Cum împarte Elena Udrea fetele şi băieţii noştri în buni şi răi » Copii politizaţi

UPDATE: Găsiţi aici reacţia ministerului.

vineri, 21 mai 2010, 12:02

UPDATE: Găsiţi aici reacţia ministerului.

UPDATE: Unele dintre procesele de atribuire, definitivate in 2010, au inceput pe timpul mandatului lui Vasile Blaga, precursorul  Elenei Udrea. Si el are partea sa de responsabilitate la aceasta distributie discriminatorie a investitiilor. Despre Vasile Blaga are si Hotnews o ancheta pe cit de interesanta pe atit de nepreluata pina acum 🙂

Investigaţie de Radu Bichiş, Ştefan Horobeţ, Mirela Neag şi Cătălin Tolontan

În 2010 au fost anunţate atribuiri de săli de sport în valoare totală de aproape 44 de milioane de euro » Gazeta a luat la mînă fiecare anunţ şi a sesizat că 53 din 69 de săli sînt în sate, comune şi oraşe cu primari PD-L » Conform listei hotărîte prin ordinul Elenei Udrea, un copil dintr-o localitate cu primar PNL are de 15 ori mai puţine şanse să aibă acces la o sală de sport decît un copil cu primar PD-L!

Ceea ce era de demonstrat

Unele texte sînt scurte pentru că cifrele vorbesc de la sine şi pentru că statistica este neîndurătoare.

Aflată în subordinea Elenei Udrea, Compania Naţională de Investiţii este obligată, conform legii, să finanţeze programe de investiţii respectînd „interesul public sau social”. Aşa a apărut programul de „Construcţii Săli de Sport”, afişat în deschiderea listei de proiecte pe siteul companiei.

Numai de la începutul anului 2010 şi pînă azi, CNI a atribuit lucrări de 43,8 de milioane de euro pentru 69 de săli de sport. Scopul? „Construirea de săli care să garanteze accesul la facilităţile moderne de practicare a sportului”, conform descrierii oficiale a programului.

Guvernul a hotărît ca Elena Udrea să stabilească lista localităţilor unde se construiesc sălile. Felul în care a fost întocmită lista a făcut însă ca accesul să devină profund inegal. Prin ordinul ministrului PD-L, copiii şi tinerii României au fost împărţiţi în funcţie de apartenenţa politică a primarilor lor.

În condiţiile în care, după alegerile din 2008, în aproximativ 1 din 4 oraşe şi comune oamenii au ales un primar PD-L, 3 din 4 săli au fost construite în aceste localităţi! În schimb, deşi mai mult de 1 din 5 localităţi au primar PNL, doar 1 din 25 de săli au fost distribuite în aceste sate, comune şi oraşe.

Cu alte cuvinte, în timp ce un copil cu primar PD-L şi-a triplat şansele de a avea o sală, un băiat sau o fată cu primar PNL i s-au diminuat de 5 ori aceste şanse.

Practic, un copil cu primar PNL are de 15 ori mai puţine şanse, iar unul sub mandat PSD de 9 ori mai puţine decît un coleg de generaţie al cărui primar e PD-L.

Aşa arată efectul ultim şi cinic al politizării investiţiilor sportive din România. Copiii ajung să fie penalizaţi pentru voturile părinţilor lor.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2010, 11:10

nedumerit: citeste articolul de azi vei vedea cum aratau investigatiile noastre pe vremea psd
geos: rolul unui dialog nu e sa-ti paruiesti interlocutorul

geos  •  26 mai 2010, 16:29

De acord 🙂
In ciuda tonului, probabil la fel de nevrozat ca mai tot ce apare la televizor sau in ziar de ceva vreme incoace, mesajul meu se dorea unul de incurajare si de speranta. Caut, cu oarecare disperare, recunosc, oameni de buna credinta care sa argumenteze obiectiv, prezentand fapte si nu judecati de valoare, ceea ce se intampla in jurul nostru. Lasati cititorii/privitorii sa traga concluziile.
Cred ca sunteti un astfel de om si ati demonstrat-o. Poate de aceea mi-am si permis sa ma adresez in privinta a ceea ce eu consider o scapare, un episod.

Comentează