Panouri de la Boureanu

ULTIMA ORA: Victor Ciutacu anunta ca azi o are invitata la A2 pe Ana Maria Topoliceanu, sefa CNI.

marți, 25 mai 2010, 10:22

ULTIMA ORA: Victor Ciutacu anunta ca azi o are invitata la A2 pe Ana Maria Topoliceanu, sefa CNI.

UPDATE: Gasiti reactia de azi a lui Cristian Boureanu la finalul articolului.

Firma la care deputatul PD-L Cristian Boureanu este acţionar furnizează pereţii mai multor săli de sport » Lanţul complet: ministru PD-L decide investiţiile, ele merg în localităţi PD-L, sînt realizate de firme ale unor grei PD-L, care comandă materiale de la alţi şefi PD-L. Intr-un interviu acordat ziarului, deputatul explica

Investigaţie de Radu Bichiş, Mirela Neag, Ionuţ Petrişor şi Cătălin Tolontan

Din 2002 pînă în 2010, în România „s-au construit 890 de săli de sport”, conform declaraţiilor Elenei Udrea. Programul a fost iniţiat de Guvernul Adrian Năstase. Gazeta Sporturilor scria în 2004 că „sălile sînt distribuite în principal clienţilor PSD şi folosite ca armă propagandistică în campania electorală”.
Special pentru programul sălilor de sport a fost înfiinţată Compania Naţională de Investiţii. Era doar începutul.

De la Cornu la Răchiţele
Pe parcursul toamnei lui 2004, Năstase a folosit sălile ca slogan electoral împotriva lui Traian Băsescu. Ministerul Transporturilor, condus de Miron Mitrea, difuza un spot pe televiziuni, prezentînd „cuvîntul ţinut al celor 400 de săli”.

În octombrie 2004, în plină campanie de dezvăluiri a ziarului, un reprezentant al candidatului PSD+PC la prezidenţiale ne-a contactat şi ne-a promis publicitate de stat pentru ziar ca să stopăm investigaţiile. Au încercat inclusiv intervenţii la patronat, care însă nu a intervenit.

Am refuzat orice discuţie şi am continuat. Gazeta  a publicat inclusiv dezvăluiri despre sala de sport de la Cornu, comuna unde premierul pesedist avea o casă. Traian Băsescu a preluat această temă, atacîndu-şi rivalul pentru abuzurile programului de investiţii sportive.

A anunţat defiinţarea CNI
La 6 ani distanţă, s-au adăugat 500 de săli la cele 400 iniţiale. Dintre investiţiile care urmau, una în valoare de 600.000 de euro fusese deja atribuită în Răchiţele, comuna natală a lui Emil Boc.

Între timp însă, dezvăluirile din Gazetă, dar şi din alte ziare, printre care Jurnalul Naţional sau săptămînalul Kamikaze, care au arătat că licitaţiile sînt distribuite politic în teritoriu şi cîştigate de firme patronate de politicieni PD-L, au făcut-o pe Elena Udrea, ministrul care patronează programul, să anunţe ieri: „Voi propune guvernului desfiinţarea CNI”.

Topanel cîştigă şi ea
Astăzi, Gazeta publică un alt nume surprinzător apărut în această ecuaţie: Cristian Boureanu.

Deputatul PD-L deţine, împreună cu fratele său, Sorin, 34% din acţiunile firmei Topanel Trading Panels. Compania produce panouri termoizolante, cele care, în cazul sălilor de sport, înlocuiesc pereţii clasici de cărămidă sau beton.

La aceste săli de sport, panourile sandwich se aplică pe structura metalică. Multe dintre firmele care cîştigă licitaţiile cumpără panourile de la Topanel. Calculul se face astfel:
» 3.000 de mp de panouri pe fiecare sală
» 20 euro mp de panou
» 20% în plus accesoriile de montaj
» 75.000 de euro plus TVA încasează firma de panouri la o sală

„Doar 8% din producţie”

– Bună ziua, de la Gazeta Sporturilor sîntem.
– Bună ziua, sînt Gabriel Voicu, director de vînzări la Topanel.

– Ne puteţi spune pentru aproximativ cîte săli de sport aţi furnizat panouri?
-…

– Alo?
– Nu am făcut un calcul exact, credeţi-mă! Noi furnizăm materiale de construcţii pentru mai multe obiective.

– De acord. Dar sălile de sport sînt standard, vi se cer cam aceleaşi cantităţi şi le puteţi identifica.
– Aşa e. Din noiembrie 2009, cînd am deschis linia de producţie, am distribuit cam 16.500 de mp panouri pentru săli, cam 8% din producţie noastră.

– Asta înseamnă aproximativ 5 săli în 6 luni. Dar pînă atunci?
– Asta chiar nu ştiu. Eram distribuitorii lui Metecno.

12 săli scrie pe site companiei că ar fi aprovizionat Topanel pe vremea cînd distribuia panouri Metecno

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe deputatul Cristian Boureanu, care admis legătura dintre firma la care deţine acţiuni, Topanel, şi sălile de sport din programul CNI. El a precizat insa ca aceste afaceri sint infime in cifra totala a companiei

– Bună ziua, domnule deputat Boureanu!
– Da?!

– Ancheta sălilor de sport ne-a condus şi la dumneavoastră!
– Cum aţi ajuns la mine?

– Prin firma Topanel.
– A, da! Topanel…

– Pe site-ul firmei sînt prezentate lucrări efectuate la 12 săli de sport. Sînt şi altele în lucru acum?
– Nu ştiu. Sunaţi, vă rog, la firmă pentru informaţii pentru că eu nu ştiu să vă răspund.

– Am sunat.
– Dar noi nu construim săli de sport!

– Ştim. Topanel produce materiale de construcţii, mai exact, panouri termoizolante.
– Şi sîntem printre primii trei producători din ţară… Topanel realizează materiale pentru mai multe tipuri de construcţii, cum ar fi hale…

– Da..
– Şi nu cred că vînzările de panouri pentru sălile de sport depăşesc 2% din cifra totată de afaceri…

– Da…
– Şi eu deţin, nu ştiu sigur, ceva în jur de 17% din acţiunile acestei firme.
 

Băsescu: „Terminaţi cu interpuşii!”
La întîlnirea de ieri cu parlamentarii PD-L, preşedintele României a făcut referire la scandalurile atribuirilor sălilor de sport şi i-a avertizat că, dacă vor continua să-şi mascheze afacerile prin interpuşi şi să umfle preţurile, îşi vor pierde „orice credibilitate în faţa populaţiei”.

Comunicatul deputatului

Cristian Boureanu numeste investigatia Gazetei drept un „atac politic de cea mai joasa speta”  si spune in comunicat:

„Panourile tip sandwich reprezintă un material folosit în 90% din construcţia de hale industriale, depozite, chiar hypermarketuri sau hale alimentare. În România există şase producători de asemenea materiale, care îşi permit să ofere şi cele mai ieftine produse de pe piaţă. Firma Topanel nu s-a implicat niciodată în licitaţiile sau în construcţia de săli de sport. Furnizăm materiale pe piaţa liberă prin mari distribuitori recunoscuţi sau prin mari firme de construcţii şi nu ne interesează contractele cu statul”. El precizeaza ca pretul de piata este de 15 e/mp si nu 20 e / mp.
Boureanu ii numeste pe autorii articolului „asa zisi jurnalisti” si califica drept „tendentioasa” investigatia. Iata cum raspundem:

1. Deputatul PD-L contraataca in zone unde gsp nu a atacat niciodata. N-am scris ca firma unde politicianul are actiuni a participat la licitatii. Nici n-a participat. Altii au participat, iar Topanel a furnizat materiale de constructii pentru ei. Ceea ce nu e, desigur, ilegal, ci doar pe cale sa devina interzis in PD-L, conform declaratiilor unor lideri ai partidului si ale sefului statului.

2. Cit despre afirmatia din comunicat ca Topanel nu s-a implicat in constructia de sali de sport, ea este falsa. Cum sa nu se implice daca a furnizat materiale de constructie, lucru trecut pe site si recunoscut si azi in comunicat?

3. „70% dintre panouri au fost furnizate catre salile cu primari PNL si PSD”, spune Cristian Boureanu. Acesta e inca un lucru irelevant si asupra caruia nu ne-am pronuntat. Nu am spus ca Topanel a furnizat materiale doar pentru salile din comune PD-L, deci precizarea deputatului nu are nici un sens.

Comunicatul integral:

COMUNICAT DE PRESĂ

           Cu părere de rău constat că Gazeta Sporturilor, parte a trustului senatorului PC Dan Voiculescu, duce o campanie de dezinformare pentru care în orice ţară europeană în care există o lege a presei (Franţa, Marea Britanie….), ar plăti despăgubiri grele, atât mie ca persoană, cât şi firmei la care sunt acţionar.

 Panourile tip sandwich reprezintă un material folosit în 90% din construcţia de hale industriale, depozite, chiar hypermarketuri sau hale alimentare.

            În România există şase producători de asemenea materiale, care îşi permit să ofere şi cele mai ieftine produse de pe piaţă.

            Firma Topanel nu s-a implicat niciodată în licitaţiile sau în construcţia de săli de sport.

            Furnizăm materiale pe piaţa liberă prin mari distribuitori recunoscuţi sau prin mari firme de construcţii şi nu ne interesează contractele cu statul.

      Este evident atacul politic de cea mai joasă speţă atunci când aşa-zişii jurnalişti publică în mod tendenţios numai costurile materialelor, uitând să menţioneze că adaosurile comerciale sunt de sub 10%.

            Totodată, până la ora redactării comunicatului, constructorii contactaţi de către conducerea Topanel au specificat că şapte localităţi unde lucrează nu au primari PDL.

Precizăm că peste 70% din cantitatea de panouri a fost livrată de către distribuitorii şi constructorii noştri în localităţi cu primari PSD şi PNL.

De asemenea, este inadmisibil să publici cifre false când evidenţele arată că panourile se vând în medie sub 15 euro/mp, iar vânzările de panouri către constructori nu depăşesc 60 000 de euro cu tot cu TVA, dintr-un cost total de aproximativ 800 000 de euro pentru o sala de sport.

 Le propun „jurnaliştilor” de la Gazeta Sporturilor să interzică tuturor instituţiiilor statului să programeze televizoarele pe Antene, pentru că bagă bani de publicitate în buzunarele lui Dan Voiculescu.  

Cu stimă,

Deputat Cristian Boureanu, Vice-preşedinte PDL

Comentarii (88)Adaugă comentariu

RED  •  26 mai 2010, 21:56

FELICITARI

Metropola-Brasov.ro  •  26 mai 2010, 22:03

Ai auzit duetul Nasul-Udrea cum vorbeste despre patinoarul olimpic? Cine are nedumeriri sa mearga la DNA! De parca nu stim cum merge DNA-ul.
Nu ar fi mai simplu sa posteze contractele si devizele pe site?
Noi sintem din Brasov si chiar vrem sa aflam cat a costat patinoarul. Ca pe George Scripcaru nu-l mai credem de mult pe cuvant

coco  •  26 mai 2010, 22:47

Stimate Domnule Tolontan,
Locuiesc in orasul Slanic-Moldova, unde este cel mai tare primar PSD, ANDREI SERBAN.Trebuie sa va spun ca in prezent se construiesc 2(DOUA)sali de sport prin programele de la CNI. Nu stiu cu ce panouri se fac dar vreau sa spun ca arata si sunt foarte faine. Apropo, salile din fotografiile de la Topanel sunt de tip NASTASE si sunt cu cativa metri mai mici decat terenul standard pentru orice sport. de aia nu sunt si nu vor fi niciodata omologate pentru vreo activitate competitionala.
Felicitari Domnului Primar ANDREI SERBAN pentru tot ce face la Slanic-Moldova si totodata imi permit sa fac o recomandare: Domnule Tolontan, fiti profesionist, documentati-va temeinic si nu scrieti la ziar precum elevii care nu-si invata lectiile!

Bibi Bucuresti  •  26 mai 2010, 23:12

omul acesta imi lasa greata numai cind il vad.Eu sund argesean si lau taxat la alegeri,portocalii lui Boureanu au fost penibili (cine **** ii mai voteaza pe acesti populisti si mincinosi in frunte cu chiriasul de la cotroceni.

Bourel  •  27 mai 2010, 0:13

mai tineti minte cum incerca Boureanu sa o scoata basma curata pe Ridzi? De atunci mirosea implicarea lui in astfel de matrapazlicuri

ginger  •  27 mai 2010, 3:02

Cred ca e o greseala in numele deputatului. Este un „reanu” adaugat in plus la numele de familie.

rapidist de cand ma stiu  •  27 mai 2010, 8:11

Tupeu,obraznicie,ingamfare! Asta-i caracterizeaza pe ,,portocalii”astia!Poate ne ajuta Dumnezeu si scapam de ei cat mai repede!

Istropateanu  •  27 mai 2010, 9:06

Asta e o vanatoare de vrajitoare. Nu zic ca nu se fac destul de multe mizerii dar 8% din productie merge catre sali de sport care acopera x% din salile de sport. Restul sunt facute cu materiale de la alte firme. Avem 6 firme producatoare pe piata si la o distributie egala ar iesi aprox. 17% din sali sunt construite cu materiale de la una din firme, deci si de la firma noastra. Cate % din salile de sport au fost construite cu materiale de la firma data? 12/400? 3% adica sub 17%?
Sunt atatea mizerii in licitatiile astea. Gasiti una mai buna asta pare cusuta cu ata alba…

vlad  •  27 mai 2010, 9:31

Bani nu sunt in tara asta pentru ca oamenii nu muncesc . PUNCT!Sa fim seriosi din pensionarii astia care si cer drepturile acum de parca au rupt majoritatea nu au muncit nici 10 ani in viata lor si au iesit la pensie la 55-58 de ani si acum vor marea si sarea, sa fim seriosi cei care au muncit au pensii bune cei care nu au ce merita… sa fie sanatosi, zic asta pentru ca si eu bunici unii au muncit au pensii de 20 de mil altii au muncit mai putin au pensii de 4 mil asta e, sa si vanda apartamentele si sa se mute la tara,asa ar fi si locuri pentru tineri in orase

vlad  •  27 mai 2010, 9:32

Imi cer scz vin in completarea a ce am zis, bineinteles ca se fura dar asta se intampla peste tot in lume stati calmi

Marius  •  27 mai 2010, 9:44

Si daca nu s-ar fi facut ceva in tara asta a-ti fi zis ca astia nu sunt buni de nimic. Doar nu stiti ca 90 la suta din politicienii au si firme?? Asta e tara noastra, fiecare cand ajunge la putere fura ca sa aiba, sa nu moara prost. Toti politicienii sunt hoti.

ion rapidistu  •  27 mai 2010, 9:45

un obraznic si un arogant, ne sfideaza asa cum fac toti cei din gasca lor de talhari portocalii. toate afacerile domnului boureanu sunt cu statul prin firme interpuse. nu mai e mult si o sa-si rupa dintii acest domn goe din politica romaneasca. sa sti domnu’ boureanu ca bani de publicitate baga si b1 in alte buzunare si nici macar nu este o televiziune pe profit. macar „antenele” au profit. va doare acum cind ies la iveala incompetenta voastra si multele talharii pe care le faceti de 20 ani. poate nu stiati domnu’boureanu ca de 20 de ani intr-un fel sau altul tatutu vostru al tuturor din partidul ex comunist, ex democrat, ex surogat, ex traveral, actualmente de dreapta spre stanga mult,si anume domnu marinar basescu a fost mereu la guvernare. si-a facut ucenicia talharind flota romaneasca, acum ne-a vandut viitorul copiilor si aerul pe care-l respiram. sa va dea dumnezeu voua talharilor care ne sfidati acum, tot ce ne faceti noua.
te-as tine pe tine si pe ai tai cu 600 lei pe luna, sa vad cum traiesti.asa sa va ajute dumnezeu.
cu greata enorma, un contribuabil

tudor  •  27 mai 2010, 10:06

Lanţul complet: ministru PD-L decide investiţiile, ele merg în localităţi PD-L

si apoi

“70% dintre panouri au fost furnizate catre salile cu primari PNL si PSD”, spune Cristian Boureanu. Acesta e inca un lucru irelevant si asupra caruia nu ne-am pronuntat.

eu nu inteleg cum v-ati pronuntat, sincer.

Dunarea albastra  •  27 mai 2010, 10:12

Catalin, esti tu bun, dar de data asta v-a tras-o Boureanu. Omul pare sa aiba dreptate!
HAI OTELUL!!!

Andy  •  27 mai 2010, 10:15

Imi place de baiatul asta.Adevarul e ca GSP s-a transformat dintr-un ziar de sport intr-unul politic.Articolul este bun sper insa sa vedem si astfel de investigatii in lumea sportiva in special cea fotbalistica.

sevilla86  •  27 mai 2010, 10:49

Domnule Tolontan,pe mine ma intereseaza altceva:INTEGRALA IOAN CHIRILA !Ceva noutati,cind apare….ati promois…

MmeButterfly  •  27 mai 2010, 11:54

Felicitari pentru ancheta! Sunteti tari. Pacat ca la noi functioneaza insa principiul „Cainii latra, caravana trece!”…

gaga  •  27 mai 2010, 12:00

O figura mai antipatica decat a acestui deputat, caruia mi-e scarba si sa-i pronunt numele, nu cred ca exista.
Dar, natia noastra trebuie sa se consoleze cu ideea de a avea astfel de specimene care-si fac legi DOAR PENTRU INTERESUL PERSONAL.
Imi amintesc cum perora acum cateva zile pentru drepturile sale in calitatea de investitor pe piata imobiliara americana.
Rusine si celor care i-au dat votul, pentru ca fara a fi votat nu ne-ar mai sfida in asemenea mod.

Ipse  •  27 mai 2010, 12:14

Prin relatiile de partid v-ati facut conexiuni si in PSD-PDL-PNL si porbabil ca si in UDMR. As ca nu mai marjati pe ideea ca nu stiti la cate sali, cate panouri, cui..etc…etc. Cred ca le visati si noaptea lucrurile astea care sunt cu dedicatie si cunoasteti absolut tot ce se intampla la firma TOPANEL. Un test poligraf ar fi o solutie pentru dvs. si pentru restul, toti cei care spun ca nu cunosc, n-au habar, si mai ales ca nu sunt ei implicati si ici membrii ale familiilor lor. TESTE POLIGRAF PENTRU TOTI !!! SI PUBLICATE REZULTATELE IN GAZETA !

Sorel  •  27 mai 2010, 12:32

Traim intr-o tara de isterici!
Demersul inceput de dl. Tolontan incepe sa aju nga in derizoriu.
La salile de sport se folosesc, cred, sute de produse, multe dintre ele importate. Macar dl. Boureanu a investit intr-o fabrica.

un cetatean  •  27 mai 2010, 12:33

sub infatisarea ce se vrea fina si rafinata a deputatului BOUreanu,nu se ascunde altceva decat un mare golan care ar face orice sa-i satisfaca toate poftele sotiei topmodel.un ordinar!

gogoasha  •  27 mai 2010, 12:34

Daca tot ce scrie acolo e adevarat nu e nicio mare scofala.
Imi pare rau dar pare un chix. Mai cautati…

cristi  •  27 mai 2010, 13:21

DEPUTATUL Boureanu semneaza un comunicat de presa in continul caruia face referire in proprotie de 90% de o societate comerciala. Din punctul meu de vedere este o dovada clara de disperare !

mar  •  27 mai 2010, 13:27

Nu îi intereseaza culoarea politica a primarului , daca licitatiile le cistiga firmele oamneilor din PDL , pe ei îi intereseaza doar bani .

al negru  •  27 mai 2010, 15:17

Domnul Tolontan aveti grija pe unde mergeti! Ca poate va calca o masina neagra, vorba parazitilor 🙂

aleX  •  27 mai 2010, 15:54

Sa stie d-l Boureanu, ca asa cum a stiut sa mentioneze tarile asa zise civilizate unde exista lege a presei, nu ar fi existat o astfel de ancheta impotriva lui, ca acolo nu ar fi ajus sa faca ceea ce face si dansul si ceilalti coaliti, ca in acele tari inafara legii presei mai sunt si altfel de legi impotriva deputatilor care-si implica afacerile private in cele de stat.
Si mai presus de toate in acele tari Greenpeace-ul are un cuvant de spus si deobicei bizonii sunt tinuti inchisi in rezervatii speciale. 😉

Victor Ciutacu – Vorbe Grele » Blog Archive » Hai să vă mai fac o tură de exclusivitate!  •  27 mai 2010, 16:04

[…] A făcut parte din staff-ul de campanie electorală al lui Traian Băsescu. E prietenă cu Elena Udrea. I-a fost partener de afaceri şi consilier la Ministerul Turismului. După alegeri, a fost numită director general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), astăzi în pragul desfiinţării. Calitate în care se ocupă (până la obştescul sfârşit al instituţiei) de licitarea atribuirii lucrărilor de construcţie a sălilor de sport, a patinoarelor şi a bazinelor de înot finanţate de stat. Şi în care a ajuns obiect al dezvăluirilor privind politizarea atribuirii şi clientelismul execuţiei. […]

Alice  •  27 mai 2010, 17:32

Domnule Tolontan, aseara la emisiunea Nasul de la B1TV s-au facut niste afirmatii privitoare la pretul pe metru patrat in zona in care s-a construit patinoarul si reiese ca ar cam fi fost in regula, inclusiv pretul constructiei daca ne gandim ca in Barcelona unul similar a costat aprox. 20 de milioane de euro. Speram sa intrati in direct la Nasul si sa aduceti argumente contra. Nu ati facut-o. Sa inteleg ca sunteti doar partial de buna credinta atunci cand alegeti unele exemple si altele nu? Dovediti ca sunteti un jurnalist onest si raspundeti.

Victor  •  27 mai 2010, 17:45

Felicitari d-le Tolontan! Nu stiu ce ne faceam daca nu erati dumneavoastra. Cand va citesc articolele scrise, imi aduc aminte de Ernest Hemingway, care era impotriva puterii si a avantajelor acesteia, iar la moartea s-a a izbucnit o revolta in randul maselor, care venisera sa-i aduca un ultim omagiu.
Sper sa dispara pomenile electorale, incompetenta si Il Presidente odata cu ele.
Succes!

ioan c.  •  27 mai 2010, 18:00

in orasul voluntari (la acea vreme comuna….pe buna dreptate) in mandatului lui adraian nastase s-a construit o sala de sport lipita de gardul politiei si peste drum de o biserica crestin-ortodoxa ce apare in peisaj ca nuca in perete.la vremea aceea a fost privita cu incredere de locuitorii comunei. au venit alegerile, nastase si ai lui au plecat de la guvernare iar in sala de sport nu avea acces decat fiii primarului pandele florentin costel…si atat! ei jucau acolo baschet fiind si foarte talentati.cel mare era inscris la clubul dinamo de taticul lui si nu avea nevoie sa fie deranjat de la antrementele care le efectua de unul singur.trist,frustrant si gretos…pandele,nastase,psd,basescu,boc,boureanu,catrinel, romania,rusine!

mihai.sanepid  •  27 mai 2010, 18:38

astia sunt toti o gasca care fac jaf credetima ce spun lucrez in sistem si stiu ce spun dc nu esti din pd-l nu te baga in seama

yo  •  27 mai 2010, 22:22

Problema e alta. Nu faci proiectul la licitatie cu panouri de la Topanel, nu cistigi. Sau nici nu intri pentru ca in caietul de sarcini sunt specificate caracteristici specifice numai acelor panouri. Lucruri simple, se stiu, nu a descoperit GS America.
Revenind problema este ca exista zeci sau sute de materiale care pot fi vandute numai asa. Cam tot ce inseamna investitie de la buget. Aceste firme au nsa o pozitie dominanta in piata creata din aceste afaceri si pot oferi preturi sub posibilitatile celorlalti. Nu mai vorbesc de ajutorul politiei si a fiscului care te poate vizita zilnic daca incerci ceva. Asta e jungla in care traim, de aceea nu au nicio problema sa inchida sute de mii de firme mici si sa elibereze locul pentru ei sau pentru tovaraseii lor. Asta trebuie sa-i scrieti deputatului.

Schnappi  •  27 mai 2010, 23:13

Mai e ceva in alt articol? Mai sunt niste dovezi ca pretul de vanzare a fost umflat?? Daca nu, nu inteleg unde e problema. Daca avea 90-100% din piata, daca vindea la suprapret intelegeam senzationalul dar asa mi se pare exagerat. Sunt sigur ca puteti sa-i gasiti altceva lui Boureanu mult mai grav, dar aici chiar nu vad nimic ciudat sau iesit din comun (cel putin articolul asta nu dovedeste absolut nimic).

tatarsan  •  28 mai 2010, 1:07

Pt Vlad: spui ca cei care au muncit au pensii de 20 mil. tin sa te contrazis. De ce? Pai mama mea a muncit 25 de ani in invatamanat, gradul I, stii ce pensie are? 650 RON. Ti se pare mult? Ti se pare ca a muncit putin? In situatie ei sunt o gramada de persoane. De cei din agricultura nici nu pomenesc, cu pensii de 400 RON. Din ce bani vrei sa iti iei medicamentele, mancarea si sa platesti si taxele la stat? Ca sa nu zic de intretinere.

Cătălin Tolontan  •  28 mai 2010, 11:16

alice: sa intelegeti ca nu m-a sunat nimeni ca sa intru in emisiune

Dan  •  29 mai 2010, 6:56

Boureanu asta primeste contractul asta cu panourile ca moneda de schimb la scandalul pe care l-a facut lui Stolo ca nu l-a pus ministru in cabinetul Boc 1. La ce afaceri au intre ei, contractul cu panouri e chiar de trecut cu vederea.

Valentin  •  29 mai 2010, 13:52

ma gandeam io asa intre un episod din house si unul de flashforward ca in romania nu ar mai trebui sa construiasca decat firme din afara granitei, si in localitatile unde nu s-a nascut nimeni imoprtant (dpdv politic ) DAR si asa imaginatia junalistilor v-a gasi ceva sa miroasa necurat. oricum e bine ca scrieti (poate se simt cei vizati si vor fura mai cu masura sau mai inteligent, ca deloc nu se poate ) DESI mie NU imi place cum e pusa problema in articole… 100% sincer nu se poate…

nedumerit  •  29 mai 2010, 14:41

@totty2121. Esti gata sa platesti din buzunarul tau diferenta? Nu se cumpara panouri de la Boureanu pt. ca nu vrea Tolontan siu se cumpara MAI SCUMP de la altii, adica risipa de bani publici, dar de data asta e morala risipa pt. ca asa vrea Tolontan. Ia sa vedem daca apare comentariul!

Comentează