Tăiaţi salariile, dar decapitaţi şi hoţia!

Patinoarul de la Brasov intreaba: 3,5 miliarde de euro din salarii si pensii, dar ce facem cu cele 10 miliarde de euro pierdute prin coruptie?

duminică, 9 mai 2010, 5:04

Patinoarul de la Brasov intreaba: 3,5 miliarde de euro din salarii si pensii, dar ce facem cu cele 10 miliarde de euro pierdute prin coruptie?

„Tot salariul meu din acest an îl donez unui fond de solidaritate”, a spus acum cîteva minute  preşedintele Traian Băsescu. Mulţumim! Dar nu asta aşteaptă românii de la un preşedinte.

În loc să avem lideri care declară că se sacrifică împreună cu noi, nu mai discutăm proporţiile sacrificiului lui Videanu sau al lui Udrea faţă de sacrificiul unui român mediu, aşadar, în locul acestor lideri am prefera unii care să nu ne propună o suferinţă uniformă, ci să construiască bazele unei vieţi decente, în funcţie de valoarea fiecăruia. Nu sărăcie echitabilă, ci prosperitate decisă de competiţia capitalistă, de asta e nevoie!

Ce aşteptăm de la preşedinte. Să îndemne guvernul să explice de ce din banii publici s-au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru patinoarul de la Braşov, în condiţiile în care în Ungaria un patinoar cu acelaşi standard sportiv şi al asistenţei a costat de 3 ori mai puţin! De ce Ministerul Dezvoltării, condus pe rînd de Vasile Blaga şi de Elena Udrea, a acceptat să bage bani în proiectul costisitor al primarului Scripcaru?  Atenţie, vorbim despre investiţii derulate în perioada de criză! Şi nu, nu sînt sume puţin importante. Nu acum, cînd se taie salariile şi pensiile. „Opriţi excesele”, a spus pînă şi olimpismul românesc, sătul să vadă că e folosit ca alibi pentru aranjamente.

„Consumăm într-un an cu 10 miliarde de euro mai mult decît producem. Imaginaţi-vă ce s-ar fi făcut cu aceşti bani dacă erau investiţi, nu cheltuiţi”, ne-a îndemnat tot azi preşedintele României. Prăpăd, asta s-ar fi făcut! Jumătate din bani n-ar fi mers în economia reală, ci în buzunarele clienţilor politici. Nu doar ai PD-L! O spun bazinele, patinoarele şi drumurile în valoare de peste 50 de milioane de euro cîştigate de firmele consilierului PD-L Szilaghi! O spune patinoarul de la Tîrgu-Mureş, cocoloşit de UDMR. O spun investiţiile girate de guvernele PSD+PC şi PD-L – PNL. Ca în atîtea alte situaţii, sportul are capacitatea de a clarifica în particular situaţiile general valabile.

Urgenţa reducerii costurilor întreţinerii statului român e indiscutabilă. Numărul de bugetari ne cocoşează. Dar, prin micşorarea salariilor şi pensiilor, se obţine o reducere anuală de aproximativ 3,5 miliarde de euro. E timpul să ne întrebăm însă cît costă corupţia sau risipa, ultima fiind, în aceste vremuri, varianta neprobată în instanţă a hoţiei. „Să evităm grecizarea României”, a declarat Traian Băsescu. Brookings Institution din Washington a calculat că Grecia a pierdut peste 20 de miliarde de euro, 8% din PIB, din cauza corupţiei. La scara României, care deţine cam jumătate din tot ce produce Grecia, dacă aplicăm acelaşi procent de erodare prin furtul instituţionalizat, ajungem la aproape 10 miliarde de euro. Să nu spuneţi că sîntem mai puţin corupţi decît grecii! Aşadar, 10 miliarde de euro. Pe an! Cu 10% din aceşti bani se evita amputarea pensiilor.

Da, tăiaţi ce e de tăiat, dar descăpăţînaţi din hoţia patinoarelor, a sălilor de sport şi a bazinelor! Şi puneţi-i pe cei care au aprobat investiţiile să plătească. Bani şi libertate. Aduceţi-i în faţa instanţei pentru că sînt destui judecători care astăzi văd ceea ce vede orice român. 10 miliarde pe an! 10!

Comentarii (93)Adaugă comentariu

ockiu  •  10 mai 2010, 8:37

aveti perfecta dreptate si ce-am castigat cu asta?
patinuarele si drumurile despre care amintiti s-au dus acolo unde trebuie. credeti ca o campanie electorala se poate face gratis?!
inainte sa-si doneze salariu traian basescu are de raspuns la o gramada de intrebari ce-l privesc fix pe domnia sa – cel incoruptibil.
din pacate va trebui sa traim cu acest conducator care este si presedinte si premier in acelasi timp.

unul  •  10 mai 2010, 8:43

in aceasta tara HOTIA este LEGALIZATA ,toti care fura fura cu legea in mana,iau comisioane etc etc,pai daca am ajuns acolo ca un km de autostrada la noi costa de 3 ori ca la altii sa nu credeti ca e chiar asa ,costa tot atat numai ca restul se duce in buzunarul altora,
va spun un caz concret : fiul meu invata la o scoala speciala unde are asigurata o masa pe zi ,pana acum ceva timp mancarea se facea la scoala(exista bucatarie si sala de mese)si copilul tot timpul venea acasa satul DAR DE CEVA VREME SCOALA NU MAI ARE VOIE SA FACA APROVIZIONAREA SI SA FACA MANCAREA PENTRU CA TREBUIE SA O ADUCA O FIRMA DE KATERING(PROBABIL A UNUI „OM DE AFACERI”) SI UITE ASA PENTRU ACEASI MASA MAI APARE O FIRMA PLATITA SI PLUS INCA CINE STIE CE COSTURI SUPLIMENTARE DAR CE SA-I FACI ” TOTUL E LEGAL ‘ NU CONTEAZA CA PRETUL PROBABIL S-A DUBLAT SI SERVICIILE SUNT MAI PROASTE ,LEGAL SA FIE (HOTIE)

ban claudiu  •  10 mai 2010, 8:47

Felicitari D-LE TOLONTAN pt.articol,nu va lasati ca aici la TG-MURES la patinoar sau furat miliarde de lei si patinoarul este in paragina ,fostul director Coros era peo mana cu BORBELY si firma KESS este adusa de BORBELY .Trebuie neaparat facuta o ancheta sa vedeti ce supraevaluate au fost lucrarile.

mircea  •  10 mai 2010, 9:20

Corect spus:decapitati hotia!
Dar marea problema e colectarea taxelor si impozitelor!
Dar asta-i alta problema, nu?
Liderii sindicali angajati la Realitatea stiu de ce!

montezuma  •  10 mai 2010, 9:21

Ai dreptate cu coruptia nu ai dreptate cu taiatul.
Taiatul uniform cu 25%/15% e o masura imbecila. Oricine putea sa faca asta si un oligofren… Bunica are 350 de lei pensie din care trebuie sa traiasca si sa-si ia medicamente. acum trebuie sa mai piarda inca 40 de lei. e strigator la cer. un educator cu 600 de lei salariu trebuie sa piarda 150 de lei. din nou e inuman. in loc de asta trebuiau desfiintate zecile de agentii umflate din 2005 si pana azi cu clientii politici ai PNL, PSD, UDMR si PDL.
De data asta basescu i-a dezamagit si pe cei care l-au votat. Scaderea salariilor la gramada nu e solidaritate cu tara e jertfa pentru clientii politici! Solutia e sa iesim in strada!

Stefi  •  10 mai 2010, 9:36

Correct spus, eu stiu coruptia asta de demult, dar se pare ca nimeni nu face nimic, ar trebui sa iesim pe strada si sa-t dam jos pe corupti si firmele pe care traiesc pe spinarea statutlui cu preturi extrem de umflate..!!!

Adrian B  •  10 mai 2010, 9:44

Domnule Tolontan, tot visator ati ramas? Poi daca taie hotia, guvernantii nostrii si hoarda lor de plosnite de unde mai ingurgiteaza bani negrii pentru zile roz? De unde se mai rotunjesc conturile din paradisurile fiscale ale plosnitelor si lipitorilor guvernamentale? Poi nu vedeti ca nu s-a pus nici un moment problema taierii sumelor fantasmagorice din asa-zisele investitii din unele parti ale sectorului bugetar desi acestea reprezinta mai mult decat dublul sumei pentru salariile bugetarilor din PIB? Iar daca se taie posturile bugetarilor la ce se mai fac investitii in infrastrutura bugetarilor? Deci tema cu salariile este praf in ochii FMI, traiasca guvernul portocaliu Basescu-Boc.

neo geo  •  10 mai 2010, 10:01

Coruptia si birocratia de la inceputul lui 89 ne costa mult mai mult decat cei 10 miliarde de euro pe an!! autostrazi nefacute care ar fi adus investitii si o industrie de miliarde!la fel ca si multa alte investitii in infrastructura!

bogdan  •  10 mai 2010, 10:06

Ce n-as da sa avem conducatori care sa gandeasca ca tine. Sa-si insuseasca sanatos ideile tale . oare meritam asa soarta in viata asta, sa muncesti si sa suferi, sa fii corect si decent, sa taci si sa inghiti in sec, sperand doar la judecata divina ce se tot lasa asteptata si nu-i mai casapeste o data ?! Lumea are, acum, o singura preocupare.BANII ! Restul e lipsa de „pragmatism” sau mizerie. Multumesc, Catalin Tolontan ! Sper, ca intr-o zi, sa intri in politica si sa-i hartuiesti. Sa-i terorizezi si sa le arati calea normala a lucrurilor, pentru ca observ ca stiloul si cerneala ta nu prea lasa urme in constiinta lor intunecata.Mi-as dori sa-ti pot stringe mana. O singura data !

milici  •  10 mai 2010, 10:19

@neo geo
E drept birocratia ne costa foarte mult dar diminuarea tuturor salariilor nu e o solutie.Exista si profesori buni , chiar daca putini , medici asijderea etc.
Sistemul , politizat pana-n maduva oaselor , nu permite eliminarea incompetentilor si a hartogarilor de profesie.
Cred ca dimpotriva vor pleca cei competenti , de bunavoie gasindu-si joburi mai bine platite sau din lipsa proptelelor politice.
O cale ar fi folosirea calculatoarelor in locul ghiseelor cu plimbatorii de hartii atasati.

Marius M  •  10 mai 2010, 11:02

Felicitari domnule Tolontan! Nu e prima oara cand imi citesc gandurile in articolele dumneavoastra. Cum spunea cineva aici, Basescu nu e colidar cu noi, muritorii de rand, ci ne jertfeste pentru ca ei, oamenii politici sa poata fura in continuare. Pe langa salariile enorme pe care le au parlamentarii, mai au si toate beneficiile posibile: cazare, masa, transport, bani pt cheltuieli. Un muncitor de rand care castiga 500 de lei/luna nu are nimic din cele mentionate anterior si nu doarme la lucru, dar i se va taia salariul, pentru binele „poporului”. Asta e dreptatea in Romania, din pacate. Cand spunea Basescu ca trebuie sa evitam „grecizarea Romaniei” nu s-a referit la situatia financiara ci la revolta oamenilor, pentru ca Grecii au iesit in strada sa starpeasca ei coruptia, daca statul nu a fost in stare. La noi oamenii sunt mult prea delasatori.Ne meritam soarta…

gheorgheni  •  10 mai 2010, 11:05

Buna Tolo. Pai ce ne facem me cu acoperisul de la Carta care costa o mare avere peste 2,000,000 euroi. e normal? s-a mai scris pe aici despre asta, dar nimic nici o investigatie ! sa auzim no de bine dupa ce sor cheltui si banii astia.

Igor  •  10 mai 2010, 11:07

Nu va ma luati de dl. Presedinte ca si asa o duce rau. El si-a donat salariul, sotia nu licreaza nici unde, fiinca cea mare cu notariatul o duce tot mai prost ca nu mai merg afacerile imobiliare, frate-su nu prea mai misca cu comertul cu arme ca s-a facut pace in Orientul Mijlociu. Noroc cu Eba ca mai aduce bani incasa din diurna de europarlamentar. Dar si asta cat poate fi de mare, ca jumate se duce la Bamboo. Saracu dl. Presedinte, o sa fie obligat sa traiasca numai din spaga si din ce a mai apucat sa fure pana acum, in ultimul timp, de cand era ministru la Transporturi.

pop ghe.  •  10 mai 2010, 11:12

Basescu este la originea demolarii Romaniei, ajutat evident si de altii.
In 2009 Guvernul PD-L-ist nu a luat nici o masura pentru a putea fi reales Basescu, chiar si asa cu forcepsul, deci alegere cu orice pret.
Acu acesta cu gasca sa ne spune ca trebuie sa ne sacrifica, da, dar dupa ce se vor sacrifica toti, toate regiile (despre care se spune ca au si o tenta privata, sigur dar ele ce restructurari si cu ce eforturi au depasit anul 2009?), abia dupa ce se vor epuiza toate resursele pe care guvernul nici nu le clinteste trebuie ajuns la reducerile de salarii si pensii.
Acesti indivizi in inconstienta lor sau mai rau, in aroganta si sfidarea natiuniine pun in situatia (ne invita intr-un fel) la iesirea in strada si cred ca pentru ei aceasta este ultima si cea mai eficienta solutie, asa ca ROMANI nu o abandonati.

Vic  •  10 mai 2010, 11:20

se spune 3,5 „milioane” de euro, nu miliarde ..

Radu  •  10 mai 2010, 12:25

Deja nu mai ma surprinde nici o stire despre coruptie.

cristina  •  10 mai 2010, 13:02

Dar despre evaziunea fiscala, despre coruptie, despre jafurile din agricultura, despre furturile si despre taierile ilegale de paduri, despre traficul de alcool de ce nu vorbeste nimeni nimic? Ca sa vedeti cata coruptie si e vaziune e in tara urmariti zilnic autostrada PITESTI-BUCURESTI sa vedeti cate camioane si camionete de lemne trec si cate masini pline de alcool toate cu acte false de transport . Nimeni nu le ia in seama pentru ca cei care ar trebui sai prinda iau spaga imensa de la acesti . Mai ales acum ca li se micsoreaza salariile e clar ca nimeni nu va mai controla pe hoti ci se vor ocupa numai de colectat spaga de la hoti.

andrisan g  •  10 mai 2010, 13:08

Eu ma intreb, daca presedintele si-a donat salariul din ce o sa mai traiasca!? Are alte venituri de care noi nu stim?

adriang  •  10 mai 2010, 13:25

Ei nu au cum sa decapiteze hotia, fiindca e o parte a lor insile. Statul la noi a ajuns un sistem mafiot, iar partidele sunt gasti care-si impart bugetul. Blamarea tuturor bugetarilor si reducerea salariilor cu 25 % la gramada ii protejeaza pe bosii cu salarii incredibile din ministere si agentii, pe consilierii judeteni si locali care au si afaceri, pe toti marii profitori ai mafiei de stat. Nici prin „restructurarea” personalului bugetar nu se va eficientiza sistemul, fiindca tot clientela tuturor partidelor va ramane pe functii, iar cei fara pile si cu salarii mici vor zbura. Sistemul politic in sine e bolnav.

adire  •  10 mai 2010, 13:33

as putea fi solidar dar nu cu hotii.poate cu oamenii necajiti sau cei ce nu pot face ceva util sau cu batrinii si copii dar nu cu excrocii indiferent ce culoare au si din ce partid sint.

Cristi  •  10 mai 2010, 13:39

Cataline, degeaba doneaza basescu salariul pe un an, cand pentru campania lui s-au furat o gramada de bani in toamna. Acum platim toti nota de plata a campaniei. Sau crede cineva ca banii dati pe voturi si cadouri electorale au fost din buzunarele pdlistilor si a lu basescu? Au folosit multi din banii dati de fmi anul trecut pentru campanie. Asta e adevarul. La fel au facut si liberalii la ultimele alegeri locale.

Laura Badea  •  10 mai 2010, 13:44

Nu pot sa spun decat ca sunt siderata de incompetenta acestui guvern..nu au trecut 2 luni de cand declarau cu nonsalanta prostului nepriceput si nepasator ca nu vor taia pensiile sub 3000 Ron; sunt tare curioasa ce fel de previziuni are acest guvern pentru situatia economica de peste 2 luni…are vreo previziune? este fundamentata pe ceva? ma indoiesc teribil de acest lucru si o spun cu mare amaraciune…

rammy  •  10 mai 2010, 13:44

ghinionul si prostia fac ravagii in Romania

sau

ghinionul si hotia fac ravagii in Romania

dar chiar conteaza diferenta???

CriSteaua  •  10 mai 2010, 13:55

Pai Base” poti dona salariul daca tot cu ceea c te misti si maninci e platit d noi. Si normall… dupa c ti-ai umput buzunarele poti dona salariul tau .

speedy  •  10 mai 2010, 15:10

rammy> ce se intampla in Romania nu are nimic de-a face cu ghinionul, mon ami.
laura badea> peste 2 luni, zici? cei mai multi dintre ei, in frunte cu boc, cred ca nu inteleg nici acum nimic. n-ai vazut ce grafice frumoase ne-a servit boc aseara?
e clar ca prin masura asta asigura o reducere a cheltuielilor. dar ar trebui sa se gandeasca la o modalitate de a creste veniturile (nu crescand taxele), pt. ca altfel salariile si pensiile nu vor putea ajunge niciodata macar la nivelul de acum (ca doar au promis ca masura e conjuncturala si vor reveni la normal imediat ce situatia le va permite). Ei bine, situatia nu le va permite niciodata, daca nu au de gand sa ia si masuri adevarate.

Bug Zileriu  •  10 mai 2010, 15:11

Desi sunt de acord cu faptul ca hotia trebuie starpita (chiar daca nu se va putea), nu sunt de parere ca banii economisiti trebuie ere pensii si salarii.
1 leu care merge in consum NU este egal cu un leu care merge in investitii.
Salariile / pensiile trebuie sa fie in stricta legatura cu productivitatea muncii.
Restul este populism…

Zavalita  •  10 mai 2010, 15:24

Sunt perfect de acord cu Catalin, mi se rupe inima cand vad cum tot cei amarati trebuie sa plateasca pentru managementu dezastros al finantelor publice si pentru coruptia cronica din statu roman. E cinic si josnic. Imi aminteste de ce am ales sa plec din Romania. Ceea ce mi se pare la fel de trist este ca societatea civila este dezbinata si slaba, incapabila sa puna adevarata presiune pe clasa politica….Desteapta-te romane, macar in ceasu cel de moarte….

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2010, 15:48

vic: sint 3,5 miliarde euro/an, nu milioane cum spui tu, economii din taierile preconizate

Cătălin Tolontan  •  10 mai 2010, 15:49

bogdan: multumesc, ma simt bine ca ziarist, nu ma tenteaza politica

speedy  •  10 mai 2010, 15:58

bug> povestea cu productivitatea muncii ne-a servit-o aseara si boc-poc, desi ma indoiesc ca stia despre ce vorbeste. Tu pari sa stii. In nici un caz reducerea salariilor bugetare nu poate fi o solutie. Ar putea fi o solutie, daca ar fi dublata si de masuri reale de redresare. aplicata singura, e o prostie si nimic mai mult. mai ales ca nu are nimic de-a face cu productivitatea muncii invocata de micul (atat la propriu cat si la figurat) premier. cum poti masura productivitatea muncii la un profesor, doctor, pompier? sau chiar la un parlamentar sau ministru? se pare ca intr-adevar avem nevoie de tinichigii si chelneri cum zicea dl. Presedinte deunazi…daca am ajuns sa amestecam productivitatea muncii in domenii in care nu se poate calcula. Macar la tinichigii stim cum sta treaba 🙂

gepa  •  10 mai 2010, 16:09

Multumesc Catalin Tolontan.Din „cauza ” ta mai am o farama de speranta pentru mai bine.Nu,nu pentru mine ,ci sper pentru copii mei.Daca ar fi macar 100 ca tine,as spera chiar si pentru mine,omul de rand.Am vazut ca esti bun la sport,dar vad ca cei nesatui nu te lasa sa scrii despre ceea ce ar trebui sa contina Gazeta si te face sa strigi despre ce te (ne )doare.Sper sa nu fie un strigat in neant,deoarece riscam sa-l fure (neantul),cu strigat cu tot!

Pacuiul lui Soare  •  10 mai 2010, 17:20

Cataline, nu ai cu cine, guvernarea este un esec pt ca s-a comportat la fel ca celelalte guvernari, adica a facut din coruptie sistem productiv (productiv pt foarte putini oameni evident).

Nu numai ca nu a luptat impotriva coruptiei, care este cancerul acestei tari, dar a trait din ea, clientii celor care conduc tara au prosperat ca aluatul cu drojdia un cratita.

Sigur, e nevoie de masuri de relansare economica, de politici economice coerente si cu viziune; dar eu insdraznesc sa spun ca acestea ar fi inutile atita timp cit regimul politic este bazat pe clientelism. Oricita bogatie ar creea economia, in absenta unui program serios de cobatere a coruptiei, profitul ar fi capusat de acolitii puterii.
Si mai grav este ca nu sint alternative, toate pratidele fiind construite pe acelasi model si fiind obligate sa practive aceesi venalitate a functiilor ca in „ancient regime”.

Laurentiu  •  10 mai 2010, 18:09

Domnule Tolontan cu acest articol si cu altele zeci sau chiar sute asemenea, ar trebui sa facem ghemotoace si sa le indesam in cavitatile vorbitoare ale domnilor grijulii cu vietile locuitorilor acestei tari ca sa poata si ei sa guste macar acum din placerea de a fi mintiti cu atata nesimtire si aroganta. Pana nu scapam definitiv de securistii oportunisti ai anului de gratie 1989 nu scapam de coruptie si clientelism. Cand o sa moara ultimul dintre ei putem si noi sa rasuflam usurati. Atunci o sa avem dreptul la un nou inceput.

Laurentiu  •  10 mai 2010, 18:16

Si inca ceva. Pana la urma ’89 nu a reprezentat momentul eliberarii spiritului romanesc ci doar momentul eliberarii frustrarilor celor care astazi isi bat joc de noi cu atata nonsalanta.

Bogdan Epureanu  •  10 mai 2010, 19:02

Felicitari pentru acest articol! Ai dreptate 120%!

shampang  •  10 mai 2010, 19:20

cine sa decapiteze hotia ? politicienii care ajung pe functii prin minciuna coruptie si hotie ?. Sa va dau si un exemplu cum s-au facut restructurari in unele firme de stat , au ales un sector care era cat de cat profitabil si l-au privatizat ,ok, au scapat de niste bugetari, dar firma aia de stat acuma „cumpara” serviciile dela acel sector , acuma privatizat ,la niste preturi enorme care depasesc de 3-4 ori costurile care erau cand acel sector apartinea statului.Si de obicei acesti „privati” sunt cotizanti barosani ai partidelor politice

fotbal  •  10 mai 2010, 19:45

Tolontane, felicitari pentru demersul tau. Eu cred ca daca ar taia hotia ar creste salariile cu 25% nu ar mai trebui taiate. Eu cred ca se impune o solutie neutra, care sa medieze clasa politica. Asta a fost rolul monarhiei. Spun asta fara a fi monarhist. Cred ca e momentul sa ne intoarcem in timp, sa o luam de la capat pana ne civilizam ca sa putem aborda democratia. Cu toate asta sunt constient ca monarhia e o idee desueta…dar cine stie

Martin  •  10 mai 2010, 20:21

Off… ce va inselati domnule Tolontan ! Doar 10 miliarde ? Pai are cineva curiozitatea sa adune tot ce au furat politicienii din 1989 pana azi ? Ar ingrozii pana si pe celebrii RAKETI din Rusia , mafia s-ar zgaria pe ochi sa vada ce tunuri au dat oamenii politici din Romania ! Au fost legi in tara asta doar pentru 24 ore ca sa se poata fura legal si dupa au fost abrogate ! Ne fura si acum prin legile speciale cu ajutorul carora au pensii de zeci de mii de RON si venituri tot asa de nesimtite precum sunt cei care le-au votat in cel mai mare secret(balacareala de pe posturile de televiziune este praf in ochii romanilor , toti sunt o apa si un pamant PSD .PDL ,PNL,PRM,sunt urmasii de nadejde ai PCR,SECURITATI RSR ! E drept ca printre ei a mai scapat si cate un turnator ,cate un bisnitar sau valutist de colt de bulevard si chiar cativa hoti de duzina).Stiti de ce au blamat-o pe madame RITI sau RITZI?( chiar nu stiu cum se scrie numele)Nu pentru ca adabraciordit niste bani din buget! A fost”judecata”de completul parlamentar pentru ca a fost asa fraiera de a lasat sa rasufle in presa modalitatile lor de a fura cu legea in mana! A vazut ce uimita era madame ca este acuzata ca a luat”doar cateva sute de mii de euroi” in timp ce altii au dat tunuri de miliarde din bugetul fraierilor care platesc taxe si impozite la stat ? AM O RUGAMINTE : INCERCATI SA FACETI PUBLIC BUGETUL COMPLET DE SALARII SI INVESTITII ALOCAT PARLAMENTULUI(guvern + senat + camera deputatilor si structurile adiacente platite din banii romanilor) ,ADMINISTRATIILOR JUDETENE SI CEL PENTRU PENSIILE DIN „LEGILE SPECIALE”! Eu tot caut si nu reusesc sa dau de el (cu toate ca legea spune ca sunt publice ) ,sa vad si eu pe ce se duc banii romanilor!(au ei grija sa il tina bine ascuns )Atept cu nerabdare de la dumneavoastra un articol cu date exacte pe aceasta tema !

Mano colosseumtimisoara.ro  •  11 mai 2010, 1:05

Felicitari Tolo! Continuati tot asa. Din pacate GSP-ul e cam un exemplu singular in presa. Pe Tv nu mai exista impartialitate / dunt devieri si maniulari grave. Intrebarea e ce facem? Noi astia care am vrea, am sti si am putea… Dar nu ne lasa… Ne trag in jos baietii. Oricat de bun inotator ai fi dar cu pietroaie atarnate de picioare nu faci mare lucru… In cazul in care ai un bazin in care sa inoti…

TOM  •  14 mai 2010, 0:00

ALOOOOOOOOO!!!!!!!! Ti-a cerut Base sa-l sesizezi despre patinoar . Ai facut-o ? Daca da , vrem si noi un rezultat . Daca nu , scrii degeaba si in consecinta poti sa scrii romane.

animalutul20  •  14 mai 2010, 16:02

Cataline, eu ma duc sa lucrez si gratis-donez salariul – la CNADR sau in orice unitate de stat , dar numai daca nu se modifica fondurile alocate pt investitii……….:)))

e clar ca salariul e ban de seminte pt muulti dintre sefii si sefuletzii de peste tot…………la ce mafie e si ce combinatii cu diverse firme au ei, e normal sa nu-i intereseze salariul………….ar trebui o lege de salarizare clara( nu aia pritocita de boc-poc) ; daca nu stiu ei, vorbim cu Min.Muncii din germania-franta-anglia si ne dau ei o ierarhizare a importantei sociale a muncii depuse si cu asta basta……….faci legea-scoti orice spor din salariu-lasi doar salariile si gata……….fiecare e acolo unde merita………….

la administratie organizezi concursuri pe calculator( gen competiile EPSO) si ai scapat de toti incompetentii- nu mai merge cu pila-telefon, etc.

la achizitii publice pui oameni alesi pe spranceana, cu salarii mari( 1500-2000 de euro e un salariu mare pt romanica) dar si perspective de 20 de ani de parnaie daca fac vreo combinatie……………s-ar putea sa nu reusesti sa starpesti complet smenul, dar daca il reduci cu 25%( procentul drag beshinescului betivanesc) in mod sigur nu mai tai din salarii si pensii( se fura muuuuult mai mult acum)

RB  •  14 mai 2010, 23:29

La Cotroceni presedintele v-a cerut sa ii faceti o „sesizare in doua randuri”. Va rog sa urmati sfatul dansului.SE PARE CA E LA FEL DE SUPARAT CA SI NOI CA EXISTA „CLIENTELISM POLITIC”. Cred ca e bine sa faceti si o numaratoare(ca studiu de caz). Adica – depuneti sesizarea in ziua 1. Si sa urmarim cate zile am avea nevoie pentru a primi un raspuns – pozitiv sau negativ – macar un raspuns.

George  •  16 mai 2010, 8:11

Articolul imi place. Spune un lucru adevarat care doare. Dar stiti vorbele din batrani: „cainii latra, caravana trece”, „apa trece, pietrele raman”, etc. etc. E o mafie care se numeste Stat si care este cam in ultimul stadiu. La italieni e o mafie exterioara (poate au si ei in interior mafioti) si e mai usor, dar la noi, e mafie de Stat, ceea ce este un lucru grav. Se invart intr-un cerc vicios, gen: daca nu intrii in hora iesi. Asta este foarte grav. Cercul asta vicios este foarte periculos. La un momentan dat chiar v-a trebui sa iesim in strada, asta pentru a-l rupe, fiindca ei insisi nu doresc sa o faca. Oamenii din Romania nu reactioneaza ca cei din Grecia, dar si cand o sa ajunga cutitul la os, or sa o faca si atunci sa te tii :)). Bine ca nu mai sunt executii ca pe vremea revolutiei din 1848, fiindca multor politicieni le-ar fi cazut capul la propriu… oricum nici asa nu or sa scape prea ieftin. Garantat… Oamenii nu ii vad bine pe politicieni, mai ales pe cei care au incercat sa se faca cunoscuti. Basescu (l-am votat) m-a dezamagit. Acum ca a ajuns din nou la putere, il doare drept in cot. Aveti dreptate cu donarea salariului. Atat timp cat nu se stopeaza pierderile adevarate, asta este praf in ochi. De unde va avea bani sa traiasca. A avut afaceri ? A furat si are pusi bani deoparte ca sa ne arate si bun si drept, si de solidar este cu ceilalti ? Sa ne scuteasca cu populismul lui, ca este si el un pui de comunist, si daca nu este pui de comunist, atunci el insusi are o mentalitate de comunist…

Comentează