentru acţiuni publicitare. Şi demontate apoi pentru alte evenimente.

Directorul Stroe explică dramatic care este rolul investiţiei celor 150.000 de euro. ” – „Ştiţi, în zonă sînt multe lacuri pe care, iarna, copiii merg să se dea cu patinele. Mulţi s-au înecat. Cu acest patinoar sperăm să prevenim aceste incidente tragice…”.

„A cîştigat MBS, care a dat preţul cel mai mare”

Şeful Clubului Sportiv Municipal explică investiţia

– Domnule Stroe, ce firme au participat la licitaţie?
– MBS şi Intersport.

– Cine a cîştigat?

– MBS.

– Cu oferta cea mai mică?
– (nu ezită deloc) Nu, cu oferta cea mai mare.

???
– Păi, cealaltă firmă a dat o ofertă prea mică. Era sub 85% din suma de pornire, deci nu se încadra în limitele legale. Ministerul din Bucureşti a stabilit caietul de sarcini şi preţul. Deci a cîştigat firma MBS, care a dat preţul cel mai mare. Dar aşa e legal.

– Şi ce faceţi cu patinoarul?
– Sperăm să vină profesorii de sport să facă lecţiile de educaţie fizică aici.

– În cei 150.000 de euro, care includ TVA, ce aţi primit?
– Suprafaţa pe care o vedeţi şi mantinelele.

– E adevărat că s-au mai plătit separat, pentru ghereta de lîngă, încă 50.000 lei?
(nu răspunde).

Directorul este membru PD-L
Şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport Călăraşi, Mihai Stroe, a ajuns în această funcţie anul trecut, graţie Ordonanţei de Guvern 37/2009. El a avut recomandarea PD-L.

Stroe a organizat licitaţia pentru patinoar la sfîrşitul anului trecut, în octombrie, iar în noiembrie a fost anunţat rezultatul. Preţul de pornire a fost 600.000 de lei, cu TVA. Două firme din Cluj au venit cu oferte: MBS Group şi Intersport. A cîştigat prima. Cazul a fost relatat şi de „Jurnalul de Călăraşi”.

Suprafaţa patinoarului este de 320 de metri pătraţi.

[tab:Capitolul 3]

 

 

» Clubul Sportiv din Suceava a cerut bani pentru renovarea cantinei şi a hotelului » A primit în schimb un patinoar de 145.000 de euro realizat de firmele lui Silagyi

Se simte primăvara la Suceava. Întîi a fost un zvon, în decembrie. „Vom avea un patinoar”. Între timp, au aflat. Va fi un semipatinoar, cu suprafaţă de 320 de metri pătraţi. Şi, după trei luni, patinoarul are forma unor pachete într-o magazie.

Perspectiva politicoasă asupra lumii
Directorul adjunct al Clubului Sportiv, Băiţanu Vasilică, merge la intrarea în oraş dinspre Botoşani, lîngă stadionul de rugby. Pătrunde pe o alee îngustă, unde se zăreşte o groapă proaspăt săpată. „Aici va fi patinoarul!”, indică el. „Nu l-am putut face pînă acum din cauza vremii! Ştiţi, la noi iernile sînt lungi, e frig, cine se apuca să-l monteze?”.

Şi momentul în care izbucneşte
„Dar au trecut 3 luni şi el avea termen de realizare două zile!”. Ridică din umeri şi se ariceşte dintr-o dată. Ca şi cum  s-a plictisit de diplomaţie: „Să-i ia dracu’! Eu nu ştiu nimic, abia aştept să ies la pensie şi să scap de ei! Am cerut bani pentru cantină şi pentru hotel, dar ne-am ales cu un patinoar! Păi, ăsta ne trebuia nouă, domnule?”, se revoltă el.

Varianta mai ieftină, refuzată şi la Suceava
La licitaţia organizată la finalul anului trecut, au participat două firme, ambele din Cluj: Intersport şi Asocierea MBS şi Vest Sport. Ca şi la Călăraşi: Intersport la concurenţă cu firmele lui Silagyi.

Prima a oferit suma de 516.922 lei pentru realizarea proiectului, adică aproximativ 126.000 de euro, în timp ce MBS Group şi Vest Sport au avut o ofertă de 582.731 de lei, adică 145.000 de euro. Cu aproape 20.000 de euro mai mult.

Deşi Intersport a făcut o ofertă mai bună, MBS Group a cîştigat licitaţia. Motivul? A oferit 20 de ani de garanţie faţă de doar 5, daţi de cei de la Intersport.

Păzit ca o comoară
Uşi vechi de lemn legate de un lanţ cu lacăt. Aici, pe nişte paleţi de lemn stau aşezate componentele patinoarului. „Uite, domnule! Aici îl ţinem, închis, să nu-l fure cineva! Atît îmi mai trebuie, să dispară, că mă omoară cei din minister!”, spune unul dintre angajaţi. În jur, gunoi mult. Foarte mult. Şi plăcile. Singurele părţi ale patinoarului ce au ajuns la Suceava. Fără mantinele sau alte materiale! „Ba nu, avem şi soluţie de curăţat gheaţa! Ne-au adus vreo 2 litri!”, intervine mîndru un alt angajat. Şi rîde.

Cînd Silagy a pierdut şi nu s-a mai făcut patinoar la Cîmpulung
Un alt patinoar artificial ar fi trebuit ridicat la Cîmpulung Moldovenesc. Licitaţia a avut loc pe 22 decembrie 2009 şi au participat două firme: Intersport din Cluj şi Asocierea Instcomp – Vest Sport. Alături de MBS, Vest Sport este altă firmă controlată de Gabriel Silagyi.

După analizarea ofertelor, Intersport a cîştigat licitaţia datorită sumei oferite, 449.640 de lei, adică 120.000 de euro. Vest Sport ceruse 509.796 de lei, aproximativ 125.000 de euro.

Totuşi, patinoarul nu s-a realizat! Motivul? Vest a făcut contestaţie privind anumite documente prezentate de Intersport. „Actele erau toate în regulă, a fost totul transparent. Cei de la Vest au făcut însă tot posibilul ca patinoarul să nu fie deloc construit dacă nu lucrarea nu este executată de ei!”, susţin surse din sportul sucevean care au fost la curent cu licitaţia.

Contestaţia Vest Sport a fost respinsă, dar pentru că răspunsul n-a venit în termen legal, licitaţia a fost anulată!

Director: „Aveţi grijă să cîştige Vest Sport”
Oameni importanţi din MTS au încercat influenţarea licitaţiei de la Suceava, susţin surse din sport ale Gazetei. „Suna telefonul aici ca la gară. Vedeţi ce faceţi acolo, aveţi grijă, Vest Sport trebuie să cîştige licitaţia!”. Acesta era mesajul venit de la capătul celălalt al firului. Cel care suna este unul dintre directorii din MTS, al cărui nume nu-l dezvăluim în acest moment. „Omul o ţinea pe a lui: trebuie să cîştige Vest, altfel, adio bani pe viitor! Aşa suna ameninţarea: faceţi patinoar acum, aveţi şanse ca în viitor să primiţi bani şi pentru altele! Altfel, adio!”, precizează aceiaşi sursă.

«Nu închideam bine că telefonul suna iar! De această dată era Doina Melinte, care ne avertiza să facem licitaţie corectă!»
[tab:END]

Comentarii (124)Adaugă comentariu

serban leonide  •  1 aprilie 2010, 18:10

Ce mai sunt cateva milioane pe niste patinoare,pe langa cele 500 de milioane de dolari cheltuite pentru asa-zisele „tashnitoare” de apa,multe lipsite de apa.
Presa ne urla in cap cu descoperirile ei nemaipomenite,dupa care merge la Base sa ridice ceva sponsorizari.
Singurul comentariu adevarat si bine exprimat este cel al d-lui Adrian B.,in rest eterna demagogie.Ne dam mari si intelepti pe bloguri si chat-uri,dar cand votam ne trezim cu vadim in turul 2 la prezidentiale,cu becali si EBA in parlamentul european,cu vajnicul marinar Base si eternul guvern Boc,etc.
M-am saturat de tara asta, ca de mere padurete ,si abia astept sa imi cresca fiica putin mai mare ca sa ma pot stabili in alta tara.

Nu am asteptat nimic de la comunistul de Iliescu ,cel care a condus Romania,dupa mineriade si cu cei 2 generali, care omorasera romanii la Revolutie, pusi ministri la armata si la interne. Vom fi eterna bataie de joc a politicienilor,nu astept nimic nici de la noua generatie de politicieni ,fiindca politica are ceva comun cu fotbalul: schimburile de generatii se fac intre cei din aceeasi clica,din tata in fiu (ca in arbitraj),etc.

Singura solutie este sa ne mutam intr-o tara civilizata.

Danny Boy  •  1 aprilie 2010, 18:32

Si de ce nu au ascultat-o Pe Doina Melinte? Parca si ea e in MTS

P  •  1 aprilie 2010, 19:08

traiasca PDL-ul si printzesa Udrea :)) mai votati-i odata si la urmatoarele alegeri =))

altruist  •  1 aprilie 2010, 19:37

bravo , fara sa vrei incepi sa descizi cutia pandorei sau sa dai drumul la teava cum zicea cineva .

turda un oras mic , comunist ,muncitoresc ,murdar , plin de gropi si alte cele . un primar ,membru pd-l

campia turzii un oras si mai mic tot muncitoresc nu chiar atat de murdar . primar care trece prin mai multe partide si ajunge la pd-l la ultimile alegeri ,un amarat santajat cu dosare penale .

seful zonei primarul turzii , cateii lui conducand campia turzii , viceprimarul si secretarul de stat de la imm cu nume de haiduc

pd-l turda ultimile alegeri aducand oameni de valoare pe langa primar din turda , toti oameni de afaceri , dand la o parte vechii membrii .

campia turzii : haiduc secretarul de stat imm – dezvoltator imobiliar , moldovan viceprimarul -constructorul blocurilor lui haiduc , moldovan arhitect sef primarie -proiectantul blocurilor -sotia viceprimarului
haiduc primeste un teren in rezervatia cheile turzii iesirea petresti si probabil si autorizatia de constructie pentru un imobil
moldovan este recompensat cu alte terenuri in apropierea orasului si cu multe lucrari pentru firma sa de constructii
in primarie o mare increngatura de neamuri cu salarii de-a dreptul aberante sesizate in presa locala fara nici un rezultat

turda :primarul -taticul tuturor cu multa putere, implicat intr-o firma de transport cu sute de vehicule , bineinteles prin interpusi , proprietar al unei firme de turism care ii poarta si numele ,firma detine un nr consistent de actiuni la sc salina sa turda ,obiectiv proaspat reamenajat prin fonduri europene si prin participarea directa a consiliului local si a consiliului judetean (vezi bica) , salina turda reamenajata cu aproximativ 7 mil de euro cu firme apropiate pd-l ,inaugurata cu mare tam-tam de boc si udrea . in zona apropiata acestui obiectiv se urmareste constructia unor obiective turistice private complementare cu participare majoritara a apropiatilor pd-l . construirea unor case private pe un teren al primariei luat in concesiune pentru mai multi lideri locali , una din aceste case apartinand primarului
bica-vicepresedinte consiliul judetean , asociat al mai multor societati care la un moment dat au avut tangenta cu lucrari de consolidare al unor drumuri judetene pe multe milioane
bica -direcor spital turda -sotia , afaceri in domeniul medical , cabinet privat -conflict interese
irimie -viceprimar -cel mai de succes om de afaceri al zonei , omul care a sustinut financiar pd-l turda (inclusiv cu mese festive pt sute pers la diverse ocazii ,la ac mese luand parte boc , udrea , tise , stamatian vezi alegeri locale , consiliul judetean , inaugurarea salinei ) care a fost recompensat prin cadorisirea societatii sc turdapan sa ( fabrica comunista de paine ) avand in proprietate cateva ha teren intravilan , zeci de mii metrii patrati constructii , si cateve spatii comerciale
tothazan -consilier local , al doilea om de afaceri al zonei , proprietar al mai multor sc , printre care si tipografia care realizeaza tot ce se gaseste tiparit in primarie precum si in societatile afiliate primariei , precum si tiparirea afiselor electorale pd-l
miclaus -consilier local -director liceu-decedat in ziua in care a fost numit inspector isj cluj , ruda cu primarul , vecin cu primarul avand casa pe terenul primariei
hodorogea -profesor , data fiind nenorocirea cu d-nul miclaus postul find promis turzii ,inspector isj cluj
pop -membru pnl , contracandidatul domnului primar in alegeri , acuzand vocal mafia pd-l turda , arestat in campanie , actual deputat de turda
o foarte mare increngatura de soti in cadrul primariei , salarii si prime acordate probabil ilegal

obiective vizate de catre consilierii pd-l (mari oameni afaceri) in turda :
compania apa aries 70 mil euro
gradina zoo 2,5 mil eruro
soseaua ocolitoare turda 60 mil euro
salina turda 7 mil euro
castrul roman 10 mil euro
centrul sportiv turda :piscina ,patinoar ,teren tenis ,fotbal , handbal ,rugby,pista atletism ,sala polivalenta aprox 50 mil euro

ce cota de marime are consilierul Szilagy si afacerile sale ? site care e propus de catre guvern la 500 mil , f16 din 1988 de miliarde , sau autostrazi de zeci de miliarde , care este urmatoarea marime in frauda ?ce cumpara guvernul la sute de miliarde de euro?

bafta in ceea ce faci

ps :scuza relatarea schematica fara multe semne de punctuatie si litere mari

cristi  •  1 aprilie 2010, 20:11

nu puteti face o ancheta si la de turism ?

O opinie  •  1 aprilie 2010, 22:23

toti sunt o apa si un pamant, ptr ca nu sunt legi!!!! si daca erau de la PSD PNL etc…furau aia.are cineva vreun dubiu ca nu furau?!!! din ’89 s-au perindat la putere si au avut pe rand banii publici pe mana si a facut cineva ceva ptr popor??NU!Solutia:functionarul public care baga mana in bugetul cetateanului sa primeasca minim 30 de ani de puscarie fara reducere, asta ca sa nu zic sa fie executat ca in China!pana nu bagi 2-3 la puscarie si dai exemplu, cum se faceau pe vremuri executii publice si inca se mai fac in unele tari, NU scapam. Organizati referendum ptr inasprirea legilor!!!! singura sansa

petre stelistu  •  2 aprilie 2010, 0:23

Cine sa-i bage la puscarie? (Catalin Tolontan: Am taiat restul mesajului tau pentru ca nu putem acuza PE NIMENI ca ia bani la negru fara sa putem proba asta. Multumesc ca ai inteles)

spellbound  •  2 aprilie 2010, 0:27

AR trebui sa infiintati un nou ziar care sa trezeasca si sa reprezinte acest biet popor somnolent si tâlharit. Un ziar insensibil la influente politice… un ziar ca nici un altul. ONE PAPER TO RULE THEM ALL! 🙂
Iar pentru persoane ca Ridzi si acest Silagyi, ar trebui sa oferiti premiul „Basel” in Ecomomie anual, confectionat din plumb si invelit in bancnote de 500€. Mi-e scarba! 🙁

Succes Catalin si echipei voastre! Va suntem alaturi, deocamdata doar cu vorbele, ca.. cu atat putem. Insa maine-poimaine, cine stie ce arme vor mai trece prin mainile noastre.

petre stelistu  •  2 aprilie 2010, 0:53

Ce bine am facut ca m-am decis sa ma stabilesc in strainatate.Acum am familie,mi-am cumparat si casa,cu serviciul stau perfect.Doar cateodata ma mai amarasc,cand citesc despre toate hotiile din Romania.Am parinti si bunici in tara,dar foarte rar mai trimit cate un cadou.De ce?Toti banii veniti din strainatate se duc in buzunarele acestor escroci.Mai merg in tara, doar ca sa-mi duc copii sa-si vada bunicii si strabunicii,altfel nici nu mi-as batea capul.Am incercat sa fac si eu ceva afaceri in tara,dar sincer va spun,e mai multa batae de cap decat ceva serios.La noi fara spaga nu merge,aprobari i-ti trebuie cu duiumul,taxe platesti de numai poti avea profit,pur si simplu te face sa furi.Si stiti ceva.La noi preturile sunt mai mari decat in marile capitale ale lumii.Eu cred ca am ajuns in lumea a treia.

vlad  •  2 aprilie 2010, 1:19

bravo! tineti-o tot asa…

gigel  •  2 aprilie 2010, 1:41

Tolo ! Te admiram pentru tenacitatea de a demasca pe teminatorii sportului romanesc. Nu te lasa intimidat si daca vrei sa afli mai multe despre firmele din Cluj MBS, Inter Sport, Artimex, care au abonament la toate lucrarile cu licitatii, contacteaza-i pe dir. de sport de la Iasi, Focsani, Bistrita, Resita, si vei afla mai multe cum au fost tinute licitatiile pentru patinoarele supraevaluate ( facilitand furtul la drumul mare )

florin  •  2 aprilie 2010, 8:31

Buna dimineata dl Gigel,

Daca esti asa de vehement, ar fi bine sa nu confunzi marfa cu ambalajul.
Artimex Sport nu vinde sau produce patinoare.Daca esti in domeniu si vrei sa vinzi gaseste alte metode mai bune,nu prin denigrare.Iti multumesc

Moldovan G.  •  2 aprilie 2010, 8:58

PDL-ul a devenit un partid totalitar prin metodele de inlaturare din administratie a tuturor celor ce nu sunt membri PDL si prin modul de administraresi de investitii,incalcind legea in materie .Domnilor de la Curtea de conturi nu trebuie sa verificati modul cum sunt folositi bani pulici?
Domnilor de la DNA iata obiectul activitatii dumneavoastra,Iata cum functionari statului abuzeaza incalcind legile tarii,iata coruptia sub nasul dumneavoastra.Acestea sunt acte de coruptie ce striga la procurori „Haideti aici suntem” dar procurori nu aud.Ce spuneti Doamna PROCUROR GENERAL AL ROMANIEI ?Daca nici acestea nu le vedeti atunci este cazul sa va dati demisia.Sper sa aveti coloana vetebrala.
Iata cum lupta Guvernul PDL inpotriva coruptiei activitate criticata recent de U.Europeana.Ce aveti de spus Dl PRESEDINTE ?Ce aveti de spus Dl MINISTRU AL JUSTITIEI ? Inca o dovada a asemanarii dintre PDL si PCR prin metodele de a aduna in jurul partidului tot si pentru ei uitind de popor.Se conduce dictatorial.Nu neam saturat de dictatutra de totarism.Sper ca pana in toamna sa inlaturam raul din societate.

ALBERTO RODRIGUEZ  •  2 aprilie 2010, 10:50

atunci cand o astefel de neregula este facut cu buna stinta este ceva grav dar cand la fel de multe milioane se irosesc din nepricepere si incompetenta este si mai grav Ca de exemplu la Ministerul turismului ani de zile s-a lucrat la un master plan care a fost elaborat pentru 20 de ani ,sunt studi peste studi facut care se platesc bani si dupa acea se arunca va rugam in calitate de ziarist sa icercati sa aflati pentru noi cum este posibil ca dupa eleborare un master plan care trebuie sa aiba o durata de implementare 20 de ani ,sa faca un alt studiul cel care a devenit subiect de bascalie ,ca apoi la distante de citeva luni inca un alt studiul unde se va plati aproape 1 milion de euro

ALBERTO RODRIGUEZ  •  2 aprilie 2010, 10:52

ROMANIA TREZESTE-TE

Va spuneam intr-un alt material ca la Ministerul Turismului banii sunt irositi fara nici o jena. Dupa acea campanie de bascalie the land of choice in care o lumea intreaga a ras de Romania ,deoarece in loc sa faca ceva in vederea schimbarii acestei perceptii de tara de hoti si criminali ,au procedat exact invers de indata ce au comis-o ,intrucit s-a vazut ca acea campanie cu logoul ei cu tot era inspirata ca sa nu spunem altfel din ce facuse Croatia. In astfel de situatie nu trebuie tras la raspundere cei care au conceput un astfel de plan,ci altii care l-au semnat si banii cheltuiti aiura ?chiar intr-o tara a UE furtul intelectual ,neglijenta in serviciul ,cheltuirea ineficienta a banilor publici ,nu se mai pedepseste ? Nu este nimic atit timp cat sunt bani publici punem o placuta aici au fost irositi bani dvs si mergem mai departe Fiindca nimeni nu i-au deranjat au avut liniste sa faca licitatie pentru a alege o companie care sa le faca niste interviuri prin Europa ca sa afla cum gandesc europenii despre Romania dupa ce vad la tv jafuri si crime comise de ei si fiindca orice prostie se plateste prestatorul se va alege cu o suma frumusica de aproape un million de euro .

ALBERTO RODRIGUEZ  •  2 aprilie 2010, 10:54

va reamintesc ca dupa o campanie esuata in care Ministerul Turismului a irosit niste bani care il ajutat sa iesa in evidenta doar ca subiect de bascalie acum este gata sa arunca pe fereastra inca 70 de milioane de euro
DE CE ACEST BANI VOR FI IROSITI ?
Puneti-va in locul unui turist strain care urmareste la stiri un caz in care o batrana a fost violata, jefuita si omorata de un roman ,iar imediat in pauza publicitare intr-o reclama care spune fascinanta Romania ,locuri de vis ,oameni primitori va asteptam s-o descoperim impreuna ,la ce va ganditi
1) ca este un spot ironic
2) ca hotii au asa de multi bani incit isi permit sa difuzeze asemenea spot ca sa poata sa cheme grupuri de turisti la ei in tara si sa-i omoare pe acolo

Din aceste motive chiar daca vi se ofera o astfel de vacanta gratuita nu riscati sa mergeti intr-o asemenea tara

DE AICI REZULTA O CONCLUZIE CLARA

1) degeaba se fac astfel de cercetari ca sa gaseasca logo-ul si apoi sa faca spoturi ce vor fi difuzate, deoarece nu va aduce la nici un rezultat intrucit ,nici un mesaj de pe lumea aceasta indiferent de ce suport sau in ce fel este ilustrat nu va avea puterea de a invinge o perceptie negativa pe care oamenii o au deja despre Romania in momentul de fata .si care il fac sa se teme pentru viata lui daca ar veni in Romania Din aceste motive modul de lucru este cu totul altul
2)
3) si ca sa evite o asemna risipire a banilor publici le-am publicat pe oraderecreatie .ro gratuit

metoo  •  2 aprilie 2010, 11:16

E Vinerea mare,zi in care trebuie sa fim mai buni si sa iertam,dar cand citesti aceste randuri nu poti sa nu te intrebi daca aceste lucruri pot fi iertate!!!Bataia de joc la care suntem supusi zi de zi de catre un Guvern de corupti si incompetenti ma face sa cred ca suntem un popor blestemat,las, divizat de Basescu in 2 parti:CEI CARE AU APUCAT LA CIOLAN SI RUDELE LOR,si restul ,mult mai multi care sufera si mor de foame mai mult ca oricand !!!E cea mai proasta si mai nesimtita guvernare postdecembrista fara dubii,si fara termeni de comparatie!!!Dumnezeu sa ne ajute si sa-i pedepseasca pe calaii neamului!!PASTE FERICT TUTUROR!!!

un turdean  •  2 aprilie 2010, 13:55

Bravo Tolo!!!!Esti un barbat adevarat din presa ;din cate constat faci toate aceste dezvaluiri fara un interes personal..De la capo di tuti capi local (primarul Stefanie), ajungi foarte usor in zona …. „Amaratul” de Silaghi este o simpla scula in mana lor.Succes!!!!! TOLO: Multumim, sintem o echipa intreaga! Am taiat parti din mesaj pentru ca e vorba de informatii pe care le vom folosi. De acum, scrieti-ne pe oricare din mailurile catalin.tolontan@gsp.ro, ionut.petrisor@gsp.ro, mirela.neag@gsp.ro

BULA  •  2 aprilie 2010, 14:58

Meritati, ca asa ati votat !

bla  •  2 aprilie 2010, 17:10

O tara plina de jigodii si hoti restul nu mai e nimic de comentat

Petrisor  •  3 aprilie 2010, 7:47

si in parcul IOR au facut unul, care s-a umflat de la soare si a fost scos. a rezistat vreo 3 luni. placile alea albe sunt pt indoor nu pt asa ceva. se facuse numai valuri. era chiar un pericol public.

Jan din Madrid  •  4 aprilie 2010, 8:54

Domnule Tolontan, vă urez Paşte fericit, în tihnă şi lumină! E timpul să iertăm greşiţilor noştri (oameni politici sau doar simpli hoţi de buzunare) aşa cum şi ei ne iartă nouă greşelile şi ne uşurează de griji (şi de bani, desigur).
Asta nu înseamnă că vă recomand să încetaţi ancheta. Ba, dimpotrivă, lucrurile trebuie scoase la lumină şi împreună cu ele toţi indivizii care se ascund în spatele acestor afaceri şi care se joacă de-a licitaţiile. E foarte bine că se investeşte în sport. Fiecare şcoală ar trebui să fie dotată cu o bază sportivă modernă şi funcţională, fiecare comunitate trebuie să beneficieze de condiţii de petrecere a timpului liber. Fiindcă, cele mai mari sume de bani se învârt (şi) în această industrie, a sportului, de pe urma căruia pot să trăiască mai mulţi, de la constructori până la vânzătorul de hamburger de la poarta stadionului (sau seminţe, în varianta indigenă). Dar faptele de corupţie trebuie scoase la iveală, iar dumneavoastră aţi început un război din care nu ştiu dacă veţi ieşi viu, cei care conduc azi România sunt mult mai răzbunători decât oricare dintre predecesorii lor. Şi nici nu cred că veţi avea resursele sau răbdarea de a analiza şi alte licitaţii din ţară (din Teleorman sau Olt, de exemplu), cusute cu aţă portocalie.

Udrea şi investiţiile. Tupeu fără limite. « La colţu' străzii  •  25 mai 2010, 19:54

[…] bunăstarea corupţilor din sistem. Domnul Gabriel Silagyi, consilier local la Turda, a devenit simbolul clietului PDL beneficiar de contracte […]

Despre suspiciunile de coruptie legate de patinoarul olimpic din Brasov si alte lucrari publice destinate sportului « epolitikon  •  8 august 2011, 18:14

[…] Ascensiunea lui Silagyi in ultimele sase luni (GSP) […]

Comentează