Declaraţia anului. Silagyi, după ce a primit lucrări publice de 70 de milioane de euro: „Nu e profitabil cu statul”

[tab:Capitolul 1]
Investigaţie realizată de Mirela Neag, Radu Bichiş, Dan Brie, Marius Mărgărit, Ionuţ Petrişor şi Cătălin Tolontan

vineri, 2 aprilie 2010, 1:51

[tab:Capitolul 1]
Investigaţie realizată de Mirela Neag, Radu Bichiş, Dan Brie, Marius Mărgărit, Ionuţ Petrişor şi Cătălin Tolontan

Asta spune acţionarul principal la MBS Group SRL, Gabriel Silagyi, omul care a cîştigat afaceri pe bani publici de peste 70 de milioane de euro în ultimele 9 luni

Gabriel Szilagyi (36 de ani) a acceptat cu greu un dialog cu Gazeta Sporturilor. „Sînt foarte ocupat”, explică zîmbind turdeanul, indicînd telefoanele, ce sună întruna. Le trece pe modul silenţios, apoi intră direct în subiect: „Sînt la dispoziţia dumneavoastră. Aţi dorit o discuţie deschisă. Vă răspund la orice întrebări. Nu am nimic de ascuns. Eu zic că vremea aranjamentelor cu statul a trecut”. Poartă jeans şi un jerseu lejer, vişiniu. E relaxat şi foarte sigur pe el.

– De cînd faceţi afaceri cu statul?
– Din 1993. De atunci am participat la licitaţii. Dar avem afaceri şi cu parteneri privaţi.

– Se cîştigă bine?
– Nici vorbă! Din afacerile cu parteneri privaţi se cîştigă mult mai bine. Nu e profitabil cu statul

– Dar statul nu intră în insolvenţă. Plăteşte.
– E adevărat. Dar uneori cu întîrziere, iar întîrzierile ne costă.

– O.K. Însă cîştigaţi multe licitaţii şi sumele se adună.
– M-am uitat şi eu peste acte, pentru că nu mă ocup direct. Lucrez cu asociaţi, cu parteneri de afaceri. În total, am cîştigat cam 3 din 10 licitaţii la care am participat. La toate am mers cu asociaţi, în funcţie de proiect.

„Gheaţă” olandeză
– Nu e cam mult să încasaţi 150.000 de euro pe un patinoar?
– E cam 100.000 de euro. Însă aici trebuie să vorbim de valoarea fără TVA. Eu dau înapoi la stat TVA-ul. În preţ nu intră doar suprafaţa, care e olandeză şi rezistă la orice vreme, dar şi suportul, mantinela şi instalaţia de nocturnă. Nu e deloc scump.

– Cum aţi ajuns să faceţi patinoare?
– Am identificat un domeniu de nişă, cel al construcţiilor sportive. Patinoare nu sînt prea multe, doar 4.

„Nu-i ştiu personal pe Blaga şi pe Boc”
– Atunci cine vă ajută? Blaga? Boc?
– Sînt gata să jur pe Biblie că nu-i cunosc personal nici pe Blaga, nici pe Boc. Nu am înţeles niciodată de ce se spune că sînt prieten cu ei. Eu sînt un consilier de Turda! Am făcut afaceri şi înainte. Sînt curat, n-am nimic de ascuns.

– Cîţi din banii pe care-i cîştigaţi cu aceste lucrări pe bani publici îi daţi la partid?
– Doar cotizaţia. Ce să plătesc la partid?

– Nu e firma dvs. un aspirator de bani pentru partid?
– Nu. Categoric, nu!

„La Braşov am lucrat pe fundul lacului”
– Sînteţi în vizorul DNA pentru patinoarul de la Braşov, unde aţi mărit costurile cu 8,3 milioane de lei.
– Mă bucur că pot să explic. Acolo s-a schimbat locaţia. Am primit un lac!

– Un lac? Cu apă?!
– Nu. Un lac gol. Pe fundul lacului, care e o suprafaţă dificilă, a trebuit să construim. S-a intrat cu fundaţia foarte adînc! Nu poţi lucra chiar atît de simplu pe fundul unui lac.

– Otopeniul cum aţi reuşit să-l luaţi? E un complex cu 6 bazine, o lucrare importantă.
– Lucrarea se mula pe ceea ce facem noi, construcţii sportive. În plus, am reuşit o asociere bine gîndită.

„Am plătit penalităţi la Oradea”
– Dacă e vorba de bazine, nici cel de la Oradea nu l-aţi luat cu ajutorul lui Blaga?
– Nu! Nu v-am spus că nu-l cunosc? Nu am proptele, nu mă ţine nimeni în braţe. Toţi mă acuză, nimeni nu mă întreabă ce impozit plătesc. Sumele sînt de ordinul miliardelor de lei vechi. De pildă, despre Oradea nimeni nu a amintit că a trebuit să plătim 80.000 de lei penalităţi de întîrziere.

– Cu cît sînteţi mai bogat acum decît, să zicem, în 2005?
– Nu sînt un om bogat. Poate prin ridicare de dividende mi-ar creşte averea disponibilă, dar nu mă gîndesc să fac aşa ceva.

„MBS nu este un aspirator de bani pentru partid. Singurii bani pe care-i plătesc la PDL sînt cotizaţia de membru”
Gabriel Szilagyi

[tab:Capitolul 2]

Pe 24 noiembrie 2009, firma lui Silagyi ratează in judetul Bistrita licitaţia în favoarea Intersport, care dă un preţ mai bun » MBS face contestaţie şi îi este aprobată: prima de pe listă în prima zi de lucru a lui 2010! » Acuzînd că licitaţia e cu dedicaţie, Intersport nici nu se mai prezintă la a doua licitaţie de la Bistriţa

Ieri, după ce cazul a explodat prin dezvăluirile Gazetei, DNA Cluj a primit „dosarul patinoarelor” de la un om de afaceri din Cluj

Un teren abrupt, care coboară din marginea unui drum de munte noroios şi bătut doar de căruţele localnicilor şi remorcile pline cu lemne. În această pantă au vrut să facă prima oară patinoarul.

„Normal, dacă acolo am baza materială! A fost singurul teren aflat în proprietate. De-aia am decis să-l facem acolo”, motivează Raoul Zanca, directorul de la DJS Bistriţa Năsăud.

Intersport în prima rundă
Pe 24 noiembrie 2009, licitaţia organizată de DJS a fost cîştigată de SC Intersport SRL din Cluj, pentru un preţ mai bun.

MBS Group a depus contestaţie, înregistrată cu nr. 2452 la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) trei zile mai tîrziu. „A fost o diferenţă de cîteva milioane de lei vechi între cele două firme, insignifiantă, dar MBS a depus contestaţie şi a cîştigat. Am fost forţaţi practic să-i desemnăm cîştigători”, a explicat Zanca.

După Anul Nou, MBS Group
Pe 4 ianuarie 2010, prima cerere soluţionată de CNSC a fost chiar contestaţia lui MBS, pe care a admis-o.

DJS Bistriţa a anulat prima licitaţie şi a reluat procedura de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor. Intersport a decis să nu mai participe, iar MBS, rămasă singură în cursa pentru patinoar, a cîştigat licitaţia pentru suma de 490.000 de lei plus TVA. „Contractul nu l-am semnat, că nu am primit banii. Pînă nu-i văd în cont, nu semnez nimic. I-am anunţat pe cei de la MBS”, a explicat Zanca.

Primarul îl vrea în comună
Între timp, s-a schimat amplasamentul. În amonte, comuna Bistriţa Bîrgăului are un primar la putere, Vasile Laba, care vrea el patinoarul. „Le-am propus să-l facă aici. Am vorbit deja cu Raoul Zanca şi i-am explicat că noi avem 5.000 de locuitori. Avem deja amenajat un teren, iar jumătate e 360 de mp”, arată mîndru spre un teren, împrejmuit, asfaltat şi dotat cu nocturnă! Exact cît suprafaţa patinoarului de 140.000 de euro, girat de MTS.

„N-am primit nici un telefon din minister, n-am simţit nici un fel de presiune politică. Totul a fost făcut legal, nici nu i-am văzut la faţă pe cei de la MBS Group”
Raoul Zanca, director DJS Bistriţa

Cine e Zanca?
Raoul Zanca, 36 de ani, fost profesor de atletism la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa, a fost numit în funcţia de director al DJS în mai 2008, după ce anterior fusese consilierul deputatului Ioan Oltean, vicepreşedinte şi unul dintre cei mai influenţi oameni din PD-L. Oltean nu a ratat nici o legislatură din 1990 în Parlament.

SUCEAVA
Au început lucrările la patinoar
După dezvăluirile din Gazeta Sporturilor, ieri au fost demarate amenajările pentru patinoarul cu gheaţă uscată din Suceava. Lucrările ar fi trebuit finalizate încă de la finalul anului trecut, însă timp de trei luni nu s-a întîmplat acest lucru, componentele fiind ţinute într-o gheretă! „Pînă sîmbătă e gata!”, a promis Valerică Gherasim, directorul Clubului Sportiv Municipal.

 

[tab:END]

Comentarii (37)Adaugă comentariu

D a n t e  •  2 aprilie 2010, 4:47

Sincer eu ma bucur.Acum dupa ce piramida de sub Basescu a fost salvata de la dezastru prin realegerea acestuia este prea tarziu,l-am reales atunci sa fim sanatosi.Azi l-am dat public in gat pe Silaghi dar scapa alt o suta…Maine la fel,raspoimane la fel…Bine ca am scapat de moguli,de Grivco,de Comunisti….Lasa ca astia sint morali,necorupti,de dreapta,europeni etc

mircea  •  2 aprilie 2010, 9:12

Si de ce nu l-am crede.In Romania multe firme au falimentat din cauza ca faceau afaceri cu statul,fiindca in Romania,statului ii place sa fie stapan pe banii altora.Pe astea nu le plange nimeni de mila.
Si inca ceva:dupa ce s-au terminat atacurile din presa impotriva presedintelui vad ca au inceput cele impotriva PDL-ului.Imi pare rau s-o spun dar interviul dlui Ioanitoaia cu Fanus Neagu este o referire la presa romaneasca de azi care trebuie bagata in seama.
Si parafrazand un realizator de emisiuni folclorice,de la Cluj,suntem noi multi si saraci,dar nu suntem prosti sa credem chiar orice.Nu ancheta ca atare ci scopul ei.

eftimie  •  2 aprilie 2010, 9:49

Lacul ala de care spune domnul, lacul de la Braşov, era unul artificial. Adica fundul lacului era din beton iar adaâncimea lui un metru.

P.S. patinoarul de la Bv costa, intr-o prima faza, doar 3,6 mil eur.

adrian  •  2 aprilie 2010, 9:54

dupa cum se vede mai sus, in romania locuiesc multi ******. Nu e important ca se fura bani publici, e important dupa parerea unor giboni ca ii fura pdl si ca atare orice discutie devine un atac la zeus. asta e tara in care ne plangem de coruptie si cand ii prindem pe unii cu mana in borcan pana la cot se organizeaza marsuri si demonstratii sa-i scoatem inocenti. Mircea draga, fa-te ca gandesti.

@mircea Silagy  •  2 aprilie 2010, 10:03

ce incercare de doi lei a pdl-ului! cum se face ca insistati, pe contracte cu statul, daca se castiga asa rau cu statul? iti spune eu, ca e ca pe vremea lui nastase: daca, ia unul de-ai vostri contractul, se accepta si suplimentari de costuri, se fac si platile la timp, daca castiga unul nesprijinit politic, il falimentati. acelasi fsn, impotriva caruia oamenii corecti, lupta de 20 de ani, e iarasi la putere, cu aceleasi tactici mafioto-comuniste!

Abi  •  2 aprilie 2010, 10:12

E adevarat ca statul plateste cu interziere dar cei care au relatii acolo sus fii sigur ca n-au astfel de probleme,vreti sa spunti ca statul nu da banii dar ciudat oamenii de afaceri se omoara intre ei ca sa lucreze cu statul cu toate ca statul nu i place sa dea banul,hai ca aveti dreptate suntem multi si saraci dar nu si prosti.

stefan  •  2 aprilie 2010, 10:17

Dupa ce am citit online articolul despre operatia lui Florin Costea am fugit la un chiosc sa mai prind Gazeta. De atunci tot citesc articolul la prieteni. Il pun deoparte ca o borna a presei din Romania. M-am convins, inca o data, ca ziarul merita fiecare banut.
Altceva, cred ca Justin Gafiuc se ocupa de Nea Fane Carjan, dar o sa scriu aici.
La Onesti, am organizat sapte editii ale Memorialului Stefan Carjan pentru fotbalisti de 13-14 ani. Ideea a venit de la profesorul Anghelache care le-a fost multor fosti fotbalisti din Onesti profesor la Liceul de fotbal din Bacau. Ca o coincidenta, Nea Fane (care avea o manie pentru jucatorii tineri, el insusi debutand pe la vreo 16 ani) a „antrenat” la Chimia Onesti prin anii 60. Numai ca, isi amintesc unii, era adus de gardieni. Era intr-un fel de lagar de munca, de unde 2-3 ore pe zi era adus sa antreneze echipa Combinatului Petrochimic.
Exista, pe langa mai celebra carte despre „U” Cluj, o alta, scrisa de profesorul Anghelache si aparuta la o editura obscura, in care este povestita viata lui Nea Fane de cand era copil si pana ce a iesit din inchisoare. Absolut remarcabila corespondenta dintre el si prof. Anghelache pe teme de fotbal. Ti se creeaza senzatia ca, si la fotbal, regimul sovietic ne-a dat inapoi cu zeci de ani. Revin cu titlul cartii.

alex  •  2 aprilie 2010, 10:53

sincer ma gandesc sa plek cu ai mei copii din tara asta si nu pt ca nu iubesc acest pamant dar oamenii sunt de proasta calitate, sunt si exceptii nu as fi eu exceptia care sa confirme regula dar nu asa in halul asta, sa vina aia care au votat cu marinaru ca eu stau bine mersi in America, Australia, Canada si sa traiasca sub conducerea lui, a lui tariceanu, si a altor neoameni, specimene care pana la rangul de om mai au de suferit si vor suferi!

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2010, 11:06

eftimie: asa este, vom publica in perioada urmatoare si cazul brasov

Adrian  •  2 aprilie 2010, 11:06

D-ule TOLONTAN DACA ATI PUTEA SA PUNETI IN FATA UNUI INALT OFICIAL UE ACESTE ANCHETE AR FI O REALIZARE FOARTE MARE!!!

Sa vada si „domnii europeni” ,care vin in Romania si sp ca trebuie sa fie demisi zeci de mii de muncitori pt a salva economia, unde se duc banii „care ar putea salva economia”…

Incepand de acum, eu o sa trimit un mesaj cu aceste anchete catre orice adresa de contact a Parlamentului European si UE, poate cineva o sa citeasca si se sesizeaza…POATE

Cristi  •  2 aprilie 2010, 11:13

Domnule Tolontan, as dori sa imi spuneti cum a pierdut licitatia de la 1 mai din celebrul caz Ridzi…poate in perioada urmatoare veti publica si despre firma dumneaei…

@adrian-dela_mircea  •  2 aprilie 2010, 11:23

Vad ca citesti printre randuri.Unde i-au apararea PDL-ului? Doar mi-am exprimat o parere asupre presei de dupa alegerile prezidentiale: continuam atacul dar schimbam subiectul.Continuam cu aceleasi gen de emisiuni jalnice de invrajbire a populatiei din perioada campaniei.
In orice domeniu,unde e vorba de constructii, devizele sunt umflate mai mult decat normal, profitandu-se de slaba calificare a organelor de control in acest domeniu.
In orice tara democratica se acorda prezumtia de nevinovatie pana la decizia instantelor de judecata, iar la noi articolele de presa sunt tratate ca sentinte definitive. La noi presa e instanta definitiva.
Vorba lui Fanus Neagu: Presa a innebunit! Apropo ai citit articolul din Fianciarul legat de datoriile trustului Realitatea? Citeste si apoi judeca reactia prin continutul emisiunilor acestui trust,si nu numai.

ALBERTO RODRIGUEZ  •  2 aprilie 2010, 11:26

Sunt bani care se folosesc in felul in care descrieti dar sunt si alte care se risipesc din cauza nestinta si nepricepere dar inseamna tot risipa

OPRITI O ASTFEL DE … PANA NU ESTE PREA TARZIU

Sunt atit de multe prostii ce se fac incit este greu ca de la inceput sa aflati despre ce este vorba ,asa ca in doua cuvinte va reamintesc ca dupa o campanie esuata in care Ministerul Turismului a irosit niste bani care il ajutat sa iesa in evidenta doar ca subiect de bascalie acum este gata sa arunca pe fereastra inca 70 de milioane de euro
DE CE ACEST BANI VOR FI IROSITI ?
Puneti-va in locul unui turist strain care urmareste la stiri un caz in care o batrana a fost violata, jefuita si omorata de un roman ,iar imediat in pauza publicitare intr-o reclama care spune fascinanta Romania ,locuri de vis ,oameni primitori va asteptam s-o descoperim impreuna ,la ce va ganditi
1) ca este un spot ironic
2) ca hotii au asa de multi bani incit isi permit sa difuzeze asemenea spot ca sa poata sa cheme grupuri de turisti la ei in tara si sa-i omoare pe acolo

Din aceste motive chiar daca vi se ofera o astfel de vacanta gratuita nu riscati sa mergeti intr-o asemenea tara

DE AICI REZULTA O CONCLUZIE CLARA

1) degeaba se fac astfel de cercetari ca sa gaseasca logo-ul si apoi sa faca spoturi ce vor fi difuzate, deoarece nu va aduce la nici un rezultat intrucit ,nici un mesaj de pe lumea aceasta indiferent de ce suport sau in ce fel este ilustrat nu va avea puterea de a invinge o perceptie negativa pe care oamenii o au deja despre Romania in momentul de fata .si care il fac sa se teme pentru viata lui daca ar veni in Romania Din aceste motive modul de lucru este cu totul altul

@alex  •  2 aprilie 2010, 11:29

Astia suntem noi romanii.Avem acel defect ca suntem un popor care nu stie sa-si conduca propria tara. Si asta nu de ieri de azi. De secole.

Marius  •  2 aprilie 2010, 11:34

cred ca declaratia dlui.silagyi nu este completa….in sensul ca a vrut sa zica probabil ca pt altii nu e profitabil sa lucreze cu statul si sa-i lasam dansului toate lucrarile:)

ALBERTO RODRIGUEZ  •  2 aprilie 2010, 11:36

ATENTIE CUM VINE ACEA PROCEDURA DE A ARUNCA PE FEREASTRA BANI IN VEDEREA PROMOVARII TURISMULUI
1) s-au facut 60 de interviuri in diverse tari ca sa afle ce parere au cei din exterior despre Romania ca destinatie turistica .In primul rand cei din exterior nu stiu despre adevarata Romanie, deoarece cei pe care le-au vazut din 90 si pana acum care intr-o prima faza cerseau pe strada ,iar acum jefuiesc si ucid ,nu reprezinta pe adevarati romani. Din aceste motive este inutil sa se faca unor astfel de interviuri si chiar daca ar fi sa tinem cont de ele nu ar fi relevant intrucit atunci cand intrebi pe cineva educat parerea lui despre Romania ca destinatia turistica din politete va raspunde intr-un fel daca te intelnesti cu altul mai emotional va raspunde altfel .
2) In al doilea rand parerile pe care au turistii straini despre Romania in momentul de fata este una care nu conteaza atit timp cit se bazeaza pe o perceptie negativa despre Romania si poporul sau si tocmai de aceea o astfel de campanie nu trebuie facut niciodata separata de cea de Branding de tara
3) .In al treilea rand o astfel de campanie se face pe termen lung si nu conteaza ceea ce cred turistii straini acum despre Romania de azi si ceea ce trebuie sa le facem sa creada despre Romania de maine. Din aceste motive este un studiu inutil care se face despre o perceptie falsa a Romaniei si care nu va face decit sa consolideze o astfel de perceptie negativa si mai mult. Din aceste considerente astfel de studiu trebuie oprit o astfel de campanie anulata

cami  •  2 aprilie 2010, 11:50

Eu m-am saturat de pedelisti si de tot guvernul asta.M-am saturat de haosul din tara asta si de primarul din Brasov.Locuiesc in brasov si la prima vedere este totul ok,un oras frumos in care s-au facut investititii.Dar ma deranjeaza la culme faptul ca primarul ,fiind din PDl,se comporta de parca orasul ar fi numai al lui.Oare se va gasi cineva care sa ii puna la punct pe toti nesimititii de care nu mai ai loc si care se cred stapanii universului?
As vrea sa se termine odata cu parlamentarii care nu fac altceva decat sa isi mareasca salariile si pensiile,cu primarii care maresc impozitele dupa bunul plac(in brasov,impozitele s-au marit cu 30-40% fata de anul trecut si nu cu 20% cum se mentiona in ziare),cu toti cei care isi permit sa faca orice doar pentru ca fac parte dintr-un partid politic si sunt sustinuti de cine trebuie.
Imi vine sa plec din tara asta in care nu ai nici o posibilitate daca nu ai pile!!!!!!
Il apreciez pe Tolontan pentru ca este un om hotarat,stie ce vrea si nu se lasa intimidat.As vrea ca toti oamenii sa fie asa!!!!!!!!!!

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2010, 12:28

ciuc: am primit mesajul, nu-l postam pentru ca el contine o informatie nestiuta pina azi pe care o vom investiga, multumim!

george  •  2 aprilie 2010, 12:55

Sper sa urmeze si alte invesigatii asupra cazului , as vrea totusi ceva mai concret.

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2010, 13:48

george: concret este… poze, cifre, declaratii, preturi… stim ce vreti dumneavoastra… lamuriri asupra retelei si nume mari… vor aparea si acestea

andrei  •  2 aprilie 2010, 14:05

Verificati si la … TOLO: Multumim!

un emigrant  •  2 aprilie 2010, 14:35

„Nici vorbă! Din afacerile cu parteneri privaţi se cîştigă mult mai bine. Nu e profitabil cu statul”……… sa mor de ras nu alta,oare pana cand ne cred astia niste prosti??… raspuns : pana cand or emigra”prosti toti”.
Sa ramana singuri sa se fure intre ei.
Paste fericit!

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2010, 14:56

ALL, pont primar turda si caracatita: daca aveti informatii nu postati pe blog, le asteptam la catalin.tolontan@gsp.ro, mirela.neag@gsp.ro, ionut.petrisor@gsp.ro. Multumim!

Dan  •  2 aprilie 2010, 15:18

Legea trebuie sa fie egala pentru toata lumea , indiferent de : rasa,sex,orientare religioasa , politica ,conditie sociala si, mai ales in zilele noastre , de ierarhie artificiala , pe criterii politice.Cand voi vedea ca acest lucru este indeplinit , nu voi mai comenta nimic de rau.Nu-mi place ca pe un site de sport apar pareri care nu au legatura cu sportul , dar sportul de azi e demolat de ceea ce aminteam mai sus.
Cu mult respect.

criticul  •  2 aprilie 2010, 16:57

Domunule Tolontan,eu zic ca tipul asta minte cand zice ca-i neprofitabil sa lucreze cu statul,nu-l cred defel.Minte!!Cineva mai sus se-ntreba de ce se ancheteaza P.D.-L-ul(simplu,domnule,fiindca acest partid,departe de a fi,,un partid de ingerasi”,e ,,un partid de *****”-Doamne iarta-ma!ca suntem in postul Pastelui!-,dar asta-i adevarul).Apoi spune ca nu-l cunoaste pe Vasile Blaga(eu cred ca minte iarasi),dar atunci cum a obtinut lucrarea aia de reabilitare a 28 de kilometrii drumuri in judetul Bihor si lucrarea de la gradina Zoo-Oradea? Se plangea cineva aici pe site ca nu i se da prezumtia de nevinovatie omului astuia si P.D.-L-ului.Basescu le-a dat prezumtia de nevinovatie pesedistilor cand a venit la putere in 2005? Nu,defel! Urla pe toate posturile tv cum ca-s un partid de hoti,corupti, comunisti,etc.,etc.Adica-i baga pe toti oamenii din acel partid in aceeasi oala,nefacand diferentieri intre ei.Apropo,v-as fi recunoscator daca ati scrie pe site intre ce localitati s-a facut reabilitarea celor 28 de kilometrii de drumuri in judetul Bihor.

E mai rau decat pe vremea lui Nastase « six's Weblog  •  2 aprilie 2010, 18:29

[…] intampla sub ochii nostrii. Catalin Tolontan se chinuie de cateva zile sa se faca auzit demascand jafuri de sute de milioane de euro. Dar publicul e mult mai atras de faptul ca Teo s-a hotarat sa puna si ea umarul la coafarea […]

petre stelistu  •  2 aprilie 2010, 19:43

Lucrez in strainatate,la o companie,unde 80% din contracte sunt cu statul.Pe aceasta criza financiara,nici nu sa pus problema sa-mi pierd munca si orele in plus i-mi sunt platite.Acest om,arata cat de nesimtit e,asa cum si ADRIAN NASTASE este,mintind un popor intreg,despre norocul pe care l-a avut cu MATUSA TAMARA.

Yu-Gi-On  •  2 aprilie 2010, 20:37

De cind o firma ca INTEWRSPORT consacrata vinzarilor de articole sportive are suprematie in constructii?Chiar vreau sa vad de unde a scos Tolontan aceasta concurenta nevenita?Are cumva contracte prestabilite cu INTERSPORT? Prea mare interesul si patima cu care domnia sa vocifereaza public!In mod normal un jurnalist sportiv nu poate decit sa laude constructia unui megaproiect standardizat mondial privind constructia unui asemenea patinoar! Sint de acord cu cercetari asupra folosirii frauduloase a unor sume! Dar ,niciodata nu o sa imi permit sa acuz un manager,chiar si primar ca s-a ocupat si a reusit sa faca rost de fonduri pentru o asemenea constructie de un asemenea rang european.

kikiriku  •  2 aprilie 2010, 20:54

bai fratilor, firma asta este un paravan, bani astia se intorc inapoi la partid ,PDLEIMAMILOR ,astia ne cred prosti ? trebuiesc bani pentru partid ?, de ce la noi toate lucrarile sunt cele mai scumpe din lume ??????,si licitatiile le cistiga oferta cea mai mare,???? dar e firma care STIE ce trebuie sa faca cu bani,nu

fanulumocanu  •  2 aprilie 2010, 22:35

foarte tare! dar nu inteleg scopul articolului… baiatul asta e pe panoul cu „asa da” sau pe ala cu „asa nu”? nu vad nimic de incriminat…asta-i barfa, nu investigatie!

danar  •  2 aprilie 2010, 22:56

si totusi…. un articol bun dupa parearea mea ar trebui sa se finalizeze cu date concrete. care a fost profitul obtinut urmare acestor afaceri???? profitul nu speculatii.
altfel, am impresia ca putem gasi subiecte mai interesante. cat despre cancescu…. ca tot l-am vazut zilele astea f vehement…. cam stim care sunt frustrarile dl-ui atunci cand nu e el in carti.

ilie  •  3 aprilie 2010, 2:12

Tot ce se intampla in tara este datorita celui mai mare criminal din istoria Romaniei Basescu Traian Acest criminal notoriutrebuie condamnat la moarte prin spanzuratoare cu intreaca familie alaturi de guvernul mafiot care a dus tara la colapsDragi romani daca nu veti actiona acum ve ti ajunge sa cersiti pe strazile marilor orase europene Elena udrea .Videanu. Blaga .Berceanu sant cativa care alaturi de criminalul de Basescu au falimentat tot ce alti au facut in zeci de ani.Fiti mai hotarati si iesiti in sterada si nimiciti acesti criminali notori daca va mai ganditi la copii vostri

Nick Nazari  •  5 aprilie 2010, 7:07

Ne cam grabim sa il gasim vinovoat pe acest Szilagy. Daca a onorat prin lucrari bine exceutate acele 70 mil atunci care este problema??
Pe de alta parte, Dle Tolontan este cazul sa uitati de Crin Antonescu. Hai sa il cautam si PNL-isti care comit abuzuri. Cum ar primarul de la Hagieni, abuzivul, Nicolae Urdea si neumarati altii. Ati uitat de Remes cumva?????

ticu  •  6 aprilie 2010, 16:22

Tolontane, de ce nu te duci tu la un ziar de specialitate si lasa-ne pe noi cu sportul, ca asta ne arde cel mai tare …

ilie  •  6 aprilie 2010, 17:44

Datele la care s-au castigat licitatiile spun totul. Cele castigate in perioada noiembrie-ianuarie au o probabilitate f mare de a fi arajate, cu dedicatie.
Am lucrat mai bine de 3 ani in departamentul contabil-administrativ la o institutie de invatamant superior de stat. Lictitatiile se fac in momente cheie, la final de perioada bugetara, cand sumele care nu sunt cheltuite se pierd sau se redistribuie. Organizarea se face cu „hei, rup”, rapid, in pripa, se pune f mare presiune pe cei care nu fac parte din sistem, pe concurentii care nu trebuie sa castige etc. La fel am vazut ca se demareaza licitatiile si in comuna „imobiliara” de langa Cj-N in care locuiesc. Data licitatiei e un indiciu care spune f mult.

Alex  •  6 aprilie 2010, 22:47

E drept ca statul plateste, in majoritatea cazurilor, cu intarziere. Dar, pentru „preteni” de partid se plateste chiar inainte de a incepe „afacerea”!! Dovada, acel biletel al lui Basescu in care cerea ministrului transporturilor sa-i dea cat mai repede banii lui Bucsaru!!!

jean  •  8 aprilie 2010, 16:41

Ce maimutzoi!!! Pai dak nu avea afaceri cu statu era vai de el. Contractele private se negociaza la ultimul sfantz si cu termene si conditii clare, pe cand cu statul e dilaila, lucrare de mantuiala, nu termene, nu pretentii si banu….inainte ca la fetitze

Comentează