L-a plesnit pe Becali

Statul cîştiga 250.000 de euro pe an închiriind stadionul Stelei. Jumătate din bani ajungeau la buget şi jumătate la CSA Steaua, fost club de elită al sportului românesc, astăzi în cădere liberă inclusiv din cauza lipsei de finanţare. Plus că, pentru că gazonul şi baza erau îngrijite, acolo puteau juca „naţionala” şi alte echipe de club.

joi, 20 mai 2010, 12:23

Statul cîştiga 250.000 de euro pe an închiriind stadionul Stelei. Jumătate din bani ajungeau la buget şi jumătate la CSA Steaua, fost club de elită al sportului românesc, astăzi în cădere liberă inclusiv din cauza lipsei de finanţare. Plus că, pentru că gazonul şi baza erau îngrijite, acolo puteau juca „naţionala” şi alte echipe de club.

Din acest moment, Armata nu numai că nu mai încasează, dar va trebui să plătească pentru întreţinerea complexului, asta dacă nu vrea să transforme baza sportivă în decor de filme postapocaliptice. „I Am Legend” cu ministrul Oprea tîrîndu-l în lesă pe Gigi Neţoiu, imaginaţi-vă scena!

Pînă la urmă, Steaua nu înseamnă doar Gigi Becali. Ce vor face cei 200 de copii şi juniori care se antrenau zilnic acolo? Vor lua trenul pînă la Buzău?

Bucureştiul are două stadioane cu mare capacitate. Unul e în construcţie şi celălalt intră în deconstrucţie. Pe primul nu ştim cînd îl vom termina, cu al doilea nu ştim ce să facem. Strălucită viziune naţională asupra sportului!

Că Becali s-a purtat prosteşte în multe momente la Steaua e indiscutabil. Dar să fii mai pătimaş şi mai radical decît el şi să ocupi funcţia de ministru e cam mult. Gabriel Oprea l-a plesnit pe Becali, dar şi-a plesnit propriul buget, pe iubitorii de fotbal din Bucureşti şi sute de sportivi nevinovaţi.

Comentarii (131)Adaugă comentariu

m68  •  20 mai 2010, 16:48

Steaua trebuie sa joace in GHENCEA,acolo ii este LOCUL.Sant un contestatar al lui Gigi, dar ce face acest oprea mie mi-se pare a fi ABUZ DE PUTERE.Una dintre consecintele faptului ca o ducem asa cum o ducem azi in ROMANIA este tocmai acest ABUZ DE PUTERE.Orice persoana care ajunge intr-o functie mai inalta in stat se crede CEL MAI FRUMOS SI CEL MAI DESTEPT,isi face toate poftele si isi ataca „dusmanii”,uitand ca de fapt este pus acolo sa apere interesele cetatenilor si nu ale sale,si uitand ca nu va fi acolo vesnic.Toate acestea se pot intampla pt ca JUSTITIA din Romania NU FUNCTIONEAZA.A fost PROGREUL urmeaza GHENCEA,mai inchidem DINAMO si mergem acasa la somn, NU SE POATE.Ai perfecta dreptate CATALIN,inca odata,iar contestatarii ar fi bine sa se mai gandeasca la ceea ce spun.

speedy  •  20 mai 2010, 16:48

ovi (nr. 93)> cred ca ai intuit bine combinatia
sorinaccio (99)> as fi de acord cu tine, daca guvernul nu ne-ar fi aratat de atatea ori in ultimii ani ca nu dau 2 bani pe lege, ba nici macar pe Constitutie. dintr-o data i-a apucat dragostea de lege si au decis s-o aplice. si au inceput tocmai cu stadionul Steaua. sa fim seriosi, e cam mare „coincidenta”. Repet, pe fond ai dreptate. Dar in cate alte cazuri guvernul nu respecta legea???????
cei care bateti campii cu Paszkany> nu are nevoie sa desfiinteze Steaua ca sa iasa campion, face Jiji treaba destul de buna in directia asta. Daca era vorba de Unirea, Vaslui, Timisoara, as fi zis ca poate aveti dreptate. Cu Steaua si Dinamo pur si simplu nu este cazul

morinello  •  20 mai 2010, 16:56

Tolo, nu prea ai dreptate. aici tu gandesti mai mult cu sufletul (si sper din toata inima ca sufletul tau sa nu iti fie cumparat). actele sunt acte, si nu pot fi contestate de absolut nimeni, asta sa va fie clar la toti. de ce nu spune nici un jurnalist faptul ca patronul stelei nu are creier, si ca este un incompetent in a conduce un club de talia Stelei?

Gina  •  20 mai 2010, 17:50

Domnule Tolontan,
Va citesc cu mare atentie articolele si va apreciez foarte mult opiniile. In problema Steaua, cred ca ar trebui sa vedeti lucrurile in ansamblu, cu tot ceea ce inseamna fenomenul Steaua, si am sa va explic.
Clubul are o traditie din anul 1947, o istorie bogata si un palmares impresionant, in toate sporturile. Subscriu la ideea ca Steaua trebuie sa joace in Ghencea, acolo unde si-a castigat renumele si unde fanii vin sa sustina echipa. Clubul Steaua a fost sustinut din anul 1947 pana in anul 1989 si prin cotizatiile personalului militar si civil al MApN.
Nu trebuie uitat faptul ca in anii 2000-2001, cand dl Gigi Becali a preluat GRATIS echipa de fotbal (cu o valoare de circa 30-40 milioane de dolari a jucatorilor), a preluat GRATIS palmaresul si brandul echipei Steaua. In ultimii 8 ani, dl Gigi Becali se lauda ca a „bagat” 2-3 milioane de euro in modernizarea stadionului. Uita domnia sa ca modernizarea stadionului a fost impusa si ceruta de normele UEFA, pentru a putea juca in Champions League?? In perioada 2000/2009, echipa FC Steaua a jucat aproape gratis pe stadion si a folosit aproape 90.000 mp de cladiri (inclusiv minihotel) si 5 terenuri de antrenament?? Cati bani a scos dl Gigi Becali din publicitate, vanzarea biletelor, drepturi de transmisie TV, sponsori echipa, bonusuri de participare in competitiile europene (UEFA si Champions League)??? Pai numai dupa ultima participare in Liga Campionilor, au revenit clubului vreo 6 milioane de euro. Cumulate, veniturile de mai sus ar ajunge la cel putin 30-40 milioane de euro!!! Nu mai vorbesc de diferentele rezultate din vanzarile de jucatori.
Dl Becali vrea sa primeasca gratis stadionul, asa cum a primit si echipa, aici este problema. Un contract de inchiriere a fost incalcat de dl Becali, nu de MApN, va rog sa cititi comunicatul de presa al MApN. Sunt stelista, dar nu pot accepta tot ceea ce spune dl Becali. O zi buna!

Nicolae Marcel Tut  •  20 mai 2010, 18:07

Nici un cuvant despre faptul ca oierul nu si-a platit intentionat chiria.

NICI UN CUVANT despre faptul ca tot complexul arata precum un lagar de concentrare, darapanat si in ultimul stadiu de degradare.

Nici un cuvant despre abuzurile lui Becali.

Nici un cuvant despre faptul ca nu vrea sa isi plateasca impozitele!

In tara asta faptul ca ai bani iti da dreptul sa incalci regulile !

De azi inainte nu o sa mai citesc nimic semnat catalin tolontan( gsp.ro si editia print nu le mai citesc de 2 luni!)

area  •  20 mai 2010, 18:23

Draga Catalin,
Statul social s-a nascut pe 6 martie 1945 si a murit tot atunci…
Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna doua lucruri:
1. ca nimeni nu poate decide asupra a ceva ce apartine altuia;
2. cine plateste ala

Cristi  •  20 mai 2010, 18:43

Tolo tu nu intelegi ca un contract semnat trebuie respectat? De mult timp ne aburesti despre statul de drept,corectitudine,bla-bla-bla iar acuma cand un document smnat de ambele parti este semnat apari tu sa dai lectii de moralitate.

momo  •  20 mai 2010, 18:45

Dar la suporteri nu se gandeste se pare nimeni, nici macar Dvs., Domnule Tolontan. Se pare ca ******** au ajuns la putere in R si dau in cap la alti *******. Oricum, la politica Stelei din ultimii ani, aceasta lovitura vine in mod firesc. Becali trebuie sa aibe intotdeauna ultimul cuvant. El este omul care a inventat fotbalul in Ghencea, alfa si omega (sau Audemars Piquet), este ******** in jurul careia graviteaza mioarele ratacite din Ghencea. Eu mergeam pe Ghencea de aproape 30 de ani. Speram ca intr-o zi sa imi duc acolo copilul de mana, asa cum si tatal meu m-a dus pe mine. Acum ma gandesc ca nu mai am de ce sa il duc. Daca te duci acolo, numai injuraturi. Daca ai noroc nu iti iei o caramida in cap. Este un climat de ostilitate general, de la conducatori la asa-zisii suporteri.

calin  •  20 mai 2010, 18:50

tolontane vrei sa spui ca date de numesti becali nu mai trebuie sa platesti impozite si chirie? paskany de la cfr si-a facut stadion de la zero si plateste impozite de jum de milion pe an. jj a venit de-a gata, a luat o baza intinsa cu investitii minime (ca doar nu crezi ca iarba ceea ca de pe toloaca si 28000 de scaune costa 10 mln de euro) a luat jack-potul din chl 3 ani la rind. si in tot acest timp cind jj se lafaia in bani si dadea in stinga si in dreapta mln pe ciurucuri a ingnorat un mic amanunt ca plata impozitelor

Neportocaliu  •  20 mai 2010, 18:52

Prea multa forta acordati personajului Oprea (cu atingere la Dinamo, lesa, Netoiu, l-a plesnit..). Tenta portocalie cu care va etalati talentul este evidenta si e pacat. Noroc ca ati observat in ultima fraza ca radacinile portocalului au inceput sa putrezeasca si sper pentru binele imaginii Dv. sa va aruncati la timp din portocal.

dac  •  20 mai 2010, 19:14

Sunt multi dintre voi care nu apreciati un brand poate cel mai important brand al nostru din sport ,eu cred ca aici e vorba de pierderea totala a identitati stelei, cu aceasta mutare cel putin eu unul nu o sa mai urmaresc campionatul intern ,pt ca nu sunt suporterul stelei buzau iar in cea ce priveste incalcarea legi, cred ca toate echipele care joaca in liga 1 ar trebui sa plateasca chirii asemanatoare cu steaua (exceptie facand cfr care are stadion propriu) pt ca principiul egalitatii sanselor ar trebui sa functioneze si la noi.

LEGE???  •  20 mai 2010, 19:35

Vorbiti de abuzuri shi de legi?? Ce atata tanguiala. Intre Becali shi minister exista un contract. Termenii au fost stabiliti de comun acord. Omul nu a mai platit. Ba pe motiv ca i s-a marit chiria, ba ca nu shtiu ce. A cui e vina? A armatei ca a respectat contractul? A lui Becali ca nu mai are poate cu ce sa plateasca? Inteleg ca i-o fi greu. la 2 meciuri acasa pe luna, din bilete vandute, steaua incasa lejer suma de chirie shi inca mult peste dar omul shi-a pus in cap suporterii sau i-a indepartat de echipa! Sunt rapidist, dar lipsa asta de obiectivitate ma scoate din minti!!! Ganditiva cat costa chiria pt o suprafata de 1000mp pt nishte amarate de birouri, in bucuresti. La aia mai aduagi utilitatile! Acum, becali s-a mutat cu tot neamul in incinta bazei, shi luat 20000mp, pe care platea 25k euro! Era putin? De ce nu a construit o baza precum ProRapid, in pipera? Inchiria ghencea doar la meciuri. Tot intr-un complex gen prorapid putea duce mii de tineri shi juniori? A cui e vina ca toti investitorii din ‘folbalul’ nostru de rahat s-au invatat sa stea cu mana intinsa? Vedeti cazul lui dinamo!!! SUNTEM PATETICI !!!

LEGE???  •  20 mai 2010, 19:41

P.S. Pana acum 3 sau 4 ani cand armata a incetat sa mai fie OGLIGATORIE, toata mana de lucru si intretinere a bazei sportive, era constituita din militari in termen. Pe becali sau cei care s-au mai perindat la steaua nu ii durea capul de cine plateste curatenie shi vopsitorie shi alte mici sau mari reparatii!!! Acum, pe langa chirie, shi toate astea costa!!!! Pentru cati dintre voi pica atatea lucruri gratis cate s-au obisnuit toti oierii astia sa ceara shi sa creada ca li se cuvine???

mircea dudescu  •  20 mai 2010, 19:43

Bun, dar la Rapid de ce nu le ia si lor 65.000 de euro pe luna? Am inteles ca au 500 DE EURO PE LUNA SI NICI PE AIA NU AI PLATESC.Bun dar CFR-UL cat impozit plateste pe stadionul evaluat la 25.000.000 de euro?
rugam finantele sa ne faca cunoscut acest lucru.Si daca se poate cat este impozitul pentru toate stadioanele echipelor din prima liga.

mm  •  20 mai 2010, 19:48

Ciobanul sa plece din Ghencea cu tot cu stana lui! Este un mincinos, un arogant si un falit! Daca nu mai are bani de Ghencea, atunci sa plece!

mircea dudescu  •  20 mai 2010, 19:52

Pentru astia care stiu numai sa critice, sa nu uite ca armata cu cei 7 generali din consiliul de administratie al clubului sportiv Steaua-care azi este in faliment si toate echipele desfiintate sau privatizate-au furat si au lasat datorii care au dus la sechestru pe nocturna,tribuna oficiala, loje etc.Creante pe care le-a platit Gigi.
tot Gigi a facut parcarea de 3 milioane de euro,hotelul din cantonamentul de la stadion, cladirile si terenurile academiei, inclusiv cele cu gazon sintetic; lojele,fotoliile,vestiarele,gazonul,muzeul etc.
Toate astea costand peste 10.000.000 de euro.spuneti cati bani a investit Dinamo sau Rapid in stadion? Inafara de CFR Cluj care si-a facut singura stadion ,toate celelalte echipe au beneficiat de ajutorul autoritatilor.Nu mai Steaua nu.O alta problema. De ce vin acum dupa 5 ani si cer acest impozit urias de 1.500.000. de euro si inca 1.000. 000. de euro anual? de ce nu au spus acest ludru acum 5 ani?

mario  •  20 mai 2010, 20:03

da, ma, in Romania se poate face orice[-25%din salariu,-15% din pensii] dar nu se poate reduce chiria ca sunt ,,acte”.
hai sa fim seriosi,e lucratura…

mario  •  20 mai 2010, 20:17

ca si proprietar,ce imbunatatiri a facut Map-ul ca sa ceara o chirie asa mare?
iti platesc chiria ca sa joc pe mocirla?
asta a gresit Becali cand a facut contractul.
platea chiria iar propietarul trebuia sa-i ofere conditii bune de desfasurare a activitatilor.
el platea si chiria si tot el facea si imbunatatirile.ce contract e ala?

dao  •  20 mai 2010, 20:36

Poate la Buzau jucatorii vor avea mai multa liniste si poate acolo sunt fani adevarati ai Stelei nu doar baietii de bani gata din Bucuresti care in loc sa-si sustina echipa vin pe stadion sa-si manifeste frustrarile aruncand cuvinte murdare lui Gigi Becali, rupand scaune si luandu-se la bataie cu agentii de ordine. Nu sunt un fan al lui Gigi Becali insa sunt foarte convins ca justitia in Romania e ******

antiprostie  •  20 mai 2010, 20:56

Tovarasii generali au ajuns la fundul sacului de unde isi „completau” veniturile?
Pe loc repaus, d-nilor generali.
Sau duceti-va dracului!
Steaua trebuie sa joace in Ghencea!

Cris  •  20 mai 2010, 20:59

Oarecum off-topic: Sediul gsp se muta in Buzau, banuiesc, nu? Sau deschideti doar un studio teritorial?

flo  •  20 mai 2010, 21:09

Mda. Cam tot ce a fost bun in tara asta a fost distrus. Acum acest general sovietic (facut la apelul bocancilor) distruge emblema fotbalului romanesc pentru cativa gologani. Nu-l inghit pe becali dar ce face acest sergent major ajuns general pentru nu stiu ce merite este stigator la cer. Steaua are locul ei si unul din cei care au pus umarul la cladirea acestui frumos parc este marele Ilie Nastase. Acum vine groparul de oprea sa strice o istorie. Rusine sa-ti fie racane, tu n-ai nicio legatura cu armata esti un tradator .

livarepli  •  20 mai 2010, 22:13

orice pentru a-l darama pe cro magnon. fie si vechiul stadion in ruine. e vechi, se va construi altul, pe acelasi amplasament, cu Puiu si Tudorel

Maxone42  •  20 mai 2010, 23:06

Domnule Tolontan , deacord cu dumneavoastra , cu o singura obiectzie: Gabriel Oprea NU i-a „plesnit” pe iubitorii de fotbal din Bucureşti ci DOAR pe „iubitorii” Stelei. Hai sa nu exageram… hai sa nu facem din tzintzar armasar… si mai ales hai sa NU amestecam lucrurile.

Maxone42  •  20 mai 2010, 23:57

Domnule Tolontan , deacord cu dumneavoastra , totusi cu un singur „amendament”:
Ministrul Gabriel Oprea NU i-a „plesnit” pe iubitorii fotbalului din Bucuresti , i-a plesnit DOAR pe iubitorii Stelei. Hai sa nu exageram si sa nu amestecam lucrurile.
_______________________________________________________
P.S. Nu cred ca exista vreun motiv INTEMEIAT pentru a nu-mi publica mesajul. Este opinia mea si a tuturor NEstelistilor. Sper ca nu vreti doar useri care sa fie deacord cu dvs. si sa aprobe tot ceea ce spuneti dvs. , ca deja asta se numeste altfel. Pai de lucrul asta credeam ca am scapat , nu-i asa? Mai tineti minte? „JOS CENZURA”. Cu respect , un rapidist care se duce pe stadione de 35 de ani.

Gran Torino  •  21 mai 2010, 0:01

Cine sa va mai inteleaga domnilor jurnalisti? Nu strigati voi la unison impreuna cu suporterii „Becali, pleaca din Ghencea”? Ei uite ca acum a plecat, ce faceti, va pare rau dupa el? Duca-se invartindu-se cu tot „binele” care l-a facut el Stelei! In sfarsit s-a intors roata si a venit vremea sa plateasca, pentru cat l-a umilit pe Piti, apoi pe Protasov, Zenga si Oli! Nu mai zic de Hagi,Neaga si altii…

cristi  •  21 mai 2010, 17:36

S-a gandit cineva ca terenul din Ghencea este bun pentru dezvoltatorii imobiliari. CS STEAUA are problme financiare, un „baiat destept” din PDL a pus ochi pe teren si atunci este inteleasa problema ministrului apararii.

Mita cu Valiza  •  21 mai 2010, 20:53

Va fi apocalipsa dupa Becali, asta ne spui?
Noi abia asteptam sa dispara din Ghencea!
N-ai tu grija, in Ghencea va renaste o adevarata Steaua!

ciocu  •  22 mai 2010, 0:23

Cataline, imi pare rau, dar ca parte a unui sistem (mediapro), porti o buna parte din vina pentru aparitia si propagarea fenomenului Becali.El există pentru că voi sunteţi. Şi asta nu se va schimba niciodată. Şi persişti în culpă! Ştii la ce ma refer, la compensarea tripartita Becali-Taher-MediaPro. E trecutul tau. Şi al lor. Poate esti curat ca lacrima si media pe care ai condus-o l-a propagat fără voia ta. Dar acu’ îţi asumi, eronat, o poziţie nesănătoasă. Războiul tău cu putere (corect, jurnalismul trebuie să fie mereu în Opoziţia Puterii, mai ales când are argumente!) şi fronda de tip BUG Mafia, te duce la concluzii rizibile. G.B nu a plătit premeditat impozitele şi nu le plăteşte, jucând la cacealma, şi a pierdut? Ce anume a pierdut CS Steaua? Jumatatea din banii pe care Becali nu i-a plătit şi nu vrea să îi plătească? Statul nu câştigă, statul pierde. Timpurile verbale şi modul la care vin banii sunt esenţiali.Care e sugestia ta? Să renunţăm la impozite şi taxe? Să fim nişte Che Guevara de salon(poate cu bone filipineze), cu Mercedes şi Maybach ? Nu pricep concluzia pe care trebuie să o trag după acest material.

TAMARIS  •  22 mai 2010, 21:14

Nu pot sa spun ca acest fals ministru este o marioneta !

Scaune  •  29 mai 2010, 14:27

TAMARIS: sunt de acord cu tine, problema e ca 40% din ei sunt nicte marionete

Comentează